🔰 مطالعات فرهنگی مطالعه چیست؟!
✍️ محمدالیاس قنبری
🔸 مطالعات فرهنگی را می توان رویکردی پسامدرن به مقولهی فرهنگ یا رویکردی فرهنگی به عصر پسامدرن تلقی نمود. لازم به ذکر است که مطالعات فرهنگی علیرغم پتانسیلهایی که برای رصد، نقادی و اصلاح فرهنگی چه در سطح بین المللی و چه در سطح داخلی برای ما دارد، متأسفانه مانند سایر حوزههای دانش انسانی در ایران از کارکرد و تواناییهای واقعی خود بازمانده است.
🔹مدعیان مطالعات فرهنگی ایرانی حتی موضوعات مورد پژوهش را نیز از جوامع غربی اخذ میکنند و از عنایت به مسائل و موضوعات مبتلابه جامعهی اسلامی ایران خودداری میکنند.
🔸علاوه بر آن اصرار عجیبی در میان اصحاب مطالعات فرهنگی در ایران وجود دارد که این میانرشته را از وجوه پسامدرناش تهی کنند و آن را رویکردی مدرن جلوه دهند.
🔹اما نکتهای که دربارهی مطالعات فرهنگی نمیتوان نادیدهگرفت، تصدیق و ترویج چند فرهنگگرایی در آن است. مطالعات فرهنگی با ترویج سیاست چند فرهنگگرا و آموزش رسانهای، قصد دارد افراد را از اینکه چگونه روابط قدرت و سلطه در متون فرهنگی همانند تلویزیون یا فیلم، رمزگذاری میشوند، آگاه سازد
🔸 همچنین مشخص کند که چگونه مردم میتوانند در مقابل این معانی مسلط رمزگذاری شده مقاومت کنند و خوانش انتقادی و بدیل خودشان را ایجاد نمایند. اما باید دقت نمود این چند فرهنگگرایی در صورت افراط، به نسبیگرایی حاد میانجامد.
⚜️ @taammolat74
🔺#فیلسوف#آمریکایی: ترور #سردار_سلیمانی نشان افراطیگری در آمریکاست
🔹چامسکی: ترور سلیمانی مانند این است که ایران تصمیم میگرفت پامپئو و یکی از فرماندهان همراهش را در فرودگاه مکزیکوسیتی به قتل برساند.
🔹ما چنین کاری را بسیار جدی تلقی میکردیم ولی در آمریکا مورد تحسین قرار گرفت و نشان داد که تفکرات داخلی تا چه حد افراطی هستند و #آمریکا_کشور_یاغی است.
🔹هر حادثهای در خلیج فارس میتواند واکنش ایران را در پی داشته باشد که در مقابل میتواند به بمباران ایران از سوی آمریکا منجر شود. ایران هم ذخایر بزرگ #انرژی_جهان را از بین خواهد برد و #حزبالله، #اسرائیل را بمباران میکند./فارس
@akharinkhabar
♦️ #اصلاح_طلبان که با شعار اینکه ما زبان دنیا رو میفهمیم!(منظورشون از دنیا؛ آمریکا و انگلیس و فرانسه و چند تا کشور اروپایی دیگه س!)
و کلا کشورهای دیگه رو برای تجارت و صادرات و ... فراموش کرده بودند. و چشم امیدشان به کدخدا بود!
حالا بعد از هشت سال برگشتن به سمت کشورهای دیگه از جمله بولیوی و اعلام آمادگی کردن برای همکاری!
🔻خب، چی شد جنابان حقوقدانِ سیاست خارجی خوندهِ زبان دنیا فهم؟!
✔️ فقط هشت سال کشور رو لنگ کردید و کمر اقتصاد مملکت رو فلج کردید تا بفهمید که دنیا فقط آمریکا و رفقایش نیست!
#بولیوی
@kanooneQarbshenasiAndisheIslami
کتاب «جهاد»
📚شهید مطهری:
اعتقادهایی که کوچکترین ریشهی فکری ندارند، فقط یک انعقاد و یک انجماد روحی است که نسل به نسل آمده است، این عقیدهها عین اسارت است.
#کتاب
#شهید_مطهری
#جهاد
☑️ @sh_Aviny
🔰نقش حوزهعلمیه در انقلاباسلامی
📻 برنامه رادیویی "نقد و نظر" در #رادیو_معارف، «نقش حوزه علمیه در پشتیبانی تئوریک از انقلاب اسلامی» را بازگو میکند.
📡 به گزارش روابط عمومی رادیو معارف، برنامه «نقد و نظر» در «رادیو معارف» از ۲۷ مهر ۹۹ به تبیین نقش حوزه علمیه در انقلاب اسلامی میپردازد.
🔺 مسئولیتپذیری حوزۀ علمیه درمورد انقلاب اسلامی و کادرسازی برای آن، کاستیهای پذیرش شئون انقلابی در حوزه علمیه، تعریف و توقع برخی از شئون انقلابی از حوزه علمیه، ازجمله موضوعاتی است که در این برنامه به آنها پرداخته میشود.
🎙 حجتالإسلام والمسلمین دکتر #احمد_رهدار در این برنامه به تبیین نقش حوزۀ علمیه در پشتیبانی تئوریک از انقلاب اسلامی و چگونگی ارزیابی حوزه علمیه با معیارهای انقلابی میپردازند.
🔹 برنامه "نقد و نظر" به تهیهکنندگی «علی برخوداری» هر روز ساعت ۱۴:۵۰ از رادیو معارف، بهروی آنتن میرود.
🌐 لینک آرشیو این برنامه 👉
📍 کانال مؤسسه مطالعات و تحقیقات اسلامی فتوح اندیشه
🆔 @Fotooh
💠 رابطۀ فراوانی نعمت با ظلم و عدالت
شکوفایی رابطۀ انسان و طبیعت با مقدار ظلم و ستم در جامعه نسبتی معکوس و با میزان عدل و دادگری در جامعه نسبتی مستقیم دارد.
جامعۀ فرعونی، تکهتکه و پراکنده است و قابلیتها، نیروها و امکانات خود را از دست میدهد و به همین سبب، آسمان نزولات و زمین، برکات خود را از آن دریغ میکند.
اما جامعه عادلانه بهکلی برعکس است. در این جامعه همۀ قابلیتها، اتحاد یافته، فرصتها و امکانات بهطور مساوی تقسیم میشوند.
این جامعهای است که روایات از آن سخن گفتهاند؛ روایات با تبیین دوران ظهور امام مهدی ـ علیهالصلاةوالسلام ـ درباره آن توضیح داده و گفتهاند که در سایۀ امام مهدی علیهالسلام خیرات و برکات زمین و آسمان شکوفا میشود و این تنها بهخاطر آن است که عدالت همیشه و تا ابد نسبت مستقیم با شکوفایی رابطه انسان و طبیعت دارد.
📚 سنتهای تاریخی در قرآن کریم، ص٢١٢
🆔 @shahidsadr
🔷سلسله نشست های تخصصی مبانی روش تفقه (#فلسفه_اصول) در #فرهنگستان_علوم_اسلامی_قم برگزار می گردد.
📒 #پرونده_چهارم: حکم
🔻 ماهیت حکم: نظریه مجعول شرعی
🔺حجةالاسلام روح الله فروغی
🕙زمان: پنج شنبه ۱\۸\۹۹ ساعت ۱۰:۳۰
🏢مکان: بلوار الغدیر، کوچه10، ساختمان مفید، طبقه دوم، اتاق جلسات
#عکس_نوشت
@ThrillOfPeace
✳️ چرا اسلام مخالف نظام سرمایه سالاری است؟!
🔹اگر تنها 8 روز #هزینه_های_نظامی جهان متوقف گردد، میتوان با پولِ آن #تحصیل_رایگان و با کیفیت را به مدت 12 سال برای تمام #کودکان سیاره زمین تأمین کرد.
🔸دغدغه اسلام حرکت و دستیابی به صلحی پایدار برای جهانیان است و بدیهی است که با #صلح_جهانی و از بین رفتن ظلم و نابرابری و برقراری #عدالت، زمینه رشد و زندگی متعالی برابر برای تمامی بشریت فراهم میشود.
🔺لینک مطلب در سایت انجمن
#صلح_جهانی |#اسلام |#دین_رحمت
📝 انجمن بین المللی ترنم صلح
@ThrillOfPeace
کتاب علمی و دقیق «زندگی و اندیشه سیاسی آخوند خراسانی» اثر دکتر علیرضا جوادزاده منتشر شد.
این کتاب مطالب علمی متقنی در مورد عملکرد و اندیشه سیاسی آخوند خراسانی دارد و بسیاری از شبهات یا مطالب جعلی و تحلیلهای نادرست منسوب به آخوند خراسانی را پاسخ داده است.
اگر نگوییم بهترین کتاب، میتوان گفت جزو بهترین کتابها در مورد آخوند خراسانی است.
ادامه 👇👇👇
@aboutalebi57
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
ادامه قبلی👆👆👆
🔰معرفي كتاب
✅موضوع زندگي و انديشة سياسي آخوند ملامحمدکاظم خراساني از سه جهت داراي اهميت است: 1. برجستگي علمي آخوند در تاريخ اجتهاد شيعه؛ 2. رهبري ايشان در نهضت مشروطيت ايران؛ 3. ارتباط موضع و انديشة سياسي وي با وضعيت سياسي حال و آيندة ايران.
از حدود دو دهه قبل، اهتمام به تبيين زندگي و انديشة سياسي آخوند خراساني، افزايش چشمگيري يافته است. برخي نويسندگان که به نظامهاي سياسي دموکراتيک غربي گرايش دارند و مبناي مشروعيت حکومتها را خواست مردم ميدانند، با تکيه بر برخي اسناد، گزارشها و تحليلها از مواضع سياسي آخوند در دورة نهضت مشروطيت ايران، کوشيدهاند تفکر ايشان را بهنوعي سازگار با انديشههاي مردمسالار غربي، و در نقطة مقابل ديدگاه سياسي فقهاي شيعه نشان دهند؛ بهويژه آنکه آخوند در مقام عمل، از نظامي حمايت کرد که بهظاهر در عرض نظام مبتني بر ولايت فقيه بود.
بر اين اساس، پرسش محوري کتابِ «مشروطه اسلامي: زندگي و انديشه سياسي آخوند خراساني»، به نسبت ميان انديشة آخوند در مشروعيت حکمراني و موضع مشروطهخواهي وي بازميگردد.
🔴چکيدة مباحث کتاب در مقام پاسخ به اين سؤال، به شرح ذيل است:
پاسخ به اين پرسش که «انديشة سياسي آخوند ملامحمدکاظم خراساني دربارة مشروعيتِ حکومت در عصر غيبت (شرايط حکمران) چه بود و اين انديشه چه نسبتي با مشروطهخواهي وي داشت؟»، مبتني بر تقسيم انديشة سياسي به دو قسمِ «انديشة سياسي ثابت» و «الگوي سياسي» است. «انديشة سياسي ثابت»، مجموعهاي از گزارههاي انتزاعي، کلي و دائمي در حوزة سياست است که اصالتاً ناظر به محيط سياسي نيست. در مقابل، «الگوي سياسي»، عبارت است از مجموعه گزارههاي عيني در حوزة سياست که با توجه به مباني و انديشة سياسي ثابت، اصالتاً ناظر به زمان و مکان خاص بوده، در پاسخ به محيط سياسي ارائه ميشود.
براساس اين تفکيک، انديشة سياسي ثابت آخوند خراساني در زمينة شرايط حاکم، اعتقاد به مراتب چهارگانة طولي حاکميت معصوم(عليهاسلام)، فقيه جامعالشرايط، شيعة عادل و مسلمان فاسق بود. در نتيجه در دورة غيبت معصوم(عليهاسلام)، فقيه در عهدهدار شدن مسئوليت و وظيفة حکمراني، بر ديگران تقدم دارد.
آخوند خراساني، با در نظر داشتن اين انديشة سياسي ثابت و نيز ديگر انديشههاي سياسي ثابت (همچون لزوم از ميان برداشتن و کم کردن ظلم حاکمان، تقابل با سلطة کفار، امربهمعروف و نهيازمنکر، و مشورت با مردم و مشارکت آنان در امر حکومت)، با ملاحظة محيط سياسي ايرانِ عصرِ مشروطيت، چنين تشخيص داد که امکان عملي حاکميت فقهاي جامعالشرايط در آن زمانه وجود ندارد. بنابراين ضمن توجه به مراتب بعدي شرايط حاکم (شيعة عادل و مسلمان فاسق) و نيز توجه به اصول سياسي ثابت ديگر، با برداشت و تفسيري اسلامي از قانون اساسي مشروطة ايران و متمم آن، به حمايت و سپس رهبري نهضت و نظام مشروطيت اقدام کرد. تفسير اسلامي وي و ديگر علماي مشروطهخواه، موجب تولد الگوي سياسي «مشروطة اسلامي» شد. اين الگو، بهلحاظ ذهني و فارغ از مرحلة عمل، در مقايسه با الگوي سياسي «دوقطبي حاکميت» که قبل از مشروطه برقرار بود، ازيکسو زمينة رفع يا کاهش ظلم حکومت و دخالت بيگانگان و کفار در امور کشور را فراهم ميساخت، و ازسويديگر، بستر را براي مشارکت مردم در نظام سياسي و افزايش اختيارات فقها آماده ميکرد؛ چنانکه الگوي يادشده، به دليل ابتنا بر ارزشهاي اسلامي و تقابل با سکولاريسم، با مشروطة غربي تفاوتهاي بنيادين داشت. آخوند خراساني و ديگر همراهان و همفکران وي، به دلايلي از جمله «عدم شناخت دقيق وضعيت ايران» و «آگاهي ناقص از ماهيت مشروطة غربي»، نتوانستند الگوي «مشروطة اسلامي» را ـکه داراي زمينههاي پيشرفت بومي ايران بودـ به مرحلة عينيت تبديل کنند؛ و درنتيجه اين الگو بيش از آنکه عيني باشد، ذهني بود. بااينحال بهلحاظ تاريخي، در زمينهسازي الگوي سياسي «جمهوري اسلامي» تأثيرگذار بوده است.
آنچه از برخي اَسناد استنباط شده است و نيز برخي گزارشها و تحليلها که بيان ميکند آخوند مخالف برتري فقيهان در انجام وظيفة حکمراني بود و از نظر وي، مشروعيت حکومت با نظر جمعي مردم حاصل ميشود، ازيکسو مبتني بر خلط ميان «انديشة سياسي ثابت» و «الگوي سياسي» است و ازسويديگر، ايرادات سندي و دلالي دارد و نميتواند ديدگاه مخالفِ نوشتار حاضر را ثابت کند.
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
10.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌يكي از معجزات پيامبر (ص) صبر است. صبر نه بهمعنای سکوت بلکه بهمعنای مقاومت و ایستادگی؛ نصرت الهی زمانی بندگان را دربرمیگیرد که در اوج صبر باشند.