فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دبیر قرارگاه ملی مبارزه با مفساد اقتصادی:
🔹شفاف بگویم یکسال و نیم است آقای #لاریجانی(رئیسمجلس) نمیگذارد گزارش تحقیق و تفحص #قاچاق در مجلس قرائت شود.
🔹میگویند گزارش تند و تیز است باید لطیفتر شود! فقط یک پرونده واردات #خودرو که در آن ۱۶۰۰خودرو وجود دارد آیا با کولبر وارد شده؟
#ستادقاچاقکالا(ستاد مبارزه با قاچاق کالا؟!)
#لاریجانی
#قاچاق
🌱کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
#افلاطون و #مدینهفاضله
#جامعهمهدوی
📌شهید مطهری:
افلاطون نظریه معروفی دارد به نام #نظریهمدینهفاضله. میگوید دنیا آن روزی به سعادت نائل خواهد شد که #حکیمان، #زمامداران باشند و زمامداران، حکیمان. تا وقتی که حکیمان طبقه ای هستند و زمامداران طبقه ای دیگر، #دنیا روی #سعادت نخواهد دید.
🔸 ما مسلمانها بالاخص #شیعیان میگوییم دوره سعادت بشر آن عصری است که دوره #عدل کامل است یعنی عصر ظهور حضرت حجت (عج)، آن دورهای که اولین مشخّصه اش این است که #دورهحکومتعقل است یعنی دورهای است که در آن، علم اسیر و برده نیست.
امیرالمؤمنین علیه السلام تعبیری درباره آن عصر دارد، میفرماید: وَ یغْبَقونَ کأْسَ الْحِکمَةِ بَعْدَ الصَّبوحِ[^1] در آن عصر مردم صبحگاهان و شامگاهان جامی که مینوشند جام حکمت و معرفت است، جز جام حکمت و معرفت جام دیگری نمینوشند.
در کافی هست که در عصر ظهور حضرت حجت، خدا دست خود را بر سر افراد بشر میگذارد و عقل مردم زیاد میشود.
من شاید نتوانستم این مطلب را آن جور که دلم میخواست تقریر بکنم ولی بدانید که به غلط میگوییم عصر عصر علم است، به غلط میگوییم عصر عصر عقل است، به غلط میگوییم عصر عصر فکر است؛ برای اینکه در این عصر، عقل آزادی ندارد، علم و فکر آزادی ندارد، هنوز دنیا دنیای شهوت است، هنوز دنیا دنیای جاه طلبی است.
📙منبع : شهید مطهری کتاب اسلام و نیازهای زمان، ج ۱ ص ۳۷
🌱کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
بخوانید 🔰
💎 نتیجه ی مخالفت با علامه #طباطبایی از زبان #رهبرمعظم انقلاب
#رهبرمعظم انقلاب:
🔶 در گذشته در حوزهی قم با فلسفه و وجود مرحوم آقای « #طباطبایی» مخالفت می شد. می دانید درس اسفار ایشان به دستور تعطیل گردید و ایشان مجبور شد شفا تدریس کند. در دورهی اخیر، قم مرکز حوزهی فلسفی ما بوده است؛ آقای طباطبایی هم انسان کاملاً متشرّع، مواظب، دائمالذّکر، متعبّد، اهل تفسیر و اهل حدیث بوده؛ از آن قلندرمآبهای آنطوری نبوده است - البته جلسات خصوصی را کاری نداریم - مراتب علمی و #فقه و اصولش هم طوری نبوده که کسی بتواند آنها را انکار کند؛
🔶 درعینحال کسی مثل آقای طباطبایی که جرأت کرد و فلسفه را ادامه داد
و عقب نزد،
اینطور مورد #تهاجم قرار گرفت.
🔶 نتیجه چیست؟
نتیجه این است که امروز سطح تفکّرات و معرفت فلسفی ما در جامعه و بین علمای دین #محدود است.
با بودنِ استادی مثل آقای طباطبایی، جا داشت امروز #تعدادزیادی استاد درجهی یک از تلامذهی ایشان در قم و دیگر شهرستانها داشته باشیم.
آقای طباطبایی فرد فعّالی بود؛ بنابراین جریان فلسفیای که به وسیلهی ایشان پایهگذاری شد، باید به شکل وسیعی گسترش پیدا میکرد، #کهنکرده است.
البته ما همان وقت مقلّد آقای «بروجردی» بودیم و الان هم با چشم تجلیل و تعظیم به ایشان نگاه میکنیم؛
اما بالاخره هرچه بود، نتیجهاش این شد.
🔶 این نباید تکرار شود.
🍀 ديدار اساتید علوم عقلی حوزه علمیه قم- ۸۲/۱۰/۲۹
🌱کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
♦️کنایه تند آیتالله جوادی آملی به روحانیت
🔹نه با فرهنگ جهان آشنایید، نه زبان بلدید، چه فایده ای برای امام زمان(ع) دارید؟
🔹باید بروید کانت، هایدگر و دکارت بخوانید تا با زاویه دید اروپای غربی و شرقی و آمریکا و ... آشنا باشید تا بتوانید ماموریتتان را به خوبی انجام بدهید. واِلا اگر مطالبی که مطالعه میکنید یا موارد تحقیقیتان فقط به کار «تبلیغِ از حرم تا جمکران» باشد، فایدهای نمیتواند داشته باشد و به درد نهضت #امامزمان(ع) نمیخورد.
جزئیات بیشتر👇
khabarfoori.com/detail/1616807
#حرمتاجمکران
#تحولحوزه
#فلسفهاسلامی
🌱کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
d324d4dbf1d22dd818d1dcd6762e72b67a1d97ab.mp3
2.32M
🎵 بشنوید|درس های سرّی #علامه_طباطبایی با خواص شاگردان
🌴 مرحوم علامه سوالات دوره مشروطیت و جنگ اول و دوم جهانی را در المیزان جواب دادند.
🌴 تبیین ادوار پنجگانه عرفانی علامه
#جوادی_آملی
✨کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
🆔🆔🆔 @KanooneQarbshenasiAndisheIslami
#انجمن_اقتصاد
❇️بررسی لایحه بودجه 99
📆سه شنبه 10 دیماه
🕐ساعت 12
🏫سالن آمفی تئاتر
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
هدایت شده از انجمن علوم اجتماعی دانشگاه رضوی
💠 نقش عنصر سیاسی در ایجاد مالکیت بر زمین از نظر شهید صدر
◀️ بیست و نهمین جلسه درس خارج فقه مکاتب و نظامها، ۹ آذرماه با ارائه آیتالله هادوی تهرانی برگزار شد. متن زیر گزیدهای از این جلسه میباشد:
🔸شهید صدر در مورد وضعیت زمین از نظر اسلامی میفرماید که فرض کنید یک جمعیت مسلمانی به یک سرزمین بکر و دستنخوردهای بروند که هیچ موجودی قبلاً آنجا نبوده و بخواهند آنجا را بر اساس معیارهای اسلامی سامان بدهند. اگر افراد این اراضی را احیا کردند، برایشان یک حق اولویتی ایجاد میشود، ولی مالک نمیشوند. بنابراین هرچند به واسطه احیای زمین، مالکیت ایجاد نمیشود اما یک حق اختصاصی ایجاد میشود که فرد به واسطه آن میتواند در زمین تصرف کند و دیگران برای تصرف در زمین باید از او اذن بگیرند.
🔹بحث دیگر ایشان با عنوان عنصر سیاسی در مالکیت زمین میباشد. وقتی مسلمانان به سرزمینی میروند که در اختیار غیر مسلمانان است از دو حال خارج نیست؛ یکی اینکه مسلمانان آن سرزمین را فتح میکنند و آن را به زمینهای اسلامی ملحق میکنند دوم اینکه مردم آن سرزمین با رغبت خودشان مسلمان میشوند و این سرزمین به سرزمینهای اسلامی ملحق میشود.
شهید صدر تصریح دارد جاهایی که به واسطه فتح مسلمانان در اختیار آنها قرار میگیرد، چون مسلمانان برای به دست آوردن آن زحمت کشیدند لذا یک سهمی از آن زمین برای مسلمانان قرار داده میشود و اسلام این حق را به مقاتلین اختصاص نداده است، بلکه آن را حق همه مسلمانان دانسته و این فتح را عمل همه مسلمانان حساب کرده است.
وی در توضیح چرایی این امر گفت: علت این امر این است که گرچه این افراد رفتهاند و این کار را انجام دادند ولی این افراد به پشتوانه امت اسلامی رفتند و این کار را انجام دادند.
🔻متن کامل:
https://iqna.ir/fa/news/3860601
🔸 کانال انجمن جامعهشناسی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
@razavi_anjoman
هدایت شده از انجمن علوم اجتماعی دانشگاه رضوی
جوکر (انگلیسی: Joker)، یک فیلم سینمایی آمریکایی، محصول سال ۲۰۱۹ و در ژانر تریلر روانشناختی به نویسندگی، تهیهکنندگی و کارگردانی تاد فلیپس است. فیلمنامه این فیلم توسط خود فیلیپس با همراهی اسکات سیلور برپایه شخصیت ابرشرور جوکر از دیسی کامیکس نوشته شدهاست.
#تحلیل_اجتماعی
👇👇👇👇👇
هدایت شده از انجمن علوم اجتماعی دانشگاه رضوی
🎞 شبیخون سینمایی با جوکر
جوکر این ضدقهرمان سینمای آمریکا و دشمن ابرقهرمانی به نام بتمن، اینبار در قامت قهرمانی ظاهر میشود که اگر برای مخاطب محبوب نباشد، محترم هست.
روایت داستان، حول محور دلقکی است که روح و روانش زیرپای جامعهی خشک و خشن له شده و طی سلسله اتفاقاتی همه چیزش را از دست میدهد.
شغل، درآمد، مشاوره، داروهای اعصاب، هویت و شرافت خانوادگی، مادر و حتی مجری و برنامه محبوب تلویریونی، از دست رفتههای اوست؛ و در عوض یافتن خویش و هدفش، ستاندهی او از تمام چالشهاست.
حرکات موزون جوکر بعد از توفیق در انتقام، دلالتی است بر رقص رهایی و آرامش بعد از چالش.
شهری که یک بیمار را به دلیل مشکلات مالی از مشاوره رایگان کلینیک روانی محروم میکند، در نهایت و بعد شهرآشوب مجبور میشود اینبار او را به عنوان مجرم در بازداشتگاه مورد واکاوی شخصیت قرار دهد؛ و این شاید بزرگترین وجه دراماتیک است.
فیلم، خلاف تحلیلهای ساده انگارانه، به هیچوجه علیه سرمایهداری و حتی سرمایهداران نیست و از آن حیث به گرد پای «عصر جدید» چاپلین نمیرسد. آنچه در اینجا بد است، جامعه و افراد آن است. نهایت چالش جوکر با آنچه «سرمایهداری» خوانده میشود شلیک به سه مردی است که در مترو یک زن و شخصیت جوکر را مورد آزار قرار میدهند و بعدا در فیلم بیان میشود که پولدار نیز بودهاند و حتی اثری از ثروتمند بودن آنها در تیپ و سوار مترو شدنشان نیست.
اما فارغ از ابعاد فرهنگی و جامعه شناختی، این فیلم کارکرد سیاسی امنیتی مهم و هدفمندی نیز دارد. جوکر همانند «۳۰۰» و «۲۰۱۲» که در بزنگاههای برخورد تمدنی بر پرده ظاهر شدند، درست در بحبوحه براندازی و جنگهای ترکیبی منطقه رونمایی میشود و عجیب آنکه در آشوب آبانماه پیامکهای انبوهِ دعوت به تماشای فیلم همراه با لینک دانلود، برای مردم ما ارسال میگردد!
کارکرد جوکر برای هر جامعه متفاوت است. برای جامعه آمریکایی تخلیه حس انتقامجویی است و برای جوامع جهان سومی تحریک حس انتقام. برای جوامع توسعه یافته با شاخصهای رفاهی بالا، جوکر کبریت بیخطر است. خصوصا که قهرمان داستان در ادامه مجری بیگناه، محبوب و فرهیختهای را میکشد که نوع آن افراد و برنامهها در عالم واقع برای مخاطب غربی بسیار محبوب و پرمخاطب هستند.
از این رو در ادامه، حس همذات پنداری با جوکر در مخاطب غربی تا حد زیادی رنگ میبازد اما برای مخاطب شرقی به دلیل پیوستهای متفاوت فرامتنی همچنان پابرجاست.
فارغ از آنچه بیان شد و به فرض عدم تفاوت در نگرش جوامع غربی و شرقی به فیلم، از آنجایی که درحال حاضر ونزوئلا، چین، عراق، لبنان، بولیوی و ایران درگیر مدل مشابهی از آشوب هستند، نتیجه این شبیخون سینمایی، شتاب دهی به بحران است. همچنانکه وقتی بیماری تب دارد، دادن گرمای بیرونی به او منجر به تشنج و مرگ میشود اما همان حرارت برای فرد عادی در حالت عادی، گرما یا نهایتا گرمازدگی درپی دارد.
الگوی جوکر ممکن است همچون داعش و بسیاری مخلوقات دیگر غرب، به صورت کلی یا جزئی، دیر یا زود به خودشان کمانه کند، اما فعلا ساخته شده است تا علیه شرق استفاده شود؛ خصوصا که به طور ویژهای، انگشت شمار نقابهای دلقکی که در عراق و لبنان استفاده شد، توسط ماشین تبلیغاتی غرب رسانهای گشته تا تکمیلی باشد بر پروسه الگوبرداری و تکثیر آن.
سلیمانی
کارشناسی ارشد دانشگاه علوم اسلامی رضوی
@razavi_anjoman
#کانون_هنر_رسانه
🎬اکران و نقد فیلم «جوکر»
❇️با حضور کارشناسان و منتقدان سینما:
سیدعلیرضا واعظ موسوی
مبین عطاری
📆یک شنبه 8 دی ماه 98
🕐از ساعت 20
🏫سالن آمفی تئاتر دانشگاه
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
🔰🔰نهمین #کنفرانس #الگوی_اسلامی_ایرانی پیشرفت
✅✅برگزار كنندگان: مرکز #الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با مشارکت #دانشگاه تهران
🔴مهلت ارسال چكيده مقالات:
🔰مهلت ارسال متن كامل مقالات: ۳۰ دی ماه
📒تاريخ برگزاري همايش: 21 و 22 خرداد 1398
✅سايت همايش: conference.olgou.ir
🔴تلفن تماس دبيرخانه: 02188352080
☑️آدرس دبيرخانه: تهران، خیابان جلال آل احمد، روبروی بیمارستان شریعتی، شماره 3، مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، دبیرخانه کنفرانس
محل برگزاري: تهران - دانشگاه تهران
ایمیل: conference@olgou.ir
🔸آدرس ما در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/4179165216C0d3b9d3403
🔹کانال سروش:
🆔 sapp.ir/enoensani
♦️پرداخت حقوقهای نجومی(ماهی یک میلیارد!) در یک شرکت دولتی
#فقروغنا
#عدالتعلی
#یکمیلیارد
#مگهداریم؟
«حاجیدلیگانی» عضو کمیسیون برنامه، بودجه مجلس:
🔹اخیراً لیستی از فیشهای حقوقی یکی از #شرکتهایدولتی به دست من رسید که حدود ۳۰ نفر در این شرکت «ماهی یک میلیارد تومان» حقوق دریافت میکنند.
🔹در این لیست حقوقی منتشر شده بود که طی آن یک کارشناس در یک ستاد در تهران ۴۱ میلیون تومان از شرکت دولتی حقوق دریافت میکند.
🔹من این لیست را نزد معاون سازمان برنامه و بودجه بردم و عنوان کردم که شما دم از کمبود اعتبار و درآمد میزنید جلوی اینگونه ریخت و پاشهای آنچنانی در شرکتهای دولتی را بگیرید.
@Akhbarefori
✨کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
🆔 @KanooneQarbshenasiAndisheIslami
هشتمین پاتوق جهان اسلام حبل الله
پاکستان؛ سرزمین سانسور شده
با حضور آقایان:
حسین کمیلی فعال بین الملل
میثم مرادی مدیر حوزه هنری خراسان رضوی
دوشنبه 9 دی ماه ساعت 17
مشهد، شهید مدرس4 ، حسینیه هنر
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
#گزارش
🔰📚 #مجموعه_مقالات چهارمین همایش ملی #تمدن_نوین_اسلامی
🏫برگزار شده توسط دانشگاه شاهد
http://neicc.shahed.ac.ir
🔸آدرس ما در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/4179165216C0d3b9d3403
🔹کانال سروش:
🆔 sapp.ir/enoensani
🔻🔻دریافت مجموعه مقالات👇👇
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
مجموعه مقالات چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی).pdf
6.58M
🔰📚 #مجموعه_مقالات چهارمین همایش ملی #تمدن_نوین_اسلامی دانشگاه شاهد
🔸آدرس ما در ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/4179165216C0d3b9d3403
🔹کانال سروش:
🆔 sapp.ir/enoensani
dcg_b4a9bccf0d013d238d687a39d8028caa.mp3
2.26M
💎 بازاریابی شبکه ای ضربه ای سهمگین از طرف نظام لیبرالیسم بر پیکره مستضعفین
#نتورک_مارکتینگ
استاد حسینی
@kanooneqarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
#کانون_هنر_رسانه 🎬اکران و نقد فیلم «جوکر» ❇️با حضور کارشناسان و منتقدان سینما: سیدعلیرضا واعظ موسو
🗒یاد داشت #اسلاوی_ژیژک در مورد #جوکر
جوکر؛ بنبست سیاست مدرن غرب
تحليل ها
جوکر؛ بنبست سیاست مدرن غرب
اسلاوی ژیژک| تقدیسکنندگان خشونت، فیلم جوکر را اعتباری بالقوه به نام خود میدانند اما معلوم است که این اثر نه محرکی برای خشونت، بلکه قضاوتی است بر نواقص سامانه سیاسی مدرن. فیلم بسیار تحسینشده «تاد فیلیپس» با درخشش «خواکین فینیکس» تقریبا به اندازه کافی از سوی هر کس و هر جایی نقد مثبت شده؛ از جمعیت بیداری (آفریقاییتباران آمریکایی) گرفته تا ارتش ایالاتمتحده، همگی معتقدند ممکن است این انگیزهای برای پیشگیری از رفتار خشن توسط افراد شرور پدید آورد.
با این حال منتقدان فیلم تا حدودی بر پیام زیرین آن چشم بستند. این اثر نه درباره یک فرد دچار روانپریشی، بلکه در باب ناامیدی از نفس بهترین نظام سیاسی متصور ما است، حتی اگر هنوز خیلیها این موضوع را کتمان کنند.
باید در 2 مورد به هالیوود و مخاطبانش تبریک بگوییم: اول اینکه چنین فیلمی اجازه میدهد با تصویر بسیار تاریک سرمایهداری بهغایت توسعهیافته مواجه شویم؛ تصویری کابوسگونه که برخی منتقدان را واداشته این فیلم را در ژانر «اجتماعی ترسناک» دستهبندی کنند. معمولا فیلمهای (ژانر) اجتماعی هستند که مسائل اجتماعی را تشریح میکنند و ژانر وحشت چیز دیگری است. گرد آوردن این دو در قالب یک ژانر زمانی میسر است که بسیاری از پدیدهها در زندگی اجتماعی عادی ما تبدیل به پدیدههایی شوند که به فیلمهای ترسناک تعلق دارند.
حتی جالبتر میشود وقتی مشاهده میکنیم که چگونه واکنشها به این فیلم، طیفی کامل از وابستگیهای سیاسی در ایالاتمتحده را به صف میکند.
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
🗒یاد داشت #اسلاوی_ژیژک در مورد #جوکر جوکر؛ بنبست سیاست مدرن غرب تحليل ها جوکر؛ بنبست سیاست مدرن
از یک طرف محافظهکاران میترسیدند که این فیلم محرکی برای خشونت باشد که این ادعای چرندی است. هیچ خشونتی توسط جوکر ترویج نیافته است، بلکه برعکس خشونت را تشریح کرده و شما را در رابطه با خطر آن هشدار میدهد.
از طرفی مثل همیشه، بعضی افراد ظاهرالصلاح سیاسی میترسیدند که فیلم از کلیشههای نژادپرستانه بهره برده و خشونت را تقدیر کند که این هم غیرمنصفانه است. یکی از جالبترین مواضع را «مایکل مور»، مستندساز چپگرا اتخاذ کرد؛ کسی که فیلم را بهعنوان شرحی منصفانه از واقعیت آن فقرایی مورد تمجید قرار داد که در آمریکا محروم مانده و توسط طرح سلامت پوشش داده نشدهاند.
ایده او این است که فیلم به بیان نحوه خیزش چهرههایی مثل جوکر میپردازد. این یک تصویرسازی انتقادی از واقعیت آمریکایی است که میتواند افرادی چون جوکر را به دنیا آورد. با او موافقم اما شاید کمی فراتر هم بروم.
* بنبست نهیلیسم1
گمان میکنم آنچه اهمیت دارد این است که چهره جوکر در انتها، هنگامی که بهواسطه نقابش هویت پیدا میکند، نمادی از نهیلیسم شدید، خشونت خودویرانگر و قهقههای دیوانهوار به درماندگی دیگران است؛ هیچ پروژه سیاسی مثبتی در کار نیست.
راهی که باید جوکر را بفهمیم این است که این اثر خیلی خردمندانه از ارائه دادن تصویری مثبت امتناع میورزد. یک نقد چپگرایانه از جوکر میتواند مشتمل بر این باشد: «بله! این تصویرسازی خوبی از حقیقت در زاغههای فقیر آمریکاست اما نیروی مثبت کجاست؟ سوسیالیستهای دموکرات کجا و مردم عادی کجا خودشان را سازماندهی میکنند؟» از این زاویه، شاید با فیلمی کاملا متفاوت و واقعا خستهکننده مواجه باشیم.
منطق فیلم این است که درک چنین موضوعی باید به عهده تماشاگران گذاشته شود. فیلم یک واقعیت اجتماعی غمناک را نشان میدهد و بنبستی از واکنش نهیلیستی را. در آخر، جوکر آزاد نیست. او فقط از منظر رسیدن به نقطه نهیلیسم مطلق آزاد محسوب میشود. بر ماست که تصمیم بگیریم چه باید بکنیم.
من چهره جوکر را از جنس موقعیت کازیمیر مالویچ، آوانگاردیست (تابوشکن هنری) روسی در نظر میآورم، وقتی که آن نقاشی معروف «میدان سیاه» را میکشید. این نوعی اعتراض مینیمال(حداقلی) است- فرو کاستن به هیچ - جوکر بهراحتی هر مقامی را مسخره میکند؛ ویرانگر اما فاقد پروژه مثبت. ما باید این راه درماندگی را طی کنیم.
شرکت در بازی آنهایی که در قدرت هستند کافی نیست. این پیام جوکر است. این نکته که آنها (آدمهای قدرت) میتوانند مانند پدر بروس وین در فیلم اخیر، خیلی هم دست به خیر باشند فقط بخشی از این بازی است. باید از شر این حماقت لیبرال رها شوید که باعث اعوجاج ناامیدی از وضعیت میشود.
شاید این گام نهایی نباشد ولی نقطه صفر (اقدام) پاک کردن میز بهمنظور گشودن فضا برای چیزی جدید است. من فیلم را اینگونه فهم میکنم. این واپسین چشمانداز منحط نیست. ما باید از میان این جهنم گذر کنیم. حالا بر ماست که فراتر رویم.
* آلارم ساعت اجتماعی
خطر بیان صرف داستان پشتپرده در ارائه نوعی توضیح منطقی است مبنی بر اینکه ما باید شخصیت جوکر را درک کنیم.
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
از یک طرف محافظهکاران میترسیدند که این فیلم محرکی برای خشونت باشد که این ادعای چرندی است. هیچ خشون
او از بعضی جهات فرد خلاقی است. لحظه حیاتی فیلم از جهت تغییر ذهنی او زمانی است که میگوید: «من عادت داشتم تصور کنم زندگیام فاجعه بوده ولی حالا متوجه میشوم که کمدی بوده است».
کمدی برای من به این معنی است که در چنان نقطهای او خویشتن خود را با همه ناامیدیاش بهعنوان چهرهای کمیک میپذیرد و از شر آخرین تحمیلهای جهان قدیمی خلاص میشود. این کاری است که برای ما میکند. او چهرهای مقلد نیست. اشتباه است فکر کنیم که آنچه تا پایان فیلم میبینیم- و جوکر آن را با دیگران جشن میگیرد- آغاز جنبش رهایی جدیدی است. نه، این بنبست غایی سیستم موجود است؛ جامعهای که از خودتخریبی خویش به زانو درآمده است.
* آماده رودررویی با حقیقت هستیم؟
آن چپگرایانی که از جوکر ضربه میخورند، چپهای فوکویاما هستند؛ آنهایی که فکر میکنند نظم لیبرال- دموکرات بهترین نظم ممکن است و ما فقط باید آن را مداراگرتر کنیم. از این جهت، امروز هر کس برای خودش سوسیالیست است. بیل گیتس هم میگوید خودش را متعلق به سوسیالیسم میداند، مارک زاکربرگ هم.
درس جوکر آن است که تغییرات رادیکالتری نیاز هست، که این هم کافی نیست و این همان چیزی است که آن چپگرایان دموکراتیک نسبت به آن آگاه نیستند. نارضایتی در حال رشد امروز یک امر جدی است. سیستم نمیتواند با اصلاحات تدریجی مثل مداراگری بیشتر یا طرح مراقبت درمان2 از پسش برآید.
نشانههایی از نیاز به تغییرات بنیادینتر به چشم میخورد. مشکل اصلی این است که آیا آماده تجربه کردن حقیقی ناامیدی از موقعیتمان هستیم یا خیر؟ همانطور که جوکر خودش در لحظهای مشخص از فیلم میگوید: «من میخندم چون چیزی برای از دست دادن ندارم، من هیچکس نیستم».
در اینجا همچنین اسم بازی هوشمندانهای وجود دارد. نام خانوادگی واقعی جوکر، «فلک» است. در آلمانی فلک به معنای لکه است، یک لکه نامفهوم. مثل خطای دید. لازم است که نگاهی جدید بیندازیم تا یک نمای جدید ببینیم.
من به هیچ یک از آن منتقدان چپگرا که از ظرفیت- چنین لکهای- وحشت دارند اعتماد ندارم. همانگونه که «مایکل مور» به زیبایی تمام به آنها کنایه میزند: شما از خشونت در اینجا (در جهان فیلم) وحشت دارید نه خشونت در زندگی روزمرهمان. شوکه شدن با خشونت تشریحشده در این فیلم فقط نوعی فرار از خشونت واقعی است.
--------------------------------------
پینوشتها
1- نهیلیسم دیدگاهی فلسفی است که معنای وجوه مختلف حیات را انکار میکند. این مکتب مدرن که برگرفته از باورهای باستانی بوده است گاهی تحت عنوان «پوچگرایی» هم خوانده میشود و در هر حال به نفی خدای خالق، مذهب و الهیات میانجامد. ژان بودریار، نظریهپرداز فرانسوی پسامدرنیته و پساساختارگرایی بهعنوان پیشرو نهیلیسم در دوران پستمدرن شناخته میشود.
میشود.
2- اشاره به طرح شکستخورده Healthcare اوباما و سپس ترامپ
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
هدایت شده از نشستهای علومانسانیاسلامی
#نشست_تخصصی
🔰 #رابطه_علم_و_دین از دیدگاه #سید_حسین_نصر
📆سه شنبه 10 دی ساعت 19
📍قم، مجمع عالی حکمت اسلامی
@hekmateislami
💢در اولین فرصت از سایر رویدادهای #علوم_انسانی_اسلامی باخبر شوید💢
👇👇👇👇👇👇
🆔http://eitaa.com/joinchat/4179165216C0d3b9d3403
هدایت شده از معاونت پژوهش دانشگاه علوم اسلامی رضوی
🔴دانشگاه علوم اسلامی رضوی #اخبار-پژوهشی
#دوره_آموزشی
#تربیت_مربی
#انقلاب_اسلامی
🔰🌐 #دوره_مجازی #کرامت۳ "تربیت مربی تراز انقلاب اسلامی"
❇️❇️
محورهای دوره:
🔻دکتر شهریار زرشناس
«رویکرد انتقادی به #مبانی_روان_شناسی_مدرن و نحوه نفوذ آن به ایران»
🔻استاد حسن رحیم پور ازغدی
« #تربیت_عقلانی در آموزش اسلامی و آموزش مدرن»
🔻استاد حبیب رحیم پور ازغدی
«مقایسه جایگاه و #مبانی_تربیت، در #تمدن_اسلامی و غربی»
🔻دکتر مجید اسماعیلی
«جایگاه #رسانه در #تربیت_اسلامی و مقایسه آن با اندیشه غربی»
و ...
🗓مهلت ثبت نام: ۱۳ دی ماه
🎁کد تخفیف:
RA98101
کانال #معاونت_پژوهشی_دانشگاه_رضوی
https://eitaa.com/pajoohesh_razavi