دختر دارها حظ ببرن:
پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم
می فرماید:
چه خوب فرزندانی هستند دختران
هر کس یکی از آنها را داشته باشد، خداوند آن را برای وی پوششی از آتش دوزخ قرار می دهد و هر کس دو تا داشته باشد، خداوند به خاطر آنان، او را وارد بهشت می سازد؛ و هرکس سه دختر یا مانند آن خواهر داشته باشد، جهاد و صدقه ای استحبابی از او بر می دارد.
هر خانهاي كه در آن دختر باشد، هر روز دوازده بركت و رحمت از آسمان ارزانياش مي شود؛ و زيارت فرشتگان از آن خانه قطع نميگردد، در حالي كه در هر شبانه روز براي پدر آن دختران عبادت يكسال نوشته ميشود.
دخترداران شاکر باشید و قدرخودتان را بدانید .
ارزش يک دختر را خدايي ميداند که او را در سنين کودکي براي عبادت برميگزيند.
پيامبري ميداند که فرمود: دختر باقيات الصالحات است.
امام صادق ع ميداند که فرمود:پسران، نعمت اند و دختران خوبى. خداوند، از نعمت ها سؤال مى کند و به خوبى ها پاداش مى دهد .
ارزش دختر را خدايي ميداند که هرکسي را لايق ديدن نکرد.
ارزش دختر را خدايي ميداند که به بهترين مخلوقش حضرت محمد ص دختري عطا کرد که هدايت يک جهان به عهده ي فرزندان اوست.
" انا اعطيناک الکوثر "
و اين هديه ي الهي، يک دختر بود.
تقدیم به همه دخترای عزیز و همه ی دخترداران😊
@keyfonas
آیا اربعین یک سنت و رسم عربی-عراقی است؟
#استاد_پناهیان
دیگر نکتهای که گهگاه شنیده میشود این است که آیا اربعین یک سنت و رسم #عربی-عراقی است؟ در پاسخ باید گفت خیر. شما نگاه کنید که از دیرباز ما برای بزرگان و درگذشتگانمان #اربعین میگیریم و احترام میکنیم. ضمن اینکه به هر حال ما با یک #آیین مذهبی طرف هستیم. چه آن که علاوه بر جابر بن عبدالله انصاری که اربعین به زیارت کربلا #مشرف شدند، سفارش اربعین به عنوان علامت مؤمن در بیان مبارک امام حسن عسکری (ع) هم وجود داشته است.
از قدیم، #علما ولو بهصورت مخفیانه به اربعین اهتمام میورزیدند. برخی مردم هم البته به این مهم توجه داشتند. این اتفاق را من از علمای قدیمیتر #ساکن در نجف جویا شدم و ایشان گفتند که رسم پیاده روی اربعین پیش از صدام ملعون بهخصوص میان #علما و طلاب و کمی از مردم وجود داشت. با این تفاوت که آن روزگار خبری از موکبداری به این شکل نبود و مردم برای پذیرایی از زوار و البته از ترس از #حکومت، ایشان را به منازل خویش میبردند تا جلوه اجتماعی نداشته باشد و دردسرساز نشود؛ اما وقتی حزب #بعث در عراق قدرت گرفت، خب مجازات این موضوع #اعدام بود. این فضای اختناق شدید آن هم برای مدت ۳۰ سال ضربه شدیدی به شکوه این مراسم زده بود. تا اینکه این دوره به سر آمد و مردم عراق با #طیب خاطر توانستند به این فرهنگ عاشورایی خویش بازگردند.
@keyfonas
حضرت زینب(س) خطاب به یزید: تو حقیرتر و کوچکتر از این هستی که من تو را مخاطب خودم قرار بدهم
#شهید_مطهری
✅اگر برای زن جَبن (ترس) به معنای یک خوی و خلق اخلاقی، خوب بود، حضرت زینب(س) میبایست از همه زنهای دیگر ترسوتر و بیشخصیتتر باشد و به اصطلاح معروف سرش از لاک خودش بیرون نیاید. مگر دم دروازه کوفه کسی زینب را مجبور کرده بود که بیاید سخنرانی بکند؟ مگر سخنرانی قابل اجبار است؟! یا در #مجلس ابن زیاد مگر کسی زینب را مجبور کرده بود که آنچنان در مقابل ابن زیاد بایستد و حتی به او ناسزا بگوید که واقعاً خطر کشته شدن خودش و کسانش وجود داشت؟!
✅و بالاتر از این، در #مجلس یزید است با آن طنطنه و دبدبه که خیلی با مجلس ابن زیاد فرق میکرد، چون اولا ابن زیاد حاکم بود و یزید خلیفه، و ثانیاً ابن زیاد در کوفه بود و یزید در شام، و شام به اعتبار اینکه مجاور با بیزانس (قسطنطنیه آن وقت) بود شکوه خاصی داشت. ولی این زن اصلا اینها را به چیزی نمیگیرد، به یزید میگوید: تو حقیرتر و کوچکتر از این هستی که من تو را مخاطب خودم قرار بدهم، تو #ارزش اینکه من تو را مخاطب خودم قرار بدهم نیز نداری.
✅آیا یک زن ترسو میتواند این کار را بکند؟ نه. در آنجا #حداکثر این بود که جان زینب در خطر بود؛ در خطر باشد. از دادن جان که نمیترسید. عزت و شرفش در خطر نبود، برعکس بر عزت و شرفش با این شجاعت افزوده میشد.
📚تعلیم و تربیت در اسلام، ص۱۲۴-۱۲۳
@keyfonas
در قرآن تعبیر "سیدة نساء العالمین" برای حضرت مریم (س) ذکر شده است، آیا به کارگیری آن توسط #شیعیان برای حضرت زهرا (س) #اشکال ندارد؟
✅تعبیر "سیدة نساء العالمین" مستقیماً در #قرآن نیامده است. این تعبیر برگرفته از آیه 43 سوره آل عمران است. #خداوند خطاب به حضرت مریم (ع) می فرماید: "و اصطفاک علی نساء العالمین"؛ خداوند تو را از بین زنان عالم برگزید.
مراد از این #آیه این است که خداوند حضرت مریم (ع) را از بین #زنان عصرشان برگزید، اما بنابر آنچه از پیشوایان #دین رسیده است، حضرت زهرا (ع) سرور همه #زنان جهان در تمام دورانهاست.
مفضل می گوید: به امام صادق (ع) عرض کردم: که مرا از #سخن پیغمبر خدا (ص) در باره حضرت فاطمه «قطعا او بزرگ #زنان جهانیان است» آگاه فرما، آیا او بزرگ ترین بانوان زمان خویش است؟ فرمود: این مقام براى حضرت #مریم است که بزرگ زنان زمانه خویش بود، اما حضرت فاطمه (ع) سرور و پیشواى بانوان سراسر جهان هستى از آغاز تا #پایان است.
📚معانی الأخبار، ص 107
@keyfonas