🔰 پاسخ به سوالات کودکان
🔻 فکر نکنید که هر وقت بچه از شما سوالی نمیکند، واقعاً سوالی ندارد. گاهی سوال دارد ولی نمیپرسد. سوال را اگر از پدر یا مادر یا مدرسه نکند، به صورت یک معما در اعماق روح و ذهن او تهنشین میشود و انباشته شدن این معماها یک سردرگمی ریشهدار در آغاز جوانی برای او به بار میآورد. با بچه هایتان از همان سنین 7-6 سالگی به گفتگو بنشینید. زمینهای فراهم کنید تا آنها سوال کنند. اگر جواب روشنی برای سوال آنها دارید، به ایشان بگویید. اگر جواب ندارید، بگویید خود من هم نمیدانم. میپرسم و به تو جواب میدهم. بگذارید بچه این خصلت پسندیده را از شما یاد بگیرد که میشود انسان در جواب یک سوال بگوید «نمیدانم، تحقیق میکنم، جوابت را خواهم داد». مطمئن باشید اگر این رابطه میان شما و فرزندتان برقرار شود، بچههای عقدهای از نظر مسائل فکری، خیلی کمتر به وجود خواهد آمد.
شهید بهشتی. نقش آزادی در تربیت کودکان. ص ۸۵
#شهید_بهشتی
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir
6.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 چگونگی تربیت فرزندان بر محور حیا
🔻 برای ایجاد حیا در فرزندان باید دو نکته را برای آنها تبیین کنیم. اولین نکته، نوع پوشش است. خصوصاً دختران از حدود 7-6سالگی باید حجاب تمرینی داشته باشند. نکته دوم این است که تبیین کنیم حجاب داشتن سخت است. دختر و پسر در مراحل رشدشان باید با سختی مأنوس شوند خصوصاً در حیا. یعنی باید بدانند با حیا بودن راحت نیست. وقتی بچهها را با واقعیت روبرو میکنیم، راحتتر میپذیرند. مثلا وقتی بچه میخواهد آمپول بزند اینکه دائم بگوییم درد ندارد، دیگر مرد شدی، نباید گریه کنی، اشتباه است! اگر بچه حس کند که پدر و مادر هم در موقع آمپول زدن درد را تحمل میکنند برایش راحتتر میشود.
حجت الاسلام تراشیون
#تربیت_کودک
#تربیت_دخترانه
#استاد_تراشیون
#کلیپ
✅ @keraamat_ir
5.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 *موتور تربیت درونی کودک*
🔻موتوری باید در دانش آموز روشن شود که منتظر نباشد تا دیگران بیایند و او را اصلاح کنند. امام صادق (ع) میفرمایند: واعظ خودت باش. باید بچهها را به گونه ای تربیت کرد که خودشان اصلاحگر باشند، نه اینکه دائما منتظر باشند تا دیگران زمینه رشد آنها را فراهم کنند و در صورت مساعد نبودن محیط و زمینهها بهانه برای اصلاح نشدن داشته باشند. بلکه باید یاد بگیرند حتی مقدمات و زمینهها را هم فراهم کنند و توجه کنند که هیچ تلاش و حرکتی برای اصلاح بی ثمر نخواهد بود. مانند حرکت امام حسین (ع) که 72 نفر در مقابل 100هزار نفر بودند اما نتیجه آن تا انقلاب ما و آزادی غزه و لبنان اثرگذار بوده است.
استاد حسن رحیم پور- دوره کرامت1
#استاد_حسن_رحیم_پور
#تربیت_کودک
#کلیپ
✅ @keraamat_ir
🔰 تاثیر رفتار معلم بر دانش آموز
🔻ممكن است يك معلم در كلاس سخنان خیلی خوبی بگويد، ولى پيش از حرفها، اين رفتار و عمل ماست كه روى ديگران تاثير میگذارد. معلم بايد اعمال خود را كنترل كند و توجه داشته باشد كه طرز راه رفتن او، خنديدن، لباس پوشيدن، نوع آرايش و شكل تفريحات و حتى طرز نگاه كردن او، در شاگرد تأثير میگذارد. وقتى تو از يك زندگى ساده و بى تجملات و رفت و آمدهاى مؤمنانه بى تشريفات سخن میگويى، شاگرد كنجكاو است كه بداند خانه تو چگونه است؟ فرشهايت، لوازمت، حتى عكسهايى كه به ديوار خانهات آويختهاى، نشان دهنده شخصيت واقعى توست؛ چون شخصيت انسان را مى توان از روى انتخابش درك كرد.
استاد صفایی حائری. تربیت کودک، صفحه ۱۳
#تربیت_کودک
#استاد_صفائی_حائری
✅ @keraamat_ir
🔰 از مهدکودک تا خانه سالمندان!
🔻 پدر و مادری که کودک خود را از عطوفت، مهر و گرمی خانواده محروم نموده و او را به مهد کودک میسپارند، کودک آن دو نیز در بزرگسالی پدر و مادر خود را به خانه سالمندان میسپرد. زیرا با محبت و رأفت تربیت نشده و رحمت در روح او تزریق نشده و از آن تغذیه ننموده است. عاطفه برای کودک به اندازه تغذیه ضروری است. جامعهای که زن را با مرد برابر میشمرد، در حقیقت سهم عاطفه و رأفت را پایمال میکند و آغاز مهدکودک به فرجام خانه سالمندان میانجامد!
زن در آیینه جلال و جمال. آیت الله جوادی آملی. ص ۱۷۴
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تربیت_کودک
#نقش_پدر_و_مادر_در_تربیت
✅ @keraamat_ir
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 الزامات کلیدی در مسیر مربیگری
🔻 آشکار و پنهان مربی باید یکی باشد و دلش را از دنیا پاک کند و برای رضای خدا کار انجام دهد نه برای دلخواه مردم و بداند که اثرگذار خداست. اگر خدای مقلب القلوب بخواهد حرف مربی اثر خواهد گذاشت.
خانم دکتر همیز. دوره تربیت دخترانه
#ویژگی_های_مربی
#دکتر_همیز
✅ @keraamat_ir
10.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 سه ویژگی زندگی سردار سلیمانی
🔻 محیط جبهه سه اثر را ایجاد میکرد. چون بوی مرگ میآمد، پردهها را کنار میزند. آخر خط بود و بچهها را به خدا نزدیک میکرد. خطر نزدیک بود و توسلات را زیاد میکرد. اینها را میتوانیم در محیط خانواده خود ایجاد کنیم. هر وقت به هم میرسیم بعد از سلام و احوال پرسی، بپرسیم، برای سفر آخرتت کاری کردی؟ یا به تکه کلامهایمان این را اضافه کنیم، حواست به خدای بالای سرت هست؟ اگر زندگیمان را با یاد مرگ، یاد خدا و توسل عجین کنیم، اتفاقات خوبی میافتد. اینها ویژگیهای زندگی حاج قاسم بود.
حجت الاسلام ماندگاری. دوره کرامت۴
#استاد_ماندگاری
#شهادت_سردار_سلیمانی
#الزامات_تربیتی_محیط
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
🔰 بگذاریم فرزندمان نتیجه تصمیمات خود را ببیند
🔻در جنگ احد رأی پیامبر (ص) این بود که مسلمین از مدینه بیرون نروند؛ اما عدهای از او میخواستند که آنان را به میدان رزم با دشمن ببرد. رسول اکرم اگرچه از اصرار آنان خوشش نمیآمد تسلیم رأی آنان شد. در این حالت رأی اکثریت، برخلاف مصلحت است، با این حال مخالفت با آن به صلاح نیست. میتوان گفت دو مصلحت در کار است؛ یکی «مصلحت خود کار» که رأی اکثریت با آن موافقت ندارد و دیگری «مصلحت موافقت با رأی اکثریت مردم». چون مصلحت دوم از مصلحت اول قویتر است، در عمل باید در جهت آن حرکت کرد.
آیت الله مصباح یزدی. حقوق و سیاست در قرآن. صفحه 311 و 312 (تلخیص)
🔸 کرامت نوشت
با توجه به این اصل، در دوره هفت سال سوم که دوره وزارت است؛ خوب است پدر و مادر با فرزند خود مشورت کنند و اجازه دهند نوجوان، با نتایج مثبت و منفی نظر خود مواجه شود. مصلحت این کار و نتایج مثبت آن بیشتر از این است که کارها درست انجام شود.
#کرامت_نوشت
#آیت_الله_مصباح
#تربیت_نوجوان
✅ @keraamat_ir
🔰 لباس معلم درس می دهد
🔻 یک محیط آموزشی که در آن تعلیم وجود دارد نیز در سازندگی و تخریب همه ابعاد وجودی انسان اعم از اعتقادی، قلبی، اخلاقی و عملی نقش دارد. گفتار و رفتار بر انسان اثر می گذارد. فرض کنید استاد مشغول درس دادن است، من او را نگاه می کنم. از لباس و حرکاتش درس میگیرم، ولو اینکه او استاد ریاضی است. به همین جهت تفکیک تعلیم از تربیت، نشدنی است. در هر محیطی و هر ماده تحصیلی باشد، تفاوتی نمیکند. تربیت همراه تعلیم است و آموزش همراه با تربیت است. از جداسازی خبری نیست.
حاج آقا مجتبی تهرانی. ادب الهی. جلد دوم. ص۱۴۹-۱۵۰
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
#ویژگی_های_مربی
✅ @keraamat_ir