فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دخترک، تاب نیـاورد، جلو آمد و گفت:
"می شود شمر ! که امسال سرش را نبُری؟
شمر تعزیه گفت: نه نمیشود حتی گوشواره هم از گوشِ دختران در میآوریم
ولی شمرِ تعزیه تا گریه های دختر بچه را دید او را بغل کرد و دلداری داد
قربان بچه هایی که کسی نبود دلداریشان بدهد و موقعی که به خیمه ها حمله کردند و آتش زدند، حضرت سجاد علیه السلام فرمودند: علیکُنَّ بالفِرار😭😭 یعنی دیگه امنیتی نیست، از دست این نا مردها فرار کنید😭😭😭
8.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍حسین جان یا لیتَنا کُنّا مَعَک فنَفُوزَ فوزًا عظیمًا
⚫️حضرت بقیه الله روحی فداه در فرازی از زیارت ناحیه مقدسه میفرمایند:
فَلَئِن اَخَّرَتنِی الدُّهورُ وَ عاقَنی عَن نَصرِک و ... فَلَأَ ندُبَنَّکَ صباحاً و مساءًا و لَأَبکِیَنَّ لَکَ بَدَلَ الدُّمُوع دَما.
اگر زمانه مرا به تأخیر انداخت و مُقدَّرات الهی مرا از یاری تو بازداشت و ... (در عوض) صبح و شام بر تو گریه می کنم و بجای اشک برای تو خون گریه می کنم😭😭😭
◼️یا صاحب الزمان آجرک الله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍یکی از تعزیه های لبنان است که موقعی که ندای هل من ناصر ینصرنی سر داده میشود، لبیک گویان به طرف صاحب ندا میشتابند 😭😭
📍سلام خدا به شهدا که در برابر یزیدیان زمان به ندای حضرت امام خمینی رحمة الله علیه لبیک گفتند و سلام خدا به شهدای مدافع حرم و بالاخص سردار سلیمانی عزیز که به ندای رهبر عظیم الشان انقلاب لبیک گفتند و از خدا میخواهیم به ما هم چنین بصیرتی بدهد که سرباز رهبر عظیم الشان انقلاب و امام زمان روحی فداه باشیم و برای اینکه راه را گم نکنیم باید ببینیم پرچمدار آرمان های امام حسین و اهل بیت علیهم السلام کیست و یزیدیان زمان خود را بشناسیم تا از قافله جا نمانیم.
📍لبیک یا حسین علیه السلام
📍عظمت فقها📍
🔸مرحوم علامه، ذوالفنون، میرزا ابوالحسن شعرانی رحمة الله علیه:
💠مشكلترين علوم، علم فقه است💠
✅دلیل۱: به دليل زياد بودن مقدمات آن
✅دلیل۲: آنكه يك فقيه امكان ندارد در رشتۀ خود مهارت كافى به دست آورد مگر آنكه از استعدادى جامع بهرهمند باشد كه اين كمتر براى كسى اتفاق مىافتد.
🔸كسى كه همواره با تدريس ممارست داشته، و استعداد افراد را بررسى كرده باشد، مىداند كه پارهاى از ذهنها مستعدّ درك مسائل ادبى هستند و فهم منطق و رياضى بر آنها دشوار است؛ زيرا آن توانايى لازم براى تحليل مسائل را ندارند و نمىتوانند معانى و مفاهيمى را كه به ذهنشان وارد مىشود، مقدمهچينى كرده و نتيجه بگيرند يا صغرى و كبراى آنها را از هم تميز دهند.
♻️و لذاست كه علم كلام مناسب با اين افراد نيست. اينان در بعضى مسائل فقه نيز كند و ديريابند و علم اصول نيز بر آنها دشوار است و تنها به امورى كه نيازمند فكر و تحقيق نيست و به ذوق و نقل مىانجامد، بسنده مىكنند.
🔰بعضى از افراد و اذهان در برخورد با اخبار و تواريخ، هيچ توجهى به قرائن صدق و كذب آنها ندارند و به نقل تنها و خالى از هر قرينهاى مىپردازند. نزد اينان اخبار «متواتر» مانند «آحاد» و «راجح» مانند «مرجوح» است. آنها سليم النفس، سادهانديش، و خوشگمان نسبت به همه چيز، هستند.
🔹براى اهل تحقيق درك دقيقترين دانشها و مشكلترين مسائل، آسان است. هرچند كه همين ذهن دقيقِ اهل تحقيق، گاهى از درك لطافتهاى ادبى و زيباييهاى گفتارى، ناتوان مىماند.
❇️اما يك فقيه بايد مستعدّ درك همۀ اين امور باشد؛ زيرا فقه، تمام اين اقسام را دربر مىگيرد؛ برخلاف فلسفه و رياضى و نحو و غيره كه هركدام نياز به يك نوع استعداد خاص خود دارد.
🔸و لذا كمتر كسى، آن مهارت كافى را در فقه مىيابد، با وجودى كه پيشقدمان در اين رشته ( برخلاف ساير رشتهها ) بسيار زيادند.
💠 و چون موضوع فقه، پيرامون «افعال مكلّفين» است و افعال مكلفين هم، مشتمل بر تمام كارها و وابسته به همۀ موجودات است، پس بايد ذهن فقيه به گونهاى باشد كه درك امور ذيل بر او آسان جلوه كند:
✅۱. اعداد و مساحتها و حساب.
✅۲. تاريخها و سيرهها.
✅۳. اخلاق مردم، و عادتهاى آنان در نقل اتفاقات، و نيز چگونگى تأثير اين عادات در تغيير وقايع.
✅۴. امراض نفسانى و خلوص نيت در عبادات.
✅۵. نحو، صرف، محسّنات گفتار و لغت.
✅۶. معاملات و حيلههاى معاملاتى و عادات تجار در شيوۀ كارشان و نيز چگونگى زيان وارد شدن بر آنها.
✅۷. سياستها و غير اينها.
🔹ذهن مستعد براى فهم تمام اين امور گوناگونى كه ذكر شد (و نيز آنهايى كه ذكر نكرديم ) اندك است و اينچنين است كه شخص نامستعد، چهرۀ اين علم را دگرگون مىكند و زمانى آن را به سوى فلسفه مىكشاند، زمانى به سوى ادبيات و در وقتى ديگر به سوى آنچه كه متناسب با انديشۀ او و در راستاى فهم و ضمير اوست.
🔰«و كل ميسّر لما خلق له» (هركه را از بهر كارى ساختند).فقيه بايد حافظۀ قوى، دقتنظر، درك جان كلام مخاطب را در خود جمع داشته باشد و اينها صفاتى است كه غالبا در يك ذهن گرد نمىآيد.
💠رشتۀ فلسفه را «توانايى حافظه در تحليلگرى» كافى است. در اصول و كلام و منطق نيز اينچنين است. تفسير و حديث را «قدرت به خاطر سپارى و ذوق ادبى» بس است. در علم رجال و تاريخ نيز «ذكات و هوشيارى نسبت به قرائن صدق و كذب خبر و وجوه تعادل و تراجيح» كفايت مىكند.
♻️هدف من از اين زيادهگويى آن بود كه مبادا حسد، تو را بدان سوى كشد كه نعوذ باللّه بر فقها خرده بگيرى و آن اشتهار ايشان در مشرق و مغرب زمين و موقعيت مهمشان در دلها را اغراقآميز بدانى و در نتيجه گامهايت بلغزد بعد از آنكه ثبوت يافته بود.
"فقها در صفات خويش يگانهاند"
📚مدخل علم فقه ادوار، منابع، مفاهیم، کتابها و رجال فقه مذاهب اسلامی، صفحه 65
https://eitaa.com/joinchat/2499805228C7c39fe0c0c
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتم اگه در کربلا بودم، تا پای جان برای امام حسین تلاش میکردم...
گفت....
✅راه تولید علم دینی✅
🔸۱.تسلط بر علوم نقلی
>>>> ایجاد نظامفکریحکمیفقهی
🔸۲. تسلط علوم عقلی
🟡 با ایجاد نظام فکری حکمی فقهي وارد تولید علم دینی میشویم با توجه به استعداد، علاقه و نیاز جامعه اسلامی و جهانی👇👇👇
📍نظام آموزشی اسلامی
📍اقتصاد اسلامی
📍تحول در علم مورد نظر
📍ایجاد فرهنگ اسلامی در جامعه
📍سلامت اسلامی
📍سیاست اسلامی
📍مدیریت اسلامی
📍روانشناسی اسلامی
📍و ...
@kashkoolfn
🔺نگاه چند بعدی و شبکه ای🔺
🔸 وقتی وارد حوزه میشویم بر خلاف دبیرستان و راهنمایی رویکرد ما فرق خواهد کرد و این دروس برای تولید گر علوم دینی جزء عوارض لازم و لاینفک هست لذا اگر در دبیرستان و راهنمایی کتابی خوانده میشد و بعد از امتحان یا فراموش میشد و یا پاره میشد😁، در حوزه ما دنبال ترک گذشته ها نیستیم لذا رویکرد بدی که در طلاب وجود دارد این است که وقتی از کتابی فارغ میشود واقعا فارغ میشود و انگار نه انگار قرار بود با این کتب به سمت فهم دین و تولید علم دینی برود و بماند که مهارتی هم کسب نکرده به سمت علم دیگر میرود و آن را هم نصفه کاره و بدون کسب مهارت میخواند و بالا میرود و بعد از مدتی میفهمد که هیچ چیز متوجه نشده است
🔸 لذا یا بی انگیزه میشود و یا بسیار کم اتفاق می افتد که برگردد به کتب قبل( هر کسی کو دور ماند از اصل خویش، باز جوید روزگار وصل خویش😁 ).
📍خوب اشکال کجاست؟ فارغ از اشکالات حوزه و اینکه بنده بنا ندارم و در مقام اشکال به حوزه نیستم و کار از اشکال به حوزه گذشته است و اگر کاری میخواست انجام شود باید میشد لذا روی سخنمبه طلاب عزیز و دغدغه مند هست که با هزاران امید وارد حوزه شده اند( تمام برنامه را معطوف حوزه نکنید، بلکه نواقصی حوزه را با برنامه شخصی تکمیل کنید لذا رویگردانی از برنامه حوزه هم اصلا مطلوب نیست ).
✅عرض بنده این است که اگر علمی مهارتی هست آنرا کسب کنید و به کار بگیرید زیرا علمی که مقید به مهارت هست، اگر مهارتش کسب نشود گویا صرف لفظ آموخته اید و آن هم بعد از مدتی فراموش خواهد شد
🔺پس از کسب مهارت علم بعدی شروع شد، علم قبل فراموش نشود چرا که مثلا با مهارت ادبی و منطقی به جنگ با متن میرویم و هر چه درون متن هست را تصاحب میکنیم و گرنه متن ما را تصاحب خواهد کرد و هرگز اجازه فهم عمیق را به ما نخواهد داد.
@kashkoolfn
🔅اگر شما مهارت را کسب کنید و بعد حفظ( نه به معنای حفظ طوطی وار ) کنید آرام آرام نگاه چند بعدی و شبکه ای در شما شکل میگیرد و نسبت به یک متن( روش تحلیل متن ) مطالبی و گوهرهایی میابید که دیگران هرگز توفیق آنرا ندارند الا از طریق تقلید و شرح خوانی و ...
💠وقتی شما نگاه های ادبی، منطقی، اصولی، فلسفی، کلامی و ... را در خود با مهارت و حفظ، کسب کردید آن وقت در برخورد با روایات و آیات سطحی نگر نخواهید بود
♦️پس اگر ادبیات میخوانید با این دید بخوانید و الا در نمره و ... گیر خواهید کرد درصورتی که اگر کسی بخواهد اسلام شناس بشود چاره ای نیست جز کسب نگاه چند بعدی آن هم از طریق کسب مهارت و حفظ آن
🔹نگاه تک بعدی چون آنچه از دین هست را کاملا کشف نمیکند فایده اتم و اکمل ندارد.
📍در علوم مهارتی
✅۱. فهم دقیق و تصور درست مسائل آن علم
✅۲. به کاربستن درست آن
✅۳. تکرار و تمرین برای کسب مهارت
✅۴. اخذ مبنا در آن مهارت
🔸بعد از این چهار مرحله شما یک بُعد( در ابتدا تقلیدی و بعد اجتهادی) خواهید داشت و هر چه ابعاد بیشتر شود یقینا دید شما جامع و معقول تر خواهد شد( به امید کسب بعد عقلی و نقلی ).
🔰بعد از اینکه در علوم معقول و منقول شخص تبحر پیدا کرد وارد علوم انسانی و ... برای تولید علوم انسانی اسلامی میشود زیرا این شخص با علوم معقول و منقول میتواند مرادات و راهبردها و راهکارها و ... را از آیات و روایات بیرون بکشند و سیستم کلان و خرد اسلامی تحویل بدهد یعنی کسی که نتواند تعارض آیات و روایات را مثلا در باب اقتصاد حل کند یا جمع دلالی کند یا ... صلاحیت این را ندارد بگوید اسلام این را گفته است.
@kashkoolfn
15.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺سیر فقهی حِکمی: جامعیت در عقل و نقل🔺
🔸رهبر معظم انقلاب حفظهالله
🔴لزوم جامعیت طلبه🔴
🔶هدف ما رسیدن به منطق وحی ودستورالعمل مدینه ی فاضله ی الهی است و آن دستور قران وسنت است.
قران و جوامع روایی ما چگونه است؟اختصاصی است؟یا همه چیز است؟
چگونه می شود که آخوند فقط یک رشته بداند؟
او ادبیات میخواهد.منطق و فلسفه میخواهد.عرفان لازم دارد
او باید آنچه را از ائمه ی معصومین در این زمینه وجود دارد که از بیان هر عارفی سنگین تر است بفهمد....فقه میخواهد اصول میخواهد و....
دین ما یک مجموعه دائره المعارف الهی است که باید آخوند این دائره المعارف را حل کند وبه زبانش آشنا باشد.
✅علامه حسن زاده آملی حفظه الله
16.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢افق جهانی حوزه علمیه💢
🔰آيتاللهالعظمیٰ جوادی آملی (دام عزّه) :
«حوزه بايد زبان جهان را بداند مکتب های جهان را بداند، " لِيُظْهِرَهُ عَلَي الدِّينِ كُلِّهِ "؛
کارها را بايد تقسيم کنند يعنی يک سلسله درس ها مشترک باشد که همه ما بخوانيم، اين سطوح عالی را بايد بخوانيم، يک دوره خارج را هم بخوانيم، اين مشترک باشد؛
اما بعداً بايد تخصصی بشود.
دو نفر از آلمان پا شدند، یک میلیارد و ششصد میلیون انسان را کافر کردند...
ما نباید مکتب اینها را بشناسیم؟
چرا ما نتوانیم حرفمان را به دنیا برسانیم؟ »
درس خارج فقه ۹۸/۱۰/۱۸