15.mp3
13.72M
🎧 قرائت جزء ۱۵ قرآن کریم
به شیوه تدویر (سرعت متوسط)
با صدای استاد
🔸 محمّد صدّیق منشاوی 🔸
4_5859328375297933740.pdf
1.43M
🌹فایل pdf متن جزء پانزدهم قرآن کریم با ترجمه
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
✅ کسى که مىخواهد روزه بگیرد، لازم نیست پیش از اذان صبح دندانهایش را مسواک و خلال کند، ولى اگر بداند غذایى که لاى دندان مانده در روز فرو مى رود، واجب است خلال کند یا مسواک بزند.
✅ مسواک زدن و مانند آن، برای روزه دار اشکالی ندارد، بشرط اینکه چیزی از حلق پایین نرود، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و مسواک مرطوب و خیس باشد و دوباره آن را در دهان قرار دهد نباید رطوبتش را فرو دهد...
✅ اگر کسی بین روز دندان درد شود، میتواند از اسپری درد در موضع استفاده کند و یا اینکه به دندان پزشک برای ترمیم مراجعه نماید، مشروط بر اینکه چیزی وارد حلقش نشود.
📚 رساله مراجع عظام تقلید
joz e 16 - Tarjome [AtreKHODA]_580892952394465630.mp3
6.78M
🌹صوت ترجمه فارسی جزء شانزدهم
قرآن کریم
4_5859328375297933741.pdf
1.68M
🌹فایل pdf متن جزء شانزدهم قرآن کریم با ترجمه
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ١۶»
روز پنجشنبه، ١۴٠٠/٠٢/٠٩
✍️ مناسبت روز: امروز شانزدهمین روز ماه مبارک رمضان است و طبق روال روزهای قبل، سخن امروز را نیز با یکی دیگر از «آیات المهدی»، آغاز مینمائیم:
«وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ»: «و همانا در (كتاب آسمانى) زبور (كه) بعد از ذكر، (تورات، نازل شده) نوشتيم كه قطعاً بندگان صالح من، وارث زمين خواهند شد.» (انبیاء/١٠۵)
كلمه ى «زبور» در لغت عرب به معناى هر نوع نوشته و كتاب است: «وَ كُلُّ شَيْءٍ فَعَلُوهُ فِي الزُّبُرِ»(قمر/۵٢) ولى به قرينه ى آيه «وَ آتَيْنا داوُدَ زَبُوراً»(اسراء، ۵۵) به نظر مى رسد كه مراد، كتاب اختصاصى حضرت داود (ع) باشد كه در برگيرنده مجموعه ى مناجات ها، نيايش ها واندرزهاى آن حضرت است و اين كتاب بعد از تورات نازل شده است!
👈 مراد از «ذِكْر» در اين آيه کتاب تورات است، چنانكه در آيه ۴٨ سوره انبیاء، چنین آمده: «و لقد آتينا موسى و هارون الفرقان و ضياء و ذكراً للمتقين»
البته بعضى از مفسرین گفته اند كه منظور از «زبور» در اين آيه، تمام كتب آسمانى و مراد از «ذكر»، قرآن مجيد است! و كلمه ى «من بعد» را نيز بمعناى «علاوه بر» دانستهاند، كه در اين صورت معناى آيه چنين مى شود: «ما علاوه بر قرآن، در تمام كتب آسمانى نوشتيم كه وارثان زمين در آينده، بندگان صالح من خواهند بود!»
✍️ همچنین در روايات متعدد نیز آمده است كه آن بندگان صالحى كه وارث زمين خواهند شد، حضرت مهدى(عج) و ياران ایشان هستند؛ همچون: و«لقد كتبنا في الزبور من بعد الذكر» قال: الكتب كلها ذكر «أن الأرض يرثها عبادی الصالحون» قال: القائم و أصحابه» (تفسير نور الثقلين، ج٣، ص۴۶۴)
امام باقر(ع) نیز فرمودند: «آنها (عِبادِی الصَّالِحُون) یاران حضرت مهدی (ع) در آخرالزمان هستند»: «...أن الأرض يرثها عبادي الصالحون هم أصحاب المهدی فی آخر الزمان...» (تأويل الآيات الظاهرة فی فضائل العترة الطاهرة، ص٣٢٧)
✍️ و اما چند نکته درباره آیه فوقالذکر:
1️⃣ همه ادیان الهی معتقدند که منجی خواهد آمد؛ لذا در این آیه به نام کتب الهی اشاره شده و همچنین در زيارات، حضرت مهدی (عج) را اینگونه خطاب میکنند: «السَّلَامُ عَلَى مَهْدِىِّ الْأُمَم»؛ یعنی سلام بر تو، اى امامى كه همه امتها منتظرت هستند، نه فقط مسلمانها!
2️⃣ این وعده و سنّت حتمی الهى است كه بندگان صالح، حاكم و وارث جهان خواهند شد! لذا در کوران فتنهها و حوادث نابسامان آخرالزمان، کسی نباید ناامید شود، زیرا که «پایان شب سیه، سپید است».
3️⃣ برای عبد صالح شدن و وراثت زمين و حكومت بر جهان، دو شرط لازم است:
١. عبادت و بندگى خداوند
٢. انجام اعمال صالح
4️⃣ در این آیه، موضوع مژده و نوید ظهور و حکومت صالحان، با نهایت تأکید بیان شده است؛ زیرا که یکی از مهمترین حربههای دشمنان مهدویت، ایجاد شک و تردید و تزلزل اعتقادی است؛ چنانچه خداوند در آیهٔ ٣٢ توبه، تأکید با تعبیرِ «وَ یأْبَی اللَّهُ إِلاَّ أَنْ یتِمَّ نُورَه»، و در آیه ۵۵ نور، تعبیرِ «وَعَدَ اللَّهُ» و در آیهٔ ۵ قصص، عبارتِ «وَ نُرید» آورده و در این آیه نیز با دو کلمه تأکید نموده است، یکی «لَقَدْ» و دیگری واژه «کتَبْنا» است که هر دو بیانگر قطعیت میباشند و تأکید بر حتمیت این وعده الهی دارند؛ و همچنین در این آیه، واژهٔ «الْأَرْضَ» بهطور مطلق بیان شده و همهٔ عالم را در برمیگیرد! لذا با توجه به نکات موجود در آیه و تبیین روایی امامان معصوم در این زمینه، جای هیچ تردیدی باقی نمیماند که در این آیه، مژده به حاکمیت جهانی صالحان به رهبری امام زمان(عج) داده شده است!
5️⃣ به بیان برخی از بزرگان تعبیر «ابا صالح» درباره حضرت مهدی (عج)، برگرفته از همین آیه است؛ چراکه حضرت، امام و مقتدای «عبادی الصالحون» هستند!
✍️ در پایان فراموش نکنیم که «منتظرانِ مصلح، خود باید صالح باشند» و کسی که در خانه یا محل کار یا... اهل ظلم است، چگونه میتواند از عباد صالح و یاور امام صالحان باشد؟!
چنانچه امام صادق(ع) فرمودند: «کسی که میخواهد از یاران حضرت قائم باشد باید منتظر بوده و از گناهان دوری کرده، به اخلاق پسندیده عمل کند در حالی که چشم به راه ظهور او میباشد» (الغیبة نعمانی، ص ۲۰۰، ح ۱۶)؛ لذا اگر تحققِ این وعده الهی تاکنون به تأخیر افتاده، به همین دلیل است که «عبادی الصالحونِ» مورد نظر برای یک قیام و انقلاب جهانی تأمین نشدهاند! بنابراین برای زمینهسازی حکومت حضرت، هم باید صالح بود و هم در پرورش صالحین کوشید!