﷽
🌈 قدمی به سوی شناخت مقام امامت
🌹 وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءَ الزَّكَاةِ وَكَانُوا لَنَا عَابِدِينَ
🌱 و آنها را پيشوايانى قرار دادیم كه به امر ما هدايت مىكردند.
🌱و انجام دادن كارهاى نيك و برپاى داشتن نماز و دادن زكات را به آنها وحى كرديم و پرستنده ما بودند.
( انبياء ۷۳)
🍮سلام دوستان عزیز، آیه فوق به مطلب مهمی در امام شناسی اشاره می کند که اگرچه درک آن دشوار است، اما به قدر توان و بر اساس تفسیر شریف المیزان برای شما عزیزان توضیح می دهیم.
⛱️ هدایت در آیه فوق به معنای هدایت عمومی انبیا از قبیل ارشاد و راهنمایی نیست زیرا در این آیه خداوند اشاره به دادن مقام امامت بعد از مقام نبوت به حضرت ابراهیم و حضرت اسحاق و یعقوب میکند و از تعبیر *یهدون بامرنا* (یعنی هدایت با امر ما) استفاده میفرماید . این هدایت نوع برتری از هدایت است.
⛱️اگر خاطرتان باشد در تفسیر آیه شریفه 《 *انما امره اذا اراد شيئا ان يقول له كن فيكون فسبحان الذى بيده ملكوت كل شى ء* 》 گفته شد که امر الهی برای تحقق نیاز به مقدمه و اسباب و علل ندارد بلکه از نوع 《 کن فیکون 》 است یعنی تصمیم مساوی با انجام فعل می باشد بدون نیاز به هیچ چیز دیگری.
⛱️《هدايت به امر خدا》از فيوضات معنوى و مقامات باطنى است كه مؤمنين به وسيله عمل صالح به سوى آن هدايت مى شوند، و به رحمت خاص پروردگارشان وارد مى گردند.
⛱️و چون امام به وسيله امر، هدايت مى كند، مى فهميم كه خود امام قبل از هر كس بهره مند از آن هدايت است، و از او به ساير مردم منتشر مى شود، و بر حسب اختلافى كه در مقامات دارند، هر كس به قدر استعداد خود از آن بهره مند مى شود، از اينجا مى فهميم كه امام رابط ميان مردم و پروردگارشان در اخذ فيوضات ظاهرى و باطنى است، همچنان كه پيغمبر رابط ميان مردم و خداى تعالى است در گرفتن فيوضات ظاهرى، يعنى شرايع الهى كه از راه وحى نازل گشته، و از ناحيه پيغمبر به ساير مردم منتشر مى شود.
⛱️و نيز مى فهميم كه امام راهبری است كه انسانها را به سوى مقاماتشان راهنمايى مى كند، همچنان كه پيغمبر راهبری است كه مردم را به سوى اعتقادات حق و اعمال صالح راه مى نمايد.
⛱️ البته بعضى از اولياى خدا تنها پيغمبرند، و بعضى تنها امامند، و بعضى داراى هر دو مقام هستند، مانند ابراهيم و دو فرزندش.
✨پروردگارا
💫در این شب دفتر دل دوستانم رابه تو میسپارم
💫با دستان مهربانت قلمی برداروخط بزن غمهایشان
💫و دلی رسم کن برایشان به بزرگی دریا🌊
شبتون در آرامش ✨
#شب_بخیر
📸ارسالی خانم کبری نجاتی
جلسه آموزشی ویژه دانشجویان پزشکی در مرکز سراج در تاریخ ۸ شهریور ماه ۱۴۰۳ توسط آقای دکتر وجگانی
عناوین مطرح در جلسه به شرح ذیل می باشد:
_ توضیح مختصر در مورد ماهیت بیماریهای اعصاب و روان
_ نحوه برخورد اولیه با مراجعین و طرح سوالات کلیدی برای پی بردن به وجود مشکل اعصاب در مراجعه کننده
_ قبل از بررسی و ارزیابی اولیه ،لزوم اطمینان از ایمنی ، ایمنی درمانگر ،ایمنی مراجع و شرایط محل ارزیابی معاینه
_ضرورت تفکیک مشکلات جسمی و مدیکال (ارگانیک ) از مشکلات سایکولوژیک و نحوه افتراق آن و نیز توضیح علت و اهمیت این افتراق
_ نحوه تجویز دارو برای بیماران اعصاب و روان و پرهیز از تجویزهای غیر علمی و توجه به عوارض داروها و ملاحظات ضروری و آزمایشات مورد نیاز
_ در موارد مراجعه بیماران با شکایات متنوع ، ضرورت توجه ویژه به مصرف مواد ، الکل و اعتیاد
#بازهم_زائرت_نیستم_ازدورسلام✋
💛ﺧﻮﺭﺩﻩ ڪﺒﻮﺗﺮ ﺩﻟﻢ ﺍﺯ ﺩﺍنہ ﻫﺎﯾﺘﺎن
🕊جنت ﺑﺮﺍے ﻣﻦ ﺷﺪﻩ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﭘﺎﯾﺘﺎﻥ
💛ﺍﯾﻦ فقر ﻇﺎﻫﺮست ﻏﻼمٺ ﻧﺪﺍﺭ ﻧﯿست
🕊ﺷﺎﻫﻢ ﭼﺮﺍڪہ ﮔﺸتہ ﺩﻝ ﻣﻦ ﮔﺪﺍﯾﺘﺎن
#تسلیت💔🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔊 #کلیپ | نماهنگ
📝 وای از این غریبے
👤 مرحوم حاج حسن #جمالی
▪️#شهادت_امامرضا ع بر همکاران محترم تسلیت باد.
﷽
🍮 داستان حضرت یونس علیه السّلام نشانه ای از اوج رحمت خداوند به بندگان گنهکار وعبرتی برای مبلغان دینی
🌹 وَذَا النُّونِ إِذْ ذَهَبَ مُغَاضِبًا فَظَنَّ أَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَيْهِ فَنَادَىٰ فِي الظُّلُمَاتِ أَنْ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ
🌱و (یاد آر حال) ذو النون (یعنی یونس) را هنگامی که (از میان قوم خود) غضبناک بیرون رفت و چنین پنداشت که ما هرگز او را در مضیقه و سختی نمیافکنیم (تا آنکه به ظلمات دریا و شکم ماهی در شب تار گرفتار شد) آن گاه در آن ظلمتها فریاد کرد که خدایی به جز ذات یکتای تو نیست، تو (از شریک و هر عیب و آلایش) پاک و منزهی و من از ستمکاران بودم (که بر نفس خود ستم کردم).
🌹 فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ ۚ وَكَذَٰلِكَ نُنْجِي الْمُؤْمِنِين
🌱ما دعای او را به اجابت رساندیم؛ و از آن اندوه نجاتش بخشیدیم؛ *و این گونه مؤمنان را نجات میدهیم.*
(انبیاء ۸۷- ۸۸)
📗 تفسیر المیزان
👇👇
⛱️ کلمه 《نون》به معنای ماهی است و ذوالنون (صاحب ماهی) حضرت يونس است که صاحب داستان ماهی است.
⛱️خـلاصـه آنچه از مجموع آيات قرآنى استفاده مى شود، با كمك قرائن موجود در اطراف اين داستان اين است كه: يونس (عليه السلام) يكى از پيامبران بوده كه خدا وى را به سوى مردمى گسيل داشته كه جمعيت بسيارى بوده اند، يعنى آمارشان از صد هزار نفر تجاوز مى كرده و آن قوم دعوت وى را اجابت نكردند و به غير از تكذيب عكس العملى نشان ندادند، تا آنـكـه عـذابـى كـه يـونـس (عـليه السلام) با آن تهديدشان مى كرد فرا رسيد. و يونس (عليه السلام) خودش از ميان قوم بيرون رفت.
⛱️هـمـين كه عذاب نزديك ايشان رسيد و با چشم خود آن را ديدند، همگى به خدا ايمان آورده و توبه كردند خدا هم آن عذاب را كه در دنيا خوارشان مى ساخت، از ايشان برداشت.
⛱️و امـا يـونـس (عـليـه السلام) وقـتـى خـبردار شد كه آن عذابى كه خبر داده بود از ايشان بـرداشـته شده، و گويا متوجه نشده كه قوم او ايمان آورده و توبه كرده اند، لذا ديگر به سوى ايشان برنگشت در حالى كه از آنان خشمگين و ناراحت بود. همچنان پيش رفت، در نـتيجه ظاهر حالش حال كسى بود كه از خدا فرار مى كند و به عنوان قهر كردن از اينكه چـرا خـدا او را نـزد ايـن مردم خوار كرد دور مى شود، و نيز در حالى مى رفت كه گمان مى كرد ما به او سخت نخواهیم گرفت، پس سوار كشتى پر از جمعيت شد و رفت.
⛱️در بـيـن راه نـهـنـگـى بـر سـر راه كـشـتـى آمد، چاره اى نديدند جز اينكه يك نفر را نزد آن بـيـنـدازنـد، تا سرگرم خوردن او شود و از سر راه كشتى به كنارى رود، به اين منظور قـرعـه انـداخـتـنـد و قـرعـه بـه نام يونس درآمد، او را در دريا انداختند، نهنگ او را بلعيد و كشتى نجات يافت.
⛱️آنـگـاه خـداى سبحان او را در شكم ماهى چند شبانه روز زنده نگه داشت و يونس (عليه السلام) فهميد كه اين جريان يك بلا و آزمايشى است كه خدا وى را بدان مبتلا كرده و ايـن مـؤ اخـذه اى اسـت از خـدا در بـرابـر رفـتـارى كـه او بـا قـوم خـود كرد، لذا از همان تـاريـكـى شـكـم مـاهـى فـريادش بلند شد به اينكه: (لا اله الا انت سبحانك انى كنت من الظالمين ).
⛱️خداى سبحان اين ناله او را پاسخ گفت و به نهنگ دستور داد تا يونس را بالاى آب و كنار دريـا بـيـفكند. نهنگ چنين كرد. يونس وقتى به زمين افتاد مريض بود. خداى تعالى بوته كـدويـى بـالاى سـرش رويـانـيـد، تـا بـر او سـايـه بيفكند. پس همين كه حالش جا آمد، و مـثـل اولش شـد خـدا او را به سوى قومش فرستاد، و قوم هم دعوت او را پذيرفتند و به وى ايمان آوردند، در نتيجه با اينكه أجلشان رسيده بود، خداوند تا يك مدت معين عمرشان داد.
🦋یک وقتایی زندگی تیره و تار میشه
انگار هیچ راه نجاتی نیست
تو دل مشکلات بلعیده شدی و
و احساس میکنی هر لحظه ممکنه دیگه نتونی ادامه بدی
دقیقا مثل داستان یونس در شکم ماهی..
همون قدر احساس فشار و ترس
زندگیت و پر میکنه..
فکر میکنی که آخه چرا من..!!!
پس خدا کجاست؟؟
میدونی تنها راه نجات چیه؟؟
امید و ایمان به خدا حتی در شکم نهنگ، حتی در بن بست تاریک مشکلات
اینکه مقابل *خدا* زانو بزنی
❣و با عشق اعتراف کنی
*تو* تنها *دلبر* و *معشوقم* هستی.
💚لااله الا انت 💚
🦋و بعد ببینی که خداوند چطور تو رو از دل تاریکی و ترس و تنهایی نجات میده و پر پروازی بهت میده که تا خود خدا در آسمون رحمتش پرواز کنی😍
اگه مقابل خدا زانو بزنی
مشکلات هم مقابل تو زانو میزنن
🌺فَاسْتَجَبْنَا لَهُ وَنَجَّيْنَاهُ مِنَ الْغَمِّ وَكَذَٰلِكَ نُنجِي الْمُؤْمِنِينَ
🦋ﭘﺲ ﻧﺪﺍﻳﺶ ﺭﺍ ﺍﺟﺎﺑﺖ ﻛﺮﺩﻳﻢ ﻭ ﺍﺯ ﺍﻧﺪﻭﻩ ﻧﺠﺎﺗﺶ ﺩﺍﺩﻳﻢ ; ﻭ ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﺠﺎﺕ ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ .
انبیاء(٨٨)
﷽
💥 توصیفی از صحنه قيامت و مژده به محبان پروردگار!!!
🍁 لَهُمْ فِيهَا زَفِيرٌ وَهُمْ فِيهَا لَا يَسْمَعُونَ
🍂آنان (اهل جهنم) در آنجا ناله اى دردناک دارند و آنها در آن جا چیزی نمى شنوند.
✍️المیزان: (زفير) صدايى است كه در اثر نفس كشيدن به داخل ايجاد مى شود، و به همين جهت در لغت آن را به صداى الاغ تفسير كرده اند. و اگر فرموده : صدایى نمى شنوند، به خاطر اين است كه در دنيا نیز صداى كلمه حق را نمى شنيدند. همچنانكه اگر در آخرت نمى بينند، سزاى رویگردانی از ديدن و نظر افكندن به آيات خدا در دنیا است.
🍁 إِنَّ الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَّا الْحُسْنَىٰ أُولَٰئِكَ عَنْهَا مُبْعَدُونَ
🍂همانا کسانى که از جانب ما نيکی به آنان داده شده است از آن (صدای ناهنجار) دور داشته خواهند شد.
🍒 لَا يَسْمَعُونَ حَسِيسَهَا ۖ وَهُمْ فِي مَا اشْتَهَتْ أَنْفُسُهُمْ خَالِدُون
🍂کمترين صداى آن را [نيز] نمى شنوند و آنان در آنچه [از نعمت هاى بهشتى] که دلشان بخواهد جاودانه اند.
🍁 لَا يَحْزُنُهُمُ الْفَزَعُ الْأَكْبَرُ وَتَتَلَقَّاهُمُ الْمَلَائِكَةُ هَٰذَا يَوْمُكُمُ الَّذِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ
🍂فزع اکبر ( جزع و ناله حضور در صحنه قیامت و حسابرسی) اندوهگین شان نمى کند و فرشتگان از ايشان استقبال مى کنند [و مى گويند:] اين است روز شما که به آن وعده داده مى شديد.
(انبیاء ۱۰۰ تا ۱۰۳)
🌈 تفسیر المیزان: امام صادق (عليه السلام)فرمود: مردم خداى را سه گونه عبادت مى كنند:
✨ يك طبقه او را به خاطر رغبتى كه به ثوابش دارند عبادت مى كنند و اين طبقه عبادتشان عبادت حريصان است، كه انگیزه عبادت آنها طمع است.
✨ دسته دوم، او را عبادت مى كنند بدين جهت كه از آتش او بيمناكند و اين عبادت عبادت بردگان است، كه انگیزه عبادت آنها ترس است.
✨ و ليكن من خدا را به خاطر محبتى كه به او دارم عبادت مى كنم و اين عبادت كریمان است، كه انگیزه عبادت آنها محبت است كه خود مستلزم امنيت است، كه خداى تعالى در باره شان فرمود: (و هم من فزع يومئذ امنون ) و نيز فرموده : 《 قل ان كنتم تحبون اللّه فاتبعونى يحببكم اللّه و يغفر لكم ذنوبكم 》. پس كسى كه خداى را دوست بدارد خدا هم دوستش مى دارد و كسى كه خدا دوستش بدارد در امنيت مى باشد.
﷽
💥آیات سرخ حسینی: توصیف شرایط امام حسین علیه السلام هنگام خروج از مدینه و آغاز سفر به سوی وادی کربلا
🌹 فَخَرَجَ مِنْها خائِفاً يَتَرَقَّبُ قالَ رَبِّ نَجِّنِي مِنَ الْقَوْمِ الظّالِمِينَ
🌴موسى از شهر خارج شد در حالى كه ترسان بود و هر لحظه در انتظار حادثه اى؛ [به پيشگاه خدا] عرضه داشت: «پروردگارا! مرا از اين قوم ستمكار رهايى بخش.»
🌹ﻭَ ﻟَﻤَّﺎ ﺗَﻮَﺟَّﻪَ ﺗِﻠْﻘَﺂءَ ﻣَﺪْﻳَﻦَ ﻗَﺎﻝَ ﻋَﺴَﻲ ﺭَﺑِّﻲ ﺃَﻥ ﻳَﻬْﺪِﻳَﻨِﻲ ﺳَﻮَﺁءَ ﺍﻟﺴَّﺒِﻴﻞِ
🌴ﻭ ﭼﻮﻥ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ شهر ﻣﺪﻳﻦ ﺭﻭﻱ ﻧﻬﺎﺩ، ﮔﻔﺖ: ﺍﻣﻴﺪ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭم ﻣﺮﺍ ﺑﻪ ﺭﺍﻩ درﺳﺖ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﻓﺮﻣﺎﻳﺪ.
« قصص ۲۱-۲۲»
👈 وقتی به حضرت موسی علیه السّلام اطلاع داده شد که ماموران فرعون بدنبال دستگیری او هستند با حالت ترس و احتیاط از شهر خارج شد و از خداوند درخواست کرد که از ظالمان رهایی یابد. و آنگاه که رو به شهر مدین نمود از خداوند خواست که او را به سمتی که خیر و صلاح اوست هدایت فرماید. استجابت این دعا اینگونه شد که ندانسته و بدون برنامه قبلی به محضر حضرت شعیب علیه السّلام رسید و.....
✍️زمانی که اباعبدالله الحسین علیه السلام در مدينه بودند، یزید لعنه الله عليه به فرماندار مدينه دستور داد که از ایشان بیعت بگیرد یا او را بکشد. امام حسین علیه السلام با ترفندی از این نقشه شوم گریخت و مدينه را ترک فرمود. بنابراین حالی شبیه حال حضرت موسی علیه السّلام به هنگام فرار از ماموران فرعون داشت. و اما استجابت دعای آن حضرت برای هدایت به راه درست، خلق حماسه جاویدان عاشورا بود که ایشان تا ابد بهترین الگوی آزادیخواهان جهان باشد...
✍️شیخ مفید مینویسد: «هنگامی که امام حسین (علیه السلام) متوجّه مکّه شد [آیهای] را خواند که میفرماید: خارجشد از آن در حالی که خائف بود و انتظار میبرد و میگفت: «پروردگارا! مرا از دست گروه ستمکیشان نجات بده. امام حسین (علیه السلام) از شاهراه متوجّه مکّه گردید ولی همراهانش گفتند: «کاش نظیر ابنزبیر از بیراهه میرفتی که مأمورین تو را به دست نمیآوردند». فرمود: «نه به خدا من از راه راست خارج نمیشوم تا خدا هر قضاوتی که صلاح میداند بکند». وقتی امام حسین (علیه السلام) در روز جمعه که سوم ماه شعبان بود داخل مکّهی معظمه گردید این آیه را خواند که میفرماید: وَ لَمَّا تَوَجَّهَ تِلْقاءَ مَدْیَنَ قالَ عَسی رَبِّی أَنْ یَهْدِیَنِی سَواءَ السَّبِیلِ. وقتی متوجّه شهر مَدیَن شد گفت: «شاید خدای من مرا براه درست هدایت فرماید» (قصص/۲۲).
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۱، ص۱۸۰
📚بحار الأنوار، ج۴۴، ص۳۳۲/ نورالثقلین
#امام_زمان( عج )
تا کسی رخ ننمایـد ز کسی دل نبرد
دلبر ما دل ما برد و به ما رخ ننمود
اَلّلهُمَّـعَجِّللِوَلیِّڪَالفَرَج💚
ابتدای #ربیع_الاول_حمله_به_بیت_وحی
برنامه حضور نماینده بیمه دی در واحدهای تابعه دانشگاه 1403.pdf
218.4K
قابل توجه همکاران محترم
با سلام و احترام؛
باتوجه به تغییر ساعات اداری برنامه زمان بندی حضور نماینده بیمه دی در مراکز از روز شنبه ۱۷ ام شهریور ماه به این شرح می باشد.