10.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سلام مهربون...✋
#دهه_کرامت🌼
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت48 ( 3 )
🔹 مراحل پیروزی
💠 حکمت ۴۸ : « الظَّفَرُ بِالْحَزْمِ، وَ الْحَزْمُ بِإِجَالَةِ الرَّأْيِ، وَ الرَّأْيُ بِتَحْصِينِ الْأَسْرَارِ »
🔰 در ادامه شرح حکمت ۴۸ ، به دو نکته اساسی دیگر باید بپردازیم :
🔸 ۱. نکته اول " حَزم " است. " حزم " یعنی دوراندیشی؛ عاقبت اندیشی .
🔻 در حکمت ۱۸۱ ، مولا علی (علیه السلام) ، ثمره و نتیجه دوراندیشی را رسیدن به سلامت می دانند ؛
« ثَمَرَةُ الْحَزْمِ السَّلَامَةُ »
🔸 ۲. نکته دوم درباره فکر و جَوَلانِ فکر است.
🔻 امیرالمؤمنین (علیه السلام) در نهج البلاغه به ما می آموزند که تنها کسی که برای کارهایش هیچ نیازی به جَوَلان فکر و تفکّر ندارد ، خداوند متعال است؛ لذا در خطبه ۱۸۶ می فرماید : « وَاللّهُ مُقَدِّرٌ لَکُم لَا بِجَوْلِ فِكْرَة » ؛ " خداوند امور را برای شما تقدیر می کند ، بدون نیاز به جَولان فکر "
🔻 یا در خطبه اوّل نهج البلاغه می فرمایند : خدا آسمانها و زمین را خلق کرد، « بِلَا رَوِيَّةٍ أَجَالَهَا » ؛ بدون اینکه نیازی به جولان فکر داشته باشد .
🔻 مولا علی (علیه السلام) در حکمت ۸۶ ، ارزش تفکّر و رأی و نظر پخته را بیشتر از تلاش و تکاپوی جوان می دارند و می فرمایند : « رَأْيُ الشَّيْخِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ جَلَدِ الْغُلَامِ » ؛ " نظر شیخ یعنی پیر با تجربه ،برای من محبوب تر است از تلاش جوان "
🔻 و در حکمت ۳۳۹ ، کسانی که صاحب قدرت هستند نظرشان را به صواب و درستی و نتیجه ، نزدیکتر می دانند و می فرمایند : « صَوَابُ الرَّأْي بِالدُّوَلِ » آن رأیی که معمولاً به کرسی می نشیند مال کسی است که قدرت دارد . خود این تشویق مؤمنین است به سمت اینکه قدرت را در دست بگیرند تا بتوانند دین و ایمان و ارزش ها را پیاده بکنند و ارزش های دینی را حاکم بکنند.
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
ختم نهج البلاغه
🌳شجره آشوب« قسمت صد و بیست و پنجم» 📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام 🔻حا
🌳شجره آشوب« قسمت صد و بیست و ششم»
📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام
🔻اشعث بعد از صفین
هنگامی که خوارج از امام خواستند تا از ماجرای قبول حکمیت استغفار کند، حضرت برای پایان فتنه، به صورت کلی استغفار کرد و فرمود من از هر گناهی استغفار می کنم. در اینجا بود که خوارج، پذیرفتند دوباره به جمع مسلمانان برگردند و نزدیک بود که فتنه تمام بشود. در اینجا اشعث، در راستای رسالت تفرقه افکنی در حکومت امام، وارد عمل شد. او به امام گفت که باید از حکمیت، به صورت خاص استغفار کند.
🔻 امام نیز نپذیرفت و دوباره آتش فتنه خوارج روشن شد که نهایتا به نبرد نهروان انجامید. همچنین اشعث بعد از اینکه امام تصمیم گرفت مجددا به سوی شام لشکر کشی کند، مردم را تحریک کرد که بهتر است الان به مبارزه با خوارج بروند. به علاوه زمانی که جنگ نهروان تمام شد و امام با قاطعیت تلاش می کرد لشکر را به سوی شام روانه کند تا مبارزه نهایی را با جبهه استکبار انجام دهد، باز هم پای اشعث به میان می آید.
🔻 او این بار، مردم را تحریک می کند که از جنگ خسته شده اند و دلشان برای خانوده هایشان تنگ شده است. در نتیجه امام که سستی یاران خود را دید به نخیله بازگشت. امام به آن ها دستور داد تا سریع تر به دیدار خانواده های خود بروند و بازگردند. اما متأسفانه این بار نیز تحریکات اشعث-نفوذی بزرگ حکومت امام-کارگر شد و تنها 50 نفر در نخیله ماندند. هنگامی که امام این صحنه را دید با ناامیدی به کوفه بازگشت و بعد از آن نیز حضرت به شهادت رسید و هیچ گاه فرصت جنگ نهایی را با معاویه پیدا نکرد.
📚 کتاب شجره آشوب
💬 نویسندگان: آقایان یوسفی و آقامیری
↩️ ادامه دارد...
🔴 نماز بسیار پرفضیلت یکشنبه های ماه ذیقعده برای آمرزش گناهان
🔵 براى نماز در روز یکشنبه ماه ذیقعده روایتى از رسول خدا(صلى الله علیه وآله) نقل شده است. در فضیلت این نماز، آمده است:
🔺 که هر کس آن را بجا آورد:
1⃣ توبه اش پذیرفته مى شود
2⃣ و گناهانش آمرزیده مى گردد
3⃣ و سبب برکت براى نمازگزار و خانواده اش خواهد بود،
4⃣ و در روز قیامت کسانى که از او طلبى و یا حقّى دارند، از وى راضى گردند
5⃣ و با ایمان از دنیا مى رود
6⃣ و قبرش براى او وسیع و نورانى گردد
7⃣ و پدر و مادرش از او راضى شوند
8⃣ و آنها نیز مورد مغفرت خداوند قرار گیرند،
9⃣ ذریّه او نیز بخشیده شوند
0⃣1⃣ و روزى او وسیع گردد
1⃣1⃣ فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا کند
2⃣1⃣ و به آسانى جانش را بگیرد.
🌕 کیفیت نماز :
رسول خدا(صلى الله علیه وآله) کیفیّت نماز را این گونه بیان فرمود که:
🛑 در روز یکشنبه غسل کند و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند (دو رکعت دو رکعت) در هر رکعت، سوره «حمد» یک مرتبه، سوره «قل هو الله» سه مرتبه و سوره هاى «فلق» و «ناس» را یک مرتبه بخواند; و بعد از اتمام نماز هفتاد مرتبه استغفار کند، سپس بگوید:
🔺 لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلىِّ الْعَظیمِ
آنگاه بگوید:
🔺 یا عَزیزُ یا غَفّارُ، اِغْفِرْ لى ذُنُوبى، وَ ذُنُوبَ جَمیعِ الْمُؤْمِنینَ وَ الْمُؤْمِناتِ، فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلاَّ اَنْتَ.
📚 مفاتیح الجنان/اعمال ماه ذیقعده
🔵 لازم به ذکر است طبق متن انتهایی روایت این عمل را در سایر یکشنبه های سال نیز میتوانیم انجام دهیم.
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌹شرح #حکمت48 ( 4 )
🔹 مراحل پیروزی
🔰 در ادامه بحث فکر ، رأی و جَوَلان رأی ، نکاتی باقی ماند . دسته اول از این نکات ، آسیب شناسی تفکّر و رأی است.
🔻مولا علی (علیه السلام) در نهج البلاغه ، شش چیز را عامل آسیب دیدن رأی و نظر درست می داند :
🔸 ۱. لجاجت : در حکمت ۱۷۹ می فرمایند :
« اللَّجَاجَةُ تَسُلُّ الرَّأْيَ » ؛ " لجاجت باعث می شود رأی انسان از بین برود."
🔸۲. دوم اختلاف است. در حکمت ۲۱۵ می فرماید :
« الْخِلَافُ يَهْدِمُ الرَّأْي »
" اختلاف کردن ، رأی و نظر و اندیشه و تصمیم را منهدم می کند. "
🔸۳. سومین مورد، در خطبه ۱۳۸ است و آن عبارت است از اینکه انسان، رأی خود و نظر و فکر خود را محور قرار بدهد و بخواهد دین و قرآن را با نظر خودش تفسیر بکند.
🔻 مولا علی (علیه السلام) در مورد امام زمان (ارواحنا فداه) در زمان ظهور می فرمایند:
« يَعْطِفُ الرَّأْيَ عَلَى الْقُرْآنِ إذَا عَطَفُوا الْقُرْآنَ عَلَى الرَّأْي»
" حضرت در روزگاری که همگان قرآن را به نفع نظر خودشان تفسیر می کنند ، نظرها را به سمت قرآن بر می گردانند."
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
↩️ ادامه دارد...
ختم نهج البلاغه
🌳شجره آشوب« قسمت صد و بیست و ششم» 📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام 🔻اشع
🌳شجره آشوب« قسمت صد و بیست و هفتم »
📌بررسی نفوذی های بنی امیه در حکومت امیرالمومنین علیه السلام
🔻 در اینجا چند نکته قابل توجه است؛
1.اشعث دقیقا چیزی را می خواست که معاویه آن را طلب می کرد؛ یعنی افکار عمومی را نسبت به جبهه کفر، منحرف و روحیه استکبار ستیزی و شهادت طلبی را به روحیه عافیت طلبی، تبدیل کند. رسالت اشعث، قبل و بعد از صفین، این بود.
🔻2. درستی سخن ابن ابی الحدید که گفت اصل همه فتنه ها در حکومت امام به اشعث، برمی گردد، در گزارش های فوق، به خوبی تأیید می شود. او بود که بعد از صفین نیز تلاش کرد سپاه اسلام از رویارویی با سپاه کفر، منصرف شود تا معاویه و اعوان و انصارش، به آسانی به حکومت ظالمانه خود ادامه دهند.
🔻3.او با اقدامات خود، فرصت اصلاحات اساسی و زیربنایی را به امام نداد؛ زیرا امام معتقد بود که:«جنگ با اهل شام، از هر چیزی برای ما مهم تر است.» اما اشعث، مأموریت داشت تا اجازه ندهد امام به این راهبرد خود جامه عمل بپوشاند. او پیوسته با ایجاد جنگ روانی میان سربازان سپاه اسلام، روحیه آن ها را تضعیف می کرد و تلاش داشت هرچه بیشتر، مردم سرگرم دشمن داخلی شوند تا حواس آن ها از دشمن اصلی یعنی بنی امیه یا همان جبهه استکبار و کفر، پرت شود.
📚 کتاب شجره آشوب
💬 نویسندگان: آقایان یوسفی و آقامیری
↩️ ادامه دارد...
💎خطبه اى است كه بعد از بيعت مردم با آن حضرت ايراد فرمود و در آن به تمام افرادى كه در عصر عثمان اموال بيت المال را غارت كرده هشدار مى دهد
#نهج_البلاغه
◽️وَ اللَّهِ لَوْ وَجَدْتُهُ قَدْ تُزُوِّجَ بِهِ النِّسَاءُ وَ مُلِكَ بِهِ الْإِمَاءُ لَرَدَدْتُهُ. فَإنَّ فِي الْعَدْلِ سَعَةً، وَ مَنْ ضَاقَ عَلَيْهِ الْعَدْلُ فَالْجَوْرُ عَلَيْهِ أَضْيَقُ.
🟠به خدا سوگند، بيت المال تاراج شده را هر كجا كه بيابم به صاحبان اصلى آن باز مى گردانم، گر چه با آن ازدواج كرده، يا كنيزانى خريده باشند، زيرا در عدالت گشايش براى عموم است، و آن كس كه عدالت بر او گران آيد، تحمّل ستم براى او سخت تر است.
✍سرانجام به کسانى که دستهايشان به اين اموال آلوده است و تصوّر مى کنند اين تصميم امام(عليه السلام) به زيان آنهاست اندرز مى دهد که اين کار به نفع خود آنها مى باشد; زيرا اگر کسى عدالت بر او تنگ باشد ظلم تنگتر است چرا که عدالت اموال حلال او را به او مى دهد و تنها اموال نامشروعش را مى گيرد ولى اگر تن به عدالت ندهند و رسم ظلم و جور را زنده کنند، تمام اموالشان به خطر مى افتد; هم حلالشان و هم حرامشان!
📘#خطبه_15