eitaa logo
کریمی- بیان احکام
1.4هزار دنبال‌کننده
217 عکس
62 ویدیو
17 فایل
حجت‌الاسلام علیرضا کریمی، عضو دفتر استفتائات آیت‌الله خامنه‌ای و نماینده آیت‌الله سیستانی +9821-64412000 +9825-37741415 اینستاگرام، تلگرام، بله و ایتا: karimi_bayan_ahkam مدیریت کانال با ادمین است.
مشاهده در ایتا
دانلود
کریمی- بیان احکام
احکام موسیقی و غنا مطابق با فتاوای آیت‌الله #خامنه‌ای #احکام_موسیقی #احکام_غنا
بنا بر نظر آیت‌الله اگر با آلات ، صوت لهوی مضلّ عن سبیل الله نواخته شود که موجب فکری و عقیدتی، یا افتادن در گناه شود که به اصطلاح عملی است، مثل صدایی که تحریک شهوت کند، یا انسان را از عمل واجب غافل ‌کند، این موسیقی حرام است. برخی مصادیق لهو حرام: ۱. صدای این آلات، محرک باشد. ۲. محرّک و موجب انجام حرامی باشد؛ یعنی این صدا طوری باشد که انسان را به کار حرامی وادارد. ۳. صوتی که انسان را از انجام واجبی باز می‌دارد؛ مثلاً جاذبه صوت باعث ترک ، طلب رزق، تحصیل و ... شود. این صوت جزو همان لهو حرام است. ۴. اصوات و آهنگ­‌هایی که حالت بی‌مبالاتی به دین را به انسان القاء می‌کند و او را از فضای خارج می‌کند، مصداق لهو مضلّ عن سبیل الله است. ۵. صوت مرقّص ( آور)؛ این صوت مصداق اتمّ و اظهر صوت لهوی مضلّ عن سبیل الله است. به طور کلی میتوان گفت: هر آهنگ و صوتی که فضا را به سمت بی‌مبالاتی نسبت به دین، و بی‌توجهی به تکلیف شرعی بکشاند، حرام است.
احکام موسیقی و غنا مطابق با فتاوای آیت‌الله #سیستانی #احکام_موسیقی #احکام_غنا
کریمی- بیان احکام
احکام موسیقی و غنا مطابق با فتاوای آیت‌الله #سیستانی #احکام_موسیقی #احکام_غنا
منظور از تناسب با مجالس ، تناسب با مجالسی است که همراه با و غیر مشروع است. اگرچه این یا بصورت فردی گوش داده شود یا در مجلس بدون گوش داده شود، اما اگر تناسب با چنان مجالسی داشته باشد، هم آواز خواندن، هم نواختن و هم گوش دادن به آن حرام است.
ملاک حرمت #موسیقی شخصی است یا عرفی؟ #احکام_موسیقی #احکام_غنا
کریمی- بیان احکام
ملاک حرمت #موسیقی شخصی است یا عرفی؟ #احکام_موسیقی #احکام_غنا
آنچه در عکس گفته شد مطابق نظر آیت‌الله بود؛ اما از نظر آیت‌الله هم که ملاک حرمت و ، تناسب آن با مجالس است، موسیقی و آواز باید عرفاً با اینگونه مجالس تناسب داشته باشد؛ یعنی اگر مکلف تشخیص دهد موسیقی و آواز نزد مردم، با مجالس لهو تناسب دارد، حرام است به آن گوش دهد.
حرمت استفاده از #الفاظ_رکیک #ادب #توهین #فحش
کریمی- بیان احکام
حرمت استفاده از #الفاظ_رکیک #ادب #توهین #فحش
بنا بر نظر حضرت آیت‌الله ، گفتن ، حرام است؛ هرچند فرد قصد و نداشته‌ باشد و منظور از آن هر كلامی است كه عرفاً تصریح به آن نسبت به هر فردی (نوع اول) یا نسبت به غیر همسر (نوع دوم)، زشت و قبیح محسوب می‌شود؛ نوع اول آن نسبت به هر کسی حرام است و نوع دوم آن نسبت به غیر همسر جایز نیست و نسبت به جایز می‌باشد؛ البتّه اگر آن را در ناسزا گویی و به همسرش استفاده كند از جهت دشنام، می‌باشد.
نکاتی در مورد و (۴) اگر پولی وسط گذاشته شود ولی بازی صورت نگیرد، در حرام بودن پولی که برنده تصاحب می‌کند، اختلافی نیست؛ اما در مورد حرمت اصل کار، اختلاف نظر وجود دارد.
مقدار مجاز #نگاه بانوان به مردان نامحرم و نیز حضورشان در #ورزشگاه‌ #احکام_نگاه
خوانندگی زنان #احکام_غنا
نکاتی در مورد و (5) در مورد و ، بنا به فتوای آیت‌الله بازی با آن‌ها در هر صورتی است؛ اما طبق نظر آیت‌الله بازی با آن‌ها در صورتی حرام است که عرفاً جزو آلات قمار محسوب شود و در غیر این صورت بازی با آن‌ها بدون اشکال ندارد.
یک باور غلط ...