انجمن نجوم دبیرستان امام محمد باقر (ع)
nasa تا کجا خواهم رفت شکاف ها و رگه های قمر مشتری، اروپا در این تصویر که توسط فضاپیمای جونو ما گرفت
توضیحات تصویر: اروپا تا حدی روشن است، با رگه های قهوه ای و خرمایی که سطح یخی را حک می کند. سایه سمت چپ ماه را پوشانده است، در حالی که فضای سیاه سمت راست آن را احاطه کرده است.
@keyhan_no
#اخبار
🌗 ستاره شناسان سیاره جدیدی در یک سیستم ستاره ای کشف کرده اند که سیاره آن بدور خود نمی چرخد و یک طرف آن در نور ابدی ستاره خود غرق میشود و طرف دیگر آن با تاریکی همیشگی روبرو است.
@keyhan_no
#اخبار
این چیزی است که یک زایشگاه ستاره ای در محدوده مادون قرمز متوسط به نظر می رسد. در اینجا تصویری از سحابی NGC 346 توسط تلسکوپ جیمز وب گرفته شده است. این کهکشان در ابر ماژلانی کوچک قرار دارد و بزرگترین منطقه تشکیل ستاره فعال در این کهکشان است. در حال حاضر، بسیاری از پیش ستاره ها در اعماق آن در حال شکل گیری هستند که در آینده منظومه های ستاره ای جدیدی را به وجود خواهند آورد.
@keyhan_no
#اخبار
تصویری از زحل در طیف مادون قرمز 🪐
@keyhan_no
#سیاره
لب هایِ سُرخ و مویِ پریشان که جایِ خود
دنیا غزل نداشت اگر دختری نبود..! 💖
میلاد اخت الرضا ،فاطمه معصومه تبریک و تهینت باد .🌸
و روز دختر رو به تموم دخترای کانال تبریک عرض میکنم(:🌷
#روز_دختر
#میلاد_حضرت_معصومه
#مناسبتی
@keyhan_no
هدایت شده از قطب کشوری نجوم
❇️آزمایش های پیشنهادی قطب کشوری نجوم جهت شرکت در گرایش پژوهشی نجومی
🔶به منظور راهنمایی دانش آموزان جهت آشنایی با چگونگی انجام مراحل فعالیت علمی، آزمایشهایی طراحی شده که مراحل انجام آن در وبلاگ قطب کشوری نجوم قرار داده شده است. دانش آموزان علاقه مند به شرکت در این گرایش به آدرس http://nojumsrc.ir
مراجعه نمایند.
🔰توصیه می شود دانش آموزان از روش های خلاقانه خود در انجام آزمایش ها استفاده کنند.
#قطب_کشوری_نجوم
🆔@nojum_src
╭━━━━⊰🇮🇷⊱━━━━╮
کانال رسمی
پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
╰═══❁💠❁═══╯
هدایت شده از قطب کشوری نجوم
🔰 برگزاری رصد ستارگان با حضور نویسندگان و محققین مطرح و همچنین کارکنان و مدیران استانداری یزد در شهر بهاباد
🌀 پژوهش سرای بهاباد (قطب نجوم استان یزد)
#قطب_کشوری_نجوم
🆔@nojum_src
╭━━━━⊰🇮🇷⊱━━━━╮
کانال رسمی
پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
╰═══❁💠❁═══╯
هدایت شده از قطب کشوری نجوم
💢 اثر طوفان خورشیدی بر ماهوارههای استارلینک
✅ به تازگی شدیدترین طوفان خورشیدی در دو دهه اخیر به زمین رسید و این پدیده در برخی کشورها بهصورت شفق قطبی قابل مشاهده است. اکنون «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیسایکس تأیید کرده که منظومه ماهوارهای استارلینک نیز تحت تأثیر این طوفان خورشیدی قرار گرفته است.
✅ براساس گزارش رویترز و پست ایلان ماسک در اسپیس ایکس، ماهوارههای استارلینک بهدلیل طوفان ژئومغناطیسی تحت فشار زیادی قرار گرفته، اما تاکنون مقاومت کردهاند. بهرغم این طوفان خورشیدی، اسپیسایکس که صورت فلکی ماهواره استارلینک خود را در مدار پایین زمین (LEO) مستقر کرده است، روز گذشته نیز ماهوارههای دیگری را به LEO پرتاب کرد.
✅یک طوفان خورشیدی در سال 2022 دهها ماهواره استارلینک را از بین برد. اسپیسایکس، پس از این حادثه گفت که ماهوارههای تازه پرتابشده در آن سال، نتوانستند به حالت عادی خود برگردند. به گفته این شرکت، این ناهنجاری به دلیل سطوح بالای کشش اتمسفر رخ داده بود.
✅ ایلان ماسک در خصوص طوفان فعلی تأیید کرد که اکنون ماهوارههای استارلینک با برخورد مواد خورشیدی که به زمین میرسد، مواجه شده است. به گفته وی، این طوفان خورشیدی یکی از بزرگترین طوفانهایی بوده که اسپیسایکس به خود دیده است. ماسک افزود درحالی که ماهوارههای استارلینک تحت فشار زیادی قرار دارند، اما تاکنون توانستهاند به خوبی مقاومت کنند.
#قطب_کشوری_نجوم
🆔@nojum_src
╭━━━━⊰🇮🇷⊱━━━━╮
کانال رسمی
پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
╰═══❁💠❁═══╯
هدایت شده از قطب کشوری نجوم
💠 بزرگترین فوران خورشیدی از یک لکه خورشیدی عظیم
💠 درست زمانی که فکر میکردیم قویترین شعلهها را از یک لکه عظیم خورشیدی دیدهایم، خورشید فوران قویتری را آغاز کرد.بر اساس گزارش مرکز پیش بینی هوای فضایی NOAA (SWPC)، شعله دینامیک خورشیدی اواخر روز شنبه (10 مه) از یک منطقه لکه خورشیدی فعال به نام AR3664 رخ داد. اوج آن در ساعت 21:23 بود.
💠 طبق بیانات مقامات SWPC این فوران به عنوان یک فلر عظیم کلاس X5.8 ثبت می شود. در نتیجه، بخشهایی از زمین که سمت نور خورشید است به طور موقت یا کامل سیگنالهای رادیویی فرکانس بالا (HF) را از دست دادند.
💠 مقامات ناسا گفتند خورشید یک شراره خورشیدی قدرتمند X1.5 را در ساعت 7:44 صبح به وقت شرقی (1144 GMT) پرتاب کرد. شرارههای کلاس X قویترین انواع فورانهای خورشیدی هستند، و شعلهها میتوانند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشند. با این حال، خورشید در این هفته مجموعهای از شعلههای قدرتمند پرتاب کرده است که نمایشگرهای شفق شمالی زمین را فوقشارژ کردهاند.
#قطب_کشوری_نجوم
🆔@nojum_src
╭━━━━⊰🇮🇷⊱━━━━╮
کانال رسمی
پژوهش سراهای دانش آموزی کشور
@pajouheshsara
╰═══❁💠❁═══╯
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
غافل از اینکه زندگی
همان لحظاتی بود
که میخواستیم بگذرند....
#انگیزشی(:🔮
@keyhan_no
بزرگی هست دردنیا خدانام
که بایادی کند دلهاچه ارام 🌱
@keyhan_no
معرفی کتاب اسرار کیهانی📒📗
کیهانشناس مشهور، نیل دگراس تایسون، با همکاری جیمز ترفیل در کتاب اسرار کیهانی به پرسشهایی میپردازد که ذهن انسان از دیرباز در طلب پاسخ آنها بوده است، و از چیستی ما و چگونگی حضورمان در این جهان و مقصدمان در آینده سخن میگوید. با خواندن این کتاب، رهسپار سفری شگفتانگیز به کیهان و فراتر از آن خواهیم شد.
#معرفی_کتاب
@keyhan_no
دربارهی کتاب اسرار کیهانی:
هیچکس نمیتواند منکر این حقیقت شود که کیهان و جهان هستی بهعنوان گنجینهای از پرسشهای بیپایان در ذهن کنجکاو جمعی ما جایگاه خاصی دارد. از طرفی، این حقیقت حاکی از آن است که کیهان منبعی از جهل بیپایان جمعی ما نیز محسوب میشود. ✨عجیب نیست که آسمانها در طول هزاران سال در معنای لغوی و معنوی بهعنوان خانهی اکثر خدایان تصور شدهاند و مورد عبادت قرار گرفتهاند. یکی از کارهای مشترک خدایان کنترل تمام عناصر بهظاهر اسرارآمیز در ذهنهای فانی و خارج از کنترل جسمهای میرای ماست.💫
@keyhan_no
کتاب اسرار کیهانی برای چه کسانی مناسب است؟📙
اگر علاقه دارید از اسرار کیهانی سر دربیاورید و کتابی بخوانید که شما را با شگفتیهای کیهان آشنا کند، این کتاب مناسب شماست.
@keyhan_no
🔰چشم های نوین کیهان
💢جهان در انتظار تلسکوپ GMT تلسکوپی با وضوح بیشتر از جیمزوب
🚠تلسکوپGMT یک تلسکوپ بسیار بزرگ و زمینی است که در حال ساخت در رصدخانه لاس کامپاناس در بیابان آتاکاما در شیلی میباشد. این تلسکوپ قرار است در اوایل دهه ۲۰۳۰ میلادی به بهره برداری برسد و با استفاده از هفت آینه بزرگترین جهان، قدرت جمع آوری نور ۵۰ میلیون برابر چشم انسان و تا ۲۰۰ برابر قویتر از بهترین تلسکوپهای امروزی خواهد بود.GMْT با استفاده از یک سیستم پیشرفته اپتیکی تطبیقی، اثر محو شدگی ناشی از تلاطم جوی زمین را حذف میکند و تصاویری با وضوح ۴ تا ۱۰ برابر بیشتر از بهترین تلسکوپهای فضایی امروزی ارائه خواهد داد. ا
🚠این تلسکوپ با داشتن تنها دو سطح جمع آوری نور، بالاترین وضوح تصویر ممکن از جهان را در وسیعترین میدان دید فراهم میکند و از نظر اپتیکی کارآمدترین تلسکوپ در کلاس ۳۰ متری خواهد بودGMT قادر خواهد بود به دنبال سیارات قابل سکونت بگردد و تعیین کند که آیا مولکولهای موجود در جو آنها توسط حیات ایجاد شدهاند یا خیر،
🚠توانایی هایی که تلسکوپهای امروزی به دلیل کمبود حساسیت و وضوح نمیتوانند در طیف نوری قابل مشاهده اندازه گیری کنند . این تلسکوپ برای مطالعه تقریباً تمام جنبه های اخترفیزیک ز جستجو برای نشانه های حیات در سیارات فراخورشیدی دوردست تا بررسی منشأ کیهانی عناصر شیمیایی استفاده خواهد شد .
@keyhan_no
#اخبار
💢 کشف آهستهترین «ستاره نوترونی رادیویی» با قوانین ستارههای مرده
✅ ستاره شناسان آهسته ترین ستاره نوترونی انفجار موج رادیویی را که تا به حال دیده شده کشف کرده اند. تقریبا یک ساعت طول میکشد تا یک چرخش این ستاره کامل شود.
✅ ستارههای مرده آنقدر سریع میچرخند که برخی در هر ثانیه 700 چرخش کامل را تجربه میکنند. حتی آرامترین آنها از حدود 3000 ستاره نوترونی منتشرکننده رادیویی، یا "تپ اختر" که تاکنون کشف شدهاند، یک چرخش کامل را در یک ثانیه یا بیشتر کامل میکنند.
✅ این ستاره نوترونی فوقالعاده، با نام ASKAP J1935+2148 و در فاصله 16000 سال نوری از زمین قرار دارد، نور رادیویی را با سرعتی بسیار آهسته ساطع میکند که حتی با نظریههای فعلی که رفتار این بقایای ستارهای متراکم را توصیف میکنند همخوانی ندارد.
@keyhan_no
#اخبار
نمای شگفت انگیزی از زمین و ستارگان در پس زمینه، از نگاه ایستگاه فضایی بین المللی ✨✨
@keyhan_no
#شگفتی
#دیدنی
ای عزیزان به شما هدیه ز یزدان آمد
عید فرخنده ی نورانی قربان آمد
حاجیان سعی شما شد به حقیقت مقبول
رحمت واسعه ی حضرت سبحان آمد
عید سعید قربان مبارک باد.🌸
@keyhan_no
#مناسبتی