تکنیک های برای کنترل لجبازی کودکان
✨ تعداد «نه» گفتن شما، میزان لجبازی کودک را تعیین میکند
پیرسون، نویسنده کتاب معجزه نظم و انضباط، میگوید: «اگر برای انجام هر کاری، پاسختان به کودک «نه» باشد، فرزندتان، اولویتهایتان را درک نمیکند.» این جمله به چه معناست؟ اجازه بدهید با یک مکالمه آن را برای شما شرح بدهیم: «مامان میشه برم با نینی طبقه بالاییا بازی کنم؟ نه الان خوابن! پس میشه ماشین کنترلیمو از توی کمد بدی؟ نه خراب میشه! میخوام کارتون ببینم میزنی شبکه پویا واسم؟ نه الان کلاس دارم! سر و صدا نکن برو با اسباببازیات بازی کن» در این مکالمه فرزند شما متوجه نمیشود که چه چیزی برای شما مهم است چون فقط از شما «نه» میشنود. در این صورت او را برای لجبازی نشان دادن هرچه بیشتر، تحریک میکنید.
بهتر است آنچه برایتان مهم است را به صورت قانونی واضح مشخص کنید، بر اساس آن محدودیتهایی را تعیین کنید. در این صورت شما میتوانید در لحظات لجبازی کودک، قانون خانه خود را به کودک یادآور شوید. مثلا: «قرارمون چی بود مامان جون؟ ظهرا نباید تلفن بزنیم خونه بقیه یا بریم دم خونشون چون ممکنه خواب باشن و ناراحت شن».
✨در برابر لجبازی بچهها تسلیم نشوید
اگر فرزند شما قبل از مهمانی با گریه و لجبازی اصرار دارد اسکوتر خود را به همراه بیاورد، در برابر خواسته او تسلیم نشوید. تسلیم شدن در ذهن او به این معناست که کلید حل تمام قفلها، لجبازی است. بهتر است در این مواقع قوانین خود را مجددا به او یادآوری کنید. مثلا: «قرامون این بود که اسکوترو فقط میتونیم جاهایی ببریم که فضای باز هست مگه نه؟». اگر جزو پدر و مادرهایی هستید که برای نه گفتن و یادآوری قوانین به فرزندتان مشکل دارید مقاله « نه گفتن به کودکان» برای شما کمککننده خواهد.-زاویه دیدتان را عوض کنید، دنیا از نگاه کودکی که لجبازی میکند چطور است؟
برای درک بهتر رفتار یک کودک لجباز، باید سعی کنید از دیدگاه او به موقعیت نگاه کنید. شما باید خودتان را جای او بگذارید و سعی کنید متوجه شوید که کودک چه شرایطی را تحمل میکند. هرچه بیشتر فرزندان خود را بشناسید، بهتر میتوانید با لجبازی آنها مقابله کنید. تنها چیزی که آنها نیاز دارند عشق و همدلی است.
پس شما باید در عینحال که تسلیم خواستههایشان نمیشوید با آنها همدلی کنید. با درک ناامیدی، عصبانیت یا ناامیدی، به جای نادیده گرفتن آنها، در عین قاطعیت از کودکان حمایت کنید. به طور مثال اگر فرزند شما دقیقا در روز مهمانی تولدش، هیچ عکسی نمیگیرد، مدام گریه میکند و از شما میخواهد لباسش را عوض کنید؛ ممکن است به این دلیل باشد که تور لباس اذیتش میکند و نمیتواند با بقیه بازی کند. قطعا شما هم اگر جای او بودید همین کارها را میکردید.
تکنیک های کنترل لجبازی در کودکان( قسمت آخر )
✨مهارت حل مسئله را به کودک لجباز آموزش دهید
کودک را وادار به تفکر کنید. از او دلیل یک خواسته را بپرسید. این کار شاید در دفعات اول پاسخگو نباشد اما به مرور زمان تفکر منطقی کودک را شکل میدهد. با کودک مانند یک بزرگسال رفتار کنید و به او فرصت دهید تا خودش یا نیازهایش را توضیح دهد. از او بپرسید چه کار دیگری میتواند برای رفع نیازش انجام دهد که آسیبی به کسی یا خودش نرساند یا موجب ناراحتی نشود.
✨با اجبار و تنبیه، سرپیچی کودک لجباز را تحریک نکنید
زور و اجبار همیشه برعکس عمل میکند. وقتی کودک را برای انجام کاری زور میکنید در واقع تمایل او برای لجبازی و سرپیچی را افزایش میدهید. گاهی والدین فکر میکنند این یک جنگ قدرت است و روی پیروزی سرمایهگذاری میکنند ولی در این مواقع باید به خودتان یادآوری کنید، این جنگها باعث میشود که مهمترین چیز، یعنی رابطه با فرزندتان را از دست بدهید. پس بهتر است شمشیرتان را زمین بیندازید و در ذهنتان مرور کنید که کودک ممکن است ارادی قصد لجبازی با شما را نداشته باشد، اما تنبیه شما احتمال ارادی شدن لجاجت را در آینده افزایش میدهد.
باید در نظر گرفت دستور دادن به کودکان لجباز، یک راه مطمئن برای شعلهور کردن سرکشی آنهاست. در عوض، میتوانید گزینههایی را پیشنهاد کنید تا آنها احساس کنند بر زندگی خود کنترل دارند. محدود نگه داشتن انتخابها برای جلوگیری از سردرگمی آنها، بهترین کاری است که میتوانید برای کاهش لجبازی آنها انجام دهید. به عنوان مثال، اگر قرار است اتاقشان را تمیز کنند، به جای این که بگویید: «اتافتو زودتر تمیز کن»، از آنها بپرسید که: « دوست داری برای تمیز کردن اتاقت از کجا شروع کنی؟ اسباببازیا یا کمد لباسات؟»
✨برای جلوگیری از بروز لجبازی در بچهها از شیوههای خلاقانه استفاده کنید
برای اصلاح لجبازی فرزندتان بهتر است که وظیفه او را در قالب یک بازی بیان کرده و خودتان نیز به او کمک کنید. مثلا اگر قرار است برای امتحان، درسهایش را مطالعه کند، او را به یک چالش و مسابقه زماندار دعوت کنید! بدین صورت که هر کس تا پایان زمان مقرر میزان بیشتری کتابش را بخواند، برنده است و میتواند میزان سیبزمینی سرخکرده بیشتری بخورد! این روش در بیشتر مواقع جواب میدهد.
به آن چه که به فرزندتان میگویید خودتان هم عمل کنید
کودکان با مهارت اجتماعی متولد نمیشوند. آنها همهچیز را از محیط و در درجه اول خانواده تقلید میکنند. بنابراین اگر از لجبازی کودک خود شکایت دارید، شاید مسئول این رفتار او ، شما یا دیگر اعضای خانواده باشید. سعی کنید رفتارهای خود را اصلاح کنید زیرا بهترین راه برای آموزش به کودکان این است که الگوی خوبی برای آنها باشید.
والدین باید به آنچه که دربارهاش به فرزندشان موعظه میکنند، خودشان هم عمل کنند. بچهها با مشاهده رفتارشان و تقلید از آنها بهتر یاد میگیرند. بنابراین، اگر میخواهید کودکتان مهربان باشد، باید به او اجازه دهید که مهربان بودن شما را ببینند. اگر میخواهید فریاد نزنند، ابتدا باید مراقب لحن خود باشید. همچنین اگر میخواهید او در انجام کارها لجاجت به خرج ندهد نیاز است در روابط با همسرتان و سایر اطرافیان لجبازی نشان ندهید.
꧁꧁꧁꧂꧂꧂
@kelassman
﴿ چیستانِ انار ﴾
🌸🔸🌸🔸🌸
#چیستان
🌸 هزار تا دونه مروارید
🌱 به رنگِ زیبایِ سفید
🌸 یاقوتایِ سرخِ تمیز
🍃 خوشکلوخوشطعم ولذیذ
🌸 دونه به دونه یارِهم
🌱 نشسته در کنارِ هم
🌸 وقتیکهفصلِ سرماست
🍃 رسیده است و زیباست
🌸 این میوهیِ زمستونه
🌱 چشم وچراغِ میدونه
🌸 شیرینداره تُرُشداره
🍃 مَلَسبخوایمیخوشداره
🌸 رسیده وخوشمزه
🌱 هر چی بگی میارزه
🌸 یه میوهیِ بهشتیه
🍃 حالا بگو اسمش چیه؟
پاسخ چیستان
🌸 ای نعمتِ خدایی
🌼 که دلپسندِ مایی
🌸 توو پاییز و زمستون
🌼 فراوونی و ارزون
🌸 انارِ سرخِ تاجداری
🌼 کهصدتاخاصیتداری
🌸 خوشمزهای و آبدار
🌼 خدا تو را نگهدار
🌿
🍃🌿
شاعر:سلمانِ آتشی
#شعر_چیستانی
#انار_سرخ
#یاد_نعمت_خدا
#کودکانه
꧁꧁꧁꧂꧂꧂
@kelassman
🟠چگونه طرح درس روزانه بنویسیم ؟
10 گام اساسی برای نوشتن طرح درس روزانه
1️⃣گام اول؛ تعیین مشخصات کلی
در طرح درس روزانه ابتدا باید نام درس، موضوع درس، مدت جلسهها، شماره طرح درس، نام مدرسه، تعداد دانشآموزان، کلاس و دوره تحصیلی، نام معلم و تاریخ در بالای صفحه کاربرگ طرح درس نوشته شود.
2️⃣گام دوم؛ مشخص کردن اهداف کلی، جزئی و رفتاری
یک معلم آگاه هدفهای کلی و رفتاری موضوعی که قصد تدریس آن را دارد، مشخص مینماید.
🟥اهداف کلی: هدف کلی در روند آموزش روزانه وضعیت فراگیر دانشآموزان را پس از دریافت یک عمل آموزشی توصیف میکند. به عبارت دیگر، هدفهای کلی آموزش روزانه حاوی نتایجی هستند که معلم در نتیجه ارائه آموزشی به دانشآموزان و انجام فعالیتهای مورد نیاز جهت درک بهتر مطالب، از آنها انتظار دارد.
🟪اهداف جزئی: هدفهای جزئی شامل تعیین اهداف سطح پایینتر و جزئیتری در رابطه با قابلیتهایی هستند که فراگیران پس از گذراندن مجموعهای از تجارب یادگیری کسب میکنند. در واقع، توضیح و تقسیم مراحل رسیدن به نتایج اهداف کلی، شامل اهداف جزئی میشوند.
🟩اهداف رفتاری: پس از مشخص نمودن اهداف کلی و تجزیه آن به اهداف جزئی، اهداف رفتاری مطرح میشوند. هدفهای رفتاری عبارتند از اعمال، رفتارها، حرکات و آثاری که قابل مشاهده، شنیدن، لمس و سنجش هستند. این قبیل اهداف مشخص میسازند که دانشآموزان به هدفهای کلی رسیدهاند. برای طرح هدفهای رفتاری رعایت چهار ویژگی مخاطب شامل افعال رفتاری، شرایط و معیار و کشش آنان ضروری میباشد.
3️⃣گام سوم؛ تعیین و تأمین ابزارهای آموزشی مورد نیاز
انتخاب منابع آموزشی مناسب منجر به آموزش مؤثرتر دانشآموزان میشود. به علاوه، باید توجه داشته باشید که از یک ابزار آموزشی نمیتوان در همه موقعیتهای تدریس استفاده کرد. به عبارت دیگر، هر موقعیت آموزشی ابزار و منابع خاص خود را طلب میکند. بدون توجه به قابلیتهای ابزارهای آموزشی در موقعیتهای مختلف نیز نمیتوان از آنها استفاده مناسبی به عمل آورد.
🔶بنابراین برای شناسایی یک ابزار مناسب، ابتدا باید به چند پرسش پاسخ دهید. این پرسشها عبارتند از:
🟢هدف از ایجاد ارتباط چیست؟
چه کسی میخواهد ارتباط برقرار کند و چه ویژگیهایی دارد؟
مخاطب ارتباط کیست؟
چه میزان پذیرش دارد؟
ویژگیهای او چیست؟
شرایط زمانی و مکانی برقراری ارتباط چیست؟
برای انجام این کار چه امکاناتی وجود دارد؟
به طور کلی، عوامل مؤثر در انتخاب منابع و ابزارهای آموزشی مناسب عبارتند از نوع هدفهای آموزشی، ویژگیهای مخاطبان، روشهای فنون آموزشی، قابلیت رسانه برای انتقال پیام مورد نظر، جذابیت رسانه، کیفیت فنی هنری، اقتصادی بودن، عملی بودن و سهولت کاربرد ابزار مورد نظر.
🟠تعیین مخاطب هدف
4️⃣گام چهارم؛ انتخاب روش تدریس مناسب
گام بعدی برای نوشتن طرح درس روزانه انتخاب روش تدریس مناسب است. با پیشرفت علوم و فنون و پیچیده شدن جوامع بشری، نیازهای فردی و اجتماعی بشر نیز پیچیدهتر میشود و برای ارضای نیازهای پیچیده احتیاج به علوم و فنون پیچیدهتر میباشد. کسب علم نیز در سایه بهکارگیری روشهای مفید، مؤثر، جدید و کارآمد در آموزش امکانپذیر است. به همین دلیل به منظور نیل به اهداف آموزشی تعیین شده، بهرهگیری از روشهای تدریس، الگوهای تدریس متناسب با هدفهای درس و نوع مطالب، نوع کلاس، تعداد دانشآموزان و غیره روشها و الگوهای خاصی مورد استفاده قرار میگیرد.
5️⃣گام پنجم؛ بررسی نکاتی پیش از شروع درس
هر معلمی قبل از شروع درس باید از حضور دانشآموزان آگاهی حاصل کند. همچنین مطمئن شود که آنان از سلامت روحی و جسمی برای شروع درس برخوردار هستند؛ زیرا دانشآموزان باید در آغاز درس احساس آرامش نمایند و مشتاقانه منتظر یاد گرفتن درس جدید باشند. به علاوه، پیش از شروع درس جدید، اگر از قبل تکلیفی برای دانشآموزان تعیین کردهاید، آنها را بررسی کرده و برنامههای دیگر را متناسب با کشش دانشآموزان انجام دهید.
البته باید توجه داشته باشید که کارهای قبل از شروع درس نباید زیاد طول بکشد؛ زیرا طولانی شدن این مرحله از شور و شوق اولیه فراگیران میکاهد.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ برای کودک کلاس اولی و دومی چه وسایلی لازم است؟
یکی از شیرین ترین لحظات آغاز مدرسه برای هر کودک خرید وسایل جدید است. هر خانواده بنا به وضعیت مالی خود، امکانات ملزوم را برای کودک درنظر می گیرد اما گاهی وقت ها نا آشنایی با وسایل و لوازم التحریر موجب هدر رفتن سرمایه ی خانواده می شود. چه بسا در آغاز سال تحصیلی حجم زیادی از سرمایه ی خانواده صرف خرید وسایل می شود و حدود یک ماه بعد ناکارآمدی وسایل مشخص می شود. بنابراین لزوم دقت به برخی نکات ضروری است:
1-در هنگام خرید وسایل هرگز فریب قیمت بالا یا پایین را نخورید. قیمت بالای هر کالا لزوما نشان دهنده ی کیفیت بالای آن نیست. از طرفی خرید وسایل با قیمت پایین هم نشان دهنده ی صرفه جویی نیست. چون شاید خرید وسایل نامرغوب ارزان، موجب شود که شما در طول سال تحصیلی خرید را چند مرتبه تکرار کنید.
2-سعی کنید در خرید وسایل به زیبایی و نظر کودک نیز توجه کنید و رضایت او را جلب کنید.
3-برای خرید وسایل عجله نکنید و حتما به لیست وسایلی که معلم یا مدرسه به شما پیشنهاد می دهند، توجه کنید و از خرید وسایل غیر ضروری و فانتزی خودداری کنید.
4-کودکان کلاس اولی و دومی معمولا به وسایل زیر نیاز دارند: کیف-کفش-لباس-جامدادی-مداد-مداد رنگی-پاک کن-تراش-دفتر مشق-قیچی-چسب-پوشه-برگه ی آچار و مقوا-خط کش شابلون دار و وسایل بهداشتی.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی کیف مدرسه چیست؟
1-کیف مدرسه باید متناسب با نیاز و جثه ی کودک باشد. حمل کیف های بزرگ و سنگین برای کودکان با جثه ی کوچک بسیار مشکل ساز است. ضمن این که کیف های حجیم و بزرگ جای زیادی را در کلاس اشغال می کند. از طرفی اگر کیف خیلی کوچک باشد؛ وسایل کودک در آن به خوبی جا نمی گیرد.
2-کیف باید به گونه ای باشد که فضای کافی برای وسایل کودک را داشته باشد. بهتر است هنگام خرید کیف از یک پوشه ی آچار کمک بگیرید به طوری که این پوشه به راحتی داخل کیف جا بگیرد و خم نشود.
3-کیف های شانه ای برای کودکان ابتدایی توصیه نمی شود. کوله پشتی هایی که دوطرفه هستند خیلی بهتر هستند چون در این سن استخوان بدن بچه ها زود شکل می گیرد و در صورت استفاده ی مکرر از کیف های شانه ای در یک طرف شانه شکل اسکلت بچه ها عوض می شود.
4-دقت کنید که کیف حداقل 3 جیب و حداکثر 6 جیب داشته باشد. وجود جیب های زیاد باعث سردرگمی کودک می شود و جیب های کم در هم برهمی وسایل را به همراه خواهد داشت.
5-کیف از نظر کیفیت باید سطح قابل قبولی را دارا باشد. زیپ ها باید مقاوم و ترجیحا فلزی باشند چون دانش آموزان ابتدایی مراجعات زیادی به کیف خود دارند و در صورتی که زیپ کیف جنس مناسبی نداشته باشد، ظرف مدت چند هفته خراب خواهد شد.
6-کیف باید قابل شستشو باشد تا در صورت کثیفی یا آلوده شدن توسط تغذیه ی دانش آموز، به سهولت تمیز شود.
7-زیبایی، رنگ و تصاویر مورد علاقه ی کودکان نیز در خرید کیف باید مد نظر قرار بگیرد.
8-بهتر است یک کیف کوچک تغذیه برای کودک تهیه شود. این کار باعث می شود وسایل مدرسه در اثر تماس با تغذیه آلوده نشود و کودک در زنگ تفریح با حمل این کیف کوچک به راحتی بتواند با دوستانش بازی کند. مادران باسلیقه می توانند این کیف را خودشان در منزل تهیه کنند.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی کفش مدرسه چیست؟
1-کفش کودکان در این سن اهمیت بسیار زیادی دارد. یک کفش بد می تواند کل تمرکز کودک را در طول روز به هم بریزد.
2-کفش کودکان باید راحت، ساده و قابل شستشو باشد. کفش های پاشنه دار پای کودک را خسته می کند و کفش های بندی آزادی عمل را از آن ها می گیرد. (چه بسا که شاهد گریه ی کودکان به علت ناتوانی در بستن یا باز کردن بند کفش ها بوده ایم.)
3-کف کفش ها نباید خیلی صاف باشد چون باعث می شود که کودک لیز بخورد.
4-کفش های فانتزی، چراغ دار و ... نه تنها خاصیتی ندارند بلکه باعث حواس پرتی کودک یا سایر کودکان هم می شوند.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی لباس مدرسه چیست؟
1-اگر کودک شما از لباس فرم استفاده می کند تنها باید دقت کنید که لباس فرم زیاد تنگ نباشد تا در فصل زمستان بتوانید لباس گرم را زیر لباس فرم به او بپوشانید.
2-کمر شلوارها ترجیحا باید کشی باشد تا دستشویی رفتن را آسان کند.
3-اگر کودک از لباس فرم استفاده نمی کند همان ابتدای سال لباس خاصی را برای مدرسه ی او در نظر بگیرید و به او بیاموزید که آن لباس را در محل دیگری استفاده نکند.
5-لباس باید راحت و سبک باشد و به سادگی شستشو و تمیز شود. اولیای عزیز نباید فراموش کنند که پاکیزگی و اتو کردن لباسها باعث شخصیت دادن به کودک دلبندشان در مدرسه می شود.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی جامدادی مدرسه چیست؟
1-جا مدادی باید از نوع پارچه ای یا پلاستیکی باشد. از خرید جامدادی های فلزی خودداری کنید زیرا باعث ایجاد سروصدا در کلاس و حواسپرتی در کودکان می شود.
2-جامدادی باید فضای کافی برای قرار دادن مدادها و سایر لوازم التحریر را داشته باشد اما نباید آن قدر بزرگ باشد که فضای زیادی از میز را اشغال کرده و دست و پا گیر شود.
3-جامدادی باید ساده و قابل شستشو باشد. از خرید جامدادی هایی با طرح حیوانات یا ماشین و ... که موجب حواسپرتی کودکان می شود اجتناب کنید.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی دفتر مشق چیست؟
1-دفتر مشق باید خط دار باشد که در دو نوع سیمی و معمولی قابل تهیه است. موقع خرید دفتر حتما امتحان کنید که برگه های آن به راحتی ورق بخورد.
2-سعی کنید جنس دفتر مرغوب باشد و برگه های آن به حدی نازک نباشد که به راحتی پاره یا سوراخ شود.
3-خطوط دفتر نوآموزان باید به رنگ آبی کم رنگ و با فاصله ی 1 سانتی متری از هم باشد. دفترهایی که دارای خطوط سیاه و با فاصله ی کم هستند برای ابتدای آموزش مناسب نیستند.
4-جلد دفتر باید از نوع محکم و ترجیحا با روکش نایلونی باشد در غیر این صورت باید دفتر را با استفاده از جلدهای پلاستیکی و یا جلدهای چسبی موجود در بازار جلد کنید.
5-قبل از شروع سال تحصیلی تمام صفحه های دفتر را با مداد رنگی های مختلف خط کشی کنید (حتی اگر دفتر خط کشی دارد) و با کمک نمادهایی مثل قلب، ستاره، گل، تیک و ... سمت راست دفتر را یک خط در میان نشانه گذاری کنید.
6-می توانید با چسباندن یک مقوای سه گوش به گوشه ی داخلی دفتر از تا خوردن گوشه های دفتر جلوگیری کنید.
7-بهتر است همراه فرزند خود به فروشگاه بروید و با مشارکت هم یک دفتر انتخاب کنید. این کار باعث ایجاد علاقه و انگیزه در آن ها می شود. موقع خرید به طرح مورد علاقه ی کودک توجه کنید.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️_نکات مهم در تهیه ی پاک کن چیست؟
1-پاک کن باید از جنس خوب و مرغوب باشد تا موقع پاک کردن، دفتر را کثیف و پاره نکند.
2-به فرزندتان آموزش دهید که هنگام پاک کردن باید یک دستش را روی کاغذ بگذارد و با دست دیگر پاک کن را روی کاغذ بکشد.
3-ترجیحا استفاده از پاک کن را به حداقل برسانید و از پاک کردن تکلیف کودک به دلیل کثیفی یا بد خطی جدا خودداری کنید.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی تراش چیست؟
1-تراش باید از جنس خوب و مخزن دار باشد. به بچه ها یاد بدهید که چگونه مداد را بتراشند و وقتی مخزن تراش پر شد آن را باز کرده و خالی کنند.
2-از خرید تراش های فانتزی و رومیزی برای مدرسه جدا خودداری کنید. از این تراش ها در منزل می توانید استفاده کنید.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی قیچی چیست؟
1-قیچی باید کوچک باشد تا در جامدادی جا بگیرد.
2-قیچی باید از نوع مرغوب و تیز باشد و لبه های گردی داشته باشد.
3-اگر کودک شما چپ دست است باید قیچی مخصوص برایش تهیه کنید.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی مداد چیست؟
مداد، یکی از اصلیترین و مهمترین وسیله ای است که باید همراه کودک باشد. در تهیه ی مداد به نکات زیر توجه کنید:
1-برای بچههای کلاس اول باید مدادهای معمولی (HB) بخرید و از خریدن مداد نوکی، فشنگی، خودکار و ... خودداری کنید. دلیل اینکه میگویند بچهها باید نوشتن را با مدادهای معمولی شروع کنند، این است که بیشتر آن ها در ابتدای راه یاد گرفتن نوشتن حروف و کلمات، فشار زیادی به دست خود و نوک مداد میآورند. به همین دلیل هم امکان شکستن مکرر نوک مداد نوکی در اثر این فشار و پرتاب شدن احتمالی آن در چشم بچهها یا همکلاسیهایشان وجود خواهد داشت.
2-برای بچههایی که اندامی ظریف و انگشتان کوچکی دارند، مدادهای خیلی بزرگ نگیرید. اگر مداد بهاندازه ی کافی سبک و متناسب با اندازه ی انگشتان بچهها نباشد، ممکن است فشار زیادی به مفصلهای انگشت آن ها وارد کند و حتی باعث تغییر شکل انگشتان شود.
3-هرگز دو سر مداد را برای کودکان نتراشید چون احتمال فرورفتن نوک تیز مداد در چشم آن ها وجود خواهد داشت.
4-برخی والدین گمان میکنند هرچه نوک مداد تیرهتر و ضخیمتر باشد، به دلیل اینکه خیلی هم روان مینویسد، مناسب تر است. در حالی که این گونه مدادها که مناسب طراحی هستند نه نوشتن؛ باعث پخش شدن بیش از اندازه ی رنگ مداد در کتاب و دفتر و کثیف و نامرتب شدن تکالیف آن ها میشوند.
5-شکل مداد باید به گونهای باشد که به پوست و مفاصل انگشتان فشار اضافی وارد نکند. مدادهای گرد و سهگوش، از راحتترین مدادهایی هستند که دست گرفتن آن ها برای چند ساعت هم مشکلی ایجاد نمیکند.
6-در انتخاب مداد به این نکته که آیا پاک کردن آن با پاککنهای معمولی کار سادهای است یا نه هم توجه کنید.
7-تجربه در خرید مداد، نقش مهمی دارد. اگر مدادی خریدید که فرزند شما با آن احساس راحتی میکرد، سعی کنید در دفعات بعد از خرید مدادهای جدید خودداری کنید و دوباره همان مارک و مدل قبلی را بخرید.
8-مدادهایHB، بسیار نرم و روانتر از سایر مدادها مانند مدادهای H یا B هستند. به همیندلیل توصیه میشود هنگام خرید مداد، انتهای آن را نگاه کنید تا ببینید عبارت HB روی آن درج شده است، یا نه؟ از خرید مدادهای 2HB یا 1/2HB نیز خودداری کنید.
9-مدادهای HB برای نوشتن تکالیف مناسب هستند. مدادهای گروه B، برای طراحی مناسبترند. مدادهای H هم بیشتر به درد نوشتن خطوط ریز و طراحی های ظریف میخورند.
10-همواره دو مداد تراش شده برای کودک آماده کنید تا در هنگام فعالیت های نوشتاری درگیر تراش کردن و شکستن نوک مداد نشود.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی مداد رنگی چیست؟
1-یک جعبه مداد رنگی 12 رنگ تهیه کنید و بعد از این که نام فرزندتان را روی تمام مدادها نوشتید آن ها را داخل جامدادی قرار دهید.
2-سعی کنید مدادرنگی تهیه کنید که جنس آن مرغوب و پر رنگ و نرم باشد.
3-از قرار دادن تعداد زیادی مداد رنگی در کیف یا جامدادی کودک خودداری کنید اما همیشه چک کنید تمام رنگ های مورد نیاز را داشته باشند.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی خط کش چیست؟
1-یک عدد خط کش معمولی 20 سانتی شابلون دار (دارای شکل های مربع، مثلث، دایره، مستطیل و پنج ضلعی) از نوع پلاستیکی برای کودک تهیه کنید.
2-خط کش های ژله ای به دلیل حرکت های ناخواسته و خط کش های فلزی به دلیل تیزی و خطری که دارند پیشنهاد نمی شود.
3-برخی شابلون ها که دارای انواع اشکال هستند مناسب کار در پایه ی اول نیست.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی چسب چیست؟
1-بهترین نوع چسب برای کودکان در این سن چسب های ماتیکی هستند. این نوع چسب ها به دلیل سهولت در استفاده و پاکیزگی در کار بر سایر چسب ها ارجحیت دارند.
2-چسب های مایع به دلیل عدم کنترل مناسب از سوی کودک و امکان سر ریز شدن آن ها و یا ایجاد آسم در کودکان پیشنهاد نمی شود.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی پوشه چیست؟
یک پوشه ی دکمه دار پلاستیکی برای کودک تهیه کنید. این پوشه باید همیشه در کیف بچه ها باشد تا در صورت نیاز برگه هایشان را در آن قرار دهند.
#_راهنمای_خرید_وسایل
❇️ نکات مهم در تهیه ی وسایل بهداشتی چیست؟
برای کودک خود یک بسته دستمال کاغذی جیبی، یک لیوان پلاستیکی کوچک یا قمقمه ی کوچک، ژل ضدعفونی دست برای مواقع ضروری و یک شانه ی کوچک تهیه کنید.
🔸شعر
﴿ نمارحاجت ﴾
جمکران
🌸🔸🌸🔸🌸
🌸 این شبِچارشنبه رو
🍃 باز اومدیم جمکران
🌸 دعوتمون کردهاند
🌱 حضرتِ صاحبْزمان
🌸 اینمسجدِ باصفا
🌱 صحن وسراش عالیه
🍃 نمازِ باحال داره
🌸 جایِ شما خالیه
🌸 هرکی میاد توو مسجد
🍃 دو رُکعَتو میخونه
🌸 میشماره ایّاکَ رو
🌱 با تسبیحِ صددونه
🌸 با هفت تا ذکرِ رکوع
🌱 خونده میشه ایننماز
🌸 باهفت تا ذکرِسجده
🍃 قشنگه راز و نیاز
🌸 این بچهها میگن ما
🍃 از جمکران نمیریم
🌸 تا با نمازِ مخصوص
🌱 حاجتِ خود بگیریم
🌸 دلهای باصفاشون
🌱 همیشه غرقِ نوره
🌸 حاجتِ بچههامون
🍃 تعجیلِ در ظهوره
🌸 بچههامون دوسدارن
🌱 سربازِ آقا باشن
🌸 با کارایِ خوبشون
🍃 به یادِ مولا باشن
🌸🌼🍃🌼🌸
شاعر:سلمان آتشی
#شعر_کودکانه_نوجوان
#نماز_حاجت_جمکران
#ظهور_صاحب_الزمان_عج
꧁꧁꧁꧂꧂꧂
@kelassman
🔸شعر
﴿ مسئولیتپذیری کودکان ﴾
در روضهی امامحسین
علیهالسلام
🌸🔸🌸🔸🌸
🌸عشقِ حسینِ زهرا
🍃ما رو به کار واداشته
🌸هرکدوم از ماها رو
🌱مسئولِ کار گذاشته
🌸علی همیشه نصبِ
🍃پارچه رو دوسمیداره
🌸فاطمه پیشِ مهمون
🌱قندونه رو میاره
🌸مسئولِ پخشِحلوا
🍃زهرایِ باحجابه
🌸نجمه توو کارِ پخش
🌱آبِ یخ و گلابه
🌸مهدی توو روضه امّا
🍃کتاب دعا رو میده
🌸عاطفه رویِ میزش
🌱پذیرایی رو چیده
🌸منم برایِ روضه
🍃استکانا رو چیدم
🌸برایِ بچهها هم
🌱با سینی چایی میدم
🌸مامانمیگهکهاینچای
🍃تبَرُّکه عزیزم
🌸منم یه چایِ دِبشو
🌱خودم واسَش میریزم
🌸خدمتِ تویِ روضه
🍃بزرگترین نعمته
🌸کارِ برایِ حضرت
🌱سعادت و عزَّته
🌸بگم شبِ آخری
🍃چه اتفاقی افتاد
🌸امام به هریک ازما
🌱بلیطِ کربلا داد
🌸خداروشکر اربعین
🍃عازمِ کربلاییم
🌸خیلی سپاسگزارِ
🌱محبتِ خداییم
🌸ما خادمِ حسینیم
🍃تو هر کجا که باشیم
🌸میخوایم توو موکبا هم
🌱خادمِ آقا باشیم
🌸🌼🍃🌼🌸
#شعر_کودکانه
#خدمت_کودکان_در_روضه
#پذیرایی_در_روضه
#مسئولیتپذیری_کودکان
@kelassman