🔺نکره و معرفه: محض و غیر محض🔺
🔸1 ) نکره محض: صفت و مضاف الیه ندارد.
مثل:رجل
🔸2 ) نکره غیر محض: صفت و مضاف الیه دارد و به معرفه نزدیکتر است. مثل: رجل کریم
🔸3 ) معرفه محض: کاملا معرفه هست.
مثل: زید،هو و ...
🔸4 ) معرفه غیر محض: به نکره نزدیک است.
مثل ال جنس که روی کلمه ای بیاید.
❇️نکته معروفی که میگویند: الجمل بعد المعارف احوالها و بعد النکرات اوصافها در مورد معرفه محض و نکره محض مطرح است.
🛑اما در مورد نکره غیر محض و معرفه غیر محض جمله را میتوان حال یا صفت گرفت.
@kashkoolfn
16.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺سبک زندگی اسلامی طبق آیه 21 احزاب🔺
☘لقد کان لکم فی رسول الله اسوة حسنة لمن کان یرجو الله والیوم الآخر وذکر الله کثیرا☘
🔸بیان نکات ادبی آیه توسط طلبه فاضل امید محمدی سروش.
@kashkoolfn
۱۸جمادی الثانیة سالروز وفات خاتم الفقهاء و المجتهدین شیخ مرتضی انصاری رحمة الله علیه از فقها و اصولیون بزرگ شیعه در سال ۱۲۸۱ ه . ق در نجف
📜 - برگی از زندگی این فقیه عالیقدر جهان تشیع :
صاحب جواهر که یگانه مرجع تقلید زمان خود بود وقتی احساس کرد ، مرگش نزدیک شده است ، او را به عنوان مرجع پس از خود پیشنهاد کرد و این پیشنهاد مورد قبول عام و خاص قرار گرفت ، اما خود او امتناع ورزید و گفت : سعید العلماء مازندرانی که اکنون در مازندران است از من اعلم است و با وجود او نوبت به من نمی رسد . از این رو نامه ای برای سعید العلما نوشت و این نکته را به او گوشزد کرد که در زمان تحصیل که با هم بودیم ، فهم و استفاده شما از درس استاد ، بیشتر از من بود لذا شما هستید که باید مرجعیت را به دست بگیرید .
سعید العلما در پاسخ وی ، نوشت : اگر چه در آن زمان فهم من قوی تر بود امّا مدّت هاست که من از مباحث علمی دور شده ام اما شما در نجف در حال تحقیقات علمی بوده اید ، لذا شما ترجیح دارید .
شیخ انصاری تنها با چنین پاسخی بود که راضی شد ، مرجعیت را بپذیرد .
...اینقدر تفاوت
🔸آیة الله العظمی بهجت:
منشأ اینقدر تفاوت بین ما و علمای گذشته
-که صاحب آن همه کرامات بودند- و
علت عقبماندگی ما از آنها چیست؟...
مرحوم شیخ انصاری با آن همه درس و بحث و تألیف هر روز زیارت عاشورا،
زیارت جامعه و یک جزء قرآن میخواند.
گویا علت عقبماندگی ما، ترک مستحبات است.
علمای سابق بدان ملتزم بودند.
از قبیل زیارت و دعا و تلاوت قرآن و یا نماز اول وقت و ترک مکروهات، مانند خواب بینالطلوعین!
۵ اسفند روز بزرگداشت فیلسوف و متکلم بزرگ؛ خواجه نصیرالدین طوسی گرامی باد.
@kashkoolfn
✍حضرت امام كاظم (ع) فـرمودند:
رجب ماه بزرگى است كه خداوند [پاداش] نيكى ها را در آن دوچندان ، و گناهان را پاك مى كند.هر كس يك روز از ماه رجب را روزه بدارد، آتش دوزخ مسیر يك ساله از او دور شود ،و هر كس سه روز روزه بدارد ،بهشت برای او واجب شود .
📚 من لا يحضره الفقيه ، ج 2 ، ص92
✨ولادت امام محمد باقر (ع)
و حلول ماه رجب مبارک باد✨
@kashkoolfn
«ماه رجب را ريسمانى ميان خود و بندگانم قرار داده ام ؛ هر كس به آن چنگ زند، به وصال من رسد.»
@kashkoolfn
هدایت شده از .
31.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 بیانات حضرت آیةالله حاج سیّدمحمّدصادق حسینی طهرانی مدّظلّه العالی دربارۀ ماه #رجب
🍃 ۸ رجب ۱۴۴۰
🆔 @nooremojarrad_com
#شهید ثانی
✅سیر علوم حوزوی...
❌...طالب علم بعد از حفظ کتاب الله و یادگیری تجوید معتبر، اشتغال پیدا کند به تعلّم علوم عربی، زیرا اولین ابزار های فهم و عظیم ترین اسباب علم شرعی،علوم عربی هستند پس ابتدا علم صرف را بخواند و سیر خود را از کتب اسهل و اصغر شروع به کتب اصعب و اکبر ختم نماید تا ان را اتقان کند و محیط به ان علم شود.
💠سپس به همین روش سراغ علم نحو رود البته با جدیت و حفظ مطالب زیرا برای علم نحو اثر عظیمی است در فهم معانی و مدخل جلیل و بزرگی در اتقان قران و سنت، زیرا ان دو عربی هستند و بعد از این دو علم، سراغ سایر علوم عربی رود و پس از تمام شدن همه انها سراغ منطق برود...
❇️بعد از منطق و کلام #اصول_فقه را شروع نماید به همان ترتیب و دقت ..زیرا این علم نسبت به همه علوم اولویت دارد در تحریر و احق علوم است به تحقیق بعد از علم #نحو! برای کسی که اراده تفقه در دین خدای متعال رادارد!
و اکتفای قلیل از آن را نکند زیرا به اندازه ای که تحقیق کند این علم را متحقق می شود پیش او مباحث فقهی و ادله شرعیه.
♻️توضیحات علوم دیگر مثل درایه، حدیث،بحث از ایات الاحکام، فقه،تفسیر و کتب حکمت از طبیعی و ریاضی و فنون خفیه در ادامه کلام ایشان موجود است.
📔منیة المرید فی آداب المفید و المستفید،ص۲۳۱
@alnokat
🔶🔹یک نمونه از فریاد علما (قسمتی از دروس آیت الله مظاهری دام عزه):
🔺مُلّا مطول... هم فصاحت مطول را از بین بردیم هم بلاغتش را آمدیم سرمه چشمش کنیم کورش کردیم آمدیم مختصرش کنیم دیگر آن هم که داشتیم از بین رفت اینها نقص است خیلی برای ما.
🔺این ملا مغنی انصافا خیلی خوب کتابی بود. ما از دست دادیم. اصالة التنبلی، مغنی را برد توی کتابخانه ها. این مطول خیلی چیز قشنگی بود خیلی عالی بود و ملا مطول ما رفت، لذا ادبیت را هم همراهش برد
🔺حالا دیگر نه قم و نه مشهد و نه اصفهان ادبیت یوخدور، چه چیزی جایش آمده؟ آقا یک درسی پیدا کند ساعت 7 باشد، ساعت 6 باشد برای این که استفاده از حوزه بکند می آید درس را می خواند می رود دنبال کارش.
🔺این قوانین خیلی کتاب خوبی است خیلی عالی است انصافا...میرزای قمی خیلی ملا بوده و هم خیلی رساست مثل کفایه نیست که مغلق باشد خیلی رساست آن را هم از دست دادیم.
🔺انصافا خدا رحمت کند مرحوم آقای ادیب را من مطول پیش ایشان خواندم توی همین مدرسه صدر، جا هم نداشت، می آمد همان سرما توی همین ایوان، این ایوان آن وقت بود خدا رحمت کند مرحوم آقای خراسانی را این جا را ساخته بود خیلی خوب بود می آمد می نشست روی فرش ها 30، 40 تا طلبه هم می نشستند و توی هوای سرد و روی زمین این ها سرمان نمی شد سرمان این می شد که یک دقیقه نه کم نه زیاد سر درس حاضر باشیم آن وقت این گاهی یک حرفهای خوبی دهاتی اما حرفهای ارزنده ای آقای ادیب داشتند بعضی اوقات می گفتند این مطول ذهن را گالوار می کند چقدر حرف خوبی، راستی ذهن را گالوار می کند.
🔺اشتباه بزرگ کردیم ما مطول را رها کردیم مغنی را رها کردیم این ها از اشتباهات ما بوده آمدیم سرمه چشمش کنیم کورش کردیم لذا این مغنی خیلی مغنی است انصافا خیلی بالاست همه ابوابش مخصوصا باب اول و باب چهارم، این مطول از نظر فصاحت و بلاغت انصافا خیلی بالاست یک دوره ادبیت عالی آن هم با یک زبان شیرین هر دو هم مطول هم مغنی از نظر زبان خیلی شیرین است خیلی ساده است خیلی عالی است و ما از دستش دادیم... .
*نشر مطالب، بدون ذکر آدرس کانال، جایز نیست*
🔺ارتباط: @hm1370
📗 کانال #میراث_علمی_سلف /عضویت:
http://eitaa.com/joinchat/702283798C36acb3a525