نشوز زن.mp3
5.28M
اگر زن از انجام وظایف شرعی خود سر باز زند، مرد چه کارهایی میتواند انجام دهد؟
توضیحات مفصل در رابطه با موضوع «ضرب»
#خانواده
انواع شروط صحت عبادت.mp3
7.84M
ناامیدی از رحمت الهی.mp3
2.18M
✅ آشنایی با برخی محرمات الهی
قسمت اول: ناامیدی از رحمت الهی
امن از مکر الهی.mp3
1.2M
✅ آشنایی با برخی محرمات الهی
قسمت دوم: امن از مکر الهی
✅ نماز آیات برای زلزله
آیتالله سیستانی:
نماز آیات برای زلزله بنا بر احتیاط واجب است (نه فتوا).
هر زلزلهای چه شدید و چه خفیف - حتّی پس لرزه - اگر عرفاً زلزلۀ مستقلّی محسوب شود، نماز آیات جداگانهای دارد.
چنانچه مرکز زلزلهنگاری وقوع لرزشهای خفیف زمین را با ذکر تعداد آن در منطقهای اعلام کند، ولی افرادی که در آنجا زندگی میکنند، هنگام وقوع زلزله، اصلاً آنها را احساس نکنند (قابل احساس برای افراد نباشد.) نماز آیات بر آنان واجب نیست.
موقعی که زلزله، رعد و برق و مانند اینها اتّفاق میافتد و انسان بخواهد احتیاط کرده و نماز آیات را بهجا آورد (که این احتیاط در زلزله احتیاط واجب و در بقیّه احتیاط مستحب است)، اگر وقتشان وسعت داشته باشد مانند طوفانهای شدید و طولانی، لازم نیست نماز آیات را فوراً بخواند؛ امّا اگر وقت تنگ باشد، مثل بسیاری از موارد زلزله، باید فوراً آن را بخواند طوری که در نظر عرف تأخیر محسوب نشود؛ البتّه اگر خواندن نماز را به تأخیر بیندازد تا زمان «متّصل به آیه» بگذرد، خواندن نماز آیات بر او واجب نیست، ولی احتیاط مستحب است که آن را بعداً بدون نیّت ادا و قضا بخواند.
📌توضیح المسائل جامع، ج 1، م 2021، 2025 و 2030
آیتالله خامنهای:
نماز آیات برای زلزله بنا بر فتوا واجب است.
در مورد پسلرزهها، نظر ایشان آن است که هر زلزلهای، چه شدید و چه خفیف، اگر زلزلۀ مستقلی محسوب شود، نماز آیات جداگانهای دارد.
اگر شدت زلزله بهگونهای است که کسی آن را احساس نمیکند و فقط با دستگاهها، قابل درک باشد، نماز آیات واجب نیست.
اگر کسی در وقت زلزله متوجه آن شود، ولی نماز آیات را بجا نیاورد (هر چند بر اثر فراموشی) باید نماز آیات را بجا بیاورد؛ اما اگر کسی موقع زلزله از وقوع آن مطلع نشده باشد (مثلاً خواب بوده یا بیهوش بوده) و پس از حادثه مطلع شده باشد، احتیاط واجب آن است که آن را بجا آورد.
📌اجوبة الاستفتائات، س 711، 714، 715 و 716
پیشگیری از بارداری و سقط جنین.mp3
3.65M
✅ پیشگیری از بارداری و سقط جنین
نکات تکمیلی مطابق با فتاوای آیتالله سیستانی:
1. اگر زوجه بخواهد جهت پیشگیری از بارداری اقدام به امری نماید که با حقّی از حقوق شرعی شوهرش منافات داشته باشد، باید رضایت وی را برای این کار جلب نماید. مانند اینکه وسیلۀ پیشگیری از حاملگی در مَهْبِل زن قرار داده شود، طوری که مانع از استمتاع متعارف باشد که در این صورت، این کار باید با موافقت زوج انجام شود؛ همچنان که استفادۀ مرد از کاندوم برای مقاربت که مستلزم ورود جسم خارجی در فضای مَهْبِل است، بنابر احتیاط لازم باید با موافقت زوجه صورت گیرد (توضیح المسائل جامع، ج 4، م 703)
2. اگر باقی ماندن حمل برای مادر موجب خوف ضرر قابل توجّه بر خودش باشد (ضررهای متعارف و طبیعی ناشی از حاملگی مثل حالت تهوّع و سردرد و... مجوّز سقط نیست.) یا برایش مشقّت فوقالعاده و بسیار شدیدی داشته باشد که معمولاً قابل تحمّل نیست (حَرَج) و راه مشروع دیگری برای رهایی از آن نباشد، در این دو صورت سقط کردن جنین قبل از دمیده شدن روح، جایز است. (توضیح المسائل جامع، ج 4، م 723)
محارم پس از ازدواج.mp3
1.83M
چه کسانی به واسطۀ ازدواج به مرد محرم میشوند؟