هدایت شده از KHAMENEI.IR
📝 متن بیانات روز گذشته رهبرانقلاب در #دیدار_دانشجویان منتشر شد.
🔍 بخوانید👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=42633
#مهم
💢 بشارتهای مکرر رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان.
🔸 بنده قاطعاً این را میگویم، میتوانم این را ثابت هم بکنم که امروز تمدّن غربی در حال زوال است: عَلیٰ شَفا جُرُفٍ هارٍ فَانهارَ بِه؛ فی نارِ جَهَنَّم؛ لب گودالند. حتّی خود اندیشمندان غربی این را احساس کردهاند و بر زبان میآورند. این یکی از نقاط امید ما است. تمدّن غربی، تمدّن مادّی که در مقابل ما قرار دارد رو به فرسودگی است.
🔸 و بعد هم وعدهی تخلّفناپذیر خدا که «اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم» اگر شما نصرت کردید خدا را، یعنی به سمت تمدّن پیشرفته اسلامی رفتید، خداوند شما را یاری میکند.
#نفسهای_آخر_دشمن
#تمدن_نوین_اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺کنایه معنیدار شب گذشته رهبرانقلاب درباره دولت جوان و حزباللهی
🔹 البته این غصهها فقط مخصوص شماها نیست!
#گام_دوم_انقلاب
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_5962949297447109937.pdf
201.9K
🔘 دین و مدرنیته
🔻مصاحبه با #هانس_گئورگ_گادامر
از سرشناس ترین فیلسوفان آلمانی که کتابهایش بیش از دیگران ترجمه نیز شده است...
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
#یوسفعلی_میرشکاک
🔹ما خواه ناخواه، گرفتار توابع سوء تمدن تکنولوژیک هستیم. نه میتوانیم این تمدن را رها کنیم و نه میتوانیم با توابع آن کنار بیاییم، به ناگزیر آنچه را در عرصهی سیاست و صنعت و بوروکراسی لازم میشمریم و به اخذ و اقتباس آن همت میگماریم، در ساحت اخلاق و فرهنگ نفی میکنیم، لاجرم گرفتار تعارضیم و دوپارهگی ناشی از این تعارض خود را در تمام امور فردی و جمعی ما نشان میدهد. هم از این رو غالباً از راهی که رفتهایم برمیگردیم و دوباره بیدرنگ همان راه را در پیش میگیریم و در این تردد و اضطراب، نه تنها گرفتار «فرصتسوزی» میشویم، بلکه کارهای جزئی و بیاهمیت را مهم جلوه میدهیم و گفتار را کردار تلقی میکنیم و از خودفریبی نیز ابایی نداریم. در کارها شتابزدهایم و گناه شتابزدگی و اهمال خود را به گردن دشمن میاندازیم. ریشهی تمام این مشکلات از آنجاست که میخواهیم عهد با حق تعالی و تقدس را با توفیق دنیوی و شرکت فعال در مدرنیزاسیون جمع کنیم. #مدرنیزاسیون مقتضی از یاد بردن عدل است و حق سبحانه و تعالی ما را به عدل میخواند. از یاد بردن عدل، عین بیعهدی و بدعهدی است و التزام به عهد جز با روی آوردن به عدل صورت نمیبندد. مسلماً هیچکسی را نمیتوان در این میانه مقصر دانست. بدعهدی شایع و رایج در جهان کنونی ناشی از غلبهی عقل تکنیک است و این عقل از شش جهت، مؤمن و کافر را به ورطهی ناگزیری و بیچارگی در انداخته و آنها را به رعایت اقتضائات تمدن تکنیکی ملزم میکند.
رسم بدعهدی ایام چو دید ابر بهار
گریهاش بر سمن و سنبل و نسرین آمد
🔹بهرغم بدعهدی ایام، اگر ما «تمنای عهد» با موعود امم را ساحت اصلی وجود خود بدانیم و یقین داشته باشیم که رو به سوی افق ظهور داریم و بکوشیم با تمام توان خود چنان رفتار کنیم که مطلوب اهل بیت عصمت و طهارت (علیهمالسلام) است، توابع سوء تمدن تکنیکی و صدمات آخرالزمان کاهش مییابند، به شرط آنکه بدانیم دوصد گفته چون نیم کردار نیست. دیگر اینکه ما سالهاست تلاش میکنیم آنچه را که تمدن مدرن بهجای صورتهای سنتی و مآثر دینی نشانده است، صبغهی اسلامی و انقلابی داده و به اصطلاح «بومی» کنیم. اما اگر قدری در این معنا که چه میکنیم و چرا میکنیم تأمل داشته باشیم، خواهیم دید که حتی از سنن و مآثر خود به سطح آن نظر داریم و در پی تجدید عهد با آنچه بنیاد تمدن دینی است نیستیم. یعنی از دین نیز جز با وجه سیاسی و ایدئولوژیک آن کاری نداریم. تجدید عهد با حقیقت اسلام، مستلزم گذشت از خود و موجودیت سیاسی خود است، ما که حتی جرئت اعراض از لغو به خود نمیدهیم (فیالمثل نمیتوانیم از فوتبال چشم بپوشیم) چگونه میخواهیم به عهد قدیم خود برگردیم؟ غرب برای تأسیس #تمدن_مدرن، تمدن سنتی و دینی مبتنی بر مسیحیت را کنار گذاشت، البته نه یکشبه، بلکه طی چند قرن، با دائرمدار کردن فلسفه و علوم جدید، توانست تمدن دینی را به حاشیه براند. ما نیز اگر سودای تأسیس تمدن دینی داریم، باید به خود جرأت بدهیم که نهادهای مدرن را اندکاندک به حاشیه برانیم نه اینکه به آنها صبغهی دینی و انقلابی بدهیم. تجدید عهد با حق و حقیقت مستلزم تخریب و تأسیس توأمان است. به تعبیر لسانالغیب:
به یاد چشم تو خود را خراب خواهم ساخت
بنای عهد قدیم استوار خواهم کرد
اگر از خودبینی خویش اندکی فاصله بگیریم خواهیم دید که گفتار ما مبتنی بر دین است و کردارمان مبتنی بر مدرنیزاسیون (تجددطلبی) و اگر انصاف بدهیم خواهیم دید که ناخواسته و ندانسته (و گاهی خواسته و دانسته) در ساحت عهد با تجدد قرار داریم.
صراحی میکشم پنهان و مردم دفتر انگارند
عجب گر آتش این زرق در دفتر نمیگیرد
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
محمد مددپور
📚نام کتاب ها: دین و سینما،آشنایی با آرای متفکران درباره هنر، درآمدی بر سیر تفکر معاصر، حکمت اُنسی، حقیقت و هنر دینی
🖋نویسنده: محمد مدد پور
📑انتشارات: سوره مهر
📖توضیحات:
🔺دین وسینما:
مرحوم مددپور در این کتاب سعی کرده است تا رابطه دین را با هنر هفتم بررسی کرده و در این بررسی به مقولاتی همچون مبانی صوری ومعنوی سینمای دینی ، حکمت معنوی سینما، توهم شبه فلسفی یا تحلیل سینمایی و مواردی از این دست بپردازد در همین راستا به موضوعاتی همچون انکشا ف عالم دین در جهان سینما یی و سینمای حاتمی در مقام محاکات توجه کرده است.
🔺آشنایی با آرای متفکران:
کتاب حاضر، با بهره گیری از منابع متعدد علمی نگاشته شده و در بخشی مستقل در پایان آن یادداشت ها و حواشی هر فصل آورده شده است. در همین بخش نیز ارجاعات لازم به منابع برای مطالعه بیشتر و استناد مطالب آورده است.
🔺سیر تفکر معاصر:
این کتاب در یازده فصل به بررسی حیات فکری و روشنفکری جدید و ابعاد آن با تاکید بر زندگی، آثار و آراء میرزا فتحعلی آخوندزاده می پردازد. برخی از عناوین کتاب عبارتند از:
مبانی پروتستانتیسم اسلامی، آغاز اصلاح دین از طریق پروتستانتیسم اسلامی، دین طبیعی، سیر تکوینی فقه ونقد آن، پروتستانتیسم دراحکام شریعت و...
🔺حکمت اُنسی:
حکمت اُنسی و زیبایی شناسی عرفانی هنر اسلامی » تالیف زنده یاد دکتر محمد مددپور، و از آخرین آثار تألیف شده اوست.
این کتاب در 2 باب ”حکمت هنراسلامی“ و”تاریخ هنراسلامی“ مقوله زیبایی شناسی هنر اسلامی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
🔺حقیقت و هنر دینی:
کتاب حاضر، پژوهشی است تخصصی در حوزة حقیقت و هنر دینی که به طور مفصل به شعر، ادبیات و هنرهای تجسمی دینی پرداخته است.
📗📘📙
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
برخی علل تزلزل تمدن غرب.mp3
2.65M
✴️ علل نزدیکی تمدن غرب به نابودی
🔆قسمتاول
🔺شبکهتحلیلگران
🔺 @Analysts