📺 #سریال #زیردریایی
🖋 سریال "زیردریایی" محصول کشور آلمان در سال ١٩٨١ تولید شده است.
⭕️ خلاصه داستان: در اوج جنگ جهانی دوم یک زیردریایی آلمانی به شکلی همه جانبه درگیر نبرد آتلانتیک است و ماموریت این زیردریایی نابودی ناوگان دریایی انگلستان است.
✅ چهارشنبه ٦ بهمن ساعت ٢٣:٣٠
❎ تکرار روز بعد ٠٦:٠٠ و ١١:٠٠
🆔 @ofogh_tv
6.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 #تحلیل_و_تبیین | روشنگری و تبیین بزرگترین وظیفه مداحان است
📹 گفتوگوی KHAMENEI.IR با حاج صادق آهنگران درباره اهمیت نقش مداحان در جهاد تبیین و روایت
💻 @Khamenei_ir
9.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 #تحلیل_و_تبیین | اهمیت روایت اسلام و انقلاب توسط راویان صادق
📹 گفتوگوی KHAMENEI.IR با حاج محمدرضا طاهری درباره ضرورت روایت و تبیین صحیح مسائل اسلام و انقلاب
💻 @Khamenei_ir
🔰پویایی هیئت، ارتباط با مخاطبان است
🔻رهبر انقلاب: پویایی و تحرّک هیئت [یعنی] استفادهی از هنر و استفادهی از مخاطبهی با مخاطب به صورت نقد. فرق هنر شما و خیلی از هنرهای دیگر این است که شما با مخاطبتان به صورت نقد مواجه میشوید؛ شما با او حرف میزنید، او احساساتش را به شما منتقل میکند؛ این، پویایی هیئت است. ۱۴۰۰/۱۱/۳
📥 khl.ink/f/49450
💻 @Khamenei_ir | #سخن_نگاشت
⚠️ رهبر انقلاب: «قضیهی ششم بهمن آنقدر اهمیت داشت که امام بزرگوار ما آن را در وصیتنامهی تاریخی خود هم مندرج کردند؛ یعنی فراموش نشود.» ۱۳۸۸/۱۱/۰۶
🗓 ۶ بهمن سالروز قیام مردم #آمل علیه حرکت ضدانقلاب
💻 @Khamenei_ir
⏳ این سنگرِ دلهاست
رهبر انقلاب: «هزار سنگر» یعنی چه؟ ظاهر قضیه این است که در درون شهر، مردم در مقابل گروههای اشرار و متجاوز #سنگر درست کردند - حالا یا هزار تا، یا بیشتر یا کمتر - اما من یک تفسیر دیگری دارم: این سنگرها سنگرهای درون خیابانها نیست، این سنگرِ دلهاست؛ هزار تا هم نیست، هزاران سنگر است؛ به عدد هر مؤمنی، هر انسان باانگیزهی باشرفی، یک سنگر در مقابل تهاجم #دشمن وجود دارد... بعضیها آمدند وسط میدان، ادعای طرفداری از مردم کردند، خودشان را دموکراتیک خواندند، خودشان را طرفدار خلق معرفی کردند؛ آن وقت با همین خلقی که این نظام را با این بهای سنگین سر کار آورده بودند، شروع کردند به مقابله کردن. توشان #منافق بود، کافر صریح بود، طرفدار غرب بود، متظاهر به دین هم بود؛ همهی اینها با هم شدند یک جبهه، یک حرکت، در مقابل نظام اسلامی، در مقابل ملت ایران. ادعای طرفداری از #مردم کردند، با مردم درافتادند... اول با حرفهای روشنفکرانه یا شبهروشنفکرانه شروع کردند به امام و به جمهوری اسلامی و به مبانی امام اعتراض کردن، انتقاد کردن، حرف زدن؛ بعد یواشیواش رودربایستی را کنار گذاشتند، آمدند توی میدان، مبارزهی فکری را، مبارزهی سیاسی را تبدیل کردند به مبارزهی مسلحانه یا اغتشاشگری - اینها توی کشور ما اتفاق افتاد؛ مال تاریخ نیست، مال همین دههی اول انقلاب است.» ۱۳۸۸/۱۱/۰۶
🔳 انتشار به مناسبت قیام مردم #آمل علیه حرکت کمونیستهای ضد انقلاب در ۶ بهمن ۱۳۶۰
💻 @Khamenei_ir
7.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ عکاس اسپانیایی:
📍باورم نمیشود در قرن 21 هنوز دنبال گاوها میافتیم و با شمشیر آنها را میکشیم!
☑️ @Kavoshplus
#پژوهشکده_شهید_صدر با همکاری #دانشگاه_باقرالعلوم(ع) برگزار میکند:
(پنل کارگروه نظام سازی اسلامی همایش)
🔸سخنران: #حضرت_آیت_الله_محمود_رجبی
ریاست موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی
🔹 موضوع: #نظام_سازی انقلاب اسلامی ،آسیب ها و راهکارها
💠 گفتگوی علمی با موضوع: امکان یا امتناع نظام سازی دینی
با حضور:
- حجة الاسلام #احمد_رهدار (عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم ع)
- حجة الاسلام #محمود_شفیعی (عضو هیئت علمی دانشگاه مفید)
- دکتر #محمد_جبارپور (عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین ع)
📄 همراه با ارائه مقاله برتر
⏱ زمان: شنبه، ۹ بهمن ماه، ساعت۱۴ تا ۱۷ ، دانشگاه باقرالعلوم
🔸لینک حضور در جلسه مجازی:
https://www.skyroom.online/ch/sadr/irhfc
-----------------
#پژوهشکده_شهید_صدر
🆔 @sadr_ir
نشست تخصصی:
انسانشناسی روائی؛ رویکرد مبتنی بر «طینت»
آیا اساسًا میتوان از یک مفهوم کلی به نام «انسان» سخن گفت؟
ارائه دهنده: دکتر عطاءالله بیگدلی
عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام
ناقد: دکتر علی جعفری هُرستانی
پژوهشگر هسته منظومه فکری علامه طباطبایی مرکز رشد دانشگاه امام صادق علیهالسلام
⏰ یکشنبه ١٠ بهمن، ساعت ١٠ الی ١٢
🏡 پژوهشکده شهید صدر
📍برگزار کننده: اندیشکده مطالعات بنیادین تمدنی، کارگروه مبانی فکری و فلسفه تمدن
لینک مجازی نشست:
https://www.skyroom.online/ch/sadr/irhfc
🔹🔸🔹🔸
📣 همایش ملی انقلاب اسلامی و افق تمدنی آینده
🌐 http://irhfc.ihu.ac.ir/
🆔 @irhfcconf
⚡️برخی تصور میکنند حکمت صدرایی پاسخگوی همه سوالات است
✔️احمد واعظی رئیس دفتر تبلیغات اسلامی🔻
🔹فراهم کردن زیرساختهای موردنیاز و تحولات سختافزارانه یک ضلع گسترش پژوهش و خارج کردن آن از انزواست که تاسیس کتابخانههای تخصصی و در اختیار قراردادن منابع معتبر و کمیاب برای اهل تحقیق از جمله آنهاست. اتفاقات جدیدی که در حوزههای علمیه افتاده است، تبدیل تراث عظیم علمی به نسخههای دیجیتال و قابل بارگزاری در سایتهاست که به سهولت در دسترس اهل تحقیق قرار گرفته است.
🔹فرهنگ پژوهش در حوزه های علمیه اتقان لازم را ندارد و این بخاطر تصورات غلط از پژوهش است. ما به اسم پژوهش شاهد سطحینگری در تالیف هستیم. بسیاری از تالیفات امروزه چه در محیطهای دانشگاهی و چه محیطهای حوزوی، درواقع تجمیع محتوای چند کتاب است و بالواقع پژوهش نیست.
🔹مشکل دیگری که در زمینه پژوهش با آن مواجه هستیم، اغراق در داشتههای خودمان است. به عنوان مثال، در زمینه پژوهش فلسفی، برخی تصور می کنند اگر حکمت صدرایی را کامل بخوانند میتوانند به همه شبهات و سوالات پاسخ دهند درحالیکه اینگونه نیست و الان دامنه دانش بسیار گسترده شده است و اگر کسی مسلط به حوزه های فلسفی نباشد، نمیتواند آنگونه که باید و شاید، پژوهش واقعی خود را انجام دهد. اگر محققی در گذشته تحقیق میکرد و آن را مکتوب می کرد، امر پژوهش به اتمام رسیده بود اما الان نیازمند راهبرد تکمیل چرخه پژوهش هستیم.
🔹در حوزههای علمیه بر روی مسائل فقهی و حقوقی بیشتر کار می شود اما چقدر خروجی از آنها برای حل مشکلات جامعه گرفته می شود؟ چرخه پژوهش وقتی تکمیل میشود که از خروجیهای کاربردی و راهبردی در آن مسائل که ضرورت است، استفاده شود. برخی تصور میکنند اگر چیزی قاب مکتوب به خود گرفت، تمام شد و نشر پیدا کرد درحالیکه نشر به معنای هرگونه بازنمایی پژوهش است که قابلیت یادگیری دارد/شفقنا/.
@namehayehawzavi
بسمه تعالی
✍️دلنوشتهها (۱)
🔸به یاد دارم زمانی که «مجله نقد و نظر» تازه داشت منتشر میشد یکی به مزاح میگفت این آقایان نمیخوانند و نقد میکنند و بعد نظر میدهند. این مزاح برخورد جامعه علمی! ایران، اعم از حوزه و دانشگاه، با مقولات علمی را منعکس میسازد؛ نخوانده و ندیده شروع به نقد میکنند. شاید اقتضای جناحبندیهای سیاسی در ایران و عدم استقلال نهاد علم از سیاستزدگی همین باشد. این ماجرا در واقع ماجرای خیلی از نقدهایی است که بر «الهیات سایبر» میشود و یا پیشتر از این بر مباحث بیولوژی نص و معناشناسی شناختی و.. میشد.
🔸باز به یاد دارم ک سالهای نخستی که مباحث معناشناسی را به طور جدی مطرح میکردم با انبوهی از دانشجویان و طلاب رو به رو میشدم که به این مباحث هجوم میآوردند و حتا رساله میخواستند بنویسند. اما مراکز مختلف و اساتید بزرگوار، که نمیخواهم نامی از آنها ببرم و همواره دعایشان کردهام به شدت از هر راهی میتوانستند مخالفت میکردند، و چه بسا زبان به تکفیر میگشودند. یا با ضعف اندوختهای که داشتند، مقاله در نقد مبانی زبانشناسی شناختی مینوشتند. اما به تدریج کار به جایی رسید که روی به معناشناسی آوردند و خود را جزو سران این دانش دانستند و با نوشتن آثاری که مملو از خطاهاست دنبال وجاهتی در این زمینه شدند. با این که به خود زحمت مطالعه مطالب نوشته شده را نمیدادند و تلاش میکردند با منطق «التقاط فکری» این مباحث پربرکت را از سر سفرة اهل علم کنار بزنند. همینها که میشناسیم اعیان ثابته در همه مراکز علمی شدهاند و هر جایزهای برسد باید سهمی داشته باشند، با همه ضعف علمی که دارند. و شاید در طول عمر یک منبع خارجی را به زبان اصلی نخوانده و نمیتوانند بخوانند. آثاری که بسیار مضحک و باید در دورة انقلاب اسلامی عصر مجازی فاخر به شمار آیند! فارغ از این که اسلام چه میخواهد و انقلاب چه میخواهد، منطق آنان این شد که چه میخواهیم.
♦️امروز هم سخن بر سر الهیات سایبر همین است. هنوز منتشر نشده هزاران نقد شده است؛ چرا که به طور ضمنی خود عنوان نشان میدهد فلسفه اسلامی دچار رکود شده است. اساتید فلسفه هزاران بحث در باره کتابهای مشهور فلسفی حوزوی دارند و هر روز بر جزئیاتی در این میان میافزایند. درس خارج اسفار و نهایه و فصوص و غیره دارند که جای بسی خوشحالی است، اما این فلسفه کی باید به فضای مجازی؛ به تکنولوژی، و به صدها محصول عصر جدید بپردازد. مقام معظم رهبری بعد از بازدید از نمایشگاه کتاب که در آن با کتاب «فلسفه فوتبال» رو به رو شده بودند، فرمودند غربیها با امتداد فلسفههای خودشان مسایل سیاسی، اجتماعی و حکومتی خود را حل کردهاند (۲۳اردیبهشت ۹۷).
♦️آری فلسفه ما هنوز مشکلات آسمان را حل میکند، ولی از حل مشکلات انسان امروزی باز مانده است. امروز باید حوزه درس خارج فلسفه فضای سایبر، درس خارج پدیدارشناسی، هوش مصنوعی و صدها چیز دیگر باشد. این سخن بدین معنا نیست که تراث خود را کنار بگذاریم. بلکه بدین معناست که نباید همچون کرم ابریشم بر دور خود بتنیم و از عالم خارج بیخبر باشم. آیا علامه طباطبایی امروز زنده بود باز دنبال حل مسأله شهود و اتصال حسی بود و ادراکات بود؟ آیا برای شهید مطهری، اگر امروز زنده بود، هوش مصنوعی مسأله فلسفی مهم نبود، یا درس خارج منظومه میگفت و با همان اصالت وجود و بحث از ماهیت و هیولی و صورت خوش میکرد؟
https://eitaa.com/hekmatebalge
هدایت شده از انسانشناسی
من به نادرستی رشتۀ حقوق را برگزیده بودم؛ خطائی که البته تا پایان آن را پیگرفتم!
✍️ هر کتابی خود، داستانی دارد و تاریخی! سالها پیش هنگامی که دست در کار نگارش پایاننامۀ دورۀ کارشناسی ارشد بودم، «گرفتار» #انسانشناسی شدم؛ دریافته بودم که نظامها و ساختارهای حقوقی سخت مثأثر از بنیادها هستند، بنیادهائی که در طول تاریخ، اندک اندک خود را برکشیدهاند و روبنا را ساختهاند.
👤 یکی از مهمترین و اثرگذارترین این بنیادها، فهم و رویکرد انسان به خودش، به این هستی شگفتانگیز، به #انسان است. آیا «انسان» وجود دارد؟ (نوع مشترکی به نام «انسان» هست؟) ما کیستیم؟ سرشت ما چیست؟ نیک یا بد؟ در آغاز چه بودهایم؟ در پایان چه خواهیم بود؟ مجبوریم که چنان باشیم یا مختاریم؟ نیکبختی و سعادت ما در چیست؟
💫 ما دل در گرو #ولایت امامانی داریم که آنان را معصوم و هادی میدانیم؛ سخنانشان برای ما حجت است، تکیهگاه است. پس شایسته بود و هست که برای یافتن پاسخِ پرسشهائی به این سترگی، سَری به دریای دانششان بزنیم.
📜 بازگشت و سرزدن به و جستجو در سخنان آنان، روش و شیوهای میجست، این شد که نوشتهای سامان یافت تا امکان و روش رجوع به آن سخنان نورانی از سوی نویسنده روشن شود (کتابی است در دست نشر).
[👈 کتاب «امکان و روش اعتماد به روایات»]
📖 از سوئی، ما در دانشگاه آموزش دیده بودیم و با آثار بزرگانی چون استاد شهید مطهری (ره) آشنا بودیم، از سَر علاقه کتب اندیشمدان حوزۀ #انسانشناسی را نیز میخوانیدم، تقریباً تمامی این آثار از مفهومی بنیادین در اندیشة دینی سخن میگفتند که «امّ المسائل» شناخت دین و انسان بود: «فطرت»، فطرت به مثابۀ هستۀ اصلی انسان، چنان توانی داشت تا رویکرد #انسانشناسی_اسلامی را سر و سامان دهد و در برابر تئوریهای غربی و شرقی انسانشناختی سکولار بایستد.
👀 اما مدعیات رویکرد فطرت مدعیاتی بود که با #تجربۀ روزمرۀ ما، با دادههای #تاریخی، و حتی با #روایتی که بر کل تاریخ از منظر دینی حاکم بود، سازگار نمینمود؛ 😕
🌪 نبود سازگاری، پژوهشگر را به این سوی میکشاند تا با خوانش دوباره منابع اصیل و دستِ اول، میزان قوت نظریه را بسنجد. این انگیزهای بود برای آغاز تحقیقی در منابع روائی شیعه در موضوع «انسان».
🌤 اما به آرامی برای نویسنده روشن شد که پایهایترین معنائی که در روایات برای توضیح بنیاد هستی و سرشت انسان و به تبع، توانائی عقل و نیروهای هستیاش در رسیدن به سعادت و نیکبختی به کار برده میشود، واژۀ «طینت» است و دیگر واژگان و معانی به پیروی از این پایه و ای بسا برای توضیح و روشن ساختنش به کار برده میشود.
☀️ در ادبیات روائی شیعی، «طینتها» هستند که عهدهدار بیان چگونگی خلق انسان، کیستی و سرشت انسان هستند و «فطرت» جنبۀ کاملاً فرعی دارد؛
💡رویکرد #طینت، علیرغم اشکالات ابتدائی که در ذهن ایجاد میکند (که مشهورترینشان بحث جبر است) مضامین کم و بیش روشن و قابل دفاعی دارد و برخلاف رویکرد فطرت، میتواند بسیاری از پدیدههای انسانی در تاریخ و تجربۀ زیستۀ بشری را تبیین نماید و با خوانش کلی روایات از تاریخ انبیاء، آغاز جهان و پایان آن، همساز است.
🔮 شاید به دلایل تاریخی و اجتماعی، معتقدان به «رویکرد فطرت»، فهمی نادرست از روایات فطرت داشتهاند و مفاهیمی را از روایات برداشت نمودهاند که منظور و مقصود روایات نبوده است و نه تنها با احادیث طینت، ارواح و قلوب مخالف است بلکه با مضامین روایات فطرت نیز سازگار نیست. 🙄
🚶🏻♂️یکی از #مشکلات توضیح رویکرد #طینت، مشکل بودن ساخت انگارهها و استعارات متناسب با مفاهیمش است... نظریۀ فطرت غالباً از انسان به مثابۀ «دانه» استفاده کرده است؛ انسان چون دانۀ یک گیاه، در خود «استعداد» رسیدن به یک وجود کامل را دارا است و تنها کافی است تا از این دانه مراقبت شود تا به کمال خود برسد، و الا انحرافات، عارضی هستند ... اما استعاره ساختن برای طینتها مشکل است؛ شاید یکی از انگارههای ممکن، انگارۀ انسان به مثابۀ «مسافر» باشد.
📚 بخشهایی منتخب از #پیشگفتار کتاب «انسانشناسی روائی: طینت یا فطرت» (در دست انتشار)
✍️ به قلم دکتر عطاءالله بیگدلی
@Elm_Tamadon