#یادداشت
#فعالیت_اعضا
🔶 دکتر #قاسم_اخوان_نبوی در تازه ترین یادداشت خود بررسی کرد:
🔰 دینشناسی علمی و کارکرد دین؛
🔺 روش کارکردگرایی به آثار و خدمات و حسنات دین توجه دارد و آنها را مورد شناسایی قرار میدهد؛ پیش فرضهایی از قبیل نفی شناختاری بودن زبان دین را برنمیتابد؛ به همین دلیل معتقدان به نظریه مطابقت و #واقع_گرایی گزارههایی دینی نیز از کارکردهای دین سخن گفتهاند.
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/karkard
🆔 @iictchannel
هدایت شده از کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
#تبلیغ
🔹 همزمان با سالروز جهانی #فلسفه و بزرگداشت علامه طباطبایی(ره)
🔰 هم اندیشی #گفتمان_مجدد نواندیش
🖇 مکتب فلسفی نوصدرایی
🔸 با حضور:
آیت الله #علی_اکبر_رشاد
حجت الاسلام و المسلمین #عبدالحسین_خسروپناه
📅 چهارشنبه ۲۱ آبان ماه ۹۹ ساعت ۱۰
📌 به صورت مجازی و ارتباط از طریق:
🌐 www.heer.ir/live
🆔 @iictchannel
#بازنشر
#یادداشت
🔶 حجتالاسلام #عبدالحسین خسروپناه عضو هیات علمی گروه #فلسفه مطرح کرد:
🔰 #انتخاب بایدن نقشی در حل مشکلات ایران ندارد
🔺عدهای از اصلاح طلبان اظهار امیدواری میکنند که پیروزی بایدن وضعیت اقتصاد ایران را تغییر میدهد و لذا این طایفه با نذر و نیاز و دعا از خدا خواستند تا ترامپ از کاخ سفید برود.
⚜️ بیشتر بخوانید:
🌐 iict.ac.ir/moeghtesad
🆔 @iictchannel
🔔گروه #عرفان پژوهشکده حکمت و دین پژوهی پژوهشگاه برگزار میکند:
✅ #نقد و بررسی کتاب “#عرفان_وارهها (تبار شناسی و نقد مبانی فکری)"
🎙 با حضور:
#مسلم_گریوانی
#حمیدرضا_مظاهری_سیف
#سیداحمد_غفاری_قره_باغ
#علی_فضلی
زمان:
📅 سه شنبه 20 آبان ماه 99
⏰ ساعت 13
📡 تحت نرم افزار اسکایپ و ارتباط از طریق :
join.skype.com/njqUY2IbHMAe
📱هماهنگی و دریافت اطلاعات بیشتر : 09191541744( آقای روحانی نژاد)
@ENOEnsani
💠 ناتوانی علم مادی برای برقراری صلح و آرامش در جهان
روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه
🔸 از نظر اسلام نظام دموكراسى سرمايهدارى محكوم به نابودى و شكست قطعى است؛ اما نه بهدلیل تضادهايى كه سرشت سرمايه دارد و عوامل نابودىاى كه مالكيت خصوصى در درون خود دارد، چنانكه اقتصاد كمونيستى چنين مىپندارد. بلكه به اعتقاد اسلام منشأ شكست و وضعيت اسفبارى كه نظام دموكراسى سرمايهدارى از آن برخوردار است، برداشتهاى مادى محض اين نظام است كه نمىتواند بشر را با نظامى كه جوهرهاش الهام گرفته از اين برداشتهاست و خطوط كلى خود را از روح و جهتدهى آنها مىگيرد، به سعادت برساند.
🔹 بنابراين بايستى سرچشمۀ ديگرى- غير از نگرش مادى از هستي- وجود داشته باشد كه نظام اجتماعى از آن سيراب شود. بايستى بينش سياسى صحيحى وجود داشته باشد كه از نگرشى حقيقى برآمده باشد و مسئلۀ بزرگ انسانيت را عهدهدار گشته و تلاش كند كه آن را بر پايه آن نگرش برپا كند و به بررسى مسائل جهان از اين زاويه بپردازد. وقتى اين بينش سياسى در جهان تكميل شد و ديگر نگرشها را به حاشيه راند و با هر نگرشى از زندگى كه با پايه و اساس آن ناسازگار است مبارزه كرد، در اين صورت اين امكان وجود خواهد داشت كه جهان وارد زندگى جديدى شود كه فروزان به نور و سرشار از سعادت باشد.
🔸 اين بينش عميق سياسى، رسالت صلح حقيقى در جهان است و اين رسالت رهايىبخش، همان رسالت اسلام جاودان است كه نظام اجتماعیاش را- كه با تمامى نظامهاى گذشته متفاوت است- از طرز فكرى جديد از حيات و هستى گرفته است.
📚 اسلام راهبر زندگی، ص٣٣٢
🆔 @shahidsadr
◀️ #عکس_نوشته
🔻 افول رژیم آمریکا 🔻
🔻 کانال رسمی آیت الله اراکی
🆔 https://eitaa.com/joinchat/4134666240C9da417fa9d
.
5.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مردم اکثرا نمی دانند اگر بایدن رای بیارود یا اینکه ترامپ رای بیاورد برای ایران چه فرقی می کند
#بدون_توقف
#دکتر_جمشیدی
☑️ @Sh_Aviny
کتاب «احیای تفکر اسلامی»
📚شهید مطهری:
ایمان به سه چیز محقق میشود: اعتقاد قلبی، اقرار به زبان و عمل به اعضا و جوارح. اصلاً ائمّهی ما عمل را جزو ایمان شمردهاند، یعنی کسی که عمل ندارد، ایمان ندارد.
#کتاب
#شهید_مطهری
#احیای_تفکر_اسلامی
☑️ @sh_Aviny
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در مسلخ عشق جز نکو را نکشند
#سردار_دل_ها
💠 #تلنگر_کرونایی (5)
🔸 محیط آلوده است
🔹 #واکسنِ تقوا جلوی ابتلاء به #کرونای معصیت را می گیرد.
🔸 #تزریق روزانه چند سی سی خوف و خشیت در عروق قلبی راه نفوذ شیطان را می بندد.
🔹 #تنفس در هوای ذکر و یاد خدا، #ریه های بندگی را حال می آورد.
🔸 دمنوشِ توبه جلوی لخته شدن گناه در شریان حیات و گرفتگی رگ های ایمان را می گیرد.
🔹 دستانمان را مرتب با آب قناعت بشوییم تا با تعدّی به حقوق دیگران #آلوده نشود.
👈 به قلم استاد جواد محدثی
🆔 @iictchannel
💠ریشه همه فسادها!؟
#امام_خمینی
📚صحیفه نور، جلد ١٩، صفحه ١۵٧
👥کانال صحیفه نور امام خمینی(ره)
@Sahifeh_noor
🌷اللهم عجل لولیک الفرج🌷
💥 فلسفۀ شدن اسلامی (بهمثابۀ فلسفۀ روش)، نظام روش تحقیق را بهگونهای بازطراحی میکند که حضور و نقشآفرینیِ دین را در ساحت علم بپذیرد.
🔵 استاد سید محمدمهدی میرباقری
◀️ دین چگونه در #عقلانیت بشر جاری میشود؟ اگر #روش_تحقیق شما بهگونهای نباشد که دخالت دین در روش را بپذیرد، آیا میتوانید محصول آن را به دین گره بزنید؟ آیا روشهای پوزیتیویستی، به دین اجازه ورود و دخالت میدهند؟ پس اولین چیزی که باید تغییر کند روش تحقیق است، نه #فلسفههای_مضاف. یعنی در حوزه استناد به دین، در حوزه تولید معادلات و در حوزه تولید مدلهای اجرایی، روش تحقیق باید بهگونهای باشد که تبعیت از دین در آن جاری شود.
◀️ این روشها باید به یک منظومه روش تبدیل شوند و الا اگر این سه حوزه مستقل تعریف شوند، نمیتوان آنها را در عینیت بههم گره زد. اگر حاصل تفقه دینی شما با حاصل دانشهای کاربردی و اجراییتان، در روش، هماهنگ نشده باشند، هماهنگی بین آنها در محصولاتشان، ممکن نخواهد شد [و نتیجه آن،] همین پارادوکسی است که الان در جامعه با آن مواجه هستیم که از یک طرف میخواهیم به دانش تکیه کنیم و از طرف دیگر به دادههای دین؛ دائماً هم به تناقض برمیخوریم.
اگر روش تحقیق در حوزه تفقه دینی و در حوزه مطالعات اجرایی و کاربردی، هماهنگ نشوند، چگونه میخواهید محصولات آنها را هماهنگ کنید؟ چگونه امکان دارد از دو محصول بیگانه یک خروجی گرفت؟ چگونه امکان دارد هر دو در فرایند تصمیمسازی و تصمیمگیری در حوزه مدیریتی جامعه دخالت کنند و بعد به یک محصول برسند؟ هر کجا دین دخالت میکند، با علم تعارض پیدا میکند.
◀️ برای اینکه به روش تحقیق برسیم، نیاز به #فلسفه_روش_تحقیق داریم؛ پس نقطه شروع ما فلسفه روش تحقیق است، نه فلسفههای مضاف. این فلسفه روش تحقیق است که باید توضیح دهد برای شناسایی جهان، چگونه تحقیق کنیم تا هم بتوانیم مکانیزمها و فرایندها را بشناسیم و جهان را ریاضیسازی کنیم و فقط توصیف به غایات و چراییهای غائی نکرده باشیم (چرا که مهمترین شاخصه علم مدرن این است که برای بشر امکان تصرف کمّی فراهم میکند) و هم مبتنی بر دین جهان را ریاضیسازی کرده باشیم. ما از این فلسفه روش تحقیق که چنین امکانی را در اختیار ما قرار میدهد، به «فلسفه شدن اسلامی» تعبیر میکنیم. فلسفه شدن اسلامی، نظام روش تحقیقها را طراحی میکند و به ما میگوید در حوزه تفقه دینی، باید چگونه و در چه دامنههایی تحقیق کرد، به چه نظام سؤالاتی جواب داد و چگونه جواب داد.
◀️ فلسفه شدن علاوهبر اینکه چگونگی تحقیق در دامنه تفقه دینی را به ما میگوید، در حوزه مطالعات کاربردی هم به ما میگوید که باید چه سؤالاتی از دامنه تفقه دینی در این علم بشود و همان سؤالاتی را که شما میگویید فلسفه باید پاسخ دهد، ما میگوییم دین باید پاسخ بدهد. این روش تحقیق است که به شما میگوید باید چه نظام سؤالاتی از حوزه تفقه دینی پرسیده شود؛ نه سؤالات پراکنده [پرسید].
اینکه بعضی گفتهاند «صورت مسئلهها را از علم بگیریم و دین پاسخ بدهد»، نتیجه آن در دراز مدت این میشود که شأن دین، پاسخگویی به مسائل مستحدثه باشد، نه #رهبری_حوادث. روش تحقیق است که باید بگوید در تحقیق از هر موضوعی از موضوعات، چه نظام سؤالاتی از مبدأ عالیتر ـ یعنی از دین ـ باید پرسیده شود که تفقه دینی میبایست به آن پاسخ دهد. این وظیفه روش تحقیق است که به شما بگوید تفقه دینی چگونه و با چه ابزاری و با چه روش تحقیقی، باید به این سؤالات پاسخ دهد؟»
#فلسفه_شدن
☑️ @mirbaqeri_ir