✅گفتگوی شیخ فرهاد با یکی از مخاطبین
حاجی حجاب کجای قرآن اومده؟ با یک سرچساده در گوگل آیات حجاب را میبینید، آیات مختلفی که در سوره احزاب و نور و... آمده است ولی اگر حکمی در قرآن هم نیاید و در احادیث باشد باز حکم دین است، مثلا مسلمان ۱۷ رکعت نماز میخونند درحالیکه هیچ کجای قرآن نیامده است و در احادیث آمده است، پس از مغالطه کجای قرآنه پرهیز کنیم😜
حاجی مگه حجاب جز اصول دین و فروع دین است؟ عزیزم اصول و فروع دین یک تقسیم ابتکاری بین علما است تا اهمیت این مسائل روشن شود وگرنه هیچ آیه و روایتی برای این تقسیم بندی نداریم، نکته بعد اینکه مگر اختلاس، غیبت، دروغ، زنا و لواط و... جز اصول و فروع دین هستند؟ پس همه احکام اسلامی را باید زیرپا بذاریم؟ راستی امربه معروف و نهی از منکر که جز فروع دین است را مگه شما قبول داری؟ پس نیازی نیست حکمی جز اصول و فروع باشد همین که حکمی از طرف خدا و ۱۴ معصوم باشد باید انجام بدهیم.
حاجی من حجابو قبول دارم ولی حجاب اجباری قبول ندارم؛ عزیزم مثل اینه بگی من شرابو بد میدونم، دزدی را بد میدونم ولی کاری با دزدها و شراب خوارها نداشته باشیم! اگر چیزی را خوب میدونیم باید برای ترویجش تلاش کنیم، اگر چیزی را بد میدونیم باید برای ریشه کن شدنش تلاش کنیم، اینکه من قبول دارم ولی هیچ کاری نمیکنم و میگم رها کنید تا حجاب از بین بره، عملا به معنای قبول نداشتن است.
حاجی پس چرا پیامبر و امامان حجاب اجباری نکردند؟ عزیزم ببین آیات حجاب سال ۵ و ۶ هجرت نازل شد، میدونی که احکام، به صورت تدریجی در ۲۳ سال نازل شدند یعنی ۱۸ سال هیچ آیه ای درمورد حجاب نبود که پیامبر تذکر بدهد، وقتی آیات حجاب نازل شد، اتفاقا آیه به پیامبر میگه تو باید بگی، يا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْواجِكَ وَ بَناتِكَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ... و پیامبر به خانواده و جامعه میگه حجابتونو رعایت کنید و نوع زنان بعد ازآن رعایت میکنند و بعد از آن کلا پیامبر ۴ سال در قید حیات بودند، امیرالمومنین هم ۲۵ سال خونه نشین شدند، بعد هم حدود ۴.۵ سال که حکومت کردند مشغول جنگ تحمیلی با گروه های مختلف بودند و وقتی برای این کارها نبود، ائمه دیگر هم حکومتی نداشتند، از طرفی بی حجابی به این صورت که الان میبینیم اون زمان نبود، ما هم تا آخر دولت خاتمی گشت ارشاد نداشتیم چون نوعا رعایت میکردند، زمان پیامبر و امام علی هم نوعا رعایت میکردند و نیازی به گشت اختصاصی نبود ولی باز گزارش تاریخی داریم که تذکر میدادند، مثلا در کتاب کافی حدیثی داریم که امیرالمومنین به مردان تذکر میدهند که چرا حیا نمی کنید که زنانتان با مردان در خیابان ها و بازارها اختلاط پیدا کردند، یعنی امیرالمومنین رابطه طبیعی زن و مرد را هم تذکر دادند چه رسد به بی حجابی های امروزه که دیگر میبینید چه وضعی است، یا در کتاب الاستيعاب في معرفة الاصحاب، ج۴، ص۱۸۶۳ و موسوعة الفقه الاسلامي المقارن،ج۲،ص۲۸۲ آمده است که در حکومت پیامبر برخی از زنان در امور مربوط به بانوان جامعه، همچون حجاب و امثال آن نظارت داشتند؛ سَمراء بنت نهیک یکی از همان زنان است كه در بازارها گردش مىكرد و امر به معروف و نهى از منكر مىنمود.
حاج آقا چرا فقط حجابو میگید کمی هم از اقتصاد بگید، اگر اقتصاد درست بشه حجاب هم درست میشه؛ عزیزم اولا انتقاد شما وارده و متاسفانه برخی از وضعیت اقتصادی گلایه نمیکنند، حتی متاسفانه توجیه هم میکنند، ولی امثال ما هم از وضعیت اقتصادی نقد میکنیم هم وضعیت فرهنگی، ثانیا درصد پولدارهای بی حجاب خیلی بیشتر است، اتفاقا اگر طرف پولدار بشه و فرهنگ نداشته باشد به صدجور فساد مبتلا میشود پس باید هم از حجاب گفت هم اقتصاد و اینا باهم منافاتی ندارد و هرکدام نباشد یک بخشی از جامعه مشکل پیدا میکند.
حاج آقا هرچی میگم جواب قانع کننده میگی ولی نمیدونم چرا نمیخوام قبول کنم؛😁 عزیزم چون رسانه ها ذهنتو قورت دادند و توان فکر کردن درستو ازت گرفتند، کمی ذهنتو خالی کن و بدون حب و بغض مسائلو ببین حل میشه.
حاج آقا سوال آخر خب مگه با اینکارا حجاب درست میشه؟ عزیزم با رها کردن که بدتر میشه، قطعا برای درست شدن حجاب ده ها کار اساسی باید کرد که قبلا هم بارها گفتیم، مثال بزنم روشن بشه، سالهاست دزدها را دستگیر میکنند پس چرا هنوز دزدی است؟ مختص کشور ما هم نیست ولی هیچ جا نمیگن خب ما سالها دزد را دستگیر کردیم، چون هنوز دزدی است دیگه رها کنیم، بله تلاش میکنند هم زمینه های دزدی را از بین ببرند هم با دزد برخورد کنند، در مورد حجاب هم همینه هم باید کار فرهنگی کرد هم کار سرهنگی و هر دو نیاز است ولی باید هر دو درست انجام شود و هرجا مسئول یا پلیسی خطا کرد باید علنی محاکمه و رسانه ای کنیم تا عبرت شود.
حاج آقا خیلی حاضر جوابی دیگه سوالی ندارم، میفرستم دوستامم مثل من قانع بشن🤣
💢 شیخ فرهاد فتحی, عضویت 👇🏻
@sheikh_farhad_fathi
🔻خود شکستن
📝سیدعطاءالله مهاجرانی
🔸بگذارید برایتان داستانی بگویم که هر وقت به یادم میآید، دلم میلرزد و برای شیخ بهلول دعا میکنم که خداوند درجات عالی او را متعالی بگرداند. شئونات را به وقت ضرورت و کشیدن مهار نفس، زیر پا انداخته بود.
🔸معمولأ چنین داستانی را نبایست روایت کرد. اما این داستان برای همیشه به یادتان میماند.
🔸در آستانه صد سالگی بود. در منزل یکی از اعیان متدین شيراز که خانهاش همیشه محفل عالمان و در دوران انقلاب در خدمت انقلاب بود، اهل اصطلاح بود و با اهل علم نشست و برخاست و مؤانست داشت، محفلی به افتخار حضور شیخ بهلول آراسته بودند. شیخ بهلول پوستی و استخوانی بود، مردی که خلاصه خود بود! با چشمانی سرشار از زندگی و شور که بارقه تیزهوشی از آن می تابيد. و طنین صدا و لهجهای که گویی روستایی خراسانی در صحرایی دور دست اما آشنا با شما حرف می زند. وقتی با او دست میدادی، سرپنجه استخوانی اش محکم بود. مثل گیره ای قایم دست را نگاه میداشت. در چشمانت نگاه میکرد و مکث میکرد. مرا معرفی کردند: «ایشان نماینده شیرازند!» گفت: «بِچه جانم! نماینده اخلاص باش، الخلاص فی الاخلاص!» این تعبیر مرا با خودش برده بود.
🔸نشستیم. جمعی حدود پانزده تا بیست نفره، مرحوم آیت الله محیالدین حائری شیرازی امام جمعه شيراز هم بود. گفتگوهایی و از هر دری سخنی. ناگاه صدای ناخوشایندی به گوش رسید! زود چند نفر که نزدیکتر به بهلول بودند، به نوجوان ده دوازده ساله ای که در گوشهای نشسته بود، نگاه تند ملامت آمیزی کردند، که یعنی ماجرا از ایشان است. بهلول برخاست. به طرف نوجوان که چهرهاش قرمز شده بود رفت. دو زانو جلوی نوجوان نشست خم شد صورت و دست نوجوان را بوسید، گفت: «اعوذ بالله من الشیطان الرجیم. إنّ النفس لَامّارة بالسوء الا ما رحم ربّی، آقایان عزیز من نزدیک صد سالمه، مریض هم هستم، این صدای ناخوشایند از من بود. از همه شما معذرت میخواهم. از این نوجوان صد بار معذرت میخواهم که نگاه شما او را شرمنده کرد و چهرهاش سرخ شد و سرش را پایین انداخت.» چه مجلسی شد! بغضهایی که ترکید و آيتالله حائری که سر بر زانو نهاده بود و با صدای بلند گریه میکرد.
🔸در راه که برمیگشتیم، اقای حائری سکوت کرده بود. سکوتی سنگین، من هم در بهت و سکوت بودم. ناگاه رو به من کرد و گفت: «شیخ بهلول در خاکسار کردن نَفْسش بی رحم است. برای همین به او عنایت شده است. چیزهایی به او دادهاند که به هر کسی نمی دهند.» زمزمه کرد:
نه در اختر حرکت بود و نه در قطب سکون
گر نبودی به زمین خاک نشینانی چند
📌برگرفته از: روزنامه اطلاعات، یکشنبه ۲۸ أبان ماه ۱۴۰۲
کانال سبک زندگی اهل بیت(ع)
https://eitaa.com/ahlebit110
https://t.me/ahlbeyt110
سخنرانی حجت الاسلام استاد الهی.mp3.m4a
31.56M
#سخنرانی
🎙 استاد الهی
🏴هیئت رزمندگان کرج (نورالشهداء)
٢٣ آبان ۱۴۰۲
@ostadelahi
🔰 از سنتهای مهم روز جمعه: عطر زدن
💠 امام کاظم علیه السلام فرمودند:
💠 تَطَیَّبُوا بِأَطْیَبِ طِیبِکُمْ یَوْمَ الْجُمُعَةِ
💠 روز جمعه با بهترین عطرها خود را معطر سازید.
✨ امام رضا علیه السلام فرمودند:
✨لَا یَنْبَغِی لِلرَّجُلِ أَنْ یَدَعَ الطِّیبَ فِی کُلِّ یَوْمٍ فَإِنْ لَمْ یَقْدِرْ عَلَیْهِ فَیَوْمٌ وَ یَوْمٌ لَا فَإِنْ لَمْ یَقْدِرْ فَفِی کُلِّ جُمُعَةٍ وَ لَا یَدَعْ ذَلِکَ.
✨ برای مؤمن شایسته نیست که عطر زدن را در هیچ روزی ترک کند و اگر بر آن توانایی ندارد یک روز در میان عطر بزند و اگر به آن هم توانایی ندارد، هر جمعه عطر بزند و آن را ترک نکند.
🔹 امام صادق علیه السلام فرمودند:
🔹 لِلَّهِ حَقٌّ عَلَی کُلِّ مُحْتَلِمٍ فِی کُلِّ جُمُعَةٍ أَخَذَ شَارِبَهُ وَ أَظْفَارَهُ وَ مَسَّ شَیْئاً مِنَ الطِّیبِ.
🔹خداوند را به هر کسی که بالغ است در هر روز جمعه حقّی است و آن چیدن سبیل و گرفتن ناخن و استعمال قدری از عطر است.
🔸 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
🔸قَالَ حَبِیبِی جَبْرَئِیلُ تَطَیُّبُ یَوْمٍ وَ یَوْمٍ لَا وَ یَوْمَ الْجُمُعَةِ لَا بُدَّ مِنْهُ أَوْ لَا یُتْرَکُ لَهُ لِیَتَطَیَّبْ أَحَدُکُمْ وَ لَوْ مِنْ قَارُورَةِ امْرَأَتِهِ فَإِنَّ الْمَلَائِکَةَ تَسْتَنْشِقُ أَرْوَاحَکُمْ وَ تَمْسَحُ وُجُوهَکُمْ بِأَجْنِحَتِهَا لِلصَّفِّ الْأَوَّلِ ثَلَاثاً وَ مَا بَقِیَ فَمَسَحَهُ مَسْحَةً.
🔸دوست من جبرئیل گفت: یک روز در میان عطر بزن ولی عطر زدن در روز جمعه نباید ترک شود؛ باید هر یک از شما روز جمعه معطر باشد، هرچند از شیشه عطر همسرش استفاده کند، زیرا ملائکه روح شما را بو میکنند و چهره شما را با بالهای خود در صف اول (نماز جمعه) سه بار و در صفهای دیگر یک بار لمس میکنند.
📚 سه حدیث اول: خصال ج۲ ص۳۹۲ حدیث: ۸۹ ، ۹۰ ، ۹۱
حدیث آخر: بحارالانوار ج۸۶ ص۳۵۷
@ostadelahi
#نصایح
استاد الهی:
▫️من و شما مومن نمی شویم و به مقام قرب نمی رسیم مگر با اقرار به فضائل زهرای مرضیه سلام الله علیها!
▫️به مباحثه و قرآن خواندن و نماز و این چیزها نیست!
▫️اگر این اقرار به فضیلت در وجود شما شکل گرفت اثر واقعی نماز ظاهر می شود. حضرت فرمود ما باطن نماز هستیم ، ما باطن روزه هستیم.
@ostadelahi
🔸 #دعای_حضرت_زهرا سلام الله علیها در روز شنبه:
«اَللّهُمَّ افْتَحْ لَنا خَزَائِنَ رَحْمَتِکَ، وَهَبْ لَنا، اَللّهُمَّ رَحْمَةً لا تُعَذِّبُنا بَعْدَها فِی الدُّنیا وَالآخِرَةِ، وَارْزُقْنا مِنْ فَضْلِکَ الْواسِعِ رِزْقاً حَلالَاً طَیِّبَاً، وَلا تُحْوِجْنا وَلا تُفْقِرْنا إِلی أَحَدٍ سِواکَ، وَزِدْنا لَکَ شُکْرَاً وَ إِلَیْکَ فَقْراً وَفاقَةً وَبِکَ عَمَّنْ سِواکَ غِناً وَ تَعَفُّفَاً اََللّهُمَّ وَسِّعْ عَلَیْنا فِی الدُّنیا، اَللّهُمَّ إِنّا نَعُوذُ بِکَ أَنْ تَزْوِیَ وَجْهَکَ عَنّا فِی حالٍ وَ نَحْنُ نَرْغَبُ إِلَیْکَ فِیهِ اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَأَعْطِنا مَا تُحِبُّ وَاجْعَلْهُ لَنا قُوَّةً فِیما تُحِبُّ یَا أَرْحَمَ الرّاحِمینَ»
خداوندا، گنجینه های رحمتت را برای ما بگشا، و رحمتی بر ما ارزانی دار که پس از آن، در دنیا و آخرت، ما را مجازات ننمایی، و از الطاف بیکران خویش، روزی حلال و پاکیزه به ما عطا فرما، و غیر از خویش ما را نیازمند کسی نگردان، و حالت سپاسگزاری را در وجود ما نسبت به خویش، فزونی ببخش، و ما را فقط نیازمند الطاف خویش قرار ده به گونهای که بواسطه ی عنایت تو، از همگان بی نیاز گردیم، و آبرومندانه در این جهان زندگی کنیم، خداوندا ما را از سخاوت های خویش در این دنیا بهره مند گردان، خداوندا به درگاه تو پناه می آوریم از این که چهره خویش را از ما بپوشانی، در حالی که ما آرزومند آن هستیم، خدایا بر محمد و خاندان او درود بفرست، و از آنچه که محبوب توست بر ما ارزانی دار، و ما را در انجام آن، نیرومند گردان.
📚 بحارالانوار ج ۸۷ ص۳۳۸
@ostadelahi
🔰 بهترین اعمال
🔹 عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مَرْوَانَ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام أَیُّ الْأَعْمَالِ أَحَبُّ إِلَی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَقَالَ أَنْ تَحْمَدَهُ
🔹 محمد بن مروان گوید به امام صادق علیه السلام عرض کردم: کدام کارها نزد خداوند دوستداشتنی تر هستند؟
حضرت فرمودند: اینکه او را حمد و سپاس گویی
📚 کافی ج۲ ص۵۰۲
@ostadelahi
💐 ولادت با سعادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها مبارک باد
@ostadelahi
🔸دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز یکشنبه:
«اََللّهُم اجْعَلْ أَوَّلَ یَوْمی هَذا فَلاحاً وَ آخِرَهُ نَجاحَاً وَ أَوْسَطَهُ صَلاحَاً، اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَاجْعَلْنا مِمَّنْ أَنابَ إِلَیْکَ فَقَبِلْتَهُ، وَ تَوَکَّلَ عَلَیْکَ فَکَفَیتَهُ، وَ تَضَرَّعَ إِلَیْکَ فَرَحِمْتَهُ»
پروردگارا! آغاز روزم را با رستگاری و پایان آن را به کامیابی و میانه ی آن را به نیکی، مزین فرما، خداوندا بر محمد و خاندان او درود فرست، و ما را جزو آن کسانی قرار ده که به سوی تو بازگشت کرده است و تو او را با مهربانی پذیرا شده ای، و بر تو توکل جسته است و تو او را از همه چیز کفایت کرده ای و به درگاه تو تضرع کرده است و تو اورا در سایه مهربانی خویش قرار داده ای.
📚 بحارالانوار ج۸۷ ص۳۳۸
@ostadelahi
🔰 شبیه حضرت خدیجه سلام الله علیها...
🔸حضرت صديقه طاهره (سلام الله علیها) به عليا مخدره زينب حامله بود رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله و سلّم در يكى از اسفار رهسپار بود
🔸چون زينب (سلام الله علیها) به عرصۀ وجود خراميد فاطمۀ زهرا به حضرت اميرالمومنين عليه السّلام عرض كرد كه چون پدرم در سفر است نام اين دختر را چه بگذاريم؟
فرمود: من بر پدرت سبقت نجويم صبورى فرماى كه آنحضرت بزودى مراجعت فرمايد
🔸چون رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله و سلّم مراجعت فرمود اميرالمؤمنين عليه السلام عرض كرد يا رسول اللّه خداى تعالى فاطمه را دخترى عنايت فرموده نامش را معين فرماى
🔸رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله و سلّم فرمود فرزندان فاطمه اولاد من هستند لكن امر ايشان با پروردگار عالم است منتظر وحى میباشم
🔸در آن حال جبرئيل نازل شد عرض كرد خدايت سلام ميرساند و میفرمايد: اين دختر را زينب نام گذار چه اين نام را در لوح محفوظ نوشته ايم
🔸رسول خدا حضرت زينب را طلب كرد و ببوسيد و فرمود: وصيت میكنم حاضرين را و غائبين را كه اين دختر را به حرمت پاس بداريد همانا وى به خديجۀ كبرى (علیها السلام) مانند است.
📚 ریاحین الشریعه ج ۳ ص ۳۷
@ostadelahi
سخنرانی .mp3
40.87M
🎤 #سخنرانی | حجت الاسلام و المسلمین #استاد_الهی حفظه الله
📆 #شب_جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۲
۲ جمادی الاولی ۱۴۴۵
🕌 امامزاده شاه جمال علیه السلام
🏴 هیئت حجت ابن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف
@ostadelahi
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
🔸 دعای حضرت زهرا سلام الله علیها در روز دوشنبه
«اََللّهُمَّ إِنّی أَسْئَلُکَ قُوَةً فی عِبادَتِکَ، وَ تَبَصُّرَاً فی کِتابِکَ، وَ فَهْمَاً فِی حُکْمِکَ، اََللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ لاتَجْعَلِ الْقُرآنَ بِنا ماحِلاً، و الصِّراطَ زائِلاً وَ مُحَمَّداً صَلّی اللهُ عَلیْهِ وَ آلِهِ عَنّا مُوَلِّیَاً»
خداوندا، نیرویی برای بندگی در محضر تو، و دقت اندیشیدن در کتاب تو و شناخت صحیح برای فهم احکام الهی تو را خواستارم، خداوندا بر محمد و آل او درود بفرست، و ما را از معارف والای قرآن، محروم مگردان، و همیشه ما را در راه راست، ثابت قدم بدار، و روح مطهر پیامبر بزرگوارمان را، از ما راضی و خشنود گردان
📚 بحارالانوار ج ۸۷ ص ۳۳۸
@ostadelahi
🔰 صاحبان نعمت، بر لبه پرتگاه...
🔹بزنطی گويد: به امام رضا عليه السّلام مطلبی عرض کردم، (ظاهرا در مورد حاجتی بوده که هرچه دعا میکرده مستجاب نمیشده است)
✨ حضرت فرمودند:
اِصْبِرْ فَإِنِّي أَرْجُو أَنْ يَصْنَعَ اَللَّهُ لَكَ إِنْ شَاءَ اَللَّهُ
🔸 صبر كن! من اميدوارم كه خداوند - ان شاء اللّه - حاجت تو را برآورده سازد.
✨سپس فرمودند:
فَوَ اَللَّهِ مَا أَخَّرَ اَللَّهُ عَنِ اَلْمُؤْمِنِ مِنْ هَذِهِ اَلدُّنْيَا خَيْرٌ لَهُ مِمَّا عَجَّلَ لَهُ فِيهَا
ثُمَّ صَغَّرَ اَلدُّنْيَا وَ قَالَ أَيُّ شَيْءٍ هِيَ
🔸به خدا سوگند! نعمتى كه خداوند دريغ مىكند و براى آخرت انسان ذخيره مىنمايد، از نعمتى كه در دنيا به او مىدهد، بهتر است.
سپس دنیا را کوچک و بیارزش شمردند و فرمودند: مگر دنيا چه ارزشى دارد؟
✨سپس فرمودند:
إِنَّ صَاحِبَ اَلنِّعْمَةِ عَلَى خَطَرٍ إِنَّهُ يَجِبُ عَلَيْهِ حُقُوقُ اَللَّهِ فِيهَا وَ اَللَّهِ إِنَّهُ لَتَكُونُ عَلَيَّ اَلنِّعَمُ مِنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَمَا أَزَالُ مِنْهَا عَلَى وَجَلٍ وَ حَرَّكَ يَدَهُ حَتَّى أَخْرُجَ مِنَ اَلْحُقُوقِ اَلَّتِي تَجِبُ لِلَّهِ عَلَيَّ فِيهَا
🔸صاحبان نعمت بر لبه پرتگاه قرار مىگيرند، زيرا در اثر نعمت، حقوقى بر انسان واجب مىشود، كه بسا در پرداخت آن كوتاهى شود. به خدا سوگند! من نسبت به نعمتهاى الهى همواره در هول و هراسم - حضرت دستش را تكان داد - تا موقعى كه فرصت بيابم و حقوق الهى را بپردازم.
🔹عرض کردم: فدایتان شوم! شما با اين مقام و منزلت، تا حقوق الهى را نپردازى، در هول و هراسى؟!!
✨ فرمودند:
نَعَمْ. فَأَحْمَدُ رَبِّي عَلَى مَا مَنَّ بِهِ عَلَيَّ
🔸آرى. من بايد خدا را سپاس بگويم كه بر من منّت نهاد و نعمت ارزانى داشت.
📚 کافی ج۳ ص۵۰۲
@ostadelahi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسش_و_پاسخ
🎙 استاد الهی
❓بیداری نماز صبح برایم اولویت نیست...
🔰 گروه رسانه ای غدیریه
🏴 هیئت حجت بن الحسن عجل الله تعالی فرجه الشریف
آبان ۱۴۰۲
@ostadelahi
🏴 به مناسبت ششم جمادی الاول سالروز شهادت حضرت جعفر طیار علیهالسلام در جنگ موته
🔰حضرت جعفر و حضرت حمزه شاهد انبیاء علیهم السلام در قیامت...
🔰 برتری امیرالمومنین صلوات الله علیه نسبت به انبیاء علیهم السلام...
🔹شیخ كلينى در كتاب شريف كافى از يوسف بن ابوسعيد نقل كرده است كه گفت:
🔹روزى نزد امام صادق عليه السلام بودم، به من فرمودند:
🔸هنگامى كه قيامت برپا شود و خداوند همه مردمان را جمع كند اوّل كسى را كه بخوانند حضرت نوح عليه السلام است.
🔸به او گفته مى شود: آيا تبليغ كردى و فرامين پروردگار را به قوم خود رساندى؟
🔸مى گويد: بلى.
🔸به او گفته مى شود: چه كسى به عمل تو شهادت مى دهد؟
🔸نوح مى گويد: محمد بن عبدالله صلى الله عليه و آله.
🔸سپس در طلب حضرت محمّد صلى الله عليه و آله به راه مى افتد و مردم را كنار مى زند و از آنها عبور مى كند تا خود را به آن حضرت مى رساند، و او بر روى توده اى از مشک كنار على عليه السلام نشسته است و اين فرمايش پروردگار است: «فَلَمّا رَأَوْهُ زُلْفَةً سيئَتْ وُجُوه الّذين كَفَرُوا» [١]
« و چون او را (يعنى على عليه السلام را) مقرّب درگاه خدا و رسول ببينند چهره كافران زشت و درهم كشيده گردد».
🔸نوح خدمت پيامبر صلى الله عليه و آله عرض مى كند: خداوند از من سؤال كرده است كه آيا تبليغ كرده اى و پيام ما را ابلاغ نموده اى؟ گفتم: بلى، فرموده است: چه كسى براى تو شهادت مى دهد؟ عرض كردم: محمّد صلى الله عليه وآله.
🔸در اين هنگام پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله #جعفر_بن_ابى_طالب و #حمزه را دستور دهد كه برويد و شهادت دهيد كه او وظيفه تبليغ را انجام داده است.
🔹امام صادق عليه السلام در ادامه فرمودند:
🔹فجعفر و حمزة هما الشاهدان للأنبياء عليهم السلام بما بلّغوا.
🔹پس جعفر و حمزه دو شاهدند براى پيامبران كه ابلاغ رسالت نموده اند.
🔹عرض كردم: فداى شما شوم، پس على عليه السلام كجاست و چه مى كند!!؟؟
🔹فرمودند: «هو أعظم منزلة من ذلك»
🔹مقام و مرتبه او بالاتر از اينها است (که شاهد انبیا شود). [٢]
📚 [١]: سوره ملک، آيه ۲۷
📚 [٢]: الكافى، ج ۸ - ص ۲۶۷ - ح ۳۹۲
@ostadelahi
⚡️زندگی نامه علامه بحرالعلوم
(قسمت اول)
▪️علامه سیدمحمدمهدی بحرالعلوم بن سیدمرتضی طباطبائی البروجردی ولادتش اوئل شوال سال۱۱۵۵هجری قمری در کربلای معلی است.
▫️هنوز به هفت سالگی نرسیده بود که خواندن ونوشتن را یادگرفت وبه حضور در مجالس دینی ومذهبی عشقی عجیب داشت.
▫️در تمام دوران حیاتش که ۵۷سال بود دوبار به ایران مسافرت کردکه یک بار در دوران کودکی و با پدرش بود که در این سفر داستان جالبی از نقل شده است:
✍️مرحوم نوری در کلمه طیبه از مرحوم شیخ جعفر شوشتری نقل کرده که روزی حاکم بروجرد به عنوان زیارت سیدمرتضی(پدر علامه بحرالعلوم)مشرف میشود در صحن خانه سیدبحرالعلوم را که هنوز کودکی بوده می بیند توقف کرده وبااومهربانی وملاطفت می نماید،پس از رفتن حاکم سید به پدرش عرض می کند از این شهر به زودی حرکت کنیم میترسم هلاک شوم زیراین شخص مرا موردتفقد و بیم دارم در دل نسبت به وی محبتی پیداشود.
📚تاریخ بروجرد: آیت الله مولانا
(با اندکی تصرف)
📷مسجد شیخ طوسی نجف اشرف محل دفن علامه بحرالعلوم .
دارالعلم
#علامه_بحرالعلوم
⚡️زندگی نامه علامه بحرالعلوم
(قسمت دوم)
▫️سفردوم علامه به ایران
ایشان درسال ۱۱۸۶ قمری که سنش به ۳۱سال رسیده بود به ایران حرکت کرد وبه مشهد به زیارت قبرمطهرامام هشتم شیعیان علی بن موسی الرضا علیه آلاف التحیه والثناء رفت ومدت هفت سال در آن مکان مقدس اقامت کرد.
▫️در خلال این زمان از معارف فیلسوف بزرگ سیدمیرزا محمدمهدی اصفهانی خراسانی (از شاگردان حکیم وعارف نامی قرن دوازدهم هجری قمری ملامحمدبیدآبادی اصفهانی) استفاده کرد وچنان در مسائل مشکله فلسفه تبحر وتوغل پیداکرد که از طرف استادش به لقب بحرالعلوم ملقب شد.
📷از تصاویر قدیمی حرم مطهر حضرت ثامن الحجج علیه السلام.
⚡️زندگی نامه علامه بحرالعلوم
قسمت سوم
▫️سید مدت دوسال نیز درحرم امن الهی ،مکه معظمه اقامت گزید ودر خلال این مدت طبق مذاهب چهارگانه اهل سنت تدریس کرد وچنان براحکام آن مذاهب تسلط علمی داشت که اهل سنت او را از خود می دانستند.
▫️بزرگان زیادی در عظمت وجلالت شان او نگاشته اند که نگارش آنها خارج از حوصله این مقام می باشد به صورت اختصار به عرض می رساند که جناب علامه بزرگوار حاج میرزا محمود طباطبائی اعلی الله مقامه الشریف در مقدمه مواهب سنیه در ترجمه سید
می نویسد:کان رکنا من ارکان هذه الطائفه....(علامه بحرالعلوم از ارکان و بزرگان علمای شیعه بود)
▫️سید نه تنها در فقه و اصول که در شعر وادب و رجال وحدیث و تفسیر وتاریخ وفلسفه نیزگوی سبقت را از دیگران ربوده بود.
ادامه دارد
#علامه_بحرالعلوم
📣 برنامه ی رسمی گروه دانستنیها و معارف
🔴 ساعت ۱۰ الی ۱۳
پرسش و پاسخ و تبادل مطالب و نظرات اعضاء
🟠 بعد از اذان ظهر
تاریخ تحلیلی اسلام
( جناب آقای فراهانی)
🔵 شنبه ساعت ۱۵
تدریس زبان عربی
(سرکار خانم شریفی)
🟢 ساعت ۱۶
طب سنتی
(جناب آقای شیخ منتظری)
🟣 شنبه
تفسیر و معارف قرآن
یکشنبه
شرح نهج البلاغه
دوشنبه
شرح اصول کافی
(استاد امیر خانبلوکی)
🟡 روزهای زوج
معارف اسلامی
( جناب آقای سیدمحمد مشهدی)
🔵 ساعت ۲۴
شرح کتاب جهاد با نفس(وسائل الشیعه)
شرح زیارت عاشورا
شرح دعای کمیل
(جناب آقای فراهانی)
⚪️ ساعت ۲۰ الی ۲۴ پرسش و پاسخ و تبادل مطالب
⛔️ درضمن پیامهای اضافی و چتها انتهای هر شب حذف خواهند شد.
📣 تا اطلاع رسانی بعدی روزهای جمعه گروه برای تبادل نظرات و پرسش و پاسخ اعضاء به طور کامل آزاد میباشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
توصیه امام زمان ارواحنا فداه برای حل مشکلات و گرفتاری ها
💐 ویژه ولادت حضرت زینب (س)