هدایت شده از مجله افکار بانوان حوزوی
.
جنبشهای زنان
✍زهرا سبحانی
جنبشهای زنان به اندازهی عمر تاریخ، ثابت کردهاند که توانایی انجام هر کاری را دارند تا جایی که در برههای از زمان، مدعی برتر بودن شد.
اینکه چقدر در اثبات این ادعا موفق بوده و یا نتیجهی عکس داشته، محل بحث ما نیست. آنچه در این مقال حائز اهمیت است نقش زنان در اثرپذیری و اثرگذاری بر جامعه است.
جامعهای که زن، برای تأمین بدیهیترین نیازهایش مجبور است از زنانگی خود استفاده کند؛ طبیعتا باید به دنبال حل معضلات و آسیبهای روانی خود باشد. در مقابل، جامعهای که دغدغهی بانوانش، رساندن انسان، فارغ از جنسیت به قلهی سعادت باشد و با شناخت ظرفیت خود و نیاز جامعه در این مسیر گام برمیدارد، مسلما پویایی و سلامت روانی آن جامعه رقم خواهد خورد. بدیهیاست که این حرکت جز از زنان فرهیخته، صاحب اندیشه و تفکر برنمیآید.
«همایش ملی کتاب سال بانوان» عنوان حرکتیست که به مدت ۱۸ ماه، فعالیت شبانهروز، کوشید تا با بررسی کتابها و آثار علمی در زمینههای مختلف، به قلم بانوان، تصویر دیگری از زن را به جهان نمایش دهد. تصویری که در برابر الگوی زنِ خلاصه شده در تن و نه اندیشهی آن، صادقانه بایستد و از «الگوی سوم زن» بگوید. الگویی که بر گرفته از نظر امامین جامعه و نشأت گرفته از دین و فرهنگ ماست. در این الگو، زن هم مادر است هم خانهدار است و هم عالمه، با این وجود از نقش و تاثیرگذرایش در اجتماع غافل نیست. این زن با تمام سختیها و مشکلات فردی و اجتماعی که دارد، با علَم اندیشه و علم به دنبال هموار کردن مسیر سعادت بشر است.
اگرچه در این مسیر هنوز سختیهای مگوی زیادی مخصوصا در بُعد خانواده وجود دارد، با این حال نمیتوان نسبت به اثرات مثبت این مبارزه، بیتوجه بود.
در چهارمین دورهی این اتفاق مبارک، آنچه بیشتر به چشم میآمد، دست اندرکاران این همایش بودند که این بار اغلب خانم بودند. به طوری که ظرافتهای زنانه در اجرای تک تک برنامهها، دیده میشد. این یعنی اینکه در الگوی سوم، زن با خودش سر جنگ ندارد بلکه با حفظ تمام مؤلفههای زنانهای که خداوند به او امانت داده، از راه درست و با حفظ هنجارها، عالمانه پا در این مبارزه گذاشته است.
به عنوان کسی که دورادور در جریان برگزاری این همایش بودم باید تبریک و احسنت گفت برای این قدمهای بزرگ که به بهترین نحو توانمندی زنان را با حجب و حیا، ظرافتمندانه به نمایش گذاشتند و دعا میکنیم این مسیر با این هدف والا مستمر و درخشان باشد.
همچنین به وسعت قلم، برای عوامل و دستاندرکاران این همایش ملی از نوع ارج نهادن به بانوان فرهیختهی مولف؛ مخصوصا خانم دکتر صالحی بزرگوار دبیر اجرایی همایش که با وجود مشکلات فراوان، مخلصانه تلاش کردند، آرزوی سلامتی و سربلندی دارم.
#جهاد_روایت
#همایش_ملی
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هدایت شده از مجله افکار بانوان حوزوی
.
🔰انتشار یادداشت سرکار خانم زهرا سبحانی با عنوان " جنبشهای زنانه، نقشه راه سلامت جامعه" در سایت خبرگزاری حوزه
🔗لینک خبر
https://hawzahnews.com/xdgmz
#جهاد_تبیین
#چهارمین_همایش_کتاب_سال_بانوان
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
هدایت شده از رحا مدیا
📚 حاشیهنگاری | کتاب سال بانوان در مسیر انقلاب
▫️این که در جمع بانوان مؤلف و برگزیدگان حوزه اندیشه و پژوهش نشستهام، برایم خوشایند است از این منظر که شاید بخشی از اهداف عالیه انقلاب اسلامی از همین همایشهای هدفمند آن هم در حوزه بانوان قابل تحقق است.
✍ زهرا شعبانزاده
📎دریافت متن کامل مطلب
#مسیر_انقلاب
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
رحا مدیا | زهرا شعبانزاده
#بخش_اول
سر ساعت به مراسم رسیدم، همراه من خبرنگار شبکه استانی نور و فیلمبردار هم رسیدند. همان جلوی درب ورودی سالن بیداری اسلامی که محل برگزاری همایش بود چند ویترین کتاب قرار داشت که بخشی از آثار ارسالی برای همایش را به نمایش گذاشته بودند. مسئولان جامعة الزهرا یعنی برگزارکنندگان هم جلوی درب ورودی به استقبال شرکت کنندگان ایستاده بودند، همانجا خبرنگار شبکه نور، قول مصاحبه با چند نفر از برگزیدگان همایش را از مسئولین گرفت. فرش قرمزی که روی زمین پهن شده بود، مسیر ورود به محل برگزاری جلسه تقدیر از برگزیدگان را نشان میداد.
وارد سالن بیداری شدیم، سالنی بزرگ؛ اما نه به شکوه حضور شرکتکنندگان و حاضران؛ بانوان عصر انقلاب.
بروشور معرفی همایش که قبل از ورود به مهمانها داده شد را نگاه کردم، به جز کیو آر کد، که آدرس دسترسی به صفحه وب معرفی آثار برگزیده جشنواره بود، نکات خوب دیگری هم داشت. چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان، جامعة الزهرا میزبان ۸۶۶ اثر بود که ۸۴۹ اثراز آن تالیفی است! که این عدد نسبت به سالهای قبل رشد ۳ برابری داشته و قراراست از سالهای آینده به صورت بین المللی و شاید با آثار بیشتری برگزار شود.
تا مراسم آغاز شود پذیرایی شدیم و نمایهای از دکلمهای برای امام رضا پخش شد که فضای ساده و بیتکلف سالن را کمی روشنایی و پویایی بخشید، فضایی که توقع میرفت بیشتر با کتیبههای متعدد حال و هوای ایام فاطمیه را تداعی کند؛ اما این طور نبود!
با سلام بر اهل بیت(ع) و همخوانی سرود ملی، رسما مراسم شروع شد. قاری بین المللی قرآن، آیاتی از سوره مبارکه فاطر و سوره ضحی قرائت کرد و در ادامه مراسم مزین به صدای دلنشنین صحبتهای امام خامنهای در مورد پدیدهی مقدس بانوان طلبه شد، تا شاید خستگی راه برگزیدگان با شنیدن کلام رهبرشان و تأیید و تحسین ایشان کاسته شود، شاید به خود ببالند، از این حضور اندیشهای و فرهنگساز خود!
مجری برنامه پیام حضرت آیت الله سبحانی را که ویژه همایش کتاب سال بانوان تقریر کرده بودند، قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده است: «قلم و نوشتن مبدأ تاریخ بشر است و ماندگار خواهد بود. امام صادق(ع) می فرماید: روزگار پرفتنهای بر مردم خواهد شد که جزو کتاب هایشان انس و آرامش نخواهند داشت. آموزش و پژوهش در اسلام از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آیاتی از قرآن کریم و احادیثی از پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین علیهم السلام به اهمیت علم و دانش تأکید دارند. بانوان برجسته ای مانند حضرت خدیجه(س) و حضرت فاطمه(س) در تاریخ اسلام نقش های مهمی ایفا کردند و می توانند به عنوان الگوهای موفق برای بانوان امروز معرفی شوند. برگزاری چنین همایش هایی نقش بسزایی در شناخت استعدادها و توانمندسازی بانوان در عرصه علم و دانش و موثر است. امیدوارم با شناساندن بانوان دانشمند و فاضله چالش الگوهای نامناسبی که از جانب غرب امثال آن به بانوان ما معرفی شده است اصلاح گردد.»
پس از آن خانم صدیقی شاکری، معاونت پژوهش جامعة الزهرا، ضمن ارائهی گزارشی از همایش ابراز کرد که انسان به وسیله نفس ناطقه خود مورد تعلیم و تربیت قرار میگیرد و اهمیت علم بر اثرگذاری آن بر این نفس ناطقه است. به وسیله این ویژگی است که انسان دانش را از گذشتگان فرا میگیرد و برای آیندگان به یادگار میگذارد و نگارش ابزار انتقال مفاهیم است.
سپس به اهداف همایش اشاره کردند:
۱.حمایت از آثار پژوهشی خصوصا در حیطه بانوان و عفاف و حجاب
۲. هدایت پژوهشی درمسیر نیاز های علمی روز جامعه و نظام اسلامی با محوریت زن و خانواده
۳. افزایش نشاط علمی در بین بانوان دانش پژوه و مراکز علمی فعال
۴. تحقق منویات امامین انقلاب در ارتباط با علوم اسلامی_ انسانی به ویژه در حوزه زن و خانواده
و…..
در بین سخنرانی، توجه ام به سمتی جلب شد که خانم مریم قاسمی از طلبه های هنرمند جامعة الزهرا مشغول نگارگری از تصویر سید حسن نصرالله بودند که در انتهای مراسم برای حضار رونمایی شد.
سپس خانم زاهدی فر دبیر علمی جلسه روی سن رفت. مجری برنامه نتوانست در مدت کوتاه معرفی ، همه آنچه از افتخارات و تلاش های ایشان بود به زبان بیاورد و نیمه کاره ماند…. اما شخصیت فوق العاده ایشان برای من خاص ترین قسمت همایش بود:
#ادامه_دارد
#جهاد_روایت
#چهارمین_همایش_کتاب_سال_بانوان
#بانوان
#کتاب_سال
🌐 سایت همایش
http://ketabebanovan.ir
🌐همایش ملی کتابسالبانوان
https://eitaa.com/ketabbanvan02
.
رحا مدیا | زهرا شعبانزاده
#بخش_دوم
یکی از مهمترین برون دادهای جامعة الزهرا سلاماللهعلیها و رسالت های آن بررسی نقش و جایگاه زنان در عرصه تولید علم و نشر و گسترش معارف اصیل دینی در بین عموم مردم است، که لازمه ی حرکت به سمت تمدن اسلامی است.
علاوه برآن، نگاه متفاوت ایشان به همایش و آسیب شناسی آن بود که معمولا در چنین مراسماتی به این موضوع پرداخته نمیشود و بعدا به منتقدان واگذار میشود ولی صحبت های وی در اینباره، نقطه ی عطفی در طی همایش بود که در محور دوم سخنرانی شان به آن پرداختند:
آسیب شناسی جدی این همایش کتابت بود!
باید گفت، انرژی های متراکم پشت سد در حوزه های علمیه جمع شده است، کی باید این سد شکسته شود؟ و کتابت همپای با علم به سراسر دنیا، طبق رسالتی که رهبری برعهده ما گذاشتند، سرازیر بشود.
علی رغم رشد کیفی، دردمندانه باید گفت که بعضی قلم ها خیلی ضعیف بود. کتابتی که در تمدن های پیشرفته بارزترین و مهمترین وسیله ی انتقال مباحث به آیندگان بوده است.
شاید بشود گفت، با مبانی که داریم وجوب کتابت برشما عزیزانی که شاهد قلم های قوی شما بودیم استنباط میشود و مطالبات حضرت آقا در این عرصه جدی است!
همچنین با اشاره به دیدار اخیر مسئولین جامعه الزهرا با مقام معظم رهبری، نکاتی را مجددا متذکر شدند:
سه محور توصیه های رهبری، تبیین معارف دینی برای زنان در داخل کشور، بیان تمایز نگاه اسلامی و نگاه لیبرال نسبت به زن و خانواده و تبیین برنامه های صهیونیست بین المللی و نقشه های شیطانی او نسبت به خانواده است.
در ادامه نیز بعنوان دبیر علمی همایش مراحل داوری در بین آثار را متذکر شدند.
و بعد از آن توفیق پیدا کردیم که پای منبر حضرت آیة الله اعرافی بنشینیم. من نامش را سخنرانی نگذاشتم زیرا، گوش سپردن به سخن عالم بالاتر از سخنرانی های رایج در همایش هاست.
در آخر که نوبت به تقدیر از برگزیدگان بود، نکات جالبی در عناوین آثار منتخب دیده میشد، مثل آنکه اکثر پژوهشگران موفق، موضوعاتی سیاسی یا فلسفی را مورد پژوهش قرار داده بودند موضوعاتی که نه چندان مستقیم به زنان مرتبط نبود اما نشان میداد، همه ی دغدغه های علمی و سیاسی روز به اندازه مردان برای زنان تحصیلکرده و انقلابی مورد اهمیت بوده است!
و یا این نکته که یکی از کتب برگزیده، عنوانی غیر پژوهشی داشت. یعنی آثار راه یافته به همایش محدود به سبک رایج نگارش علمی نبوده و دست همه نویسندگان برای شرکت در آن باز گذاشته شده است. در بین ۷ اثر برتر در آثار برگزیده، عنوان کتابی از خانم جمیله علم الهدی بود. که بی اختیار همه را به یاد شهید جمهور انداخت.
این که در جمع بانوان مؤلف و برگزیدگان حوزه اندیشه و پژوهش نشستهام، برایم خوشایند است از این منظر که شاید بخشی از اهداف عالیه انقلاب اسلامی از همین همایشهای هدفمند آن هم در حوزه بانوان قابل تحقق است. کتاب سال بانوان میتواند نماد اندیشهورزی بانوی عصر انقلاب باشد. میتواند مظهر واقعی حضور اجتماعی و عالمانه بانون باشد و
به قول خانم زاهدی فر، این پایان در اصل تولدی پرشور برای پنجمین همایش بین المللی کتاب سال بانوان خواهد بود. إن شاءالله.
🍃پایان
#جهاد_روایت
#چهارمین_همایش_کتاب_سال_بانوان
#بانوان
#کتاب_سال
🌐 سایت همایش
http://ketabebanovan.ir
🌐همایش ملی کتابسالبانوان
https://eitaa.com/ketabbanvan02
هدایت شده از مجله افکار بانوان حوزوی
.
نهضت زنانه ادامه دارد...
✍🏻سیده ناهید موسوی
تقریباً از همان روزی که پوستر همایش و شرایط ارسال آثار را که خواندم هجده ماه میگذرد. از اینکه دبیرخانه همایش صرفاً از اثر مکتوب بانوان برای شرکت در همایش استقبال میکند، بسیار خرسند بودم. فوری مقاله علمی که در باب زن و خانواده داشتم به نشانی همایش ارسال کردم.
پوستر زرد رنگ با طرح مخصوص را، دیگر همه به خوبی میشناختند. با خطی درشت و خوانا از «چهارمین همایش کتاب سال بانوان» خبر میداد. خبری از جنس نهضت زنانه توسط بانوان تاثیرگذار، برای پیشرفت علمی و عملی در زندگی.
همایش ملی کتاب سال بانوان؛ یک جریان است. جریانی که توسط بانوان برای بانوانِ پژوهشگر و اهل قلم در این چهار دوره است که رقم میخورد. اتفاقی که اهداف والا با تاثیرات طولانی مدت را دنبال میکند؛ از تألیف کتاب و رساله تا مقالات علمی_پژوهشی که درکنار تولید علم در عمل نیز نمادی از الگوی سوم زن مسلمان را به بهترین شکل ترسیم میکند.
در ایامی که منتسب به بانوی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) هستیم؛ باید از جنس زن بگویم، یک زن که توانایی همسری، مادری و نویسندگی، تولید علم و تأثیرگذاری در سطوح مختلف جامعه را عهده دار میشود تا الگویی برتر از زنانگی با حفظ عفاف و حجاب کامل اسلامی را به نمایش بگذارد. و با تأسی از سیره و سبک معصومین علیهم السلام به ویژه حضرت فاطمه زهرا (س) مسیر اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کامل و روشنی برای جنس «زن» را طراحی کنیم.
حوالی آذرماه ۱۴۰۳ شمارش معکوس برای آیین اختتامیه کتاب سال بانوان آغاز میشود. تیزر، پوستر، پیامک دعوت برای شرکت کنندگان هم ارسال میشود اما، مسیر طولانی و حسرت برای حضور در همایش با اخبار لحظهای و حاشیه نگاری دوستان کانالدار ایتا راه را کوتاهتر و خواندن اخبار موفقیت دوستان اهل قلم برایم لذتبخش میشود. ششم آذر مراسمی کاملا زنانه در سالن بیداری جامعه الزهرا سلاماللهعلیها منعقد میشود.
بانوانی با حجاب کامل یعنی چادر، حاضر میشوند. تا جلوه جذاب دیگری در این رویداد ثبت شود، که با حجاب نیز میتوان طعم تأثیرگذاری و دیده شدن را تجربه کرد.
رشد ۳۰۰درصدی در سطح ثبت آثار خبری بینظیر بود. گرچه از ارسال بیش از ۸۰۰ اثر به همایش، برگزیدگان ۲۸ اثر معرفی و تقدیر شدند؛ اما درحقیقت تمام شرکت کنندگان و عوامل اجرایی و... در جایگاه خود، موفقیت زنانهی بزرگی را رقم زدند.
نقش آفرینی زنان مسلمان در همایش ملی بینظیر در ایران عزیزمان با تمام جزییات آن باعث افتخار هر زن مسلمانی است. گوشه گوشه سالن بیداری در قم المقدسه با هنری خاص میدرخشید؛ بانویی در قامت یک دبیر اجرایی برگزار کننده همایش میشود و دیگری نیز با بوم و قلممو اثری هنری خلق میکند و در نمایی دیگر بانویی در کسوت اجرا ظاهر میشود و بانویی میکروفون به دست اخبار و حوادث سالن بیداری را پوشش میدهد تا اینگونه پازلِ زنانه تکمیل شود.
#جهاد_تبیین
#چهارمین_همایش_کتاب_سال_بانوان
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
#گزارش_تصویری
#تکمیلی
🔰عرصه قلم و نوشتن مبدایی برای تاریخ بشر
🔹آیتالله سبحانی: قلم و نوشتن مبدا تاریخ بشر است و ماندگار خواهد بود. امام صادق (ع) میفرماید: روزگار پرفتنهای بر مردم خواهد شد که جز با کتابهایشان انس و آرامش نخواهند داشت.
🔸به گزارش پایگاه خبری تحلیل جهانبانو در اختتامیه کتاب سال بانوان در خدمت سیده زهره برقعی مدیر جامعةالزهرا (س) بودیم که در ارتباط با پیشرفتهای علمی و ارتقاء کیفی نویسندگی بانوان گفت: خدا را شکر خواهران پیشرفتهای بسیار خوبی داشتند. هم به نسبت تعداد آثاری که از خواهران دریافت شده بود نسبت خوبی بود و از رشد برخوردار بود.
🔺در ادامه این همایش بتول زاهدیفر، دبیر علمی چهارمین همایش کتابسال بانوان در ارتباط با حوزه کتابت و نوشتن آثار و کاستیهای مربوط اظهار داشت: در طول این همایش که یکسال طول کشیده است، آسیبشناسی کردیم و دیدیم یکی از عوامل عمده عدم مهارتهای لازم در نویسندگی است.
🔹دکتر نجمه صالحی دبیر اجرایی همایش کتاب سال بانوان در زمینه روند همایش کتاب سال بیان داشت: دریافت آثار تقریباً ۱۸ ماه طول کشید. ارزیابیها هم در حدود ۱۲ ماه طول کشید که در ۳ فاز بود. اتفاقات خوبی رقم خورد. نقش بانوان پررنگتر بود. میتوانیم بگوییم که از نوآوریهای این دوره، برگزاری کارگاهها و نشستها بود.
🔹مهدی سنجرانی برگزیده با رتبه برتر در بخش محور ویژه زن و خانواده با کتاب شروط ضمن عقد نکاح تنها برگزیده آقا در کتاب سال بانوان بودند.
🖇گزارش کامل در سایت جهانبانو
جهــــــ🌐ــــــــان بانــو
🆔 @jahanbanou_ir
34.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
#درحاشیه_همایش
#نقاش_مریم_قاسمی
لحظه با خبر شدن خانم مریم قاسمی از عنایت حضرت آقا به تابلوی هنری ایشان به تصویر کشیده شد.
#روابط_عمومی
┄┅═══••✾••═══┅┄
@jz_news | کانال رسمی جامعه الزهرا
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
44.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدئو
#اختصاصی
💠امید به چشماندازی قوی در پنجمین همایش کتاب سال بانوان
💢مصاحبهی اختصاصی سایت خبری جهانبانو با مسئولین چهارمین همایش کتاب سال بانوان و برگزیده همایش جناب آقای سنجرانی
┄┅═══••✾••═══┅┄
🆔کانال معاونت پژوهش
https://eitaa.com/jz2602
1_15294162934.pdf
3.32M
گزارش آیین اختتامیه چهارمین همایش ملی کتابسالبانوان در هفته نامه افق حوزه
#بانوان
#کتاب_سال
🌐 سایت همایش
http://ketabebanovan.ir
🌐همایش ملی کتابسالبانوان
https://eitaa.com/ketabbanvan02
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام الله علیها
22.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆پیام معاون پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها خانم دکتر صدیقه شاکری به مناسبت فرا رسیدن هفته بزرگداشت پژوهش
#معاونت_پژوهش
#پژوهشگر_تبریک
┄┅═══••✾••═══┅┄
🆔کانال معاونت پژوهش
https://eitaa.com/jz2602