بسم الله الرحمن الرحیم
مَنْ كانَ يُرِيدُ الْعاجِلَةَ
(الاسراء - ١٨)
🔰ترجمه :
آن کس که تنها زندگی زودگذر دنیا را میطلبد.
🔰تفسير :
١ - مراد و معناى اين بخش از آيه شريفه اين است كه هر كس حيات عاجله يعنی زندگی دنيا را بخواهد يعنی متاعی را از دنيا طلب كند كه نفس از آن ملتذذ و قلب بدان علاقمند باشد وقتی تعلق و دنياطلبی است كه فقط حيات عاجله را بخواهد اما اگر دنيا را از اين نظر بخواهد كه وسيله نيل به سعادت اخروی باشد اين در حقيقت دنياطلبی نيست بلكه اراده آخرت و عقبیطلبی است.
٢ - انسان به آخرت نمیتوان رسيد مگر از راه دنيا لذا به هر انسانی كه اين راه را طی كند نمیشود گفت دنيا طلب مگر آنكه از آخرت اعراض نموده و به كلی آن را فراموش كند و در نتيجه اراده و حواسش خالص برای دنيا شود اعتبارات دنيا نوعا مثل مقام ومال و اعتبار وفا نمی كند اگر هم وفا كند تا دم قبر است بعد از آن مائيم و ابدئيت واعمال ما که ما را همراه خواهد بود.
٣ - طالب دنيا كسی است كه معتقد به زندگی ديگری غير اين زندگی دنيا نباشد و در نتيجه اعتقاد به نبوت و توحيد را لغو بپندارد زيرا كه اگر اعتقاد به معاد نباشد ديگر ايمان به خدای متعال و فرستادگان او و تدين به دين اثری نخواهد داشت.
✅ خدایا : ما را عاقبت بخیر گردان.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
هٰا أَنْتُمْ هٰؤُلاٰءِ تُدْعَوْنَ لِتُنْفِقُوا فِي سَبِيلِ اَللّٰهِ فَمِنْكُمْ مَنْ يَبْخَلُ وَ مَنْ يَبْخَلْ فَإِنَّمٰا يَبْخَلُ عَنْ نَفْسِهِ وَ اَللّٰهُ اَلْغَنِيُّ وَ أَنْتُمُ اَلْفُقَرٰاءُ
(محمد - ۳۸)
🔰ترجمه :
شما همان مردمى هستید که براى انفاق در راه خدای سبحان فرا خوانده شدید. پس برخى از شما بخل مى ورزند و هر کس بخل ورزد تنها به زیان خود بخل ورزیده و اگرنه خدای متعال بى نیاز است و شما نیازمند هستید.
🔰تفسير :
١ - نتيجه انفاقها در دنيا به خود انسان باز می گردد زيرا فاصلههای طبقاتی كم میشود آرامش و امنيت در جامعه حكمفرما می گردد محبت و صفا وصميميت جای كينه و عداوت را میگيرد اين پاداش دنيوی شما است ودر آخرت هم در برابر هر درهم و ديناری مواهب و نعمتهايی به شما ارزانی میدارد كه هرگزبه فكر بشری خطورنكرده است.
٢ - خداوندعزوجل غنی و بینياز است و شما همه نيازمند هستيد او هم از انفاق شما بینياز است و هم از اطاعت شما اين شما هستيد كه در دنيا و آخرت نياز به لطف و رحمت و پاداش او داريد اصولا موجودات امكانيه و ما سوی اللَّه سر تا پا فقر و نيازمند هستند و غنی بالذات تنها خدای متعال است آنها حتی در اصل وجودشان دائما وابسته به او هستند و لحظه به لحظه از منبع لا يزال فيض وجود او مدد میگيرند كه اگر يك لحظه از آنها قطع فيض كند هستی همه بر باد میرود و فرو ريزند.
٣ - انسان نبايد در انفاق بخل بورزد هر قدر بخل كنيد به خودتان بخل كردهايد هر كس بخل بورزد در حقيقت خير را ازخودش بريده چون اگرخدای بزرگ ازايشان مالی طلب می كند برای اين نيست كه از آن بهرهمند شود بلكه برای اين است كه خود صاحب مال بهرهمند شود در انفاق خير دنيا و آخرت ايشان است بی نياز واقعی تنها خدای بزرگ است نه شما و نيازمند تنها شماهستيد نه خدای متعال.
✅ خدایا : ما را فقط محتاج خودت قرار بده نه دیگر بندگان.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
إِنَّ اللَّهَ فَالِقُ الْحَبِّ وَالنَّوَىٰ يُخْرِجُ الْحَيَّ مِنَ الْمَيِّتِ وَمُخْرِجُ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ ۚ ذَٰلِكُمُ اللَّهُ فَأَنَّىٰ تُؤْفَكُونَ
(الانعام - ٩٥)
🔰ترجمه :
خداوندعزوجل شکافنده دانه و هسته است زنده را از مرده خارج میسازد و مرده را از زنده بیرون میآورد این است خدای شما پس چگونه از حقّ منحرف میشوید.
🔰تفسير :
١ - درآیه شریفه به سه قسمت از این شگفتیها که در زمین است اشاره شده نخست می فرماید خداوندعزوجل شکافنده دانه و هسته است
جالب این که دانه و هسته گیاهان غالبا بسیار محکم هستند یک نگاه به هسته خرما و میوه هایی مانند هلو و شفتالو و دانه های محکم بعضی از حبوبات نشان می دهد که چگونه آن نطفه حیاتی که در حقیقت نهال و درخت کوچکی است در دژی فوق العاده محکم محاصره شده است ولی دستگاه آفرینش آن چنان خاصیت تسلیم و نرمش به این دژ نفوذ ناپذیر و آن چنان قدرت و نیرو به آن جوانه بسیار لطیف و ظریفی که در درون هسته و دانه پرورش مي یابد می دهد که بتواند دیواره آن را بشکافد و از میان آن قد برافرازد.
٢ - این حادثه درجهان گیاهان حادثه شگرفی است که قرآن کریم به عنوان یک نشانه توحید انگشت روی آن گذاشته است و عبارات جالب و نمونه های زنده ای از اسرارمشرکان و نظام آفرینش و شگفتیهای خلقت را شرح می دهد.
٣ - موجود زنده را از مرده بیرون می فرستد و موجودات مرده را از زنده و این یک نظام دائمی و عمومی در جهان آفرینش است مسأله حیات و زندگی موجودات زنده از پیچیده ترین مسائلی است که هنوز علم و دانش بشر نتوانسته است پرده از روی اسرار آن بردارد و به مخفیگاه آن گام بگذارد که چگونه عناصر طبیعی و مواد آلی با یک جهش عظیم تبدیل به یک موجود زنده می شوند. پس اين است خدای شما و اين است آثار قدرت و علم بیپايان او با اين حال چگونه از حق منحرف میشويد و شما را به راه باطل میكشانند.
✅ خدایا : به ما معرفت بندگی عطا فرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّـهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُولئِكَ يَتُوبُ اللَّـهُ عَلَيْهِمْ وَ كانَ اللَّـهُ عَلِيماً حَكِيماً (النساء - ١٧)
🔰ترجمه :
پذیرش توبه از سوی خدای سبحان تنها برای کسانی است که کار بدی را از روی جهالت انجام میدهند سپس زود توبه میکنند. خداوندعزوجل توبه چنین اشخاصی را میپذیرد و خدای متعال دانا و حکیم است.
🔰تفسير :
١ - توبه به معنای برگشتن است و برگشتن نيز معانی مختلفی بخود میگيرد همانطور كه يك بنده سركش و متمرد از اوامر مولا و اراده او می تواند بسوی مولايش برگردد و مولايش هم او را به مقام قربی كه داشت و از دست داده بود برگرداند همچنين يك مريضی كه طبيبش او را از خوردن چيزی بخاطر حفظ سلامتی نهی كرده و بيمار با دستور وی مخالفت نموده و در نتيجه بيماريش شدت يافته و خطر مرگ تهديدش نموده اوهم می تواند توبه كند دوباره به طبيب مراجعه وسلامتی خود را باز يابد.
٢ - خدای سبحان تنها وقتی توبه گنه كار را میپذيرد كه گنهكاريش ناشی از استكبار بر خدای یگانه و باعث دروغين شدن توبه و فقدان تذلل عبودی نبوده باشد، و در امر توبه آن قدر امروز و فردا نكند كه با عذاب اليم بازی كردن است توبه و رجوع خدای بزرگ به بندهاش خاص گناهكاران است كه البته هيچ گناهی جز از جهل ناشی نمیشود.
٣ - حضرت إمام جواد (علیه السلام) فرمود
شرایط پذیرش توبه چهار چیز است: پشیمانی قلبی،استغفار با زبان، جبران كردن گناه (نسبت به همان گناه حقّ الله و یا حقّ النّاس) تصمیم جدّی بر این كه دیگر مرتكب آن گناه نشود أستَغفِرُ اللّهَ رَبّیوأتُوبُ إلَیه
✅ خدایا : ما را اهل توبه قرار بده.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
يَخْلُقُكُمْ فِي بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ خَلْقًا مِنْ بَعْدِ خَلْقٍ فِي ظُلُمَاتٍ ثَلَاثٍ
(الزمر - ٦)
🔰ترجمه :
شما را در شكم مادرتان در چند مرحله در درون تاريكيهاى سهگانه آفرينش بخشيد.
🔰تفسير :
١ - تحولات عجيب وچهرههای متفاوت شگفتانگيز جنين در مراحل مختلف در شكم مادر كه به گفته علمای جنين شناسی از عجيب ترين و ظريف ترين چهرههای آفرينش پروردگار است تا آنجا كه علم جنينشناسی يك دوره كامل توحيد وخداشناسی محسوب می شود و كمتر كسی است كه ريزهكاريهای اين مسائل را مطالعه كند و زبان به حمد و ستايش آفريننده آن نگشايد.
٢ - تعبير به ظلمتهای سهگانه اشاره به ظلمت شكم مادر و ظلمت رحم و مشيمه كيسه مخصوصی كه جنين درآن قرار گرفته است می باشد كه درحقيقت سه پرده ضخيم است كه بر روی جنين كشيده شده است.
٣ - صورتگران معمولی بايد در مقابل نور و روشنايی كامل صورتگری كنند اما آفريدگار انسان در آن ظلمتگاه عجيب چنان نقش بر آب میزند و صورتگری می كند كه همه مجذوب تماشای آن می شوند و در جايی كه هيچ دسترسی از ناحيه هيچكس به آن نيست رزق و روزيش را كه برای پرورش و رشد سخت به آن نيازمند است به طور مداوم به او میرساند.
٤ - حضرت امام حسين ( علیهالسلام) در دعای معروف عرفه كه يك دوره كامل و عالی درس توحيد است به هنگام بر شمردن نعمت و قدرت خداوندعزوجل به پيشگاه او چنين عرض میكند آغاز آفرينش مرا از قطرات ناچيز منی قرار دادی سپس مرا در ظلمتهای سهگانه در ميان گوشت و پوست و خون ساكن نمودی آفرينش مرا آشكار نساختی و در آن مخفيگاه به تطورات خلقتم ادامه دادی و هيچيك از امور حياتی مرا به من واگذار نكردی سپس مرا به دنيا كامل و سالم منتقل ساختی.
✅ خدایا : عاقبت امر ما را ختم به خیر فرما.
التماس دعا
74.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ بعد از سالهــــا یک تلاوت تصویری جدید از استاد عبدالباسط برای اولین بار منتشر شد که روح و روان شنونده رو به ملکوت وصل میکنه •
🌟 سوره احزاب آیات ۳۸ تا ۴۸
🕌 اجرا در مکان مقدسِ مسجد حضرت زینب (سلاماللهعلیها) سال 1983 میلادی
🔹 نکته جالب برای عاشقان این اسطوره و هر قرآن دوستی ، این هست اولین تلاوت استاد مرحوم در همین مکان بوده که باعث شهرتش شد (سال ۱۹۵۰ میلادی) . و سالها بعد که اواخر عمر شریفش هم هست ، همین آیات سوره احزاب رو در همین مسجد اجرا میکنه
بسم الله الرحمن الرحیم
وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا
(المائده - ٣٢)
ترجمه:
و هر کس انسانی را از مرگ رهایی بخشد چنان است که گویی همه مردم را زنده کرده است.
🔰تفسير :
١ - قرآن کریم در این آیه شریفه یک حقیقت اجتماعی و تربیتی را بازگو می فرماید زیرا کسی که دست به خون انسان بی گناهی می آلاید در حقیقت چنین آمادگی را دارد که انسانهای بی گناه دیگری را به قتل برساند او در حقیقت یک قاتل است و طعمه او انسان بی گناه ، و می دانیم تفاوتی در میان انسانهای بی گناه از این نظر نیست همچنین کسی که به خاطر نوع دوستی و عاطفه انسانی دیگری را از مرگ نجات بخشد این آمادگی را دارد که این برنامه انسانی را در مورد هر بشر دیگری انجام دهد.
٢ - مرگ و حیات یک نفر اگر چه مساوی با مرگ و حیات اجتماع نیست اما شباهتی به آن دارد.
٣ - از حضرت امام محمد باقر(علیهالسلام) در رابطه با تفسير اين آيه شریفه سوال شد فرمود منظور كسی است كه میتواند شخصی را بكشد ولی نكشد و يا شخصی است كه كسی را از غرق و سوختن نجات دهد و از همه اينها بزرگتر و اعظم كسی است كه شخصی را از ضلالتی به سوی هدايت بكشاند ومنظور از اينكه فرمود او را نكشد اين است كه بعد از آنكه ثابت شد كه میتواند او را بكشد مثلا حاكم حكم به قصاص كرد او از قصاص صرف نظر نموده باشد.
✅ خدایا : ما را خير خواه بندگانت قرار بده.
التماس دعا
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَ ما يَسْتَوِي الْأَعْمی وَ الْبَصِيرُ
(فاطر - ۱۹)
🔰ترجمه :
نابينا و بينا هرگز مساوی نيستند.
🔰تفسير :
١ - در اين آيه شریفه كافر را به نابينا ومؤمن را به بينا تشبيه كرده می فرماید هرگزنابينا و بينا مساوی نيستند
٢ - ايمان نور است و روشنی بخش و به انسان در جهان بينی و اعتقاد و عمل و تمام زندگی روشنايی و آگاهی میدهد اما كفر ظلمت است و تاريكی و در آن نه بينش صحيحی از كل عالم هستی است و نه از اعتقاد درست و عمل صالح خبری.
٣ - خداوندعزوجل ولی و راهنما و سرپرست مؤمنان است آنها را از تاريكيها به روشنايی هدايت می فرماید اما ولی و سرپرست كافران طاغوت است كه آنها را از روشنايی به ظلمتها می كشاند آنها اصحاب دوزخ هستند و جاودانه در آن میمانند.
٤ - چشم بينا به تنهايی كافی نيست بايد روشنايی و نوری نيز باشد تا انسان با كمك اين دو عامل موجودات را مشاهده كند.
✅ خدایا : دست ما را بگیر که دست آویز نداریم
و عذر ما بپذیر که پای گریز نداریم
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ ما هذِهِ الْحَیاهُ الدُّنْیا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ (العنکبوت - ۶۴)
🔰ترجمه :
این زندگی دنیا جز سرگرمی و بازیچه نیست.
🔰تفسير :
١ - زرق و برقها و رنگ و بزکهای دنیا آن قدر زیاد است که به آنی انسان از راه درست به بیراهه میرود. نفْسِ انسان چنین است که کشش بسیارنسبت به دنیای مادّی و لذّتهای دنیوی دارد لذّاتی که آنی و بسیار فانی هستند.
٢ - اقبال لاهوری این دنيارا همچون میکده می داند كه هر کس را از شرابِ آن بهرهای است اما بهرهٔ هر کس به اندازهٔ خودِ او است خودی که میشناسد برخی جامِ وجودشان فراخ است و برخی خُرد چندانکه بهرهٔ اندکی از آگاهی نصیبشان شده است اما مهم آن است که به هر کس جامی داده شده و میتواند به اندازهای از این میکده شراب بگیرد. آیا همگان از جامِ خویش استفاده میکنند؟ این نکتهای در خورِ تأمل است. گروهی نیز هستند که حتی جامِ وجودِ خود را فراختر میکنند تا از شرابِ این دنیا که همان علم و معرفت، آگاهی، انسانیّت و اخلاق، معنویات و نعماتِ الهی است بیشتر به دست آورند.
٣ - آنچه اقبال لاهوری بر آن تأکید میکند، آگاهییافتن از وجودِ این جام و بهرهبردن از شرابِ رایگانی است که با تلاش و توکّل به دست خواهد آمد.
٤ - اين هشدارى است به ما که مفتون و شیدای این دنیای عجوزهٔ هزار رنگ نشویم و فریب آن را نخوریم.این دنیا گرچه در ظاهر عروسی زیبارو چشمنواز لذّت آفرین و عشوهگر است اما در ذات و سیرتِ خود بسیار زشت مکّار پست و بیوفا است.
✅ خدایا : ما را اسیر زرق و برق و بزکهای دنیا و ما فیها مگردان.
التماس دعا
🌺🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸🌺
🌻سلام علیکم🌻
🌺فاطمهای فرشته خیرات
🌺بر تو و خاندان تو صلوات
💐میلاد دختر نبوت، همسر ولایت، مادر امامت،و روز مادر مبارک باد…
✨سوره مبارکه اعراف✨
إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثاً وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ وَ النُّجُومَ مُسَخَّراتٍ بِأَمْرِهِ أَلا لَهُ الْخَلْقُ وَ الْأَمْرُ تَبارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِينَ «54»
🌱همانا پروردگار شما خداوندى است كه در شش روز (و دوران) آسمانها و زمين را آفريد و سپس بر عرش (جايگاه قدرت و تدبير جهان) مستولى شد. او روز را به وسيلهى شب كه به سرعت آن را دنبال مىكند، مىپوشاند و خورشيد و ماه وستارگان را (آفريد) كه تسليم فرمان اويند. آگاه باشيد كه آفرينش و تدبير تنها از آنِ اوست! خجسته و مبارك است خداوندى كه پروردگار جهانيان است.
✨پیامها✨
1- آفريدگار هستى، لايق تدبير و مديريّت آن است.
2- عرش، مركز مديريّت و تصميمگيرى خداوند است.
3- تعقيب دائمى شب و روز، تنها با كروى بودن و حركت داشتن زمين ممكن است.
4- هستى، هم نظام دارد و هم تسليم ارادهى خداست.
5- هم آفرينش به دست خداست، هم اداره و تدبير آفريدهها.
6- خداوند سرچشمهى بركات است.
7- نزول بركات، از ربوبيّت خداوند است.
8- تمام هستى در حال تكامل و تحت تربيت الهى است.
﷽❣ سلام_امام_زمانم ❣﷽
✨مهدی جان ✨
آقــا به بــــاران ظهـــور غبــــار دیدگان ببر
اشــارتی نشـــان بده منتظـــران خــــود بخر
کنون که روزمادر است ز روی عیدانه تو هم
بـــرگه ختـــم انتــــظار برای فــــــاطمه ببر
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 ✨ ✼ حدیث هفته ✼✨
امیرالمومنین علی علیه السلام میفرمایند:
♦️دینت را به وسیله دنیایت حفظ کن تا در هر دوی آنها سود کنی، و دینت را وسیله حفظ دنیایت قرار نده که در هر دوی آنها زیان خواهی دید.
📚 مستدرك الوسائل، ج12، ص6
•┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈•
🌹شهدا را یاد کنیم با ذکر صلوات🌹
خاطرهای از مادر شهید غلامعلی پیچک
خیابان جمهوری من و غلام علی داشتیم جایی می رفتیم
من از یک مغازه برایش بستنی خریدم
ولی غلام علی لب به بستنی نزد
بستنیش رو تو آستینش قایم کرد آورد خونه
گفتم چرا مادر بستنی ات را نمی خوری؟
گفت: شاید بچه ای بستنی را دست من ببیند
خودش پول نداشته باشد بستنی بخرد
دلش بشکند
حالا همه اش 7 سال داشت
......🇮🇷مناسبتهای هفته🇮🇷......
🍁 دی 1403🍁
2 –🌸🌺ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز مادر ( ٢٠ جمادي الثانيه )
3-روزثبت احوال
4-بزرگداشت رودکی
5–🌲ولادت حضرت عیسی مسیح (ع)،جشن کریسمس ( 25December)
5–زمین لرزه ی بم (1382 خورشیدی)روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی
6-روز دفاتر اسناد رسمی
7-تشکیل نهضت سوادآموزی ،🖤شهادت آیت الله حسین غفاری
🌺تعجیل در امر فرج امام زمان(عج)۱۳ صلوات
سلام علیکم قابل توجه اعضای محترم گروه این آیه ۵۴ سوره اعراف اولین ایه ای بود که به مرحوم کربلایی کاظم حافظ القرآن امر شد بخوان
بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّـهِ ثُمَّ لا يُتْبِعُونَ ما أَنْفَقُوا مَنًّا وَ لا أَذىً لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ
(البقره - ٢٦٢)
🔰ترجمه :
کسانی که اموال خود را در راه خدای بزرگ انفاق میکنند سپس به دنبال انفاقی که کردهاند منت نمی گذارند وآزاری نمی رسانند پاداش آنها نزدپروردگارشان محفوظ است و نه ترسی دارند ونه غمگين می شوند.
🔰تفسير :
١ - از اين آيه شریفه به خوبی استفاده می شود كه انفاق در راه خدای سبحان درصورتی در پيشگاه پروردگاریکتا موردقبول واقع می شود كه به دنبال آن منت و چيزی كه موجب آزار و رنجش نيازمندان است نباشد.
٢ - آنچه در اين آيه شریفه بيشتر جلب توجه میكند اين است كه قرآن کریم در واقع سرمايه زندگی انسان را منحصر به سرمايههای مادی نمی داند بلكه سرمايههای روانی و اجتماعی را نيز به حساب آورده است كسی كه چيزی به ديگری میدهد و منتی بر او میگذارد و يا با آزار خود او را شكسته دل میسازد در حقيقت چيزی به او نداده است زيرا اگر سرمايهایی به او داده سرمايهایی هم از او گرفته است و چه بسا آن تحقيرها و شكستهای روحی به مراتب بيش از مالی باشد كه به او بخشيده است اگر چنين اشخاصی اجر و پاداش نداشته باشند كاملا طبيعی و عادلانه خواهد بود بلكه میتوان گفت چنين افراد در بسياری از موارد بدهكارهستند نه طلبكار زيرا آبروی انسان به مراتب برتر و بالاتر از ثروت و مال است.
٣ - همچنين منظور قرآن کریم تنها اين نيست كه پرداخت انفاق مؤدبانه و محترمانه و خالی از منت باشد بلكه در زمانهای بعد نيز نبايد با يادآوری آن منتی بر گيرنده انفاق گذارده شود و اين نهايت دقت اسلام را در خدمات خالص انسانی میرساند بايد توجه داشت كه منت و آزاری كه موجب عدم قبول انفاق میشود اختصاص به مستمندان ندارد بلكه در كارهای عمومی و اجتماعی از قبيل جهاد در راه خدای یگانه و كارهای عام المنفعه كه احتياج به بذل مال دارد نيز رعايت اين موضع لازم است.
٤ - خدای متعال در آخر آيه شريفه به انفاق كنندگان اطمينان میدهد كه پاداششان نزد پروردگار محفوظ است تا با اطمينان خاطر در اين راه گام بردارند زيرا چيزی كه نزد خدای متعال است نه تنها خطر نابودی ندارد بلكه خداوندعزوجل آنها را پرورش داده و بر آن میافزايد.
✅ خدایا : به ما توفیق بده انفاق بی منت داشته باشیم.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
(الفرقان - ٧٤)
🔰ترجمه :
پروردگارا به ما از همسران و فرزندانمان آن ده که مایه روشنی چشمان ما باشد و ما را پیشوای پرهیزکاران گردان.
🔰تفسير :
١ - از ویژگیهای مؤمنان راستین توجه خاص به تربیت فرزندوخانواده خویش است و برای خود در برابر آنها مسؤولیت فوقالعادهای قائل هستند آنها پیوسته از درگاه خدای سبحان می خواهند میگویند پروردگارا از همسران و فرزندان ما کسانی قرار ده که مایه روشنی چشم ما گردند!البته كه منظور این نیست تنها درگوشهای بنشینند و دعا کنند بلکه دعا دلیل شوق و عشق درونیشان بر این امر است و رمز تلاش و کوشش.
٢ - آنها چون زاهدان گوشه گیر و منزوی تنها گلیم خویش را از آب بیرون نمیکشند بلکه سعیشان این است که بگیرندغریق را آنها بندگان خاص خدای رحمان هستند و همان گونه که رحمت عام خدای بزرگ همگان را فرا میگیرد رحمت این بندگان خدای متعال نیز از جهاتی عام است علم و فکر و بیان و قلم و مال و قدرتشان پیوسته در مسیر هدایت خلق خدا کار میکند. آنها سر مشقهایی برای پرهیز کاران محسوب میشوند.
✅ خدایا : فرزندان ما را باقی الصالحات ما قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّـهُ لَكُمْ وَ اللَّـهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
(النور - ٢٢)
🔰ترجمه :
آیا دوست نمیدارید خداوندعزوجل شما را ببخشد و خدای سبحان آمرزنده و مهربان است.
🔰تفسير :
١ - آنهاييكه مى گویند خدایا به ما رحم كن جا دارد به آنان گفته شود آیا خودت رحم مى كنى؟ رحم خوب است یا بد؟ اگر خوب است چرا خودت رحم نمى كنى؟ هر چیزى كه آدمى نمونه اى از آن در خودش باشد از صفات كمالى توقع داشته باشد كه خدای متعال هم با او همانگونه معامله كند.
٢ - آنانى كه مى گویند الهى العفو از ما درگذر و ما را پاك كن باید از او پرسید خودت در عمرت از چند نفر درگذشتى؟! بسیارى هستند وقتى با دیگرى دعوا دارند اگر به آنان بگویى بگذر عفو كن اعتنا نمى كنند آنگاه توقع عفو از خدای سبحان و خلق دارند.
٣ - اين دو صفت غفور و رحيم از صفات خدای متعال است وبه عنوان تاكيد ذكر كرده اشاره می كند به اينكه شما نمیتوانيد داغ تر از فرمان پروردگار باشيد.
٤ - آيات فوق درس بسيار بزرگی است برای امروز و فردای مسلمانان و همه آيندگان كه به هنگام آلودگی بعضی از افراد به گناه و لغزش نبايد در كيفر از حد اعتدال تجاوز كرد نبايد آنها را از جامعه اسلامی طرد نمود و نبايد درهای كمكها را به روی آنها بست تا يكباره در دامن دشمنان سقوط كنند و در صف آنها قرار گيرند.
✅خدایا : افکارما را ازهرگونه تعصب،خرافات وکینه پاک فرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ ظَنُّوا اَنَّهُم مانِعَتُهُم حصُونُهُم مِنَ اللهِ
(الحشر - ٢)
🔰ترجمه :
و خیال کردند که دژهایشان مانع کیفر خدای متعال است.
🔰تفسير :
١ - هیچ دژی هرچند محکم مانع خدای متعال نیست نه دژ زور نه دژ زر و نه دژ تزویر آنگاه که حسابرسی عادلانه الهی فرا رسد نه قلعه ی پول نجات بخش است نه برج و بارویِ مکر نجات بخش است و نه دژ قدرت و نفوذ.
٢ - هر قلعه ی ذهنی و عینی که انسان بنا کرده و به آن دلخوش داشته فرو می ریزد. چه خداوندعزوجل همواره از جایی می آید که حسابش را نکرده باشند پس تا دیر نشده بارخود را سبک کن. حقوق ناپرداخته دیگران را بپرداز اگر ظلمی کرده ای حلالیت بطلب و جبران کن و اگر دل به داشته ایی بسته ایی فراموشش کن که در آن روز داشته ها نجات بخش نیستند و در برابر خداوندعزوجل توجیهات و بهانه ها کارساز نخواهند بود.
٣ - واقعیت آن است که هیچ برج و بارو و قلعه ایی برای ظالمان امن نیست و خداوندعزوجل قهّار آنها را بیرون کشیده و خوار و رسوا می سازد.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِا فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ.
✅خدایا : ما را در آن پوششى كه از هر بلا و آفتى حفظ می كند و هر كسى را كه بخواهى در آن قرار می دهى قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ ظَنُّوا اَنَّهُم مانِعَتُهُم حصُونُهُم مِنَ اللهِ
(الحشر - ٢)
🔰ترجمه :
و خیال کردند که دژهایشان مانع کیفر خدای متعال است.
🔰تفسير :
١ - هیچ دژی هرچند محکم مانع خدای متعال نیست نه دژ زور نه دژ زر و نه دژ تزویر آنگاه که حسابرسی عادلانه الهی فرا رسد نه قلعه ی پول نجات بخش است نه برج و بارویِ مکر نجات بخش است و نه دژ قدرت و نفوذ.
٢ - هر قلعه ی ذهنی و عینی که انسان بنا کرده و به آن دلخوش داشته فرو می ریزد. چه خداوندعزوجل همواره از جایی می آید که حسابش را نکرده باشند پس تا دیر نشده بارخود را سبک کن. حقوق ناپرداخته دیگران را بپرداز اگر ظلمی کرده ای حلالیت بطلب و جبران کن و اگر دل به داشته ایی بسته ایی فراموشش کن که در آن روز داشته ها نجات بخش نیستند و در برابر خداوندعزوجل توجیهات و بهانه ها کارساز نخواهند بود.
٣ - واقعیت آن است که هیچ برج و بارو و قلعه ایی برای ظالمان امن نیست و خداوندعزوجل قهّار آنها را بیرون کشیده و خوار و رسوا می سازد.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِا فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ.
✅خدایا : ما را در آن پوششى كه از هر بلا و آفتى حفظ می كند و هر كسى را كه بخواهى در آن قرار می دهى قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً ، نَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً (الشرح ۵ - ۶ )
🔰ترجمه :
به یقین با هر سختی آسانی است!
آری مسلّماً با هر سختی آسانی است.
🔰تفسير :
١ - آن كس كه تحمل مشكلات كند و در برابر طوفانها ايستادگی به خرج دهد روزی ميوه شيرين آن را میچشد روزی كه فرياد دشمنان خاموش كارشكنيها بی رنگ جادههای پيشرفت و تكامل صاف و پيمودن مسير حق آسان خواهد شد.
٢ - بعضی از مفسران اين آيات را اشاره به فقر مالی عمومی مسلمانان در آغاز ظهور اسلام شمردهاند ولی گستردگی مفهوم آيات همه مشكلات راشامل شده و اختصاص به شخص پيامبر اكرم ( صلیاللهعلیهوآله وسلم) و زمان آن حضرت نيز ندارد و بلكه به صورت يك قاعده كلی است و به همه انسانهای مؤمن مخلص و تلاشگر نويد میدهد كه هميشه در كنار سختيها آسانيها قرار دارد حتی تعبير به بعد نمیكند بلكه تعبير به مع كه نشانه همراهی است می فرماید.
٣ - با هر مشكلی آسانی آميخته و با هر سختى و دشوارى سهولتی همراه است و اين دو هميشه با هم بوده و با هم خواهند بود. اين نويد و وعده الهی است كه دل را نور و صفا میبخشد و به پيروزيها اميدوار میكند و گرد و غبار ياس و نوميدی را از صفحه روح انسان میزدايد.
٤ - این قول خداوندعزوجل است و چه کسی راستگو تر از الله ولی باز هم برای خاطر جمع بودن من و تو دوبار تکرارکرده که ته دل ما قرص ومحكم باشه.
✅خدایا : درکارهای ما برکت ، درمشکلات ما گشایش ، در وجود ما سلامتی و در زندگَی ما خوشبختی مقرر بفرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
لَيْسَ لِوَقْعَتِهَا كَاذِبَةٌ
(الواقعه - ٢)
🔰ترجمه :
هیچ کس نمیتواند آن را انکار کند.
🔰تفسير :
١ - واقعه به صورت سربسته اشاره به مساله رستاخيز است و از آنجا كه قيامت وقوعش حتمی است از آن تعبير به واقعه شده و حتی بعضی آن را يكی از نامهای قيامت شمردهاند.
٢ - وقوع قيامت آن چنان ظاهر و آشكار خواهد بود كه هيچگونه جای تكذيب و گفتگو ندارد بعضی نيز آن را به معنی ظاهريش كه اسم فاعل است تفسير كردهاند و گفتهاند در برابر وقوع رستاخيز تكذيب كنندهای وجود نخواهد داشتبه هر حال رستاخيز نه تنها با دگرگونی كائنات توأم است بلكه انسانها هم دگرگون می شوند.
٣ - واقعه ایی بنیان کن همچون طوفانی مهیب در راه است واقعه ایی زیر و رو کننده که دروغ نیست.این واقعه هر آنچه از جنس حقیقت نباشد را بر باد می دهد.
٤ - در آن روز انسان سه گروه خواهد بود.
☆گروهی که هشدارها را جدی گرفتند از هر ظلمی توبه کردند و جبران نمودند پس طوفان واقعه از فرازشان می گذرد و چه گروه خوشبختی.
☆گروهی که هشدارها را به تمسخر گرفتند و همچون مستان غافل به ظلم خود ادامه دادند پس اینان به سختی هلاک شوند وچه گروه بدبختی.
☆ گروه سوم که پیشگامان حقیقت خواهی هستند اینان خود بر طوفان بنیان کن سوارهستند و جز حق نخواهند و جز به امر حق راضی نشوند. و اینان مقربان خدای بزرگ هستند.
✅ خدایا : ما را در قيامت خوار و رسوا مفرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ
(الانعام - ١٥٢)
🔰ترجمه :
و پيمانه و وزن را به عدالت كامل كنيد.
🔰تفسير :
١ - يعنى وفا كنيد پر و كامل و به اندازه بدهيد كِيل پيمانه است ميزان در لغت به معناى ترازو است امّا محدود به اين نيست و در هر شغلى ميزانى وجود دارد.دراقتصاد كلان تورم وشاخصها هم به نوعى ميزان محسوب مىشود.
٢ - نظام اقتصادى جامعهى اسلامى بايد بر اساس قسط باشد. در مبادله کالا باید از پیمانه و ترازو و وزنههاوهر آنچه ابزار سنجش است صحیح استفاده شود
أَوْفُوا به تمام و کمال بپردازید عَهْدِ اللهِ پیمان خدای بزرگ مراد از آن همه چیزهائی است که خداوندعزوجل از بندگان خود خواسته است همچنین همه عهدها و پیمانهایی است که مردمان با یکدیگر میبندند.
٣ - در لغت به وسیله سنجش اشیاء ، میزان گویند و آن هر چیزی است که با آن وزن و سنجش شود اعم از اینکه قول باشد یا فعل ويا ترازوى متداول که جمع آن موازين است.
✅ خدایا : زندگی زنگ تفریح کوتاهی است زنگ بعدی حساب داریم ما را در حساب و کتابمان سربلند و سرافراز بدار.
التماس دعا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻#ببینید_عالیه
پسر
پدر
پدربزرگ
🔆 سه نسل مصری با صوت بسیار زیبای قرآن
☀️✨بسم الله الرحمن الرحیم✨☀️
🌸سلام علیکم🌸
💐میلاد سراسر نور امام محمد باقر (ع) مبارک باد…
✨سوره مبارکه اعراف✨
ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً إِنَّهُ لا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ «55»
🌱پروردگارتان را با تضرّع و پنهانى بخوانيد، قطعاً او تجاوزگران را دوست ندارد.
✨پیامها✨
1- پس ازخداشناسى،خداپرستى لازم است.
2- بهتر است دعا با استمداد از كلمهى «ربّ» و همراه تضرّع و زارى و پنهانى باشد. «ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً» دعاى پنهانى از ريا دور و به اخلاص نزديكتر است.
3- دعا وقتى مؤثّر است كه خالصانه و همراه با تضرّع باشد.
4- با تمام وجود و با كمال خضوع خدا را بخوانيم وزبانمان نماينده همهى وجود ما باشد.
5- گردنكشان و تجاوزكاران، از لطف و محبّت الهى محروم مىباشند.
6- دعا نكردن، دعاى بىتضرّع و دعاى ريائى، از نمونههاى سركشى و تجاوز است.
﷽❣ سلام_امام_زمانم ❣﷽
✨مهدی جان ✨
دلتنگی آدینه نفس گیر شده
بی مهر تو دل از همگان سیر شده
بر من تو ببار شبنم عشقت را
از دوری عشق تو دلم پیر شده
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 ✨ ✼ حدیث هفته ✼✨
امام محمد باقر علیه السلام میفرمایند:
إنَّ اللهَ یُحِبُّ الحَییَّ الحَلیمَ.
همانا خداوند انسان با حیا و بردبار را دوست دارد.(جهاد با نفس، ح259 )
•┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈•
🌹شهدا را یاد کنیم با ذکر صلوات🌹
قسمتی ازوصیت نامه شهید محمد صفایی حائری
✅《… و بزرگترین فتنه،ظهور و حضور یهود جحودکه پیغمبر و قرآن
ایشان را بدترین دشمنان اسلام معرفی کردهاند، میباشدو تا محو اسرائیل از پا نخواهیم نشسـت .
و قرآن فرمود:«و قاتِلوا ائمة الکفر».
و رأس همهی کفار در اینجا اسرائیل است
و چون در پیشاپیش اسرائیل،ضد اسلامیان
ملبس به اسلام صف بندی کردهاند،لذا بر ما واجب است که در ابتدا آنان را از سر راه
خود دفع کنیم و بعد به مصاف جنگ
بـا اسرائیل برویم و وای بر روزی که برای حفظ جان،راضی بـه تسلط یهودیان تشنه به خون مسـلمانان و غدهی سـرطانی در تمام ملل مسـتضعف بر مردم جهان شویم.
آری این است معیار ما در جنگ و جهــاد و دفاعمان.》
......🇮🇷مناسبتهای هفته🇮🇷......
🍁 دی 1403🍁
۸-روزصنعت پتروشیمی وروزصنعت سیمان
۹-روز بصیرت
۱۲-آغاز سال۲۰۲۵میلادی
۱۳-ولادت💐امام محمد باقر (ع)
۱۳-روز جهانی مقاومت و شهادت🖤🌹سردار دلها سپهبد شهید قاسم سلیمانی
🌸تعجیل در امر فرج امام زمان(عج)۱۳ صلوات
🦋حلول ماه رجب و ولادت امام محمد باقر (ع) - باقر العلوم علیه السلام را تبریک عرض می نمایم. 🤔
باقرالعلوم لقب امام پنجم است. امام باقر(علیه السلام)، در سال 57 هجری در شهر مدینه، دیده به جهان گشود. درباره روز ولادت ایشان بین تاریخ نویسان اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی آن را اول ماه رجب و برخی سوم ماه صفر می دانند. از مهم ترین امتیازات امام باقر علیه السلام که زمان، زمینه آن را فراهم کرد، این است که حضرت بنیانگذار انقلاب فرهنگی و نهضت علمی شیعه و بلکه اسلام شمرده می شود.
شناسنامه امام محمد باقر علیه السلام
امام محمد باقر (ع) در روز جمعه یا دوشنبه یا سه شنبه اول ماه رجب یا سوم ماه صفر سال 57 هجری یا به روایتی دیگر سال 56 هجری، در مدینه به دنیا آمد و در روز دوشنبه هفتم ذی حجه یا ربیع الاول و یا ربیع الاخر سال 114 هجری، در همان شهر بدرود حیات گفت. بنابراین، آن حضرت 57 سال در این جهان زیست . از این مدت چهار سال با جدش امام حسین (ع) و پس از وی 35 سال با پدرش زندگی کرد و هیجده سال بقیه عمرش را به تنهایی به سر برد.
مادر آن حضرت، فاطمه دختر حسن بن علی بود که با کنیه ام عبد الله و بنابر قول دیگر، ام الحسن خوانده شده است. بنابراین امام باقر (ع) از سلاله پدر و مادری هاشمی علوی و فاطمی به شمار می آید. بدین جهت او نخستین کسی است که از نسل امام حسن (ع) و امام حسین (ع) به دنیا آمده است
بسم الله الرحمن الرحیم
وَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ
(الانعام - ١٥٢)
🔰ترجمه :
و پيمانه و وزن را به عدالت كامل كنيد.
🔰تفسير :
١ - يعنى وفا كنيد پر و كامل و به اندازه بدهيد كِيل پيمانه است ميزان در لغت به معناى ترازو است امّا محدود به اين نيست و در هر شغلى ميزانى وجود دارد.دراقتصاد كلان تورم وشاخصها هم به نوعى ميزان محسوب مىشود.
٢ - نظام اقتصادى جامعهى اسلامى بايد بر اساس قسط باشد. در مبادله کالا باید از پیمانه و ترازو و وزنههاوهر آنچه ابزار سنجش است صحیح استفاده شود
أَوْفُوا به تمام و کمال بپردازید عَهْدِ اللهِ پیمان خدای بزرگ مراد از آن همه چیزهائی است که خداوندعزوجل از بندگان خود خواسته است همچنین همه عهدها و پیمانهایی است که مردمان با یکدیگر میبندند.
٣ - در لغت به وسیله سنجش اشیاء ، میزان گویند و آن هر چیزی است که با آن وزن و سنجش شود اعم از اینکه قول باشد یا فعل ويا ترازوى متداول که جمع آن موازين است.
✅ خدایا : زندگی زنگ تفریح کوتاهی است زنگ بعدی حساب داریم ما را در حساب و کتابمان سربلند و سرافراز بدار.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ لا تَقْرَبُوا مالَ الْيَتِيمِ إِلاَّ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ (الانعام - ١٥٢)
🔰ترجمه :
و به مال يتيم نزديك نشويد مگر به بهترين شكل تابه حد رشد خود برسد.
🔰تفسير :
١ - در اين آيه شريفه خداوندعزوجل در خصوص مال يتيم می فرمايد به مال يتيم نزديك هم نشويد اين تأكيد از آن جهت است كه آدمى درباره مال طمّاع است مخصوصآ وقتى مال بدون معارضى مىبيند هوس تصرف در آن بر سرش مىزند و چشم طمع بدان مىدوزد لذا خداوندعزوجل به كسانى كه متكفل مال يتيم مىشوند تأكيد مىكند كه مراقب باشيد به مال يتيم حتى نزديك نشويد تا مبادا هوس تصرف در آن بر سرتان افتد.
٢ - قيم يا ولى شرعى می توانند به مال يتيم دست بزنند يعنى آن را در جایى محفوظ قرار دهند يا معاملهاى كه ضمانت آن را بر عهده گيرند انجام دهند بنابر احتياط مشروط بر اين كه بتوانند ضرر احتمالى را از مال خود جبران نمايند ولى غير از اينها هيچ كس حق دست زدن به مال يتيم را ندارد.
٣ - هر گاه يتيم به حد رشد رسيد و قدرت تشخيص نفع و ضرر خود را يافت، مىتوان مالش را به او پس داد اموال كم را مىتوان در هنگام بلوغ به او سپرد ولى اموال زياد را بايد پس ازبلوغ كامل عقلى او به او پس داد.
✅خدايا : ما را عامل به وظایف و احکام و تکالیف دینی مان بفرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ اللَّـهُ يَدْعُوا إِلى دارِ السَّلامِ
(يونس - ٢٥)
🔰ترجمه :
و خدای سبحان شما را به سرای سلامت فرا میخواند.
🔰تفسير :
١ - ای بندگان همگی شما اعم از جن و انس، مومن وکافر،صالح وفاجر،پیروجوان ،زن ومرد و....همگی از جانب خداوند متعال بسوی ضیافت بزرگ الهی دربهشت برین دعوت هستید کسانی که این دعوت را لبیک نگویند جز خود را نبايد ملامت كنند.
٢ - خدای متعال به زبان آياتش بندگان را تكليف می كند به آنچه كه از خدای بزرگ بخواهند
در قالب دعا و عبادت كه در حقيقت يكی هستند دعاء بنده عبادت و عبادت او دعا است.
٣ - اما دعوت و دعای بندگان عبارت است از اينكه بنده خدای سبحان با خواندن پروردگارش رحمت و عنايت پروردگار را به سوی خود جلب كند و خواندنش به اين است كه خود را در مقام عبوديت و مملوكيت قرار دهد به همين جهت عبادت در حقيقت دعا است چون بنده در حال عبادت خود را در مقام مملوكيت و اتصال به مولای خويش قرار میدهد و اعلام تبعيت و اقرار به ذلت میكند تا خدای یکتا را با مقام مولويت و ربوبيتش به خود معطوف سازد دعا هم عينا همين است.
٤ - كلمه سلام يكی از اسمای خدای متعال است و وجه آن اين است كه ذات متعالی خدای متعال نفس خير است خيری كه هيچ شری در او نيست بهشت را هم اگر دار السلام گفتهاند به همين جهت است كه در بهشت هيچ شر و ضرری برای ساكنان آن وجود ندارد.
✅ خدایا : ما را اهل بهشت قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
الْيَوْمَ تُجْزى كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ لا ظُلْمَ الْيَوْمَ إِنَّ اللَّـهَ سَرِيعُ الْحِسابِ
(غافر - ١٧)
🔰ترجمه :
امروز هر کسی به موجب آنچه انجام داده است کیفر مییابد. امروز ستمی نیست آری، خدای بزرگ زودشمار است.
🔰تفسير :
١ - يكی از خصايص روز قيامت اين است كه در آن روز به هر نفسی عين آنچه را كه كرده به عنوان جزای كردههايش میدهند. پس جزای هر كس همان عمل او است.
٢ - در آن روز هيچ ظلمی نيست به اين علت است كه خدای متعال در محاسبه سريع است چنان نيست كه رسيدگی به حساب يك نفر او را از حساب افراد ديگر باز بدارد تا در نتيجه به اشتباه بيفتد و جزای اين را به آن و پاداش آن را به اين بدهد و در نتيجه ظلمی پيش بيايد.
٣ - چگونه ممكن است ظلم و ستمی تحقق يابد در حالی كه ظلم يا به خاطر جهل است كه او بر همه چيز احاطه علمی دارد.
يا به خاطر عجز است كه او قاهر و مالك و حاكم بر همه چيز احاطه عملی دارد پس چگونه ممكن است ظلم و ستمی در محضر الهی در آن روز انجام گيرد به خصوص اينكه آن روز روز داوری خدای سبحان است نه آزادی مردم برای آزمون.
✅ خدایا : با ما با فضلت رفتار فرما نه با عدلت.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
فَلَا تُزَكُّوا أَنْفُسَكُمْ
(النجم - ٣٢)
🔰ترجمه :
پس خودستایی مکنید.
🔰تفسير :
١ - سرچشمه اصلی اين عمل ناپسند عدم شناخت خويشتن است چرا كه اگر انسان خود را به خوبی بشناسد كوچكی خود را در برابر عظمت پروردگار و ناچيز بودن اعمالش را در برابر مسئوليتهاي سنگينی كه بر عهده دارد و نعمتهای عظيمی را كه خدای سبحان به او بخشيده بداند هرگز گام درجاده خودستايی نخواهد گذاشت غرور و غفلت وخود بر تربينی و تفكرات جاهلی نيز انگيزههای ديگری برای اين كار زشت است.
٢ - خودستايی از آنجا كه بيانگر اعتقاد انسان به كمال خويشتن است مايه عقبماندگی او است چرا كه رمز تكامل اعتراف به تقصير و قبول وجود نقصها و ضعفها است اوليای خدای متعال هميشه معترف به تقصير خود در برابر وظائف الهی بودند و مردم را از خودستايی و بزرگ شمردن اعمال خويش نهی میكردند.
٣ - البته بعضا ضرورتهايی ايجاب میكند كه انسان خود را با تمام امتيازاتی كه دارد معرفی كند چرا كه بدون آن هدفهای مقدسی پايمال میگردد ميان اينگونه سخنان با خودستايی و تزكيه نفس تفاوت بسيار است نمونه اين سخن خطبه حضرت امام سجاد ( علیهالسلام) در مسجد شام است در آن هنگام كه میخواهد خود و خاندانش را به مردم شام معرفی كند تا توطئه بنی اميه در زمينه خارجی بودن شهيدان كربلا عقيم و نقشههای شيطانی آنها نقش بر آب شود. ويا جناب يوسف از توانمندی خود می گويد و به عزيز مصر پيشنهادمی كندكه او را خزانهدار كشور مصر كند.
٤ - وقتی كه خدای متعال شما را بهتر از هر كس میشناسد و از آغاز خلقتتان و سرانجام آن با خبر است پس ديگر بيهوده خود را به پاكی نستاييد و او بهتر میداند پاك و با تقوی كيست.
✅خدايا : تا هنگامی كه عمرم در راه طاعت تو می گذرد به من عمر بده و آنگاه كه عمرم چراگاه شيطان شود جانم را بگير.
(صحيفه سجاديه ، دعاى - ۲۱)
التماس دعا
شخصی به حضرت امام صادق ( علیه السلام) گفت:
بعضی از شیعیان شما حرام را مرتکب میشوند و به گناهان بزرگ دست میزنند؟!
امام ( علیهالسلام) فرمود: امید است توبه کند و گناهانش را جبران سازد.
▫️گفت: بعضا بدون توبه از دنیا میرود؟!
فرمود: خدا گناهانشان را با بیماریها، کاستی در اموال و اولاد (و غیر آن) میپوشاند.
▫️گفت: بعضا اینگونه نیست.!
فرمود: شاید آنها را با سلطان جور به وسیله ستمی که بر آنها روا میدارد بپوشاند و این کار کفاره گناهانشان باشد.
▫️گفت: بعضی وقتها چنین نیست.!!
فرمود: شاید آن گناهان را با همسایه بدی که آزارشان میرساند، بپوشاند.
▫️گفت: گاهی چنین نیست.!!!
فرمود: بعضا با زن بدی که از همه این موارد سختتر است، گناه وی را میپوشاند.
▫️گفت: گاهی این چنین نیست.!!!!
امام(علیهالسلام) غضبناک شد و فرمود: برای به خاک مالیدن بینی تو، شفاعت ما به داد آنها میرسد.
(صحیفة الابرار، ج -۲، ص - ۴۴۸)