🔻 رعایت دوره کارنس را باید جدی بگیریم.
🍀 بسیاری مواقع میوهها را قبل از پایان دوره کارنس (زمانی که پس از سمپاشی باید سپری شود تا باقیمانده سم در محصول به حداقل برسد) به بازار میرسد و مصرف میگردد در نتیجه باقی مانده سموم روی بافت میوه ها بتدریج در معده و کبد که وظیفه دفع سموم را برعهده دارد جمع شده و موجب بیماریهای مختلف و بسیار خطرناک می شود.
🍀 باقیمانده سموم در برخی موارد میتواند باعث برهم خوردن تعادل بعضی عناصر مورد نیاز برای سوخت و ساز بدن شده و مکانیسم طبیعی بدن را دچار اختلال می کند.
🍀 سمومی که برای دفع آفات گیاهی مصرف میشود باید طی مدت معینی روی میوه و محصولات کشاورزی باقی بماند تا تجزیه شود. اما چون در بسیاری از موارد محصولات کشاورزی به اقتضای شرایط، زودتر از موعد برای عرضه به بازار برداشت میشود، مقداری از سموم در بافت میوه به صورت تجزیه نشده باقی میماند!
🍀 کارشناسان تغذیه معمولا بدون توجه به بحث ماندگاری سموم توصیه میکنند که میوه ها را با پوست استفاده کنید، اما در شرایط کنونی کشاورزی غیر ارگانیک به علت وجود باقیمانده سموم مختلف زیانبار خواهد بود.
علائم بیماری سفیدک داخلی (دروغین) جالیز
✅روشهای پیشگیری و کنترل:
🍀عدم کشت متراکم بوته ها و تهویه مناسب
🍀جلوگیری از آبیاری شبانه
🍀مصرف فسفیت پتاسیم
🍀مدیریت مصرف کودهای ازته در زمان به وجود آمدن اختلاف دمای شبانه روز
حذف علفهای هرز (میزبان بیماری هستند)
🍀کشت زود هنگام بذر
🍀استفاده از قارچکشهای حفاظتی اکسی کلرور مس، بردوفیکس، الیت، متالاکسیل
🕷آشنایی با آفات خطرناک مکنده✅
آفات مکنده به آفتی گفته میشه که درتمام سنین از طریق مکیدن شیره سلولی و گیاهی از گیاه تغذیه می کنند، آفات مکنده اندام نیش مانندی در دهان خود دارند که نوک تیزبوده وبا ایجاد سوراخ بر روی بافت گیاهی موجب مکیدن شیره گیاه می شود. این آفات ازنظر ابعاد ازسایز آفات کوچکترند و معمولا بصورت دسته ای و درجمعیت زیاد گیاه روآلوده می کنند. این دسته از آفات به چهار روش موجب خسارت می شوند:
▪️ضعف و زوال عمومی گیاه: این آفات ازمواد قندی گیاه تغذیه کرده و انرژی گیاه را کاهش داده وموجب ضعیف شدن وپژمردن گیاه می شود.
▪️کاهش عملکرد گیاه: آفات مکنده موجب تغییر شکل برگ ها وعدم برگهای جوان شده که درنتیجه کاهش فتوسنتز وکاهش عملکردگیاه را به دنبال دارد.
▪️انتقال بیماری ها: آفات مکنده عامل انتقال بسیاری از عوامل بیماری زا از گیاه دیگر هستند.
▪️خسارت ناشی ازعسلک: این خسارت شامل رشد قارچ های ساپروفیت، کاهش فتوسنتز، اختلال درتبادلات گازی طبیعی بین اندام های گیاه وافزایش دمای داخلی گیاه می شود.
آفات مکنده شامل دسته های زیر می شوند:
شته، پسیل، تریپس، شپشک، کنه، زنجره، سپردار و سفیدبالک
⭕️ پیام مهم برای باغداران گرامی
⛔️برداشت هرگونه پرتقال تا ۱۵ آبان ممنوع
🍊رئیس اتحادیه باغداران مازندران با اشاره اینکه قند میوه پرتقال و تامسون تا ۱۵ آبان تکمیل میشود گفت: برداشت هر گونه پرتقال و تامسون تا این تاریخ ممنوع شد و در صورت مشاهده، متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی می شود
ادامه مطلب در ...👇
https://www.iribnews.ir/00IIb0
🌸 توسعه کشاورزی دانش محور، رسالت ترویج کشاورزی
🌾 کانال ترویج کشاورزی مازندران
🆔https://eitaa.com/tarvijmazandaran
شپشک آرد آلود
🔍 مبارزه زراعی
🌱 هرس شاخههای آلوده به شپشک؛
🌱 پرهیز از آبیاری و کوددهی زیاد؛
🌱 استفاده از فشار باد و یا آب در روی ساقههای قوی برای کم کردن تعداد شپشکها بر روی درخت؛
🌱 شستشوی مرتب گیاه؛
🌱 محلول پاشی درخت با استفاده از صابونهای محلولپاشی؛
🔍 مبارزه شیمیایی
🌱 کنترل شیمیایی به دلیل اینکه بعضی از گونهها در زیر پوست ساقه مستقر شده و یا بر روی ریشه هستند مشکل است؛
🌱 استفاده از سموم شیمیایی زمانی است که جمعیت حشره بسیار زیاد و در حد بحرانی برای گیاه میباشد؛
🌱 به دلیل اینکه مورچهها از شپشکها در برابر دشمنان طبیعی نگه داری میکنند، برای اینکه دشمنان طبیعی نیز بتوانند شپشکها را کنترل کنند در نتیجه باید مورچهها را نیز از بین برد؛
🔍 سموم شیمیایی
✔️ اتيون؛
✔️ کنفیدور؛
✔️ استامی پراید.
📊 موارد استفاده از کود حیوانی:
👇👇👇
1- زمانی که خاک فقیر و فرسوده است.
2- برای بهبود کیفیت خاک های سنگین.
3- اصلاح خاک های سبک.
4- تقویت گیاهان باغچه ای.
⌚️⌚️ زمان استفاده از کود حیوانی:
👇👇👇
📌بهترین زمان برای استفاده از کود حیوانی اواخر پاییز، اواخر زمستان و اوایل بهار است.
📌اگر در پاییز از کود حیوانی استفاده شود (با توجه به برف و باران های زمستانه) بهتر می پوسد و راحت تر در دسترس ریشه قرار می گیرد
⭕️اجرای احکام قضایی موضوع تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و بازگشت ۲۱۴۰۰ مترمربع از اراضی به گردش کار کشاورزی در شهرستان آمل.
◀️به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی آمل، مهرداد فولاد گفت: بدنبال صدور دستور قضایی دادستان، اکیپ اجرای احکام قضایی شامل همکاران واحد حقوقی، گشت ۱۳۱ جهاد کشاورزی شهرستان و سرپرست مرکز جهاد کشاورزی رودبار با همراهی عوامل نیروی انتظامی کلانتری ۱۲ و یگان امداد، ضمن حضور در روستاهای اسکیمحله و میانرود اقدام به تخریب مستحدثات غیرمجاز خارج از طرح هادی مصوب روستاهای فوق نمودند.
◀️مدیر جهاد کشاورزی آمل افزود: با کسب دستور قضایی، ۳۹ پلاک دیوارکشی و تفکیک شده در قالب تبصره ۲ ماده ۱۰ تخریب و ۲۱۴۰۰ مترمربع از این اراضی به گردش کار کشاورزی برگشت.
◀️وی اظهار داشت: مدیریت جهاد کشاورزی آمل با تمام قدرت و توان در راه حفظ بستر تولید محصولات کشاورزی ایستاده است. پس به افرادی که قصد احداث بنا یا هرگونه تغییر کاربری دارند اخطار میشود بدون اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح اقدام به ساخت و ساز ننمایند.
◀️وی در پایان گفت: راههای ارتباطی برای ارسال گزارشات ساخت و ساز غیرمجاز، مراجعه حضوری، تماس با مراکز جهاد کشاورزی دهستانها، مدیریت شهرستان و سامانه ۱۳۱ میباشد.
لینک خبر در سامانه جهاد کشاورزی آمل👇
https://jkmaz.ir/Home/ShowDetailsDocument?DocId=251185
#وفاق_ملی_جهش_تولیدامنیت_غذایی
#روابط_عمومی
#آمل
#سازمان_جهاد_کشاورزی
#استان_مازندران
#وزارت_جهاد_کشاورزی
🌐 کانا جهاد کشاورزی شهرستان آمل
https://eitaa.com/jahadkeshavarziamol
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 کلیپ-موشن ترویجی
⭕️ رفع تداخلات اراضی و حد نگاری اراضی کشاورزی
♻️ کاری سازمان امور اراضی کشور
🔰بازنشر از کانال رسانه ترویج کشاورزی اصفهان
🌾جهاد کشاورزی پرچم دار ارتباط با مردم
🇮🇷 جهش تولید با مشارکت مردم
#وفاق_ملی_جهش_تولیدامنیت_غذایی
#روابط_عمومی
#آمل
#سازمان_جهاد_کشاورزی
#استان_مازندران
#وزارت_جهاد_کشاورزی
┈┉┅━❀🍃🌺🍃❀━┅┉┈
🌏 https://jkmaz.ir/
🆔 @SJKMAZ
🌏www.aparat.com/jkmaz.ir
🌐 به کانال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل بپیوندید.
https://eitaa.com/jahadkeshavarziamol
🏆 ۱۰ خبر برگزیده ارسالی (۳)
🥇برگزیدگان تبیین رسانهای #کیفیوکمی
۱. #صفری رئیس جهاد کشاورزی استان مرکزی از افزایش ۴۰ درصدی جوجه ریزی خبر داد.
۲. #موسویزاده مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت؛ اصلاح و ایمن سازی مسیرهای عشایر منطقه بن پره کیارس شهرستان گتوند بطول ۵۰کیلومتر در حال انجام است.
۳. #بیگزاده رئیس اداره آرد و نان جهاد کشاورزی استان ایلام از برگزاری جلسه شورای آرد و نان خبرداد.
۴. #عزیزان رئیس جهاد کشاورزی استان ایلام از جلسه بررسی مسائل و مشکلات دامداران خبرداد.
۵. #حیدریزادی مدیر جهاد کشاورزی چرداول از برگزاری برنامه هفته انتقال یافته های تحقیقاتی" تهیه بستر و تغذیه مناسب در غلات پاییزه درشرایط دیم"، در این شهرستان خبر داد.
۶. #زرینجوب معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان ایلام از برگزاری جلسه ستاد زراعت والگوی کشت در استان خبر داد.
۷. #طاهری مدیر جهاد کشاورزی ایلام از برگزاری جلسه شورای فرهنگی خبرداد.
۸. #فاضلی مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان ایلام از بازدید شهرک گلخانه صالح آباد خبرداد.
۹. #فولاد مدیر جهاد کشاورزی آمل از اجرای احکام قضایی موضوع تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها و بازگشت ۲۱۴۰۰ مترمربع از اراضی به گردش کار کشاورزی در این شهرستان خبر داد.
۱۰. #خالقی مدیر جهادکشاورزی بردسیر گفت: سطحی بالغ بر ۶۰هکتار از اراضی شهرستان بردسیر به کشت پیاز نشایی اختصاص یافته است.
🌾 کشاورز نیوز
🌾 eitaa.com/keshavarz_News
روش های تولید بذر
بطور کلی بذرهای مورد استفاده در کشاورزی و باغداری به سه روش تولید می شوند:
• بذر استاندارد
در روش بذر استاندارد بصورت کاملاً طبیعی و با کمک عوامل طبیعی مانند باد، حشرات، پرندگان و … ایجاد می شود. بذر استاندارد اصطلاحاً با عمل گرده افشانی بوجود می آید. گرده افشانی به انتقال دانههای گرده از پرچم یک گل که عضو نر گیاه به حساب میآید، به روی کلاله مادگی همان گل یا گل دیگری از همان گونه گفته میشود. بعد از عمل لقاح بذر بوجود می آید و می توان برای تولید گیاه جدید از آن استفاده کرد. گیاه جدید همان ویژگی های گیاه والد را دارد. این بذرها را می توان ذخیره کرد و در سال های بعدی در زمین کشت کرد.
• بذر هیبرید
بذر هیبرید به بذری گفته می شود که از طریق عمل هیبریداسیون یا دورگه گیری ایجاد می شود. تولید و کاشت این بذرها بدلیل ویژگی هایی که دارند، روز به روز در حال افزایش است. بذرهای هیبریدی از پیوند دوگیاه والد که کاملاً با هم متفاوتند تشکیل می شوند. این بذرها ترکیب ویژگی های هر دو والد را دارند و نسبت به گیاه والد برتری دارند.
بذرهای هیبرید مزایا و معایبی دارند که از جمله مزایای آن ها می توان به رشد آسان و سریعتر، تولید میوه های درشت تر و با کیفیت بیشتر، میزان تولید بیشتر، مقاومت به آفات و بیماری ها، مصرف کمتر آب، سازگار با شرایط آب و هوایی منطقه، برداشت ساده تر و … اشاره کرد. از معایب بذر های هیبرید این است که برخی از ژن های گیاهان از بین می روند و روی رنگ و بو و مزه آن ها تاثیر می گذارد. همچنین تولید این بذرها با هزینه زیادی همراه است و بذر هیبرید نسبت به بذرهای استاندارد گران تر هستند.
تولید بذر هیبرید جهت اصلاح گیاهان مقاوم به کم آبی و آفات و بیماری ها صورت می گیرد. برخی از این بذرها در گلخانه و مزارع با هزینه های کمتر تولید می شوند و برخی دیگر در شرایط آزمایشگاهی و با استفاده از فناوری های ویژه بوجود می آیند.
در واقع بذرهای هیبرید ذخایر ویژگی های مطلوب گیاهان هستند. ژن های مطلوب و تمامی خواص و ویژگی های خوب و با ارزش دو گیاه والد، در یک بذر جمع می شود و گیاهی با خصوصیات جدید ایجاد می شود. به همین دلیل است که در بین کشاورزان و باغداران از محبوبیت خاصی برخوردارند. قابل ذکر است، گیاهانی که از بذر هیبرید رشد می کنند، مشابه والدین خود نیستند و کاملاً متفاوت هستند.
• بذر تراریخته
و اما بذرهای تراریخته (GMO)، به چه نوع بذرهایی تراریخته می گویند؟ بذرهای تراریخته با بکارگیری تکنولوژی های پیچیده در آزمایشگاه ها تولید می شوند. به این صورت که DNA گونه ها را دستکاری می کنند و بذرهایی تولید می کنند که در طبیعت هیچگاه این بذرها تولید نمی شوند. ژن های چند گیاه را با هم ادغام می کنند، یا ژن جدیدی به آن اضافه یا کم می کنند.
هدف اصلی تولید بذرهای تراریخته مقاوم کردن گیاهان در برابر آفات و بیماری ها، افزایش تحمل به تنشهای غیر زنده نظیر شوری و کم آبی، بهبود کیفیت و بازار پسندی محصول، افزایش تولید و عملکرد گیاه، افزایش بهرهوری در کشاورزی و در نهایت، افزایش سطح سلامت جامعه از طریق کاهش مصرف انواع سموم و کود شیمیایی است.
اختلاط کودها و اثرات عناصر و بررسی هم کنش بین عناصر
1/2
عناصر مورد نیاز گیاهان
عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان دارای بار مثبت یا بار منفی هستند. عناصر با بار مثبت را کاتیون و عناصر با بار منفی را آنیون میگوییم. از نظر شیمیایی عناصر با بار همنام باهم واکنش ندارند ولی عناصر با بار مخالف با هم واکنش نشان داده و میتوانند متصل شده و یک نمک شیمیایی تشکیل دهند. اگر این نمک قابل حل باشد مشکلی نخواهد داشت ولی در برخی مواقع ممکن است اتصال قوی بین عناصر باشد که حلالیت آن را کاهش دهد یا باعث رسوب عناصر شود. این یک مورد از اثرات منفی اختلاط کودهاست.
اختلاط کودها با نیتروژن
حلالیت کودهای نیتروژنی بسیار بالاست و معمولا کودهای نیتروژنی در اختلاط با کودهای شیمیایی مشکلی ندارند. مگر اینکه تفاوت زیاد در pH کود نیتروژنی با کود مورد نظر وجود داشته باشد. از جمله کودهای نیتروژنی میتوان اوره و سولفات آمونیوم را نام برد.
اختلاط کودها با فسفر
عنصر فسفر قابلیت واکنش پذیری بسیار بالایی با برخی عناصر دارد. از آنجایی که عموما کودهای فسفره آهسته رهش هستند در سیستم آبیاری تزریق نمیشوند و به صورت اختلاط با خاک مصرف میشوند. لذا مشکلی در اختلاط از این روش وجود ندارد. ولی زمانی که از کودهای مایع حاوی فسفر و یا کودهای جامد قابل حل استفاده شود باید در اختلاط آن با سایر کودها دقت کرد. از مهمترین عناصری که با فسفر واکنش میدهد، کلسیم است. کلسیم در واکنش با فسفر، فسفات کلسیم تشکیل داده و باعث رسوب میشود. لذا عموما اختلاط کودهای حاوی فسفر با کودهای حاوی کلسیم توصیه نمیشود. از جمله کودهای حاوی فسفر میتوان مونوآمونیوم فسفات، دی آمونیوم فسفات و سوپرفسفات تریپل را نام برد.
اختلاط کودها با پتاسیم
عنصر پتاسیم در برابر سایر عناصر قدرت واکنشپذیری کمی دارد. لذا توانایی و تمایل بالایی به جذب و اتصال سایر عناصر ندارد. کودهای دارای پتاسیم معمولا دارای pH بالایی هستند و در نتیجه با کودهایی که دارای pH پایینی هستند امکان واکنش وجود داشته و قابل اختلاط نیست. به این نکته توجه کنید که برخی کودهای حاوی پتاسیم مانند سولفات پتاسیم به دلیل وجود گوگرد نباید با کودهای حاوی کلسیم ترکیب شوند. این اختلاط باعث تولید سولفات کلسیم (گچ) شده و رسوب خواهد داشت.
اختلاط کودها با کلسیم
در کودهای دارای عنصر کلسیم نکات مهمی وجود دارد که یکی از آنها واکنش عنصر کلسیم با سولفات است که منجر به تولید گچ و رسوب می شود. بحث مهم دیگر در ارتباط به کودهای حاوی عنصر کلسیم این است که نمی توانید این کودها را با کودهای حاوی فسفر نیز مخلوط کنید زیرا باعث رسوب خواهد شد و توسط ریشه جذب نخواهد شد.
در صورت تزریق کود حاوی کلسیم در سیستم آبیاری، قبل از اضافه کردن هر نوع کودی باید کودهای کلسیمی از مخزن و سیستم شسته شوند تا رسوبی وجود نداشته باشد.
📚 روش ساده تشخیص علل صمغ در هسته داران
🔹اغلب در پاییز تا بهار از تنه و شاخه درختان هسته دار، تراوش صمغ را شاهد هستیم.
علل مختلفی مثل بیماری ها، آفات و صدمات فیزیکی و هورمونی عموماً در خروج صمغ دخالت دارند.
1⃣ اگر تراوش صمغ بصورت چسبنده و بیضی شکل روی پوست در شاخه یا تنه، به رنگ تیره و شفاف و بصورت متمرکز رویت شود ، احتمالا بیماری قارچی سیتوسپورایی یا شانکر باکتریایی باشد!!
هر دو بیماری روش درمانی یکسانی دارند. تمیز کردن محل خروج شیرابه با جسم تیز و مالیدن ترکیبات مس یا بردو در هوای خشک، میتواند در کنترل بیماری مؤثر باشد.
2⃣ علت دیگر حمله آفات ساقه خوار و پوست خوار به تنه درختان می باشد، که از محل سوراخ تغذیه شاهد تراوش صمغ بصورت مارپیچی خواهیم بود. این شیرابه به رنگ کهربایی روشن است و حتی ممکن است با فضولات لارو مخلوط شود. اغلب پوست خواران در شیرابه خارج شده خفه شده و تلف می شوند ولی درخت ضعیف می گردد . در هسته داران لارو سرچکشی بیشترین خسارت را دارد.
مهمترین روش مبارزه تقویت درختان می باشد.
3⃣ در عوامل فیزیکی مثل سرما ، خسارت ادوات باغبانی و شخم زنی، ضربات باد به شاخه و... خروج صمغ از شکاف پوست ترک خورده ب رنگ روشن و شفاف که بعدا خشک شده، قابل رویت است. این صمغ عامل پاتوژنیک ندارند و در خروج شیرابه در حد ضایعه پوستی می ماند.
تراوش صمغ، بیشتر جنبه دفاعی برای ممانعت از ورود پاتوژن به درون بافت گیاهی است.
تشخیص کود حیوانی پوسیده
کود حیوانی پوسیده حاوی مواد مغذی زیادی است که میتواند به بهبود خاک و رشد گیاهان کمک کند. در زیر ویژگیهای کلیدی کود حیوانی پوسیده را میبینید:
رنگ تیره: کود حیوانی پوسیده معمولاً رنگ تیرهای دارد، معمولاً قهوهای تیره یا سیاه.
بافت خردشده: کود حیوانی پوسیده یک بافت خرد و نرم شده و خاکی دارد. این بافت به آن اجازه میدهد بهراحتی با خاک مخلوط شود.
بدون بوی نامطبوع: درحالیکه کود حیوانی تازه ممکن است بوی قوی و نامطبوعی داشته باشد، کود حیوانی پوسیده باید بوی ملایم و خاکی داشته باشد.
بدون حرارت یا بخار: اگر کود حیوانی هنوز حرارت دارد یا بخار میدهد، این نشان میدهد که فرآیند تجزیه هنوز کامل نشده است. کود حیوانی پوسیده نباید حرارت یا بخار تولید کند.
کمترین بذر علف هرز: یکی از مزایای فرآیند پوساندن کود حیوانی این است که حرارت تولیدشده در طی این فرآیند بذرهای علف هرز را نابود میکند. اگر پوساندن کود حیوانی به درستی انجام گیرد، باید بیشتر بذرهای علف هرز در آن نابودشده باشد.
زمان پوسیدگی: کود حیوانی ممکن است چند هفته تا یک سال زمان برای پوسیدگی کامل نیاز داشته باشد. سرعت این فرآیند به عوامل مختلفی مانند دما، رطوبت، وجود باکتری ها و میکرو اورگانیزمهای تجزیه کننده و مواد تشکیلدهنده کود بستگی دارد.
عدم جذب حشرات: وقتی کود به طور کامل پوسیده و تجزیه شده باشد، بوی تند و ناخوشایندی که حشرات را جذب میکند، از بین میرود و در نتیجه، حشرات کمتری به سمت آن جذب میشوند. این ویژگی میتواند به عنوان یک معیار مهم در ارزیابی کیفیت و آمادگی کود حیوانی برای استفاده در کشاورزی به حساب آید.
به یاد داشته باشید که این ویژگیها ممکن است بسته به نوع کود دامی و شرایط محیطی متغیر باشند
📺 برنامه تلویزیونی رویش
⭕️ موضوع؛ مدیریت تغذیه محصولات زراعی
🔴 میهمان برنامه؛ دکتر احمد اخیانی
🔅زمان ؛ چهارشنبه، ۲ آبان ۱۴۰۳
⏰ ساعت ۱۸:۰۰
🔸 پخش از شبکه سراسری آموزش
🔸 تهیه شده در دفتر شبکه دانش و رسانههای ترویجی سازمان تات
🌐 لینک پخش زنده شبکه آموزش
https://telewebion.com/live/amouzesh
🌐 لینک اختصاصی برنامه رویش
®https://tv7.ir/program/170668
🌾 کانال ترویج کشاورزی مازندران
🆔https://eitaa.com/tarvijmazandaran
🔶⚠️هشدار جوی سطح نارنجی هواشناسی شماره 19
تاریخ صدور : 3 آبان ماه 1403
📌منطقه اثر: کل استان (بویژه ارتفاعات)
🔰توصیف سامانه مورد انتظار:
عبور موج بارشی
🕒زمان فعالیت: از عصر پنجشنبه 3 آبان تا قبل از ظهر جمعه 4 آبان 1403
❗️نوع مخاطره: بارش باران🌧 (گاهی رگبار و رعدوبرق )، وزش باد نسبتا شدید🌪، کاهش دما، در برخی مناطق با تگرگ و در مناطق کوهستانی با بارش برف و احتمال کولاک🌨
‼️ اثر مخاطره: آبگرفتگی معابر، افزایش حجم رودخانه ها، صاعقه و کاهش دید و لغزندگی، رانش، ریزش سنگ و اختلال در تردد در جاده ها و محورهای کوهستانی، خسارت به سازه های کم مقاوم و سست بنیان
✅توصیه: عدم اسکان در حاشیه و بستر رودخانه ها و مسیل ها، پاکسازی کانال های آب و دهانه پل ها، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه ها و نواحی مرتفع، آمادگی راهداری جهت برف روبی در گردنه ها و نقاط سردسیر، پرهیز از فعالیت های کوهنوردی، مقاوم سازی سازه های کم مقاوم و سست بنیان، سایر اقدامات پیشگیرانه
📢تنها کانال وضع هوای #آمل
@amolweather 👈
☔️ هوشیاری شهروندان نسبت به فعالیت سامانه بارشی و تندباد شدید از امشب
🔰☔️ هواشناسی مازندران با صدور هشدار سطح نارنجی برای کل استان، به ویژه مناطق ساحلی تا مناطق میان بند، اعلام کرد: فعالیت سامانه بارشی از امشب ۵ آبان تا اواخر روز یکشنبه ۶ آبان ادامه خواهد داشت.
💥با توجه به صدور هشدار نارنجی سازمان هواشناسی برای صبح فردا یکشنبه ۶ آبان احتمال وقوع تندباد با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت در سطح شهرستان آمل پیش بینی شده است.
💢 ☔️ شهروندان محترم نسبت به پیامدهای بارش شدید باران و جاری شدن روان آب در معابر هوشیار باشند و نسبت به انجام همه اقدامات لازم اهتمام ورزند.
🌾جهاد کشاورزی پرچم دار ارتباط با مردم
🇮🇷 جهش تولید با مشارکت مردم
#وفاق_ملی_جهش_تولیدامنیت_غذایی
#روابط_عمومی
#آمل
#سازمان_جهاد_کشاورزی
#استان_مازندران
#وزارت_جهاد_کشاورزی
┈┉┅━❀🍃🌺🍃❀━┅┉┈
🌏 https://jkmaz.ir/
🆔 @SJKMAZ
🌏www.aparat.com/jkmaz.ir
🌐 به کانال مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آمل بپیوندید.
https://eitaa.com/jahadkeshavarziamol
✳️بازدید و رصد آفت مگس میوه مدیترانهای توسط کارشناس حفظ نباتات مرکز جهادکشاورزی سورک شهرستان آمل.
🗓امروز یک شنبه، ۶ آبان ماه ۱۴۰۳.
⛔️با توجه به بررسیها و شواهد افزایش شکار مگس در باغات دارای سیاه ریشه و یا نارنگی زودرس ، توصیه موکد برای باغات دارای مگس بالا:
📌لازم به ذکر است با توجه به شرایط هواشناسی، در صورت مشاهده شکار روزانه ۲ الی ۳ عدد حشره کامل آفت در تلههای نصب شده، انجام طعمهپاشی (بیت اسپری) توصیه و تاکید میشود، با تهیه محلولی شامل پروتئین هیدرولیزات به میزان ۳ الی ۵ لیتر + حشرهکش مالاتیون ۲۰۰ سیسی یا دیپترکس ۲۰۰ گرم در ۱۰۰ لیتر آب با استفاده از سمپاش ۲۰ لیتری پشتی، به شکل پاشش قطرات درشت محلول، به صورت یک ردیف در میان، روی تنه و شاخ و برگ (بدون میوه) براساس دستورالعمل صورت گیرد.
📛در صورت شکار روزانه بیش از ۳ عدد مگس در هر تله نصب شده، انجام کاوراسپری (مهپاشی) با سموم توصیه شده نظیر مالاتیون یا دیپترکس (تریکلروفن) با مشاوره از کارشناسان حفظ نباتات مرکز انجام شود.
🌱«تولید سالم = زندگی سالم»
🇮🇷 جهش تولید با مشارکت مردم
✅مرکز جهاد کشاورزی آیت اله آملی (سورک) آمل
https://eitaa.com/keshavarzi_sorak
31.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توضیحات سلیمانی کارشناس حفظ نباتات در رابطه با مبارزه با مگس میوه مدیترانه ای
29.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 بازنشر موشن گرافی آموزشی
⭕️ کنترل مگس میوه مدیترانهای
🔰 کاری از مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی مازندران (اداره رسانههای آموزشی)
🌸 توسعه کشاورزی دانش محور، رسالت ترویج کشاورزی
🌾 کانال ترویج کشاورزی مازندران
🆔https://eitaa.com/tarvijmazandaran
⭕️زمان کاشت سیر
سیر را از اولین سرمای منطقه تا اواخر آبان ماه می کارند. کاشتن سیر در بهار باعث می شود که اندازه سیرها کوچک شود و نیز ممکن است پیش از زمستان جوانه بزند و یخ نابودش می کند.
خاک و تهیه بستر کاشت سیر
خاک باید زهکشی خوبی داشته باشد. خاک رسی برای کاشت سیر مناسب نیستند، زیرا یا غده خوب در آنها تشکیل نمی شود و یا پیاز بدست آمده، بد شکل می گردد، مگراینکه این خاکها به وسیله کود دامی پوسیده سبک شوند.
برای تهیه بستر کاشت باید ابتدا زمین را متناسب با نوع آن با استفاده از شخم، دیسک و ماله کاملاً نرم و مسطح کرد و در مناطق خشک نسبت به نوع آبیاری که پشته بندی یا کرت بندی است آن را آماده نمود.
بهترینPHبرای رشد سیر 6/5 تا 7 است.
منطقه را از علف های هرز خالی کنید زیرا سیر نمی تواند با علف های هرز به خوبی رقابت کند.
💠دانستنیهای اختلاط ترکیبات کود و سموم کشاورزی:
✍️اختلاط سموم و یا کودها عمدتا بخاطر صرفه جویی در وقت و هزینه سمپاشی صورت میگیرد این در حالی است چند آفت و بیماری همزمان در باغ یا مزرعه وجود دارد و کشاورز بدون اطلاع از واکنش منفی اختلاط شیمیایی(چون اختلاط یا عدم اختلاط فیزیکی ظاهرا معلوم میشود) اقدام به مخلوط دو یا چند سم و کود مینماید.هرچند که این سموم (کنه کش، حشره کش، قارچکش یا کود) برای اهداف خاص و ویژه مصرف شوند.
🍀واقعیت اینست که در این مسایل،اختلاط برخی سموم نتیجه اش از قبل مشخص است که تحقیق و ثابت شده که اختلاط امکان پذیر است یا خیر!! ولی اختلاط بقیه سموم با احتیاطاتی همراه است.
🍀اصل در اختلاط دو ترکیب سمی یا کودی، احتمال قابلیت تفکیک اثرات ثانویه بالاست.
🔹اگر این اختلاط آفت کشها به دو یا سه سم برسد نتایج غیرقابل پیش بینی بدنبال خواهد داشت!
🔸هرچند در آزمایشگاه نیز ترکیب سموم بعنوان ناخالصی مبهم تفسیر میشود.در ضمن اضافه نمودن ترکیبات کودی، بخاطر تاثیرات مستقیم در ph محلول، میتواند آثار زیانباری بدنبال داشته باشد.چون معمولا کشاورزان غالبا در اواخر فصل تعداد اختلاط ها را بخاطر تعدد آفات و بیماریها افزایش میدهند.
🍀برای کاهش اثرات مبهم و احیانا زیان بار مسئله اختلاط:
✍سموم جداگانه سمپاشی گردد.
✍حداکثر، اختلاط فقط به دو سم و یا ترکیب انجام گیرد.
✍ترکیبات کودی جداگانه محلول پاشی شوند.
✍اگر تعداد آفات متنوع است، فقط به دو اختلاط از سم اکتفا کنید.
🔸توصیه اول: سموم حشره کش با کنه کش ها با ملاحظه امکان اختلاط پذیری انجام شود.
🔸 توصیه دوم: اکثر کنه کشها با قارچکشها اختلاط نمیشوند.
🔸 توصیه سوم: با اینکه در لیبل کودها از امکان اختلاط پذیری بلامانع شده ولی حسب احتیاط بخاطر شرایط محلولپاشی ویژه، به تنهایی مصرف شوند.
🍀زمان حساس گیاه برای سمپاشی هنگام گلدهی و هنگام برداشت است جوانب احتیاط در سمپاشی کاملا ضروری است.
🔻عوارض اختلاط غلط سمپاشی با زردی، نکروز، ریزش برگها و میوه،تغییر رنگ برگها و میوه، توقف رشد جوانه های انتهایی، عوارض تغییر رنگی نامشخص و یکطرفه بروز میکند.
🍀آبیاری قبل از سمپاشی عمدتا باعث کاهش اثرات سو سمپاشی میشود.