#کتاب_داستان (۱۴)
#امام_علی ع
📚جهت مطالعه پی دی اف کتاب داستان #امیرالمؤمنین ع به کانال تازه تاسیس انیمیشن و داستان امامان بروید👇
https://eitaa.com/kartonemaman
#صالح_ع (۸)
⚪️علامت عذاب قوم ثمود
حضرت صالح ع پس از مشاهده لجاجت قوم ثمود، از علامت نزدیک شدن عذاب الهی بر آن قوم پرده برداشته و فرمود: «شما فردا صبح رویتان "زرد" میشود و روز دوم "سرخ" میگردد و روز سوم "سیاه" میشود.»
وقتی این خبر به مردم رسید، گفتند: صالح خیال کرده سه روز دیگر از دست ما آسوده خواهد شد و ما پیش از رسیدن این سه روز، خودمان را از دست او و خاندانش آسوده میسازیم.
در نتیجه نُه تن از مفسدان شهر در صدد برآمدند که صالح ع را به قتل رسانند. اندیشه آنان این بود که: ما صالح را میکشیم تا اگر راست میگوید و به راستی قرار است عذاب بر ما فرود آید، ما پیش از آمدن عذاب، خودش را به قتل رسانده و انتقام خود را از او گرفته باشیم و اگر دروغ میگوید که ما او را هم به دنبال شترش فرستاده باشیم.
قرآن کریم در سوره نمل آیات ۴۸ تا ۵۱ اجمالا از آن توطئه خبر داده اما جزئیاتش در تواریخ چنین آمده است که، در کنار شهر کوهی بود که معبد صالح ع در آنجا بود، و گاه شبانه به آنجا میرفت و به عبادت و راز و نیاز با پروردگار میپرداخت. آنها تصمیم گرفتند که در آنجا کمین کنند و به هنگامی که صالح ع به آنجا آمد او را به قتل رسانند، و پس از شهادتش به خانه او حمله ور شوند و شبانه کار اهل و عیالش را نیز یکسره کنند، و سپس به خانههای خود برگردند و اگر سؤال شود اظهار بی اطلاعی کنند.
اما خداوند توطئه آنها را به طرز عجیبی خنثی کرده و نقشه هایشان را نقش بر آب ساخت. قرآن میگوید: آنها نقشه مهمی کشیدند و ما هم نقشه مهمی کشیدیم، در حالی که آنها خبر نداشتند! «وَمَكَرُواْ مَكرا وَمَكَرنَا مَكرا وَهُم لَا يَشعُرُونَ».
هنگامی که آنها در گوشه ای از کوه کمین کرده بودند کوه ریزش کرد و صخره عظیمی از بالای کوه سرازیر شد و آنها را در لحظه ای کوتاه درهم کوبید و نابود کرد! چون مردم آمدند و آن نُه نفر را کشته دیدند، به صالح ع گفتند: تو اینها را کشته ای. در صدد برآمدند که صالح ع را به قتل رسانند. نزدیکان صالح ع به دفاع از او برخاسته گفتند: وی به شما وعده عذاب داده است. اکنون صبر کنید تا اگر در این سخن راستگو باشد خشم خدا را زیاد نکرده باشید و اگر دروغگو بود، ما او را به شما تسلیم خواهیم کرد. و بدین ترتیب مردم را از دور او متفرق کردند.
گفته شده، سه روزی که قوم ثمود در آن مهلت یافت، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه بود و آنچه صالح ع گفته بود شد، در روز اول رخساره آن قوم زرد شد، آنان نزد یکدیگر شدند و گفتند که اینک آنچه صالح ع گفته بود تحقق یافت، طاغیان قوم گفتند: ما به هیچ وجه به سخنان صالح ع گوش نمی دهیم و آن را قبول نمی کنیم هر چند که آن بلایی که او را از پیش خبر داده عظیم باشد. روز دوم صورتهایشان گلگون شد باز نزد یکدیگر رفته و گفتند: ای مردم، آنچه صالح ع گفته بود فرا رسید! این بار نیز سرکشان قوم گفتند: اگر همه ما هلاک شویم حاضر نیستیم سخنان صالح ع را پذیرفته، دست از خدایان خود برداریم، خدایانی که پدران ما آنها را میپرستیدند.
در نتیجه توبه نکردند و از کفر و عصیان برنگشتند به ناچار همین که روز سوم فرا رسید چهره هایشان سیاه شد باز نزد یکدیگر شدند و گفتند: ای مردم! عذابی که صالح ع گفته بود فرا رسید و دارد شما را میگیرد. سرکشان قوم گفتند: آری آنچه صالح ع گفته بود ما را فرا گرفت.
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
در #ماه_رجب دعا فراوان کنید مخصوصا جهت تعجیل در ظهور منجی عالم، این از #اعمال_منتظران است.
#کتاب_داستان (۱۵)
#امام_علی ع
📚جهت مطالعه پی دی اف کتاب داستان #علی_همای_رحمت به کانال تازه تاسیس انیمیشن و داستان امامان بروید👇
https://eitaa.com/kartonemaman
انیمیشن و داستان پیامبران و امامان
#صالح_ع (۸) ⚪️علامت عذاب قوم ثمود حضرت صالح ع پس از مشاهده لجاجت قوم ثمود، از علامت نزدیک شدن عذاب
#پرسش_و_پاسخ (۶٠)
🟧قرآن کریم چه ویژگی های منحصر به فردی را در بیان قصه های خود مراعات می کند؟
قصه گویی شیوه ای پرکاربرد در قرآن است که به دفعات (حدود یک ششم قرآن) از آن برای منظور خود که هدایت و بیان حقایق است بهره می گیرد.؛ روش قرآن کریم در بیان قصص، از ویژگی های منحصر به فردی برخوردار است که با هیچ کتاب تاریخی یا داستانی قابل مقایسه نیست. از جمله آن اوصاف ویژه موارد زیر است:
الف) گزینش و حذف جزئیات:
در قرآن جز در موارد اندکی که سرگذشت فرد یا قومی به طور مفصل و کامل ذکر شده است، در سایر موارد تنها گوشهای از کل یک سرگذشت را روشن میسازد.
مرحوم علامه طباطبائى در این زمینه میگوید: «قرآن کریم کتاب دعوت و هدایت است و در این رسالت و هدفى که دارد، یک قدم راه را به طرف چیزهاى دیگر از قبیل تاریخ و یا رشتههاى دیگر کج نمىنماید زیرا هدف قرآن تعلیم تاریخ و رماننویسى نیست.»
ب) تکرار:
تکرار قصهها یکی از خصوصیات ذکر قصص در قرآن است. به عنوان نمونه سرگذشت حضرت موسی ع نزدیک به سی مورد در قرآن آمده است.
امام خمینی ره در مورد فلسفه این ویژگی قصص قرآن میفرمایند:«در این کتاب شریف قضایا به طورى شیرین اتفاق افتاده که تکرار آن انسان را کسل نکند؛ بلکه در هر دفعه که اصل مطلب را تکرار مى کند، خصوصیات و لواحقى در آن مذکور است که در دیگران نیست.»
ج) پیام محوری:
در داستانهای قرآنی، اصالت با پیام است. آن هم پیامهای آموزنده وحق. بر همین اساس پیام داستانهای قرآن لزوماً در انتهای داستانها نیست و چه بسیار گرماگرم یک ماجرا پیام هدایتی به صورت ماهرانه با طبعی بدیع و تازه به مخاطبان منتقل می شود.
د) قسمت قسمت کردن:
گاهی قرآن قصهها را به صورت قسمت قسمت میآورد که در این صورت ممکن است حوادث بر حسب ترتیب زمان چیده نشود. مثلاً در داستان حضرت موسی ع در سوره طه در ابتدا از واقعه دنبال آتش رفتن آغاز شده و آنگاه واقعه گذاشتن موسی ع در میان تابوت و رهانمودن او در رود نیل آمده است.
هـ) زنده شمردن چهرههاى داستان:
قرآن گاه با مخاطب قرار دادن، چهرههاى داستان را زنده مىشمارد. گویى آنان در برابر قرآن ایستادهاند و نعمتهایش را که به آنان ارزانى داشته است برمىشمارد، در حالى که اثرى از آنان جز سرگذشت و قصهشان باقى نمانده است. به همین دلیل قرآن به جاى ضمیر مفعولى «هُم یعنی آنان» ضمیر «کُم یعنی شما» را بکار برده است: «وَإِذْ نَجَّيْنَاكُمْ مِنْ آلِ فِرْعَوْن ...» (سوره بقره/آیه49). و به یاد آورید هنگامى که نجات دادیم شما را از ستم فرعونیان...
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
🌙 شبهای آخر #ماه_رجب را قدر بدانیم...
#شب_جمعه یادی کنیم از شهید خدمت رئیس جمهور مظلوم شهید رئیسی عزیز... خدا رحمتت کنه چه زود از دستت دادیم.
انیمیشن و داستان پیامبران و امامان
#صالح_ع (۸) ⚪️علامت عذاب قوم ثمود حضرت صالح ع پس از مشاهده لجاجت قوم ثمود، از علامت نزدیک شدن عذاب
#پرسش_و_پاسخ (۶۱)
🟨در آیات آمده که خدا "مکر" دارد؛ مگر "مکر" کار قبیحی نیست؟
اولاً «مکر» در لغت عرب با آنچه در فارسى امروز از آن میفهمیم تفاوت بسیار دارد؛ زیرا در فارسى امروز «مکر» به نقشههاى شیطانى و زیانبخش گفته میشود، در حالیکه در لغت عرب هر نوع چارهاندیشى را «مکر» میگویند: «المکر صرف الغیر عما یقصده»؛(مکر این است که کسى را از منظورش باز دارند). اعم از اینکه خوب باشد یا بد باشد.
بر این اساس، مکر در اصطلاح قرآن اختصاص به نقشههاى شیطانى و زیانبخش که در فارسى امروز استعمال میشود ندارد، بلکه هم در مورد نقشههاى زیانبخش، و هم چارهاندیشیهاى خوب به کار میرود. به همین دلیل در قرآن مجید گاهى «مکر» با کلمه «خیر» ذکر شده است، مانند: «وَ مَکَرُوا وَ مَکَرَ اللَّهُ وَ اللَّهُ خَیْرُ الْماکِرینَ». و گاهى با کلمهی «سیئ» آمده است، مانند: «اسْتِکْباراً فِی الْأَرْضِ وَ مَکْرَ السَّیِّئِ وَ لا یَحیقُ الْمَکْرُ السَّیِّئُ إِلاَّ بِأَهْلِه». (دورى آنان از راه؛ به جهت استکبار و بلندپروازى در زمین و نیز به علت مکر بدى که داشتند بود، و مکر بد جز به اهل مکر برنمیگردد)
ثانیاً مکر الهی نوعی مکر جزائی است یعنی مختص کسانی است که با خدا مکر و حیله میکنند و جزائی متناسب با عمل آنها است. پس مکر خدا مکری نیکو است؛ چرا که جزای مکر است، اما مکرهای انسان غالبا ریشه در پلیدی و حس انتقام جویی او دارد.
بنابراین هر اندازه که فردِ خودپرست و منافق در مکر خود، پیچیدهتر عمل کند، جزای الهی هم به همان اندازه پیچیده خواهد بود. اما عامل آن خود فرد است. همچنانکه عامل ایجاد سایه، جسم تاریک است نه آفتاب؛ در واقع این مکرِ خود انسان است که بر سر او میشکند و همین معنای مکر الهی است.
در همین راستا از امام رضا ع در مورد انتساب «خدعه»، «استهزاء» و «مکر» به خدا -که در قرآن ذکر شده است - سؤال شد؛ آنحضرت فرمود: «خدای عزّ و جلّ نه استهزاء میکند نه خدعه و نه مکر (ابتداءاً)، بلکه جزای استهزاء و مکر و خدعه را میدهد».
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
🌙 در #ماه_رجب دعا فراوان کنید مخصوصا جهت تعجیل در ظهور منجی عالم، این از #اعمال_منتظران است.
#صالح_ع (۹)
🟤عذاب دردناک قوم ثمود
پس آن که عذاب الهی برای قوم ثمود مسجل و قطعی شد خداوند، صالح ع و مؤمنان را (که بالغ بر چهار هزار نفر بودند) به رحمت خویش نجات و ایمنی بخشید و آنان از محل وقوع عذاب الهی فاصله گرفتند.
نیمههای شب، جبرئیل امین ع بر آن قوم نازل شد و صیحه ای زد، این صیحه به قدری بلند بود که بر اثر آن پردههای گوششان دریده شد، و قلبهایشان شکافته گردید، و جگرهایشان، متلاشی شد و همه آنها در یک لحظه به خاک سیاه مرگ افتادند وقتی که آن شب به صبح رسید، خداوند صاعقه آتشین و فراگیری از آسمان به سوی آنها فرستاد، آن صاعقه تار و پود آنها را سوزانید، و آنها را به طور کلی از صفحه روزگار برافکند. قوم ثمودی که خانه و دیار آنان سرزمینی را اشغال نموده و طنین مبارزه آنان با صالح ع و تکذیب آنان فضای آن محیط را فراگرفته بود، ناگهان برای همیشه در سکوت فرورفت، گویا در آن سرزمین هرگز بشری سکونت نداشته است.
شدّت و هدّت عذاب به اندازه ای بود که حتی نتوانستند از جایی که نشسته بودند برخیزند و کسی را هم نیافتند که به یاری خویش بطلبند.
آن مردم نادان تصور میکردند خانههای مستحکم آنان که متکی به استواری کوهها میباشد، میتواند آنان را در برابر خشم الهی امان دهد و جانشان را حفظ نماید، اما غافل بودند از اینکه حتی استحکام و استواری کوهها نیز وابسته به قدرت خداست.
جالب اینجاست که خداوند میفرماید: «إِنَّآ أَرسَلنَا عَلَيهِم صَيحَة وَٰحِدَة فَكَانُواْ كَهَشِيمِ المُحتَظِرِ؛ ما فقط یک صیحه بر آنها فرستادیم و به دنبال آن همگی به صورت گیاه خشکی درآمدند که صاحب چهارپایان (در آغل) جمع آوری میکند. » (قمر/ ۳۱)
قرآن عامل نابودی این قوم را عذابی سرکش «طاغیه» میشمرد (حاقه / ۵) که این عذاب سرکش در جایی تحت عنوان «رجفه» زلزله (اعراف/ ۷۸) و در آیه ای تحت عنوان «صاعقه» (فصلت/ ۱۳) و در آیه دیگری تحت عنوان «صیحه» (حجر/ ۸۳) آمده است که در حقیقت همه به یک معنی باز میگردد، زیرا صاعقه، همیشه با صدای عظیمی همراه است، و لرزه برنقطه ای که فرود میآید، وارد میکند و این حالت عذابی است طغیانگر و سرکش. و بالاخره از کفار و سرکشان این قوم خداوند یک نفر را باقی نگذارد.
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
در #ماه_رجب دعا فراوان کنید مخصوصا جهت تعجیل در ظهور منجی عالم...
#عید_مبعث مبارک باد.
انیمیشن و داستان پیامبران و امامان
#صالح_ع (۹) 🟤عذاب دردناک قوم ثمود پس آن که عذاب الهی برای قوم ثمود مسجل و قطعی شد خداوند، صالح ع و
#پرسش_و_پاسخ (۶۲)
🟩حضرت جبرئیل کیست؟ و چه نقشی در زندگانی انبیاء ایفاء کرد؟
«جبرئیل»، یکی از چهار فرشته مقرّب بلکه برترین آنها (میکائیل، اسرافیل و عزرائیل) است. او در ادیان ابراهیمی رابط میان خداوند و پیامبران است. در کتابهای دینی از نقش جبرئیل بسیار یاد شده است. او، ابراهیم ع را از آتش به فرمان خدا نجات داد و از موسی ع در مبارزه با فرعون حمایت کرد. هنگام خروج بنی اسرائیل از مصر، فرعونیان را به بحر احمر کشانید و در آن غرق کرده، و به داوود ع ساختن زره آموخت. او زکریا ع را به ولادت یحیی ع و مریم س را به ولادت عیسی ع بشارت داد.
در قرآن کریم، جبرئیل همان «روح القُدُس» است. دلیل صریح این مطلب، آیه ۱۰۲ سوره «نحل» است: «قُلْ نَزَّلَهُ رُوحُ القُدُسِ مِنْ رَبِّکَ./ بگو آن (قرآن) را روح القدس از سوی پروردگارت نازل کرده است. »
همچنین در قرآن با نام های: «روح» (غافر، ۱۵)، «الرُّوحُ الاَمین»، (شعراء، ۱۹۳)، «شَدیدُ القُوی» (نجم، ۵) و «رَسُولٌ کَریم» (تکویر،۱۹) از او یاد شده است.
برخى در وجه شدیدالقوی بودن جناب جبرئيل شواهدى را ذكر كرده اند؛ مانند اينكه سرزمين قوم لوط را با بال خود به آسمان برد و آن را واژگون ساخت (هود/82) و با صيحه اى قوم ثمود را نابود كرد (هود/67) و در كمتر از چشم برهم زدنى از آسمان بر پيامبران نازل مى شد و به سوى آسمان صعود مى كرد.
در سوره «نجم» به ملاقات یا مواجهه پیامبر ص با جبرئیل، تصریح دارد. طبق احادیث بسیاری، جبرئیل به صورت جوان خوشرویی به نام دِحیه کلبی، بر حضرت محمد ص ظاهر میشده است. آن حضرت، جبرئیل را به صورت اصلی خودش نیز مشاهده کرده است. در غزوه بدر با هزاران فرشته، به مدد پیامبر اسلام ص و یاران او آمد، در معراج همسفر و راهنمای حضرت رسول ص بود و در منتهای معراج، در «سدرة المنتهی»، از مسیر باز ماند و به پیامبر ص گفت: دیگر مأذون نیست که پیشتر رود و آن حضرت به تنهایی به سیر معراج ادامه داد. نامهای دیگر جبرئیل، عبارت است از: فرشته وحی، امین وحی، روح الامین عقل اوّل، ناموس اکبر، روح اعظم.
چندین روایت، نقش آن فرشته بزرگ الهی را در قیام عظیم و جهانی حضرت مهدی ع، به روشنی بیان کرده و از او به عنوان اولین کسی که با حضرت مهدی ع بیعت خواهد کرد، نام برده است. در بعضی از روایات آمده است: او به همراه خیل عظیمی از فرشتگان، هنگام ظهور در محضر آخرین حجّت الهی حاضر شده و به یاری آن حضرت خواهند شتافت. امام صادق ع در قسمتی از یک روایت طولانی فرموده است: «… فَاَوّلُ مَنْ یُبایِعُهُ ذَلکَ الطائِرُ وَ هُوَ وَاللَّهِ جَبْرَئیل علیه السلام»
منبع: [فرهنگ الفبایی مهدویت ص ۱۰۴] و [پرتال جامع علوم و معارف قرآن]
📎جهت مطالعه بیشتر روی قسمت آبی متن بزنید.
📱کانال انیمیشن و داستان پیامبران و امامان👇
https://eitaa.com/kartonanbiya
https://eitaa.com/kartonemaman
🌙 هركه #ماه_شعبان را روزه بدارد، پیامبراکرم ص او را در روز قيامت شفاعت میکند.
🇮🇷 #دهه_فجر گرامی باد. 🇮🇷