🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
۹- مناجات شعبانیه به گفته عالم بزرگوار مرحوم «سید بن طاووس» در کتاب «اقبال» این مناجات را امیرمؤمنان علی (ع) و فرزندانش علیهم آلاف التحیّة و السلام در ماه شعبان میخواندند.
از این تعبیر به خوبی روشن میشود که این مناجات اهمیّت فراوان دارد که همه ائمّه معصومین (علیهم السلام) بر آن مداومت داشتند و مطالعه محتوای آن نیز گواه بر اهمیّت فوق العاده آن است و در واقع یک دوره عرفان اسلامی در بالاترین سطح در آن منعکس شده و اگر انسان مفاهیم این مناجات عظیم را در درون قلب و جان خود پیاده کند، مقامات طولانی سیر و سلوک الی الله را پیموده است. آنچه مهم است دقّت در بندبند این مناجات و تعبیرات لطیف و عالی آن و سپس هماهنگ ساختن روح و فکر با این تعبیرات است. از خدا میخواهیم که همه ما را اهل این مناجات قرار دهد و از متخلّقان آن سازد.
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاسْمَعْ دُعائی اِذا دَعَوْتُکَ، وَاسْمَعْ نِدائی اِذا نادَیْتُکَ،
وَاَقْبِلْ عَلیَّ اِذا ناجَیْتُکَ، فَقَدْ هَرَبْتُ اِلَیْکَ، وَوَقَفْتُ بَیْنَ یَدَیْکَ مُسْتَکیناً لَکَ، مُتَضرِّعاً اِلَیْکَ،راجِیاً لِما لَدَیْکَ ثَوابی، وَتَعْلَمُ ما فی نَفْسی، وَتَخْبُرُ حاجَتی، وَتَعْرِفُ ضَمیری.......
ادامه مناجات در کتاب مفاتیح و دیگر کتب ادعیه
التماس دعا
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
🔰هرکه دارد هوس کرببلا بسم الله 🔰
✔گروه فرهنگی ،زیارتی حضرت خدیجه سلام الله علیها سفره با برکت خانم گسترده شده و برای عاشقان ابا عبدالله الحسین همراه با کمک خیرین اعزام رایگان زائر به عتبات عالیات برگزار میکند👇👇👇
🔅هر بزرگواری که تا کنون کربلا مشرف نشده ۶۰سال سن به بالا دارد و هنوز توان مالی برای سفر به زیارت آقا ابا عبدالله الحسین را ندارد بصورت رایگان ثبت نام کند🔅
🔻مدارک لازم، عکس کارت ملی ،شماره موبایل، شماره تماس ثابت،و گذرنامه
⚜در ایتا به شماره ۰۹۱۳۳۶۳۳۴۶۹ ارسال کند
(اقای شجری)
✔✔توجه کنید عزیزانی که بالای ۶۰ سال و زائر اولی باشد و توان مالی ندارد میهمان ما هستند ویژه بخصوص اسامی خانم حضرت خدیجه سلام الله علیها را دارا باشند،
🎆از همه ی شما عزیزان تقاضا داریم خیلی سریع این پیام را در گروهها پخش کنید تا هیچ آرزومندی در حسرت دیدار بین الحرمین نباشد
🆕️مطمئن باشید شما هم در ثواب این زیارت شریک هستید با اطلاع رسانی پس با یک کلیک به دوستان و آشنایانتان همه عاشقان کربلا را خبردار کنید
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
لا إِلهَ إِلاَّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
(الانبياء - ٨٧)
🔰ترجمه :
خداوندا جز تو معبودی نیست منزّهی تو من از ستمکاران بودم.
🔰تفسير :
اين قسمت از آيه شريفه را ذكر يونسيه می گويند دارای اجزایی است که مجموعه ای از ذکرها را در خود جای داده است و هریک ازآنها جداگانه ومستقل دارای اثر وثوابی مخصوص دارد و آنها عبارتند از:
۱ - توحید كه بالاترین و برترین مرحله کمال انسان است و نهایی ترین مرتبه سیرو سلوک معنوی او را تشکیل می دهد.
۲ - تسبیح انسان جلال و عظمت خداوندعزوجل را ببیند و او را به پاکی و دوری ازهرگونه عیب ونقص بستاید و یاد کند.
۳ - توبه گناهان راهیچ گاه نباید کوچک و حقیر شمرد اگر گناه در وجود انسان راه یافت حتماً مجازات و عذاب را در پی دارد و انسان را از رحمت برکت و مغفرت خداوندعزوجل محروم می سازد و با رستگاری در تضاداست و راه خوشبختی به روی انسان گنهکار بسته ولی برای فرد گنهکار یک درب رحمت بسیار امیدوار کننده هميشه باز است که آن درب توبه می باشد.
۴ - دعا در جمله لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین با اینکه ظاهر آن درخواست و دعا نیست و فقط خبر به توحید و پاکی خداوندعزوجل و گنه کاری بنده است لیکن با اندک توجهی مشخص می شود که در واقع معنا و هدف از گفتن این ذکر دعا و درخواست است از باب نمونه اگر شما به فردی خطاب کنید ای کسی که همه کلیدها را داری من پشت این در بسته مانده ام معنای این جمله این است که با کلید خود این در را باز کن. در ذکر یونسیه نیز می گوییم خداوندا تو بزرگ و قدرتمندی و ما گرفتاریم ما را از گرفتاری نجات ده.
۵ - تکرار ذکر برای این است که گرد و غبار و زنگار را از دل بزداید و نگذارد انسان در منجلاب دنیا سقوط کند و در آن غرق گردد.
از امام صادق(علیه السلام)روایت است فرمود در شگفتم از کسی که اندوه دارد چگونه به این آیه قرآن لا إِلهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحانَک إِنِّی کنْتُ مِنَ الظَّالِمِینَ پناه نمیبرد.
✅ خدایا : ما را در پناه قرآن کریم از بلایای ارضی و سماوی حفظ فرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَ مَنْ يُعْرِضْ عَنْ ذِكْرِ رَبِّهِ يَسْلُكْهُ عَذاباً صَعَداً
(الجن - ۱۷)
🔰ترجمه :
هدف این است که ما آنها را با این نعمت فراوان بیازماییم و هر کس از یاد پروردگارش روی گرداند او را به عذاب شدید و فزایندهایی گرفتار میسازد.
🔰تفسير :
١ - يكی از اسباب مهم امتحان الهی وفور نعمت است و اتفاقا آزمايش به وسيله نعمت از آزمايش به وسيله عذاب سختتر و پيچيدهتر است.
٢ - طبيعت فزونی نعمت سستی و تنبلی و غفلت و غرق شدن در لذائذ و شهوات است و اين درست چيزی است كه انسان را از خدای سبحان دور میسازد و ميدان را برای فعاليت شيطان آماده میكند.
٣ - تنها كسانی میتوانند از عوارض نامطلوب فزونی وفور نعمت در امان بمانند كه به طور دائم به ياد خدای سبحان باشند ذكر او را فراموش نكنند و با يادآوريهای مداوم خانه قلب را از نفوذ شياطين حفظ نمايند.
مبعث پیامبر مهربانی ها بر همه عاشقان مبارکباد.
✅ خدایا : ما را از پیروان راستین پيامبر رحمت للعالمین ( صلیاللهعلیهوآله وسلم) قرار بده
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَىٰ كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا
(الاسراء - ٧٠)
🔰ترجمه :
ما فرزندان آدم را كرامت بخشيديم و بر دريا و خشكى سوار كرديم و از چيزهاى خوش و پاكيزه روزى داديم و بر بسيارى از مخلوقات خويش برتريشان نهاديم.
🔰تفسير :
١ - تکریم انسان به دادن عقل است که به هیچ موجودی دیگر داده نشده و انسان به وسیله آن خیر را از شرّ و نافع را از مضر و نیک را از بد تمیز میدهد. موهبتهای دیگری از قبیل تسلّط بر سایر موجودات و استخدام آنها برای رسیدن به هدفها از قبیل نطق و خط و امثال آن نیز بر عقل متفرع میشود.
٢ - تفضیل انسان بر سایر موجودات به این است که آن چه را که به آنها داده از هر یک سهم بیشتری به انسان داده است.
٣ - امیر مؤمنان حضرت علی (علیه السّلام) میفرماید خداوندعزوجل خلق عالم را بر سه گونه آفرید فرشتگان و حیوانات و انسان فرشتگان عقل دارند بدون شهوت و غضب، حیوانات مجموعهای از شهوت و غضب هستند و عقل ندارند، اما انسان مجموعهای است از هر دو تا کدامین غالب آید، اگر عقل او بر شهوتش غالب شود، از فرشتگان برتر است و اگر شهوتش بر عقلش چیره گردد از حیوانات پستتر.
✅خدایا : به اندازه مهربانیت درکار همه ما برکت ، درمشکلات ما گشایش ، در وجود ما عافیت مرحمت بفرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَتَّقُوا اللَّـهَ يَجْعَلْ لَكُمْ فُرْقاناً وَ يُكَفِّرْ عَنْكُمْ سَيِّئاتِكُمْ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللَّـهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ
(الانفال - ٢٩)
🔰ترجمه :
ای کسانی که ایمان آوردهاید اگر از خدای بزرگ پروا دارید برای شما نیروی تشخیص حق از باطل قرار میدهد و گناهانتان را از شما میزداید و شما را میآمرزد و خدای سبحان دارای بخشش بزرگ است.
🔰تفسير :
١ - خدای مهربان دراين آيه شریفه به اهميت تقوی و آثارآن در سرنوشت انسان اشاره كرده وچهار نتيجه و ثمره برای تقوی و پرهيزكاری بيان فرموده نخست ای كسانیكه ايمان آوردهايد اگر تقوی پيشه كنيد و از مخالفت فرمان خدای یگانه بپرهيزيد به شما نورانيت و روشنبينی خاصی میبخشد كه بتوانيد حق را از باطل به خوبی تشخيص دهيد.
٢ - سپس علاوه بر تشخيص حق از باطل نتيجه پرهيز كاری اين است كه خداوندعزوجل گناهان شما را میپوشاند و آثار آن را از وجود شما برمیدارد به علاوه شما را مشمول آمرزش خود قرار میدهدو پاداشهای فراوان ديگری درانتظار شما است كه جز خدای متعال نمیداند زيرا خداوندعزوجل فضل و بخشش عظيم دارد.
٣ - هر بی تقوايی سر چشمه يك نوع ناآگاهی و يا سوء تشخيص است، به همين جهت در دنيای ماشينی امروز جوامعی را مشاهده میكنيم كه از نظر علم و صنعت بسيار پيشرفته هستند ولی در زندگی روزانه خود چنان گرفتار نابسامانیها و تضادهای وحشتناكی هستند كه انسان را در تعجب فرو میبرد اينها همه عظمت اين گفته قرآن کریم را روشن میسازد.
✅ خدایا : ما را در زمره صالحین قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
لِكَيْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَكُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتالٍ فَخُورٍ
(الحديد - ٢٣)
🔰ترجمه :
این بخاطر آن است که برای آنچه از دست دادهاید تأسف نخورید و به آنچه به شما داده است دلبسته وشادمان نباشید و خداوندعزوجل هیچ متکبّر فخرفروشی را دوست ندارد.
🔰تفسير :
١ - به خاطر نعمتی كه از دست شما میرود اندوه مخوريد و به خاطر نعمتی كه خدای متعال به شما می دهد خوشحالی مكنيد برای اينكه انسان اگر يقين كندكه آنچه فوت شده بايد میشد و ممكن نبود كه فوت نشود و آنچه عايدش گشت بايد میشد و ممكن نبود كه نشود.
٢ - وديعهای كه خدای متعال به ما سپرده چنين كسی نه درهنگام فوت نعمت خيلی غصه می خورد و نه در هنگام فرج و آمدن نعمت مثل كارمندی میماند كه سر برج حقوقی دارد و بدهیهايی هم بايد بپردازد نه از گرفتن حقوق شادمان میشود و نه از دادن بدهی غمناك میگردد.
٣ - افراد با ايمان با توجه به اصل فوق هنگامی كه به نعمتی از سوی خدای سبحان میرسند خود را امانتدار او میدانند نه از رفتن آن غمگين میشوند نه از داشتن آن مست و مغرور در حقيقت آنها خود را همچون مسئولان بيت المال میدانند كه يك روز اموال زيادی را دريافت و روز ديگر هزاران هزار پرداخت میكنند نه از دريافتش ذوق زده میشوند و نه از پرداختش غمگين.
٤ - كسی كه از مقدّرات الهی غافل است گمان میكند فضيلتی دارد كه خداوندعزوجل به خاطر آن به او نعمت داده و لذا بر ديگران فخر میفروشد.خيالهای درونی مقدّمه فخر فروشیهای بيرونی است.
✅ اَللَّهُمَّ : اغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتِي تُنْزِلُ الْبَلاَءَ
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
ذُرِّيَّةَ مَنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ ۚ إِنَّهُ كَانَ عَبْدًا شَكُورًا
(الإسراء - ٣)
🔰ترجمه :
اى فرزندان كسانيكه با نوح در كشتى نجات حملتان کردیم! بدانید که او بندۀ شاکری بود.
🔰تفسير :
١ - حضرت نوح( علیهالسلام) راپدر دوّم انسان گفتهاند چون در طوفان نوح همهى مردم غرق شدند جز آنان كه در كشتى همراه حضرت نوح( علیهالسلام) بودند.حضرت نوح ( علیهالسلام)در ميان پيامبران بيش از همه عمر كرد و همواره گرفتار اذيّت و آزار كفّار و لجوجان بود، ولى بندهایى بسيار شاكر بود. خداوندعزوجل نيز براى حضرت نوح( علیهالسلام) حساب ويژهاى باز كرده و سلام مخصوص به او داده است.
٢ - در مكتب انبياء بودن و همراهى با آنان رمز نجات وبقاى انسان است تاريخِ گذشتگان عامل تربيت و هشدار براى آيندگان است توجّه دادن فرزندان به شرافت و ايمان نياكان راهى عاطفى براى تربيت و پذيرش دعوت و مسئوليّت آنان است.
٣ - عبوديّت وبندگى خدای سبحان زمينه ايمنى از حوادث ومهالك است وتجليل از مردان والا و اسوء از عوامل تربيت است. يكى از بركات شكور بودن ذرّيه پايدار داشتن است.
✅خدایا : به ما توفیق عطا فرما تا عبد تو باشیم.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ بَشّرِ المُخبِتِين*
الَّذِينَ إِذا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَ الصَّابِرِينَ عَلى ما أَصابَهُمْ وَ الْمُقِيمِي الصَّلاةِوَمِمَّارَزَقْناهُمْ يُنْفِقُونَ
(الحج - ۳۴ - ٣٥)
🔰ترجمه :
به اينها كه در مقابل پروردگارشان تسليم هستند و به آرامش كامل رسيدهاند بشارت بده همانها که چون نام خدای متعال برده میشود دلهایشان پر از خوف (پروردگار) میگردد و شکیبایان در برابر مصیبتهایی که به آنان میرسد و آنها که نماز را برپا میدارند و از آنچه به آنان روزی دادهایم انفاق میکنند.
🔰تفسير :
١ - بخش پایانى آیه ٣٤ را كه به فروتنان پاك دل بشارت می دهد آیه بشارت نامیده اند.
٢ - آيه ٣٥ صفات مخبتين (تواضع كنندگان) را در چهار قسمت كه دو قسمت جنبه معنوی و روانی دارد ودو قسمت جنبه جسمانی را توضيح میدهد.
🔹نخست میگويد آنها كسانی هستند كه وقتی نام خدای سبحان برده میشود دلهايشان مملو از خوف پروردگار میگردد نه اينكه از غضب او بی جهت بترسند و نه اينكه در رحمت او شك و ترديد داشته باشند بلكه اين ترس به خاطر مسئوليتهايی است كه بر دوش داشتند و شايد در انجام آن كوتاهی كردهاند اين ترس به خاطر درك مقام با عظمت خدای یکتا است كه انسان در مقابل عظمت خائف میگردد.
🔹ديگر اينكه آنها در برابر حوادث دردناكی كه در زندگيشان رخ میدهد صبر و شكيبايی پيش می گيرندعظمت حادثه هر قدر زياد و ناراحتی آن هر قدر سنگين باشد در برابر آن زانو نمیزنند خونسردی خود را از دست نمیدهند از ميدان فرار نمیكنند مايوس نمیشوند لب به كفران نمیگشايند و خلاصه ايستادگی میكنند و پيش میروند و پيروز میشوند.
🔹سوم و چهارم اينكه آنها نماز را بر پا میدارند و از آنچه به آنها روزی دادهايم انفاق میكنند از يك سو ارتباطشان با خالق جهان محكم است و از سوی ديگر پيوندشان با خلق خدای یگانه مستحكم.
٣ - از اين توضيح به خوبی روشن میشود كه مساله اخبات و تسليم و تواضع كه از صفات ويژه مؤمنان است تنها جنبه درونی ندارد بلكه بايد آثار آن در همه اعمال ظاهر و آشكار شود.
✅ خدایا : صفات مخبتين را در ما تقویت فرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
يَوْمَ لا يَنْفَعُ مالٌ وَ لا بَنُونَ
(الشعرا - ٨٨)
🔰ترجمه :
روزی که نه مال به درد می خورد و نه فرزند.
🔰تفسير :
١ - روز رستاخيز روزی است كه هيچ مال و فرزندی سودی نمیدهد در حقيقت اين دو سرمايه مهم زندگی دنيا اموال و نيروهای انسانی در آنجا كمترين نتيجهای برای صاحبانش نخواهد داشت و به طريق اولی ساير سرمايههای اين جهان كه در رتبههای بعداز اين دو قرار دارند سودی نخواهند بخشيد.
٢ - منظور در اينجا از مال و فرزندان، مال و فرزندانی نيست كه در طريق جلب رضای خدای بزرگ به كار گرفته شده باشند بلكه تكيه روی جنبههای مادی مساله است منظور اين است كه سرمايههای مادی در آن روز مشكلی را حل نمیكند اما در صورتی كه در طريق اطاعت فرمان پروردگار قرار گيرند سرمايه مادی نخواهند بود، رنگ الهی و صبغه اللَّه به خود میگيرند و باقيات الصالحات محسوب میشوند.
٣ - دنيا مانند كليدی است كه با حركتی درب را قفل و با حركت ديگری درب را باز میكند. مال حلال در دست افراد صالح، سبب قرب ودر دست ناهلان سبب گناه میشود.
✅ خدایا : به كرامت امام حسن (علیهالسلام) وبه قداست خون مطهر امام حسين (علیهالسلام) توفيق ترك گناه ، لذت عبادت به ما عطا فرما.
التماس دعا