سوال:
پدرم که بیمهشده تأمین اجتماعی بود، فوت کرده است و در حال حاضر بازماندگان ساکن شهر کرج هستند؛ اما آخرین محل اشتغال و بیمهپردازی متوفی در یکی از شهرهای شمال کشور بود. آیا ما جهت درخواست برقراری مستمری بازماندگان باید به آخرین شعبه پرداخت حقبیمه مراجعه کنیم؟
پاسخ:
خیر؛ طبق مقررات تأمین اجتماعی، جهت رعایت حال بازماندگان و جلوگیری از مشکلات مربوط به تردد آنها از محل سکونت به آخرین شعبه پرداخت حقبیمه متوفی، بازماندگان میتوانند درخواست برقراری مستمری را به نزدیکترین شعبه محل سکونت خود ارائه کنند و شعبه موظف است موضوع را پیگیری کند.
🔸 همچنین غیر از مراجعه حضوری به شعب، در خواست برقراری مستمری بازماندگان با اسکن مدارک مربوطه در سامانه خدمات غیرحضوری به نشانی es.tamin.ir امکانپذیر است
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
📌 51- برای یک مشتری در کارگاه اینجانب حادثه ایی رخ داده است آیا مقصر شناخته می شوم ؟
حسب دستور مقام قضایی با لحاظ نمودن نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل علل وقوع حادثه، مسئولیت بروز حادثه در کارگاه به نسبت میزان قصور افراد دخیل در حادثه تعیین و اعلام خواهد شد .
📌 52- آیا بازرس کار می تواند حوادث متفرقه که د رخارج از کارگاه رخ داده است (نظیر انفجار کپسول گاز در یک منزل مسکونی) را بررسی نماید ؟
بلی،حسب دستور مرجع قضایی بازرس کار بعنوان کارشناس از محل بازدید انجام خواهد داد.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
پرسش:
تفاوت بیمه دانشجویی و زنان خانهدار در چیست؟
پاسخ:
بیمه دانشجویی برای افرادی است که در حال حاضر مشغول به تحصیل هستند اما بیمه زنان خانه دار جهت خانم های متاهل یا مجرد که فاقد شغل بوده و خانهدار می باشند طراحی شده و به طور کلی هر دو نوع بیمه یادشده، از ضوابط مربوط به بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تبعیت مینماید.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
📌 53-کارگر شرکت پیمانکاری هستم و دچار حادثه ناشی از کار شده ام با عنایت به اینکه حقوقم را از پیمانکار می گیرم و بیمه شده کارگاه اصلی هستم از چه کسی بایستی شکایت کنم؟
با عنایت به موضوع ماده 2 قانون کار کارگر کسی است که به هر عنوان در مقابل دریافت حقوق به درخواست کارفرما کار می کند لذا ملاک تشخیص احرازرابطه کارگری وکارفرمایی می باشد.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔰 پرسش و پاسخ بیمه ای ؛ بیمه زنان خانهدار و دختران
❓ هزینه بیمه زنان خانهدار در سال ۱۴۰۲ چقدر است؟
💡 در صورت انعقاد قرارداد بر اساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال ۱۴۰۲، حقبیمه پرداختی عبارت است از:
🔹 نرخ ۱۲ درصد ماهانه ۶۳۶ هزار تومان
🔸 نرخ ۱۴ درصد ماهانه ۷۴۳ هزار تومان
🔹 نرخ ۱۸ درصد ماهانه ۹۵۵ هزار تومان
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
اشنایی با قوانین تامین اجتماعی
ماده ۳۹- کارفرما مکلف است حق بیمه مربوط به هر ماه را حداکثر تا آخرین روز ماه
بعد به سازمان بپردازد. همچنین صورت مزد یا حقوقبیمهشدگان را به ترتیبی که در
آییننامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد که به تصویب شورای عالی سازمان خواهد رسید
به سازمان تسلیم نماید. سازمانحداکثر ظرف شش ماه از تاریخ دریافت صورت مزد اسناد
و مدارک کارفرما را مورد رسیدگی قرار داده و در صورت مشاهده نقص یا اختلاف یا
مغایرتبه شرح ماده ۱۰۰ این قانون اقدام و مابهالتفاوت را وصول مینماید هرگاه
کارفرما از ارائه اسناد و مدارک امتناع کند سازمان مابهالتفاوت حق بیمه را
رأسا"تعیین و مطالبه و وصول خواهد کرد
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
سئوال :
پدرم متأسفانه به علت سقوط از بلندی در محیط کارگاه، فوت کرده است. باتوجهبه اینکه او فقط دو ماه سابقه پرداخت حقبیمه دارد، آیا مادرم و من که ۱۸ سال دارم، میتوانیم از مستمری بازماندگان استفاده کنیم؟
پاسخ:
💡 در صورتی که حادثه ناشی از کار توسط بازرس فنی شعبه تأمین اجتماعی منطبق با ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی تشخیص داده شود بله. طبق قانون تأمین اجتماعی، چون فوت پدر شما به علت حادثه ناشی کار (در صورت تایید) است، در حوادث ناشی از کار یا بیماری حرفهای که بیمهشده بر اثر آن فوت کند، بدون در نظر گرفتن مدت سابقه پرداخت حقبیمه، بازماندگان واجد شرایط، استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت و این مستمری نباید از حداقل دستمزد سال مربوطه کمتر باشد.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
با ابلاغ مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، ضرایب دستمزد مقطوع رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری از ابتدای مهرماه سال 1402 ارتقاء یافت.
با توجه به ماده واحده قانون بیمههای اجتماعی رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری مصوب 28/2/1379 مجلس شورای اسلامی، آئیننامه اجرائی مصوب 90/03/1380 هیات وزیران و در اجرای بند«3» مصوبه دو هزار و یکصد و سی و سومین جلسه هیات مدیره محترم سازمان مورخ 07/09/1402 (ردیف «1» پیشنهاد مندرج در نامه شماره 8031/1402/1000 مورخ 24/07/1402 مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی ، ضریب دستمزد رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بین شهری به شرح ذیل تعیین و از تاریخ 01/07/1402 مبنای دریافت حق بیمه و ارائه تعهدات قانونی قرار میگیرد.
دستمزد مقطوع روزانه رانندگان وانت بار، سواری، مینیبوس، کامیونت و... (ضریب 35/1) معادل 2,388,730 ریال و رانندگان اتوبوس، کامیون و ... (ضریب 65/1) معادل 2,919,560 ریال تعیین می گردد.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔰 استعلام «استحقاق درمان» با اپلیکیشن تأمین من
💢 بیمهشدگان و مستمریبگیران اصلی و تبعی قبل از مراجعه به مراکز درمانی، میتوانند نسبت به استعلام استحقاق درمان از طریق اپلیکیشن موبایل اقدام و از پوشش بیمه درمان خود اطمینان حاصل نمایند.
🔹 دریافت اپلیکیشن
🌎 hamrah.tamin.ir
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
🚫 رای هیأت حل اختلاف مبتنی بر بازگشت به کار کارگر اخراجی می باشد به دلیل شکایت کارفرما از رای نزد دیوان عدالت اداری، دیوان رای مرجع حل اختلاف را با این استدلال که کارگر شاکی در کار خود در کارگاه قصور داشته است نقض کرده و حکم به رسیدگی مجدد در هیأت حل اختلاف همعرض می دهد. نحوه رسیدگی و صدور رای هیأت هم عرض چگونه باید باشد؟
✅ هر چند که در ارتباط با تشخیص قصور کارگر و اعاده بکار و یا تأیید اخراج که ماهیتاً در صلاحیت انحصاری رسیدگی مراجع حل اختلاف قانون کار است، اصولاً مراجع یاد شده مکلف به تبعیت از آراء صادره از شعب دیوان عدالت اداری نیستند و صرفاً با عنایت به صلاحیت شعب مزبور در رابطه با رسیدگی شکلی به شکایات از آراء قطعی مراجع حل اختلاف، مراجع اخیر موظف به رعایت ضوابط و اصول شکلی رسیدگی موضوع آراء شعب یاد شده می باشند، لیکن بهرحال چنانچه مرجع حل اختلاف در نهایت قصور مورد ادعای کارفرما را احراز ننموده و حکم بر اعاده به کار کارگر صادر نمایند با عنایت به منتفی بودن آراء قبلی نقض شده، مکلف به محکومیت کارفرما به پرداخت تمامی حق السعی معوقه کارگر از تاریخ شروع تعلیق (عدم ارجاع کار و پرداخت حق السعی به کارگر) تا تاریخ صدور رای در حق کارگر ذیربط خواهد بود.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
هشدار تأمیناجتماعی قم به بیمهشدگان درباره پیامهای درخواست اطلاعات شخصی
اداره کل تأمین اجتماعی استان قم با صدور اطلاعیه ای پیرامون پیامهایی با موضوع درخواست اطلاعات شخصی، به بیمهشدگان و مستمریبگیران تحت پوشش این سازمان هشدار دارد.
هرگونه تماس یا پیامکی مبنی بر درخواست ارسال اطلاعات شخصی و مالی بیمهشدگان و بازنشستگان، مورد تأیید این سازمان نیست. اطلاعیههای رسمی سازمان علاوه بر شعب بیمهای، صرفاً از طریق درگاههای ارتباطی رسمی این اداره کل منتشر میشود.
هر نوع تماس تلفنی یا مراجعه حضوری افراد با عنوان سازمان تأمیناجتماعی به درب منازل و تقاضای وجه یا درخواست اطلاعات شخصی، مورد تأیید این اداره کل نیست و اقدامی کلاهبردارانه است.
بیمهشدگان و بازنشستگان تامین اجتماعی برای کسب هرگونه اطلاعات مورد نیاز، در تمام ساعات شبانهروز میتوانند با مرکز ارتباطات مردمی با شماره ۱۴۲۰ تماس برقرار کنند و از مشاوره و راهنمایی کارشناسان این مرکز بهرهمند شوند.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
📌 آیا فردی که عضو هیأت تشخیص است می تواند به عنوان عضو هیأت حل اختلاف انتخاب شود؟
در مقررات مربوط به انتخاب اعضاء هیأتهای تشخیص و حل اختلاف ممنوعیتی در زمینه انتخاب اعضاء هیأتهای تشخیص بعنوان اعضاء هیأتهای حل اختلاف پیش بینی نگردیده است اما فردی که هم در هیأت تشخیص و هم در هیأت حل اختلاف عضویت دارد باید ترتیب مشارکت وی در جلسات هر دو هیأت به نحوی باشد تا در مورد پروندهای که در هیأت تشخیص اظهارنظر و صدور حکم نموده، در هیأت حل اختلاف در زمینه همان پرونده اظهار نظر ننموده و در صدور رای شرکت نداشته باشد.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
شرکت صنعت گستران فتحی مهاجر جهت تکمیل کادر پرسنلی خود از افراد با شرایط ذیل دعوت به همکاری می نماید:
۱-سابقه کار در آهنگری حداقل یک سال
۲-توانایی جوشکاری بابرق جهت جوش نقطه ای
۳-توانایی کار با سنگ فرز و سنگ زنی
۴-نیروی ساده
حقوق و مزایا:
پرداخت کلیه مزایا طبق قانون کار
بیمه تامین اجتماعی صبحانه،ناهار
دارای سرویس رفت و برگشت
به نیروهای جوان نیز آموزش داده می شود
جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در مصاحبه باشماره 09124523065 تماس حاصل فرمائید.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
شرکت آتا الکترونیک تابش جهت تکمیل کادر پرسنلی خود از افراد با شرایط ذیل دعوت به همکاری می نماید.
-نیروی ساده
حقوق و مزایا:
پرداخت کلیه مزایا طبق قانون کار
بیمه تامین اجتماعی صبحانه
دارای سرویس رفت و برگشت
به نیروهای جوان نیز آموزش داده می شود
جهت کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در مصاحبه باشماره 09223385910 تماس حاصل فرمائید.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
اشنایی با قوانین تامین اجتماعی
ماده ۴۰- در صورتی که کارفرما از ارسال صورت مزد مذکور در ماده ۳۹ این قانون
خودداری کند سازمان میتواند حق بیمه را رأسا" تعیین و ازکارفرما مطالبه و وصول
نماید.
ماده ۴۱- در مواردی که نوع کار ایجاب کند سازمان میتواند پیشنهاد هیأت مدیره و
تصویب شورای عالی سازمان نسبت مزد را به کل کار انجام یافتهتعیین و حق بیمه متعلق
را به همان نسبت مطالبه و وصول نماید.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
بیمه زنان خانهدار و دختران که در سازمان تأمیناجتماعی ذیل طرح فراگیر بیمه خانواده ایرانی تعریف شده، یکی از انواع پوششهای بیمهای طراحی شده از سوی این سازمان برای گسترش پوشش بیمه اجتماعی به تمامی زنان و دختران کشور است. تأمین امنیت اقتصادی زنان بهخصوص در دوران پیری و ازکارافتادگی از مزایای بیمه برای زنان خانهدار است.
خدمات تامیناجتماعی برای بیمه زنان خانهدار و دختران
خدمات سازمان تأمیناجتماعی برای بیمهشدگان به دو دسته خدمات بیمهای و خدمات درمانی تقسیم میشود و پرداخت انواع مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از جمله مهمترین خدمات بلندمدت این سازمان است.
شرایط و مقررات بیمه زنان خانهدار و دختران
زنان خانهدار و نیز دخترانی که در رده سنی بین 18 سال تمام تا 50 سال تمام قرار دارند، حتی بدون سابقه قبلی بیمهای میتوانند از حمایتهای تأمیناجتماعی شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگان و خدمات درمانی برخوردار شوند.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
انواع نرخ حق بیمه زنان خانهدار و دختران
سه نوع نرخ حق بیمه برای بیمه زنان خانهدار و دختران تعریف شده است که متقاضیان میتوانند یکی از آنها را انتخاب کنند. دستمزد مبنای محاسبه و پرداخت حق بیمه این افراد نیز بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب شورای عالی کار است که زنان متقاضی بیمه زنان خانهدار و دختران میتوانند متناسب با سن و سابقه، دستمزد مورد نظر را انتخاب و حق بیمه خود را برمبنای آن پرداخت کنند.
نرخ حق بیمه زنان خانهدار و دختران 12 درصد شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی میشود، یعنی بیمهشده با انتخاب این نرخ و پرداخت حق بیمه، بعد از رسیدن به شرایط سن و سابقه قانونی، میتواند بازنشسته شود و اگر خدای ناکرده پس از رسیدن به سن بازنشستگی فوت کند، بازماندگان وی برمبنای مقررات تأمیناجتماعی و در صورت احراز شرایط قانونی، تحت پوشش بیمه قرار میگیرند. نرخ دیگر حق بیمه زنان خانهدار و دختران 14 درصد است که خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای این نرخ پرداخت حق بیمه تعریف شده است. کاملترین نوع خدمات هم در نرخ 18 درصد است که شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است. در سال 1401 و برمبنای حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار برای این سال، در شش ماهه دوم این سال حداقل حق بیمه زنان خانهدار و دختران در صورت انتخاب نرخ 12 درصد حدود 502 هزار تومان، در صورت انتخاب نرخ 14 درصد حدود 585 هزار تومان و در صورت انتخاب نرخ 18 درصد حدود 752 هزار تومان است.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
بیمه زنان خانهدار یا دخترانی که تحت پوشش بیمه خدمات درمانی همسر یا والدین خود هستند، چگونه است؟
اگر زنان خانهدار یا دختران، تحت پوشش بیمه خدمات درمانی همسر یا والدین خود باشند، برای استفاده از خدمات بیمه درمان، نیازی به پرداخت هزینه جداگانه ندارند و میتوانند کماکان از پوشش بیمهای به تبع همسر یا والدین خود استفاده کنند؛ اما سایر متقاضیان بیمه زنان خانهدار و دختران در صورت تمایل به استفاده از بیمه درمان تأمیناجتماعی، میتوانند پرداخت سرانه درمان را نیز انتخاب کنند و از خدمات درمانی سازمان تأمیناجتماعی نیز استفاده کنند. سرانه درمان هر ساله بنا بر مصوبه هیأت محترم وزیران تعیین میشود که در سال 1401 به ازای هر نفر 91 هزار تومان تعیین شده است.
زنان خانهدار و دخترانی که در حال حاضر اشتغال به کار ندارند و بیمه آنها متوقف شده، شامل این طرح میشوند؟
زنان خانهدار و دخترانی که در سالهای گذشته، بیمهشده بودهاند و سابقه قبلی پرداخت حق بیمه به سازمان تأمیناجتماعی دارند و به هر دلیلی در حال حاضر اشتغال ندارند، میتوانند این نوع بیمه را انتخاب و نسبت به ادامه بیمهپردازی و تکمیل سابقه بیمهپردازی تا رسیدن به سن بازنشستگی اقدام کنند. علاوه بر این افرادی که درقالب بیمه زنان خانهدار و دختران، بیمهپردازی میکنند، در صورت اشتغال در سالهای قبل، مدت پرداخت حق بیمه در قالب طرح بیمه زنان خانهدار و دختران به سوابق بیمه مؤثر در بازنشستگی آنان افزوده خواهد شد.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
🚫 کارگر مشمول قانون کار چه کسی است؟
✅ از لحاظ قانون کار، کارگران مشمول این قانون کلیه اشخاص حقیقی هستند که در ازاء دریافت اجرت به دستور و به حساب شخص حقیقی یا حقوقی دیگری (کارفرما) انجام یک فعالیت جسمی و یا فکری را عهده دار بوده و در شمول مقررات استخدامی خاص، مصوب قوه قانونگذاری و یا مصوب مرجع مأذون از قوه مزبور، نیز قرار نداشته باشند.
بدیهی است در صورت بروز اختلاف و طرح موضوع در اداره کار محل تشخیص رابطه کارگری و کارفرمائی و احراز شمول قانون کار بر این رابطه با هیأتهای تشخیص و حل اختلاف مستقر در واحد تعاون کار و رفاه اجتماعی خواهد بود.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
🚫 آیا نمایندگان کارفرما نیز کارگر شناخته می شوند؟
✅ نمایندگان کارفرما که از طرف ایشان اداره کارگاه را عهده دار می باشند چنانچه در تعریف کارگر(از لحاظ قانون کار، کارگران مشمول این قانون کلیه اشخاص حقیقی هستند که در ازاء دریافت اجرت به دستور و به حساب شخص حقیقی یا حقوقی دیگری (کارفرما) انجام یک فعالیت جسمی و یا فکری را عهده دار بوده و در شمول مقررات استخدامی خاص، مصوب قوه قانونگذاری و یا مصوب مرجع مأذون از قوه مزبور، نیز قرار نداشته باشند) قرار داشته باشند به اعتبار انجام کار و دریافت اجرت کارگر شناخته خواهند شد. بدیهی است در صورت بروز اختلاف و طرح موضوع در اداره کار محل تشخیص رابطه کارگری و کارفرمائی و احراز شمول قانون کار بر این رابطه با هیأتهای تشخیص و حل اختلاف مستقر در واحد تعاون کار و رفاه اجتماعی خواهد بود.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
سئوال:
چگونه میتوانم سوابق بیمهای خودم را مشاهده کنم؟
پاسخ:
بیمهشدگان سازمان تأمین اجتماعی میتوانند کلیه سوابق خود به تفکیک سال، ماه و روز را از طریق اپلیکیشن تأمین من مشاهده و محتوی (فایل) آن را دریافت نمایند.
🔹 همچنین در صورتی که به برخی از سوابق ناموجود خود اعتراض داشته باشند، می توانند اعتراض خود را ثبت کنند.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
🔴 نحوه محاسبه اضافه کار کارکنان به چه صورت می باشد؟
✅ باستناد بند 9 ماده 68 قانون خدمات کشوری در صورتی که بنا به درخواست دستگاه کارمندان موظف به انجام خدماتی خارج از وقت اداری گردند براساس آیین نامه ای که با پیشنهاد سازمان به تصویب هیات وزیران می رسد می توان مبالغی تحت عنوان اضافه کار به آنها پرداخت نمود.
مجموع مبالغ قابل پرداخت تحت عنوان اضافه کار نباید از حداکثر 50% حقوق ثابت و فوق العاده های وی تجاوز نماید.
در هر دستگاه اجرایی حداکثر تا 20% کارمندان آن دستگاه که به اقتضاء شغلی اضافه کار بیشتری دارند از محدودیت سقف 50% مستثنی هستند.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
✅ ماده4- کارگاه محلی است که کارگر به درخواست کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می کند. از قبیل موسسات صنعتی ، کشاورزی ، معدنی ، ساختمانی ، ترابری ، مسافربری ، خدماتی ، تجاری ، تولیدی ، اماکن عمومی و امثال اینها. کلیه تاسیساتی که به اقتضای کار متعلق به کارگاه اند از قبیل نمازخانه ، ناهارخوری ، تعاونیها ، شیرخوارگاه ، مهدکودک ، درمانگاه، حمام، آموزشگاه حرفه ای ، قرائت خانه ، کلاسهای سواد آموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا و انجمن اسلامی و بسیج کارگران ، ورزشگاه و وسایل ایاب و ذهاب و نظایر آنها جزء کارگاه می باشند.
✅ ماده5- کلیه کارگران ، کارفرمایان ، نمایندگان آنان و کارآموزان و نیز کارگاهها مشمول مقررات این قانون می باشند.
ماده6- بر اساس بند چهار اصل چهل و سوم و بند شش اصل دوم و اصول نوزدهم ، بیستم و بیست و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، اجبار افراد به کار معین و بهره کشی از دیگری ممنوع و مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ ، نژاد ، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود و همه افراد اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و هر کس حق دارد شغلی را که به آن مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom
🔴 آنچه کارگران و کارفرمایان باید بدانند:
✅ ماده6- بر اساس بند چهار اصل چهل و سوم و بند شش اصل دوم و اصول نوزدهم ، بیستم و بیست و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، اجبار افراد به کار معین و بهره کشی از دیگری ممنوع و مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ ، نژاد ، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود و همه افراد اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و هر کس حق دارد شغلی را که به آن مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند.
https://eitaa.com/kargozari241taminqom