هدایت شده از مباحثات علمی
بسم الله الرحمن الرحیم
❤️ جاریِ شب قدر
✅ مقدمه
شب ها و روزها ـ به لحاظ حقیقت ذات ـ یکسانند و به لحاظ تعلّق به خالق، در فضیلت، برابر.
اما گاهی به لحاظ متعلّقی شریف، شبی، قدرِ کلان می بیند و بر صدر زمان می نشیند. از آن پس، رنگ تیره ی شب، که تمثال سیاهی و تباهی بوده، از رنگ سپیده ی صبح، برتر می شود و سَلَامٌ هِي حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ.
یکی از مهمترین، بلکه مهمترین شب سال، «شب قدر» است. اهمیت این شب به حدی است که در لسان خالق، از هزار ماه برتر دانسته شده (خَيرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ) و برای اشاره به اهمیت عمل در آن، در همنوعانش پنهان شده است، به نحوی که با این که «لیلةٌ» است [تنوین وحدت]؛ یعنی «یک شب» اما در ارتکاز و اندیشه ی متشرعه، «لیالی» (شب ها) خطور می کند.
در این نوشتار، با استفاده از «بَابٌ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ» از جلد 4 از صفحه ی 56 کتاب کافیِ مرحوم کلینی، اطلاعاتی از این شب پر قدر، خدمت برادران و خواهران به عرض می رسد، به این امید که قدر شبهای دیگر را نیز بدانیم و در شکوفائی عقل و جان خویش در لحظه های ملکوتیِ خلوت با خالق هستی بکوشیم.
✅ شب قدر در روایات کافی
1️⃣ یکی از دو شب 21 و 23
به جهت اهمیت شب قدر، پرده از چهره ی این شب برداشته نشده و در ابهام بین یکی از دو شب 21 و 23 ماه مبارک رمضان باقی مانده است.
از امام صادق علیه السلام در تعیین شب قدر سؤال شد. امام به یکی از شب 21 و 23 ماه رمضان ـ بدون تعیین ـ اشاره کرده است (احادیث 1 و 2).
2️⃣ اهمیت عبادت در شب قدر
در انجام عبادت در آن شب، تأکید شده است (حدیث 2).
به نظر می رسد سؤالِ جویندگان، برای درک شب قدر، برای انجام عبادت در آن و رسیدن به ثواب بوده است (نک: کتاب من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 97، ح 1834). بنابراین «درک شب قدر» ـ والله اعلم ـ به معنای فهمیدن زمان خاص آن و إحیا و عبادت در آن است و معنائی مانند فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيصُمْهُ [185 بقره] دارد.
3️⃣ فضیلت عبادت در شب قدر
اگر چه حقیقت این شب را کسی غیر از صاحب این شب نمی داند (وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيلَةُ الْقَدْرِ)، اما درباره ی فضیلت عبادت در شب قدر، از عبارات قابل فهم استفاده شده است: همانطور که شب قدر بهتر از هزار ماه است، عبادت در شب قدر، بهتر است از عبادت در هزار ماه (هشتاد و سه سال و چهار ماه) که شب قدر در آنها نباشد (احادیث 4 و 6).
4️⃣ حادثه ی مهم شب قدر
شب قدر، ظاهراً، دارای شرافتی جدای از شرافت نزول قرآن در آن دارد، زیرا قرآن در شب قدر نازل شده («إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيلَةِ الْقَدْرِ» و «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيلَةٍ مُبَارَكَةٍ») نه این که به جهت نزول قرآن شب قدر نامیده شده است. بدین ترتیب، «تورات» در شب ششم، «انجیل» در شب دوازدهم، «زبور» در شب هجدهم و «قرآن» در شب قدر نازل شده اند (حدیث 5).
5️⃣ جریان شب قدر
در اندیشه ی شیعی، برپائیِ شب قدر، إحیایِ یک سالگرد مانند شب میلاد امام زمان علیه السلام یا شب بعثت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم نیست، بلکه إحیای یک جریان مستمرّ است (اشاره به «تَنَزَّلُ» و «سَلَامٌ» در سوره ی قدر). بنابراین شب قدرِ شیعی، هر سال تکرار می شود و شیعیان در آن، إحیاء می گیرند، نه این که تمام شده باشد و به یاد آن، إحیاء بگیرند (حدیث 6).
6️⃣ شب تقدیر و مشیّت
شب قدر را می توان به یک طرح کلی از برنامه ی زمانبندی شده در طول یک سال، تشبیه کرد. لذا شب قدر، شب تقدیر و سرنوشت نیز هست و آن را می توان اول و آخر سال نیز نامید (احادیث 3، 6، 9 و 11).
بنابراین اگر انسان در این شب عبادت کند، گویا برنامه ی کلّیِ عبادی برای طول سالِ خود نوشته است و آن کسی پیروزِ سرنوشت است که طرح کلّیِ عبادتش را، که در این شب ارائه کرده، در طول سال اجرا کند.
والحمدلله رب لیلة القدر
محمد ذکاوت صفت ـ قم ـ 99/2/24
(برای شب قدر سال 1441)
هدایت شده از مکروبه
Shabe21.pdf
544K
هدایت شده از تعلیم و تربیت
✨﷽✨
🌟خواص عجیب دعای جوشن کبیر
✍پیامبر اکرم (ص) : خداى تعالى در آسمان چهارم خانهاى بنا کرده که نامش بیت المعمور است؛ به آن خانه در هر روزى هفتاد هزار فرشته داخل مىشوند و از آن بیرون مىروند و دیگر به سوى آن تا روز قیامت بر نمىگردند و خداى عزّ و جلّ به صاحب این دعا ثواب این فرشتگان را میبخشد.
در شبى که شخص این دعا را بخواند خداى تعالى به او روى مىآورد و به سوى او نظر التفات مىکند و تمامی حاجتهاى دنیا و آخرت او را برآورده می سازد.
هر کسى که این دعا را بخواند، مثل مردن شهدا می میرد. خداى تعالى براى او ثواب هفتصد هزار شهید از شهیدان صحرا را مینویسد.
حضرت رسول (صلى الله علیه و آله) فرمودند که: هیچ بنده اى از امّت من نیست که این دعا را در ماه مبارک رمضان سه مرتبه یا یک مرتبه بخواند مگر آنکه به تحقیق که خداى تعالى بدن او را بر آتش حرام میکند و بر او بهشت واجب میشود.
📚( مهج الدعوات ابن طاووس ـ ترجمه طبسى، ص 363-365)
🌺@talim_tarbiatt
هدایت شده از گروه علمی فرهنگی فتح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️فقط حق بوده با حیدر.....
👤استاد سید محمد مهدی شفیعی
◾️شهادت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام تسلیت باد◾️
🆔 @shafiepoems
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
هدایت شده از روزنه
در این شب عزیز برای هرچه بهتر رقم خوردن سرنوشت ملت ایران اسلامی و تمام مستضعفین جهان دعا کنیم.
اللهم عجّل لولیک الفرج
اللهم احفظ قائدنا الخامنه ای
@rozaneebefarda
هدایت شده از توییتر انقلابی
⭕️ جرج جرداق مسیحی 200 بار نهج البلاغه رو خونده و هر بار بیشتر شیفته شخصیت حضرت علی(ع) شده؛
به عنوان مدعی پیرو راه حضرت بودن چه قدر نهج البلاغه رو خوندیم و بلدیم؟
#شب_قدر
#ليلة_القدر
#ImamAli
👤 سرمست بهار 5 🇮🇷
@TWTenghelabi
هدایت شده از توییتر انقلابی
⭕️ امشب برای #سیدعلی آقا بسیار دعا کنیم...
شهدایِ عظیمالقدر در شبهایِ عملیات و در اوجِ هنگامهی قتال و در آستانهی #شهادت برایِ #امام_خمینی دعایِ خالصانه میکردند.
#شب_قدر
👤 امين بابازاده
@TWTenghelabi
{✨}
«شب قدر امسال خیلی فرق میکنه!»
امسال هم لیلهالقدر توست هم لیلهالقدر انقلاب...
برای رقم زدن یک سرنوشت خوب برای خودمون و هم میهنهامون، رای به اصلح میدهيم...
•●❥❥ @Mahepenhanamm
{🥀}
پیامبراکرم: علی مع الحق و الحق مع علی یدور حیثما دار
حق دور علی می چرخد...
حق به دور علی میگردد..
۲۸ خرداد کسی را انتخاب کن
که علی مدار باشد...
#شب_قدر💔
#انتخابات
#لیله_القدر_انقلاب✨
•●❥❥ @Mahepenhanamm