🔰 افزایش 13 هزار بشکهای نفت ایران
🛢 اوپک در جدیدترین گزارش ماهیانه خود به نقل از منابع ثانویه اعلام کرد، تولید نفت ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۴ با ۱۳ هزار بشکه در روز افزایش نسبت به ماه قبل از آن به ۳ میلیون و ۲۵۱ هزار بشکه در روز رسیده است. این در حالی است که کل تولید نفت خام اوپک ۸۰ هزار بشکه در روز در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل از آن کاهش داشته و به ۲۶ میلیون و ۵۶۶ هزار بشکه در روز رسیده است. اوپک متوسط قیمت نفت سنگین ایران در نیمه نخست سال جاری میلادی را نیز ۸۳ دلار و ۴۵ سنت اعلام کرده است که این رقم در مقایسه با قیمت ۷۹ دلار و ۵۸ سنتی مدت مشابه سال قبل حدود ۴ دلار افزایش داشته است.
@KANALEMASJED
🌐 بسته خبری
🔸️ ارتش رژیم صهیونیستی نتایج نخستین گزارش خود را درباره درگیریهای رخ داده در شهرک صهیونیستنشین «بئری» در منطقه اشغالی مجاور نوار غزه در روز آغاز عملیات طوفانالاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ منتشر و به شکست نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی در دفاع از شهرکنشینان برابر رزمندگان مقاومت فلسطین اعتراف کرد. در بخش نتیجهگیری این گزارش آمده است: «در روز عملیات طوفانالاقصی، شهرک بئری در عمل به کنترل نیروهای مقاومت فلسطین درآمد و ارتش اسرائیل در مأموریت خود برای پشیتبانی و حمایت از ساکنان این شهرک متحمل شکست شد.»
🔸️ «محمدجواد ظریف» وزیر اسبق امور خارجه طی حکمی از سوی مسعود پزشکیان، رئیسجمهور منتخب، بهعنوان رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم منصوب شد. ظریف در مسئولیت جدیدش، طی گفتوگویی با اشاره به شایعات منتشرشده در فضای مجازی درباره وزرای احتمالی دولت چهاردهم، از همه رسانهها و نامزدها و دوستان و طرفدارانشان تقاضا کرده است که از دامن زدن به شایعات و طرح اسامی که نهتنها هیچ پایه و اساسی ندارد، بلکه تنها موجب خدشهدار شدن اعتماد عمومی به روند میشود، خودداری کنند.
🔸️ «سردار اسماعیل قاآنی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با سفر به مناطق جبهه مقاومت در دیدار با فرماندهان و مسئولان ارشد مقاومت اسلامی بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از مقاومت ضد صهیونیستی منطقه تأکید کرد. سردار قاآنی تصریح کرد: «حمایت از مقاومت اسلامی بهویژه فلسطین و ایستادگی مردم مقتدر غزه از سیاستهای راهبردی، دائمی و مورد اتفاق ارکان نظام بوده و مورد حمایت و همراهی آحاد مختلف ملت ایران است.»
🔸️ «رومن استینوف» با اشاره به تشکیل دولت جدید در ایران پس از انتخابات ریاستجمهوری تأکید کرد، «رافائل گروسی» مدیر کل آژانس مایل به ادامه گفتوگوها با دولت جدید ایران است. وی افزود: «ما میدانیم که قصد او برای ادامه گفتوگوهای فنی و سیاسی صادقانه است، اما باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که همه چیز به مدیر کل آژانس بستگی ندارد و بعضی از اعضای شورای حکام آژانس علاقهای به حل و فصل موضوعات پیرامون برنامه هستهای ایران ندارند.»
🔸️ شبکه تلویزیونی «سیانان» به نقل از برخی اعضای دموکرات کنگره آمریکا گزارش داد، «باراک اوباما» رئیسجمهور پیشین و «نانسی پلوسی» رئیس سابق کنگره آمریکا، درباره آینده نامزدی جو بایدن در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ محرمانه گفتوگو کردهاند. بر اساس این گزارش، اوباما و پلوسی نگرانی خود را از دشواری شکست دادن دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه بدون اینکه مشخص کنند چه باید کرد، ابراز داشتند.
@KANALEMASJED
💢 معجزههای مذاکره با غرب؟!
#توهم
گاه مسائل سیاسی آنقدر غامض میشود که حل و فصل آن سالها زمان میبرد. این روزها برخی رسانهها و گروههای سیاسی مدعی هستند از طریق مذاکره با غرب در زمینه هستهای و نظایر آن میخواهند و میتوانند همه تحریمها را بردارند! این ادعا تا اینجا و بهخودی خود مشکلی ایجاد نمیکند؛ چه اینکه ممکن است افراد و رسانهها درباره موضوعات گوناگون و به ویژه در ایام تبلیغات انتخاباتی دیدگاههایی شاذ داشته باشند؛ اما ماجرا زمانی حساسیت پیدا میکند که این وهمیات مبنای تصمیمگیری در سیاست خارجی قرار بگیرد. آیا واقعاً مذاکره این چنین معجزه میکند؟! خسارتهای این طرز تفکر و سادهسازی مسائل پیچیده، منافع ملی یک جامعه را بر باد میدهد. مگر ترامپ و کیم جونگ اون، رئیسجمهور کره شمالی سه بار دیدار نکردند؟ مگر ترامپ به عنوان اولین رئیسجمهور آمریکا در خاک کره پا ننهاد؟ مگر بین آن دو چندین نامه رد و بدل نشد و رئیسجمهور کره ننوشت: «من نمیتوانم لحظهای را که دست جنابعالی را محکم گرفتم فراموش کنم»؟ پس چرا این رخداد، تحریمی را علیه کره شمالی لغو یا تعلیق نکرد؟!
نتیجه تمرکز بر ایده مذاکره با غرب برای حل مسائل اقتصادی و برطرف کردن تحریمها به دردناکترین اتفاقات منجر شد. جان بولتون در کتاب خاطرات خود به نام «اتاقی که در آن اتفاق افتاد» نوشته است: «ما (آمریکاییها) تصمیم گرفتیم پس از خروج از برجام و اعمال تحریمهای نفتی، چنانچه ایران مبادرت به فروش نفت در آبهای بینالمللی کند، نفتکشهای ایرانی را مورد حمله نظامی قرار دهیم؛ در پی آن آمریکاییها و احتمالاً با همدستی صهیونیستها بعد از ۱۸ اردیبهشت ۹۷ چندین نفتکش متعلق به ایران را در آبهای مدیترانه و دریای سرخ مورد اصابت حملات موشکی و غیره خود قرار دادند!»
ابعاد سیاست فشار حداکثری ترامپ در دولت و دوره روحانی و ظریف آنقدر گسترده و چند لایه بود که تاریخ تحریمها، چنین دشمنیهای ظالمانه را به خود ندیده است؛ بهگونهای که اکنون سازوکارهای برطرف کردن آن تحریمها از دشوارترین امور است. توصیف معجزههای مذاکره از سوی برخی رسانهها و نیروهای سیاسی در حالی است که آمریکاییها در ازای آن همه اقدامات سازنده ایران در اجرای تعهدات برجامی، به وظایف خود پایبند نبودند و رئیس کل وقت بانک مرکزی در این زمینه عبارت معروف و ماندگار «تقریباً هیچ» را به کار برد. در اینجا فقط یک «امید»وجود دارد و آن، اینکه دکتر پزشکیان از تاریخ و آنچه بر ملت ایران گذشت، «عبرت» بگیرد و با «تنوعسازی» و «توازنگرایی» در سیاست خارجی مسیر تحقق منافع ملی را پیش ببرد و همه تخممرغها را در سبد مذاکره با غرب نگذارد.
@KANALEMASJED
💠 توصیهای به اهل قلم و سخن: امیدها را زنده کنید
این روزها تقریباً رسانه مکتوب یا کانالی در پیامرسانها وجود ندارد که به آن رجوع شود و صحبت از نفی دولتها و نادیده گرفتن زحمات کارگزاران دولتهای گذشته را نبینیم. به عبارتی، کم یا زیاد از همه جریانهای کشور با تمسک به ترفندهای رسانهای در حال پیگیری اهداف خاص حزبی خود هستند، غافل از اینکه در پیرامون این رویکرد که آنها در پیش گرفتهاند، چه اثرات نامطلوبی برای کشور در پی دارد.
سخن مهم این است که جریانهای گوناگون کشور اگر به دنبال جلب نظر افکار عمومی و اعتماد مردم هستند، باید ویژگیهای مثبت افراد مورد وثوق خود را تبیین و تشریح کنند، نه اینکه به تخریب، سیاهنمایی از دولتها و در نتیجه نادیده گرفتن زحمات کارگزاران گذشته پرداخته شود. اگر هم قرار است نقدی صورت گیرد، باید جنبه انصاف را رعایت کرد و با آمارهای جهتدار و گاهی نادرست، از عملکردهای گذشته سیاهنمایی نکرد. در واقع، نقاط قوت و ضعف را باید توأمان با هم نگریست و بر اساس آن، در فضایی امیدآفرین راهکار ارائه داد. برای نمونه، این روزها در خصوص بدهی برجای مانده از دولت سیزدهم جداول و آمار نادرستی در حال انتشار است که مخاطب را به اشتباه میاندازد. یا اینکه دیده میشود افراد و روزنامههایی زحمات کم سابقه دولت شهید رئیسی در صنعت برق را نادیده میگیرند. مخصوصاً که توسعه زیرساختها از افتخارات نظام و همه دولتهاست و یادمان باشد این روزها قطعی گسترده برق در کشورهای پیشرفته نیز ایجاد میشود. نقد منصفانه درباره دولت دوازدهم نیز باید مدنظر باشد و فشار تحریمها، کرونا و تحولات بینالمللی نباید در تحلیل کنش و شاخصهای کلان اقتصادی دولت دوازدهم نادیده گرفته شود.
مسئله اساسی و حائز اهمیت این است که هر بیانی در اثبات یا نقد دولتهای گوناگون که بر سر کار آمدهاند، نباید به گونهای باشد که سیاهنمایی دولتها را القا کند. چه اینکه گاهی دیده میشود، افراط در بیان سخن و نگارش قلم، ذیل جهتگیریهای نادرست به سیاهنمایی از کشور و نظام منجر شده است. چنین رویکردی در نهایت به ایجاد ناامیدی و سرخوردگی اجتماعی ختم میشود. بدیهی است گسترش فضای یأس و القای ناتوانی در حل و فصل مشکلات اقتصادی، روح عزت ملی را تضعیف کرده و در نتیجه توان حرکت به سمت حل و فصل مشکلات را کاهش میدهد.
🔹️ امروز کشور در وضعیتی است که حل و فصل مشکلات اقتصادی آن تنها در سایه ایمان و امید به آینده امکانپذیر است و چنانچه یأس در جامعه سایه افکند، امید که پیشران هر حرکت اقتصادی است، کم رنگ میشود. از این منظر نقدها را منصفانه کنیم و قلم و بیان خود را نه با نگاه حزبی، بلکه با نگاه ملی به حرکت درآوریم.
@KANALEMASJED
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸گفتوگوی صمیمانه سردار حاج اسماعیل قاآنی فرمانده سپاه قدس با زائران حرم مطهر رضوی
@KANALEMASJED
از جعدة بنت الأشعث تا رباب بنت امرؤ القیس
دو تن از معروف ترین بانوان صدراسلام جعدة بنت الأشعث همسر امام حسن علیه السلام و رباب بنت امرؤ القیس همسر امام حسین علیه السلام نیز هستند
این بانوان باوجود اینکه هردو همسر امام معصوم بودند اما تاثیر متفاوتی در سرنوشت همسر خویش داشتند که در تاریخ اسلام بسیار تامل برانگیز و درس آموز است
اینکه چرا یکی قاتل همسر خویش میشود و دیگری باوجود فداشدن کودک ۶ماهه اش در دستان همسرش بازهم عاشقانه تا پایان عمر باوجود سوگواری مدافع وی میماند ، جای سالها تحقیق و بررسی دارد
اما اگر بخواهیم از زاویه ای که کمتر بدان پرداخته شده به این دو بانو بنگریم باید به تعریف خانواده اصیل اسلامی بازگردیم
چراکه مادر در خانواده اصیل اسلامی چنان جایگاهی دارد که اگر تفکرش مسموم شود تا پای قتل بهترین همسر دنیا هم پیش خواهد رفت و اگر از آلودگی ها مصون و محفوظ بماند، میشود همرزم سیدالشهدای عالم...
ازهمین رو نگاه به عواملی که باعث میشود یک مادر در خانواده اسلامی باوجود زمینه های بیشمار جهت پیمودن مسیر سعادت ، حتی در خانه ولی خدا دست به گناه بزرگی چون قتل همسر بزند ، میتواند بانوان بسیاری را در عصر حاضر آگاه و مراقبت های درونی آنان را جهت مصمون ماندن از خطرات و آسیب های عصر حاضر تقویت نمود
زنی که بجای عشق به خانه و خانواده، طمع قدرت و ثروت درونش پرورانده شود و بسیاری از سجایای اخلاقی درنظرش بی ارزش گردد، به دنبال برآورده کردن خواسته های خویش از طریق رذایل اخلاقی می رود تا جایی که با طمع شهبانو شدن بهترین خلق خدا را به قتل میرساند و بدترین تاثیرات را در آینده اسلام و مسلمین به جای می گذارد
با نگاه به این زاویه از حضور اجتماعی بانوان میتوان دریافت، کنش سیاسی منفی بانوان درجامعه همانند کنش سیاسی مثبت آنان در سرنوشت جامعه تاثیرگذار خواهد بود تا جایی که اگر امام حسن پشتوانه همسری وفادار همچون خانم رباب را داشت چه بسا صلح را هم نمیپذیرفت و تاریخ شیعیان امروز طور دیگری رقم خورده بود
لذا در بسیاری از برنامه ریزی و تصمیم گیری های کلان در حوزه بانوان، باید بیش از سایر اقشار جامعه نگران و مراقب تفکر مادران در جامعه اسلامی بود و تمرکز بیشتری بر روی برنامه ریزی های مرتبط با سبک زندگی، روح و روان و امواج تبلیغی موثر بر تفکر آنان داشت
عاشورایی ماندن و تزریق فرهنگ عاشورا به جامعه در کنار برپایی باشکوه مراسم های عزاداری، نیازمند درس گرفتن از وقایع عاشورایی است به طوری که عبرت های حاصل از نگاه به ابعداد مختلف و مرتبط با آن را در جامعه پیاده سازی نمود تا بسیاری از معضلات نوظهور بانوان مرتفع و حتی از ظهور آن جلوگیری نمود تا جایی که حتی این عبرت ها قابلیت جهانی شدن و سالم سازی جامعه جهانی از این همه سردرگمی را نیز دارا می باشد.
@KANALEMASJED
🔰 چه کسی به ترامپ شلیک کرده است؟
📍 رسانههای آمریکایی از شنیده شدن صدای شلیک هنگام سخنرانی دونالد ترامپ در ایالت پنسیلوانیا و سپس به زمین خوردن ترامپ خبر دادند. شبکه «سیانان» خبر داد، مأموران سرویس مخفی آمریکا، دونالد ترامپ را پس از اینکه در تجمعی در پنسیلوانیا روی زمین افتاد، بهسرعت از صحنه خارج کردند. پیش از سقوط ترامپ چند صدای شلیک شنیده شد. سپس مأموران به او کمک کردند بایستد و صورتش خونی بود. پسر ترامپ نیز در شبکه اجتماعی ایکس، این حادثه را تروریستی خوانده است. به گفته اداره پلیس باتلر، او «مارک ویولت» نام دارد که از اعضای سازمان چپ افراطی «آنتیفا» است. او پیش از این کار در صفحه یوتیوب خود با انتشار ویدئویی گفته بود: «عدالت در راه است». دادستان منطقه «باتلر» نیز به شبکه سیانان گفت، فرد ضارب با سلاح تک تیرانداز و از ساختمانی مقابل جایگاه سخنرانی ترامپ شلیک کرده است. این فرد با شلیک تک تیرانداز سرویس مخفی آمریکا کشته شده است.
@KANALEMASJED
🔰 محمد الضیف، اظهاراتِ کذبِ تو را به سخره میگیرد
▫️ «خلیل الحیه» نایب رئیس جنبش حماس در غزه گفت:
«نتانیاهو امیدوار بود در سخنرانی نکبتبار خود پیروزی دروغین خود را اعلام کند؛ اما ما تأکید میکنیم که ادعاهای اشغالگران و نتانیاهو کذب و پوچ است.»
🔸 الحیه افزود: «ما به نتانیاهو میگوییم محمد الضیف اکنون سخن تو را میشنود و اظهارات کذب تو را به سخره میگیرد.»
🔸 وی با بیان اینکه نتانیاهو به دنبال برهم زدن محاسبات و در تنگنا قرار دادن میانجیگران و تضمینکنندگان طرح پیشنهادی آتشبس است، اظهار داشت: «ما از روی اعتقاد و نه تحت فشار انعطاف زیادی در مذاکرات از خود نشان دادیم؛ اما نتانیاهو به دنبال توافق و بازگرداندن اسرا نیست.»
🔸 این عضو ارشد حماس تصریح کرد: «همه گزینهها پیش روی ما قرار دارد، ما طبق خواسته و برنامه نتانیاهو عمل نخواهیم کرد.» الحیه با بیان اینکه ما منتظر میانجیگران هستیم تا پاسخ ما را بعد از ارائه رویکرد جدید انتقال دهند، اظهار داشت: «رفتار نتانیاهو رفتار فردی بحرانزده است که به گوشهای رانده شده است.»
@KANALEMASJED
🔰 ۷۹ ضربه وزارت اطلاعات به تروریستها
▪️ وزارت اطلاعات در بیانیهای اعلام کرد: «واحد ضدّتروریسم این وزارتخانه از اول خرداد تا ۱۵ تیر ۷۹ ضربه به تروریستها در رویارویی مستقیم با آنها داشته است.» در بخشی از این بیانیه آمده است: «در سلسله عملیات انجام شده، علاوه بر شناسایی و بازداشت تروریستهای تازه وارد، تعدادی از عناصر سابقهدار، که برای هدایت عملیات یا انجام عملیات انتحاری وارد کشور شده بودند نیز شناسایی و بازداشت شدند. از مهمترین دستاوردهای اخیر، دستیابی و انتقال یکی از عناصر اصلی طراح و هادی عملیات تروریستی کرمان به نام «عبدالله کویته» به داخل کشور بود. اطلاعات دریافتی از این تروریست در کشف بسیاری از توطئههای تکفیریها، شناسایی دیگر عناصر اصلی و اماکن اختفای آنها در منطقه، نقش بسزایی ایفا کرده و همچنان مورد بهرهبرداری است؛ اما این پایان پیگیریهای مربوط به فاجعه تروریستی کرمان نیست و آن پرونده همچنان مفتوح است.»
@KANALEMASJED
🔰 سهمخواهان به میدان آمدند!
🔸️ یک روزنامه اصلاحطلب با اذعان به اینکه دولت چهاردهم با خطر درونی نیروهای سهمخواه روبهروست، تأکید کرد، این سهم خواهان سابقه عملکرد و مواضعشان در دولتهای خاتمی و بهویژه روحانی، چندان مثبت نیست.
🔸 روزنامه «هممیهن» در مطلبی نوشت: «آنچه در شرایط کنونی و در محافل و مباحث درونی نیروهای حامی رئیسجمهور منتخب بیشتر مایه نگرانی شده، تردیدهایی است که درباره سازکار تشکیل دولت و همکاران رئیسجمهور وجود دارد و این نگرانی را شکل میدهد که مجموعه فشارهای بیرونی و مناسبات درونی، به سمتی رود که نیروهای کارآمد، توانمند و باورمند به توسعه و تغییر حاشیهنشین شوند و کابینهای فاقد توان کافی برای تغییر وضع موجود شکل گیرد.»
🔸این روزنامه در باره این افراد اضافه میکند: «اینها در پی منافع شخصی یا باندی خود هستند و در روزگار عسرت و سختی نیز عموماً کنار مینشینند.»
@KANALEMASJED
🌐 بسته خبری
🔸️ معاون سیاسی دفتر عقیدتیـ سیاسی فرمانده کل قوا گفت: «گرفتاری در بنبست غزه و بلاتکلیفی در برابر حزبالله لبنان موجب بروز اختلافات شدید در کابینه رژیم صهیونیستی شده است.» «سردار سناییراد» در گفتوگویی درباره اظهارات وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی علیه ایران اظهار داشت: «این تهدید، خطر رژیم صهیونیستی را برای صلح و امنیت در منطقه و جهان نشان میدهد. اینگونه تهدیدات، صرفاً نوعی قدرتنمایی برای روحیه دادن به سربازان مستأصل در جبهههای مختلف درگیری در فلسطین است؛ لذا جای اعتنا ندارد.»
▪️ «دوندالد ترامپ» نامزد اصلی جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مدعی شد، شکست «کاملا هریس» معاون ریاستجمهوری آمریکا و یکی از نامزدهای احتمالی دموکراتها در انتخابات ریاستجمهوری نسبت به «جو بایدن» نامزد اصلی دموکراتها راحتتر است. وی در اینباره گفت: «فکر میکنم کاملا در خیلی از زمینهها نسبت به بایدن سادهتر و آسانتر است؛ اما تا زمانی که او (بایدن) عرصه رقابت را ترک نکند، ما به افراد دیگر زیاد فکر نمیکنیم.»
🔹️ سخنگوی وزارت امور خارجه، اظهارات غیر مستند وزیر دادگستری و بیانیه دفتر ریاستجمهوری آرژانتین مبنی بر متهمسازی و نیز ادعای دخالت اتباع جمهوری اسلامی ایران در انفجار ساختمان «آمیا» را محکوم کرد. «ناصر کنعانی» افزود: «کشف حقیقت و حل قطعی این پرونده تنها با فاصله گرفتن طرفهای ذیربط کشور آرژانتین از اغراض سیاسی و عدم تأثیرپذیری آنان از اعمال نفوذ و دخالت طرفهای ثالث امکانپذیر است.»
▫️ جنبش حماس در بیانیهای از تماس تلفنی «اسماعیل هنیه» با مصر، قطر، ترکیه و عمان خبر داد و گفت: «وی در این تماسها خواستار فشار بر آمریکا برای توقف جنایات رژیم اشغالگر در غزه شد.» ارتش رژیم صهیونیستی ظهر روز گذشته با حمله به چادر آوارگان فلسطینی در جنوب غرب منطقه «خان یونس» (جنوب غزه) بیش از ۳۰۰ فلسطینی را شهید و زخمی کرد؛ در این جنایت از ۵ بمب یک تنی استفاده شده بود.
🔸️ «احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد در واکنش به انتشار گزارش جدید بانک جهانی از اقتصاد ایران، در فضای مجازی نوشت: «گزارش ۲۰۲۴ بانک جهانی برای ایران در پایان دولت شهید رئیسی منتشر شد: رشد پایدار میان تنشهای ژئوپلیتیک منطقه؛ رشد اقتصادی بالای ۵ درصد؛ کاهش بیکاری به ۷/۶ درصد؛ کاهش ۶/۵ میلیون نفری فقر؛ کاهش نابرابری (ضریب جینی) به ۳۴/۰ با امید به تداوم روندهای بهبود در دولت آینده.»
🔹️ حزبالله لبنان در دو حمله موشکی به شمال فلسطین اشغالی ۱۰ صهیونیست، از جمله چهار نظامی را زخمی کرد. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، در حمله موشکی حزبالله لبنان به شهرک یهودینشین کریات شمونه در شمال سرزمینهای اشغالی شش اسرائیلی زخمی شدند.
@KANALEMASJED
💢 سقوط سیاست در آمریکا
انتخابات ریاستجمهوری ایران تمام شد. چهار مؤلفه برجسته انتخابات، یعنی «مشارکت»، «رقابت»، «سلامت» و «امنیت» در کنار دقت نظر و سرعت عمل ماحصل تشکیلدهنده انتخابات ریاستجمهوری زودهنگام امسال بود؛ اما در آن سوی دنیا در ایالات متحده آمریکا قرار است چند ماه دیگر در ۱۵ آبان ماه انتخابات ریاستجمهوری برگزار شود. حواشی گوناگون این انتخابات سبب شده است تا گزارههایی مبنی بر سقوط سیاست در ایالات متحده بیش از پیش به چشم بیاید.
1️⃣ گزاره اول به خود نامزدهای انتخاباتی از سوی دو حزب اصلی ایالات متحده، یعنی جو بایدن و دونالد ترامپ مربوط میشود. دونالد ترامپ که محکومیت قضایی دارد و اتهامات بسیاری در دادگاههای گوناگون، همانند اتهامات اخلاقی و سیاسی و امنیتی دارد و در مقابل جو بایدنی که رفتارهای پارکینسونی او و گیجی مثالزدنیاش به سوژه طنز همه مردم دنیا تبدیل شده است. ادبیات سخیف هر دو رئیسجمهور در اظهار نظرهای رسانهای خود در کنار رفتارهای ضد دیپلماتیک آنها سبب شده است این دو نامزد به ضعیفترین نامزدهای ریاستجمهوری تاریخ ایالات متحده تبدیل شوند.
2️⃣ گزاره دوم مربوط است به دو حزب جمهوریخواه و دموکرات که در عرصه سیاسی آمریکا فعال هستند؛ دعواهای درون حزبی این دو بسیار بالا گرفته است و هم اکنون نه حزب دموکرات روی نامزدی جو بایدن مصمم و مصر است و نه حزب جمهوریخواه نسبت به شایستگیهای دونالد ترامپ برای به دست گرفتن قدرت اطمینان دارد.
3️⃣ گزاره سوم مربوط میشود به عملکرد و کارنامه سیاسی هر دو حزب و جریان سیاسی؛ به واقع جمهوریخواهان با آتشافروزی در خاورمیانه شناخته میشود و دموکراتها با فعال کردن بحرانهای اوکراین و سرزمینهای اشغالی. جنگ ناتمام آمریکا در عراق، حمله بیهدف و بدون دستاورد آمریکا به افغانستان، به وجود آوردن داعش و ادامه جنگ نیابتی در غرب آسیا و هم اکنون حمایت از ادامه جنگ اوکراین و روسیه و تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی باعث شده است که عملاً دولت فدرال رزرو عملکرد و کارنامه کاملاً مردود و غیر قابل دفاعی داشته باشد.
4️⃣ گزاره آخر هم مربوط میشود به ناتوانی دولت فدرال رزرو برای برگزاری ایمن و مناسب انتخابات در سراسر ایالات متحده؛ ماجرای تیراندازی و قصد ترور دونالد جی ترامپ در جریان سخنرانیاش در کمپین انتخاباتی خود در ایالت پنسیلوانیا و شهر باتلر که به فوت یک نفر از تماشاگران این مراسم منجر شده و دو نفر دیگر را نیز به شدت مجروح کرده است، نشان میدهد عنصر قوامدهنده انتخاباتها که همان امنیت انتخابات است، در کشوری که ادعای تأمین امنیت داخلی آمریکا را به نحو بسیار عالی دارد، کاملاً مخدوش و در ابهام است. نتیجه آنکه زوال سیستم آمریکایی امروز بیش از هر زمان دیگری نمود و بروز پیدا کرده و سیاست در ایالات متحده در حال سقوط است.
@KANALEMASJED