🔰 سیره تربیتی اهل بیت در ماه رمضان
🔻 امام صادق (ع) میفرمایند: ما کودکانمان را در هفت سالگی به روزه گرفتن به اندازهای که توان آن را دارند تا نصف روز، بیشتر یا کمتر دستور میدهیم. هرگاه تشنگی و گرسنگی بر آنها غلبه کرد افطار میکنند تا به روزه عادت کنند و توان روزهداری بیابند. شما کودکانتان را در ۹ سالگی به روزه گرفتن به هر اندازه که می توانند امر کنید و هرگاه تشنگی بر آنها غلبه کرد، افطار کنند.
در این روش، از یک کودک در ۷ یا ۹ سالگی میخواهند همراه با پدر و مادر خود سحری بخورد و تا زمانی که میتواند گرسنگی و تشنگی را تحمل کند و هرگاه گرسنگی و تشنگی بر او فشار آورد، افطار کند. این کار را در روزهای دیگر ماه رمضان و در سالهای بعد تکرار کند تا به تدریج به روزهداری عادت کرده و توانایی روزه داری کامل را بدست آورد.
سیره تربیتی پیامبر و اهل بیت. دکتر محمد داوودی. صفحه ۲۰۷
#دکتر_داوودی
#تربیت_کودک
✅ @keraamat_ir
9.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 تنظیم کودکان با محوریت دین
🔻 متربی باید مهذب با محوریت دین تربیت شود نه با محوریت مدرسه، اخلاق شهروندی و عادت کردن. مثلاً متربی نباید از ترس ناظم در مدرسه اخلاق داشته باشد. در برخی مدارس سبکی وجود داردکه در لحظه دانش آموز را میپایند و دانش آموز چون میبیند مدرسه روی او چنبر زده و او را می پاید اخلاق دارد. یا گاهی دیده میشود سبک مدرسه به گونهای است که رفتارهای همه بچهها باید در یک قالب بخصوصی باشد. مثلاً اگر دانش آموزی فهم خوبی از ریاضی دارد و با حل یک مسئله مطلب را میفهمد اما معلم همچنان از او میخواهد 20 تمرین حرکت کند و حتی اگر نمره کامل را بگیرد چون تمارین را حل نکرده به او نمره کامل نمیدهند! این دانشآموز در ریاضیات قوی است و با حل یک تمرین یاد میگیرد، باید اجازه دهیم در مسائل دیگری وقت بیشتر بگذارد.
دوره کادرپروری. دکتر صحرائی
#دکتر_صحرائی
✅ @keraamat_ir
9.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 ارتباط با فرزندان در سیره امیرالمومنین (ع)
🔻 یکی از ویژگی های نامه امیرالمومنین (ع) به امام حسن (ع) واقعنمایی است. امیرالمومنین نامه را اینگونه شروع میکنند؛ از سوی پدری پیر که عمر از دستش رفته. یعنی فقط به عنوان یک "پدر" نامه مینویسد نه به عنوان یک حاکم سیاسی یا یک عارف. منِ حجت الاسلام مهدوی در خانه یک پدر و یک همسرم که باید با فرزندانم متناسب با سنشان رفتار کنم. اگر کودک سه ساله دارم باید چهار دست و پا شوم و کودکان بر دوشم سوار شوند. واقع نمایی امام اول از طرف خودشان است و بعد در مورد فرزندشان. میفرمایند به فرزندی نامه مینویسم که به آرزوهای خود نخواهد رسید. چون انسان نمیتواند در این دنیا به همه آرزوهایش برسد. الان هم که در این خانه و مدرسه نشستی و داری کیف میکنی قبلا مرده ها اینجا زندگی میکردند و توهم فردا از اینجا میروی. اگر این واقعیت را به جوان نشان نداد، نمیتوان راه صحیح حرکت را به او معرفی کرد که در دنیا هیچ چیزی جور نیست و همه چیز را خود انسان باید تلاش کند و به دست آورد.
حجت الاسلام مهدوی ارفع. دوره تربیت در نهج البلاغه
#حجت_الاسلام_مهدوی_ارفع
#تربیت_فرزند
✅ @keraamat_ir
🔰 تربیت کودکان در زمان بلوغ
🔻 در هفت سال سوم که همزمان با دوران بلوغ فرزند است، والدین باید برای فرزند جوان خویش شخصیت و احترام فوق العاده قائل شوند. ذهن پویا، استعدادهای خلاق و انرژی ابتکار آفرین جوان باید ارج نهاده شود. او را باید در تصمیمگیریهای مهم و در تدبیر امور زندگی مورد توجه، مشورت و تبادل نظر قرار داد و با صلاحدید و پذیرش خودش، مسئولیت هایی جدی و مستقل را برعهده اش نهاد تا حس استقلال جویی و تشخص طلبی او ارضا و نیروها و استعدادهای متراکم او به بهترین وجه شکوفا گردد.
حجت الاسلام آقا تهرانی. کتاب خانواده و تربیت مهدوی. ص۴۴۲
#تربیت_نوجوان
#حجت_الاسلام_آقا_تهرانی
✅ @keraamat_ir
7.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 بهترین عمل پدر و مادر در شب قدر
🔻 در روایتی امام صادق (ع) میفرمایند: موسی (ع) به خداوند عرض کرد: یارب ایُّ الاعمال افضل عندک؟ کدام عمل نزد تو بافضیلتتر است؟ خداوند فرمود: دوست داشتن و محبت به بچهها. هر وقت دنبال عملی بودید که خیلی زود به خدا متصل شوید، با بچههایتان بازی کنید. ما مذهبیها خیلی وضعمان خراب است. مثلا شب قدر مادری به خاطر بچهاش به مراسم نرفته و با حس و حال هم دعای جوشن کبیر میخواند، اما دائم به جان بچه نق میزند. شب قدر میخواهی برترین عمل را انجام دهی، اگر کمی احساس کردی محبت به بچه از دعایی که میخوانی، ارزشش کمتر است، خیلی وضعت خراب است! چند نفر ما شب قدر با بچههایمان بازی کردیم برای اینکه به خدا متصل شویم؟ اگر دعای جوشن کبیر نخوانیم، احساس میکنیم هیچ کار نکردیم. همین است که رشد نمیکنیم! حال چرا برترین اعمال نزد خدا محبت به بچههاست؟ چون خداوند بچهها را بر اساس توحید آفریده است. ما متهیم به منحرف کردن بچهها از مسیر توحید! چرا که در روایت داریم هر بچهای به دنیا میآید بر فطرت توحید به دنیا میآید و پدر و مادرش او را از مسیر توحید خارج میکنند.
حجت الاسلام عباسی ولدی. کرامت۲
#تربیت_فرزند
#استاد_عباسی_ولدی
✅ @keraamat_ir
🔰 روش انتقاد از فرزندان در نوجوانی
🔻 والدین نباید انتقادهای چَکّشی از نوجوانان داشته باشند و قبل از انتقاد، باید حتماً خوبیهای فرزند را بیان کنند. خصوصاً آن کسانی که دختران جوان دارند. باید قبل از انتقاد از یک دختر حداقل سه، چهار کار خوب او را نام برد و بعد از او انتقاد کرد. دلیل آن هم روحیه ی لطیف دختر است. در پسرها این طور نیست و ممکن است قبل از انتقاد با گفتن یک کار خوبِ او، انتقاد برایش تلطیف شود. این کار باعث میشود تنش روحی، روانی و رفتاری در نوجوان از بین برود.
حجت الاسلام تراشیون. برنامه پرسمان رادیو معارف
#تربیت_نوجوان
#استاد_تراشیون
✅ @keraamat_ir
7.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 کمال رو به بچه هاتون یاد ندید
🔻 اولین شرط خوشبختی این است که به بچههایمان یاد دهیم ناقص هستند. یعنی باید یاد دهیم دنبال کمال باشند اما توهم کامل بودن نداشته باشند! به یک بچه ۱۲ ساله نمیگوییم این اتاق مال توست، بلکه میگویم فعلاً علی الحساب اینجا باش و استفاده کن. ملکیت حرص میآورد! هر از گاهی باید این ملکیتها را به تهدید بیندازیم. رسول خدا میفرماید خدایا یک روز به من نان بده که توان عبادت تو را داشته باشم و فردا همان را به من نده تا از تو بخواهم و بفهمم که به تو محتاجم! اگر هر فردی متوجه این باشد که کامل نیست و ناقص است در خانواده با بقیه اعضای خانواده درست رفتار میکند. پیامبر اکرم وقتی وارد خانه میشدند به بچه ها میفرمودند: آیا به من افتخار میدهید که اسب شما شوم؟ وقتی اندیشه این شد، جامعه رشد میکند و اگر چنین اندیشه ای نباشد که ما ناقص هستیم، ظلم ایجاد میشود.
حجت الاسلام دوست محمدی
#تربیت_فرزند
#استاد_دوست_محمدی
✅ @keraamat_ir
💡 رویداد مجازی مهارتهای گفت و گو و ارتباط موثر با فرزندان
🔸 ۴ ساعت آموزشی
⛔️ مهلت ثبت نام تا ۲۴ اردیبهشت
📍 پشتیبانی با نام کاربری @keraamat_majazi
📍 کد تخفیف اعضای کرامت
lakaer20
🌐اطلاعات بیشتر و ثبت نام در:
www.keraamat.ir
✅ @keraamat_ir
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 چگونه کودک را تشویق کنیم؟
🔻 اعتماد به نفس یعنی بچه را تشویق کنیم کارهایی در حد خودش انجام دهد و به خاطر آن کارها او را تشویق کنیم. البته تشویق کلامی، نه مادی! تشویق کلامی از همه تشویق ها موثرتر است. یعنی توانمندی او را تمجید کردن. مثلاً بگوییم ماشاءالله؛ پسرم چقدر خوب میپرد، چه دستخط قشنگی دارد، چقدر قشنگ شعر مینویسد و صحبت میکند. بچهها نباید به تشویقهای مادی عادت کنند. تشویقهای مادی بیشتر جنبه رشوه دارند و بعد از مدتی برای بچه بیارزش میشوند. تشویق مادی به ندرت و در مورد چیزهایی که بچه واقعاً به آن نیاز دارد باید وجود داشته باشد تا هنگام استفاده از آن لذت ببرد.
دکتر فرحبخش
#تربیت_فرزند
#دکتر_فرحبخش
✅ @keraamat_ir
🔰 رفتاری که کودکان را از مطالعه متنفر میکند
🔻 ارتباط کودک با کتاب، با خواندن آغاز نمیشود. بلکه، بازی اولین راه ارتباطی کودک با کتاب است. او دوست دارد هر طوری که دلش میخواهد با کتاب بازی کند، حتی با پاره کردن آن. بچهها از آهنگ جمع شدن یا پاره شدن کاغذ به شدت لذت میبرند. اما اگر بازیِ با کتاب برای کودک با خشونت و تندی والدین همراه باشد، آرام آرام علاقه او به کتاب از بین میرود. زیرا کتاب و خشونت در ذهن او همراهِ هم میشوند و وقتی نام کتاب میآید، یاد خشونت در ذهن او زنده میشود. در اینجاست که تنفر از خشونت او را از کتاب هم دور میکند.
حجت الاسلام عباسی ولدی. کتابهای شکلاتی ما. صفحه ۶۸
#تربیت_کودک
#استاد_عباسی_ولدی
✅ @keraamat_ir
9.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 بچه ها نمیفهمند!
🔻 مفاهیم انتزاعی چیست؟ مثلا عدد ۲ را چگونه میتوان نمایش داد؟ دو انگشت، دو چشم و دو مداد با عدد دو فرق دارد. مفاهیم انتزاعی با حواس پنجگانه درک نمیشوند. کودک زیر ۶ سال غیر از حواس پنجگانه چیزی ندارد. مثلاً دائماً به بچه میگوییم آبروی ما رو نریز! در خانه مادربزرگ دعوا نکن! او میگوید قول میدهم اما قول دادن یا آبرو نبردن مفاهیمی انتزاعی است که بچه درکی از آن ندارد. در مهمانی همه این کارها را میکند و مادر ناراحت میشود و او را بازخواست میکند. کودک هم عذرخواهی میکند. اما هیچ درکی از عذرخواهی نیز ندارد! فقط چون هنگام قول دادن و عذرخواهی، مادر خوشحال میشود و کودک خوشحالی مادر را دوست دارد این کارها را میکند. توضیحات کلامی باعث میشود این دوره را خراب کنیم. کودک فقط توضیحات ما را حفظ می کند ولی ما فکر می کنیم آنها را فهمیده است. کودک زیر ۶ سال باید پاسخ سوالاتش را خودش در تجربیاتش پیدا کند.
دوره تربیت مربی مهد. استاد سلطانی
#تربیت_کودک
#استاد_سلطانی
✅ @keraamat_ir