❇️ تبریک بمناسبت فرا رسیدن عید نوروز و آغاز سال جدید
💠 مراقبات عید نوروز (بخش اول)
✍استاد فیاض بخش
1⃣محاسبه گذشته و توبه، قبل از ورود به سال نو
🔶حضرت استاد همیشه آخر سال استشهاد به کلام مرحوم سید بن طاووس(ره) در کتاب محاسبةالنفس مینمودند که میفرمود: «انسان خیلی خوب است در پایان روز، پایان هفته، پایان ماه و پایان سال، محاسبه دقیقی از خودش داشته باشد.»
🔶معمول آن است که اهل تجارت و کسبوکار در پایان سال حسابرسی دقیقی میکنند تا میزان سود و یا زیان خود را برسند، و تنها با محاسبه دقیق است که میتوان میزان پیشرفت و یا پسرفت را بهخوبی رقم زد و اگر حسابرسی نکند، پی به این مهم نمیبرد و سال نو را با این تصور که سود کرده آغاز میکند، بدون آن که بداند در واقع زیان کرده است. یعنی نهتنها سال را با خسران سال قبل آغاز میکند، بلکه حتی به این خسران علم ندارد.
🔶علمای اخلاق چنین میگویند که اگر اهل بازار در باب کسبوکار خود چنین محاسبهای لازم دارند، در باب سیر و سلوک محاسبهای خیلی بالاتر و جدیتر نیاز است. این محاسبه آخر سال هم باید محاسبه دقیقی باشد و پس از آن است که باید به توبه اقدام کرد.
🔶مرحوم استاد سعادتپرور(ره) میفرمود كه بدون محاسبةالنفس نباید استغفار كرد؛ زیرا تا انسان به جزئیات كوتاهیها و نقطههای سیاه زندگی خود متوجه نباشد، امكان جبران آنچه گذشته و تصمیم بر عدم تكرار آن در آینده میسر نخواهد بود.
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🔗با فطرت همراه شوید...
🆔@kanounefetrat
❇️ فرا رسیدن عید نوروز و آغاز سال جدید مبارک باد
💠 بیانات روشنگرانه رهبر معظم انقلاب در مورد نوروز
1⃣معنای #نوروز در آیات و روایات با بیان #رهبر_معظم_انقلاب
🔶نوروز، يعني روز نو. در روايات ما - بخصوص همان روايت معروفِ «معلّيبنخنيس» - به اين نكته توجّه شده است.
🔶 معلّيبنخنيس كه يكي از رُوات برجستهي اصحاب است و به نظر ما «ثقه» است، جزو شخصيتهاي برجسته و صاحب راز خاندان پيغمبر محسوب ميشود. او در كنار امام صادق عليهالصّلاة و السّلام زندگي خود را گذرانده و بعد هم به شهادت رسيده است.
🔶معلّيبنخنيس - با اين خصوصيات - خدمت حضرت ميرود؛ اتفاقاً روز «نوروز» بوده است - در تعبيرات عربي، «نوروز» را تعريب ميكنند و «نيروز» ميگويند حضرت به او ميفرمايند : «أتدري ما النيروز؟» آيا ميداني نوروز چيست؟
بعضي خيال ميكنند كه حضرت در اين روايت، تاريخ بيان كرده است! كه در اين روز، هبوط آدم اتّفاق افتاد، قضيهي نوح اتّفاق افتاد، ولايت اميرالمؤمنين عليهالسّلام اتّفاق افتاد و چه و چه.
🔶 برداشت من از اين روايت، اين نيست. من اين طور ميفهمم كه حضرت، «روز نو» را معنا ميكنند.
🔶منظور اين است: امروز را كه مردم، «نوروز» گذاشتهاند، يعني روزِ نو! روزِ نو يعني چه؟ همهي روزهاي خدا مثل هم است؛ كدام روز ميتواند«نو» باشد؟
🔶نوروز در درون خود شرط دارد. روزي كه در آن اتّفاق بزرگي افتاده باشد نوروز است. روزي كه شما در آن بتوانيد اتّفاق بزرگي را محقَّق كنيد نوروز است.
🔶بعد خود حضرت مثال مي زنند و مي فرمايند: آن روزي كه جناب آدم و حوّاي گام بر روي زمين گذاشتند نوروز بود براي بني آدم و نوع بشر روز نو اي بود.
🔶 روزي كه حضرت نوح - بعد از توفان عالم گير - كشتي خود را به ساحل نجات رساند «نوروز» است روز نواي است و داستان تازه اي در زندگي بشر آغاز شده است.
🔶روزي كه قرآن بر پيغمبر نازل شد روز نو اي براي بشريت است - حقيقت قضيه همين است روزي كه قرآن براي بشر نازل مي شود مقطعي در تاريخ است كه براي انسان ها روز نو است -
🔶 روزي هم كه اميرالمؤمنين عليه السّلام به ولايت انتخاب شد روز نو است.
🔶نوروز، یعنی روزی که شما با عمل خودتان، با حادثهیی که اتفاق میافتد، آن را نو میکنید.
🔶روز بیستودوم بهمن که ملت ایران، حادثهی عظیمی را به کمک خدا تحقق بخشید، روز نویی (نوروز) است.
🔶آن روزی که امام امت، قاطعاً به دهانِ مستکبرِ قلدرِ گردنکلفت دنیا - یعنی امریکا - مشت کوبید، آن روز، روز نو و راه نویی (نوروز) بود؛ حادثهی نویی بود که اتفاق میافتاد و افتاد.
🔶ما باید نوروز را، نو روز کنیم. نوروز به حسب طبیعت، نوروز است؛ جنبهی انسانی قضیه هم به دست ماست که آن را نوروز کنیم.۱۳۶۹/۰۱/۰۲و۱۳۷۷/۱/۱
✅#کانون_فرهنگی_تبلیغی_فطرت
🔻#معاونت_بصیرتی
🔗با فطرت همراه شوید...
🆔@kanounefetrat