سوال داشتی بپرس
#کلاس_اولی_با_ما_باش
https://eitaa.com/joinchat/2570649739C02204f4a1e
بسته ی خوراکی خود را داخل سطل بیندازیم
#کلاس_اولی_با_ما_باش
https://eitaa.com/joinchat/2570649739C02204f4a1e
با اجازه صحبت کنیم
#کلاس_اولی_با_ما_باش
https://eitaa.com/joinchat/2570649739C02204f4a1e
سلام خدمت اعضای خوب کانال
کانال های ما را به دوستان و همکاران خود پیشنهاد دهید.😊
#کلاس_اولی_با_ما_باش
@kelasavalibamabash
#کلاس_دومی_با_ما_باش
@kelasdovomibamabash
تفاوت_کودک_بیش_فعال_با_کودک_کم_تمرکز چیست؟
کودک بیش فعال علایم واضحی برای روانشناس و روانپزشک دارد. چنین کودکی علاوه بر توجه نکردن به محیط اطراف، گیج، خشمگین و پرخاشگر است و نمی تواند هیچ کاری را کامل کند و تنبیه می شود و این تنبیه ها بر خشم و پرخاشگری اش می افزاید. کودک بیش فعال همچنین پرسش های نا به جای زیادی مطرح می کند و بسیاری از کارهایش تکراری است.
متاسفانه اصطلاح بیش فعالی میان خانواده ها مد شده است و آنها به محض این که می بینند کودک شان شیطنت می کند یا حواس پرت است موضوع را به بیش فعالی نسبت می دهند و اصرار می دهند که برای فرزندشان دارو بگیرند در حالی که این داروها کودکان سالم را بیمار می کند برای مثال کودکان ۴ ۵ ساله کمتر می توانند بنشینند یا راه بروند و ترجیح می دهند دائما جست و خیز کنند و اگر این بالا و پایین پریدن ها که به خیال پدر و مادر شلوغ کاریست اتفاق نیفتد، مغز کودک، کامل نمی شود.
به همین علت است که ما معمولا در مهدکودک ها از مربی ها می خواهیم کودکان بی تحرک و بیش از اندازه آرام را معرفی کنند و از دیدگاه ما امکان دارد این نوع کودکان سالم نباشند. بنابر این اگر فرزندی دارید که تمرکز ندارد اولین احتمال تان نباید بیش فعالی باشد.
#کلاس_اولی_با_ما_باش
@kelasavalibamabash
#کلاس_دومی_با_ما_باش
@kelasdovomibamabash
#دانش_آموز_خجالتی
این وبلاگ با همکاری و مشارکت تمامی سرگروه های آموزش ابتدایی بوشهر ایجاد گردیده است
ویژگی های دانش آموزان خجالتی وکمرو
تعریف کم رویی:ارائه یک تعریف مشخص از کمرویی تقریباً غیرممکن است. زیرا علائم و نشانههای آن از دانشآموزی به دانشآموز دیگر متفاوت است. کمرویی میتواند ناشی از عوامل اجتماعی، خانوادگی، مذهبی، روانشناختی، فرهنگی و ... باشد. بهطور کلی کمرویی در دانشآموزان به یک عدم تطابق موقتی و یا دائمی در مواجه شدن با معلمین، مسئولین مدارس و سایر دانشآموزان مرتبط است. اولین نشانه این مسئله از همان دوران «پیش دبستانی» رفتن کودکان شروع میشود. کودک هرگز نمیتواند جدایی از خانواده را تحمل کند که درصورت نیافتن راه حل مناسب، ممکن است تا دوره دبستان، دبیرستان و حتی دانشگاه نیز ادامه پیدا کند.
کمرویی بحرانی برای دانشآموزان
شکلهای دیگر کمرویی به تدریج ظاهر میشوند: کودک یا نوجوان قبل از رفتن به مدرسه، احساس ناراحتی میکند که با تظاهرات جسمی همراه میشود. دلدرد و دلپیچه شایعترین این نشانههاست و والدین نیز با نگهداشتن دانشآموز در خانواده و مراقبت از او تصور میکنند که واقعاً بیمار است و همین سبب تشدید بحران میشود، زیرا دانشآموز مدرسهگریز میفهمد که با این روش میتواند از رفتن به مدرسه شانه خالی کند.
از سوی دیگر خوشحالی درونی او چندان پایدار نیست زیرا با احساسات متضاد همراه میشود. این فکر که دیگران را فریب داده و ازدرسهایش عقب مانده تنها احساس شرم و حقارت او را بیشتر میکند.
همین موضوع باعث میشود که باز هم بیشتر بخواهد از نگاه دیگران مخفی شود و حتی به فرار و دور شدن از خانواده فکر کند. اما امتناع از مدرسه رفتن ممکن است به شکل دیگری نیز ظاهر شود. او به دلیل ترس از بعضی از افراد (مبصر، معلم ریاضی، ناظم و...) در مدرسه احساس نگرانی و ناراحتی میکند و میخواهد هر چه سریعتر به پناهگاه امن خانواده بازگردد. این موضوع بیشتر در خانوادههایی که مادر یا پدر بیش از حد مراقب و محافظ فرزندانشان هستند به وجود میآید.
یک موضوع بسیار کوچک در مدرسه مثلاً تذکر معلم، در این گونه دانشآموزان آنقدر جدی و وحشتناک قلمداد میشود که میتواند بهانه خوبی برای نرفتن به مدرسه شود. این بچهها تحمل بسیار کمی در برابر انتقاد و سرزنش دیگران دارند.
والدین و مربیان و معلمان با آگاهی میتوانند مانع از ایجاد و گسترش ناهنجاریهایی همانند کمرویی، عدم اعتماد به نفس، رفتارهای تهاجمی و .... شوند. حالات مختلف کمرویی نشان میدهد که به تعداد افراد کمرو عارضه کمرویی وجود دارد که هر کدام تا حدی با دیگری متفاوت است. متأسفانه اغلب رفتارهای افراد کمرو مانند بیآزار بودن، بیسر و صدا بودن و مظلوم بودن از نگاه دیگران «حسن» تلقی میشود اما این مسئله در واقع به یک مشکل جدی شخصیتی مربوط میشود که میتواند به هدر رفتن تمام زندگی شخص کمرو منجر شود.
حالا هر موردی که علت کمرویی فرزند شما باشد، تفاوت نمیکند. به سخنان فرزند خود گوش دهید و پیام او را دریافت کنید. به خوبی میتوان از همین صحبتها ریشههای نگرانی، هراس و اضطرابهای بیمورد را پیدا کرد.
مخصوصاً او را مطمئن کنید که به هیچ وجه صحبتها و حرفهای او مورد تمسخر قرار نخواهد گرفت و آن را با کسی نیز در میان نخواهید گذاشت و سعی دارید تا او را درک کنید. او را مطمئن کنید که مشکل او غیرعادی نیست و بسیاری با این مسائل روبهرو هستند.
اینکه شما در کنار او هستید و از هر گونه تلاش و همراهی برای او کوتاهی نخواهید کرد، دلگرمی ارزشمندی برای اوست. به او بفهمانید که قبل از هر چیز خوشبختی و شادی او مهم است و او با همان استعدادهایی که دارد و مختص به اوست، میتواند به خوشبختی، شادی و موفقیت تحصیلی برسد.
نشانههای یک دانشآموز خجالتی
فرزند شما دانشآموزی کمرو در خانه و محیط مدرسه است. اگر با وجود آرام بودن و جدی بودن در تکالیف مدرسه و ساکت بودن هیچگاه داوطلب صحبت کردن و پاسخ دادن به پرسشها در سر کلاس درس نمیشود، در واقع او در دروس شفاهی هیچ فعالیتی نمیکند. هنگامی هم که از او درس پرسیده میشود، کاملاً دستپاچه شده به لکنت میافتد و دست و پایش را گم میکند.
او دانشآموزی تنهاست که به ندرت میتوان او را در حال بازی با دیگر بچهها دید. او دوستان کمی دارد و هنگامی که این موضوع با او در میان گذاشته میشود، میگوید که بازیهای همسن و سالانش را دوست ندارد و ترجیح میدهد در خلوت آرام اتاقش بماند و کتاب بخواند.
#کلاس_دومی_با_ما_باش
@kelasdovomibamabash
#کلاس_اولی_ما_باش
@kelasavalibamabash
چنین دانشآموزی هرگز نمیتواند در کنار دوستان و همکلاسیهایش احساس راحتی کند. هنگامی که یکی از آنان با او شروع به صحبت میکند، این دانشآموز دست و پایش را گم میکند، به لکنت میافتد، کلمات از ذهنش محو میشوند و اولین جملات و کلمات بیربطی که به ذهنش میرسد، به زبان میآورد و آنگاه سایر دانشآموزان شروع به خنده و دست انداختن او میکنند. تکرار این تجربههای تلخ، سبب میشود تا او بیشتر در خود فرو برود و از دیگران کنارهگیری کند.
فرزند شما دانشآموزی کمرو در خانه و محیط مدرسه است اگر راه خانه تا مدرسه را به تنهایی و بدون دوستانش طی میکند و به سرعت به خانه میآید. خودش در این باره میگوید که ترجیح میدهد هر چه زودتر به خانه برسد و مشغول به انجام کار مورد علاقه خود شود تا با بازیهای پوچ و سخنان بیهوده دوستان یا همکلاسیهایش سرگرم شود.
چنین دانشآموزی هنگامی که مشغول به انجام کار مورد علاقه خود نیست چنان غرق مطالعه و خواندن درسهایش میشود که به سختی میتوان او را از آن حال بیرون آورد. کافی است به ترس و کابوس چنین دانشآموزی به هنگام میهمانی دادن یا میهمانی رفتن توجه کرد، کابوسی که هر لحظه احتمال دارد بار دیگر برای او تکرار شوند.
در چنین مواقعی به محض قرار گرفتن در جمع و یا در میان همسن و سالهایش دستانش آنقدر میلرزد که حتی نمیتواند سادهترین کارها را انجام دهد، نتیجه سرازیر شدن اشک، بغض، سرافکندگی و فرار به اتاق خود و ... است.
فرزند شما دانشآموزی کمرو در خانه و محیط مدرسه است اگر همیشه در همه چیز نفر آخر کلاس است و از این موضوع هم هرگز احساس ناراحتی نمیکند. او مدتهاست به این وضعیت عادت کرده و «تقصیر او نیست که استعداد یاد گرفتن ندارد».
او بیاستعداد و کمهوش است، این جملهای است که سالها در حضور او تکرار شده و به این ترتیب هرگونه انگیزه موفقیت و تلاش در او فروکش کرده است. هیچکس توانایی هر چند اندک این دانشآموز را باور ندارد، پس چرا باید خودش آنرا باور کند.
تاکنون هیچکس او را خندان و حتی گریان ندیده است. او با کسی حرف نمیزند و مدتهاست که برای برقراری ارتباط تلاش نکرده است. اطرافیان مدام او را تحقیر کردهاند، او نیز به نوبه خود همینکار را میکند.
او خودباوریاش را از دست داده و خود را در دنیای بزرگترها کوچک و کم شده مییابد. در نقاشیهای عجیب او مادر و پدر مانند دو غول حضور دارند اما فرزند آنها بسیار کوچک و در گوشهای تاریک پنهان شده است. بزرگترها همیشه با رنگهای تیره و خطوط برجسته دیده میشوند که نمیتوان آنها را به خوبی دید.
چنین دانشآموزی دوست دارد با همه چیز موافق باشد و مدام سر خود را به نشانه تأیید تکان میدهد. از هر بهانهای برای مخفی کردن خود استفاده میکند. هیچگاه دلیلی برای کارهایش نمی آورد و در واقع هیچگاه از خود دفاع نمیکند و هر آنچه دیگران میگویند سریعاً میپذیرد.
اگر رفتارهای دانشآموزان خجالتی را به طور دقیق در نظر بگیرید متوجه میشوید که بسیاری از آنها از آزار رساندن به حیوانات بیآزار و کوچک لذت میبرند زیرا به این وسیله احساس حقارت و ناتوانی خود را ناآگاهانه جبران میکنند.
عدم توجه به درمان اصولی کمرویی در دانشآموزان میتواند عواقب تلخ و نتایج زیانباری برای آنها در پی داشته باشد که افت تحصیلی تنها اولین نشانه ی آن است. کمرویی مشکلی بسیار جدی است زیرا در اولین فرصت احتمال دارد سبب باز شدن عقدههای درونی شده و در دوران نوجوانی سبب پرخاشگری، خشونت و غیرقابل کنترل شدن شود.
#کلاس_دومی_با_ما_باش
@kelasdovomibamabash
#کلاس_اولی_ما_باش
@kelasavalibamabash
✅ سوال:
📚چطور تشخیص بدهیم کدام دانش آموز اختلال خواندن دارد؟
✅پاسخ:
دانش آموزان مبتلا به اختلال خواندن یا خوانش پریشی برخی از این ویژگی ها را دارند:🍃
🍃-در کلاس درس غالبا مشکلات رفتاری دارند
🍃-تمایلی به خواندن ندارند
🍃-در خواندن شفاهی و کلامی تردید می کنند و گاهی دچار لکنت می شوند
🍃-به جای اینکه چشم هایشان را هنگام خواندن حرکت دهند، سرشان را تکان می دهند
🍃-کلمه به کلمه می خوانند
🍃-به زحمت و تقلا و با صدای کشیده و لحن یکنواخت می خوانند
🍃-به علائم نگارشی توجه ندارند و از توجه به معنی واژه ها غافلند
🍃-واژه ها را غیر مرتبط با محتوا و غیر مرتبط با عناصر آوایی حدس می زنند
🍃- افعال را به میل خودشان تغییر می دهند.
💟💟💟💟💟💟
#کلاس_اولی_با_ما_باش
@kelasavalibamabash
#کلاس_دومی_با_ما_باش
@kelasdovomibamabash
نشانههای عمومی دانش آموزان بیش فعال در کلاس درس.:
عدم اتمام تکالیف و وظایف
بیتوجهی به سخنان و تدریس معلم
حواسپرتی
عدم تمرکز طولانی
خستگی زودرس در کارها
حوصله دانش آموزان بیش فعال زود سر میرود
تغییر در فعالیتهای موردعلاقه
قطع سخنان معلم
عدم رعایت نوبت در کلاس
دویدن دائم و راه رفتنهای بیاجازه در کلاس
بالا رفتن از ارتفاعات و کارهای خطرناک در مدرسه
این مشکل درمان قطعی ندارد اما میشود آن را تخفیف داد. بهصورت معمولی با بالا رفتن سن دانش آموزان مشکل بیش فعالی از بین میرود و اختلال در تمرکز کمتر میشود.
توجه داشته باشید که در بیش فعالی خانواده تقصیری ندارد و مادر زادی است. احتمال ابتلای کودکانی که پدران آنها این مشکل را داشتهاند ۳۵ درصد از کودکان دیگر بیشتر است.
بیش فعالی ممکن است علل پزشکی مثل کمخونی، اختلالات در غده تیروئید یا مشکلات عصبی نیز داشته باشد که باید به پزشک متخصص مراجعه کرد. پزشکان برای درمان این موارد از داروهای خاصی استفاده میکنند؛ اما ما که پزشک متخصص نیستیم. پس باید با روشهای دیگری دانش آموزان بیش فعال را کنترل و هدایت کنیم.
روش های رفتار با دانش آموزان بیش فعال
۱- حساس نشوید:
به پیش فعالی دانش آموزان حساسیت فراوان نشان ندهید، زیرا احتمال دارد برای جلبتوجه باشد.
۲- محیط آرام:
تا میتوانید با روشهایی کلاس را آرام کنید. کودکان بیش فعال در محیط پرسروصدا و شلوغ، تحریکپذیری بیشتری دارند. قصهگویی برای آرامش کلاس معجزه میکند
۳- تمرکز دانش آموزان بیش فعال را به هم نزنید
زمانی که مشغول انجام تکلیفی است با او حرف نزنید. دانش آموزان پیش فعال زود تمرکز خود را از دست میدهند.
۴- برنامهریزی کنید
به او برنامهریزی در کارها را یاد بدهید و کمکش کنید تا برنامهی روزانه برای خودش بنویسد
۵-کارهایش را محدود کنید
تعداد کارهای کمی از او بخواهید. برخی از دانش آموزان بیش فعال در مدرسه کارهای متنوع و زیادی انجام میدهند مثلاً: عضویت در گروه سرود و تئاتر، سرگروه درس علوم، نماینده کلاس، مسئول برقراری نظم در راهرو و… این کار درست نیست. دانش آموزان بیش فعال باید تعداد کارهای محدودتری انجام دهند.
۶-بازی رادار
از او بخواهید «رادار» خود را روی شما قفل کند و چند لحظه ازنظر دور نسازد
۷- بازی نگاهتو برنگردون
نگاه خود را به چشمان او بدوزید و بگویید میخواهیم ببینیم چه کسی بیشتر مقاومت میکند و نگاهش را دیرتر برمیگرداند
۸- بازی حواسپرت کردن
هنگامیکه مشغول بازی است. به او بگویید میخواهم حواست را پرت کنم. مقاومت کن تا حواست پرت نشود.
۹-هماهنگی با خانوادهها
حتماً با خانوادهها هماهنگ باشید. به آنها گزارش بدهید که برای بهبود فرزندشان چهکارهایی انجام میدهید. از خانواده هم بخواهید تا کارهایی که انجام میدهند را به شما بگویند. ارتباط دوستانه بین شما و خانواده دانش آموزان خیلی از مشکلات را حل میکند.
۱۰- تشویق کنید
درصورتیکه احساس کردید با راهکارهای گفتهشده، فعالیتهای اضافی او کم و تمرکزش بیشتر شد، دانش آموز بیش فعال را تشویق کنید.
راهکار های عملی جهت آماده سازی کودکان برای خواندن
خواندن لازمه اش دقت شنیداری، حساسیت شنیداری، رشد زبان، دقت دیداری، تمیز دیداری، مفهوم آموزی ، دست ورزی و بسیاری دیگر از مهارتهای شناختی است در زیر تمریناتی جهت آماده سازی کودکان برای خواندن که تمام پیشرفت های دیگر درسی او وابسته بخواندن است پیشنهاد می کنم:
1.کلمه ها و سپس جمله هایی به وی گفته شود تا او بلا فاصله و عینا تکرار کندبا توجه به سن حداقل 4کلمه . (تقویت حافظه شنيداری )
2. تقلید صداها؛صداهای مختلفی از قبیل صدای حیوانات ،ماشین،ابزارها، باد و غیره را ضبط نمائید و از وی بخوا هید تا مثل آنها تقلید کند .
3. بیان انتهای جمله یا جمله های ناقص را بگویید تا وی ادامه آن را بطور مناسب کامل کند .مثلا:آسمان آبی است←است یا وقتی نرگس دوست خود را...
4. تعداد کلمه ها را به او بگوئید تا صدای مورد نظر را اگر در همان کلمه ها شنید دست بلند کند .مثلا صدای (ف) وارد/کبوتر/مراد/فریاد/نداف/منفعت
5. تعدادی دستورالعمل را به او بگوئید تا آنها را اجرا نماید . مثال، در را باز کن ، با دست راست گلدان سمت چپ کوچک رابردار و زیرمیز بلند بگذار)
6. چند کلمه را بگوئید و از وی بخواهید تا آنها را برعکس کند .(سرخ←خرس یا ماک←کام ویا زور←روز یا رام←مار)
7. تمریناتی کتبی به کودک داده او تا آنها را انجام دهد .( در مورد مفاهیم ریاضی ، چپ ، راست ، بالا ، پایین و غیره)را رنگ کند
8. تعدادی تصویر در اختیار وی قرار دهید سپس بخواهید تا شکل یا شکل های مورد نظر شما را از بین آنها پیدا کند .
9. تعدادی تصاویر ناقص را در اختیار وی قرار دهید و بخواهید تا آنهارا از روی نمونه کامل شده
🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩
🟩
🟩
⚡️ نارسا نویسی چگونه است ؟
دانش آموز،
کلمه را بدخط،کمرنگ یا پررنگ،
ولی درست می نویسد
.این حالت اغلب با اختلال درکارکرد سیستم عصبی صورت می گیرد،
ونشان
می دهد که کودک در انجام اعمال حرکتی مورد نیاز برای نوشتن ضعیف یا ناتوان
است.
🌼چند روش درمان
🕊کودک می بایستی روی وایت برد نقاشی کند.
🕊ارتفاع میز با قد کودک متناسب باشد.
🕊نحوه مداد گرفتن کودک صحیح باشد.
🕊از مداد باریکتر استفاده شود.
🕊از کودک بخواهید روزنامه باطله مچاله کند.
🕊شکلهای مختلف را با قیچی ببرد.
🕊نقطه چین ها را کامل کند.
🕊با خمیر بازی شکلهای مختلف بسازد.
🟩
🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩
#کلاس_دومی_با_ما_باش
@kelasdovomibamabash
#کلاس_اولی_ما_باش
@kelasavalibamabash