دست نوشتهی رهبرمعظم انقلاب در صفحهی اول قرآنی که به خانوادهی #شهید_آوینی هدیه کردند: «به یاد شهید عزیز، سید شهیدان اهل قلم، آقای سیدمرتضی آوینی که یادش غالباً با من است...»
#سالروز_شهادت
🌼آوینی و هنر انقلابی
(آغازی بدون پایان)
🔹۲۰ فروردین سالروز شهادت سید مرتضی آوینی و عروج او از سرزمین فکه است. سید مرتضی نمونه یک #هنرمند_متعهد است که در بنیان های هنر اندیشه داشت و رویکردی انتقادی به #صنعت_سینما داشت. او بهار هنر انقلابی بود و بحق روز شهادت او روز هنر انقلاب اسلامی نامیدهاند.
آوینی سعی داشت تا با بهره گیری از برخی فلسفههای معناگرا در غرب و منظرهای اشراقی اسلامی به یک صورتبندی متفاوتی از هنر رهاییبخش و متعالی دست پیدا کند.
🔹آوینی نمونه جوان مسلمان و دغدغهمندی است که با انقلاب اسلامی متحول شد و یادداشتها و تاملات پیش از انقلاب خود را که متاثر از جریانهای اگزیستانسیالیسم بود کنار گذاشت و تمام سعی خود را کرد تا با چهره اشراقی و معنوی انقلاب اسلامی خو کند او این گذار را در بازخوانی واقعه عاشورا و از طریق #فتح_خون پیگیری کرد. #جهاد_سازندگی اولین تجربههای حضور او در معرکه انقلاب بود که او را بیشتر با ابعاد اشراقی انقلاب آشنا میکرد. پس از آن دفاع مقدس بود که تحولی بزرگ در جان آوینی به وجود آورد و به او نشان داد که معنای گمشده فلسفه غرب را که اگزیستانسیالیستها در صورت ادبیات جستجو می کنند در متن زندگی رزمندگان اسلام حضور دارد. آوینی در پی تفسیر #معنایی بود که در زیستجهان رزمندگان تبلور یافته بود.
🔹آوینی گمشده خود را در جبههها یافته بود و خود را وقف روایت این گمشده بشریت کرد و همواره سعی کرد به این حقیقت نزدیک شود. او هر چه در این سیر اشراقی و سلوک معنوی جلوتر میرفت به ناکارآمدی بنیانهای فلسفی امثال سارتر، هایدگر و ... بیشتر پی میبرد و به اندیشههای عرفانی و حکمی امام خمینی نزدیکتر میشد از این رو کنشها و آثار او در مسیر شدن بود و هر چه جلوتر میآمد از لطافت و عمق بیشتری برخوردار میشد و به اندیشهی توحید نزدیکتر میشد. آوینی به قدر ظرفیت خود از این اندیشه بهره گرفت و آن را در قلم و سینما به کار گرفت تا روایتگر زیستجهان انقلابی باشد که ایمان، معنویت و اشراق نقطه کانونی و حلقه اتصال دلهای کنشگران آن است. او توانست #صنعت نویسندگی و سینما را به #هنر نزدیک کند و #روح_هنر که همان معنا و اشراق است را در تکنیکها و مهارتهای قلم و سینما جاری کند.
🔹شهید آوینی آغازگر مسیری در هنر انقلابی بود که با سیر و سلوک درونی و گذار از کثرت اندیشه های غربی به اندیشه توحیدی آرام آرام تعالی وجودی یافت و سطوحی از معنا و اشراق توحیدی را در جان خود پرورش داد و براساس آن به خلق آثار هنری پرداخت.
🔹اما دریغ که مسیری را که آوینی آغاز کرده بود و با شهادتش آبیاری کرده بود ادامه نیافت و کسی نبود که روح هنری و آن سلوک فکری و معنوی آوینی را درک کند و بفهمد که او از کجا شروع کرد و به کجا رسید تا بفهمد که چقدر از راه باقی مانده است تا #هنر_انقلابی به بلوغ برسد.
🔹افراط و تفریط نسبت به هر چیزی بد است و نسبت به نقاط آغازین یک مسیرِ ناهموارِ پُر از سنگلاخ و پر ابهام و پر رقیب بسیار خطرناکتر است. هنر انقلابی از جمله این مسیرهاست و آوینی از نقطههای آغازین آن بود که به خوبی جهت و مسیر را شناخت و در مسیر آن حرکت کرد و به دریافتهای بسیار مهمی دست یافت. اما او یک آغاز و از گلهای اولیه این بهار بود که توانسته بود با بخشهایی از وجوه انقلاب اسلامی ارتباط برقرار کرد و به تدریج وارد اقیانوس حکمت و عرفان امام خمینی شود و از ساحل به این اقیانوس عمیق بنگرد و تنیبهآب زند و توشهای بسیار ارزشمند را دریافت کند. او در یافت خود را اینگونه عنوان زد: #امام_و_حیات_باطنی_انسان.
🔹اما متاسفانه برخی با افراط در شخص آوینی و نه شناخت مسیر او، آوینی را به مبانی و مبادی آغازین او در ورود به مطالعه صنعت معماری و هنر تقلیل داده و میدهند و از این طریق روایتی هایدگری و پستمدرن از او ارائه میدهند تا از طریق آن، مقاصدِ خود را توجیه کنند. در حالیکه آوینی را باید در مسیری که در آن سیر میکرد و تعالی مییافت شناخت.
🔹خلاصه آوینی هنرمندی_انقلابی و در مسیر شدن بود که لحظه به لحظه در حال رشد بود و بیش از پیش به معنا و اشراق نهفته در انقلاب اسلامی نزدیک میشد و بهقدر ظرفیت از #گنجینهی_آسمان توشههای مهم میگیرد و از این طریق به خلق آثاری ارزشمند توفیق یافت که #روایت_فتح نقطه اوج آن بود که از طریق آن روایتگر معنا و اشراقِ دلدادگان خمینی و رهپویان حسینی در جهان بیمعنای قرن بیستم بود. آوینی که گمشده خود را در #فتح_خون جسته بود، خود هم دل به اقیانوس زد و در خون خود غرق شد.
⚜شهادت آخرین و کاملترین اثر هنری آوینی بود🥀
سید مهدی موسوی
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
《نعمت پنهان، به روایت ایراناسلامی و غرب》
💎رسولالله(ص) فرمودند: 《نِعْمَتَانِ مَكْفُورَتَانِ اَلْأَمْنُ وَ اَلْعَافِيَ》. (ارزش دو نعمت از نظر مردم پوشیده است، امنیت و سلامتی.)
🔺
❣حالا بهتر از هر زمان دیگری میتوانیم به عظمت این حدیث پی ببریم. حالا که از ترس سلامتمان خود را محبوس در چاردیواریها کردهایم و در خارج از خانه احساس ناامنی میکنیم! تمام این نگرانیها در حالیاست که یقین داریم تا آیندهای نچندان دور این شرایط از بین میرود و همه چیز به روال عادی برمیگردد.
🔺
🗽پنهانبودن این نعمات را برای خودمان دریافتهام و حالا که مجال زندگی عادیمان را ازمان گرفته است خیلی بیشتر قدرش را میدانم! اما وقتی فکر میکنم به این نتیجه میرسم که فایده این نعمت بیشتر از ما برای غرب بوده است! آمریکا و اروپا و صهیونیست و سرمایهداریشان!
🔺
🗽هنگام که هابز فیلسوف و اندیشمند انگلیسی به این نتیجه رسید که 《انسان گرگ است.》 گزاره درستی از یک فیلسوف یونانی است و آنرا بازگو کرد، در ذهن خود گرگهایی را متصور بود که بسیار متمدناند و در همهحال کراوات قرمز میزنند و تحت هر شرایطی ظاهرشان را برای پوشاندن اصالتشان حفظ میکنند.
🔺
🗽سرمایهداری هیچگاه فکر نمیکرد زمانی برسد که هویت اصلیش را در معرض دید جهانیان بگذارد و بدون هیچ زیباسازیای آنرا به رسانه تقدیم کند! فکر نمیکرد روزی برسد که دیگر هالیوود نتواند هولوکاست را درام بسازد و وقایع را آمریکاییزه شده به جهان ارائه کند. غافل از آنکه 《ومکرو و مکرالله والله خیرالماکرین》 خدا دست آنهارا رو کرد! به همین سادگی...
🔺
🗽ابراز خوشحالی وزیراقتصاد جامعه سرمایهداری از همهگیری یک بیمار در کشور رقیب! دزدی علنی از محموله کمک های بهداشتی توسط جامعه سرمایهداری! قحطی در فروشگاهها و ضرب و شتم برای خرید وسایلی که امکان دارد بقا را سهلتر کند توسط شهروندجامعه سرمایهداری! وجود تحریمهای پزشکی در شرایط خطرناک سلامت جهانی توسط جوامع سرمایهداری! و مثال های متعدد دیگر که یک به یک نمایانگر ذات حقیقی غرب و سرمایهداری و مکتب آن است! اینها همه محصولات جهانبینی سرمایهداری در شرایط حیاتیش است!
🔺
🗽از کسی که در قرارداد های اولیهاش جهان را جنگل میداند و مردم را حیواناتی که باید برای ادامه بقا بجنگند و به هر شکلی پیروز شوند انتظار دیگری نمیرود! تا زمانی که همهچیز خوب است و مسئله گریبان شخص خودشان را نگرفته است، بله با دلار و ضرب و زور و هرچه بتواند یکی مثل آلسعود پیدا میکند تا برایش نوکری کند و بدون ردپای خودش خواستهاش را فراهم کند و اتفاقا هرازگاهی هم اعتراضی در سازمانملل به همان اتفاق میکند تا خودش را خواهان صلح نشان بدهد! اما وقتی مسئله به لب مرز خودش رسید دیگر انساندوستی و دهکدهجهانی و سازمانملل را هم نمیشناسد و خودش اسلحه را در دست میگیرد!
🔺
🗽این بحران یک نعمت بزرگ را از غرب گرفت؛
ظاهری که چندقرن زمانگذاشته بود تا بدست بیاورد و بر روی کالبد متعفن حقیقت سرمایهداری و لیبرالدموکراسی بکشد. شرایط ایدهآل و بدون بحرانِ سلامتی و امنیت بزرگترین نعمت برای مخفیکاری غرب بود که حالا از دست داده است.
《کرونا، خوی وحشیگری لیبرالدموکراسی را به جهانیان نشان داد.》
۹۹/۰۱/۱۸
✒️Eitaa.com/man1farhangi
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
"اگر بنا بود ما معیارهای روز را بپذیریم دیگر چه داعیه ای بود که خود را به رنج جنگ و انقلاب دچار کنیم جنگ را بر ما تحمیل کردند تا این فکر تازه را به بند کشند و نتوانستند "
سید مرتضی آوینی
تاریخ شهادت :۲۰ فروردین ۱۳۷۲ هجری شمسی
🔰🔰🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#غرب_زدگی در بیان
سید شهیدان اهل قلم مرتضی آوینی
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹آوینی و معنای توسعه در ایران
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
27.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔵شهید سید مرتضی آوینی
زمانه شناس متفکر دوران گذار عصر ما
با گفتارهایی از :
1_ دکتر رضا داوری اردکانی
2_ مرحوم دکتر محمد مددپور
3_ دکتر شهریار زرشناس
4_ دکتر محمد رجبی دوانی
5_ استاد یوسفعلی میرشکاک
6_ مسعود فراستی منتقد حرفه ای سینما
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
12.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹نماهنگ "مرگ آگاهی" با صدای شهید آوینی منتشر شد
https://tn.ai/2239197
. @TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گاهی کسی حرف بزرگی میزند ولی اعتقادی به آن ندارد
چنان میگفت که گویا راه های آسمان را دیده که شهدای ما به آن آشناترند
#کلام_رهبری
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami