حامد کاشانی
🖌والقول بتفضيل علي رضياللهعنه مشهور عند كثير من الصحابة كالذي يروى عن عبد الله بن عباس وحذيفة بن اليمان وعمّار وجابر بن عبد الله وأبي الهيثم بن التيهان وغيرهم
اعتقاد به افضلیت علی رضياللهعنه مشهور و رایج میان صحابه بوده است.
👌 این عبارت بسیار حائز اهمیت از ابوبکر الباقلاني(٤٠٣ هـ.) متکلّم برجستهی اشعری در کنار دهها نصوص دیگر دلالت بر این مهم دارد که در طبقهی صحابه افراد متعددی معتقد به افضلیت امیر المؤمنین صلواتاللهعلیه بر جمیع صحابه بودند و این اعتقاد در میان آنها مشهور بوده است. این اسناد مهم، بر اجماعِ ادعاییِ موهوم که "نزد اهلسنّت افضلیت خلفای اربعه به ترتیب خلافت ایشان است" مُهر ابطال میزند؛ چرا که سلف امت از صحابه و تابعان در اینکه پس از رسول خدا صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم چه کسی افضل امّت است، اختلاف داشتند، ولی بعدها به دلایل متعددی حکومتها و علمای دستنشاندهی آنان، سعی در این داشتند و دارند که این حقایق را کتمان یا انکار کنند و "افضلیت به ترتیب خلافت" یا بهتر بگوییم: "افضلیت متخیّل" را قطعی و واقعی جلوه دهند.
بررسی دقیق این موضوع و آثار آن در حوزهی حدیث و رجال عامه نتایج ارزندهای به همراه دارد.
گفتنی است محدث معاصر جناب دکتر شیخ محمود سعيد ممدوح کتاب ارزشمندی در همین زمینه با عنوان "غاية التبجيل وترك القطع في التفضيل" نگاشته است.
پ.ن۱: مطلب باقلانی و توضیحات مربوط به آن، ناظر به این است که مسألهی افضلیت میانِ اهلسنت امری اختلافی بوده و پُر واضح است که شیعیان صرفِ قیاس نفس الرسول صلواتاللهعلیهما با دیگران را توهین به مقام شامخ حضرت میدانند.
پ.ن۲: یک رسالهی دکتری در دانشگاه تهران با موضوع نقدِ اجماع ادعایی در افضلیت به ترتیب خلافت از نقطهنظر تاریخی و آثار حدیثپژوهی آن، در دست تکمیل و دفاع است.
پ.ن ۳ : تصویر فوق: نسخهی منحصر به فرد کتاب مناقب الأئمة الأربعة، أبوبكر الباقلاني، مكتبة الأسد_دمشق، رقم ٣٤٣١، تاريخ کتابت: شعبان ٥٩٨ هـ.
@kashani1395
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ هیبتِ امیرالمؤمنین صلوات الله علیه
🔸 برگرفته از فصل دوم برنامه تلویزیونی "ماه من"؛ چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹
7.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️ هدیه ای قبل از زیارت
🔸 برگرفته از جلسه "پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم مجرای رحمتِ دنیا و آخرت"
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ، حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَنَبِيِّكَ، وَأُمِّ أَحِبَّائِكَ وَأَصْفِيائِكَ، الَّتِي انْتَجَبْتَها وَفَضَّلْتَها وَاخْتَرْتَها عَلَىٰ نِساءِ الْعالَمِينَ . اللّٰهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَها مِمَّنْ ظَلَمَها وَاسْتَخَفَّ بِحَقِّها، وَكُنِ الثَّائِرَ اللّٰهُمَّ بِدَمِ أَوْلادِها . اللّٰهُمَّ وَكَما جَعَلْتَها أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدىٰ، وَحَلِيلَةَ صاحِبِ اللِّواءِ، وَالْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلإِ الْأَعْلىٰ، فَصَلِّ عَلَيْها وَعَلَىٰ أُمِّها صَلاةً تُكْرِمُ بِها وَجْهَ أَبِيها مُحَمَّدٍ صَلَّى اللّٰهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ وَتُقِرُّبِها أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِها، وَأَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هٰذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَالسَّلامِ.
تلگرام | ایتا | بله | روبیکا | آپارات | سایت | صفحه یوتیوب
13.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کمک به گروه پژوهشی و تهیه منابع تحقیق و فعالیتهای علمی مرتبط با اهل بیت و تدارک مکان مناسب
طبق قرار ماهانه(بیستوچهارم هر ماه) عموم مخاطبان را به کمک به فعالیتهای مرتبط با اهل بیت علیهم السلام دعوت و شریک میکنیم. خداوند نیت و قلب ما را به نور ولایت امیرالمومنین سلام الله علیه نورانی گرداند.
ان شاء الله
شماره کارت بانک رسالت
5041721050561548
شماره کارت بلوبانک
6219861940615684
شبای بلو بانک
280560611828005530696901
شماره شبای بانک صادرات
970190000000111668019004
به نام حامد رحمت کاشانی
@kashani1395
24 - برخی از مشکلاتِ تحلیلِ واقعه ی کربلا.mp3
6.78M
10.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
45.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖌به بهانهی سالروز جنگ احد
در چنین روزهایی از ماه شوّال در سال سوم هجری جنگ احد رخ داد و در حالی که سختی نبرد سبب شد تا جمع زیادی فرار را بر قرار ترجیح دهند، مولای ما غوغایی به پا کرد که نه تنها عالم بشریت، بلکه مجرّدات عالم یعنی ملائکهی آسمان را نیز حیرتزده کرد؛ در زیارت مولا در روز ۱۷ ربیع چنین میخوانیم:
السَّلامُ عَلَيكَ يا مَن عَجِبَت مِن حَمَلاتِهِ فِي الوَغى مَلائِكَةُ السَّماواتِ...
دلاوری که پهلوانان تاریخ را به محاق برد و یاد آنان را از اذهان پاک کرد.
ابن ابی الحدید پیرامونِ شجاعت حضرت گفته است:
"در شجاعت، باعث شد كه مردم، ياد [دليران] پيش از او را فراموش كنند و نام كسانى را كه پس از او آمدند، محو كرد. موقعيّتهاى وى در جنگ، مشهور است كهتا روز قيامت، ضربالمثل است. او دليرى است كه هرگز فرار نكرد و از هيچ سپاهى نهراسيد، و در برابر جنگجويى قرار نگرفت، مگر آن كه وى را كُشت، و هيچگاه ضربهاى نزد كه ضربه اوّل وى به ضربه ديگرى نيازمند باشد، و در حديثاست كهضربههاى وى، تك بود."
أمَّا الشَّجاعَةُ فَإِنَّهُ أنسَى النّاسَ فيها ذِكرَ مَن كانَ قَبلَهُ ، ومَحَا اسمَ مَن يَأتي بَعدَهُ. ومَقاماتُهُ فِي الحَربِ مَشهورَةٌ، يُضرَبُ بِهَا الأَمثالُ إلى يَومِ القِيامَةِ ، وهُوَ الشُّجاعُ الَّذي ما فَرَّ قَطُّ، ولَا ارتاعَ مِن كَتيبَةٍ، ولا بارَزَ أحَدا إلّا قَتَلَهُ ولا ضَرَبَ ضَربَةً قَطُّ فَاحتاجَتِ الاُولى إلى ثانِيَةٍ. وفِي الحَديثِ: كانَت ضَرَباتُهُ وَترا...
📖 شرح نهج البلاغة، ١/٢٠
شاعر شیعیِ قرن چهارم هجری جناب ابو عبد الله السوسي نیز چنین سروده است:
ما زالَ فِي الأرضِ أبطال فَمُذ نَشَأَ الـ
ـوَصِـيُّ يُبـطِـلُهُم يَـومَ الوَغـى بَطَـلوا
همواره پهلوانانی در جهان بودند تا آن زمان که وصیّ پیغمبر صلواتاللهعلیهما پا به عرصه گذاشت و یاد و خاطرهی همهی آنان را با جنگاوی حیرتانگیز خود محو نمود.
📖 المناقب لابن شهرآشوب، (ط علامه) ، ٣/١١٤
و در همین معنا، بیت زیبای مرحوم السيد سليمان الكبير النجفي (١٢١١هـ) است:
كَـم وَثـبَةٍ مِنهُ لِنَـصرِ مُحَـمَّدࣲ
تُنسيكَ وَثبَةَ كُلِّ لَيثٍ قَسوَرِ
چه دلاوریها از او در یاری رسول خدا صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم، سر زد که جنگاوری همهی شیران دلیر را به فراموشی سپرد.
📖 ديوان السيد سليمان الكبير، ص ١٧٤
این حقيقت را غیر مسلمانانی که با تاریخ اسلام آشنا بودند نیز به سلک نظم کشیدهاند؛ عبد المسیح انطاکی (1922 م) در قصیدهی طولانی خود در مدح مولا چنین سروده است:
أنسى بِهَا الناسَ شُجعاناً لَها سَلَفَت
قِـدماً وَلَم يُـبقِ مِن فَـخـــر لِآتيـهـا
چنان دلیرانه در کارزار وارد میشد که یاد و خاطرهی پهلوانان قبل از خود را از خاطرهها محو نمود و جای هیچ فخری برای پهلوانان آینده باقی نگذاشت.
📖القصیده العلویّة المبارکة (ط الأعلمي)، ص ۶۷۹
@kashani1395