🔰 این همسایه دیگر قابل اعتماد نیست!(۱)
👤 #حسن_رشوند
🔸زمانی که ترکیه در سالهای آغازین دهه ۲۰۰۰ بر اساس سیاست «به صفر رساندن مشکلات با همسایگان» یعنی همان دکترین حزب عدالت و توسعه در سیاست خارجی، ترکیه جدید را با تابلوی ارتباط با همسایگان رونمایی کرد و اردوغان که تجربه شهرداری استانبول را پشت سر گذاشته بود، این بار در مقام نخستوزیری، مجری سیاستی شده بود که میتوانست شرایط منطقه را با آن چیزی که امروز از سوی این کشور دنبال میشود، متفاوت کند.آنچه در افکار عمومی از سیاست اردوغان در مقام نخستوزیری و ریاست جمهوری تا پیش ازحملات تروریستها به سوریه در سالهای ۲۰۱۲ به بعد وجود داشت، اعتماد به این سخن اردوغان بود که گفته بود: «ما بر اساس این دکترین حرکت میکنیم. به همین دلیل نمیخواهیم در مرز ما با سوریه مشکل پیش بیاید.» بعدها در جنگ سوریه و حمایت اردوغان از تروریستها و ایجاد ناامنی در سوریه ثابت شد که او در عمل، صحنهگردان بحران در سوریه است و نه تنها سیاست به صفر رساندن مشکلات با همسایگان را دنبال نمیکند، بلکه هر روز بر مشکلات دو ملت سوریه و ترکیه که تا پیش از ۲۰۱۲ تقریبا روابط خوبی با هم داشتند، افزوده است.
🔸اما آن چیزی که اردوغان در منطقه دنبال میکرد احیای خلافت عثمانی است و خود را در مقام خلیفهای میبیند که با پایان حکومت عثمانی، مناطق سوریه را از دولت عثمانی جدا کرده بود. اردوغان فراموش کرده است که اگر قرار باشد مبنای تقسیمبندی امروز جغرافیای منطقه، حاکمیت دولتها در قرن گذشته باشد، بسیاری از مناطق موجود دستخوش تغییرات خواهد شد و مدعیان زیادی هستند که دولت امروز ترکیه و شخص اردوغان در میان آنها محلی از اعراب نخواهد داشت. در روزهای اخیر شاهد این «توهّم اردوغان» در سخنرانیاش در هشتمین کنفرانس منطقهای حزب «عدالت و توسعه» بودیم که با اشاره به تحولات سوریه و برکناری دولت بشار اسد، میگوید: رهبران اپوزیسیون ترکیه همیشه میپرسند که ترکیه در سوریه چه میکند؟ و در پاسخ میگوید: «من به آنها میگویم، آیا میدانید که چرا ترکیه در سوریه است و چرا این مواضع را دارد. اگر منطقه پس از جنگ جهانی دوم تقسیم نمیشد، شهرهای حلب، شام، حماه و حمص همانند شهرهای غازی عنتب، استانبول به عنوان شهرهای ترکیه باقی مانده بودند و ما همچنان در یک کشور واحد بودیم.»
درباره رفتار امروز رئیسجمهور ترکیه و اهداف آشکار و پنهان او در سوریه چند نکته گفتنی وجود دارد:
🔻۱- مداخله ترکیه در جنگ داخلی سوریه ابتدا به صورت دیپلماتیک آغاز شد و بعداً به صورت نظامی تشدید شد. دخالت دولت ترکیه در طول این ۱۳ سال به تدریج صورت گرفته است و از دخالتهای دیپلماتیک، تبدیل به کمکهای نظامی به تروریستها در ژوئیه ۲۰۱۱ و درگیریهای مرزی در سال ۲۰۱۲ به مداخلات نظامی مستقیم بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۲ و این آخری، حمایت آشکار از «تحریرالشام» و گروههای منتسب به آن و تسلیح آنها تا حصول نتیجه و سقوط دولت قانونی بشار اسد و اشغال شهرها و پایتخت سوریه رسید. ترکیه محل عبور تمام افراد تروریست از قفقاز، چچن و... همراه با خانوادههایشان به سوریه بود. لذا این سؤال مطرح است که اگر مشکل و نگرانی ترکیه تروریسم است چرا مرزهای این کشور در طول ۱۳ سال به محل عبور تروریست تبدیل شده است؟
🔻ادامه دارد...
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰 این همسایه دیگر قابل اعتماد نیست!(۱) 👤 #حسن_رشوند 🔸زمانی که ترکیه در سالهای آغازین دهه ۲۰۰۰ بر
🔰 این همسایه دیگر قابل اعتماد نیست!(۲)
👤 #حسن_رشوند
🔻۲- رئیسجمهور ترکیه پس از سقوط دولت اسد و استقرار تحریرالشام بر دمشق جملهای گفت که موجب تعجب همه کسانی شد که بیش از یک دهه است تحولات منطقه و رفتار دولت ترکیه را رصد میکنند. او گفت: «قرن دوم ترکیه آغاز شده است و ما در آستانه ورود به یک دوره جدید هستیم و ما به راه خود در مبارزه و از بین بردن تروریسم ادامه خواهیم داد.» این ادبیات از جنس همان ادبیاتی است که مکرر توسط مقامات آمریکایی در منطقه مطرح میشود. آمریکاییها داعش را به وجود آوردند و آنها را تا دریافت سلاحهای سنگین تجهیز کردند و به جان ملت مظلوم عراق و سوریه انداختند و سپس تیغ بر کشیدند و به ظاهر به دنبال نابودی آنها بر آمدند و این در حالی بود که همه میدانستند آبشخور این جماعت خونریز از کجاست. این سیاست نخنمای آمریکاییها امروز توسط اردوغان نسبت به گروههای تروریستی موجود دنبال میشود تا پاسخی برای افکار عمومی به خواب رفته این روزگار که با سقوط اسد و دمشق هورا میکشند و نمیبینند که چه کسی این روزها فرش قرمز را زیر پای تروریستها در سوریه پهن کرده است و هم اینکه او هم در جرگه کسانی باشد که در زیر آتش کینه تروریستها و کشتار صهیونیستهای کودککش در غزه، در همایشهای بینالمللی مبارزه با تروریسم بادی به غبغب آورده و در مذمت پدیده تروریسم سخنرانی غرّا سر دهد!
🔻۳- اردوغان را باید یک اپورتونیست یا فرصتطلبی که از شرایط وخیم اقتصادی ملت سوریه در حالی که آنها با دو مقوله ناامنی و گرسنگی دست و پنجه نرم میکردند، دانست.در چنین شرایطی ترکیه بهجای کمک به چنین ملتی در بستر نشستهای «آستانه» که سالهاست متعهد به تعهداتی در آن نشستها شده بود و هیچوقت تعهدات خود را انجام نداد، با استقرار چند گروه مسلح بر سرنوشت ملت سوریه تا مدتها، بیثباتی سیاسی را برای آنها به ارمغان آورد. ترکیه اردوغان به عنوان صحنهپرداز و سیاستگذار این عرصه از سرگرمی روسیه در جنگ اوکراین و همچنین درگیری محور مقاومت در لبنان و غزه بهعنوان یک فرصت، سوءاستفاده کرد تا به اهداف پشت پرده خود جامه عمل بپوشاند. در پرونده سوریه، آنکارا با بهرهگیری از استانداردهای دو گانه از یکسو، خود را حامی ملت فلسطین و همراه با مقاومت توصیف کرده و لب به سرزنش رژیم صهیونیستی میگشود و از طرف دیگر، ضمن توافق محرمانه با رژیم صهیونیستی یک روز پس از آتشبس لبنان در یک برنامه مشترک حرکت تروریستها به سمت مرکز سوریه و سقوط بشار اسد را سازمان داد که به فراخور آن کریدور حمایتی محور مقاومت که تا مدیترانه امتداد یافته بود را قیچی کند. اما برای روشن شدن اینکه در شرایط فعلی ترکیه در سوریه چه اهدافی را دنبال میکند، میتوان به انگیزههای اعتقادی، امنیتی، چشماندازهای اقتصادی، حل مشکل پناهجویانی که در ترکیه هستند و... اشاره کرد.
🔻۴- اما آنچه مسلم است اینکه با همه غرور کاذب پیروزی که امروز اردوغان از سقوط دولت اسد و بههم ریختگی وضعیت سوریه دارد، افق روشنی پیش روی دولت اردوغان متصور نیست. ورود تحریرالشام و شش گروه اقماری آن که بعضا اهداف متفاوت و متضادی با هم دارند نوید یک جنگ جدید که ترکیه با وجود آگاهی از مواهبش، دست داشتن در آن را انکار میکند، خالی از خطر برای دولت اردوغان نیست. واقعیت این است با توجه به شناختی که از گروههای مسلحی که تابع هیچ ضابطه رسمی و دیپلماتیک نیستند، این نگرانی وجود دارد که چه بسا گروههایی که امروز توسط دولت ترکیه تسلیح و پشتیبانی میشوند روزگاری نه چندان دور، لوله تفنگ خود را به سمت مرجع شکلدهنده خود تغییر دهند.اردوغان این واقعیت را باید در نظر داشته باشد که وارد یک قمار خطرناک شده است. امروز ترکیه در حال بازی با آتش است، هرچند دولتمردانش معتقد باشند که میتوانند این بازی را کنترل کنند. اما ترکیه باید بداند هنوز در آغاز راه است و پیامدهای بلندمدت قماری که شروع کرده است و امروز دامن سوریه را گرفته، چه بسا در آینده نه چندان دور، برای رژیم او همچون رژیم بشار اسد بنیان برافکن باشد.
#یادداشت_روز
@Kayhan_online
🔰 رونمایی فایننشالتایمز از عصر جدید خشونت سیاسی در آمریکا
🔸روزنامه «فایننشال تایمز» در مطلبی از ظهور «عصر جدیدی از خشونت سیاسی در جامعه آمریکا» خبر داد که در آن «جانیان و قاتلان، قهرمانند و هنجارهای انسانی از هم گسیخته و فروپاشیدهاند.»
🔸روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» در گزارشی از ظهور «عصر جدید خشونت سیاسی در آمریکا» خبر داده و نوشته است: «پوپولیسم خشونتبار همراه با از هم گسیختگی و فروپاشی هنجارها در جامعه آمریکا رو به افزایش است. به نوشته این روزنامه، قتل هفته گذشته برایان تامپسون، مدیر اجرائی یک شرکت بیمه در نیویورک که به نظر میرسد انگیزه پشت آن بدخواهی و نیت شوم نسبت به این شرکت آمریکایی بوده، تازهترین نشانه از وقوع دوران جدیدی از خشونت در آمریکا است». نویسنده سپس، موضوع مورد توجه در مورد خشونت سیاسی جاری در جامعه امروز آمریکا را، «میزان حمایت عمومی چشمگیر از آن» میداند. از جمله قهرمانسازی از «لوئیجی مانجیونه» مرد متهم به قتل تامپسون، در برخی رسانههای اجتماعی از نمونههای این دست حمایتها عنوان شده است.
#سرویس_خارجی
https://kayhan.ir/001GV1
@Kayhan_online
نیمنگاهی به «کیک محبوب من»
🔰 نامحبــوب
🔸لائیکهای اردو زده در ساحت سينما، در مقام تغافل و رو به تحمیق مخاطب، سینما را -با اصرار- بازتاب زندگی تعریف و توصیف میکنند تا اعوجاجات و هزیانها و توهمات و تراوشات ذهنی جورواجور و عفن خود را به بهانه واقع نگری و واقعیت نگاری و در مجموع به نام خود زندگی، قالب و رنگ سینما بزنند.
🔸در این راستاست که فیلمی مانند «کیک محبوب من»، بیمجوز و در داخل کشورمان ساخته میشود و در اقدامی غیرحرفهای، به آن جایزه از جشنوارهای خارجی هم میدهند. فیلم گستاخانه دروغ میگوید، بیشرمانه تهمت میزند و با هوچیگری مخاطب خود را به سرکشی علیه ارزشهای ملی و دینی فرامی خواند.
🔸تردیدی نیست که سازنده یا دقیقتر بگوییم سازندگان فیلم «کیک محبوب من» دینستیز و بیوطن و در عین حال، غیرحرفهای در عرصه سینما هستند که با دروغ و تهمت و شعارهای سطحی، کیکی زرد و بدمزه را شتابزده پختهاند. چیزی که اگر برای ذائقه ای، دلخواه قرار گیرد؛ نشانه هرزگی است؛ به همین صراحت!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001GUI
@Kayhan_online
🔰مدارس، دانشگاهها و ادارات آذربایجانغربی به دلیل تداوم سردی هوا و مدیریت سوخت و انرژی، فردا تعطیل شد.
@Kayhan_online
🔰 سکوت قوه قضائیه در برابر توهینهای ادامهدار به شهید آیتالله رئیسی
🔸شهید آیتالله رئیسی؛ رئیسجمهور محبوب مردم در طول دوران مسئولیت خود سعی داشت بدون توجه به هجمهها و تخریبهای دوست و دشمن با تلاشی شبانهروزی به بهبود وضعیت مردم کمک کند و همانگونه که بارها بیان میکرد خادم حقیقی مردم ایران باشد. اما پس از گذشت ماهها از شهادت ایشان در راه خدمت به وطن، این تخریبها و توهینها همچنان پایان نیافته است، بهنحویکه گویا هنوز برخی جریانها و افراد از محبوبیت او در میان مردم ترس دارند. در این میان، سکوت و بیعملی قوه قضائیه مردم را متعجب ساخته است.
🔸رهبر معظم انقلاب، در سخنرانی روز ۱۵ خرداد خود در حرم امام خمینی (ره) با اشاره به این بیمهریها به شهید مظلوم فرمودند: «بعد از فقدان این عزیز، تقریباً همهی روزنامهها، همهی مطبوعات، در فضای مجازی، اشخاص گوناگون از جریانهای مختلف، از خدمات او و تلاشهای شبانهروزی او حرف میزنند، از او تمجید میکنند، تعریف میکنند؛ دلم برای رئیسی سوخت؛ [بعضی از] اینها در زمان حیات او حاضر نبودند یک کلمه از این حرفها را بگویند؛ بلکه عکس آن را میگفتند و او را میآزردند.»
🔸در دوران ریاستجمهوری شهید آیتالله رئیسی، علیرغم تلاشهای فراوان او برای برقراری عدالت و خدمت به مردم، مخالفان در پی ضربهزدن به شخصیت محبوب او بودند و در این راه از هیچ توهین و دروغی دریغ نمیکردند. این توهینها و تخریبها البته هیچ تأثیری در میزان محبت مردم نسبت به سید ابراهیم رئیسی نداشت و این محبت و ارادت مردم را میتوان از جمعیت گستردهای که در مراسم تشییع ایشان در شهرهای مختلف حضور پیدا کردند، بهوضوح مشاهده کرد. اما پس از شهادت ایشان نیز، این هجمهها و تخریبها ادامه یافت. گویا مخالفان شهید آیتالله رئیسی هنوز از محبوبیت بینظیر ایشان در میان مردم واهمه دارند.
🔸در شرایطی که تخریبها و توهینها به شهید آیتالله رئیسی همچنان ادامه دارد و حتی باقدرت گرفتن برخی از این لشکر فحاش، این هجمهها رنگوبوی تازهای به خود گرفته است، بیعملی قوه قضائیه در برابر این توهینها این سؤال را به وجود میآورد که آیا این بیتفاوتی به معنای نادیدهگرفتن حرمت خون شهید است؟
🔸توقع آن است حالا و پس از شهادت آن شخصیت ارزشمند که به گفته رهبر انقلاب «یکی از بهترین عناصر جمهوری اسلامی زیر این آسمان بود»، قوه قضاییه واکنشهای مؤثرتری برای حفظ حرمت ایشان انجام دهد، کاری که البته بهتر بود در زمان حیات ایشان نیز باقدرت انجام میگرفت./ رجانیوز
@Kayhan_online
🔰 ساعات کاری ادارات تا آخر بهمن تغییر کرد
🔸هیات دولت برای بهرهوری انرژی در دوران برودت هوا تغییر ساعات ادارات را تصویب کرد.
🔸طبق این مصوبه ساعات کاری ۸ الی ۱۴ خواهد بود.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 رئیسجمهور از مردم عذرخواهی کرد و وعده داد سال آینده چنین اوضاعی نخواهیم داشت
رئیس جمهور:
🔸بخاطر روندی که الان در کشور هست باید از مردم عذرخواهی کنیم.
🔸در وضعیتی قرار گرفتیم که مجبور هستیم امسال مقداری مراعات کنیم.
🔸انشاءالله سال آینده تلاش خواهیم کرد این اتفاقات نیفتد.
🔸یا راه پیدا میکنیم یا راه میسازیم و نمیگذاریم مردم کشورمان مشکل داشته باشند.
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تصادف عجیب در خیابان اندرزگوی تهران
@Kayhan_online
13.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 چهارشنبه و پنجشنبه آلودهترین روزهای سال خواهند بود
اصغری، کارشناس هواشناسی:
🔸هوای سرد همچنان در شمال شرق باقی مانده است. فردا هم این سرما ادامه دارد.
🔸از فردا باید منتظر آلودگی باشیم. روز چهارشنبه و پنج شنبه آلوده ترین روزها خواهند بود.
@Kayhan_online
کیهـــان آنلاین
🔰مدارس، دانشگاهها و ادارات آذربایجانغربی به دلیل تداوم سردی هوا و مدیریت سوخت و انرژی، فردا تعطیل
🔰 مدارس، دانشگاهها و ادارات کرمانشاه فردا برای سومین روز پیاپی تعطیل شدند
@Kayhan_online