راستی
توی بخش مکتب قدرت که استاد نظریّات نیچه رو در زمینه انسان برتر داشتن مطرح میکردن ، من یاد یک فیلم بسیار زیبا افتادم که همین چند ماه پیش دیدم ، و داخل گروه هم اتّفاقاً معرّفی کردم.
به شما هم معرّفی میکنم ، دوست داشتید ببینید:
ژانر این فیلم که بر اساس نمایشنامه ای به همین اسم از آقای پاتریک همیلتون هست ( که این اواخر به فارسی هم ترجمه شده و میتونید تهیّه کنید و بخونید) یک تریلر روانشناختی ، تعلیقی و جناییه ، دقیقاً همون سبک هایی که به شدّت در سینما بهشون علاقه مند هستم.
و عجیب از دیدن این فیلم لذّت بردم ، بعضی وقتا آرزو میکنم فیلم هایی که از استاد هیچکاک کبیر تماشا کردم ، از حافظه ام پاک بشه و دوباره بشینم ببینم و مثل بار اوّل کیف کنم😄
هیچکاک کارگردان مورد علاقه منه و جیمز استورات (همین آقایی که عکسشو میبینید) هم از بازیگران کلاسیک مورد علاقه منه. فیلم تماشایی و شاهکاره ، یعنی هم از نظر بندهی حقیر و هم از نظر جهانی و منتقدین و ... و اگر یک درصد شما نتونید باهاش ارتباط بگیرید ، بحث سلیقه مطرح میشه و من به سلائق احترام میذارم(ولی قطعاً در درونم از این سلیقه ای که دارید ابراز تأسف خواهم کرد😂). واقعاً انسان تعجّب میکنه که یک فیلم تک لوکیشنی ( کل فیلم تو یک خونه میگذره) ، چطور میتونه انقدر هیجان انگیز و زیبا در بیاد؟
البته جواب این سؤال رو میدونم ، چون ۱. فیلم نامه به شدّت قویه ، ۲. تیم بازیگری ، فوق العاده ان.
هعی ای کاش میشد ذهن رو پاک کرد ، لا اقل اون قسمت هایی اش که میخواستی. 🚶♂
نمایشنامه طناب منبع اقتباس فیلم آلفرد هیچکاک منتشر شد + به همراه لینک خرید
https://www.zoomg.ir/zoomg-news/370818-rope-play-patrick-hamilton/
کتابخور...📚
ایران ، خاکت هنوز بوی شرف داره...
سؤال ، آیا کتابی از یک فرد خفن در زمینهی ملیّت و اینکه اسلام نظرش چی هست در این موضوع و رابطه ایران و اسلام و خلاصه این بحث ها داریم؟
جواب:
اساساً مقیاس ما نسبت به ملیّت چگونه اس؟ یعنی چه چیزی رو باید داخل در ملیّت بدونیم و چه چیزی خارج از اونه؟ طبیعتاً در ذهن عموم مردم اینطوره که هر پدیده ای ، اگر برساختهی افراد یک ملّت باشه ، متعلّق به اون کشوره و هر پدیده که پدید آورنده/ها ی اون ، خارج از مرز های اون ملّت باشه، یک امر خارجی و اجنبی به حساب میاد.
امّا استاد می افزاین که این مقیاس ، صحیح نیست. ممکنه یک پدیده ای در مرز های خودش ، مورد اقبال قرار نگیره ، امّا در خارج از اون مرز ها و در ملّت دیگه ای ، مورد استقبال قرار بگیره.
مثال: مکتب کمونیسم خاستگاه آلمانی داره ، چون کارل مارکس و فریدریش انگلس که سردمداران این مکتب به حساب میان آلمانی هستن ، ولی این تفکّر در خود آلمان پذیرفته نشد ، امّا در شوروی و چین ، مورد پذیرش و استقبال قرار گرفت. یا مثلاً مسلک مانی و مزدک خاستگاه ایرانی داره ولی مورد اقبال ملّت ما قرار نگرفت.
استاد تصریح میکنن که مقیاس و معیار اینکه بخوایم یک پدیده ای رو داخل در ملیّت بدونیم به دو عامل بستگی داره:
۱. پذیرفته شدن اون در بین عموم جامعهی هدف از روی اختیار و اراده
۲. بی رنگ بودن اون پدیده( مذهب ، مکتب بشری و...)
بی رنگ بودن یعنی جهانی و انسانی بودن ، رنگ کشور و نقطهی معیّن و خاصّی رو نداشته باشه.
بعد استاد میگن طبق این معیار آیا اسلام ، داخل در هویّت ملّی ما ایرانی ها هست یا نه ؟ قطعاً هست.
چون اوّلاً در بی رنگ بودن اسلام و جهانی بودنش تردیدی نیست(توضیح میدن کامل چون طولانی میشه بیشتر بسط نمیدمش) و در ثانی هیچ کشوری و ملّتی به انداره ایرانی ها اینطور با جون و دل اسلام اختیار نکردن.
دلیل ؟
۱. چهارده قرن اسلام در ایران هست و عمق پیدا کرده و ریشه دوانده! با اینکه ایرانی ها بار ها و بار ها ، به کرّات توانایی تغییر مذهب و مکتب در برهه های مختلف رو داشتن ، (در کتاب خود استاد این برهه ها رو توضیح میدن) ولی هیچوقت این کار رو نکردن. مثلاً نیومدن دین زردشتی رو برگردونن و...
۲. خدمات فرهنگی ای که ایرانیان به اسلام داشتن رو هیچ ملّتی نداشته ، و این ها هیچ کدوم بدون داشتن عشق و اعتقاد و سرسپردگی فراوان به مکتب اسلام ، ممکن نبوده. ( بخش آخر کتاب که بخش ضمیمه نام داره ، به بحث خدمات ایرانیان به فرهنگ اسلامی تا قرن پنجم پرداخته شده و در اونجا استاد اسامی افراد متعدّد ایرانی رو میارن از اندیشمندان و علمای ایرانی مشهور و غیر مشهور شیعه و سنّی ... در زمینه ها و موضوعات متنوّع مثل قرائت و تفسیر و فن حدیث ، فقه ، ادبیّات ، تاریخ ، کلام ، فلسفه ، طب ، ریاضی و عرفان و تصوّف.
تازه این ها فقط تا قرن پنجم هستن).
سالها مبلغّان مسیحی در دنیا علیه اسلام اینچنین تبلیغ میکردند که مسلمین بر سر هر ملّتی که میریختند میگفتند یا اسلام یا شمشیر؟! در صورتی که این یکی از افتراهای تاریخ است. نه مسلمین چنین پیشنهادی میکردند و نه اتباع سایر مذاهب در هنگام فتوحات اسلامی مسلمان شدند ، بلکه بعدها در طول سه چهار قرن اسلام تدریجاً بر سایر مذاهب پیروز شد و غالب مردمی که اسلام اختیار کردند ، در عصری اختیار کردند که سیادت عرب به کلّی از میان رفته بود و نژادهای غیر عرب روی کار آمده بودند. هیچ دلیلی برای مسلمان شدن اقوام دیگر جز نفوذ معنوی اسلام وجود ندارد. بعلاوه نفوذ اسلام در دلها آنقدر عمیق بوده است که به هیچ نحو با این فرض که اسلام به زور بر مردم مسلمان تحمیل شده است جور در نمیآید.
📚 اسلام و مسئله ملّیت
✏️ استاد شهید مطهّری
بنظرم این کتاب رو باید پیش در آمدی بر کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران دونست؛ به این نحو که اوّل این خونده بشه تا بعد آمادگی برای بحث کامل تر در اون کتاب به دست بیاد . ✅
شهادت حضرت علی بن الحسین علیه السّلام تسلیّت باد 🖤
ان شاءالله از فردا یک کتاب پیرامون این امام عزیز تر از جان رو در قالب یک دوره در گروه جمع خوانی خواهیم کرد. بعد از اتمام دوره ، کتاب معرّفی میشه ان شاءالله