💠 حدیث روز 💠
💎 معنای رمضان
🔻پيامبر صلّیاللهعلیهوآله:
إنّما سُمِّیَ الرَّمَضانُ لأنّهُ یَرمَضُ الذُّنوبَ
🌘 #رمضان را رمضان نامیده اند؛ چون گناهان را میسوزاند.
📚 میزان الحکمه ، ح ۷۴۴۱
•┈┈••✾••┈┈•
🌹@kavasayat🌹
❇️ترجیح امور اخروی بر دنیوی
⏺حضرت آیت الله مصباح یزدی(ره)
❓باقی بهتر است یا فانی؟
⏹در برابر، در خانه سعادت و بهشت جاویدان الهی اصلا درد، رنج و خستگی معنا ندارد (لاَ یَمَسُّهُمْ فِیهَا نَصَبٌ وَمَا هُم مِّنْهَا بِمُخْرَجِینَ.حجر، 48.)
لذتهای دنیا سیری و دلزدگی دارد و اگر مقداری طول بکشد انسان خسته و دلزده میشود و به دنبال تنوع میگردد، اما قرآن میگوید: (لَا یَبْغُونَ عَنْهَا حِوَلًا؛کهف، 108.)
لذتهای بهشتی آن قدر جاذبه دارند که هیچ کس نمیخواهد عوض شوند.» در آنجا به جای منتْ به انسان احترام میگذارند (سَلَامٌ عَلَیْكُمْ طِبْتُمْ فَادْخُلُوهَا خَالِدِینَ؛زمر، 73) این دو نوع لذت را با هم مقایسه کنیم! آیا میارزد انسان تنها برای امور دنیا این همه زحمت متحمل شود، یا عقل میگوید: از این امکانات خویش به اندازه ضرورتی استفاده کنید که بتوانید به زندگی خویش ادامه دهید و هدفتان توشه برداشتن برای عالمی باشد که ابدی است؟!
💠برای فراهم کردن زمینه لذتهای بهشتی باید در این دنیا تلاش کرد. قرآن با بیان حقایق راه را به ما نشان میدهد و انتخاب را به عهده خودمان میگذارد (إِنَّا هَدَیْنَاهُ السَّبِیلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا.انسان، 3.)
او به ما گفته است:(إِنَّا أَعْتَدْنَا لِلْكَافِرِینَ سَلَاسِلَ وَأَغْلَالًا وَسَعِیرًا؛انسان، 4.)
ما برای کافران غل، زنجیر و آتش سوزان فراهم کردهایم» و در مقابل برای مومنین نعمتهایی آماده کردهایم که قطرهای از آنها به همه لذتهای دنیا میارزد.
🔵وضعیت هر دو گروه را توصیف کردیم تا شما هر کدام را که فکر میکنید بهتر است انتخاب کنید، اما بدانید:(وَالْآخِرَةُ خَیْرٌ وَأَبْقَى؛اعلی، 17) لذتهای آخرت به مراتب شدیدتر، لذتبخشتر و پرجاذبهتر است (خَیْرٌ) و از لحاظ مدتْ همیشگی و جاودان است (أَبْقَى). آخرت هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ کمیت بر دنیا برتری دارد. باید در این باره فکر کرد تا حقیقت را فهمید (لعلكم تتفکرون * فی الدنیا والاخرة).
#به_انتخاب_تو
🌹@kavasayat🌹
#دستورات_ماثور
🔴 نماز و دعای مخصوص #شب_دوم از #ماه_مبارک_رمضان
🔻۱. نمازمخصوص شب دوّم:
هر كه در شب دوّم ماه رمضان چهار ركعت نماز- در هر ركعتي يك حمد وبيست مرتبه إِنَّا أَنْزَلْناهُ- را بخواند، خداوند همه گناهان او را بيامرزد، و رزق و روزياش را توسعه دهد و كار آن سالش را كفايت نمايد. 1
🔻۲. دعايي که از پيامبر صلي الله عليه و آله براي اين شب روايت شده است:
يَا إِلَهَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ إِلَهَ مَنْ بَقِيَ وَ إِلَهَ مَنْ مَضَي رَبَّ السَّمَاوَاتِ السَّبْعِ وَ مَنْ فِيهِنَّ فَالِقَ الْإِصْبَاحِ وَ جَاعِلَ اللَّيْلِ سَكَناً وَ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ حُسْباناً لَكَ الْحَمْدُ وَ لَكَ الشُّكْرُ وَ لَكَ الْمَنُّ وَ لَكَ الطَّوْلُ وَ أَنْتَ الْوَاحِدُ الصَّمَدُ أَسْأَلُكَ بِجَلَالِكَ سَيِّدِي وَ جَمَالِكَ مَوْلَايَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَي مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَغْفِرَ لِي وَ تَرْحَمَنِي وَ تَتَجَاوَزَ عَنِّي إِنَّكَ أَنْتَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ.2
📚۱.اربعون حدیثا ح۴۰ ص۸۷
📚۲.اقبال الاعمال ج۱ ص۱۱۸
🌹@kavasayat🌹
🔺آیت الله محمدتقی آملی در بامداد هر روز مقید بودند یک جزء از کلام الله مجید را قرائت کنند و هر ماه یک ختم قرآن داشته باشند و در ماه مبارک رمضان هر روز سه جزء تلاوت میکردند که جمعا در طول سال چهارده بار قرآن را ختم می کردند و ثواب آن را نثار چهارده معصوم می فرمودند
🌹@kavasayat🌹
❇️امام عسکری (علیه السلام):
✴️خداوند با عنایتکردن سورهی حمد به پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله)؛ فضیلتی به آن جناب بخشید که به هیچیک از پیامبران (علیهم السلام) پیشین نداده، مگر سلیمانبنداود (علیه السلام)؛ که فقط بِسْمِ الله الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ را از این سوره دارد. [و سلیمان (علیه السلام)] این آیه را از تمام سلطنت و قدرتی که خدا به او عنایت کرده بود برتر میشمرد [و] میگفت:
💠«خدایا! چه کلمات عالی و باارزشی است، من این کلمات را از تمام مملکتی که [به من] عنایت کردهای باارزشتر میدانم». خداوند به او خطاب کرد: ای سلیمان! چگونه با ارزشتر نباشد و حال اینکه هر بندهی من چه زن و چه مرد مرا با این کلمات بخواند ثوابی هزار برابر مملکت تو را صدقه بدهد به او عنایت میکنم. این یکهفتم از تمام آن سورهایست که به محمّد (صلی الله علیه و آله) سرور انبیاء (علیهم السلام) دادهام (سورهی فاتحة الکتاب).
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱،ص۱۰
🌹@kavasayat🌹
#حدیث_روز
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «دلهایتان را با پرخوری و پرنوشی نمیرانید؛ زیرا دلها مانند زراعت اند که آب بسیار آنها را نابود میکند»
مفاتیح الحیاة ص ١۴٩
🌹@kavasayat🌹
دعای روز دوم ماه مبارک رمضان
🌺 خدایا در این ماه مرا به خشنودی خودت نزدیک کن
🌹@kavasayat🌹
#دستورات_ماثور
🔴 نماز و دعای مخصوص #شب_سوم از #ماه_مبارک_رمضان
🔻۱. نمازمخصوص شب سوم :
هر كه در شب سوم ماه رمضان ده ركعت نماز- در هر ركعتي يك بار فاتحه الكتاب و پنجاه مرتبه سوره توحيد (قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ)- را بخواند، ندا دهندهاي از جانب خداي تعالي او را ندا دهد: آگاه باشيد! كه فلان بن فلان، آزادشده خدا از آتش است، و درهاي آسمان برايش گشوده گردد. و هر كه در اين شب برخيزد و شبزندهداري كند، خداوند او را بيامرزد. 1
🔻۲. دعايي که از پيامبر صلي الله عليه و آله براي اين شب روايت شده است:
يَا إِلَهَ إِبْرَاهِيمَ وَ إِلَهَ إِسْحَاقَ وَ إِلَهَ يَعْقُوبَ وَ الْأَسْبَاطِ رَبَّ الْمَلَائِكَةِ وَ الرُّوحِ السَّمِيعَ الْعَلِيمَ الْحَلِيمَ الْكَرِيمَ الْعَلِيَّ الْعَظِيمَ لَكَ صُمْتُ وَ عَلَي رِزْقِكَ أَفْطَرْتُ وَ إِلَي كَنَفِكَ آوَيْتُ وَ إِلَيْكَ أَنَبْتُ وَ إِلَيْكَ الْمَصِيرُ وَ أَنْتَ الرَّءُوفُ الرَّحِيمُ قَوِّنِي عَلَي الصَّلَاةِ وَ الصِّيَامِ وَ لَا تُخْزِنِي يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّكَ لا تُخْلِفُ الْمِيعادَ. 2
📚۱.اربعون حدیثا ح۴۰ ص۸۷
📚۲.اقبال الاعمال ج۱ ص۱۱۸
🌹@kavasayat🌹
* #قرآن #رمضان
🔺حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
💠 کثرت تلاوت قرآن در ماه رمضان
🔻گاهی رفقا در مورد كيفيت خواندن قرآن مي پرسيدند؛ عرض می کردم در غير ماه مبارك رمضان انسان با تأمل و توجه به معاني و كلمه به كلمه و با دقت به معانی و تفسير بخواند اشكالي ندارد، ولي در ماه مبارک رمضان کثرت تلاوت مطلوب است.
بزرگان زياد مي خواندند و سفارش هم شده است.
🔸خود ختم قرآن مطلوب بوده و هست لذا اگر كسي نه اين كه بي توجه بخواند، ولي طبق روال عادي هر ۲۵ دقيقه، نيم ساعتي يک جزء قرآن را بخواند خوب است...
🌹@kavasayat🌹