ليلة الرّغائب
اوّلين شب جمعه ماه رجب را «ليلة الرّغائب» «1» گويند؛ رسول خدا صلى الله عليه و آله در روايتى كه فضيلت ماه رجب را بيان مى كرد فرمود: «از اوّلين شب جمعه ماه رجب غافل نشويد كه فرشتگان آن را «ليلة الرّغائب» ناميدند».
آنگاه رسول خدا صلى الله عليه و آله اعمالى را براى آن شب به اين كيفيّت بيان فرمود:
«روز پنجشنبه اوّل ماه را روزه مى گيرى، چون شب جمعه فرا رسيد، ميان نماز مغرب و عشا دوازده ركعت نماز می گذارى (هر دو ركعت به يك سلام) و در هر ركعت از آن، يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إنّا انزلناه» و دوازده مرتبه «قل هو اللَّه احد» را مىخوانى؛
پس از اتمام نماز هفتاد مرتبه مى گويى:
«أللَّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ النَّبِىِّ الْامِّىِّ وَ عَلى آلِهِ»
آنگاه به سجده می روى و هفتاد بار مىگويى:
«سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ»
سپس سر از سجده برمى دارى و هفتاد بار مى گويى:
«رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ، إِنَّكَ أنْتَ العَلِىُّ الْأعْظَمُ»
بار ديگر نيز به سجده مىروى و هفتاد مرتبه مى گويى:
«سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ»
آنگاه حاجت خود را مى طلبى كه انشاءاللَّه برآورده خواهد شد.
رسول خدا صلى الله عليه و آله در فضيلت اين اعمال فرمود: «كسى كه چنين نمازى را بخواند، خداوند همه گناهانش را بيامرزد ... و در قيامت درباره هفتصد تن از خاندانش شفاعت مىكند، و چون شب اوّل قبر فرا رسد، خداوند پاداش اين نماز را به نيكوترين چهره، با رويى گشاده و درخشان و زبانى فصيح و گويا، به سوى قبر او مىفرستد، آن چهره نيكو به وى گويد: «اى حبيب من! بر تو بشارت باد! كه از هر شدّت و سختى نجات يافتى» از آن چهره نورانى مىپرسد: «تو كيستى؟ من تاكنون چهرهاى از تو زيباتر نديدهام و بويى از بويت خوشتر به مشامم نرسيده؟!»
آن چهره نيكو پاسخ دهد: «اى حبيب من! من پاداش آن نمازى هستم كه تو در فلان شهر، فلان ماه و در فلان سال به جا آوردهاى؛ من امشب به نزد تو آمدم، تا حقّت را ادا كنم و مونس تنهايى تو باشم و وحشت را از تو مرتفع سازم (و همواره در كنارت بمانم) تا زمانى كه همگى در روز رستاخيز برخيزند و در عرصه قيامت بر سرت سايه بيفكنم. (خلاصه هيچ زمانى پاداش اين كار نيك از تو قطع نخواهد شد)»«2».«3»
پ______
(1). «ليلة الرّغائب» يعنى شبى كه به خاطر پاداشها و فضيلتهاى فراوانى كه دارد، مورد ميل و رغبت فراوان است و يا به معناى «شب پاداشهاى فراوان» است، زيرا «رغائب» جمع «رغيبه» است كه هم به معناى «كار مورد رغبت»
(2). اقبال، صفحه 632؛ مرحوم علّامه حلّى در اجازهاش براى «بنى زهره» اين روايت را به طور مشروح نقل كرده است (رجوع كنيد به: بحارالانوار، ج 104، ص 125).
(3). كليات مفاتيح نوين، صص: 635-636.
🌹@kavasayat🌹
🏴🏴🏴🏴🏴
ما سامرا نرفتہ
گداے تو مےشويم
اے مهربان امام
فداےتو مےشويم
هادےِ خلق،
ڪورے چشمان گمرهان
پروانگان شمع
عزاے تو مےشويم
#شهادت_امام_هادی علیه السلام تسلیت باد. 🏴
🌹@kavasayat🌹
◼️امام هادی علیه السلام:
⏹این دعایی است که من زیاد میخوانم و از خدا خواستهام هر کس بعد از من در کنار قبرم آن را خواند، خواسته اش را اجابت کند:
«یا عدَّتى عِنْدَالْعُدَدِ وَ یا رَجائى وَالْمُعْتَمَدُ وَ یا کَهْفى وَالسَّنَدُ وَ یا واحِدُ یا اَحَدُ یاقُل هُوَ اللهُ اَحَدٌ اَسْئَلُکَ بِحَقِّ مَنْ خَلَقْتَهُ مِنْ خَلْقِکَ وَ لَمْ تَجْعَلْ فِى خَلْقِکَ مِثْلَهُمْ اَحَدَا اَنْ تُصَلِّىِ عَلَیْهِمْ وَ تَفْعَلَ بى....(به جای نقطه چین حاجتش را ذکر کند)
📚منبع: أمالى شیخ طوسى ، ج 1،ص 291؛
🌹@kavasayat🌹
🔻ما اصلاً احساس نمیکنیم که ماه رجب آمده است...❗️
◽️شهید مرتضی مطهری:
ما وقتی بچه بودیم ماه رجب و شعبان كه میآمد احساس میكردیم، چون مرحوم پدر ما وقتی ماه رجب میآمد همه اوضاع و عباداتش فرق میكرد.
◽️ایشان و والده ما در ماه رجب، پنجشنبهها و جمعهها روزه میگرفتند و گاهی پدر ما هر سه ماه رجب و شعبان و رمضان را روزه میگرفت.
◽️اصلاً ماه رجب در منزل ما فرق داشت. حالا اصلاً خود ما احساس نمیكنیم كه ماه رجب آمده، و باید با تقویم آن را پیدا كنیم!
🌹@kavasayat🌹
❓حاجتی داری؟ با امامت سخن بگو
❇️أقُولُ رَوَى اَلسَّيِّدُ بْنُ طَاوُسٍ فِي كَشْفِ اَلْمَحَجَّةِ مِنْ كِتَابِ اَلرَّسَائِلِ لِمُحَمَّدِ بْنِ يَعْقُوبَ اَلْكُلَيْنِيِّ عَمَّنْ سَمَّاهُ قَالَ: كَتَبْتُ إِلَى أَبِي اَلْحَسَنِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّ اَلرَّجُلَ يُحِبُّ أَنْ يُفْضِيَ إِلَى إِمَامِهِ مَا يُحِبُّ أَنْ يُفْضِيَ إِلَى رَبِّهِ قَالَ فَكَتَبَ إِنْ كَانَتْ لَكَ حَاجَةٌ فَحَرِّكْ شَفَتَيْكَ فَإِنَّ اَلْجَوَابَ يَأْتِيكَ .
✳️حمد بن يعقوب كلينى در كتاب(الرسائل)از كسى كه ويرا نام برده است نقل نموده كه گفت:بحضرت ابى الحسن عليه السّلام نوشتم كه:همانا مردى دوست دارد كه مطالب و حوائج خود را بامام خود عرضه بدارد،آنچنان كه دوست دارد كه بر پروردگار خود عرضه بدارد(تكليف او چيست و چه بايد بنمايد)گويد:در جوابم مرقوم داشت كه:اگر ترا حاجتى باشد لبهاى خود را حركت ده كه جواب براى تو خواهد رسيد.
📚بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام/جلد۹۱/ صفحه۲۲
🌹@kavasayat🌹
15.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شجره انبیاء از حضرت آدم علیه السلام تا حضرت محمد صلی الله علیه و آله
🌹@kavasayat🌹
💠رسول خدا صلی الله علیه و آله:
✳️کسی که آیه الکرسی را صد مرتبه بخواند مثل کسی است که در عمر خود عبادت خدا را نموده باشد.
امام رضا علیه السلام: هر کس هنگام خواب آیه الکرسی را تلاوت کند به خواست خدا به مرضی که او را فلج کند گرفتار نشود و هر کس پس از هر نماز آن را بخواند گزنده ای به وی آزار نرساند.
📚سفینه البحار/ج7/ص266
🌹@kavasayat🌹
#حدیث_روز
اجلال و تکریم مؤمن
🔻رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
«کسی که برادر مسلمانش را با کلمه ای از سر لطف گرامی بدارد و اندوهی را از وی بزداید، تا زمانی که در حال گرامیداشت اوست،پیوسته در سایه ی رحمت الهی است.»
«مَن أكرَمَ أخاهُ المُسلِمَ بِكَلِمَةٍ يُلطِفُهُ بِها وفَرَّجَ عَنهُ كُربَتَهُ ، لَم يَزَل في ظِلِّ اللّه ِ المَمدودِ عَلَيهِ الرَّحمَةُ ما كانَ في ذلِكَ»
📚 مفاتیح الحیات صفحه ۲۹۷
آیت الله العظمی #جوادی_آملی
🌹@kavasayat🌹
* #روزه #رجب
🔺حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری:
🔻روزه در اينكه انسان را به نقطه هاي حساس توسل و به توسلات عميق برساند؛ خيلي دخيل است.
مخصوصاً اگر از ماه رجب شروع بشود؛ حالا هر مقدار كه در توانايي انسان است؛ هقته اي يك روز، دو روز گرفته شود خوب است. انسان اگر بتواند، با گرفتن روزه براي شعبان و رمضان مهيّا می شود.
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🌹@kavasayat🌹
⏺وسعت رزق و روزی
برای وسعت رزق و روزی و رسیدن به مال، آیه 2-3 سوره طلاق را به این شکل ختم نماید: ابتدای ختم جمعه یا پنج شنبه یا دوشنبه باشد و اگر جمعه باشد بهتر است.تا چهل روز هر روز 159 مرتبه آیه شریفه رابخواند و بهتر است بعد از نماز صبح باشد .فقط در روز چهلم 179 مرتبه باشد و در ابتدای ختم برای استجابت حاجت، غسل حاجت نموده دو رکعت نماز بخواند و صد مرتبه صلوات بفرستد ﴿در روز اول﴾ و روز آخر بعد از اتمام، صد صلوات بفرستد.
شک نکند و ناامید نشود و اگر بار اول به نتیجه نرسید تکرار کند که انشاءالله به مراد می رسد.
📚خواص کامل سوره های قرآن کریم/ص179
🌹@kavasayat🌹
💠 #آیت_الله_سعادت_پرور قدسسره:
«ای عزیز من!
مراعات #نشاط را در تمام اعمال بکن که عملِ بینشاط معلوم نیست نتیجهای برای #سالک داشته باشد».
حال #دعا و نشاطِ عبادت به عواملی بستگی دارد که باید #مراقب باشیم؛ مثلاً پرخوری، مجادله و دعوا، بازارگردیِ بیهوده و... همگی باعث میشود هنگام #نماز و دعا، نشاط کافی را نداشته باشیم.
گاهی سنگینی #گناهان نمیگذارد انسان نشاط داشته باشد؛ از این رو ابتدا باید #استغفار کند.
«اَللّهُمَّ اغْفِرْ لی الذُّنُوبَ الَّتی تَحْبِسُ الدُّعاءَ».
#حبس_دعا فقط به این معنا نیست که آن مستجاب نمیشود، بلکه گاهی به این صورت است که انسان اصلاً زبانش به دعا باز نمیشود و دلش حال و حوصله یک #مناجات چند دقیقهای با خداوند را ندارد!
📚برگرفته از کتاب #ناودان_آسمان
(در باب استغفار و آداب آن)
✍🏻تألیف #استاد_وزیری_فرد
🌹@kavasayat🌹