457.3K
مَثْواكُمْ _ فَاثْبُتُوا _ يَثْرِبَ _ مِثْلَهُمْ -
مُثْقَلُونَ
ثَلاثَ _ ثَقُلَتْ _ لَبِثَ _ مِنَ الْمَثاني
ثامِنُهُمْ _ فَاَثابَكُمْ _ ثِيابَهُمْ _ مَوْثِقاً
جاثِيَةً _ كَثيراً _ جِثِيّاً _ حَثيثاً _ مَثْني
ثُلُثُ _ لَمَثُوبَةٌ _ ثَلاثُونَ _ ثُمَّ _ ثُبُوراً ـ
مَبْثُوثَةٌ _ اَلثِّقالَ _ اَلثَّقَلانِ _ مُنْبَثّاً
يااَيُّهَا الْمُدَّثِّرُ _ ثُمَّ بَعَثَهُ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠تجوید سطح دو
#تجوید_درس_پنجم
|۰تمایز حروف ۲
ثانیه 0:15 👈🏻تمایز حروف«ذال» و «ظاء» رو امروز تمرین میکنیم
ثانیه 0:20 👈🏻تلفظ حروف«ذال» و «ظاء» از تماس نوک زبان و دندانهای جلو هست اما حرف«ظاء»درشت و پرحجم و با رعایت صفت استعلاء تلفظ میشه
ثانیه 0:44 👈🏻مقایسهی ۲ مثال
ثانیه 0:55 👈🏻تمایز حروف«هاء» و «حاء»
دقیقه 1:02 👈🏻حرف«هاء» تو زبان فارسی و عربی یکسان هست ولی حرف «حاء» تو دو زبان متفاوته...
دقیقه 1:20 👈🏻تفاوت حرف «حاء» تو زبانهای فارسی و عربی
دقیقه 1:57 👈🏻مقایسهی دو کلمه
و...
🔺این نکات و کلی نکتهی مهم دیگه تو کلیپ هست.
#ببینید و #منتشر کنید 🙏🏻
21.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠آموزش درستخوانی قرآن کریم
#درست_خوانی_جلسه_اول
درس ۱ |کسب مهارت در خواندن حروف دارای فتحه
دقیقه۱:۱۲ 👈🏻حروف الفبای قرآن ۲۸ تا حرف هستن.
دقیقه۱:۵۰👈🏻صداها در زبان عربی به دو دسته تقسیم میشه(کوتاه و کشیده)
دقیقه۳:۲👈🏻یه نکته مهم داره
🔅در هشت حرف صدای فتحه درشت و پرحجمه
👌🏻یادمون باشه موقع تلفظ این هشت حروف دهان حالت عمودی میشه
⚜️🌸🍃⚜️🌸🍃⚜️🌸🍃⚜️🌸🍃⚜️🌸
#آموزش #🗣صوت_لحن
☺️نکات ابتدایی👇
#لحن
#تقلید
💠 نکاتی در مورد شروع تلاوت قرآن و تقلید از اساتید بزرگ قرائت
🔹 نکاتی را در جهت شروع تلاوت قرآن با تقلید از اساتید مسلم این فن عرض می نماییم.شاید برای ابتدا بهتر باشد این مسئله یادآوری شود که برای موفق شدن درهر زمینه ای و از جمله تلاوت قرآن،که فن شریفی است، بایستی پشتکار و همت کافی داشت. معمولا پشتکار زیاد در هر کاری،نتیجه داشتن انگیزه کافی و علاقه زیاد به آن است.
🔸اینکه شما نوجوان هستید یا جوان و یا حتی سنین بالاتر، مهم نیست بلکه اساس این است که در درجه اول بایستی هدف خود را مشخص نمایید.
🔺 اینکه هدف شما 🤷♂از کسب هنر تلاوت(علاوه بر بحث انس با قرآن کریم و فهم و عمل به قرآن که هدف اصلی نزول قرآن است و مطمنا اگر غیر از این باشد انحطاط فرد محسوب میشود ، بحث هنر و مهارت چگونگی تلاوت قرآن و روش آموزش این هنر مورد سوال است ) چیست؟
🔺آیا به اندازه هدفتان انگیزه، علاقه و فرصت فراغت کافی دارید؟
🔺پس از مشخص کردن این موارد، متناسب با هدفتان تلاش نمایید.
♻️ معمولا برای تقلید نمودن به دوستانی که علاقه مند هستند وارد حوزه تلاوت شوند، تلاوت قاریانی مانند استاد مصطفی اسماعیل ، استاد محمد صدیق منشاوی ، استاد شحات انور ، و ...برای سنین پایین (کودکان و نوجوانان) استاد عبدالباسط و استاد یا منشاوی توصیه می شود.همچنین اساتیدی مانند شیخ کامل یوسف بهتیمی، شیخ محمود رمضان و شیخ محمد عمران نیز گزینه هایی مناسب به نظر می رسند.
✅ در زمینه معرفی قاری مرجع، دو رویکرد اصلی وجود دارد:
1⃣👈 برخی عقیده دارند بایستی از قاریی که به تلاوت های ایشان علاقه مند هستید، تقلید نمایید زیرا که علاقه زیاد، باعث پشتکار و تلاش بیشتر در رابطه با آموزش است.
2⃣👈 برخی عقیده دارند بایستی به قاریی برای تقلید مراجعه نمایید که صدا و مشخصات صوتی شما به ایشان نزدیک تر باشد و دلائل خاص خودشان را دارند که منطقی به نظر می رسد.البته گزینه های دیگر هم هست که انشالله در آینده توضیح خواهیم داد.
🔆💯اما نکاتی مهم در رابطه با تقلید و تلاوت:
⏹ بهتر است با شرکت در جلسات یکی از اساتید با تجربه شهر خود و با هماهنگی ایشان، تقلید نمایید.همچنین یکی از تلاوت های ممتاز استادی که به شما معرفی میگردد را با هماهنگی استاد جلسه به دقت تقلید نمایید.
⏹ موقع گوش دادن به تلاوت بایستی به هیچ کار دیگری نپردازید و با تمرکز کافی، نکات تلاوت را بیاموزید.
⏹ حتی الامکان با ولوم بالا و کاملا واضح به تلاوت گوش فرا دهید.
⏹ از شیوه یادگیری ترتیبی استفاده نمایید. یعنی در ابتدا فقط یادگیری مقام بیات را تمرین نمایید و پس از تسلط به آن، وارد مقامات دیگر شوید.
⏹ برای تمرین، ابتدا باید چندین بار تلاوت را مثلا در قسمت مقام بیات گوش دهید سپس موقعی که احساس نمودید آشنایی شما بیشتر شده است در دفعات دیگر با استاد همراهی نمایید و در بخش سوم تمرین تقلید از استاد، سعی نمایید فرازهایی را که یاد گرفتید، خود اجرا نمایید.
⏹ خواندن مقابل میکروفون🎤 را نیز در وهله آخر تمرین نمایید.
⏹ کمبود نفس در حین تلاوت می تواند دو دلیل مهم داشته باشد:
الف-کم بودن مهارت کنترل صدا و نفس که می تواند به خروج بیش از حد هوای ذخیره شده، منجر شود.
ب-استرس بیش از حد که ایجاد ضربان بالا و تپش قلب و در نتیجه مصرف سریع هوای ذخیره شده می شود.
⏹ اصل فن تلاوت قرآن، مهارت کنترل نفس و صدا است و این امر به مرور و باپشتکار و تمرکز زیاد بدست می آید.
⏹ نا امید نشوید.🤛 فن استفاده از صوت و آموزش آن ، زود بازده نیست.
⏹ در جلسات اساتیدی که به شما انرژی منفی می دهند 👁(مدام ایراد می گیرند) شرکت ننمایید.
⏹ حتی الامکان ورزش 🏃♂نمایید.
✅کلیات آموزش صوت و لحن همراه با فایل های قرائت به مرور تقدیم حضورتان خواهد شد.
14.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠آموزش تلاوت تقلیدی
#فصلاول|سوره حمد و بقره
#جلسه_اول_تلاوت_تقلیدی
✨لازمه قبل از آموزش چند تا مطلب رو بدونیم.
1️⃣تقلید چیه؟
2️⃣معنای تقلید در تلاوت چیه؟
3️⃣تقلید در تلاوت پسندیده هست؟
4️⃣ویژگیهای یک تقلید خوب چیه؟
5️⃣روش تقلید مناسب چطوره؟
✨جواب همهی این سؤالات در کلیپهای بعدی هست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
قاری :محمود شحات انور
🔹آیه 286 سوره بقره
لا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا ۚ لَهَا مَا كَسَبَتْ وَعَلَيْهَا مَا اكْتَسَبَتْ ۗ رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا إِنْ نَسِينَا أَوْ أَخْطَأْنَا
خدا هیچ کس را تکلیف نکند مگر به قدر توانایی او، نیکیهای هر کس به سود او و بدیهایش نیز به زیان خود اوست. پروردگارا، ما را بر آنچه به فراموشی یا به خطا کردهایم مؤاخذه مکن
کلمه «کوثر» از «کثرت» گرفته شده و به معناى خیر کثیر و فراوان است. و روشن است که این معنا مىتواند مصادیق متعدّدى همچون وحى، نبوّت، قرآن، مقام شفاعت، علم کثیر و اخلاق نیکو داشته باشد، ولى آیه آخر سوره، مىتواند شاهدى بر این باشد که مراد از کوثر، نسل مبا رک پیامبر اکرم است. زیرا دشمنِ کینهتوز با جسارت به پیامبر، او را ابتر مىنامید و خداوند در دفاع از پیامبرش فرمود: «انّ شانئک هو الابتر» دشمن تو، خود ابتر است. بنابراین اگر مراد از کوثر، نسل نباشد، براى ارتباط آیه اول و سوم سوره، توجیه و معنایى دلپسند ن خواهیم داشت.
کلمه «ابتر» در اصل به حیوان دم بریده و در اصطلاح به کسانى گفته مىشود که نسلى از آنان به یادگار باقى نمانده باشد. از آنجا که فرزندان پسر پیامبر در کودکى از دنیا رفتند، دشمنان مىگفتند: او دیگر عقبه و نسلى ندارد و ابتر است. زیرا در فرهنگ جاهلیّت دختر لا یق آن نبود که نام پدر را زنده نگاه دارد. بنابراین جمله «انّ شانئک هو الابتر» دلیل آن است که مراد از کوثر، نسل کثیر پیامبر است که بدون شک از طریق حضرت زهراعلیها السلام مىباشد.
این نسل پر برکت از طریق حضرت خدیجه نصیب پیامبر اکرمصلى الله علیه وآله شد. آرى خدیجه مال کثیر داد و کوثر گرفت. ما نیز تا از کثیر نگذریم به کوثر نمىرسیم.
فخررازى در تفسیر کبیر مىگوید: چه نسلى با برکتتر از نسل فاطمه که مثل باقر و صادق و رضا از آن برخاسته است و با آنکه تعداد بسیارى از آنان را در طول تاریخ، به خصوص در زمان حکومت بنىامیّه و بنىعبّاس شهید کردند، امّا باز هم امروز فرزندان او در اکثر کشوره اى اسلامى گستردهاند.
در زمانى که خبر تولّد دختر سبب اندوه پدر مىشد، به گونه اى که صورتش از غصه سیاه گشته و به فکر فرو مىرفت که از میان مردم فرار کند یا دخترش را زنده به گور کند: «یتوارى من القوم ام یدُسّه فى التّراب» در این زمان قرآن به دختر لقب کوثر مىدهد تا فرهنگ جاهلى را به فرهنگ الهى و انسانى تبدیل کند.
بر اساس روایات، نام یکى از نهرها و حوضهاى بهشتى، کوثر است و مؤمنان از آن سیراب مىشوند. چنانکه در روایت متواتر ثقلین نیز پیامبر فرمود: «انّهما لن یفترقا حتّى یردا علىّ الحوض» کتاب و عترت از یکدیگر جدا نمىشوند تا آنکه در قیامت، در کنار حوض به من ملحق شوند.
کوثر الهى، به جنسیّت بستگى ندارد؛ فاطمه، دختر بود امّا کوثر شد. به تعداد کثیر بستگى ندارد؛ فاطمه، یک نفر بود امّا کوثر شد. آرى خداوند مىتواند کم را کوثر و زیاد را محو کند.
حجت الاسلام قرائتی/ تفسیر سوره کوثر
https://eitaa.com/ketab1404