May 11
May 11
🌗زمین با سرعت تقریبی 30000m/s درون کهکشان به دور خورشید و با سرعت تقریبی 450m/s به دور خودش می چرخد. اگر زمین همانند این تصویر نمیشود، فقط به خاطر نیروی جاذبه بین ستاره ای و زمین است.
@milky_glxy
🌓کهکشان زیبای آندرومدا، دورترین جرم آسمان که با چشم غیر مسلح قابل دیدن است.
@milky_glxy
آندرومدا ( M31) در فاصله ی حدود 2.4 میلیون سال نوری از ما قرار گرفته.یعنی اگر روزی بتوان سفینه ای ساخت که با سرعت نور حرکت کند، باید سفری دو میلیون و چهارصد هزار ساله را طی کنیم تا به این كهكشان برسیم.
@milky_glxy
🌗خطوط موجوار گدازه مانند در نزدیک برخی از این ستونها چیست؟
🔸اینها ذراتی هستند که ستارههای در حال تشکیل در میان گاز و غبار از خود به بیرون پرتاب میکنند. ستارههای جوان معمولا به صورت دورهای ذراتی را با سرعت مافوق صوت به بیرون پرتاب میکنند این ذرات با ابرهای تشکیل شده از مواد گوناگون مانند این ستونها برخورد میکنند. این مساله گاهی اوقات منجربه شوکهای تعظیم (Bow Shock) میشود که موجب به وجود آمدن الگوهای موج مانند میشوند، درست مانند زمانی که قایق روی سطح آب حرکت میکند. این پدیده در دومین و سومین ستون از بالا قابل مشاهده است. عمر این ستارههای جوان تنها چند صدهزار سال تخمین زده میشود.
🔹اگرچه ممکن است به نظر برسد که نور با طول موج نزدیک به فروسرخ به تلسکوپ وب اجازه داده است تا از میان ابرها عبور کند و فواصل کیهانی زیادی را فراتر از ستونها آشکار سازد، اما هیچ کهکشانی در این نما وجود ندارد. در عوض، ترکیبی از گاز و غبار نیمه شفاف که به عنوان محیط بین ستارهای در متراکمترین بخش قرص کهکشان راه شیری شناخته میشود، دید عمیقتر ما از جهان را مسدود میکند.
این تصویر برشی از سحابی #عقاب است که در فاصله ۶۵۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌓چه اتفاقی می افتد اگر زمین تندتر به دور خود بچرخد؟
یکی از سوالات رایج در خصوص زمین این است که اگر زمین با سرعتی بیش از سرعت فعلیاش میچرخید چه اتفاقی میافتاد.
چیزهای زیادی در زندگی وجود دارند که باید نگران آنها بود. مانند جنگ هستهای، تغییرات آب و هوایی و این که آیا دندانهای خود را به درستی مسواک میزنید یا نه. زمینی که خیلی سریع میچرخد، نباید در فهرست شما قرار گیرد، فقط به این دلیل که احتمال وقوع آن به این زودیها زیاد نیست و اگر این اتفاق بیفتد، احتمالا دیگر زنده نیستید که نگران آن باشید، اما به هر حال در این جا با بررسی کارشناسانه اهل فن به این سوال پاسخ دادهایم.
بیایید با اصول اولیه شروع کنیم، مانند زمین اکنون با چه سرعتی میچرخد؟ این بستگی به جایی دارد که شما در آن هستید؛ زیرا سیاره با سرعت بیشتری در اطراف مدار خود حرکت میکند. همان طور که زمین به دور محور خود میچرخد، محیط آن در استوا وسیعترین است؛ بنابراین یک نقطه در استوا باید در عرض ۲۴ ساعت بسیار دورتر از شیکاگو که در مقطع باریکتری از زمین قرار دارد، حرکت کند تا به موقعیت شروع خود بپیچد. برای جبران فاصله اضافی، استوا با سرعت ۱۰۳۷ مایل در ساعت میچرخد، در حالی که شیکاگو سرعتی آرامتر به سرعت ۷۵۰ مایل در ساعت دارد. (این ماشین حساب بر اساس عرض جغرافیایی شما سرعت دقیق را به شما میگوید.)
ادامه در پست زیر
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌓چه اتفاقی می افتد اگر زمین تندتر به دور خود بچرخد؟ یکی از سوالات رایج در خصوص زمین این است که اگر
سرعت زمین هرازگاهی تغییر میکند، اما به صورت تدریجی. به عنوان مثال در تابستان امسال، ۱.۵۹ میلی ثانیه از زمان چرخش معمول زمین کاسته شد و ۲۹ ژوئن را به کوتاهترین روز ثبت شده تبدیل کرد. یک فرضیه این است که تغییرات فشار در واقع محور چرخش سیاره را تغییر میدهد، البته نه به اندازهای که انسانهای معمولی میتوانند تفاوت را احساس کنند.
از دست اندازهای کوچک که بگذریم، اگر زمین به طور ناگهانی خیلی سریعتر بچرخد، تغییرات شدیدی در انتظارش خواهد بود. فرض کنید سرعت چرخش آن به میزان یک مایل در ساعت، باعث میشود که آب از قطبها مهاجرت کند و سطوح اطراف استوا را تا چند اینچ افزایش دهد.
آنچه ممکن است بسیار قابل توجهتر باشد این است که برخی از ماهوارههای ما خارج از مسیر هستند. ماهوارههایی که در مدار ژئوسنکرون قرار دارند، با سرعتی که با چرخش زمین مطابقت دارد، به دور سیاره ما پرواز میکنند، به طوری که میتوانند همیشه در یک نقطه قرار بگیرند. اگر سرعت سیاره ذرهای افزایش یابد، ماهوارهها دیگر در موقعیت مناسب خود قرار نخواهند داشت، به این معنی که ارتباطات ماهوارهای، پخش تلویزیونی و عملیات نظامی و اطلاعاتی میتواند حداقل به طور موقت قطع شود. برخی از ماهوارهها سوخت حمل میکنند و ممکن است بتوانند موقعیت و سرعت خود را متناسب با آن تنظیم کنند، اما برخی دیگر ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند و این گران است. به گفته کارشناسان اینها میتوانند زندگی و آسایش برخی افراد را مختل کنند، اما نباید برای کسی فاجعهآمیز باشند؛ اما هرچه سریعتر بچرخیم همه چیز فاجعه بارتر میشود.
احساس کاهش وزن خواهید داشت، اما وزن کم نمیکنید
نیروی گریز از مرکز از چرخش زمین دائما در تلاش است تا شما را از سیاره پرت کند، به نوعی مانند کودکی که در لبه یک چرخ و فلک سریع است. در حال حاضر گرانش قویتر است و شما را در زمین نگه میدارد. استن اودنوالد، ستاره شناس ناسا میگوید، اگر زمین سریعتر بچرخد، نیروی گریز از مرکز تقویت میشود.
در حال حاضر، اگر در دایره قطب شمال حدود ۷۰ کیلو وزن دارید، ممکن است در خط استوا ۶۹ کیلو وزن داشته باشید. این به دلیل نیروی گریز از مرکز اضافی است که هنگام چرخش سریعتر استوا با گرانش ایجاد میشود. آن را به سرعت به جلو فشار دهید، وزن شما حتی بیشتر کاهش مییابد.
طوفانها قویتر میشدند
اگر چرخش زمین به آهستگی افزایش یابد، اتمسفر را با خود خواهد برد و ما لزوما متوجه تفاوت زیادی در بادهای روزانه و الگوهای آب و هوایی نمیشویم. اودنوالد میگوید: «تفاوت دما همچنان عامل اصلی بادها خواهد بود. با این حال، آب و هوای شدید میتواند مخربتر شود. او میگوید: «طوفانها سریعتر میچرخند و انرژی بیشتری در آنها وجود خواهد داشت».
اگر زمین اصلا نمیچرخید، بادهای قطب شمال به خط مستقیم به سمت استوا میوزید و بالعکس. اما چون ما در حال چرخش هستیم، مسیر بادها به سمت شرق منحرف میشود. این انحنای بادها اثر کوریولیس نامیده میشود و این همان چیزی است که به یک طوفان چرخش میدهد. اگر زمین سریعتر بچرخد، بادها بیشتر به سمت شرق منحرف میشوند و به گفته کارشناسان این به طور مؤثر چرخش را شدیدتر میکند.
آب جهان را میپوشاند
سرعت اضافی در استوا به این معنی است که آب در اقیانوسها شروع به جمع شدن میکند، حتی با کوچکترین افزایش سرعت آب اطراف استوا در عرض چند روز چند متر عمیقتر میشود.
فرچک میگوید: اگر سرعت را در استوا دو برابر کنیم، به طوری که زمین ۱۰۰۰ مایل سریعتر بچرخد، به وضوح یک فاجعه خواهد بود. نیروی گریز از مرکز صدها متر آب را به سمت خط استوای زمین میکشد. بهجز بلندترین کوهها، مانند کلیمانجارو یا بلندترین قلههای آند، فکر میکنم همه چیز در منطقه استوایی پوشیده از آب شود. این آب اضافی از مناطق قطبی خارج میشود، جایی که نیروی گریز از مرکز کمتر است، بنابراین اقیانوس منجمد شمالی بسیار کم عمق خواهد بود.
فعالیت لرزهای سیاره را تکان میدهد
با سرعتهای بسیار سریع و طی هزاران سال، در نهایت پوسته زمین نیز جابهجا شده و در قطبها صاف میشود و در اطراف استوا برآمده میشود.
فراچک میگوید: «ما زمین لرزههای عظیمی خواهیم داشت. صفحات تکتونیکی به سرعت حرکت خواهند کرد و این برای زندگی در کره زمین فاجعه آمیز خواهد بود».
زمین در آینده با چه سرعتی میچرخد؟
سرعت زمین دائما در حال نوسان است. زمینلرزهها، سونامیها، تودههای بزرگ هوا، و ذوب شدن صفحات یخ همگی میتوانند سرعت چرخش را در سطح میلیثانیه تغییر دهند. اگر زمین لرزه کمی از زمین را ببلعد و محیط سیاره را تا این حد کم کند، به طور موثر سرعت چرخش زمین رابه سرعت کامل میکند. یک توده هوای بزرگ میتوانداثر معکوس داشته باشد و چرخشهای ما را کمکم مانندیک اسکیتبازروی یخ کند میکند که به جای اینکه دستهایش را به داخل بکشد، بازوهایش را بیرون میگذارد
کیهان شناسی
🌓چه اتفاقی می افتد اگر زمین تندتر به دور خود بچرخد؟ یکی از سوالات رایج در خصوص زمین این است که اگر
سرعت چرخش زمین نیز در طول زمان تغییر میکند. حدود ۴.۴ میلیارد سال پیش، ماه پس از برخورد یک چیز بزرگ با زمین شکل گرفت. دانشمندان محاسبه کردهاند که سیاره ما احتمالا به شکل یک توپ فوتبال مسطح بوده و به سرعت میچرخد که هر روز ممکن است فقط چهار ساعت طول بکشد.
از زمان شکلگیری ماه، چرخش زمین هر ۱۰ میلیون سال حدود ۳.۸ مایل در ساعت کاهش مییابد که بیشتر به دلیل کشش گرانشی ماه در سیاره ماست؛ بنابراین احتمال این که چرخش زمین در آینده کاهش سرعت داشته باشد و نه افزایش، بسیار بیشتر است.
🌗دو سوالی که همیشه ذهن #نیوتن را به خود مشغول کرده بود این بود که اولاً چرا سیارات منظومهٔ شمسی دور خورشید میچرخند و دوماً چرا روی آن سقوط نمیکنند؟
🔹او دقیقاً روی همین موضوع فکر میکرد که سیبی از درخت سقوط کرد و فهمید این باید همان نیرویی ناشناختهای باشد که باعث چرخش سیارات به دور خورشید میشود ولی دلیل اینکه چرا روی خورشید سقوط نمیکنند را نیافت، تا اینکه بازی بچههایی را به خاطر آورد که سطل پر از آب را باید طوری دور خود میچرخاندند که آب از آن فرو نریزد.
🔸او با مشاهدهٔ این دو پدیده به پاسخ سوال خود رسید و با چند #آزمایش کشف کرد نیروی جاذبه از قانون عکسِ مجذور فاصله پیروی میکند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کشف احتمالی شواهدی از حیات بیگانه.
🔸ناسا اعلام کرده است که قصد دارد آزمایشگاهی ایجاد کند که به طور خاص برای مطالعه نمونه های سنگ های مریخی طراحی شده است که مریخ نورد استقامت از دهانهJezeroدر مریخ جمعآوری می کند. ناسا می خواهد این نمونه های سنگی را برای مطالعه عمیق تر به زمین بازگرداند و آژانس فضایی حتی ویدیویی از روند بازگشت این نمونه ها از مریخ در سال گذشته به اشتراک گذاشت.
🔹این اولین باری است که ناسا برنامه های واضحی را برای چگونگی و مکان راه اندازی تأسیسات جدید اختصاص داده شده برای بازرسی این نمونه ها به اشتراک می گذارد. اعتقاد براین است که این نمونه های سنگ های مریخ دارای بینش ارزشمندی از گذشته مریخ هستند و شاید حتی ردپایی از حیات مریخی باستانی را ارائه دهندکه می تواند به ما کمک کندتا درک بهتری از چگونگی تغییر این سیاره درطول عمرش داشته باشیم.
این پروژه رسماً پروژه دریافت نمونه مریخ نامیده شده است و ناسا می گوید انتظار می رود پیچیده ترین کمپین پرواز فضایی روباتیکی باشد که تاکنون انجام شده است.
🔸این طرح تقریباً ۱۰ سال دیگر آغاز خواهد شد، زمانی که نمونه های سنگ های مریخی که مریخ نورد استقامت در حال جمعآوری است به زمین بازگردند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸پنتاگون میگوید دولت اقدامات فوری انجام داده است تا از جمعآوری اطلاعات حساس توسط بالن چینی جلوگیری کند. وزارت دفاع آمریکا جزئیات این اقدامات را تشریح نکرده است. منابع آگاه میگویند آمریکا جتهای جنگندهی اف-۲۲ رپتور را از پایگاه نیروی هوایی نلیس به پرواز درآورده است تا حرکات بالون را مورد بررسی قرار دهند.
بر اساس گزارش آسوشیتد پرس، پنتاگون به نیروی هوایی ایالات متحده توصیه کرده است که از شلیک به بالون خودداری کند، چون سقوط بالون روی زمین ممکن است باعث آسیب به مردم یا تأسیسات شود.
آسوشیتد پرس میگوید ایالات متحده با مقامات رسمی چین ارتباط برقرار کرده است تا ناراحتی خود را از به پرواز درآمدن بالون چینی ابراز کند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر خیره کننده هابل از ادغام سه کهکشان
🔹تلسکوپ فضایی «هابل» تصویر خیره کننده ای از برخورد سه کهکشان در حال ادغام در یک صورت فلکی موسوم به «بوتس» (Bootes) ثبت کرد.
به گزارش از تارنمای سای تِک دیلی، این سه کهکشان در یک مسیر برخورد قرار گرفته اند و در نهایت به یک کهکشان واحد بزرگ تبدیل می شوند که در این فرآیند ساختار مارپیچی یکدیگر را از طریق تراکنش های گرانشی متقابل تغییر می دهند.
در پیش زمینه این تصویر کهکشانی دیده می شود که به آرامی در کنار مسیر برخورد در جریان است و در پس زمینه نیز شکل های تار مبهم شده ای از کهکشان های دورتری مشاهده می شوند.
این سه کهکشان برخورد کننده که ستاره شناسان آن را با نام SDSSCGB ۱۰۱۸۹ می شناسند یک ترکیب به نسبت نادر از سه کهکشان بزرگ ستاره ساز است که در فاصله تنها حدود ۵۰ هزار سال نوری از یکدیگر قرار دارند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗#یوفوها در کدام ایالتهای آمریکا بیشتر مشاهده شده اند.
🔸نقشهای که «مرکز ملی گزارش یوفوها» منتشر کرده است، تعداد موارد مشاهده اشیای پرنده ناشناس(یوفوها) را در ایالتهای #آمریکا نشان میدهد.
🔹دادهها نشان میدهند که بیش از ۲۶ هزار «شیء پرنده ناشناس» یا «یوفو»(UFO) طی پنج سال گذشته در آسمان آمریکا پرواز کردهاند.
🔸نقشهای که از «مرکز ملی گزارش یوفوها»(NUFORC) به دست آمده است، تعداد مشاهدهها طی پنج سال اخیر را در هر ایالت آمریکا نشان میدهد که #کالیفرنیا با ۲۶۶۱ مورد، فلوریدا و پس از آن نیویورک در صدر قرار دارند.
🔹اگرچه دولت آمریکا هنوز مردم را در مورد اشیای ناشناس آگاه نکرده است اما ایالتهای صدر فهرست، پایگاههای اصلی نیروی هوایی این کشور هستند که معمولا فناوریهای جدید بالدار را آزمایش میکنند.
🔸نقشه نشان میدهد که اگر میخواهید یک یوفو را ببینید، باید به کالیفرنیا بروید زیرا مشاهده یوفوها در این ایالت، از سال ۱۹۹۸ تاکنون ۱۵ هزار و ۴۵۷ مورد گزارش شده است.
این تعداد ممکن است به دلیل جمعیت زیاد ایالت نیز باشد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗جالبه بدونید اگه با سرعت نور حرکت کنیم سفر به:
🔰ماه ۱.۲ ثانیه
🔰مریخ ۴ دقیقه
🔰زحل ۱ ساعت
🔰پلوتو ۵ساعت و نیم
🔰پروکسیما قنطورس ۴ سال
🔰سیاره wolf چهارده سال
🔰کهکشان آندرومدا ۲.۵ میلیون سال
🔰کهکشان IC1101 یک میلیارد سال
🔰و سفر به لبه عالم ۴۶ میلیارد سال طول می کشد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
این👆 تصویر ترکیبی حاصل سه روز تصویربرداری در صحرای سفید مصر است.
دهها سال است که ستارهشناسان آماتور رؤیای گرفتن چنین تصویری را در سر دارند.
پارک ملی صحرای سفید (White Desert National Park) واقع در صحرای غربی مصر مکانی شگفتانگیز برای عکاسی است. این صحرا سازههای گچی بیشماری دارد که توسط بادهای شنی به ساختارهایی سورئال تبدیل شدهاند. در شبی صاف و بدون حضور ماه، آسمان صحرای مصر بسیار تاریک است و نواحی درخشانتر مانند نوار مرکزی کهکشان راه شیری با رنگ و جزئیات چشمگیری آشکار میشود.
در پیشزمینه تصویر فردی را مشاهده میکنید که لباس جلابیه سنتی بادیهنشینان را به تن کرده است. این شخص از یک عکاس نجومی باتجربه درخواست کرد تا برای ثبت تصویری رؤیایی سه هفته را باهم در صحرا بگذرانند.
این تصویر ترکیبی از چند عکس است که تمام تصاویر با یک دوربین و از یک مکان گرفته شدهاند. این تصویر شگفتانگیز حاصل سه روز عکسبرداری در اواسط مارس است.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗۴۷ ماهواره استارلینک به فضا پرتاب شدند.
🔹در جدیدترین تلاش شرکت «اسپیسایکس»، ۴۷ ماهواره «#استارلینک» این شرکت با موفقیت به مدار زمین پرتاب شدند.
🔸شرکت «اسپیسایکس«(SpaceX) بامداد امروز ۲۲ ژوئن، گروه بزرگ دیگری از ماهوارههای اینترنتی «استارلینک»(Starlink) خود را پرتاب کرد و #موشک بازگشته را در اقیانوس آرام فرود آورد.
🔹یک موشک «#فالکون ۹»(Falcon 9) حامل ۴۷ ماهواره استارلینک، ساعت ۳:۱۹ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ»(VBG) در کالیفرنیا به پرواز درآمد.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چالشهای پیش روی استقامت در سیاره سرخ
🔸مریخنورد #استقامت ناسا روز سهشنبه پس از سرگردانی در کف یک دهانه برای بیش از سه سال، صعود خود را به ارتفاع ۱۰۰۰ فوت (۳۰۵ متر) به بالای لبه دهانه جیزرو برای جمعآوری نمونههای سنگی آغاز کرد.
🔹نمونههای جمعآوریشده توسط این #مریخنورد ممکن است درک ارزشمندی از آب و هوای میلیاردها سال پیش این سیاره در اختیار دانشمندان قرار دهد و به طور بالقوه به کشف شواهدی از حیات باستانی مریخ بی انجامد.
🔸سنگ بستر در لبه دهانه میتواند سرنخهایی در مورد شکلگیری سیارات سنگی مانند مریخ و زمین ارائه دهد. با این حال، سفر پیش رو چالش برانگیز خواهد بود، زیرا استقامت در طول چندین #ماه در زمینهای صخرهای و شیبهای تا ۲۳ درجه حرکت میکند.
🔹سنگ موجود در بالای دهانه احتمالا از منافذ هیدروترمال باستانی سرچشمه گرفته است که مکانهایی هستند که آب گرم و مواد معدنی #محلول پس از گردش در زیر سطح سیاره بیرون آمدهاند. بر روی زمین، مکانهای مشابه، مانند مکانهایی که در پارک ملی #یلوستون یافت میشوند، به عنوان مهد حیات در نظر گرفته میشوند.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
May 11