⬅️ #زندگینامه_شهید_سید_مرتضی_آوینی
شهید سید مرتضی آوینی در شهریور سال 1326 در شهر ری متولد شد؛ تحصیلات ابتدایی و متوسطهی خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند و سپس به عنوان دانشجوی معماری وارد دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. او درباره تحصیلات دانشگاهی خود میگوید:
"حقیر دارای فوق لیسانس معماری از دانشکدهی هنرهای زیبا هستم اما کاری را که اکنون انجام میدهم نباید به تحصیلاتم مربوط دانست حقیر هرچه آموختهام از خارج دانشگاه است. قبل از انقلاب بنده فیلم نمیساختهام اگرچه با سینما آشنایی داشتهام. اشتغال اساسی حقیر قبل از انقلاب در ادبیات بوده است... با شروع انقلاب تمام نوشتههای خویش را، اعم از تراوشات فلسفی، داستانهای کوتاه، اشعار و...در چند گونی ریختم و سوزاندم و تصمیم گرفتم که دیگر چیزی که "حدیث نفس" باشد ننویسم و دیگر از "خودم" سخنی به میان نیاورم..."
سید مرتضی آوینی، فیلم سازی را در اوایل پیروزی انقلاب و در گروه تلویزیونی جهاد آغاز کرد. گروه جهاد، اولین گروهی بود که بلافاصله بعد از شروع جنگ به جبهه رفت. سید مرتضی آوینی در این باره میگوید:
"وقتی به خرمشهر رسیدیم هنوز خونینشهر نشده بود شهر هنوز سرپا بود، اگرچه احساس نمیشد که این حالت زیاد پر دوام باشد و زیاد هم دوام نیاورد ما به تهران بازگشتیم و شبانهروز پای میز موویلا کار کردیم تا اولین فیلم مستند جنگی دربارهی خرمشهر از تلویزیون پخش شد؛ فتح خون."
سید مرتضی آوینی علاوه بر کارهای مستندسازی به کار تالیف نیز میپرداخت. شروع کار مطبوعاتی او از اواخر سال 1362، با نگارش مقالاتی برای نشریات "اعتصام" و "جهاد" آغاز شد. او نگارش کتاب فتح خون که به ماجرای قیام امام حسین علیه السلام میپردازد را در سال 1366 به انجام رساند.
دوران اوج فعالیت مطبوعاتی وی در فاصله سال های 68 تا 72 و در ماهنامهی سوره بود. مقالات وی در این دوران، شامل موضوعاتی درباره مسایل نظری سینما، نقد فیلم، تحلیلهای نظری درباره ی هنرهای قدیم و جدید، موضوعات اعتقادی و مسایل جهان معاصر میشود.
اواخر سال 1370 "موسسهی فرهنگی روایت فتح" به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به کار فیلمسازی مستند و سینمایی دربارهی دفاع مقدس بپردازد و تهیهی مجموعهی روایت فتح را که بعد از پذیرش قطعنامه رها شده بود ادامه دهد. شهید آوینی و گروه فیلمبرداران روایت فتح سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدتی کمتر از یک سال کار تهیهی شش برنامه از مجموعهی "شهری در آسمان" را به پایان رساندند. اما برنامهی وی برای تکمیل این مجموعه و ساختن مجموعه های دیگر با شهادتش در روز جمعه بیستم فروردین 1372 در قتلگاه فکه ناتمام ماند.
روحش شاد و مهمان اباعبدالله علیه السلام ان شاء الله
سلام و احترام به همه ی شما اعضاء محترم و ژرف اندیش
با ما همراه باشید با هر روز یک بحث در مورد شخصیت شهید #آوینی و راهبرد عملی و نظام فکری این متفکر اهل عمل
#دوران گذار
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_5987628952624038889.mp3
34.31M
##ما_و_مرتضی_آوینی
🔘شهید آوینی و جریان روشنفکری
🔻#محمد_رجبی
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
✳️ روایت یوسفعلی میرشکاک از نخستین دیدار با سیدمرتضی آوینی و نادر طالبزاده:
یاد و نام چیست که مرگ نیز نمیتواند نقش آن را زایل کند؟ ویژه آنگاه که به نظم یا نثر یا نقش از ژرفای جان و خرد سربرمیآورد. با بسیاری کسان از خُرد و کلان همراه و همدل و همزبان بودهام و هر یک در خاطر من قلمرویی دارند. برخی قلمروها به دو گام درنوشته میشود و برخی قلمروها چندان پهناور است که خود نیز از پیمودن آن برنمیآیم.
از آسمانیان که بگذریم، برترین قلمرو را «سیدناالشهید مرتضای آوینی» دراختیار دارد. با بسیاری کسان سالها دوست بودهام و چون دور افتاده یا درگذشتهاند چنان خاموش و فراموش ماندهاند که گویی جز یکی دو روز با آنان همراه نبودهام اما با اینکه جز سالیانی معدود با مرتضی نبودهام گویی هم از پگاهِ الستُ بربکم، با او بودهام؛ بودنی که همچنان بوی حضور دارد و بیگمان رو به ابدیت.
روزی «سید محمد آوینی» (نخستین سردبیر سوره) از من و زندهیاد «احمد عزیزی» خواست که برای دیدن فیلم برلین زیر بال فرشتگان به دفتر مجله برویم. رفتیم. جز سیدمحمد، دو تن در آنجا بودند که هیچ یک را نمیشناختم. یکی جوانی بود با چشمانی آبی و موی بلوند که با زحمت به فارسی تکلم میکرد و بیشتر آمریکایی به نظر میآمد و دیگری مردی بود تنومند و میانسال با پیراهن جین آبی، موهای پرپشت و ریش جوگندمی که چفیهای به گردن داشت. سیدمحمد نه آنها را معرفی کرد و نه ما را. ویدئو را روشن کرد و فیلم شروع شد. هرجا که لازم بود او یا همان جوان آمریکایینما ترجمه میکردند ...
لینک مطلب 👇
http://www.mehrnews.com/news/4019948/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️در غرب مدرن، مفهوم عقل کاملا دگرگون می شود.
♦️راسیونالیسم (rationalism) با دکارت آغاز نمی شود، بلکه دکارت بیان فلسفی راسیونالیسم است.
#شهریار_زرشناس
#عقل_گرایی
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
8.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢بخشی از مصاحبه ی #نادر_طالب_زاده با مصطفی عقاد کارگردان فیلم محمد رسولالله؛ با حضور #شهید_آوینی
To https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
14.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☣️🔄🔃↩️↪️↔️↕️ چند رویکرد معروف نخبگان از طیف ها و قشرهای مختلف در مواجهه با #غرب مدرن، در ایران معاصر
استاد سیدمحمدمهدی میرباقری
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
146b9b8078-5caf3f167a1ed87b848bd891.mp3
25.11M
ما و سیدمرتضی #آوینی
🔘شهید آوینی و عبور از مدرنیته
🔻#شهریار_زرشناس
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_5987628952624038888.mp3
27.85M
#ما_و_مرتضی_آوینی
🔘شانیت تاریخی اجتماعی شهید آوینی
#حسین_کچویان
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami