قسمت چهلوچهارم برنامه تلویزیونی #مصیر
آخرین قسمت از مجموعه قسمت های اندیشه امام خمینی (ره)
با موضوع: حکمرانی در اندیشه امام خمینی (ره)
با حضور دکتر غلامرضا جمشیدیها، استاد دانشگاه تهران
📅یکشنبه 10 اسفند ماه
🕘ساعت 21
📺شبکه چهار سیما
#امام_خمینی_ره
#آیت_الله_روحاله_خمینی
#دکتر_جمشیدیها
#حکمرانی
#مسائل_سیاسی
#مصیر
#مصیرامام
#شبکه_چهار_سیما
《محفل زمانه شناسی》
🔵 نظر اسلام درباره مردی که جلوی نامحرمان نام همسرش را میبرد
🔹 آنچه بعدها حتی در میان متشرعین تحت تأثیر عادات و عرفها پیدا شد مافوق توصیههای اخلاقیِ اسلامیِ مسلّم است. در عرفهای متأخر حتی ذکر نام همسر، نوعی کشف عورت [یعنی پرده برداشتن از امری که انسان از آن شرم دارد] تلقی میشود.
🔸 پیغمبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) و سایر ائمه اطهار(ع) در محاورات خود نام همسرشان را میبردند که خدیجه یا فاطمه یا امّ حمیده چنین و چنان کرد؛ ولی امروز اگر یک مرجع تقلید نام همسر خود را بدون تعبیراتی از قبیل «اهل بیت» یا «والده فلانی» یا «خانواده» و امثال اینها ببرد کاری زشت تلقی میشود؛ درصورتی که رسول اکرم(ص) از همسرش با کلمه «حمیرا» تعبیر میکند که نشاندهنده زیبایی و رنگ پوست اوست.
🔹 همچنین امروز یک ملای معروف و مورد توجه عوام اگر همسرش سر تا پا پوشیده نباشد و بخواهد از جلوی جمعی عبور کند امری مستنکر تلقی میشود. ستر وجه و کفین به اجماع فقهای فریقین واجب نیست، حداکثر این است که مستحب است؛ اما اگر همسر یک روحانی موجّه میان عوام، ستر وجه و کفین نکند از هر فسقی برای آن روحانی مهمتر جلوه میکند.
🔸 شیخ انصاری در «کتاب النکاح» راجع به سیرههای امروز که ارزش چندانی ندارد به موضوع نظر بر محاسن مخطوبه مثال میزند و میگوید با اینکه قطعاً از نظر شرعی جایز است ولی امروز اگر به شخص محترمی اینچنین پیشنهاد شود که دخترت را میخواهم برای ازدواج ببینم فوقالعاده مستنکر تلقی میشود.
🔹 پس آنچه بعدها رخ داده، بالاتر است از حدود توصیه اخلاقیِ اسلامی. البته خود اعراب، نه اولیای دین، در این جهت بیتأثیر نبودهاند. خشونت خاص عُمَری و حلول روح او حتی در مدعیان دشمنیاش سهم به سزایی در این موضوع داشته است. در آخر کتاب [مسئله حجاب] به این مطلب اشاره شده است.
📗 شهید آیتالله مطهری، پاسخهای استاد به نقدهایی بر کتاب مسئله حجاب، ص۱۴
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری» در ایتا، تلگرا و سروش👇
eitaa.com/motahari_ir
t.me/motahari_ir
sapp.ir/motahari_ir
📣📣📣 مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه باقرالعلوم (ع) برگزار میکند:
همایش بینالمللی عقلانیت، خداباوری و خداناباوری
🔹 زمان: 12-11 اسفند 1399
🔹 آدرس اتاق افتتاحیه، اختتامیه و پنلهای انگلیسی:
Skyroom.online/ch/irip/rta2021
🔹 آدرس اتاق پنلهای فارسی:
skyroom.online/ch/irip/rta2021fa
🔹 کسب اطلاعات بیشتر:
rta.irip.ac.ir
@BouNEWS
کتاب " فرهنگ توصیفی اصطلاحات معرفت شناسی" تالیف آقای دکتر حسن عبدی از چاپ خارج شد.
کتاب فوق از سوی انتشارات دانشگاه باقرالعلوم علیه السلام منتشر شده است.
اداره پژوهش
@bouresearch
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
🔰اولین نشست #آیینه_سکندر با حضور؛ ⬅️حجتالاسلام دکتر علیرضا پیروزمند ⬅️موضوع: نسبت غربشناسی با
🔹 نشست بعدی در همین کانال متعاقباً اعلام خواهد شد.
📙 کتاب حماسه امام سجاد(علیهالسلام) حاوی بیانات رهبر انقلاب رونمایی میشود
🔹 آئین معرّفی و رونمایی از کتاب «حماسهی امام سجّاد(علیهالسلام)» مشتمل بر گفتارهایی از حضرت آیت الله العظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی) دربارهی مبارزات سیاسی - فرهنگی امام سجّاد(علیهالسلام)
روز چهارشنبه 13/اسفند/99 در مشهد مقدس
ساعت ۹ صبح در حرم مطهر رضوی، صحن امام حسن مجتبی (ع)، ساختمان شماره یک، دانشگاه علوم رضوی مشهد مقدس برگزار میشود.
🔸 این اثر به همّت انتشارات انقلاب اسلامی (وابسته به دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت اللهالعظمی خامنهای(مدّظلّهالعالی)) و در سه بخش تنظیم گردیده است.
《محفل زمانه شناسی》
⚡️ سفارش شده که وقتي به قبرستان ميرويد، بگوييد: «...أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ نَحْنُ إِنْ شَاءَ اللَّهُ بِكُمْ لَاحِقُونَ»، شما پيشروان قافله هستيد که زودتر رفتيد و بارتان را انداختيد، ما هم إنشاءالله ميآييم.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«انسانها در مقابل فناءِ دنيا سه جور هستند:
يک عدهاي هستند که به دنيا دل ميبندند؛ مثلاً اگر در بچگي يک جفت کفش گم کرد، تا هشتادسالگي هم وقتي يادش میافتد هنوز افسوس میخورد؛ در قيامت هم اين غصهها را دارد.
عدهای ديگر لوطيگري ميکنند، سرِ سفرۀ دنيا مينشيند، وقتي از زير پايش کشيدند، برايش اهميت ندارد.
يک عدهاي ميگويند چرا بايد سر سفرهاي بنشينيد که جمع میشود، بعد لوطيگري کنيد؟! چرا سر سفرهاي مينشينيد که وقتي سفره را جمع کردند، بگوييد جمع شد که جمع شد! يک سفرۀ ديگر هست!
هوشيار، کساني هستند که وقتي ميدانند اين سفره جمع ميشود، سرِ سفره نمينشينند. وقتي ميدانند اين ظرفِ عتيقه، يک روز ميافتد و ميشکند، از اول، دلشان را به اين عتيقه نميبندند که وقتي شکست، افسوس بخورند.
سفارش شده که وقتي به قبرستان ميرويد، بگوييد «أَنْتُمْ لَنَا فَرَطٌ وَ نَحْنُ إِنْ شَاءَ اللَّهُ بِكُمْ لَاحِقُونَ»، شما پيشروان قافله هستيد، زودتر رفتيد و بارتان را انداختيد، ما هم انشاءالله ميآييم. نگاه انسان بايد به دنيا اين طور باشد.»
☑️ @mirbaqeri_ir
9.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 این عمار
🎙 #عین_صاد
#⃣ #استوری #وضعیت
📢 |اینستاگرام| |تلگرام| |کست باکس|
|آپارات|
🛒 برای تهیه کتابهای استاد کلیک کنید.
🆔 @EiNSAD
💥 يک قاعدۀ کلی برای اينکه انسان بتواند از سر سفره دنيا بلند شود، اين است که بايد بتواند پای #مواعظ_خدا بنشيند. اين کتابِ خدا، موعظۀ خداست.
💥 چه کسی میتواند در سختیهای مبارزه همراهی کند؟ کسی که راضی به دنيا نباشد و بداند که سرِ سفرۀ دنيا نشستن، اين روی سکهاش غفلت و لذت است و آن روی سکهاش رنج و عذاب.
💠 استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری:
«کسي که از دنيا کوچکتر است، او تا آخر کار، در دنيا است. هر چه به او ميگويند «بيا!»، ميگويد «خدا براي چه جنگ راه انداخته؟!». جنگ برای اين است که ما برسيم. خدا که نميخواهد به جايي برسد. خداي متعال احتياج به ما ندارد که ما از دشمنش انتقام بگيريم، «وَ لَوْ يَشاءُ اللَّهُ لاَنْتَصَرَ مِنْهُمْ». خداي متعال که جنگ راه مياندازد، گاهياوقات جنگ را محکم و تثبیت ميکند و کار و هدف خودش را جلو میبرد. هدف خدا چيست؟ «لِيُحِقَّ الْحَقَّ وَ يُبْطِلَ الْباطِلَ»، خدا ميخواهد حق، تثبيت بشود. خداي متعال جنگ را براي اينکه ما برسيم، به راه انداخت، براي انتقامگيري که نبود. «وَ لَوْ يَشاءُ اللَّهُ لاَنْتَصَرَ مِنْهُمْ»، خداوند غالب بر همه دشمنان است و احتياجی به ما ندارد.
چه کسی ميتواند در اين سختيها همراهي کند؟ کسي که اين درس قرآن را گرفته که راضي به دنيا نيست. اين راضي نبودن هم منوط به اين است که انسان نگاه جامع و واسع داشته باشد؛ يعنی دنيا را با فنائش ببيند و ببيند سرِ سفرۀ دنيا نشستن، اين روي سکهاش #غفلت_و_لذت است و آن روي سکهاش #رنج_و_عذاب است. وقتی همه را با هم ديد، خودش را کنار ميکشد. وقتي دنيا را در دل عوالم ديد، ميفهمد قليل است.
يک قاعدۀ کلی براي اينکه انسان بتواند از سر سفره دنيا بلند شود، اين است که بايد بتواند پاي #مواعظ_خدا بنشيند. اين کتاب خدا، موعظه خدا است؛ «يا أَيُّهَا النَّاسُ قَدْ جاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ شِفاءٌ لِما فِي الصُّدُورِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنينَ». همه #مراحل_سلوک، در اين قرآن است؛ از موعظه و بيداری تا شفاي بيماريهاي دل تا هدايت و راهبري و رحمتهاي خاص، بايد سر اين سفره بنشينيم و #مواعظ_خدا را گوش کنيم. اگر کسي سر سفره دنيا نشست، گلايهمند ميشود. خدا ميفرمايد: گلايه نکنيد اين پيغمبر آمده، اين کتاب را هم آورده انسان بايد در شبانهروز مناجات و انس با قرآن داشته باشد.»
☑️ @mirbaqeri_ir
🆕 عرضه نسخه جدید اندروید
به اطلاع کاربران گرامی میرساند برنامه اندروید ایتا به نسخه 4.7.5 بروز رسانی شد
✅ مهمترین تغییرات #نسخه_جدید_ایتا عبارتند از:
🔹 افزوده شدن گزینه هیچکس به تنظیمات حریم خصوصی » گروهها
🔸 امکان جستجوی هشتگ در نمای کاوش
🔹 امکان ذخیره در گالری در نمای کاوش
🔸 بهبود عملکرد آیکن ارسال به فضای ابری در کانالها
🔹 بهبود عملکرد پنجره ایتا فلای
🔸 افزوده شدن آیکن پرداخت به نمای کاوش
🔹 رفع باگها و اصلاح ایرادات گزارش شده
✴️ این نسخه از طریق #منابع_معتبر یعنی فروشگاههای اندرویدی کافه بازار ، مایکت و چارخونه و نیز از طریق وبسایت رسمی ایتا به نشانی زیر نیز قابل دریافت است:
http://www.eitaa.org
•┈••✾••┈•
🔰کانال رسمی اطلاعرسانی ایتا:
https://eitaa.com/eitaa