بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم
وَ ما يَسْتَوِي الْأَعْمی وَ الْبَصِيرُ
(فاطر - ۱۹)
🔰ترجمه :
نابينا و بينا هرگز مساوی نيستند.
🔰تفسير :
١ - در اين آيه شریفه كافر را به نابينا ومؤمن را به بينا تشبيه كرده می فرماید هرگزنابينا و بينا مساوی نيستند
٢ - ايمان نور است و روشنی بخش و به انسان در جهان بينی و اعتقاد و عمل و تمام زندگی روشنايی و آگاهی میدهد اما كفر ظلمت است و تاريكی و در آن نه بينش صحيحی از كل عالم هستی است و نه از اعتقاد درست و عمل صالح خبری.
٣ - خداوندعزوجل ولی و راهنما و سرپرست مؤمنان است آنها را از تاريكيها به روشنايی هدايت می فرماید اما ولی و سرپرست كافران طاغوت است كه آنها را از روشنايی به ظلمتها می كشاند آنها اصحاب دوزخ هستند و جاودانه در آن میمانند.
٤ - چشم بينا به تنهايی كافی نيست بايد روشنايی و نوری نيز باشد تا انسان با كمك اين دو عامل موجودات را مشاهده كند.
✅ خدایا : دست ما را بگیر که دست آویز نداریم
و عذر ما بپذیر که پای گریز نداریم
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ ما هذِهِ الْحَیاهُ الدُّنْیا إِلاَّ لَهْوٌ وَ لَعِبٌ (العنکبوت - ۶۴)
🔰ترجمه :
این زندگی دنیا جز سرگرمی و بازیچه نیست.
🔰تفسير :
١ - زرق و برقها و رنگ و بزکهای دنیا آن قدر زیاد است که به آنی انسان از راه درست به بیراهه میرود. نفْسِ انسان چنین است که کشش بسیارنسبت به دنیای مادّی و لذّتهای دنیوی دارد لذّاتی که آنی و بسیار فانی هستند.
٢ - اقبال لاهوری این دنيارا همچون میکده می داند كه هر کس را از شرابِ آن بهرهای است اما بهرهٔ هر کس به اندازهٔ خودِ او است خودی که میشناسد برخی جامِ وجودشان فراخ است و برخی خُرد چندانکه بهرهٔ اندکی از آگاهی نصیبشان شده است اما مهم آن است که به هر کس جامی داده شده و میتواند به اندازهای از این میکده شراب بگیرد. آیا همگان از جامِ خویش استفاده میکنند؟ این نکتهای در خورِ تأمل است. گروهی نیز هستند که حتی جامِ وجودِ خود را فراختر میکنند تا از شرابِ این دنیا که همان علم و معرفت، آگاهی، انسانیّت و اخلاق، معنویات و نعماتِ الهی است بیشتر به دست آورند.
٣ - آنچه اقبال لاهوری بر آن تأکید میکند، آگاهییافتن از وجودِ این جام و بهرهبردن از شرابِ رایگانی است که با تلاش و توکّل به دست خواهد آمد.
٤ - اين هشدارى است به ما که مفتون و شیدای این دنیای عجوزهٔ هزار رنگ نشویم و فریب آن را نخوریم.این دنیا گرچه در ظاهر عروسی زیبارو چشمنواز لذّت آفرین و عشوهگر است اما در ذات و سیرتِ خود بسیار زشت مکّار پست و بیوفا است.
✅ خدایا : ما را اسیر زرق و برق و بزکهای دنیا و ما فیها مگردان.
التماس دعا
🌺🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸🌺
🌻سلام علیکم🌻
🌺فاطمهای فرشته خیرات
🌺بر تو و خاندان تو صلوات
💐میلاد دختر نبوت، همسر ولایت، مادر امامت،و روز مادر مبارک باد…
✨سوره مبارکه اعراف✨
إِنَّ رَبَّكُمُ اللَّهُ الَّذِي خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ فِي سِتَّةِ أَيَّامٍ ثُمَّ اسْتَوى عَلَى الْعَرْشِ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهارَ يَطْلُبُهُ حَثِيثاً وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ وَ النُّجُومَ مُسَخَّراتٍ بِأَمْرِهِ أَلا لَهُ الْخَلْقُ وَ الْأَمْرُ تَبارَكَ اللَّهُ رَبُّ الْعالَمِينَ «54»
🌱همانا پروردگار شما خداوندى است كه در شش روز (و دوران) آسمانها و زمين را آفريد و سپس بر عرش (جايگاه قدرت و تدبير جهان) مستولى شد. او روز را به وسيلهى شب كه به سرعت آن را دنبال مىكند، مىپوشاند و خورشيد و ماه وستارگان را (آفريد) كه تسليم فرمان اويند. آگاه باشيد كه آفرينش و تدبير تنها از آنِ اوست! خجسته و مبارك است خداوندى كه پروردگار جهانيان است.
✨پیامها✨
1- آفريدگار هستى، لايق تدبير و مديريّت آن است.
2- عرش، مركز مديريّت و تصميمگيرى خداوند است.
3- تعقيب دائمى شب و روز، تنها با كروى بودن و حركت داشتن زمين ممكن است.
4- هستى، هم نظام دارد و هم تسليم ارادهى خداست.
5- هم آفرينش به دست خداست، هم اداره و تدبير آفريدهها.
6- خداوند سرچشمهى بركات است.
7- نزول بركات، از ربوبيّت خداوند است.
8- تمام هستى در حال تكامل و تحت تربيت الهى است.
﷽❣ سلام_امام_زمانم ❣﷽
✨مهدی جان ✨
آقــا به بــــاران ظهـــور غبــــار دیدگان ببر
اشــارتی نشـــان بده منتظـــران خــــود بخر
کنون که روزمادر است ز روی عیدانه تو هم
بـــرگه ختـــم انتــــظار برای فــــــاطمه ببر
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸 ✨ ✼ حدیث هفته ✼✨
امیرالمومنین علی علیه السلام میفرمایند:
♦️دینت را به وسیله دنیایت حفظ کن تا در هر دوی آنها سود کنی، و دینت را وسیله حفظ دنیایت قرار نده که در هر دوی آنها زیان خواهی دید.
📚 مستدرك الوسائل، ج12، ص6
•┈┈••✾❀🌸❀✾••┈┈•
🌹شهدا را یاد کنیم با ذکر صلوات🌹
خاطرهای از مادر شهید غلامعلی پیچک
خیابان جمهوری من و غلام علی داشتیم جایی می رفتیم
من از یک مغازه برایش بستنی خریدم
ولی غلام علی لب به بستنی نزد
بستنیش رو تو آستینش قایم کرد آورد خونه
گفتم چرا مادر بستنی ات را نمی خوری؟
گفت: شاید بچه ای بستنی را دست من ببیند
خودش پول نداشته باشد بستنی بخرد
دلش بشکند
حالا همه اش 7 سال داشت
......🇮🇷مناسبتهای هفته🇮🇷......
🍁 دی 1403🍁
2 –🌸🌺ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز مادر ( ٢٠ جمادي الثانيه )
3-روزثبت احوال
4-بزرگداشت رودکی
5–🌲ولادت حضرت عیسی مسیح (ع)،جشن کریسمس ( 25December)
5–زمین لرزه ی بم (1382 خورشیدی)روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی
6-روز دفاتر اسناد رسمی
7-تشکیل نهضت سوادآموزی ،🖤شهادت آیت الله حسین غفاری
🌺تعجیل در امر فرج امام زمان(عج)۱۳ صلوات
سلام علیکم قابل توجه اعضای محترم گروه این آیه ۵۴ سوره اعراف اولین ایه ای بود که به مرحوم کربلایی کاظم حافظ القرآن امر شد بخوان
بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّـهِ ثُمَّ لا يُتْبِعُونَ ما أَنْفَقُوا مَنًّا وَ لا أَذىً لَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ
(البقره - ٢٦٢)
🔰ترجمه :
کسانی که اموال خود را در راه خدای بزرگ انفاق میکنند سپس به دنبال انفاقی که کردهاند منت نمی گذارند وآزاری نمی رسانند پاداش آنها نزدپروردگارشان محفوظ است و نه ترسی دارند ونه غمگين می شوند.
🔰تفسير :
١ - از اين آيه شریفه به خوبی استفاده می شود كه انفاق در راه خدای سبحان درصورتی در پيشگاه پروردگاریکتا موردقبول واقع می شود كه به دنبال آن منت و چيزی كه موجب آزار و رنجش نيازمندان است نباشد.
٢ - آنچه در اين آيه شریفه بيشتر جلب توجه میكند اين است كه قرآن کریم در واقع سرمايه زندگی انسان را منحصر به سرمايههای مادی نمی داند بلكه سرمايههای روانی و اجتماعی را نيز به حساب آورده است كسی كه چيزی به ديگری میدهد و منتی بر او میگذارد و يا با آزار خود او را شكسته دل میسازد در حقيقت چيزی به او نداده است زيرا اگر سرمايهایی به او داده سرمايهایی هم از او گرفته است و چه بسا آن تحقيرها و شكستهای روحی به مراتب بيش از مالی باشد كه به او بخشيده است اگر چنين اشخاصی اجر و پاداش نداشته باشند كاملا طبيعی و عادلانه خواهد بود بلكه میتوان گفت چنين افراد در بسياری از موارد بدهكارهستند نه طلبكار زيرا آبروی انسان به مراتب برتر و بالاتر از ثروت و مال است.
٣ - همچنين منظور قرآن کریم تنها اين نيست كه پرداخت انفاق مؤدبانه و محترمانه و خالی از منت باشد بلكه در زمانهای بعد نيز نبايد با يادآوری آن منتی بر گيرنده انفاق گذارده شود و اين نهايت دقت اسلام را در خدمات خالص انسانی میرساند بايد توجه داشت كه منت و آزاری كه موجب عدم قبول انفاق میشود اختصاص به مستمندان ندارد بلكه در كارهای عمومی و اجتماعی از قبيل جهاد در راه خدای یگانه و كارهای عام المنفعه كه احتياج به بذل مال دارد نيز رعايت اين موضع لازم است.
٤ - خدای متعال در آخر آيه شريفه به انفاق كنندگان اطمينان میدهد كه پاداششان نزد پروردگار محفوظ است تا با اطمينان خاطر در اين راه گام بردارند زيرا چيزی كه نزد خدای متعال است نه تنها خطر نابودی ندارد بلكه خداوندعزوجل آنها را پرورش داده و بر آن میافزايد.
✅ خدایا : به ما توفیق بده انفاق بی منت داشته باشیم.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا
(الفرقان - ٧٤)
🔰ترجمه :
پروردگارا به ما از همسران و فرزندانمان آن ده که مایه روشنی چشمان ما باشد و ما را پیشوای پرهیزکاران گردان.
🔰تفسير :
١ - از ویژگیهای مؤمنان راستین توجه خاص به تربیت فرزندوخانواده خویش است و برای خود در برابر آنها مسؤولیت فوقالعادهای قائل هستند آنها پیوسته از درگاه خدای سبحان می خواهند میگویند پروردگارا از همسران و فرزندان ما کسانی قرار ده که مایه روشنی چشم ما گردند!البته كه منظور این نیست تنها درگوشهای بنشینند و دعا کنند بلکه دعا دلیل شوق و عشق درونیشان بر این امر است و رمز تلاش و کوشش.
٢ - آنها چون زاهدان گوشه گیر و منزوی تنها گلیم خویش را از آب بیرون نمیکشند بلکه سعیشان این است که بگیرندغریق را آنها بندگان خاص خدای رحمان هستند و همان گونه که رحمت عام خدای بزرگ همگان را فرا میگیرد رحمت این بندگان خدای متعال نیز از جهاتی عام است علم و فکر و بیان و قلم و مال و قدرتشان پیوسته در مسیر هدایت خلق خدا کار میکند. آنها سر مشقهایی برای پرهیز کاران محسوب میشوند.
✅ خدایا : فرزندان ما را باقی الصالحات ما قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّـهُ لَكُمْ وَ اللَّـهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
(النور - ٢٢)
🔰ترجمه :
آیا دوست نمیدارید خداوندعزوجل شما را ببخشد و خدای سبحان آمرزنده و مهربان است.
🔰تفسير :
١ - آنهاييكه مى گویند خدایا به ما رحم كن جا دارد به آنان گفته شود آیا خودت رحم مى كنى؟ رحم خوب است یا بد؟ اگر خوب است چرا خودت رحم نمى كنى؟ هر چیزى كه آدمى نمونه اى از آن در خودش باشد از صفات كمالى توقع داشته باشد كه خدای متعال هم با او همانگونه معامله كند.
٢ - آنانى كه مى گویند الهى العفو از ما درگذر و ما را پاك كن باید از او پرسید خودت در عمرت از چند نفر درگذشتى؟! بسیارى هستند وقتى با دیگرى دعوا دارند اگر به آنان بگویى بگذر عفو كن اعتنا نمى كنند آنگاه توقع عفو از خدای سبحان و خلق دارند.
٣ - اين دو صفت غفور و رحيم از صفات خدای متعال است وبه عنوان تاكيد ذكر كرده اشاره می كند به اينكه شما نمیتوانيد داغ تر از فرمان پروردگار باشيد.
٤ - آيات فوق درس بسيار بزرگی است برای امروز و فردای مسلمانان و همه آيندگان كه به هنگام آلودگی بعضی از افراد به گناه و لغزش نبايد در كيفر از حد اعتدال تجاوز كرد نبايد آنها را از جامعه اسلامی طرد نمود و نبايد درهای كمكها را به روی آنها بست تا يكباره در دامن دشمنان سقوط كنند و در صف آنها قرار گيرند.
✅خدایا : افکارما را ازهرگونه تعصب،خرافات وکینه پاک فرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ ظَنُّوا اَنَّهُم مانِعَتُهُم حصُونُهُم مِنَ اللهِ
(الحشر - ٢)
🔰ترجمه :
و خیال کردند که دژهایشان مانع کیفر خدای متعال است.
🔰تفسير :
١ - هیچ دژی هرچند محکم مانع خدای متعال نیست نه دژ زور نه دژ زر و نه دژ تزویر آنگاه که حسابرسی عادلانه الهی فرا رسد نه قلعه ی پول نجات بخش است نه برج و بارویِ مکر نجات بخش است و نه دژ قدرت و نفوذ.
٢ - هر قلعه ی ذهنی و عینی که انسان بنا کرده و به آن دلخوش داشته فرو می ریزد. چه خداوندعزوجل همواره از جایی می آید که حسابش را نکرده باشند پس تا دیر نشده بارخود را سبک کن. حقوق ناپرداخته دیگران را بپرداز اگر ظلمی کرده ای حلالیت بطلب و جبران کن و اگر دل به داشته ایی بسته ایی فراموشش کن که در آن روز داشته ها نجات بخش نیستند و در برابر خداوندعزوجل توجیهات و بهانه ها کارساز نخواهند بود.
٣ - واقعیت آن است که هیچ برج و بارو و قلعه ایی برای ظالمان امن نیست و خداوندعزوجل قهّار آنها را بیرون کشیده و خوار و رسوا می سازد.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِا فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ.
✅خدایا : ما را در آن پوششى كه از هر بلا و آفتى حفظ می كند و هر كسى را كه بخواهى در آن قرار می دهى قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَ ظَنُّوا اَنَّهُم مانِعَتُهُم حصُونُهُم مِنَ اللهِ
(الحشر - ٢)
🔰ترجمه :
و خیال کردند که دژهایشان مانع کیفر خدای متعال است.
🔰تفسير :
١ - هیچ دژی هرچند محکم مانع خدای متعال نیست نه دژ زور نه دژ زر و نه دژ تزویر آنگاه که حسابرسی عادلانه الهی فرا رسد نه قلعه ی پول نجات بخش است نه برج و بارویِ مکر نجات بخش است و نه دژ قدرت و نفوذ.
٢ - هر قلعه ی ذهنی و عینی که انسان بنا کرده و به آن دلخوش داشته فرو می ریزد. چه خداوندعزوجل همواره از جایی می آید که حسابش را نکرده باشند پس تا دیر نشده بارخود را سبک کن. حقوق ناپرداخته دیگران را بپرداز اگر ظلمی کرده ای حلالیت بطلب و جبران کن و اگر دل به داشته ایی بسته ایی فراموشش کن که در آن روز داشته ها نجات بخش نیستند و در برابر خداوندعزوجل توجیهات و بهانه ها کارساز نخواهند بود.
٣ - واقعیت آن است که هیچ برج و بارو و قلعه ایی برای ظالمان امن نیست و خداوندعزوجل قهّار آنها را بیرون کشیده و خوار و رسوا می سازد.
اللَّهُمَّ اجْعَلْنِا فِي دِرْعِكَ الْحَصِينَةِ الَّتِي تَجْعَلُ فِيهَا مَنْ تُرِيدُ.
✅خدایا : ما را در آن پوششى كه از هر بلا و آفتى حفظ می كند و هر كسى را كه بخواهى در آن قرار می دهى قرار بده.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً ، نَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْراً (الشرح ۵ - ۶ )
🔰ترجمه :
به یقین با هر سختی آسانی است!
آری مسلّماً با هر سختی آسانی است.
🔰تفسير :
١ - آن كس كه تحمل مشكلات كند و در برابر طوفانها ايستادگی به خرج دهد روزی ميوه شيرين آن را میچشد روزی كه فرياد دشمنان خاموش كارشكنيها بی رنگ جادههای پيشرفت و تكامل صاف و پيمودن مسير حق آسان خواهد شد.
٢ - بعضی از مفسران اين آيات را اشاره به فقر مالی عمومی مسلمانان در آغاز ظهور اسلام شمردهاند ولی گستردگی مفهوم آيات همه مشكلات راشامل شده و اختصاص به شخص پيامبر اكرم ( صلیاللهعلیهوآله وسلم) و زمان آن حضرت نيز ندارد و بلكه به صورت يك قاعده كلی است و به همه انسانهای مؤمن مخلص و تلاشگر نويد میدهد كه هميشه در كنار سختيها آسانيها قرار دارد حتی تعبير به بعد نمیكند بلكه تعبير به مع كه نشانه همراهی است می فرماید.
٣ - با هر مشكلی آسانی آميخته و با هر سختى و دشوارى سهولتی همراه است و اين دو هميشه با هم بوده و با هم خواهند بود. اين نويد و وعده الهی است كه دل را نور و صفا میبخشد و به پيروزيها اميدوار میكند و گرد و غبار ياس و نوميدی را از صفحه روح انسان میزدايد.
٤ - این قول خداوندعزوجل است و چه کسی راستگو تر از الله ولی باز هم برای خاطر جمع بودن من و تو دوبار تکرارکرده که ته دل ما قرص ومحكم باشه.
✅خدایا : درکارهای ما برکت ، درمشکلات ما گشایش ، در وجود ما سلامتی و در زندگَی ما خوشبختی مقرر بفرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
لَيْسَ لِوَقْعَتِهَا كَاذِبَةٌ
(الواقعه - ٢)
🔰ترجمه :
هیچ کس نمیتواند آن را انکار کند.
🔰تفسير :
١ - واقعه به صورت سربسته اشاره به مساله رستاخيز است و از آنجا كه قيامت وقوعش حتمی است از آن تعبير به واقعه شده و حتی بعضی آن را يكی از نامهای قيامت شمردهاند.
٢ - وقوع قيامت آن چنان ظاهر و آشكار خواهد بود كه هيچگونه جای تكذيب و گفتگو ندارد بعضی نيز آن را به معنی ظاهريش كه اسم فاعل است تفسير كردهاند و گفتهاند در برابر وقوع رستاخيز تكذيب كنندهای وجود نخواهد داشتبه هر حال رستاخيز نه تنها با دگرگونی كائنات توأم است بلكه انسانها هم دگرگون می شوند.
٣ - واقعه ایی بنیان کن همچون طوفانی مهیب در راه است واقعه ایی زیر و رو کننده که دروغ نیست.این واقعه هر آنچه از جنس حقیقت نباشد را بر باد می دهد.
٤ - در آن روز انسان سه گروه خواهد بود.
☆گروهی که هشدارها را جدی گرفتند از هر ظلمی توبه کردند و جبران نمودند پس طوفان واقعه از فرازشان می گذرد و چه گروه خوشبختی.
☆گروهی که هشدارها را به تمسخر گرفتند و همچون مستان غافل به ظلم خود ادامه دادند پس اینان به سختی هلاک شوند وچه گروه بدبختی.
☆ گروه سوم که پیشگامان حقیقت خواهی هستند اینان خود بر طوفان بنیان کن سوارهستند و جز حق نخواهند و جز به امر حق راضی نشوند. و اینان مقربان خدای بزرگ هستند.
✅ خدایا : ما را در قيامت خوار و رسوا مفرما.
التماس دعا
بسم الله الرحمن الرحیم
وَأَوْفُوا الْكَيْلَ وَالْمِيزَانَ بِالْقِسْطِ
(الانعام - ١٥٢)
🔰ترجمه :
و پيمانه و وزن را به عدالت كامل كنيد.
🔰تفسير :
١ - يعنى وفا كنيد پر و كامل و به اندازه بدهيد كِيل پيمانه است ميزان در لغت به معناى ترازو است امّا محدود به اين نيست و در هر شغلى ميزانى وجود دارد.دراقتصاد كلان تورم وشاخصها هم به نوعى ميزان محسوب مىشود.
٢ - نظام اقتصادى جامعهى اسلامى بايد بر اساس قسط باشد. در مبادله کالا باید از پیمانه و ترازو و وزنههاوهر آنچه ابزار سنجش است صحیح استفاده شود
أَوْفُوا به تمام و کمال بپردازید عَهْدِ اللهِ پیمان خدای بزرگ مراد از آن همه چیزهائی است که خداوندعزوجل از بندگان خود خواسته است همچنین همه عهدها و پیمانهایی است که مردمان با یکدیگر میبندند.
٣ - در لغت به وسیله سنجش اشیاء ، میزان گویند و آن هر چیزی است که با آن وزن و سنجش شود اعم از اینکه قول باشد یا فعل ويا ترازوى متداول که جمع آن موازين است.
✅ خدایا : زندگی زنگ تفریح کوتاهی است زنگ بعدی حساب داریم ما را در حساب و کتابمان سربلند و سرافراز بدار.
التماس دعا