🔰 از مهدکودک تا خانه سالمندان!
🔻 پدر و مادری که کودک خود را از عطوفت، مهر و گرمی خانواده محروم نموده و او را به مهد کودک میسپارند، کودک آن دو نیز در بزرگسالی پدر و مادر خود را به خانه سالمندان میسپرد. زیرا با محبت و رأفت تربیت نشده و رحمت در روح او تزریق نشده و از آن تغذیه ننموده است. عاطفه برای کودک به اندازه تغذیه ضروری است. جامعهای که زن را با مرد برابر میشمرد، در حقیقت سهم عاطفه و رأفت را پایمال میکند و آغاز مهدکودک به فرجام خانه سالمندان میانجامد!
زن در آیینه جلال و جمال. آیت الله جوادی آملی. ص ۱۷۴
#آیت_الله_جوادی_آملی
#تربیت_کودک
#نقش_پدر_و_مادر_در_تربیت
✅ @keraamat_ir
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 الزامات کلیدی در مسیر مربیگری
🔻 آشکار و پنهان مربی باید یکی باشد و دلش را از دنیا پاک کند و برای رضای خدا کار انجام دهد نه برای دلخواه مردم و بداند که اثرگذار خداست. اگر خدای مقلب القلوب بخواهد حرف مربی اثر خواهد گذاشت.
خانم دکتر همیز. دوره تربیت دخترانه
#ویژگی_های_مربی
#دکتر_همیز
✅ @keraamat_ir
10.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 سه ویژگی زندگی سردار سلیمانی
🔻 محیط جبهه سه اثر را ایجاد میکرد. چون بوی مرگ میآمد، پردهها را کنار میزند. آخر خط بود و بچهها را به خدا نزدیک میکرد. خطر نزدیک بود و توسلات را زیاد میکرد. اینها را میتوانیم در محیط خانواده خود ایجاد کنیم. هر وقت به هم میرسیم بعد از سلام و احوال پرسی، بپرسیم، برای سفر آخرتت کاری کردی؟ یا به تکه کلامهایمان این را اضافه کنیم، حواست به خدای بالای سرت هست؟ اگر زندگیمان را با یاد مرگ، یاد خدا و توسل عجین کنیم، اتفاقات خوبی میافتد. اینها ویژگیهای زندگی حاج قاسم بود.
حجت الاسلام ماندگاری. دوره کرامت۴
#استاد_ماندگاری
#شهادت_سردار_سلیمانی
#الزامات_تربیتی_محیط
#دوره_کرامت
✅ @keraamat_ir
🔰 بگذاریم فرزندمان نتیجه تصمیمات خود را ببیند
🔻در جنگ احد رأی پیامبر (ص) این بود که مسلمین از مدینه بیرون نروند؛ اما عدهای از او میخواستند که آنان را به میدان رزم با دشمن ببرد. رسول اکرم اگرچه از اصرار آنان خوشش نمیآمد تسلیم رأی آنان شد. در این حالت رأی اکثریت، برخلاف مصلحت است، با این حال مخالفت با آن به صلاح نیست. میتوان گفت دو مصلحت در کار است؛ یکی «مصلحت خود کار» که رأی اکثریت با آن موافقت ندارد و دیگری «مصلحت موافقت با رأی اکثریت مردم». چون مصلحت دوم از مصلحت اول قویتر است، در عمل باید در جهت آن حرکت کرد.
آیت الله مصباح یزدی. حقوق و سیاست در قرآن. صفحه 311 و 312 (تلخیص)
🔸 کرامت نوشت
با توجه به این اصل، در دوره هفت سال سوم که دوره وزارت است؛ خوب است پدر و مادر با فرزند خود مشورت کنند و اجازه دهند نوجوان، با نتایج مثبت و منفی نظر خود مواجه شود. مصلحت این کار و نتایج مثبت آن بیشتر از این است که کارها درست انجام شود.
#کرامت_نوشت
#آیت_الله_مصباح
#تربیت_نوجوان
✅ @keraamat_ir
🔰 لباس معلم درس می دهد
🔻 یک محیط آموزشی که در آن تعلیم وجود دارد نیز در سازندگی و تخریب همه ابعاد وجودی انسان اعم از اعتقادی، قلبی، اخلاقی و عملی نقش دارد. گفتار و رفتار بر انسان اثر می گذارد. فرض کنید استاد مشغول درس دادن است، من او را نگاه می کنم. از لباس و حرکاتش درس میگیرم، ولو اینکه او استاد ریاضی است. به همین جهت تفکیک تعلیم از تربیت، نشدنی است. در هر محیطی و هر ماده تحصیلی باشد، تفاوتی نمیکند. تربیت همراه تعلیم است و آموزش همراه با تربیت است. از جداسازی خبری نیست.
حاج آقا مجتبی تهرانی. ادب الهی. جلد دوم. ص۱۴۹-۱۵۰
#حاج_آقا_مجتبی_تهرانی
#ویژگی_های_مربی
✅ @keraamat_ir
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 اشتغال بانوان در جامعه
🔻 بنده با انواع مشارکتهای اجتماعی بانوان موافقم؛ اما اصولی را باید ندیده نگرفت. یک اصل این است که این کار اساسی را - که کارِ خانه و خانواده و همسر و کدبانوئی و مادری است - تحتالشعاع قرار ندهد. چون این جایگزین ندارد. شما اگر بچهی خودتان را در خانه تربیت نکردید، یا اگر بچه نیاوردید، یا اگر تارهای فوقالعاده ظریف عواطف او را - که از نخهای ابریشم ظریفتر است - با سرانگشتان خودتان باز نکردید تا دچار عقدهی عاطفی نشود، هیچ کس دیگر نمیتواند این کار را بکند؛ نه پدرش، و نه به طریق اولی دیگران؛ فقط کار مادر است. این کارها، کار مادر است؛ اما آن شغلی که شما بیرون دارید، اگر شما نکردید، ده نفر دیگر آنجا ایستادهاند و آن کار را انجام خواهند داد. بنابراین اولویت با این کاری است که بدیل ندارد؛ تعیّن با این است.
مقام معظم رهبری. سومین نشست اندیشههای راهبردی. ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
#تربیت_کودک
#نقش_مادر_در_تربیت
#مقام_معظم_رهبری
✅ @keraamat_ir
🔰 جلوی تصمیمات غلط کودکان را نگیریم
🔻 برای پرورش خلاقیت در کودک در مقابل وظایف شخصی او مانند غذا خوردن، شستن دست و صورت، مسواک زدن و ... دخالت مستقیم نکنید. سعی کنید بیشترِ مسئولیتها را به کودک بسپارید و بدون دخالت مستقیم بیشتر، نقش نظارتی و هدایتی داشته باشید و در صورت غلط بودن تصمیمِ کودک مستقیم به او نگویید، بلکه در یک فضای صمیمی و بازی گرایانه او را به سوی انتخاب خلاقانه کمک نمایید!
و به خاطر داشته باشید، بخش اعظم ناهنجاریهای اخلاقی و تحصیلی فرزندان در هفت سال دوم، ناشی از محدودیتهای بیجایی است که والدین از روی دلسوزیهای افراطی در هفت سال نخست برای فرزندشان پدید آوردهاند!
حجت الاسلام آقا تهرانی. خانواده و تربیت مهدوی. ص۳۷۲-۳۷۳
#حجت_الاسلام_آقا_تهرانی
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir
🔰 چگونه کودکان خوابی راحت خواهند داشت؟
🔻 اگر کودک در طول روز آزاد باشد، به صورت خودکار، انرژیها و هیجانهای ذخیره شده برای یک روزش تخلیه میشود و در نتیجه آرام میشود و میخوابد. به طور معمول به این آرامش، خستگی گوییم؛ امّا واقعیت آن است که بچّهها وقتی انرژیهای خود را بدون دغدغه تخلیه میکنند، آرام میشوند؛ اگر چه این آرامش به جهت تحرّک فراوانی که داشتهاند، همراه با خستگی جسمانی هم بوده است. یکی از دلایل اصلی بدخوابی کودکان، انرژیهای ذخیره شدهای است که زمینهای برای تخلیۀ آنها ایجاد نشده و گویا اعصاب و روحشان را خسته کرده است. کودکانی که دچار خستگی روحی میشوند، نمیتوانند خوب و به اندازۀ کافی استراحت کنند.
بر گرفته از کتاب من دیگر ما ،استاد عباسی ولدی، کتاب سوم، صفحه ۳۸
#استاد_عباسی_ولدی
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir
9.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 زنان و دختران حق حضور در جامعه ندارند! (قسمت دوم)
🔻دختران به سه گونه خنثی، جنسیتی و انسانی در جامعه حضور دارند. حضور خنثی یعنی بود و نبودشان فرقی ندارد. حضور جنسیتی یعنی انسانیت را پشت قرار داده و با جنسیت زنانه خود در جامعه حاضر میشوند. اما حضور انسانی میتواند حداکثری و حداقلی باشد. حداقلی یعنی نهایتا یک دختر، مادر، همسر و مادربزرگ خوب هست. نگاه حداکثری این است که احساس کند میتواند نقش آفرینی داشته باشد. باید دختران را به گونهای بار آوریم که احساس کنند میتوانند یک زن ِ پیغامبرِ مسلمان ِعالِم چشم خیره کن باشند.
دکتر غلامی- دوره تربیت دخترانه
#تربیت_دخترانه
#دکتر_غلامی
✅ @keraamat_ir
🔰 خود باوری در کودکان و ایجاد هویت
🔻 ما باید کودک را از آغاز دارای روحیه اعتماد به نفس و باور به هویت خود بار آوریم. در کشور ما متاسفانه فرهنگ منحرفی از گذشته پایهگذاری شده و آن بزرگ دیدن غرب و کوچک دیدن خود در مقابل اوست. این فرهنگ، به دلیل نبود «خودباوری» است. اینکه فلان جنس خارجی طرفدار بیشتری دارد یا فلان متخصص که دورههای تخصصی را در داخل گذرانده است، نگاه منفی نسبت به او وجود دارد، یک آفت و بیماری است. گاهی معلم یا استاد سر کلاس، از پیشرفتهای مسلم علمی مانند سلولهای بنیادی یا نانوتکنولوژی اظهار تردید میکند! خب برویم تحقیق کنیم؛ برای خودمان روشن شود. یکی از کارهای اساس تزریق و به وجود آوردن خودباوری است.
مقام معظم رهبری. تربیت ماندگار. ص۱۰۲ و۱۰۳
#مقام_معظم_رهبری
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir