🇮🇷هوالعزیزالجبّار🇮🇷
🏫اندیشکده کارنگی Carnegie
چگونگی شکل گیری موقوفه کارنگی
🚩❗#نکته_مهمّ_تحلیلی❗🚩
اخیراً اندیشکده کارنگی پیرامون توافق ایران و عربستان، تحلیلی را ارائه نموده است که در بخشی از آن به گزاره ها و نتایجی اشاره کرده که میتونه به نگاهها و تحلیل های منطقه ای ما، وسعت و عمیق بده! اساس و قاعده کار هم این است که پیرامون تحولات مهم و تاثیر گذار، دیدگاههای مختلف از صاحب نظران و اندیشکده ها و پایگاههای خبری - تحلیلیِ معتبر و مشهور را هم مورد بررسی قرار دهیم تا به موجب آن، نکات مشترک و اختلافی برای ما معلوم و بر اساس اصول و قواعد سیاست اسلام ناب محمّدی و مکتب متعالی شیعه جعفری و مقتضیات زمانی و مکانی جغرافیایی مقاومت بتوانیم به یک جمع بندی شایسته و بایسته برسیم!
اهمیت تحلیل ارائه شده توسط اندیشکده کارنگی، وقتی عیان میشود که مرور اجمالی در خصوص ابعاد پیدا و پنهان این اندیشکده آمریکایی و موسس و مدیران کنونی و اهداف قبلی و کنونی آن داشته باشیم.
🔺️در سال ۱۸۳۵، یعنی در پایانههای انقلاب صنعتی، فردی به دنیا آمد که به جرئت میتوان او را پایهگذار مبانی عملی صلح در جهان دانست. بخواهیم شفافتر صحبت کنیم، این فرد در طول ۸۳ سال عمر خود، بیش از ۳۰۰۰ کتابخانه عمومی، چندین مدرسه و دانشگاه و حتی کمک را تأسیس کرد. که شاهکار او کمک به تأسیس دادگاه بینالمللی لاهه بود، نام این فرد اَندرو کارنِگی است؛ سرمایهدار حوزه فولاد و نیکوکار که آرزوی او جهان عاری از خشونت و سرشار از صلح بود،موقوفه کارنگی یک
🔹️موسسه غیرانتفاعی خصوصی آمریکایی
در واقع یک موقوفه است که اندرو کارنگی میلیونر آمریکایی در سال ۱۹۱۰ برای گسترش همکاری بینالمللی و درگیری فعال آمریکا در امور بینالمللی تأسیس کرد. موسسه کارنگی در واقع یکی از اتاق های فکر جهانی ایالات متحد آمریکاست که توسط بخش خصوصی تشکیل و حمایت و مدیریت میشه، موقوفه کارنگی که لقب اولین اتاق فکر جهانی امور بینالمللی را یدک میکشد.
🔹️شعب های رسمی کارنگی در جهان
موسسه کارنگی دارای ۶ شعبه در آمریکا، چین، روسیه، هند، بلژیک و لبنان است، هدف ایجاد شبکهای از اندیشهورزان مستقل در سرتاسر جهان برای تأثیرگذاری بر دولتها و افکارعمومی نسبت به رشد گفتمان صلحآمیز شکل گرفت.
🔹️مدیریت فعلی موقوفه کارنِگی کیست؟
مدیر موقوفه و اندیشکده کارنگی، آقای ویلیام جوزف برنز میباشند که سوابق کاری ذیل را در کارنامه شغلی خویش دارد.
- قائم مقام وزیر امور خارجه در دوران باراک
- ریاست کنونی سازمان سیا به حکم جو بایدن
- اوباما تحصیل کرده دکتری در رشته روابط بینالملل از دانشگاه آکسفورد انگلیس
🔺️❗نکته مهم❗🔺️
اصل اندیشکده کارنگی که با نیّت امور خیر از جمله صلح جهانی وقف شده است هم اکنون رئیس سازمان تروریستی و ضدبشر و جنایتکار مدیر این اندیشکده
🔹️موضوع فعالیتهای موقوفه کارنگی
آفریقا، آسیا و اروپا
خاورمیانه
روسیه و اوراسیا شرق آسیا،
تکنولوژی و امور بین الملل
سیاستهای هسته ای
دموکراسی، تنش و حکمرانی
سیاستورزی آمریکایی
سیاستهای سایبری نوآورانه
آنها نیز مانند سایر اندیشکدههای آمریکایی سعی میکنند از طریق سیاستپژوهی، نشستهای تخصصی، رسانههای عمومی و مشاورههای دولتی و جهانی نسبت به هدف خود یعنی رشد صلح قدم بردارند.
🔹️کارنگی و منطقه غرب آسیا
همانطور که گفتیم آنها یک میز خاورمیانه در اندیشکده دارند و به صورت تخصصی تحولات خلیجفارس، روابط اعراب و اسرائیل و تحرکات ایران را رصد میکنند.
بعد از روی کار آمدن آقای رئیسی بعنوان سیزدهمین رئیس جمهور ایران، گزارشی راجع
به ایران منتشر شد تحت عنوان که در نوع خودش جالب و قابل توجه بود:
What Iran’s New President Means for Europe
🔹️ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی چه معنی برای اروپا دارد؟
نوشته دکتر کرنلیوس اَدِبَهر پژوهشگر دورکار و متخصص سیاست خارجی و امنیتی خلیج فارس و ایران در این پژوهش، اشاره میشود که رویکرد رئیسی مانند رویکرد روحانی اعتدالگرایانه نخواهد بود، اما با توجه به چراغ سبز آقای خامنهای نسبت به مذاکرات با اروپا قطعا رئیسی نیز خلاف این مسیر حرکت نخواهد کرد، بنابراین بهترین ابزار برای اروپا نسبت به تحقق اهدافش در ایران و خاورمیانه همین برجام و ادامه مذاکرات است.
----------------------------❀💠❀------------------------
🔸️#بخش_پنجم🔸️ ۴- لینک بخش چهارم
---------------------------❀💠❀------------------------
🆔️#آیدی_ادمین
@zohor313iran
🆔️#آیدی_کانال
@keshtie_nouh
🇮🇷بسم الله القاصم الجبّارین🇮🇷
منطق پهباد و موشک دست برتر مقاومت
صبر راهبردی هوشمندانه، شاخ شیطانُ شکست
#یاسمین_فاروق_در_اندیشکده_کارنگی_نوشت
✍ در ۱۰ مارس، عربستان سعودی، ایران و چین با صدور بیانیهای مشترک از توافق برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک بین ریاض و تهران خبر دادند، پس از هفت سال خصومت نظامی و دیپلماتیک، دو قدرت خلیج فارس توافق کردند تا بر اساس مجموعهای از قوانین بینالمللی و دو قرارداد دوجانبه امضا شده در سالهای ۱۹۹۸ و ۲۰۰۱، برای حل اختلافات خود تلاش کنند، توافق امسال پس از پنج روز مذاکرات جامع و فشرده در پکن و دو سال مذاکرات پشت درهای بسته عربستان و ایران در عراق و عمان بدست آمد.
🔹️این توافق تفاوت بین روابط عربستان سعودی با چین و مشارکت آن با روسیه را برجسته می کند، وقتی صحبت از سیاست خارجی به میان می آید، مهم ترین توافق بین روسیه و عربستان سعودی، توافق اوپک پلاس است. در واقع، توافق روسیه برای فروش تجهیزات نظامی پیشرفته و قابلیتهای جنگ سایبری ایران در ازای پهپادهای ایران که در اوکراین از آنها استفاده کرده است، تهدیدی مستقیم برای امنیت عربستان سعودی است.
🔹️توافق ۱۰ مارس به عربستان سعودی در دور کردن چین از محور بالقوه روسیه-ایران-چین که ممکن بود اقدامات تهاجمی ایران در منطقه را تقویت کند و قدرت بیشتری برای فرار از تحریمهای آمریکا و تصاحب سهم بازار نفت سعودی در چین بدهد، سهمی میدهد.
🔹️رقابت بین ایالات متحده و چین، دوری غرب از روسیه و ایران به دلیل جنگ در اوکراین، و مرگ توافق هسته ای ایران، این سه کشور را به هم نزدیکتر می کند، این توافق را باید تلاش عربستان برای محافظت از خود در برابر گرفتار شدن در میانه تنش های غرب با ایران، روسیه و چین دانست.
در نهایت، موضع اساسی عربستان این است که ایران هیچ نقشی در جهان عرب نباید داشته باشد، این عاملی برای تقویت همکاری ریاض با ایالات متحده و قدرت های غربی برای حرکت از دفاع به بازدارندگی در برابر ایران باقی خواهد ماند، در حال حاضر، عربستان سعودی تصمیم دارد با یک عملگرایی در برابر ایران برخورد کند،اساساً، ما نمی توانیم از شر آنها خلاص شویم، و آنها نمی توانند از شر ما خلاص شوند بر اساس این منطق، عربستان سعودی بر همزیستی در خلیج فارس و ترکیبی از رقابت و مهار در سوریه و عراق چشم دوخته است.
🔹️پایان درگیری با ایران آسان نخواهد بود، حتی اگر دو کشور به قوانینی که در پکن بر سر آن توافق کردند، احترام بگذارند، ریاض باید پیوند پیچیده بین انتظارات ایران برای سود اقتصادی ناشی از تنش زدایی با عربستان سعودی و تشدید تحریم های تحت رهبری ایالات متحده بر همکاری اقتصادی با ایران را مدیریت کند.
🔹️ریاض همچنین نیاز به کاهش احتمال سرایت جنگ در سایه اسرائیل با ایران و کاهش تاثیرپذیری از روابط رقابتی ایران با امارات متحده عربی، و اقدامات نیروهای نظامی ایران و شبه نظامیان آنها در سراسر منطقه دارد. در حال حاضر، به نظر می رسد که هر دو دولت در ریاض و تهران عزم این را دارند که به یکدیگر نزدیک تر شوند.
----------------------------❀💠❀------------------------
🔸️#بخش_ششم🔸️ ۵- لینک بخش پنجم
---------------------------❀💠❀------------------------
🆔️#آیدی_ادمین
@zohor313iran
🆔️#آیدی_کانال
@keshtie_nouh
🇮🇷بسم الله القاصم الجبّارین🇮🇷
☄حملات اسرائیل به سوریه، خود دزنی☄
🚀صبر راهبردی هوشمندانه مقاومت🚀
تصویر خیرهکننده از پرتاب موشکهای
فلسطینی به مناطق اشغالی
🔯در پی حرمتشکنی و وحشیگری بامداد امروز صهیونیستها در مصلی مسجدالاقصی و بازداشت معتکفین، بلافاصله نیروهای مقاومت فلسطینی در غزه، با شلیک موشک به شهرک اشغالی و صهیونیستنشین سدیروت، پاسخ دنداتشکنی به تجاوزات رژیم موقت اسرائیل دادند.
🕎 نظامیان صهیونیست بامداد امروز به معتکفان داخل مسجد القبلی در مسجدالاقصی حمله کرده و تلاش کردند تا معتکفان مردمی را از مسجد خارج کنند.
--------------------------❀💠❀----------------------
🇮🇷🚀 موش های ترسو🚀🇮🇷
موشهای 🐀سرگردان فکر کردید تو فضای انیمیشن هستید که در برابر گربه احمق با زرنگ بازی هاش، همیشه پیروز میدان هستش! شما آدم نماهای بی ریشه و بی هویّت به معنی واقعی کلمه یک موش🐀 ترسو هستید! اما مقاومت در مکتب سلیمانی ها تربیت شده! در مکتب امام خمینی پرورش یافته! در مکتب امام خامنه ای به تعالی رسیده اند! همان مکتبی که گفت: ما ملّت شهادتیم!ما ملت امام حسینیم!
موش های کثیف! خیلی دیر نیست باید بدنبال سورخ موش در اونطرف دنیا باشید، شما روباه صفتان 🦊باید چوب زور و تحقیر و ذلّت انداخت تو زباله دونی تاریخ!
✨ #أَلَیس_الصُّبْح_بِقَرِیب
✨ #فلسطین_دروازه_ظهور
-------------------------❀💠❀----------------------
🚀تحولات منطقه مقاومت - نشر حداکثری 🚀
------------------------❀💠❀----------------------
🆔️#آیدی_ادمین
@zohor313iran
🆔️#آیدی_کانال
@keshtie_nouh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷هوالعزیزالجبّار🇮🇷
گزینه 🚀 همیشه روی میز خواهد بود
❗تمام توفیقات منطقه ای مدیون خون سردارِ❗
متن بیانیه مشترک گفتگوهای میان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران وزیر امور خارجه عربستان سعودی به شرح ذیل است:
در سایه مفاد بیانیه سه جانبه مشترک جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، و جمهوری خلق چین مورخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ (۱۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی) در رابطه با از سرگیری روابط میان عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران و همچنین در چارچوب هماهنگی میان دو کشور در رابطه با اقدامات لازم جهت از سرگیری فعالیت دیپلماتیک و کنسولی بین دو کشور، گفتگوهایی در تاریخ ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ برابر با ۱۵ رمضان ۱۴۴۴ هجری قمری مصادف با ۶ آپریل ۲۰۲۳ میلادی در شهر پکن میان جناب آقای حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران جناب آقای امیر فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی صورت گرفت.
---------------------------❀💠❀------------------------
🇮🇷#گام_به_گام_بسوی_تمدّن_سازی_مقاومت🇮🇷
---------------------------❀💠❀------------------------
🚀تحولات منطقه ای - نشر حداکثری 🚀
--------------------------❀💠❀------------------------
🆔️#آیدی_ادمین
@zohor313iran
🆔️#آیدی_کانال
@keshtie_nouh
🇮🇷بسم الله القاصم الجبّارین🇮🇷
🚀منطق پهباد و موشک دست برتر مقاومت🚀
صبر راهبردی هوشمندانه، شاخ شیطانُ شکست
تحلیلی متفاوت و واقع بینانه توسط پایگاه خبری اینترسپت از چرایی پنهان توافق ایران و عربستان
🔰پشت پرده نیّت ایران و عربستان برای دوستی با هم/خلاصه ارزیابی پایگاه خبری اینترسپت
مذاکرات کنونی ایران و عربستان سعودی حاصل وضعیت جدید آمریکا است. خروج آمریکا از منطقه و کنار کشیدن از مسائل خاورمیانه باعث شده عربستان وضعیت دقیق منطقه را به خوبی درک کند.
🛰پایگاه خبری تحلیلی اینترسپت
در یکی از مقالات اخیرش به این موضوع پرداخته است. نویسنده مقاله با اشاره به بهبود روابط ایران و عربستان در یک سال اخیر در تلاش است که از این اتفاق، نتایج تحلیلی و استراتژیک مهمی بگیرد.
🔹️دوران ترامپ و تغییراتی که در منطقه رخ داد
اینترسپت در گزارش خود به دوران دونالد ترامپ اشاره دارد. دونالد ترامپ سیاست خارجی جدیدی را دنبال کرد و با پادشاهی های منطقه خاورمیانه روابط بسیار خوبی برقرار نمود. ترامپ به دنبال فروش حداکثر تجهیزات وسلاح های خود به مشتریان خاورمیانه ای بود و از این رو با سعودی ها که بزرگترین مشتری منطقه ای آمریکا بودند روابط به شدت دوستانه ای برقرار کرد و از آل سعود حمایت حداکثری نمود. نویسنده از این حمایت حداکثری با واژه " دادن چک سفید امضاء" به سعودی ها یاد می کند و تاکید دارد که همین اتفاق باعث به هم خوردن تعادل در منطقه و غیر عادی شدن روابط دول مختلف خاورمی
🔹️اشتباه استراتژی عربستان سعودی
حمایت همه جانبه ترامپ از عربستان سعودی باعث شد امر بر آل سعود مشتبه شود و سعودی ها گمان کنند که آمریکا در جنگ ها هم در کنار آنها خواهند ایستاد اما این امر کاملا اشتباه بود، با افزایش تهور عربستان، تنش هایی بین ایران و آل سعود به وجود آمد و عربستان ضرباتی خورد که آمریکا به هیچ وجه نسبت به آن واکنشی نشان نداد.
ترامپ از برجام خارج شد و تحریم های حداکثری را علیه ایران اعمال کرد، این اتفاق باعث به هم خوردن بیشتر تعادل قوا در منطقه گردید؛ تعادل قوایی که از زمان انعقاد برجام در زمان اوباما داشت شکل می گرفت. رابطه ایران و آمریکا در زمان دونالد ترامپ به حدی وخیم شد که دو کشور بعد از ترور شهید سردار سلیمانی در آستانه ی جنگ قرار گرفتند، هرچند این اتفاق نیفتاد.
🔹️سیاست های دوران بایدن در منطقه و موضوع برجام تغییر کرد.
آنچه مشخص است این است که اقدامات ترامپ باعث به هم خوردن تعادل قوای کشورها در منطقه خاورمیانه گردید. با خروج ترامپ از کاخ سفید و جانشینی جو بایدن، شرایط تا حدی تغییر کرد. بایدن از حمایت حداکثری خود از عربستان سعودی دست کشید و از طرف دیگر، از بازگشت به برجام سخن گفت. این دو اتفاق باعث شد شرایط زمان ترامپ تغییر کند. همچنین، خروج نیروهای آمریکایی از منطقه و عدم دخالت آمریکا در امور کشورهای خاورمیانه باعث شد شرایط کمی معتدل تر شود.
🔹️نتیجه گیری پایگاه خبری تخلیلی
مذاکرات کنونی ایران و عربستان سعودی دقیقا حاصل وضعیت جدید آمریکا است. خروج آمریکا از منطقه و کنار کشیدن از مسائل خاورمیانه باعث شده عربستان وضعیت دقیق منطقه را به خوبی درک کرده و به این نکته پی ببرد که راهی ندارد جز اینکه پای میز مذاکره نشسته و مسائل خود را با ایران حل کند.
----------------------------❀💠❀------------------------
🔸️#بخش_هفتم🔸️ ۶- لینک بخش ششم
---------------------------❀💠❀------------------------
🆔️#آیدی_ادمین
@zohor313iran
🆔️#آیدی_کانال
@keshtie_nouh
🇮🇷هوالعزیزالجبّار🇮🇷
لاحول ولا قوّه الاباللّه العلی العظیم
🌐آقای توماس اندروز طراح کشتی غول پیکر تایتانیک پس از ساخت با کمال غرور و گستاخی گفت: حتی خدا هم نمیتواند این کشتی را غرق کند!...
------------------------❀💠❀----------------------
🇮🇷با انتشار مطالب از ما حمایت کنید🇮🇷
------------------------❀💠❀----------------------
🆔️#آیدی_ادمین
@zohor313iran
🆔️#آیدی_کانال
@keshtie_nouh