هدایت شده از بافتار
🔹غمزه نگار و خطّ ما
ارادت به حضرت محمد (ص) در آثار تجسمی حامد مغروری
🔻رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
هدایت شده از بافتار
«سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی
عشق محمّد بس است و آل محمّد»
حامد مغروری را میتوان از آدمهای حرفگوشکن به این شعر سعدی دانست. گرافیست جوان و خوشذوقی که در هنرش میتوان عشق و محبت به محمد و آل محمد را به چشم دید. شعری که ازقضا مایهٔ اصلی یکی از پوسترهای او برای عرض ارادت به پیامبر است؛ پوستری با خط نستعلیق و حالوهوای هنر ایرانی.
مغروری از آن طراحانی است که بیشتر با تکنیک «فتومونتاژ» و تبحرش در آن شناخته میشود؛ اما آیا هنرمندی که در شهر گنبدهای فیروزهای با معماریهایی منقش به خطوط اسلامی به دنیا آمده و قد کشیده، میتواند بیخیال خط و تایپوگرافی شود؟ او به تناسب موضوع و حالوهوای پوسترهایی که طراحی میکند، به سراغ این شاخه هنری نیز میرود و در طراحی لوگو، کتیبه و پوستر از آن بهره میگیرد. یکی از موضوعات پررنگ در اینگونه آثار او، عرض ارادت به حضرت محمد (ص) است. او برای این موضوع اصیل اسلامی، به سراغ خطوط کوفی بنایی و ثلث و تایپوگرافی رفته است. گرچه در برخی از آثار از خط اساتید دیگر چون روحالله ابوالفضلی استفاده کرده اما نمیتوان مدیریت هنری، دیزاین و توجه خود حامد مغروری به خط را نادیده گرفت. او برای تزئین این خطوط از کتیبهنگاریهای طلاکوب و هنر نگارگری ایرانی نیز استفاده میکند که منجر به خلق پوستری با بافت قدیمی و تاریخی میشود و رنگ تقدس و اصالت به خود میگیرد. آثار او مثل برخی از پوسترهای خطمحورِ مرسوم، خطبسنده و بیآرایه از رنگ و تزئینهای گرافیکی نیست و همینجاست که گرافیک و دیزاین هم به خدمت آثار او میآید. مغروری به غیر از اسم حضرت و صلوات و احادیث، از ظرفیت شعر فارسی نیز بهره میگیرد و در همان پوستر نیز سعی میکند از نشانهها و المانهای هنر ایرانی استفاده کند. گاهی نیز با الهام گرفتن از خطوط، فرم جدیدی خلق میکند و به سمت «تایپوگرافی» میرود.
درمجموع، آثار حامد مغروری شبیه لهجهٔ اصفهانیاش شیرین و شبیه روحیهاش شاداب و پرانرژی و جوانانه است. البته عجیب است که برخلاف تصور ما و تبحر خودش، آثارش برای پیامبر با تکنیک «فتومونتاژ» به قوت آثار خطمحور و تایپوگرافیهایش نیست.
در این فرسته بهمناسبت مبعث پیامبر اکرم (ص)، به سراغ عرض ارادت هنری حامد مغروری به حضرت ایشان رفتهایم و به ضمیمهٔ آثارش، اشعاری را گلچین کردهایم.
🔻رسانه بافتار
🆔https://eitaa.com/joinchat/4285857982C557b3c5b35
✅روایت استاد مسعود نجابتی از طراحی و آمادهسازی مزار شهید سید حسن نصرالله
امشب، پس از روزها تلاش پیوسته، بالاخره فرصتی دست داد تا نفسی تازه کنم و گزارشی از این روزهای پررمزوراز بنویسم؛ روزی که آمیخته بود از اشک، دعا، خنده و حیرت...
🔹 از منزلگاه ملائک تا درس عرفان
صبح امروز، توفیقی الهی نصیبمان شد تا میزبان همسر حاج رضوان باشیم؛ بانویی که گویی تاریخِ ایثار را در قامت خود جا داده است: همسر شهید، مادر شهید جهاد مغنیه، خواهر شهید بدرالدین (ذوالفقار) و عمهٔ شهیدی دیگر. وقتی پای صحبتش نشستم، یادِ جملهٔ آیت الله مصباح افتادم که سالها پیش در بازدید از خانه اش فرموده بود: «اینجا محل نزول ملائکه است؛ حتی برای ورود باید اذن گرفت!». جالب آنکه این خانه را پس از شهادت حاج عماد خریده بودند و این نکته به دلیل شخصیت ویژه خود ایشان است.
گویی تقدیر چنین بود که این مکانِ مقدس، میزبانِ خاندانی شود که هر نفسشان، روایتی از عشق و شهادت است.
نیت ما هم زیارت بود و طلب دعا ولی علاوه بر این ها پای درس توحید نشستیم و عرفان ناب که گویی از آسمان بر جانمان میبارید.
چند جلد کتاب زیارت عاشورا و حدیث کساء را به ایشان هدیه کردم و عرض کردم همان دعایی که برای پسرتان جهاد کردید برای بنده هم داشته باشید. مکثی کردند و فرمودند: «شما هنوز باید بمانید و کار کنید.»
🔗متن کامل روایت را در اینجا بخوانید
🔗بخش دوم در ایتا
🔗بخش سوم در ایتا
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻 ادبـیــــــات پـایـــــــداری قــــم
🔗 ایتا
🔻 حـوزه هنــری اسـتــان قـــم
🔗 تارنما | ایتا | بله
🔺🔺