شعارهای۱۳آبان.pdf
307K
📖 مجموعهای از شعارهای مورد استفاده در راهپیمایی روز سیزدهم آبان
#لبیک_یا_خامنه_ای
#استکبار_ستیزی
🔶 جهت دریافت بیش ۵۰۰۰ محتوای تبلیغی به کانال زیر مراجعه فرمایید👇👇
💠 @mohtava_tab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹🔷صله رحم با افراد غیر متدین
⁉️با توجه به اینکه یکی از تکالیفی که بر عهده ماست صله ارحام است، آیا شامل افراد غیر متدین فامیل هم می شود؟🧐
🔻در چه صورتی قطع ارتباط با چنین افرادی اشکالی ندارد؟🤨
💠 #استاد_محمدی
#صله_رحم
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✨﷽✨
🌹تعریف دقیق ریا چیست
ریا از کلمه «رویت» میآید، یعنی انسان یک کار خوب را برای دیدن و تعریف کردن مردم از او انجام دهد.
✍️ پس ریا باید دو شرط داشته باشد:
1️⃣ دیدن مردم ،
2️⃣ نیت ستوده شدن.
که اگر این دو شرط با هم محقق نشود ریا نیست.
ممکن است کسی برای نماز جماعتی که همه میخوانند وضو بگیرد دچار حس لذت از ستوده شدن شود و ریا کند. ولی کسی وسط خیابان اذان بگوید و ستوده شدن برایش مهم نباشد.
پس در یک کلام #ریا یک عملی است که مربوط به انسان و خدا است و از نظر بیرونی برای هیچ بینندهای قابل تشخیص یا اندازهگیری نیست و متهم کردن کسی به ریا امری معصیت و نادرست است.
یک سمعه هم هست که فعلی نزدیک ریاست. در این کار برای کسی که کار خوبی میکنیم مهم نیست بلکه او جایی که خواهد گفت مهم است. سمعه از شنیدن میآید.
#اخلاص
مثال برای فرزند رییس یک کار خوبی میکنیم که اصلا فرزند برای ما عددی نیست بلکه برای تعریف کردن ما نزد پدرش این کار خوب را انجام میدهیم
┄┄┅┅┅❅🌼❅┅┅┅┄┄
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
نیت
آیت الله حائری شیرازی:
یکی از علل گرفتاری به #غرور این است که انسان پیش از اینکه #نیت را ارزیابی کند، عمل را ارزیابی میکند.
در کلام دیگری ایشان فرمودند:
نیت، آبیاری کننده ی عمل:👇
با آب شیرین میشود کشاورزی کرد ولی با آب شور نه. آب شور، درختها را میخشکاند.
درخت عمل از نیتهای خیر و شیرین سیراب میشود؛ مادامکه نیت خالص باشد این درختها خرم و باشکوهاند؛ اگر نیات دیگری پا در میان بگذارند، آب شور با آب شیرین مخلوط شده است. طبیعتا پژمردگی و خشکیدن درخت غیرقابل اجتناب است.
روایت ها و حکایت ها
https://eitaa.com/joinchat/2786197731C88ffbcfb9c
#حبط_عمل
#فساد_عمل
نیت
کلام شهید مطهری در
رابطه با اهمیت نیت:
یک تفاوت اصیل در میان قوانین الهی و قوانین بشری همین است که قوانین الهی دو بعدی است و قوانین بشری یک بعدی. قوانین بشری به نظام روحی و تکامل معنوی فرد کاری ندارد. وقتی که یک دولت برای مصالح کشور، اقدام به وضع مالیات میکند، هدفش فقط بدست آوردن پول و تأمین هزینه کشور است. دولت نظری ندارد که پرداخت کننده مالیات چه نیتی دارد؟ آیا با طیب خاطر و رضایت و از روی علاقمندی به دولت یا کشور مالیات میدهد یا از روی ترس؟ هدف دولت تنها پول گرفتن است، حتی اگر پرداخت کننده در دلش فحش هم بدهد باز هم منظور دولت عملی شده است.
ولی در قوانین الهی چنین نیست؛ در این قوانین،خمس و امثال آن بطور مطلق خواسته نشده است، بلکه توأم با نیت خالص و قصد قربت خواسته شده است.
#نیت، جان عمل است و همانطوری که تن آدمی شریف است به جان آدمیت، شرافت عمل آدمی نیز بستگی به جان آن دارد. جان عمل چیست؟ جان عمل،نیت و #اخلاص است.
یک نمونه تاریخی:
زبیده زن هارون الرشید، نهری در مکه جاری ساخته است که از آن زمان تاکنون مورد استفاده زوّار بیت اللّه است. این کار، ظاهری بسیار صالح دارد. همت زبیده این نهر را از سنگلاخهای بین طائف و مکه به سرزمین بیآب مکه جاری ساخت و قریب دوازده قرن است که حجّاج تفتیده دل تشنه لب از آن استفاده میکنند.
از نظر چهره ملکی، کار بس عظیمی است؛ ولی از نظر ملکوتی چطور؟ آیا ملائکه هم مانند ما حساب میکنند؟ آیا چشم آنان هم به حجم ظاهری این خیریه خیره میشود؟
نه، آنها طوری دیگر حساب میکنند. آنان با مقیاس الهی، ابعاد دیگر عمل را میسنجند؛ حساب میکنند که زبیده پول این کار را از کجا آورد؟ زبیده همسر یک مرد جبّار و ستمگر به نام هارون الرشید بود که #بیت_المال مسلمین را در اختیار داشت و هر طور هوس میکرد عمل مینمود. زبیده از خود ثروتی نداشت و مال خود را صرف عمل خیر نکرد؛ مال مردم را صرف مردم کرد؛ تفاوتش با سایر زنانی که مقام او را داشتهاند در این جهت بود که دیگران مال مردم را صرف شهوات شخصی میکردند و او قسمتی از این مال را صرف یک امر عامّ المنفعه کرد. تازه مقصود زبیده از این کار چه بوده است؟ آیا میخواسته نامش در تاریخ بماند؟ یا واقعا رضای خدا را در نظر داشته است؟ خدا میداند و بس.
🌸🍃🌸🍃
#سوادزندگی
اگر 100 مورچه سیاه و 100 مورچه قرمز را در یک شیشه بریزید، هیچ اتفاقی نمیافتد.
اما اگر شیشه را تکان دهید، مورچه ها شروع به کشتن یکدیگر میکنند.
مورچه های قرمز معتقدند سیاه دشمن است، در حالی که سیاهان معتقدند قرمز دشمن است.
اما دشمن واقعی کسی است که شیشه را تکان داده است.
در جامعه ما هم همینطور است.
قبل از شروع مبارزه با یکدیگر، باید از خود بپرسیم:
چه کسی شیشه را تکان داد؟
@DastaneRastan
#تفرقه
#وحدت
🌸🍃🌸🍃
شمسالدین ایلدگز، حاکم آذربایجان در زمان سلجوقی بود، که به او اتابک هم میگفتند، مالیات سنگینی بر مردم خوی بسته بود، چرا که آنها را همدست عثمانیها برای کودتا تصور میکرد.
مردم خوی از پرداخت مالیات به ستوه آمده بودند و رعیت در عذاب بودند. علیا خاتون زن فرماندار منصوب شمسالدین در خوی بود.
زن بسیار مومنهای بود که قرآن در منزلاش درس میداد و جزء معدود زنان باسواد در آذربایجان بود. روزی در کلاس درس قرآن یکی از زنان رعیت را دید که از شدت فقر تمرکز ندارد. خاتون گریست و گفت باید تدبیری بیندیشم.
پیکی صدا کرد و پیراهنی زربافت داشت که هدیه و ارث مادرش بود بسی گرانقیمت، آن را به پیک داد و گفت: نزد شمسالدین ببر و سلام مرا برسان و بگو این هدیه برای تو، از خراج سنگین مردم خوی صرف نظر کن، خدا خوشش نمیآید از فقر رو به نابودی هستند.
پیک پیراهن را آورد و شمسالدین وقتی پیراهن را دید، به غرور و غیرتش برخورد و گفت: چه شده است که زنی بر ما کرامت پیشکش میکند و سخاوت رخمان میکشد، پیراهن را ببر و بگو، یک سال مالیات آنها را شمس الدین بخشید.
پیک پیراهن را آورد، و داستان را گفت. خاتون پرسید، آیا شمسالدین پیراهن مرا دید؟ پیک گفت: آری بسته را باز کرد و دید. خاتون گفت : چشم نامحرم بر آن افتاد، من دیگر بر تن نمیکنم. ببرید و بفروشید و با آن مسجد و پلی بنا کنید. مسجدی در شهر ساختند که بعدها از بین رفت ولی پل خاتون ماند. پلی که راه مسیر کاروان عثمانی به خوی از روی رود قطور بود.
نقل از کتاب جوامع الحکایات و والمواعظ الحسنات
@DastaneRastan
#سخاوت
#حیا
#عفت
🌸🍃🌸🍃
#کاری_انجام_نمیشود_مگر_به_اذن_خداوند
حضرت عیسی علیه السلام به منزل یکی از اصحاب خود می رفت. در راه که می رفت، به گیاهی رسید و گياه گفت: «من داروی درد دختر حاکم این شهر هستم.» حضرت عیسی مقداری از آن را در جیب خودش گذاشت و به منزل آن صحابي رفت. آنجا به حضرت عيسي عرض شد که حاکم گفته: «دخترم مریض است و دکترها نتوانستهاند مداوایش کنند. اگر کسی دختر من را مداوا کند، هر چه بخواه، به او میدهم. اگر شما از خدا بخواهید و خدا به او عافیت بدهد و از پادشاه بخواهید که به دین حق وارد بشود، بسیار عالی است.» حضرت عیسی گفت: «برو به پادشاه بگو: من می آیم.» آنجا رفتند و حضرت عیسی علیه السلام گياهها را جوشاند و داد به او خورد و فردا و پس فردا هیچ اثری نشد. حضرت عیسی از خجالت گذاشت و از شهر بیرون رفت. سال دیگر دوباره عبورش به آنجا افتاد و دید گیاه، همان را می گوید. گفت: «تو پارسال هم همین حرف را زدی و آبروی ما را کم و زیاد کردی. امسال دیگر چه مي گويي؟» گفت: «چندین سال است خدا من را برای مداوای این درد خلق کرده است؛ لکن مأمور نبودم عمل بکنم. امسال مأمورم عمل بکنم.»
اثر کردن هر دارو به دست او است. اگر دکتر می روی، برخدا توکل كن. دارو هم باید اجازه داشته باشد تا اثر کند. اگر این دارو اجازه نداشته باشد، اثر نمی کند. شما دکتر متخصص می روی، دارو هم همین دارو است که دستور داده؛ لکن دارو مأمور نبوده اثر بکند؛ لذا انسان سزاوار است همه وقت بگوید: خدا. مریض شدی، بگو: خدا؛ دکتر می روی، بگو: خدا؛ دارو را میخواهی به مریض بدهی، بگو: خدا؛ همه اش خدا. الحمد لله الذی یفعل ما یشاء ولا یفعل ما یشاء غيره(سپاس خدايي را كه هر كاري كه بخواهد انجام مي دهد و غير از او كسي نيست که هر كاري را كه خواست، انجام دهد.
(كافي، ج 2 ، ص 529)
@DastaneRastan
#توکل
🌸🍃🌸🍃
#علم_و_عمل
دانشمندی سوار کشتی شد، نزد ناخدا رفت و گفت: آیا چیزی از علم ریاضی می دانی؟ ناخدا: نه چیز زیادی نمی دانم. دانشمند: پس نیمی از عمرت را از دست داده ای. بار دیگر پرسید: آیا چیزی از علم صرف و نحو می دانی؟ ناخدا: بهیچ عنوان. دانشمند: پس نیمی دیگر از عمرت را نیز از دست داده ای. در بین راه کشتی در طوفان گرفتار شد. ناخدا گفت: آیا شنا کردن بلدی؟ دانشمند: نه، بهیچ عنوان. ناخدا گفت: پس کل عمرت را از دست داده ای، کشتی در حال غرق شدن است. دانستن علم به تنهایی کافی نیست، گاهی لازم است از تجربه خود بخوبی استفاده کنیم.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#خوشبختی_را_کجا_میتوان_یافت
از خدا پرسید: «خوشبختی را کجا میتوان یافت؟»
خدا گفت: «آن را در خواستههایت جستجو کن و از من بخواه تا به تو بدهم.»
با خود فکر کرد و فکر کرد: «اگر خانهای بزرگ داشتم بیگمان خوشبخت بودم.»
خداوند به او داد.
«اگر پول فراوان داشتم یقیناً خوشبختترین مردم بودم.»
خداوند به او داد.
اگر... اگر... و اگر...
اینک همه چیز داشت اما هنوز خوشبخت نبود.
از خدا پرسید: «حالا همه چیز دارم اما باز هم خوشبختی را نیافتم.»
خداوند گفت: «باز هم بخواه.»
گفت: «چه بخواهم؟ هر آنچه را که هست دارم.»
خدا گفت: «بخواه که دوست بداری، بخواه که دیگران را کمک کنی، بخواه که هر چه را داری با مردم قسمت کنی.»
او دوست داشت و کمک کرد و در کمال تعجب دید لبخندی را که بر لبها مینشیند و نگاههای سرشار از سپاس به او لذت میبخشد.
رو به آسمان کرد و گفت: «خدایا خوشبختی اینجاست؛ در نگاه و لبخند دیگران.»
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#یک_لغت_قرآنی
🍃نَاشِئَة:
إِنَّ نَاشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئًا وَأَقْوَمُ قِيلًا (۶_مزمل)
نَاشِئَةَ به معنای ایجاد کردن، و نَاشِئَةَ اللَّيْلِ یعنی ایجاد کردن عبادتی در شب را گویند.
وَطْئًا از وَطأ، به معنای قرار گرفتن نابرابر و غیر قابل مقایسه یک امر بر امر دیگر را گویند.
وَأَوْرَثَكُمْ أَرْضَهُمْ وَدِيَارَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ وَأَرْضًا لَمْ تَطَئُوهَا (۲۷_احزاب)
یعنی وارث کرد شما را بر سرزمین و دیار کفار و مال و زمین شان در حدّ بسیار بالایی و غیر قابل مقایسه برتری تان داد.
"وَأَقْوَمُ قِيلًا"
أَقْوَمُ از قَوام، به معنای تکیه گاه محکم است.
الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ (۳۴_نساء)
یعنی زنان تکیه گاه محکم مردان هستند.
"وَأَقْوَمُ قِيلًا" یعنی هر ذکر و گفتاری که در شب از انسان به بالا رود گفتاری است که بیشتر بر روی اجابت و اثر آن روی گوینده اش می تواند تکیه کنند. مثال، استغفار در هر حال گفتاری قابل تکیه بر انسان برای بخشش گناهان اوست ولی اگر این گفتار، استغفار در دل شب از انسان صادر و گفته شود (وَبِالْأَسْحَارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ) یک گفتار با قوام است که به اجابت و اثربخشی بیشتر و قابل تکیه ای نزدیک است از این که در طول روز این گفتار قابل اتکاء از انسان صادر گردد. پس می توان گفت معنای آیه ایجاد کردن عبادت شبانه قابل مقایسه با عبادات دیگر در سایر ساعات روز نیست.
اهمیت بَین الطُلوعین و بَین الغُروبین نیز در آن است که زمین مسکونی ما در بَین الطُلوعین در حال برخاستن از سجده و در بَین الغُروبین در حال آماده شدن برای رفتن به سجده حق تعالی است که این دو زمان بسیار مبارک و زمان دعا و راز و نیاز و استغفار است طوری که برخی کسب لذت ها نفسانی حلال (زناشویی و خوابیدن) در این دو زمان کراهت دارد. محل شاهد این ادعا این که هر فضیلتی است در صبح تا قبل از طلوع خورشید می باشد چون با طلوع خورشید و تابش نور آن به زمین، زمین محل سکونت ما سر از سجده بر می دارد، و با تابش نور خورشید بر زمین ضُحیٰ اتفاق می افتد و سجده خورشید بر زمین شکل می گیرد، و حتی در حدیث است با طلوع خورشید نماز نخوانید تا اندازه دو نیزه از زمین ارتفاع گیرد چون خورشید از دو شاخ شیطان طلوع و غروب می کند؛ و هر عبادت صبحگاهی، قبل از طلوع خورشید است که زمین هنوز در حال سجده یا برخاستن از سجده می باشد؛ و برعکس در زمان غروب تا خورشید غروب نکرده و زمین به سایه نرفته است زمان اصیل و عبادت شروع می شود تا زمان عشاء که زمین ما با تاریکی مطلق در سجده کامل فرو رود.
در روایات معتبر آمده است: برای هر نمازی دو وقت است، الّا نماز مغرب که یک وقت دارد و همان وقت وجوب آن غروب آفتاب است و با برطرف شدن سرخی شفق وقت آن میرود. پس با غروب خورشید که زمین سایه می شود زمین به سجده نخست می رود و نماز مغرب شروع می شود و با عشاء که زمین مطلق در تاریکی می رود سجده دیگر زمین اتفاق می افتد که وقت نماز عشاء است. به تعبیری نماز صبح و نماز مغرب و عشاء ما هم زمان با سجده زمین است و با تابش نور خورشید بر زمین که زمین سر از سجده بر می دارد، زمان قضاء و سپری شدن وقت أدای نماز صبح است.
علت این که سجده بر زمین یا اجزای زمین باید باشد برای آن است که زمین بر خدا سجده می کند و انسان با قرار دادن پیشانی خود بر خاک و زمین در اصل زمین را در سجده بر خدا همراهی می کند. برخی انسان ها که دچار کما می شوند در اظهارات خود می گویند بلافاصله از دالان تاریکی به سرعت عبور کردند و سپس به روشنایی خاصی رسیدند، این دالان تاریک که در ابتدا دیده اند همان سیاه چاله های اطراف زمین هستند که در قرآن به آن حق تعالی "خَبْءَ" نام نهاده است. يُخْرِجُ الْخَبْءَ فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ (۲۵_نمل)
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#حدیث_روز
امام علی (ع) میفرمایند:
اَلـْحَقُّ جَديدٌ وَ إنْ طالَتِ الاْيّامُ، وَ الْباطِلُ مَخْذُولٌ وَ إنْ نَصَرَهُ أقْوامٌ.
حقّ و حقيقت در تمام حالات جديد و تازه است گر چه مدّتي بر آن گذشته باشد و باطل هميشه پست و بي أساس است گر چه افراد بسياري از آن حمايت كنند.
وسائل الشيعه، ج 20، ص 434، ح 32292
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#ضرب_المثل
#اصطلاح_از_بیخ_عرب_شده
در زمان حکومت طاهریان در خراسان، زبان و خط رسمی برای انجام کارهای دیوانی و حکومتی عربی بود. با آنکه طاهریان ایرانی بودند اما برای حفظ روابط دوستانه با خلفای عباسی و همچنین حفاظت از استقلال نو یافته، این کار را انجام دادند.
از این رو بزرگان و دانشمندان خراسان نیز به پیروی از حاکمان خود، زبان عربی آموختند و حتی شاعران اشعار خویش را به عربی می سرودند، اما از طرفی عدهای هم از مردم که به زبان و ادب فارسی علاقه داشتند به هر کسی که در گفتوگو های روزانه از عربی استفاده می کرد به کنایه می گفتند :"فلانی از بیخ عرب شده" یعنی نژاد و زبان خویش را فراموش کرده و همانند اعراب شده است. درحقیقت مردم چون قدرت مقابله با حکومت را نداشتند برای حفظ و نگهداری فرهنگ و زبان خویش مجبور به ساخت این چنین کنایه های بودند.
اصطلاح "از بیخ عرب شد" امروزه برای مواردی به کار می رود که شخصی در مقابل بدیهیات با وجود مدارک آشکار دست از لجبازی برندارد و همچنان به انکار حقایق واضح بپردازد.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#زندگینامه_معصومین
#قسمت_نهم
#امام_حسن_علیه_السلام
سپس (در برخى از روایات در روز هفتم) براى این نوزاد نورانی، دو رأس قوچ کبود رنگ را قربانی (عقیقه) فرمود: و ران یکى از آنها را همراه یک دینار به قابله داد. سر مبارک نوزاد را تراشید و هم وزن موی سرش ـ که یک درم و چیزی افزون بود ـ نقره به عنوان صدقه به فقرا، مستمندان و بینوایان داد. پیامبر اکرم (ص) سپس سر نورانى این نوزاد را به ماده خوشبو و عطرآگینى که از زعفران و چیزهایى مشابه ترکیب شده بود، معطر فرمود. سرانجام این نوزاد عزیز را بوسه باران کرد و مورد مهر وصف ناپذیر خویش قرار داد.
پیامبر اکرم (ص)، کنیه امام حسن (ع) را هم از شدت علاقه به ایشان، «ابو محمد» نهاد و این تنها کنیه اوست. القاب امام حسن (ع) هم سبط، سید، زکی و مجتبی است که «مجتبی» معروفتر میباشد. ضمناً امام حسن مجتبی (ع) به «کریم اهل بیت (ع)» نیز شهرت دارد.
پیامبر اکرم (ص) به امام حسن (ع) و برادرش امام حسین (ع) علاقه خاصی داشت و بارها میفرمود: «حسن و حسین فرزندان منند.»
تا پیغمبر اسلام (ص) در حیات مبارک بودند، امام حسن (ع) و برادرش حسین (ع) در کنار آن حضرت (ص) جای داشتند، گاهی آنان را بر دوش خود سوار میفرمودند، میبوسیدند و میبوییدند.
امام حسن (ع) حدود بیش از ۷ سال، زمان جد بزرگوار خود را درک و در آغوش مهر آن حضرت (ص) به سر برد و پس از رحلت پیامبر (ص) که با شهادت مادر گرامیش حضرت فاطمه زهرا (س) دو یا سه ماه بیشتر فاصله نداشت، تحت تربیت پدر بزرگوار خود امام علی (ع) قرار گرفت.
آغاز امامت ۱۰ ساله امام دوم شیعیان (ع)
آن حضرت (ع) در سن ۲۷ سالگی و پس از حادثه دهشتناک ضربت خوردن پدر ارجمند خود امام علی (ع) در مسجد کوفه و شهادت ایشان در ۲۱ رمضان سال ۴۰ هجری قمری، به امر خدا و طبق وصیت آن حضرت (ع) به مقام امامت رسید.
مدت امامت آن حضرت (ع) ۱۰ سال به طول انجامید و نزدیک به ۶ ماه هم به اداره امور مسلمین پرداخت. در این مدت معاویه که دشمن سرسخت امام علی (ع) و خاندان آن امام همام (ع) بود و سالها به طمع خلافت (در آغاز به بهانه خونخواهی عثمان و در آخر آشکارا به طلب خلافت) جنگیده بود، به عراق مقر خلافت امام حسن (ع) لشکر کشید و جنگ را آغاز کرد.
پس از شهادت امام علی (ع) و سخنرانی امام حسن (ع) در مسجد کوفه، همه مردم کوفه، مدائن، عراق، حجاز و یمن، با شوق و رغبت با ایشان بیعت کردند، جز معاویه که خواست از راهی دیگر برود و با آن حضرت (ع) همان رفتاری را پیش گیرد که با پدرش امام علی (ع) در پیش گرفته بود.
توطئههای پنهانی علیه امام حسن مجتبی (ع)
دوره کوتاه مدت خلافت آن حضرت (ع) مانند دوران خلافت پدرش امام علی (ع)، آکنده از فعالیت منافقان، خیانت کاران و جاسوسان (به حد اعلای خود) بود که مانع از پیروزی قاطع امام (ع) گردید.
از طرفی معاویه به مقابله با امام حسن (ع) برخاسته بود و از سوی دیگر در پی جنگهای سه گانه امام علی (ع) و به شهادت رسیدن بیشترین یاران باوفای اهل بیت (ع) مانند مالک اشتر و محمد بن ابی بکر، اوضاع برای سپاه اسلام بسیار دشوار شده بود.
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#نیایش_شبانه
الهی، در زندگیم با من باش.
حتی در مکثِ نفس هایم.
الهی، مرا به حال خود وا مگذار.
بگذار که با تو باشم و
تو در من و بر من باشی
که زندگی با تو،
سراسر عشق و اسرار است.
به دعایم گوش کن،
حتی وقتی زبان من خاموش میشود ،
دعای خاموشی مرا تو بشنو
ای مهربان ترین مهربانان...
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#سوادزندگی
همه ى ما یك عذرخواهى به احساس خود بدهكاریم. زمانى كه براى نگه داشتن آدمهاى اشتباه پافشارى كردیم! آن زمان كه دروغ شنیدیم و سكوت كردیم، جایى كه باید میرفتیم اما ایستادیم! از هیچ و پوچ رویا ساختیم و ذوق كردیم! براى فرار از حقیقت لج كردیم و لج كردیم و لج كردیم.....
خاموش كن فانوس وابستگى ات را...
گاهى چه اصرار بیهوده ایست اثبات دوست داشتنمان به آدمها! معرفتهاى بیجایمان. مهربانى هاى الكى مان.
تلاشهاى بى مورد براى حفظ رابطه هامان. وقتى براى بعضی آدم هاى امروزى خوبى و بدى یكسان است...!
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#معدنی_پر_از_الماس
می گویند کشاورزی آفریقایی در مزرعه اش زندگی خوب و خوشی را با همسر و فرزندانش داشت. یک روز شنید که در بخشی از آفریقا، معادن الماسی کشف شده اند و مردمی که به آنجا رفته اند با کشف الماس به ثروتی افسانه ای دست یافته اند. او که از شنیدن این خبر هیجان زده شده بود، تصمیم گرفت برای کشف معدنی الماس به آنجا برود. بنابراین زن و فرزندانش را به دوستی سپرد و مزرعه اش را فروخت و عازم سفر شد. او به مدت ده سال آفریقا را زیر پا می گذارد و عاقبت به دنبال بی پولی، تنهایی و یأس و نومیدی، خود را در دریا غرق می کند.
اما زارع جدیدی که مزرعه را خریده بود روزی در کنار رودخانه ای که از وسط مزرعه می گذشت، چشمش به تکه سنگی افتاد که درخشش عجیبی داشت. او سنگ را برداشت و به نزد جواهر سازی برد. مرد جواهر ساز با دیدن سنگ گفت که آن سنگ الماسی است که نمی توان قیمتی بر آن نهاد. مرد زارع به محلی که سنگ را پیدا کرده بود رفت و متوجه شد سرتاسر مزرعه پر از سنگهای الماسی است که برای درخشیدن نیاز به تراش و صیقل داشتند.
مرد زارع پیشین بدون آنکه زیر پای خود را نگاه کند، برای کشف الماس تمام آفریقا را زیر پا گذاشته بود حال آنکه در معدنی از الماس زندگی می کرد!
همیشه برای یافتن فرصت ها و موفقیت درزندگی ابتدا به داشته های خود نگاهی بیندازیم!
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#پندهای_حکیمانه_از_امام_علی
لذتهای دنیا 7 قسم است :
۱- خوردنی
۲- آشامیدنی
۳- پوشیدنی
۴- آمیزشی
۵- بهترین مرکب
۶- بوییدنی
۷- شنیدنی
۱-لذیذ ترین خوردنی عسل است که از استفراغ مگسی حاصل میشود.
۲-لذیذ ترین آشامیدنی آب است که پس از باران در خاک کثیف و نجس روان میشود.
۳-بهترین پوشیدنی ابریشم است که آب و تف دهان کرمی زشت است.
۴-آمیزش نیز لذتی است از نزدیکی و دخول پستترین و شرمآورترین اجزای بدن انسان در یکدیگر.
۵-بهترین سواری اسب است که بیوفاترین و کشندهترین حیوان آن را برای انسان فراهم میکند.
۶-بهترین بوییدنی مشک آهو است که از خون نجس ناف حیوان حاصل میشود.
۷-شیرین ترین صدای شنیدنی برای بشر، صدای تنبک است که از روده و محل عبور فضله حیوان درست میشود.
پس ای جابر! بدان در این دنیا بهترین لذتهای دنیا را خدا در پستترین چیزهای دنیا قرار داده است و این دلیل بر پستی دنیا برای بشر کافی است.
بحارالانوار جلد 17
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#تدبر_در_آیات_قرآن
مراد از دو شرق و دو غرب چیست؟
رَبُّ الْمَشْرِقَيْنِ وَرَبُّ الْمَغْرِبَيْنِ (۱۷_الرحمن)
برای درک این امر کره زمین را در جلوی خود قرار دهید زمانی که روشنایی آفتاب از سمت
مشرق به سمت غرب حرکت می کند دو مغرب در کره زمین وجود دارد(یک مغرب در شمال کره زمین و یک مغرب در جنوب کره زمین)
به عنوان نمونه فاصله نروژ با آفریقای جنوبی بیش از ۱۲ هزار کیلومتر است ولی در یک زمان در هر دو نقطه مغرب است و مَغْرِبَيْنِ برای آن گفته می شود که زمین به تاریکی شب می رود
در همین ساعت در سمت دیگر کره زمین در شمال اقیانوس آرام هم زمان با جنوب اقیانوس آرام مشرق و خورشید در حال طلوع است، یعنی زمین از تاریکی شب با طلوع خورشید خارج می شود
پس هر مشرق در دو نقطه از زمین است شمال و جنوب؛ و هر مغرب در دو نقطه از زمین است شمال و جنوب
گفتیم القاء به معنای حضور یک شئ در کنار شئ دیگر بدون رؤیت اوست. وَإِذَا الْأَرْضُ مُدَّتْ (۳_انشقاق)
وَأَلْقَتْ مَا فِيهَا وَتَخَلَّتْ (۴_انشقاق)
یعنی در روز قیامت بر زمین از نور خدا القاء می شود و زمین نور خدا را ملاقات می کند، و از این ملاقات متلاشی می شود. پس یکی از دلایل نابودی زمین در روز قیامت القای نور خدا بر زمین است (وَأَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّهَا) که وقتی در طور سینا بخشی از نور حق تعالی بر کوه طور خورد کوه متلاشی گشت. (فَلَمَّا تَجَلَّي رَبُّهُ لِلْجَبَلِ جَعَلَهُ دَکًّا)
فرق اشراق با تَنویر
در تَنویر هم منبع نور مشخص است و هم نور، مانند تابش خورشید که در روز دیده می شود؛ ولی در اشراق نور دیده می شود ولی منبع نور مشخص نیست. مانند شرق زمین که قبل از طلوع نور دیده می شود ولی خورشید ناپیداست. یعنی در قیامت نور الهی بدون آن که خداوند دیده شود، دیده خواهد شد
"اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ" پس نور آسمان و زمین منبع اش خداست ولی در قیامت اثری از این نور زمین را روشن خواهد کرد؛ برای همین خداوند نفرموده است «نُوراللّه الأرض بِنُور رَبِّها» که اگر چنین می فرمود باید منبع نور هم مشخص می شد.
حال سؤال اینجاست در زمان مغرب هم زمین روشن است بدون این که خورشید و منبع نور دیده شود ولی چرا حق تعالی أغربت نفرموده است؟ حق تعالی أَشْرَقَتِ و شرق را انتخاب کرده است که نشان تولد و شروع نور است، چون أغربت نشان زوال و خاموشی نور است و قیامت شروع و تولد است و زوال و نابودی نیست.
اعجاز دیگر قرآن در مورد اثر (جاذبه) زمین بر پیری انسان در آیه ۴ سوره قاف است.
قَدْ عَلِمْنَا مَا تَنْقُصُ الْأَرْضُ مِنْهُمْ ۖ وَعِنْدَنَا كِتَابٌ حَفِيظٌ (۴_ق)
ولی ما میدانیم آنچه را زمین از بدن آنها میکاهد؛ و نزد ما کتابی است که همه چیز در آن محفوظ است.
در ترجمه ظاهر آیه، مراد از مِنْهُمْ را جسد در خاک معنی کرده اند در حالی که بطن آیه گویای حقیقت و سرّ دیگری است و آن این که، جاذبه زمین بر اثر فشاری که بر بدن انسان وارد می کند همان است که از جسم انسان کم می کند و طول عمر انسان برای همین باعث تحلیل رفتن و پیری بدن می شود
اگر جاذبه زمین نبود جسم انسان دچار کم شدن نمی شد. چنانچه مطرح است در فضا و کرات دیگر به علت عدم وجود جاذبه، زمان به کندی طی می شود چون زمان مبنایی برای فرسودگی بدن در دنیاست، یعنی اگر انسانی که بر اثر جاذبه زمین دچار فرسودگی و تحلیل می شود اگر در فضا بدون جاذبه در کهکشان زندگی کند قطعاً سرعت تحلیل و فرسودگی سلول های او کمتر است، پس حرکت به پیری هم کندتر خواهد شد.
مثال، کسی که ۵۰ سال سن دارد و فرزندش ۱۰ سال، اگر آن فرد از جاذبه زمین خارج شود زمان نیز برای او متفاوت عمل خواهد کرد. اگر این فرد بعد از ۴۰ سال به زمین بازگردد چون زمان بر او متوقف و کند شده بود، پس هم سن فرزند خودش نشان می دهد که در زمین و در جاذبه آن قرار داشته است
در مثال دیگر برای درک جاذبه زمین بر پیری انسان این که وقتی کسی یک شئ را از زمین بلند می کند بر جاذبه زمین باید غلبه کند و این غلبه باعث فرسوده و پیر شدن بدن او می گردد و همان می شود که خداوند می فرماید: "تَنْقُصُ الْأَرْضُ مِنْهُمْ"
جاذبه زمین از وجود و بدن آن ها کم می کند. مثال دیگر می زنیم، سرپا ایستادن باعث می شود (جاذبه) زمین بر سلول های بدن اثر بگذارد و از بدن کم کند که این کم کردن در دیسک کمر یا درد زانو خود را بروز می دهد
وقتی موسی نبی می فرماید: "قَالَ هِيَ عَصَايَ أَتَوَكَّأُ عَلَيْهَا" یعنی با تکیه بر عصا بر (جاذبه) زمین می خواهم غلبه کنم تا از بدن من کم نکند و تا حدّ ممکن با تکیه بر عصا بر جاذبه زمین غلبه می کنم تا کم کردن از بدن ام (فرسودگی آن) را را به تأخیر اندازم.
در پایان آیه می فرماید: "وَ عِنْدَنَا كِتَابٌ حَفِيظٌ" یعنی این علم نزد ماست ولی چون شما قدرت و نیازی به فهم این علم ندارید در قرآن آن را با این یک جمله بیان کرده ایم.
@DastaneRastan
♨️
💯پیشگویی عجیب شهید سلیمانی از شروع جنگ سنگین #سفیانی بعد از جنگ با داعش
♨️
♦️ دختری که همسر ۲ شهید است🥺💔
◤◥ ✨#دختر_مقاومت✨ ◤◥
♦️مسیر زندگی پرماجرای او اینجا سنجاقه🖇👇
◤ٍٰ◥◤ٍٰ◥◤ٍٰ◥◤ٍٰ◥◤ٍٰ◥◤ٍٰ◥◤ٍٰ◥
◣ًٍhًٍtًٍtًٍpًٍsًٍ:ًٍ/ًٍ/ًٍeًٍiًٍtًٍaًٍa،ًٍcًٍoًٍmًٍ/ًٍjًٍoًٍiًٍnًٍcًٍhًٍaًٍt◢
◤ً1ً2ً8ً3ً8ً5ً1ً3ً0ًCً6ً8ً6ًaً8ً3ًdً6ًَٰ1c ◥
◣ًْٖۖ◢ؖۗ◣ًْٖۖ◢ؖۗ◣ًْٖۖ◢ؖۗ◣ًْٖۖ◢ؖۗ◣ًْٖۖ◢ؖۗ◣ًْٖۖ◢ؖۗ◣ًْٖۖ◢
•♥
📌شهدا خیلی ها را صدا میزنند😇
ولی فقط عده ای میشنوند:)
🔴اگه رفیق شهید نداری بیا اینجا مطمئن باش شهدا دعوتتون کردن↯
https://eitaa.com/joinchat/3476291862C023a38f0bb
•
رفاقت با شهدا🕊
رفاقت زمین با آسمان است🌎☁️
رفیقشان ڪه شدی دستگیرت میشوند.🤝
🌸🍃🌸🍃
#حکایت_ضعیف_و_توانگر
دو بازرگان خراسانی ملازم صحبت یکدیگر سفر کردندی. یکی ضعیف بود که هر به دو شب افطار کردی و دیگر قوی که روزی سه بار خوردی. اتفاقاً بر در شهری به تهمت جاسوسی گرفتار آمدند، هر دو را به خانهای کردن و در به گل بر آوردند. بعد از دو هفته معلوم شد که بی گناهند. در گشادند، قوی را دیدند مرده و ضعیف جان به سلامت برده.
مردم درین عجب ماندند. حکیمی گفت خلاف این اگر بودی عجب بودی. آن یکی بسیارخوار بوده است، طاقت بینوایی نیاورد و به سختی هلاک شد وین دگر خویشتن دار بوده است لاجرم بر عادت خویش صبر کرد و به سلامت بماند.
چو کم خوردن طبیعت شد کسی را
چو سختی پیشش آید،سهل گیرد
وگر تن پرورست اندر فراخی
چو تنگی بیند از سختی بمیرد
گلستان سعدی
باب سوم در فضیلت قناعت
@DastaneRastan
🌸🍃🌸🍃
#سخنان_نیک
سعی کن کسی که تو را می بیند، آرزو کند مثل تو باشد.
از ایمان سخن نگو!
بگذار از نوری که بر چهره داری ، آن را احساس کند.
از عقیده برایش نگو!
بگذار با پایبندی تو آن را بپذیرد.
از عبادت برایش نگو!
بگذار آن را جلوی چشمش ببیند .
از اخلاق برایش نگو !
بگذار آن را از طریق مشاهده ی تو بپذیرد .
از تعهد برایش نگو !
بگذار مردم با اعمال تو خوب بودن را بشناسند !
" الگوی زیبایی برای دیگران باش"
@DastaneRastan