🔰 یا خوابند، یا مستاند یا دیوانهاند! (۱)
👤 #حسین_شریعتمداری
🔻۱- کسانی که این روزها به جای تلاش برای حل برخی از مشکلات پیش روی، نسخه مذاکره با آمریکا را میپیچند، یا «سادهلوحند» و از هوشمندی چندانی برخوردار نیستند، یا «ناکارآمدند» و ناتوانی خود در حل مشکلات را زیر پوشش مذاکره با آمریکا پنهان میکنند، یا خدای نخواسته به فریب یا به طمع «سر و سری با دشمن دارند» و یا به قول آقای روحانی -که البته با بینش و منش خود ایشان همخوانی چندانی نداشت!- «دیوانهاند». اگرچه سادهلوحی خوشبینانهترین احتمال درباره آنهاست ولی هر یک از چند احتمال یاد شده درباره پیشنهاددهندگان مذاکره با آمریکا، صحت داشته باشد، در این نکته تردیدی نیست که صلاحیت حضور در مسئولیتهای نظام را ندارند!
🔻۲- نکته درخور توجه این که طی تقریباً دو دهه گذشته، زمزمه مذاکره با آمریکا از سوی برخی جریانات داخلی و همسو با رسانههای بیگانه مطرح شده است و در همان حال تلاش شده است تا انبوهی از اظهارات و نوشتههای یأسآفرین و ناامیدکننده، بزرگنمایی درباره مشکلات و نمایش ناتوانی از مقابله با آن و... به افکار عمومی تزریق شود! پیش از این در یکی از یادداشتهای کیهان به ترفند روانی «غرق مصنوعی» اشاره کرده و آورده بودیم «غرق مصنوعی - Artificial Drowning» یکی از ترفندهای پیچیده در عملیات روانی است. دشمنان از این ترفند، برای تزریق ناامیدی و بنبست به جامعه هدف و در نهایت، القای خواسته خود به عنوان راه خروج از آن بنبست مصنوعی استفاده میکنند. باور ما بر این است - و برای آن مستندات فراوانی هست- که این روزها، دشمنان بیرونی با بهرهگیری از پادوهای خود و یا کجفهمان و سادهلوحان داخلی، درپی بهرهگیری از این ترفند علیه ایران اسلامی هستند».
🔻۳- ژنرال فرانسیسکو فرانکو، دیکتاتور خونریز اسپانیا که ۳۶ سال (۱۹۳۹ تا ۱۹۷۵) حاکم مطلقالعنان این کشور بود، هنگامی که قصد حمله به مادرید و برچیدن بساط جمهوری را داشت، در نامهای خطاب به جمهوریخواهانی که شهر مادرید را در اختیار داشتند، نوشت:
🔸«من با چهار ستون سرباز و تجهیزات از شرق و غرب و شمال و جنوب به سوی شهر در حرکتم، اما شما فقط روی این چهار ستون حساب نکنید بلکه ستون دیگری هم داریم که در داخل شهر و حتی در میان جمع شما هستند که برای ما فعالیت میکنند! آنها «ستون پنجم» ما هستند»! وقتی سپاه فرانکو به مادرید رسید، مردم آماده تسلیم بودند چرا که ستون پنجم از مدتها قبل، مأموریت خود را که تزریق ناامیدی و یاس نسبت به آینده بود به اجرا درآورده و عرصه زندگی را بر مردم تنگ و تلخ کرده بودند و درحالی که خود عامل آن پلشتیها و ناهنجاریها بودند، همه مشکلات را به نظام موجود نسبت داده و تنها راه نجات را در پذیرش حاکمیت ژنرال فرانکو آدرس میدادند! و اینگونه بود که زمینه ورود بیدردسر ژنرال فرانکو و دیکتاتوری خونریز وی را برای ۳۶ سال متوالی -تا هنگام مرگ او- فراهم آوردند. گفتنی است واژه «ستون پنجم» از همان هنگام به فرهنگ سیاسی وارد شده است.
🔻۴- این روزها طیفی از مدعیان اصلاحات که مسئولیتهای دولتی دارند، در اقدامی هماهنگ با مقامات آمریکایی (که انشاءالله تصادفی باشد) و بهگونهای کمسابقه از یکسو به تزریق یأس و ناامیدی در افکار عمومی روی آوردهاند و در همان حال از مذاکره با آمریکا به عنوان تنها راه خروج از مشکلات تاکید میورزند. بخوانید:
🔸« باید بفهمیم که راهی جز مذاکره وجود ندارد. ما باید بهدنبال حل مشکلات خودمان با دنیا و آمریکا از طریق مذاکره باشیم»! و یا «باید با آقای ترامپ مذاکره کنیم؛ نمیشود که مسائل کشور را معلق نگه داشت»! و «برای حل مشکلات، چارهای جز مذاکره با آمریکا نداریم»! یا «منافع ما در مذاکره مستقیم با آمریکاست»! و...
🔻۵- دیروز «ریچارد نفیو» که به معمار تحریمها علیه ایران شهرت دارد طی یادداشتی در نشریه آمریکایی «فارن افرز» از کارآمدی تحریمها علیه ایران ابراز ناامیدی کرده است و درباره حمله احتمالی به ایران نیز مینویسد «پیامدهای حمله نظامی به ایران بسیار سنگین است و در آن، احتمال شکست و تضعیف اعتبار آمریکا وجود دارد». ریچارد نفیو تاکید میکند که «مذاکره، تنها راه برای مقابله و مهار ایران است» (مهار ایران و نه حل مشکلات! آنگونه که مدعیان اصلاحات بیان میکنند).
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
🔰 یا خوابند، یا مستاند یا دیوانهاند! (۲)
👤 #حسین_شریعتمداری
🔻۶- رهبر معظم انقلاب طی سخنانی ابتدا از کسانی که به قول ایشان «ادّعای فهم سیاسی هم میکنند» و «مدّعی سیاستورزی و سیاستدانی و اطّلاع از اوضاع جهان» نیز هستند ولی راهحل مشکلات را در مذاکره با آمریکا میدانند! گلایه میکنند و سپس در بیانی حکیمانه و مستدل (که دهها نمونه مشابه دیگر نیز دارد) خطاب به آنها میفرمایند:
🔸«خب با آمریکا چه جوری مشکل حل میشود؟ این سؤال واقعی است، جدّی است. نمیخواهیم با هم دعوا کنیم، سؤال میکنیم: مشکل با آمریکا چه جوری حل میشود؟ با نشستن و مذاکره کردن و از آمریکا تعهّد گرفتن مشکل حل میشود؟ [اینکه] بنشینیم با آمریکا مذاکره کنیم، تعهّد بگیریم که شما باید فلان کارها را بکنید، فلان کارها را نکنید، مشکل حل میشود؟ در قضیّه بیانیّه الجزایر، سر قضیّه آزادی گروگانها در سال ۶۰، شما نشستید با آمریکا صحبت کردید. بنده آن وقت نماینده مجلس بودم -البتّه در مجلس نبودم، در جبهه بودم، اهواز بودم- همان وقت اینجا در تهران همین حضرات نشستند به واسطه الجزایر و بدون رودررویی با آمریکاییها صحبت کردند -البتّه مصوّبه مجلس بود، کار غیرقانونیای نبود- قرارداد گذاشتند، تعهّدهای متعدّدی گرفتند که ثروتهای ما را آزاد کنید، تحریمهای ما را بردارید، در امور داخلی کشور ما دخالت نکنید، و ما هم از این طرف گروگانها را آزاد میکنیم. گروگانها را آزاد کردیم، آیا آمریکا به آن تعهّدات عمل کرد؟ آیا آمریکا تحریم را برداشت؟ آیا آمریکا ثروتهای مسدودشده ما را به ما پس داد؟ نه، آمریکا به تعهّد عمل نمیکند؛ خیلی خب، این هم مذاکره و نشستن با آمریکا. یا در برجام؛ گفتند که [اگر] شما فعّالیّت صنعتی هستهای را کم کنید -حالا جرأت نکردند بگویند تعطیلِ تعطیل- به این مقدار فروکاهی کنید، ما این کارها را انجام میدهیم؛ تحریمها را برمیداریم، این کار را میکنیم، آن کار را میکنیم؛ کردند این کارها را؟ نکردند دیگر. مذاکره مشکل ما را با آمریکا حل نمیکند».
🔻۷- و در ادامه همان سخنان (۵ / ۹ / ۱۴۰۱ در دیدار با بسیجیان) میفرمایند:
🔸« بله، مشکل ما را با آمریکا یک چیز حل میکند؛ چه چیزی؟ به آمریکا باج بدهیم، نه یک بار، آمریکاییها به یک بار باج هم قانع نیستند، امروز باج بدهیم، فردا میآیند یک باج دیگر میخواهند، [باز باید] باج بدهیم، پسفردا میآیند یک باج دیگر میخواهند، [باز باید] باج بدهیم. امروز میگویند هستهای را تعطیل کنید - اوّل میگویند بیست درصد را تعطیل کنید، بعد میگویند پنج درصد را تعطیل کنید، بعد میگویند بساط هستهای را برچینید- بعد میگویند قانون اساسی را عوض کنید، بعد میگویند شورای نگهبان را بردارید، آمریکاییها باج میگیرند. اگر بخواهید مشکلتان با آمریکا حل بشود، باید این کار را بکنید، مرتّب باج بدهید. آمریکا اینها را میخواهد: پشت مرزهای خودتان، خودتان را محبوس کنید، دستتان را خالی کنید، صنایع دفاعیتان را تعطیل کنید. کدام ایرانی باغیرتی حاضر است که یک چنین باجی بدهد؟ من نمیگویم [طرفدار] جمهوری اسلامی، ممکن است یکی جمهوری اسلامی را هم قبول نداشته باشد امّا ایرانی باشد، غیرت ایرانی داشته باشد؛ [او هم] حاضر نیست این باجها را بدهد. آمریکا به کمتر از این قانع نیست؛ چرا نمیفهمند؟ مذاکره با آمریکا مشکلی را حل نمیکند. اگر حاضرید باج بدهید، نه یک بار، نه دو بار، پشت سر هم، در همه مسائل اساسی، و از همه خطوط قرمزتان عبور کنید، بله، آن وقت آمریکا با شما دیگر کاری ندارد، مثل دوران پهلوی».
🔻۸- حالا جای آن است که از قول ابوسعید ابوالخیر این دو بیت را خطاب به مبلغان مذاکره با آمریکا زمزمه کنیم؛
حال دنیا را بپرسیدم من از فرزانهای
گفت یا آب است یا باد است یا افسانهای
گفتمش، اینها که میبینی چرا دل بستهاند؟
گفت؛ یا خوابند یا مستند، یا دیوانهای
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
اعتراف سیاستمداران آمریکایی:
🔰 هدف آمریکا از مذاکره مهار ایران است نه رفع تحریمها
🔸روزهای اخیر یادداشت ریچارد نفیو، جان هافمن و باراک راوید، بار دیگر توجهها را به سمت مسئله آینده مذاکره و منازعه ایران و آمریکا بر سر برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان برگرداند. ترجیعبند این مواضع ناکامی احتمالی غرب در صورت هر حمله احتمالی به تاسیسات هستهای ایران و پیشنهاد مذاکره برای مهار کشورمان و وادارسازی به عقبنشینی در موضوع هستهای است.
🔸نگارش این یادداشتها از سوی افراد ذی نفوذی همچون نفیو، معمارتحریمهای ایران در وزارت امورخارجه آمریکا،هافمن به عنوان یکی از تحلیلگران برجسته جریان راست افراطی در این کشور و همچنین باراک راوید تحلیلگر امنیتی صهیونیست در سی ان ان و آکسیوس، نشانگر این است که برآیند سیاستمداران، سیاستگذاران و صاحب نظران در دو حزب جمهوریخواه و دموکرات بر این است که هرگونه حمله نظامی به تاسیسات هستهای ایران درصد موفقیت پایینی داشته و معادله هستهای میان ایران و غرب را پیچیدهتر خواهد کرد.
🔸از سویی دیگر نیز نکته پنهان و آشکار در این مواضع اخیر آمریکاییها، تمرکز آنان بر استفاده از ابزار مذاکره نه برای حل مسائل که برای مهار ایران است و دیگر نکته مندرج در این نوشتهها ناکارآمدی و عدم کارایی رژیم تحریمها بر علیه ایران در دوران جاری نسبت به دوره پیش از برجام است.
🔸در همین راستا، ریچارد نفیو مسئول سابق میز ایران در شورای امنیت ملی آمریکا و هماهنگکننده سابق تحریمها در وزارت خارجه ایالات متحده روز پنجشنبه 13 دی ماه (2 ژانویه 2025) در یادداشتی در فارن افرز به بررسی چشم انداز پیش روی مسائل مابین ایران و آمریکا در موضوع برنامه صلحآمیز هستهای کشورمان پرداخت.
🔸وی با اشاره به عدم اتفاق نظر و گسست بزرگ در میان کشورهای مهم جهان در ارتباط با تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران اظهار میدارد:
🔻«امروز، جامعه بینالمللی نیز اکنون بر سر اعمال فشار بر رژیم ایران دچار تفرقه شده است. همچنان تحریمهای شدیدی علیه ایران وجود دارد، اما این تحریمها به طور مداوم توسط چین، هند و روسیه نقض میشوند. اجرای کامل دوباره ممکن است، اما این امر نیازمند همکاری چین است، بهویژه در زمانی که پکن با خصومت دوحزبی از سوی واشنگتن روبهروست. روابط روسیه با ایران نیز قویتر از چند دهه گذشته است و پیوندهای دفاعی متقابل آنها تقویت شده است»
#تیتر_یک
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001Gqm
@Kayhan_online
🔰 قاضی نیویورکی ترامپ را به دادگاه فراخواند
🔸قاضی «خوان مرچان» اعلام کرده ترامپ میتواند شخصا یا به صورت مجازی در دادگاهی که قرار است حکم محکومیت او ابلاغ شود، حضور پیدا کند.
🔸این محکومیت، امکان حبس تا چهار سال را برای ترامپ دارد، با اینحال مرچان اعلام کرده رئیسجمهور منتخب آمریکا زندانی نخواهد شد.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سازمان هواشناسی: در ۲۴ ساعت آینده در بیشتر مناطق کشور جوی آرام پیشبینی شده است
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب - بخش نود و هشت
🔰 وقتی رانتخوار ضدانقلاب طلبکار هم میشود!/حکایت سینماتوگراف ۲
👤 #سعید_مستغاثی
🔸جعفر پناهی (مقلد دست چندم فیلمهای کیارستمی) که به دلیل همراهی و فعالیت در جهت فتنه 1388، به 6 سال زندان و 20 سال دوری از فعالیتهای هنری محکوم شده بود، پنجشنبه 26 مرداد 1396 و در مراسمی تحت عنوان جشن منتقدان، در حالی که به روی صحنه رفت تا دیپلم افتخار بهترین کارگردانی را به خاطر فیلم «ماجرای نیمروز» به محمد حسین مهدویان اعطا نماید، به گونهای خارج از نزاکت و عرف بینالمللی، این جایزه را به مهدویان نداد! و قصد ترک صحنه را داشت که با تلاش برخی از مجریان برنامه، دقایقی در کنار ایستاد تا مهدویان (که همچنان به وی احترام میگذاشت) از صحنه بیرون رفته و او دوباره برگردد و در برنامه اعطاء جایزه دیگری حضور داشته باشد! نکته جالب اینکه رسانهها و وب سایتهای زنجیرهای مانند رادیو زمانه، ضمن پروپاگاندا برای این خبر، اقدام پناهی را درخشش و دفاع وی از سینمای مستقل اعلام کردند!
🔸این در حالی است که اولا خود جعفر پناهی اساسا با پولها و رانتهای دولتی فیلمسازیاش را آغاز و دنبال کرد و نخستین فیلمهایش که تقلیدی محض از سینمای کیارستمی بودند را در شبکه دو سیما ساخت!
🔸او پس از آنکه فهمید کاسبی در جای دیگری پررونقتر است، دکانش را در سفارتخانهها و بالتبع جشنوارههای خارجی باز کرد و به اصطلاح به دیاثت فرهنگی و سیاسی روی آورد و این بار بودجهها را از دولتهای بیگانه و محافل وابسته به کشورهایی همچون ایتالیا و فرانسه دریافت نمود.
🔸سفارتخانههای خارجی در طول تاریخ معاصر ایران، همواره با مداخلات سیاسی و فرهنگی و اطلاعاتی، نقش مهمی را در نفوذ کشور متبوع خود در محل ماموریتشان، برعهده داشتند. چه در دوران جنگهای جهانی، چه در زمان اشغال ایران و چه در ایام مشروطیت.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Gpy
@Kayhan_online
🔰 دروغ بزرگ مدعیان اصلاحات با تیتر «روز خوب FATF»
🔸روزنامه زنجیرهای شرق ذیل تیتر «روز خوب FATF» بر ضرورت پذیرش بندهای باقیمانده دستورالعمل دیکتهگونه «کارگروه ویژه اقدام مالی» تأکید کرد.
🔸شرق نوشت: «اف.ای.تی.اف بار دیگر در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی خواهد شد؛ خبری که با پست عبدالناصر همتی در شبکه ایکس شکل جدی به خود گرفت و ظهر هم رئیسجمهور در جمع اعضای اتاق بازرگانی آن را تأیید کرد و در نهایت دهنوی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام هم در بیان جزئیات نامه رئیسجمهور به رهبر انقلاب درباره اف.ای.تی.اف گفت: رهبر انقلاب صرفاً با بررسی مجدد افایتیاف موافقت کردند».
🔸۷۶ درصد پولشوییهای بزرگ دنیا در آمریکا و اروپا انجام میشود و غرب بزرگترین تأمینکننده مالی تروریسم و جرائم سازمانیافته در دنیاست، اما هرگز به عنوان متهم در لیست سیاه قرار نمیگیرد و اغلب بندهای برنامه اقدام را هم اجرا نمیکند، چرا که متهمان اول پولشویی و حمایت از تروریسم، خودشان کلانترهای FATF هستند؟!
🔸در ایران، حامیان FATF مدعیاند که این نهاد میتواند به رفع مشکلات مالی کمک کند، اما با وجود اینکه در دولت روحانی 39 مورد از 41 دیکته FATF را اجرا کردند، حاصل آن لو رفتن مجاری دور زدن تحریمها، خودتحریمی، فشار دقیقتر آمریکا بر برخی بانکها و صرافیها و مشکلات بیشتر در حوزه مبادلات بانکی و دو برابر شدن تحریمها شد و مدعیان اصلاحات باید پاسخگوی این فجایع باشند نه مطالبهگر.
🔸مارشال بیلینگزلی، رئیس وقت FATF در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا صراحتاً اعتراف کرد که برای مقابله با ایران همکاری نزدیکی با اسرائیل و عربستان داریم.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001GrD
@Kayhan_online
نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس در گفتوگو با کیهان مطرح کرد
🔰 صرفهجویی ۱۰۰ میلیارد دلاری با بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی
🔸نایبرئیس کمیسیون انرژی مجلس با تأکید بر لزوم تشکیل «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» زیر نظر رئیسجمهور گفت: «میتوانیم با بهینهسازی مصرف انرژی، تا ۱۰۰ میلیارد دلار درآمدزایی کنیم که حتی یکسوم این مبلغ نیز قادر است بسیاری از مشکلات کنونی را برطرف کند.»
🔸رمضانعلی سنگدوینی، در گفتوگو با کیهان اظهار داشت: «برنامه هفتم توسعه بر تشکیل سازمان مدیریت بهینهسازی و راهبردی انرژی تأکید کرده است. در حال حاضر، پنج هزار میلیارد تومان از بودجه صندوق بهینهسازی وزارت نفت باید به این سازمان منتقل شود. من بهعنوان عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم، بر لزوم تشکیل این سازمان اصرار داشتم.»
🔸وی با اشاره به امکان درآمدزایی ۱۰۰ میلیارد دلاری از بهینهسازی مصرف انرژی خاطرنشان کرد: «حتی یکسوم این درآمد میتواند مشکلات بسیاری را حل کند. با این درآمد، میتوان از صنعتگران و نیروگاهها حمایتهای لازم را به عمل آورد.»
#سرویس_اقتصادی
https://kayhan.ir/001GqM
@Kayhan_online
ایران در رسانه های جهان
🔰 آکسیوس: اقدام نظامی علیه ایران «قمار بزرگ» است
🔸وبگاه خبری «آکسیوس» در گزارش روز گذشته که به قلم «باراک راوید» منتشر شد، با اشاره به نشست محرمانه «جیک سالیوان» و «جو بایدن» نوشت: اقدام نظامی علیه ایران «قمار بزرگ» است.
🔸این وبگاه خبری در ادامه گزارش خود آورده است: حمله ایالات متحده به برنامه هستهای ایران در دوره «اردک لنگ» (lame duck)یک قمار بزرگ از سوی رئیسجمهور [بایدن] خواهد بود؛ در عین حال خطر واگذاری یک درگیری جدید به جانشین خود [ترامپ] را نیز به همراه خواهد داشت.
🔸آکسیوس در ادامه گزارش به نقل از یک منبع آگاه خبر داد: بایدن در جریان این نشست نسبت به گزینهها طرح شده موافقت نشان نداد. بایدن و تیم امنیت ملی وی در این دیدار که تقریباً یک ماه پیش برگزار شد، گزینهها و سناریوهای مختلفی را مورد بحث و بررسی قرار دادند، اما به گفته این منابع، رئیسجمهور تصمیم نهایی نگرفت.
🔸این وبگاه آمریکایی به نقل از منابع آگاه افزود: برخی از دستیاران بایدن از جمله سالیوان فکر میکنند که تضعیف توان دفاعی و موشکی ایران، در کنار تضعیف قابل توجه نیروهای نیابتی منطقهای ایران، احتمال حمله موفقیتآمیز را بهبود میبخشد و خطر تلافیجویانه ایران و منطقهای را کاهش میدهد.
🔸در انتهای گزارش اشاره شد: مقامات آمریکایی و اسرائیلی به آکسیوس گفتند که دولت بایدن در بهار گذشته هشداری خصوصی به ایران ارسال کرد که در آن نگرانیهای جدی درباره فعالیتهای تحقیق و توسعه هستهای ایران را ابراز کرد. ایالات متحده و اسرائیل هر دو در چند ماه گذشته فعالیتهای هستهای مشکوکی توسط دانشمندان ایرانی را شناسایی کردهاند که برخی از مقامات نگرانند بخشی از تلاش مخفیانه ایران برای استفاده از دوره انتقال ریاستجمهوری ایالات متحده برای پیشرفت به سمت ساخت سلاح هستهای باشد.
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001Gqn
@Kayhan_online