اندیشه در کرمانشاه
📚معرفی کتاب 🔹در اندرون غوغاست 🔹نویسنده: #امیر_کرم #معرفی_کتاب #فرهنگی #معرفتی @kermanshah_andishe
📚مجموعه سه جلدی «در اندرون غوغاست»
🔶انتشار نمایشنامه های سبک مینیاتور و مکتب عاشورایی
🔹مجموعه سه جلدی «در اندرون غوغاست شامل نمایشنامه های هنرمند انقلابی ، امیر کرم ، است که توسط انتشارات تلیاب منتشر شد. این مجموعه که به همت و پیگیری اکبر ویسمرادی ، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور ، آماده ارائه شده است حاصل سه دهه فعالیت هنری #امیر_کرم در مقام نمایشنامه نویس و کاگردان تئاتر است.
در مقده کتاب به قلم مؤلف آمده است که : «علت قهر مخاطبان امروز تئاتر ایران آنست که سبک های غربی با فطرت ایرانی اسلامی مردم مسلمانمان بی نسبت می باشد. در مقابل، هنر تعزیه که نسبتی با اعتقادات مردم مسلمان ایران داشته مخاطبان گسترده ای را جذب کرده و می کند اما دیگر کوشش های معدود در حوزه های هنر دینی و به ویژه تئاتر، تاکنون تنها به ظواهر و حداکثر ظرف و ظروف وقایع و گفت و شنود هایی با واژه های دینی بسنده نموده و هرگز از سبک های غربی عدول ننموده اند. جمع هنرمندان واحد نمایشی شهید آوینی در استان کرمانشاه، به پشتوانه 40 سال تجربه و دانش نمایشی اعضای مؤسسه، و تربیت بیش از 4 نسل کادر انقلابی در تئاتر دینی، در گام نخست سعی در تولید متون نمایشی سالم و پاک و غنی از پیامهای ارزشی با قالبهای معمول و کلاسیک نموده و پس از آن در گام جهشی، بعنوان رزمندگان جنگ نرم از سبکهای غربی و حتی تعزیه هم گذر نموده اند و به توفیق ابداع دو سبک نمایشی بر مبنای آموزه های اصیل ایرانی - اسلامی به نام های «مینیاتور» و «مکتب عاشورایی» نائل آمده است. در دفتر نخست، 3 عنوان نمایشنامه در قالب سبک مینیاتور و 5 عنوان نمایشنامه در قالب سبک مکتب عاشورایی ارائه میگردد و یک عنوان در قالب نمایش خیابانی و در دفتر دوم 10 عنوان نمایشنامه در قالب کلاسیک مربوط به دهه ابتدایی فعالیت نمایشنامه نویسی در واحد نمایش شهید آوینی(1374-1364) گردآوری شده و در دفتر سوم نیز 12 عنوان نمایشنامه در همین قالب کلاسیک مربوط به دو دهه اخیر(1397-1378) در قالب کلاسیک، جمع آوری شده است».
🔹امیر کرم در گفت کو با نشریه اتفاق کرمانشاه به ویژگی های مکتب عاشورایی اشاره کرد:
1.برای اولین بار استفاده دراماتیک کردن از پدیده نمایشی بزرگ مداحی با تعریف مداح بازیگر
2. اشیاء و جمادات و غیرجمادات در نمایشنامه حضور دارند و در پیشبرد درام شرکت می کنند
3.موضوع نمایش علاوه بر شرح حوادث به صورت مختصر، بیان درونی فاجعه عاشوراست
4.به علت اینکه تصویر کردن ائمه و اولیا نوعی قدس زدایی است زمانی که درام به وجود ائمه و اولیا می رسد نقش مداح بازیگر در روایت آن واقعه بی بدیل است
5.نور و رنگ در نمایش عاشورایی نقش اساسی دارد
6. پیام اکثر این نمایش هاست چگونگی شرح ولایت کشی یا انکار ولایت است که منجربه فاجعه می شود.
#معرفی_کتاب
#فرهنگی
#معرفتی
@kermanshah_andishe
May 11
1_39996794.mp3
6.74M
🎙بشنوید
⬅️سخنرانی استاد حسن عباسی در کرمانشاه
🔴 مشکل جامعهی علمی ما تثلیثی بودن علوم انسانی است.
🔺وقتی عالیترین مقام علم در جمهوری اسلامی یعنی رئیس فرهنگستان علوم، تولید علم دینی را تمنای محل میداند؛ این بالاترین خسارت برای علم بود. #داوری_اردکانی
🔻بعد از نفر اول حکومت یعنی امام خامنهای، کسی دیگر به علم دینی معتقد نیست در حالی که بررسیها نشان میدهد تمام علوم مدرن، تثلیثی هستند. #مسیحیان_امت_پیامبر
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
#شورای_عالی_انقلاب_فرهنگی
☑️ علت اینکه غرب هر چه در علم بیشتر پیش میرود، نسبت به خدا طغیانگرتر میشود، ذاتِ تثلیثی علوم مدرن است.
✅ باید نسبت به علم مدرن موضع داشته باشیم و برای تولید #علم_توحیدی کوشش کنیم.
@kermanshah_andishe
⬅️توضیحاتی در رابطه با سخنرانی آقای حسن عباسی در کرمانشاه
🔹ماجرا این بود که #رئیس_جمهور در در مراسم اختتامیه سی و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی درباره ماهیت علم نظر داد و گفت: «علم، علم است و به نوع تفکر و ایدئولوژی وصل نمیشود».
🔹جالب اینجاست که روزنامه #حزب_کارگزاران زیر نظر #محمد_قوچانی در اقدامی عجیب این سخنان را مشابه سخنان #دکتر_داوری_اردکانی می داند که چند روز قبل از آن دعوت دبیرخانه هم اندیشی اسلامی را رد کرده است. این رد دعوت در جامعه علمی بازتابهای مختلفی داشته است. اما مشابهت سازی بین این نشان سطحی اندیشی است. سطحی اندیشی که از طرف گردانندگان کانال و صفحه و سایت دکتر داوری هم تقویت شده و آنها تصویر این روزنامه را با ذوق زدگی در شبکه های اجتماعی تلگرام و اینستاگرام به سرعت منتشر کردند.
داوری و #روحانی هردو می گویند این بحث به نتیجه نرسیده است اما یکی منتظرانه به لطف خدای علیم امیدوار است و دیگری از اساس بحث را بی مورد و اسراف در هزینه می داند.
🔹دکتر داوری به دنبال تحول است ولی با وضع موجود که نگاه سیاسی غالب است این کار را ممکن نمی داند اما رئیس جمهور می گوید علم، علم است و قصد تحول ندارد.
🔹رئیس جمهور می گوید علم به نوع تفکر وصل نمی شود و هر نوع دانایی را مدنظر دارد. اما داوری که می گوید علم دینی نیست منظور علوم روش مند است که ملاک درستی و نادرستیشان رعایت روش است و اگر او هر نوع دانایی را مدنظر دارد پس چگونه به لطف خدا امیدوار است و به دنبال گشایش افق آینده است؟
🔹داوری به دنبال افق تازه است و می گوید: «اگر میتوانستیم خود را از این وابستگی نجات دهیم و راه رسیدن به جامعه ای را بیابیم که در آن روح دینی یعنی اعتقاد به توحید و عالم غیب و معاد حاکم باشد و مردمانش از سودای مصرف آخرین تکنولوژی های ساخته جهان توسعه یافته آزاد باشند و با همدلی و هماهنگی برای معاش توأم با اخلاق بکوشند، شاید افقی پیش رویمان گشوده می شد.»
🔹راه حل دکتر داوری این است که به جای بحث درباره علوم اجتماعی اسلامی، در باب شرایط امکان تجدید عهد دینی و بنای یک جامعه اسلامی بیندیشیم و در این راه به لطف پروردگار علیم امیدوار باشیم. اما رئیس جمهور به جای این سخن عمیق و به جای تفکر در ماهیت علم، نگاه ابزاری به آن دارد و می گوید: علوم از لحاظ اهداف و نتایج آنها البته به دو دسته کلی قابل تقسیم هستند. یک دسته که علم را بر مبنای تفکر مادی ابزار سلطه و اعمال قدرت بر دیگران میداند و دسته دیگر که علم را در خدمت رشد و تعالی انسان ها میخواهد.
داوری در کتاب مهم خود در این زمینه نوشته است:«بنيان گذاشتن علم نو، يا متحول كردن علوم موجود، كاري عظيم و خطير است و در صورتي ممكن مي شود كه جان هاي مستعد سرشته با خرد خود را در برابر افق آينده بيابند» (علوم انسانی و برنامه ریزی توسعه، ص201) . این کار عظیم و خطیر در صورتی قابل طرح است که علم را ابزاری ندانیم بلکه تحول را در جان و سرشت آدمی جست و جو کنیم.
🔹داوری متفکر منتظر است و از بسیاری داعیه داران تحول در علوم فاصله اساسی دارد اما هر چه هست اندیشه او با امثال حسن روحانی هرگز یکسان نشده است و برخلاف ادعای کارگزاران هرگز داوری و روحانی به یک سخن نرسیده اند.
🔹اندیشه دکتر داوری بر کسانی مانند #شهید_آوینی اثرگذار بود که موجب شد کتاب «توسعه و مبانی تمدن غرب» و مقالات بعدی را بنویسد. اکنون این میراث گسترده شده است ولی مخالفان تحول در علوم جدید هم بسیار سخن گفته اند و اکنون سعی دارند منادی تفکر در ماهیت علم را هم مصادره کنند! امیدوارم این اتفاق رخ ندهد.
***
☑️نکته مهم دیگر این است که رد دعوت دبیرخانه هم اندیشی اسلامی (به این دلیل که بحث تولید علم دینی سی سال است که به نتیجه نرسیده است و نخواهد رسید) اگر از طرف #دکتر_داوری_اردکانی متفکر معاصر ماست پذیرفتنی است که سالهاست می فرماید: «به جای بحث درباره علوم اجتماعی اسلامی، در باب شرایط امکان تجدید عهد دینی و بنای یک جامعه اسلامی بیندیشیم و در این راه به لطف پروردگار علیم امیدوار باشیم».
🔹 اما اگر این دعوت برای #رئیس_فرهنگستان_علوم جمهوری اسلامی است که رد دعوت می کند و می گوید «من حرف دیگری ندارم و چیز دیگری نمی توانم بگویم» باید گفت: حال که مسئولیتی پذیرفته شده باید حداقل ها را دریافت و روزگار ما گرچه زمانه عسرت است اما بن بست و فروبستگی نیست.
کس ندانست که منزلگه معشوق کجاست
این قدر هست که بانگ جرسی میآید
#یادداشت
#رضا_کریمی
#معرفتی
4_6046241636873142273.mp3
9.84M
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🎧بشنوید
⬅️سخنرانی دکتر #محمد_زنجانی در هیات مجازی رهروان فاطمه(س)
🏴اگر طلب، تعالی دل باشد، باب واقعی به روی انسان باز می شود.
🏴حقیقت امام این است که همه هستی در دسترس اوست.
🏴امام کاظم(ع) محور فلکیه مصطفویه(ص) است.
🏴کسی کاظم است که رحمتش بر غصبش غلبه دارد، این ویژگی خداوند است.
🏴ابتدا و انتهای دین، ولایت است.
🏴اهل بیت(ع) واسطه رحمت و قوام طبیعت هستند.
🏴قیامت، نبود حضور و وجود انسان کامل، بر عالم خاکی است.
#حسینیه_مجازی
#امام_کاظم(ع)
#معرفتی
@kermanshah_andishe
هدایت شده از خدا ودیگرهیچ
کسانی که از سیل می ترسند بخوانند:
در زمان حضرت نوح پیرزنی بود که با چند فرزند یتیمش در کلبهای که ته درهای قرار داشت زندگی میکرد و حضرت نوح هر وقت از کار ساختن کشتی خسته میشد به کنار کلبهی آن پیرزرن میآمد و با او حرف میزد. وقتی قرار شد طوفان بیاید نوح به او وعده داد که هنگام طوفان او را خبر کرده و به کشتی سوار میکند.
وقتی طوفان آغاز شد نوح آن پیرزن را از خاطر برد. وقتی آب همه جا را گرفت به یاد پیرزن افتاد و تاسف خورد که چرا فراموش کرد که او را سوار کند. هنگامی که آب فرو نشست نوح دید که در نقطهای دوردست سبزهزاری وجود دارد.
نزدیک رفت و با تعجب مشاهده کرده که خانهی همان پیرزن است و هیچ آسیبی به آن نرسیده است و پیرزن و فرزندانش همه سالمند.
از پیرزن پرسید: طوفان که آمد و آب همه جا را گرفت تو متوجه نشدی؟
پیرزن گفت: یک بار که میخواستم نان بپزم دیدم ته تنورم کمی نمناک است، پس این از آثار طوفان بوده است!
کسی که با خدا باشد طوفان حوادث به او زیان نمیرساند و حتی وجود آنها را هم احساس نمیکند.
#مرحوم_دولابی
#مصباح_الهدی
این داستان پیرزنی بود که نوح فراموشش کرد اما خدا فراموشش نکرد. پیرزنی که سیل از تنور خانه او شروع شد!
حَتّٰى إِذٰا جٰاءَ أَمْرُنٰا وَ فٰارَ اَلتَّنُّورُ (هود٤٠)
📚نقد کتاب
🔹#نارنج، نماد دزفول، محل تولد شیخ انصاری (والبته #وحید_یامینپور!) و #نخل، نماد نجف مدفن شیخ است. دزفولی ها از این کتاب بیش از دیگران لذت می برند ولی دیگران هم از #نخل_و_نارنج استقبال کرده اند.
🔹کتاب نخل و نارنج، روایت فقها و عرفای مختلفی است که فقیه اعظم، #شیخ_انصاری را ملاقات می کنند. در سفرهای شیخ، یک فقیه با سلطنت قاجار در راه دفاع از اسلام همکاری می کند و فقیهی دیگر خودش قانون اسلام را اجرا می کند. شیخ همه اینها را می بیند و شاگردی می کند و از آنها می گذرد. در انتها او ولایت فقیه را در حکومت مبسوط الید می داند ولی نقد و نفی دیگر فقها را از او نمی بینیم بلکه با احترام از آنها یاد می کند. علاوه بر این او بین فقه و عرفان آشتی ایجاد می کند.
🔹البته درباره نظرات شیخانصاری در حوزه ولایت فقیه اتفاق نظر وجود ندارد، برخلاف #صاحب_جواهر ، استاد شیخ، که میگویند نظرات ولایتفقیه او بسیار شبیه به امامخمینی است. یامین پور گفته است هرجا میخواستم از زبان شیخ درباره این موضوع حرف بزنم به نظرات صاحب جواهر ارجاع میدادم!
چالش مهمدیگر کتاب دعوای شریعت و طریقت است. شیخ صوفی دزفول را هم به خضوع وامی دارد و در نجف مرید یک عارف(#سید_علی_شوشتری) می شود و آن عارف متقابلا خود را شاگرد شیخ می داند. این گزارش در مقابله با فقهای ضد عرفان بسیار راهگشاست.
🔹اما پرتکرارترین سخن این است که شیخ الگوی علم و تقواست و علی رغم درجه بالای علمی در حضور فقهای بزرگ خود را مطرح نمی کند و زندگی زاهدانه ای دارد و در کهنسالی مادرش را بر دوش حمل می کند. اینجاست که کتاب را با قصه مشهور طنابهای شیطان شروع می کند و با آن به پایان می رسد.
🔹جملات ونتیجه گیری های جذاب و اندیشه برانگیز در کتاب زیاد دیده می شوند و کتاب برای طلبه و غیر طلبه قابل استفاده است و تقریبا بحث تخصصی در لایه اول اثر دیده نمی شود.
🔹نویسنده علاوه بر این کارکرد ضداستعماری فقه را هم نشان می دهد هرچند در این کتاب زندگی خاتم الفقهاست با خواندن آن، منتقدان اسلام فقاهتی پاسخ درگیرکننده ای درباره فقه نمی یابند.
🔹کتاب خط داستانی که مخاطب را درگیر کند ندارد و فصول پراکنده ای دارد و حتی هر فصل هم موضوع یکدستی ندارد. علت جدا کردن برخی وقایع مهم در پاورقی ها که قابلیت قصه پردازی همداشتند مشخص نیست.
🔹قهرمان این اثر یک دانشمند دینی است و از این جهت کم نظیر است اما مرز بین واقعیت و خیال مشخص نیست. خصوصا اینکه #یامین_پور اعتراف کرده در مورد شیخ انصاری اسناد کم است. مثلا در ماجرای ورود شیخ به سرداب نویسنده می گوید نگفته و ننوشته اند که در حرم عسکریین(ع) چه گذشت... آیا تخیل نکردن در اوقات خلوت شیخ در همه کتاب رعایت شده است؟ در گفتگوهای شیخ و سید علی شوشتری مرز بین واقعیت و خیال مشخص نیست. برخی هم مانند دیالوگ شیخ و سیدجمال ساختگی است!
🔹در جایی از کتاب، شیخ با سید در راه اربعین به آینده اشاره می کند که روزی در مسیر اربعین صفوف شیعه پیاده به زیارت می روند. این سخن را بر زبان شیخ راندن چه معنایی دارد؟ تصریح به افق آینده بعد از شیخ، در کتاب چند بار دیده می شود. گویا نویسنده می خواهد وضع انقلابی امروز را ادامه حرکت امثال شیخ انصاری نشان دهد.
#یادداشت
#رضا_کریمی
#نقد_کتاب
#فرهنگی
@kermanshah_andishe
22.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید
📚جلسه نقد و بررسی رمان چشم های یلدا در کرمانشاه-۱:
🔹 دکتر #محمد_زنجانی
#تصویری
#نقد_کتاب
#فرهنگی
@kermanshah_andishe
15.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید
📚جلسه نقد و بررسی رمان چشم های یلدا در کرمانشاه-۲:
🔹 آقای #رضا_کریمی
#تصویری
#نقد_کتاب
#فرهنگی
@kermanshah_andishe
8.63M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥ببینید
📚جلسه نقد و بررسی رمان چشم های یلدا در کرمانشاه-۳:
🔹 آقای #امیر_کرم
#تصویری
#نقد_کتاب
#فرهنگی
@kermanshah_andishe
18.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید
🔹سخنرانی آقای #حسن_عباسی در دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه ۱۹ / ۹/ ۹۷
#تصویری
#فرهنگی
#ایدئولوژی_نرمافزار_اداره_جامعه
@kermanshah_andishe