هدایت شده از آموزشکده پژوهش
🔸تعریف پژوهش ( 14 تعریف )
1. به معنای عام، بررسی یا کاوشی سخت کوشانه
2. و به معنای خاص، تحقیق و تجربهای جامع با هدف کشف واقعیتهای نو و تفسیر درست این واقعیتها، تجدید نظر در نتیجهگیریها، نظریهها و قوانین پذیرفته شده در پرتو واقعیتهای کشف شده و به کارگیری عملی نتیجهگیریها، نظریهها و قوانین جدید است.
3. در معنایی دیگر، پژوهش فرایند رسیدن به راه حلهای قابل اطمینان از طریق گردآوری، تحلیل و تفسیردادهها به گونهای برنامهریزی شده و نظاممند است.
4. پژوهش یا تحقیق یا بازجُستن (به انگلیسی Research) : (از فعل پژوهیدن به معنای جستجو کردن) یک جستجوی منظم و هدفدار است؛ یعنی مراحلی دارد که باید به ترتیب طی شوند تا به نتیجه و هدف برسد. به این مراحل «روش علمی» میگویند[۱]
5. پژوهش یک روند هوشمندانه، هوشیارانه، خلاقانه و سامان مند برای یافت، بازگویی و بازنگری پدیدهها، رخدادها، رفتارها و انگاشتهها است.
6. واژه پژوهش از نظر لغوی به معنای بررسی، مطالعه و به حقیقت امری رسیدگی کردن است. در اغلب مباحث علمی مفهوم پژوهش، برای اشاره به شیوه علمی دستیابی به یک واقعیت به کار میرود.
رو پژوهش را میتوان مجموعه فعالیتهای دستیابی به یک واقعیت به کار میرود.
8. پژوهش را میتوان مجموعه فعالیتهای جهتداری دانست که پژوهشگر با استفاده از آنها به واقعیت پیمیبرد و روشهای پژوهش، ابزارهای دستیابی این واقعیت هستند.
9. بر اساس تعریفی دیگر، پژوهش عبارت است از یک عمل منظم که در نتیجه آن پاسخهایی برای سوالهای مورد نظر و مطرح شده در موضوع پژوهش به دست میدهد (نادری،34)
10. سکاران پژوهش را چنین تعریف میکند: پژوهش را میتوان تلاش منظم و سازمان یافتهایی برای بررسی مسئلهای خاص که به یک راه حل نیاز دارد، توصیف کرد و شامل گامهایی است که طراحی و پیگیری میشوند تا پاسخهایی برای مسئله مورد نظر به دست آید.
11. به بیان دیگر پژوهش عبارت است هرگونه فعالیت بدیع در چهارچوب جستجو، کنکاش یا بررسی دقیق علمی که به صورت نظام یافته، با هدف کشف ارزیابی و کاربرد واقعیت (از جمله اطلاعات) و روشها و قوانین طبیعی نوین و دستیابی به دانش و شناخت علمی نوین یا فرآوردهها یا فرآیندها نظامها یا موقعیتهای جدید یا بهبود یافته صورت میپذیرد.
12. روی هم رفته، پژوهش به هر گونه فعالیت نظام یافته و خلاق در راستای گسترش مرزهای دانش و حل مشکلات اقتصادی علمی، فنی، اجتماعی و فرهنگی جامعه و نو آوری در روشها و فنون دستگاهها و محصولات و یا اصلاح و بهبود آنها گفته میشود (مهدوی به نقل از منابع مختلف 74-73).
13. هر گونه کار نظام یافته و خلاق را که به منظور افزایش ذخیره دانش علمی و کاربردی عملی آن انجام گیرد میتوان تحت عنوان پژوهشهای علمی تعریف کرد، این یک تعریف عام است و برای اینکه به طور دقیقتر با مفهوم علوم طبیعی و ویژگیهای علوم اجتماعی انسانی انطباق داشته باشد، دو تعریف تکمیلی زیر ارائه میشود
1. پژوهشهای علمی در علوم طبیعی، مهندسی و فنآوری ، علوم پزشکی و کشاورزی را میتوان چنین تعریف کرد: هر گونه کار خلاق و نظام یافته به منظور تعیین ماهیت پدیدههای طبیعی در ارتباط بین آنها در مورد قوانین طبیعت و کمک به کاربرد علمی
2. پژوهشهای علمی در علوم اجتماعی را میتوان چنین تعریف کرد: هر گونه کار نظامیافته و خلاق به منظور افزایش و بهبود «شناخت بشر» ، «فرهنگ» و «جامعه» و استفاده از چنین دانشی برای حل مشکلات بشری و اجتماعی.
(در استفاده از روش علمی برای پیشبینی وقوع پدیدها در جهان پیشفرض آن است که این پدیده ها اتفاقی، دمدمی و بی نظم نبوده و قابل پیشبینی است ، زیرا در غیر این صورت انجام پژوهش علمی غیر ممکن بود.)
14. پژوهش علمی همان کاربرد روش علمی است، در جستجوی شرایطی است که طی آن پدیدهخاصی رخ میدهد و مشخص کردن شرایط دیگری است که در آن، این پدیده رخ نمیدهد به عبارت دیگر، قضیه اصلی روش علمی آن است که تحت چه شرایطی یک پدیده رخ میدهد؛ (سرمد، بازرگان، حجازی: 21-20).
باید توجه داشت که:
1. تمام پژوهشها به منظور حل مسئله انجام میگیرند.
2. در هر پژوهشی، پژوهشگر در پی کشف قوانین و اصول کلی حاکم بر روابط بین متغیرها است، تا به این وسیله بتواند رویدادهای آینده را پیشبینی کند.
3. پژوهش مستلزم انجام آزمایش، مشاهده دقیق رویدادها، ثبت عینی موارد مشاهده شده و استفاده از روشهای عینی و آماری برای تحلیل دادها و اطلاعات مشاهده شده است.
4. پژوهش بر اساس مشاهده و توصیف دقیق صورت میگیرد.
📚 پژوهش یاران عزیز کدام تعریف برایتان قابل استفاده است؟
یا تعریف بهتری دارید؟
☺️منتظر بازخوردهای شما عزیزان هستیم؛ همینجا، توی همین گروه https://eitaa.com/joinchat/357630410C3ec52d9ca2🙏
🟦نگاهی گذرا به زندگینامهی حضرت آیتاللهالعظمی سید علی حسینی خامنهای
🔹شماره 15
- بنیانگذاری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
در کنار این، جلسه دیگری هم راه افتاده که بنیان جامعه مدرسین امروز است. «ما جزو کسانی هستیم که در اولین نشستهای جامعه مدرسین عضو بودیم، شرکت داشتیم. هم بنده بودم، هم به نظرم آقای هاشمی بود... آقایان [علی] مشکینی، ربانیشیرازی، [ناصر] مکارم و... یک عده مسنترها هم شرکت میکردند.» این جلسهها و تصمیماتی که در آن گرفته میشد، فضای حوزه علمیه قم را تغییر داد. پا به رکابها و دستاندرکاران این تصمیمات، کسانی غیر از اعضاء جلسه بودند؛ طلبههای جوان و علاقمند. این تحرکات فضای بسته و مغموم قم را باز کرد.
آیتالله خامنهای در همین ایام مخفیانه به ترجمه و انتشار کتاب آینده در قلمرو اسلام اقدام کرد. در این کتاب به دو موضوع مهم فشار غرب و تبلیغات کمونیسم اشاره شده و دورنمایی از آینده که به سمت اسلام پیش میرود، آمده است. ساواک کتاب را توقیف و افراد مرتبط با انتشار آن را دستگیر کرد اما موفق به دستگیری و بازداشت آیتالله خامنهای (مترجم کتاب) نشد . آیتالله خامنهای در آن ایام مدتی در تهران و کرج به فعالیت مشغول بود. اما به علت ندادن تعهد بر عدم اظهار مطالب ضد رژیم از فعالیتش در کرج ممانعت به عمل آمد. در مسجد امیرالمؤمنین (ع) تهران هم مدتی به امامت جماعت پرداخت.
#زندگینامه_امام_خامنه_ای
🌐 https://farsi.khamenei.ir/
🌐 https://eitaa.com/takliffa
🌐 https://eitaa.com/ketabfa
08.mp3
8.8M
📚🔊#کتاب_صوتی همسفر دانا
📗#سکوی_پنهان | 🔹شماره 8
🌿انتشارات شهید احمد کاظمی
#طوفان_الاقصی #حجاب #انتخابات
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
09.mp3
8.13M
📚🔊#کتاب_صوتی همسفر دانا
📗#سکوی_پنهان | 🔹شماره 9
🌿انتشارات شهید احمد کاظمی
#طوفان_الاقصی #حجاب #انتخابات
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
هدایت شده از کتاب فاطمیون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم
🌸کانال #کتاب فاطمیون تقدیم می کند🌸
💜پویش من کتاب میخوانم💜
🌼نام کتابی که در دست مطالعه دارید رو با نام خودتون + نام استان تون، به شماره 09127819822 ارسال کنید و به قید قرعه جایزه بگیرید.#مسابقه🌼
🥰#کتاب_دوست_خوب_من🥰
https://eitaa.com/takliffa
https://eitaa.com/ketabfa
01. Hans Zimmer - Time (Inception).mp3
11.12M
اتاق بدون کتاب، همچون بدن بدون روح است.
سیسرون، سیاست مدار و فیلسوف رومی
#بیکلام
#کتاب_دوست_خوب_من
https://eitaa.com/ketabfa
هدایت شده از کتاب فاطمیون
📘#دوره چهاردهم مطالعاتی فاطمیون
با عنوان کتاب " #پرورش_نخبگان_معنوی_درمساجد " شروع شد.
📚همراه با مسابقه و اهدای جوایز ماهانه
👇👇👇
https://eitaa.com/ketabfa
🍀معرفی کتاب:
کتاب پرورش نخبگان معنوی در مساجد برگرفته از سخنرانی استاد پناهیان در جمع مدیران، سیاستگذاران و فعالان فرهنگی مساجد و کانونهای فرهنگی سراسر کشور در تابستان ۸۶ است که مؤسسهٔ بیان معنوی بازنویسی و تنظیم کرده و به فراخور نیاز مطالبی در راستای تکمیل بحث به آن افزوده است.
در این سخنرانی نکاتی درباره اولویت پرورش نخبگان معنوی، هدف پرورش نخبگان معنوی، برنامهی تربیت نخبگان معنوی، ارائه قاعده کلی در این باره و بحثی درباره اولویت کار فرهنگی و تربیتی در تمامی عرصهها میخوانید.
خواندن کتاب پرورش نخبگان معنوی در مساجد را به علاقهمندان به مباحث اخلاق اسلامی، فرماندهان بسیج، طلاب و مبلغان و مدیران فرهنگی توصیه می کنیم.
https://eitaa.com/ketabfa
هدایت شده از کتاب فاطمیون
📖#کتاب را از کتابفروشی ها تهیه کنید.
✅ #پرورش_نخبگان_معنوی_درمساجد
🌏شماره دوره:
🍃#چهاردهم
🌏زمان دوره:
🍃دی ماه 1402
🌍عنوان کتاب:
🍃#پرورش_نخبگان_معنوی_درمساجد
🌍موضوع کتاب:
🍃اولویت کار فرهنگی و تربیتی در تمامی عرصهها
🌏مخاطبین کتاب:
🍃علاقهمندان به مباحث اخلاق اسلامی و فعالان و مدیران فرهنگی و تبلیغی
🌏زمان اعلام سؤالات:
🍃پایان دی ماه 1402 در کانال https://eitaa.com/ketabfa
❤️❤️❤️اهدای جوایز در پایان ماه می باشد (نفر اولی که پاسخ صحیح را ارسال کند بدون قرعه کشی انتخاب خواهد شد.) هدایای این گروه کمک هزینه خرید کتاب می باشد. ازتون صمیمانه خواهش داریم محبت کنید همراه ما باشید و به ارزش کار نگاه کنید و به مقدار و تعداد کم جوایز نگاه نکنید. فدای شما هستیم💐💐💐
💖یاحسین ...
#حجاب #مسابقه
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
🌐 @tahzibq
🌐 @AQORAN
هدایت شده از نماز شب
دم کربلا.mp3
5.7M
🍂 #شب_جمعه
🎧 دم پایانی کربلا
🎙مداح: کربلایی علی شریفی
🆔️ @namazeshab_net
🟦نگاهی گذرا به زندگینامهی حضرت آیتاللهالعظمی سید علی حسینی خامنهای
🔹شماره 16
سومین بازداشت
در پی دستگیری و تبعید آیتالله سید حسن قمی در فروردین ۱۳۴۶ که به دنبال سخنرانی ضد رژیم او در مسجد گوهرشاد صورت گرفت، آیتالله خامنهای از آیتالله میلانی خواست به این اقدام اعتراض کند. این اقدام وی سبب شد مأموران ساواک از حضور او در مشهد اطلاع یافته و در ۱۴ فروردین همان سال، در مراسم تشییع جنازهی آیتالله شیخ مجتبی قزوینی، وی را دستگیر کنند. او در ۲۶ تیر همان سال آزاد شد. اندکی پس از آزادی، در تهران به ملاقات زندانیان سیاسی رفت.
آیتالله خامنهای از طریق ارتباط با مبارزین در نقاط مختلف، سعی در تشکل بخشیدن به مبارزین و مبارزه، تربیت نسلهای جدید مبارزین و انقلابیون براساس اندیشه اسلامی خصوصاً بین طلاب علوم دینی و دانشجویان، سعی در اخذ مبانی مبارزه از قرآن و حدیث، مقابله با اندیشههای مادیگرایانه مارکسیستی و لیبرالیستی و امثال آن، به تعمیق اندیشه اسلامی و مبارزه در چهارچوب نهضت امام خمینی پرداخت و علیرغم مقابله رژیم پهلوی به موفقیتهای زیادی دست یافت. نگاه چندبُعدی به مبارزه، استفاده از شبکه عظیم اطلاعرسانی نهضت امام خمینی و رسانه فراگیر منبر و عملگراییاش، از برخی علل موفقیت ایشان بوده است.
در پی وقوع زمینلرزهی ویرانگر جنوب خراسان در ۹ شهریور ۱۳۴۷ عدهای از روحانیون خراسان به سرپرستی آیتالله خامنهای با هدف امداد و ساماندهی کمکهای مردمی به زلزلهزدگان، عازم فردوس شدند. این اقدام با مخالفت مقامات امنیتی محلی روبهرو شد اما گروه امداد اقدامات مؤثری در کمکرسانی به زلزلهزدگان انجام داد. حضور و کمکرسانی دو ماههی آیتالله خامنهای در فردوس فرصتی پدید آورد تا با مشکلات مردم زلزلهزده از نزدیک آشنا شود و با آنان مأنوس گردد و در مجالس و منابر و همچنین هیئتهای مذهبی، پیام نهضت اسلامی را برای مردم آن سامان تبیین کند. این فعالیتها حساسیت شهربانی و ساواک خراسان را برانگیخت و به اقامتش در فردوس پایان داده شد. او در اواخر دیماه همان سال به قصد زیارت عتبات عالیات و دیدار با امام خمینی (ره) اقدام کرد اما با مخالفت و ممانعت ساواک روبهرو شد. این محدودیت تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت و وی ممنوعالخروج بود.
#زندگینامه_امام_خامنه_ای
🌐 https://farsi.khamenei.ir/
🌐 https://eitaa.com/takliffa
🌐 https://eitaa.com/ketabfa
10.mp3
3.49M
📚🔊#کتاب_صوتی همسفر دانا
📗#سکوی_پنهان | 🔹شماره 10
🌿انتشارات شهید احمد کاظمی
#طوفان_الاقصی #حجاب #انتخابات
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
11.mp3
8.65M
📚🔊#کتاب_صوتی همسفر دانا
📗#سکوی_پنهان | 🔹شماره 11
🌿انتشارات شهید احمد کاظمی
#طوفان_الاقصی #حجاب #انتخابات
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
🟦نگاهی گذرا به زندگینامهی حضرت آیتاللهالعظمی سید علی حسینی خامنهای
🔹شماره 17
- محکومیت به شش ماه حبس
آیتالله خامنهای به اتهام عضویت در گروه یازده نفره به شش ماه زندان محکوم گردید. به دنبال انتشار این خبر در روزنامهی کیهان و احضار آیتالله خامنهای به دادگاه تجدید نظر، وی پس از مشورت با عدهای از علمای مشهد از حضور در دادگاه خودداری ورزید. او با آنکه تحت پیگرد بود با برخی از روحانیون مبارز ازجمله سید محمود طالقانی، سید محمدرضا سعیدی، محمدجواد باهنر، محمدرضا مهدویکنی، مرتضی مطهری، اکبر هاشمی رفسنجانی و فضلالله محلاتی در مشهد و تهران ارتباط داشت و به رغم اقامت در مشهد در بسیاری از جلسات علما و روحانیون مبارز تهران حضور مییافت. او با تشکیل جلساتی با حضور عدهای از روحانیون دربارهی اعزام روحانیون و طلاب به روستاهای اطراف مشهد تصمیمگیری و اقدام میکرد.
آیتالله خامنهای با نگاه عقیدتی به نهضت اسلامی و پرورش فکری مردم برآن مبنا، مبارزات خود را ادامه داد. او با برگزاری جلسات تفسیر برای طلاب علوم دینی و دانشجویان و ایراد سخنرانی برای اقشار مختلف مردم میکوشید مبانی دینی ـ اعتقادی آنان را تقویت نماید. او معتقد بود تحقق آرمانهای اسلامی در بستری از کوششهای فرهنگی ممکن است و خیزشهای مردمی جز با گسترش آگاهی و دانایی محقق نخواهد شد. جریان روشنفکری جریان فعال و مبارز در دانشگاهها تلقی میشد. این رویکرد را در واکنش به فعالیتهای جریانهای سیاسی معتقد به تفکر مارکسیستی، ضروری میدانست. در این زمینه فعالیتهای علمی و جلساتی را با شرکت مبارزان و متفکران اسلامی در سال ۱۳۴۸ برگزار کرد.
#زندگینامه_امام_خامنه_ای
🌐 https://farsi.khamenei.ir/
🌐 https://eitaa.com/takliffa
🌐 https://eitaa.com/ketabfa
12.mp3
8.77M
📚🔊#کتاب_صوتی همسفر دانا
📗#سکوی_پنهان | 🔹شماره 12
🌿انتشارات شهید احمد کاظمی
#طوفان_الاقصی #حجاب #انتخابات
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
13.mp3
2.68M
📚🔊#کتاب_صوتی همسفر دانا
📗#سکوی_پنهان | 🔹شماره 13
🌿انتشارات شهید احمد کاظمی
#طوفان_الاقصی #حجاب #انتخابات
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
کاتالوگ - 14021011.pdf
19.79M
📚آشنایی با آخرین نسخهی «کاتالوگ» انتشارات خط مقدم
🥰#کتاب_دوست_خوب_من🥰
#کتاب
https://eitaa.com/takliffa
https://eitaa.com/ketabfa
Mosafer.mp3
5.95M
خوشبخت، کسی است که به یکی از این دو چیز دسترسی دارد، یا کتاب های خوب یا دوستانی که اهل کتاب باشند.
ویکتور هوگو
#بیکلام
#کتاب_دوست_خوب_من
https://eitaa.com/ketabfa
🟦نگاهی گذرا به زندگینامهی حضرت آیتاللهالعظمی سید علی حسینی خامنهای
🔹شماره 18
- سخنرانیها در حسینیه ارشاد و مسجد الجواد تهران
آیتالله خامنهای با بسیاری از روشنفکران و کانونهای روشنفکری مشهور در عرصهی مبارزه نیز ارتباط و همکاری داشت. وی در سال ۱۳۴۸ به منظور تبیین مباحث تأثیرگذار در روند مبارزه به ایراد سخنرانیهایی در برخی مراکز فعال سیاسی ـ اسلامی در تهران از جمله حسینیهی ارشاد و مسجد الجواد تهران دعوت شد. سخنرانیهای وی در حسینیهی ارشاد که در اواخر سال ۱۳۴۸ و به دنبال دعوت آیتالله مرتضی مطهری از وی صورت گرفت و نیز سخنرانی در مسجد الجواد تهران، به دعوت انجمن اسلامی مهندسین، تأثیر زیادی در روشنگری نسل جوان، به ویژه دانشجویان و دانشآموزان داشت. آیتالله خامنهای در بهار ۱۳۴۹ در جهت عمق بخشیدن به روند نهضت اسلامی و تقویت بنمایههای عقیدتی مبارزه با رژیم پهلوی، سلسله جلساتی را پایهگذاری کرد که در آن ایدهی مبارزاتی خود مبنی بر تدوین جهانبینی و ایدئولوژی اسلامی را با دعوت از افرادی چون مرتضی مطهری، سید محمود طالقانی، سید ابوالفضل زنجانی، مهدی بازرگان، اکبر هاشمی رفسنجانی، یدالله سحابی، عباس شیبانی و کاظم سامی به بحث و بررسی گذاشت. این سلسلهجلسات به تدوین جهانبینی و ایدئولوژی اسلامی انجامید.
#زندگینامه_امام_خامنه_ای
🌐 https://farsi.khamenei.ir/
🌐 https://eitaa.com/takliffa
🌐 https://eitaa.com/ketabfa
14.mp3
7.52M
📚🔊#کتاب_صوتی همسفر دانا
📗#سکوی_پنهان | 🔹شماره 14
🌿انتشارات شهید احمد کاظمی
#طوفان_الاقصی #حجاب #انتخابات
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
15.mp3
7.3M
📚🔊#کتاب_صوتی همسفر دانا
📗#سکوی_پنهان | 🔹شماره 15
🌿انتشارات شهید احمد کاظمی
#طوفان_الاقصی #حجاب #انتخابات
🌐 @takliffa
🌐 @ketabfa
👆👆👆
💚اسامی نهایی شرکت کنندگان محترم در پویش #من_کتاب_میخوانم💚
❤️پنج نفر از عزیزان به قید قرعه در اولین فرصت جهت دریافت هدیه معرفی خواهند شد❤️
🥰#کتاب_دوست_خوب_من🥰
https://eitaa.com/takliffa
https://eitaa.com/ketabfa
👆👆👆
💚اسامی نهایی شرکت کنندگان محترم در پویش #من_کتاب_میخوانم💚
❤️پنج نفر از عزیزان به قید قرعه در اولین فرصت جهت دریافت هدیه معرفی خواهند شد❤️
🥰#کتاب_دوست_خوب_من🥰
https://eitaa.com/takliffa
https://eitaa.com/ketabfa