فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 پاسخ یزدیخواه، عضو کمیسیون تلفیق مجلس به پرسشی درباره ناعادلانه بودن مبالغ خرید خدمت برای سربازان غائب:
🔹 قیمتها را برمبنای سربازان غائب خارج کشور نوشتهایم! پرداخت این هزینه اختیاری است!
👤 واکنش مجری تلویزیون به این طرح:
✅ قیمت ۶۰۰ میلیونی خرید سربازی برای دانشجویان دکترا ۱۲۰ میلیون تومان هم از قیمت ۴۸۰ میلیونی دیه خودش بیشتر است!
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آیا ایران از وضعیت وحشتناک کرونا در اروپا و آمریکا عبرت میگیرد؟
🔹 لزوم تعطیلی فوری، اعمال محدودیتها و دورکاری شاغلان
🔸 پس از آغاز واکسیناسیون کرونا در جهان، شهروندان بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی با واکسیناسیون اجباری مخالفت کردند اما با شیوع موج امیکرون در جهان، تعداد مبتلایان آمریکا با وجود تزریق ۶۴ درصدی دوز دوم از مرز ۵۲۰ هزار نفر و کشتههای این کشور از ۲۷۰۰ نفر هم عبور کرده است.
✅ در ایران نیز با وجود تزریق ۶۴ درصدی واکسن دوز دوم و عدم تزریق واکسن از سوی بسیاری از افراد، آمارها نشان میدهد وارد موج سهمگین ششم شدیم و اگر محدودیتها را سریعا اعمال نکنیم وضعیتمان چیزی شبیه اروپا و آمریکا با روزانه چند صد کشته خواهد بود.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 ۱۰ دلیل برای نگاه به شرق بر اساس عقل دیپلماتیک
👤 #محمدکاظم_انبارلويي
🔹 یک هفته از سفر رئیسی به روسیه میگذرد . توپخانه دشمن همچنان روی خطوط ارتباطی دولت در نگاه به شرق آتش تهیه میریزد. کسانی که قبلا داد می زدند ما نمیتوانیم با دنیا قطع رابطه کنیم. ما باید با جهان ارتباط داشته باشیم امروز میگویند؛ چین و روسیه جزء جهان نیستند ما باید با همان جهانی که ۱۰۰ سال است ملت ما را اسیر و مسئولان کشور را نوکر میخواهد ارتباط بگیریم ولو آنکه آنها اصلا خواستار رابطه با ما نباشند!
✅ حداقل ۱۰ دلیل دم دستی برای نگاه به شرق بر اساس عقل دیپلماتیک وجود دارد:
1️⃣ روسیه و چین با صنعت صلحآمیز هستهای ایران مشکل ندارند. در بوشهر با ما همکاری دارند. اما آمریکا و اروپاییها ۲۰ سال است دارند میگویند حتی حق نصب یک سانتریفیوژ را هم ندارید بساط هستهای خود را جمع کنید والّا یا حمله نظامی میکنیم یا در تأسیسات هستهای خرابکاری راه میاندازیم.
2️⃣ روسیه و چین با موشکهای پیشرفته دفاعی ایرانی مشکلی ندارند. حتی حاضر به همکاری نظامی و فروش S300 و S400 هستند. ولی آمریکا و سه کشور اروپایی روی برد موشکهاو پهپادهای ما و اینکه بالستیک و غیربالستیک باشند مسئله دارند وبا کمترین آزمایشات موشکی ما واکنش نشان میدهند . آنها به دنبال تحریم تسلیحاتی ایران نیز هستند.
3️⃣ روسیه و چین به دنبال روابط با احترام متقابل و حفظ منافع مالی دو طرف هستند اما آمریکا و اروپا با راهاندازی جنگ رسانهای دنبال تحریک اقوام و مذاهب و ایجاد آشوب و تجزیه ایران و تغییر رژیم هستند.
4️⃣ آمریکا و سه کشور شرور اروپایی ۴۰ سال است ملت ایران را تهدید و تحریم و تحقیر میکنند حتی جلوی ورود داروی مورد نیاز بیماران خاص را میگیرند. اما روسیه و چین نفت ایران را میخرند و یک منفذ تنفسی برای ملت ایران برای خنثی کردن تحریمها پدید آوردهاند.
5️⃣ روسیه و چین با تهدید به وتو در شورای امنیت سازمان ملل، تحریمهای تسلیحاتی ایران را لغو کردند. اما آمریکا و سه کشور اروپایی با تهدید دیگر اعضای شورای امنیت دنبال تحریم تسلیحاتی ایران بودند.
6️⃣ آمریکا و سه کشور اروپایی با ۲۶۰ کانال تلویزیونی و ماهوارهای شبانهروز ایران را بمباران تبلیغاتی میکنند و در برنامههای تلویزیونی خود آموزش نظامی میدهند که مردم چگونه به خیابانها بریزند و شورش کنند. اما در روسیه و چین حتی یک کانال تلویزیونی و رادیویی علیه ایران فعالیت ندارد.
7️⃣ آمریکا و سه کشور اروپایی پناهگاه منافقین ، سلطنتطلبها ، ضدانقلاب ، دزدها و غارتگران ملت ایران شده است./ پولهای ما را بلوکه کردند/ اما روسیه و چین نهتنها پذیرای ضدانقلاب نبودند بلکه با حمایت از ملت و دولت ایران در مجامع جهانی کارنامهای روشن از یک روابط معقول و متعارف و مشروع از خود به جای گذاشتند.
8️⃣ آمریکا و سه کشور شرور اروپایی با حمایت و ساخت القاعده و داعش دنبال تجزیه کشورهای اسلامی و انهدام ارزشهای الهی و با خاک یکسان کردن حرمین ائمه و بزرگان شیعه در عراق و سوریه بودند. آنها قصد داشتند پس از فتح عراق و سوریه توسط داعش به ایران حمله کنند! صدها تن از جوانان ایران در مبارزه با داعش در عراق و سوریه برای حفظ امنیت ملی در مصاف با آمریکا و ارتش ناتو به شهادت رسیدند اما روسیه در سوریه در کنار رزمندگان ما ظاهر شد و چین با مداخلات نظامی آمریکا و اروپا در غرب آسیا مخالفت کرد.
9️⃣ آمریکا و شرکای اروپایی او دورتادور ایران پایگاه نظامی درست کردند و مرتب ملت ایران را تهدید نظامی میکنند و عوامل و نفوذیهای آنها در داخل مشغول ترور و خرابکاری هستند. اما روسیه و چین نهتنها اطراف ما و در مرزهای ما آرایش نظامی و جنگی ندارند بلکه همکاری نظامی دارند و مانور مشترک برگزار می کنند و با قدرتیابی ایران و نفوذ منطقهای تهران و پیشرفتهای نظامی ایران نهتنها مشکلی ندارند بلکه از آن استقبال هم میکنند و ایران قدرتمند را در مرزهای همکاریهای خود لازم میدانند.
🔟 چین و روسیه با پیشرفتهای علمی ایران مشکلی ندارند با صنعت ساخت ماهواره و پرتابگر آن نهتنها مشکل نداشتند گاهی همکاریهایی هم داشتند اما آمریکا و سه کشور اروپایی با پیشرفتهای علمی ایران با چشم حقد ، حسد و حقارت نگاه میکنند. هر موشک ماهوارهبر یا هر ماهوارهای را که پرتاب کردیم شروع به جوسازی و سیاهنمایی علیه پیشرفتهای علمی جوانان ایران کردند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 وزارت اقتصاد اصلاح نظام بانکی و مالیاتی را ول کرده و به پرداخت وام به کارمندان دولت چسبیده است!/ افرادی که زیر خط فقر هستند چه سهمی از این تسهیلات دارند؟
👤 #حسین_صمصامی
🔹 به نظر میرسد تصمیمات اخیر وزیر اقتصاد برای اعطای وام ۵۰ یا ۱۰۰ میلیونی به کارمندان دولت بدون ضامن یا با یک گواهی کسر از حقوق، بدون آسیب شناسی از شرایط اقتصاد کشور اتخاذ شده است.
🔸 اولا این طرح ضمانت اجرایی ندارد و معلوم نیست که اصلا بانکها به دستور وزیر اقتصاد تمکین بکنند یا نه. ثانیا مشکل اصلی اقتصاد کشور هدایت و نظارت بر روی رشد نقدینگی است.
✅ طبق آمارها در سال گذشته تسهیلات دهی بانکها بیشترین تاثیر را بر رشد نقدینگی گذاشته است. مشخص نیست که این تصمیم چه میزان بر افزایش نظارت بانک مرکزی بر تسهیلات دهی بانکها تاثیر میگذارد.
🔹 فرض کنید بانکها به خواست وزارت اقتصاد تمکین کنند و وام بدهند، سوال اینجاست که حقوق بگیران و کارمندان دولت با این وامها چه تاثیری بر اقتصاد کشور میگذارند؟ این تسهیلات قرار است صرف هزینههای جاری کارمندان شود و تاثیری بر بخش تولید نمیگذارد. عموم سرمایه گذاران و تولید کنندگان اصلا کارمند دولت نیستند که بخواهند از این تسهیلات استفاده کنند.
🔸 طبق آمار بانک مرکزی بانکها در ۹ ماهه امسال ۲ هزار هزار میلیارد تومان وام دادند، اما مشخص نیست توزیع این تسهیلات به چه شکل بوده است؟ طبق همین آمار ۶۶.۵ درصد از این تسهیلات صرف سرمایه در گردش بنگاهها شده است، اما اگر این ادعا درست بود باید شاهد یک تحول شگرف در بخش صنعت میبودیم.
✅ این در حالی است که در نیمه اول امسال رشد بخشهای کشاورزی و صنعت به ترتیب منفی ۲ و منفی ۱.۹ درصد بوده و روند آمار روند رشد سرمایه گذاری در کشور هم منفی ۸.۹ درصد بوده است. بنابراین مشخص است که این تسهیلات صرف همان وامهای استمهال شده قبلی شده است.
🔹 تسهیلگری در پرداخت وام اقدام خوبی است ولی باید نظارت کرد که این وامها به صورت هدفمند تخصیص پیدا کند. این که وزارت اقتصاد مسائل مهمی مثل اصلاح نظام بانکی و اصلاح نظام مالیاتی را رها کرده و به پرداخت تسهیلات ۱۰۰ یا ۵۰ میلیون تومانی آن هم برای کارمندان دولت پرداخته است، کمی عجیب به نظر میرسد.
💢 دیروز رهبری به عدم هماهنگی رشد نقدینگی و رشد تولید اشاره کردند. آیا این وامها روی این ناهماهنگی تاثیر میگذارد؟ اصلا چند درصد جامعه میتوانند از این وامها بهرهمند شوند و افراد زیر خط فقر که اغلب کارمند دولت نیستند چه سهمی از این تسهیلات دارند؟
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 فیلمنوشت | خرید سربازی لاکچری میشود؟!
✅ واکنش کاربران فضای مجازی؟
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 جبلی و کولاک تحولات
👤 #محمدصادق_کوشکی
🔹 دی ماه گذشته اغلب شبکه های سیما برای شب یلدا سنگ تمام گذاشتند و حتی بعضی از شبکه ها به همین مناسبت ویژه برنامه های ۷ یا ۸ ساعته ارائه کردند.
🔸 شب دوازدهم بهمن امسال هر چه شبکه های سیما را جستجو کردیم حتی یک برنامه که رنگ و بوی دهه فجر داشته باشد، پیدا نشد که نشد!
✅ این حجم از بی اعتنایی به مهم ترین مناسبت انقلاب اسلامی ( دهه فجر) نشان دهنده بخشی از واقعیتهای تلخ حاکم بر رسانه ملی است. انزوای انقلاب اسلامی و ارزشهای آن و توجه افراطی به برخی مناسبتها مانند جام جهانی فوتبال و قرعه کشی آن یا شب یلدا و......
🔹 مهمترین ماموریت جناب جبلی در ریاست بر صدا و سیما ، ایجاد تحول عمیق در رسانه ملی و بازگرداندن این رسانه به دامان انقلاب اسلامی عنوان شده است.
🔸 در این چند ماهی که از ریاست جبلی بر صدا و سیما می گذرد هنوز هیچ حرکتی که نشانه شروع تحول اساسی در معاونتهای سیما و صدا باشد به چشم نمی خورد و این یعنی ممکن است تحول مورد نظر آقای جبلی آن قدر عمیق باشد که دوره اول ریاست ایشان بر رسانه ملی صرف "برنامه ریزی و مطالعات کارشناسی در مسیر بازشناسی راهبردهای تحول در چهارچوب رسانه و جامعه " شود و عملا هیچ تحولی در بزرگترین و موثرترین رسانه کشور رخ ندهد!
✅ حضرت امام یکی دو ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی با قاطعیت و تندی ، نسبت به وجود نمادهای دوران طاغوت و رواج آنها در جامعه اعتراض کرده و خواستار تغییر این نمادها شدند و این یعنی حتی اگر قرار است تحول در سطح جامعه ای به گستره ایران رخ بدهد ( که نیاز به سالها وقت و تلاش و برنامه دارد) لازم است به نوعی شروع این تحول از همان ابتدا به چشم بیاید تا همگان متوجه جدی بودن تحول و شروع آن شوند.
🔹 آقای جبلی !
هستند افرادی که به عنوان وظیفه شرعی و بدون هیچ چشم داشت مادی برای تحول گام به گام و معقول در صدا و سیما برنامه و ایده دارند . به شرط آن که شما چشم بینا و گوش شنوا داشته باشید و پا را از اتاق ریاست بیرون گذاشته و منتقدان جدی و صاحب نظر رسانه ملی در چند دهه اخیر را به همکاری دعوت کنید.
💢 و ما علینا الا البلاغ المبین
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🎙میکروگفت افسران با دکتر میثم مهرپور، کارشناس مسائل اقتصادی
چرایی تاکید رهبر انقلاب بر موضوع تولید و آسیبشناسی حمایت از تولید داخلی
🔺 چرا حمایت از صنعت خودروسازی و لوازم خانگی بجای افزایش کیفیت، افزایش قیمت را به دنبال داشته؟
🗓سه شنبه ۱۲ بهمن ماه
⏰ساعت ۱۹
در ویس چت کانال تلگرم افسران جوان جنگ نرم👇👇👇👇
@Afsaran_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 قطب نما| تبیین دستاوردها
✅ ما هر جا انقلابی عمل کردیم، عقبماندگی نداشتیم، هر جا از انقلاب کوتاه آمدیم، یک حرکت غیر انقلابی و حرکت ناشی از کسالت و بیتوجّهی انجام دادیم، عقبماندگی به وجود آمد.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 غرب نمیتواند درباره حقوق بشر صحبت کند.
👤 #محمد_مرندی مشاور تیم مذاکرهکننده هستهای
🔹 یا هر دو طرف به توافق برمیگردند، یا هیچ یک از طرفین بر نمیگردند.
✅ غربیها پا روی گلوی مردم ایران گذاشتند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سخنرانی حاج قاسم سلیمانی به مناسبت آغاز دهه فجر
✅ امریکاییها مثل همین روزی که حمایت از آل سعود میکنند؛ اونروز هم همانطور از آل نحس پهلوی میکردند.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 عضو کمیسیون مشترک طرح صیانت از کاربران فضای مجازی: راهاندازی اینترنت ملی با همکاری چین کذب است.
👤 #سیدعلی_یزدیخواه
🔹 طرح صیانت از کاربران فضای مجازی همچنان در معرض بررسی متخصصان و صاحبان کسب و کارهای اینترنتی قرار دارد.
🔸 نظرات اعضای کمیسیون مشترک طرح صیانت با مرکز ملی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و دادستانی، هم پوشانی حداکثری پیدا کرده است.
✅ مواد مندرج در طرح صیانت از 37 ماده به 21 ماده کاهش پیدا کرده است.
🔹 تعیین آییننامههای اجرایی این طرح بر عهده دولت گذاشته شده است.
🔸 امیدواریم طرح صیانت در یک الی دوماه آینده نهایی شود و آن را برای بررسی به شورای نگهبان ارسال کنیم.
💢 راهاندازی اینترنت ملی با همکاری چین، شایعه است؛ درواقع هنوز هیچ قراردادی بین ایران و چین به امضا نرسیده است.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🎙میکروگفت افسران با دکتر میثم مهرپور، کارشناس مسائل اقتصادی
چرایی تاکید رهبر انقلاب بر موضوع تولید و آسیبشناسی حمایت از تولید داخلی
🔺 چرا حمایت از صنعت خودروسازی و لوازم خانگی بجای افزایش کیفیت، افزایش قیمت را به دنبال داشته؟
🗓سه شنبه ۱۲ بهمن ماه
⏰ساعت ۱۹ (بنا به درخواست مخاطبان جهت عدم تداخل با مسابقه تیم ملی، به ساعت ۲۰ تغییر زمان یافت)
در ویس چت کانال تلگرام افسران جوان جنگ نرم👇👇👇👇
@Afsaran_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مسئله سربازی
👤 #محمدصالح_نیکنام
✅ از مسیر پرونده شهروند درجه صفر در مراسم رونمایی از مجمع صنفی حمایتی سرباز.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 واکنش کاربران فضای مجازی به بیانات رهبر انقلاب درباره کیفیت پایین خودروها.
✅ هر چی کیفیت خودروها خوب نیست، در عوض قیمتش خوبه! پراید 200 میلیون!
#اقتصای #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 آنهایی که امروز از ارز ۴۲۰۰ تومانی حمایت میکنند، روزی به سران قوا نامه نوشتند و فساد این نظام ارزی را گوشزد کردند!
👤 #سیدشمسالدین_حسینی، وزیر اسبق اقتصاد و رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس
🔹️ همه در کشور معتقدند نظام تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی با فساد همراه است.
✅ تجربه نشان میدهد نظام ارزی چند نرخی مدیران زیادی را فاسد کرده است.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 واکاوی ابتکار و فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی در تامین امنیت جنوبشرق کشور.
✅ روایتهای شنیده نشده از ابتکار حفر خندق در مرزهای جنوب شرق کشور تا اعطا اماننامه و رونق کشاورزی برای رفع مشکل بیکاری.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 رقابت چه زمانی موجب افزایش کیفیت میشود؟
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 یکی از تجویزهای اقتصاد متعارف برای افزایش کیفیت محصولات، ایجاد رقابت است. میگویند مرزهای تجاری اگر برداشته شود و تولیدکنندگان داخلی و خارجی با یکدیگر رقابت کنند، طبیعتا چون مصرفکنندگان کالای باکیفیت را انتخاب خواهند کرد، تولیدکنندگان یا باید کیفیت را افزایش دهند، یا از بازار خارج شوند.
🔸 منطق حاکم بر این ایده، کاملا صحیح است. اما سوال باید کرد که آیا این معادله که نتیجه رقابت، فشار بازار روی تولیدکننده برای ارتقای کیفیت است، همواره صادق است؟ پاسخ منفی است. رقابت تنها و تنها زمانی منجر به افزایش کیفیت میشود که تمامی تولیدکنندگان دسترسی یکسانی به عوامل تولید- به ویژه فناوری- داشته باشند.
✅ اگر یک تولیدکننده خارجی که دسترسیهای آزاد به فناوری دارد، در رقابت با یک تولیدکننده داخلی محروم از فناوری قرار گیرد، فشار بازار به هیچ وجه موجب ارتقای کیفیت تولید داخلی نخواهد شد. نتیجه این رقابت، حذف تولیدکننده داخلی از بازار و وابستگی کشور به واردات است. چون اینجا دیگر نهتنها کیفیت تحت اختیار و اراده تولیدکننده نیست، بلکه او از فناوری ضروری نیز محروم است. لذا رقابت منجر به کیفیت، زمانی معنی پیدا میکند که تولیدکنندگان رقیب، دسترسی برابر به عوامل تولید داشته باشند.
🔹 کسانی که در شرایط نابرابر، رقابت را تجویز میکنند، به خوبی میدانند که نتیجه این رقابت نابرابر افزایش کیفیت نیست، حذف تولیدکننده داخلی است.
🔸 اینجاست که دولت باید سیاستی هوشمندانه اتخاذ کند. در صنایعی که تولیدکنندگان داخلی و خارجی دسترسی یکسان به فناوری دارند، اجازه رقابت داده شود تا کیفیت افزایش و قیمت کاهش یابد. اما در صنایعی که تولیدکنندگان داخلی از فناوریهای روز محروماند، از محل منابع عمومی برای تحصیل فناوری روز هزینه نماید.
✅ ممکن است کسانی بگویند اشکالی ندارد که صنایعی که در آنها مزیت نداریم، در اثر رقابت تعطیل شود. این یک بحث دیگر است و نباید ریاکارانه تحت پوشش "رقابت برای کیفیت" مطرح شود. در جای دیگر بحث کردهام که بسیاری از مزیتها، طبیعی و خدادادی نیست که بهسادگی بگوئیم نداریم و از آن عبور کنیم.
🔹 مزیت، اکتسابی است و باید برای رسیدن به آن، تلاش کرد چنانکه دیگران تلاش کردهاند. اگر مزیت کسب نکنیم، و در کسب مزیتها از دیگران عقب بمانیم، اساسا کالاهایی برای صادرات و کسب درآمد ارزی نخواهیم داشت که آن ارز را صرف واردات کالاهای با کیفیت خارجی کنیم.
💢 اگر به بند ۳ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توجه کنید، بر "رقابت بین مناطق و استانها" تاکید شده است. چنین رقابتی، بلاتردید منجر به ارتقای کیفیت میشود چرا که دولت در چارچوب مرزهای سرزمینی، میتواند برای تولیدکنندگان داخلی، دسترسی برابری در عوامل تولید فراهم کند.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 رئیس اسبق موساد: برای چین ایران از اسرائیل مهمتر است.
👤 #محمد_ایمانی
🔹 در حالی که دولت آمریکا به دولت بنت بهخاطر موافقت اسرائیل با ادامه سرمایهگذاریهای چین، هشدار میدهد، رئیس پیشین موساد، گفت برای چین، مناسبات با ایران بسیار مهمتر از رابطه با اسرائیل است».
🔸 وبسایت رادیو فردا در گزارشی نوشت: یک مقام ارشد وزارت امور خارجه در دولت بایدن تایید کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، در دیدار با وزیر خارجه اسرائیل، در مورد خطرات ناشی از همکاریهای اسرائیل و چین، با صراحت سخن میگوید و ادامه همکاری و سرمایهگذاری چینیها در اسرائیل را خطری مشترک برای منافع ملی آمریکا و اسرائیل میداند.
✅ به نوشته روزنامه جروزالم پست، مقامات دولت جو بایدن به تازگی نیز با ایال خولاطا، مشاور امنیت ملی دولت اسرائیل که به واشنگتن سفر کرده بود، درباره همکاریها با چینی سخن گفتهاند. اما مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا کردند که نگرانیهای دولت بایدن درخصوص برخی مسائل خاص در همکاری اسرائیل و چین، کماکان باقی مانده است.
🔹 به نوشته رسانههای اسرائیل، هرچند امارات نیز با چین همکاری گسترده دارد و از جمله از فناوری چینی هوآوی در سیستم ارتباطی خود استفاده میکند، اما سرمایهگذاری و همکاری چین و اسرائیل، بیشتر باعث نگرانی آمریکا است.
🔸 مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت که آمریکا چین را بهعنوان رقیبی میبیند که نظم مبتنی بر قوانین جاری بینالملل را به چالش میکشد.
✅ در بهار سال ۲۰۲۰، مایک پمپئو، وزیر خارجه وقت آمریکا، در سفر به اسرائیل، به دولت بنیامین نتانیاهو خبر داد که واشنگتن فشار بر چین را گسترش خواهد داد. رسانههای اسرائیل در آن زمان گفته بودند که این کشور در نزاع و رقابت سخت میان آمریکا و چین گرفتار شده، اما عملاً سیاست اسرائیل در قبال چین تغییری نکرد.
🔹 در پی تغییر دولت در اسرائیل نیز، هرچند دولت نفتالی بنت کمیسیونی در وزارت دارایی برای نظارت بر سرمایهگذاریهای چین در اسرائیل برپا کرد و اندکی احتیاط بیشتر در قبال نزدیکی به چین نشان داد، اما عملاً چین کماکان سومین شریک بزرگ تجاری اسرائیل است.
🔸 رادیو فردا در پایان نوشت: برخی از مقامات ارشد امنیتی پیشین اسرائیل سرمایهگذاریهای کلان چین در اسرائیل را «خطر»، بهویژه در ارتباط با ایران، توصیف کردهاند.
💢 افرائیم هالوی، رئیس پیشین موساد، گفته است که کنترل چین در زمینههای راهبردی، مانند زیربناهای ملی، شرکتهای تولید غذا و تشکیلات مالی اسرائیل، به توان اسرائیل در مقابله با ایران لطمه خواهد زد زیرا «برای چین مناسبات با ایران بسیار مهمتر از رابطه با اسرائیل است». چین و جمهوری اسلامی ایران نیز به تازگی قرارداد ۲۵ ساله همکاریهای گسترده خود را نهایی کردند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 دولت بنگاهدار یا دولت سیاستگذار؟!
👤 #یعقوب_ربیعی
🔹 مؤلفههای بسیاری را از وضعیت صنایع در دهه ۹۰ میتوان استخراج نمود که باعث شده است تا دیروز رهبر معظم انقلاب بگویند حقاً و انصافاً خرسندکننده نیست؛ از سرگردانی در راهبرد صنایع تا قوانین بیثبات و مقررات غیرقابلپیشبینی، از دوران انتظار برای رفع تحریم تا شرطی شدن اقتصاد و صنعت به تکانههای گاهوبیگاه سیاسی و بینالمللی.
🔸 اما سؤال این است که راهکار پایان دادن به این مشکلات صنعت سوز و اقتصاد برافکن چیست؟
✅ پاسخ: راهکار مشخص است؛تدوین نقشه راهبردی صنعت کشور .
🔹 لذا در این زمینه چند نکته باید مد نظر باشد:
1️⃣ نبود راهبرد و نقشه راه در صنعت ایران عامل اصلی خردهفروشی، خام فروشی، فعالیت جزیرهای، آسیبپذیری از تکانههای سیاسی و بینالمللی و ... است.
2️⃣ علت رشد کشـورهایی چون کره جنوبی، مالـزی، چین و ... برنامهریـزی و سیاسـتگذاریهای مناسـب جهـت تولیـد کالاهای بـا ارزشافزوده بـالا و بیشینهسازی اقتصادي، بر زنجيره ارزش داخلي بوده است.
3️⃣ دولت زمانی میتواند در این حوزه موفق جلوه کند که از نقش بنگاهداری به توانمندساز، پشتیبانیکننده، هماهنگکننده، پایشگر و هدایتگر، تغییر مسیر دهد.
4️⃣ اگـر قوه مجریه سیاستگذار قوی باشـد، نتایـج آن میتواند بـه حصـول منافـع فراگیـر ملـی، بهبـود فضـای کسبوکار، رونـق اقتصـادی و درنهایت افزایـش رفـاه اجتماعی بینجامد.
5️⃣ تدوین یک نقشه راهبردی برای صنعت میتواند موجب ارتقاي سطح كيفيت محصولات در سطح جهاني، دستيابي به دانش فني و فناوريهاي جديد، حداكثر استفاده از توان داخلي، ارتقاي بهرهوري و ... گردد.
6️⃣ لذا اصلی ترین وظیفه دولت جدید تدوین همین نقشه راهبردی است تا گره از پای افسران دفاع مقدس تولید بگشاید.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چه کسانی و با چه اهدافی، جوانان نخبه و حتی مردم عادی را ترغیب و تحریک به مهاجرت میکنند؟
👤 #محمد_عبداللهی
🔹 تشویق به مهاجرت سه ضلع اصلی دارد:
1️⃣ کارگزاران و دستگاه های حکومتی ناکارآمد، فاسد و طیف گسترده ای از ساختارهای معیوب که در کشور وجود دارد، به طور مثال، وزارت آموزش و پرورشی که خروجی آن، جوانان ۱۸ ساله فاقد مهارت های کارآمد است.
🔸 چرا که «متخصص بودن در یک مهارت» خودبخود منجر به ایجاد شغل و وضع اقتصادی مطلوب میشود. وزارت اقتصاد که قادر به حفظ ثبات اقتصادی کشور نیست، وزارت امور خارجه در دیپلماسی اقتصادی ضعیف است و قادر به گره زدن بازار اقتصادی کشور را به بازار منطقه ای و جهانی نیست و در ورود ثروت به کشور درمانده و محجور است.
✅ وزارت صنایع و کشاورزی و علوم که قادر به تنظیم و تصحیح عملکرد بازار علمی و بازار کاری کشور نیستند. دانشگاه و بنیاد و کانون نخبگان آینده را برای جوانان با عدم بازبینی اساسنامه ها و عدم رسیدگی به ضعفهای خود، تیره و تار میسازد. کارمند ساده سازمانی و یا اداره ای که ارباب رجوع را تحقیر و کرامت انسانی او را مخدوش میکند و با این عمل احساس تحقیر، تبعیض و خشم در یک فرد به وجود میآورد و..
2️⃣ تشویق به مهاجرت، رسانه ها هستند. فراوانی اخبار منفی، تنش زا و ناامید کننده، (از افزایش مداوم قیمتها تا خبر مرگ و میر و زورگیری و دزدی و قتل خانوادگی و سیل و زلزله و قتل عام پرندگان)، حجم گسترده تبلیغات و سیاهنمایی از زندگی در ایران (چه در قالب طنز و جوک چه در مقایسه فانتزیک ایران با دیگر کشورها) ذره ذره و آرام آرام، ایران را کشوری سیاه، ناامن و نامطلوب در ذهن عموم جامعه تصویرسازی میکنند و تاب آوری و صبر و تحمل اجتماعی را مخدوش می نمایند.
🔹 درحالیکه هنر رسانه این است که اول، تصویری مثبت، زیبا، و منحصربفرد از ایران در افکار داخلی و سپس خارجی ایجاد کند. انتظاری از از رسانه های بیرونی که سرمنشا اخبار ناگوار هستند و مشهورند که حتی یک خبر خوش و شاد از ایران مخابره نمیکنند، نیست.
🔸 و یا حتی توقع داشتن از پر مخاطب ترین کمدین و سلبریتی های ایرانی که در بازی لایک و فیوی اینستاگرام ترجیح میدهند با اخبار منفی و حوادث ناگوار جلب توجه کنند، اشتباه است. اما رسانه ملی (صدا و سیما) و رسانه های دلسوز وطنی (نظیر عمار و امثالهم) تا چه حدی در تلاش هستند تا سیمای جذاب و شوق انگیزی از وطن ارائه داده و احساسات وطن پرستانه را در دل مردم برانگیرند؟ بسیار اندک.
3️⃣ تشویق به مهاجرت، رویش بی رویه موسسات مهاجرت هستند. بیش از ۸۰۰۰ سایت و صفحه و موسسه که «تشویق به مهاجرت» کسب و کار آنهاست، به صورت دائم در حال تبلیغ مهاجرت هستند و با ارائه تصویری فانتزی از کشورهای مقصد، تجارت پرسودی را به هم زده اند.
💢 محتوای صفحات مجازی و یا سایتهای این موسسات چیزی نیست جز تبلیغات گسترده خرید خانه و ویلا در ترکیه و امارات و تشویق به گرفتن بورسیه تحصیلی و شغلی کانادا و آلمان و کشورهای عربی. کار این موسسات تبلیغات بی رویه و بدون حد و مرز مهاجرت است بدون اینکه از معایب و مضرات و آسیب های مهاجرت و محدودیت های کشورهای مقصد سخن بگویند.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا امروز مردم انقلابی تر از ۵۷ اند؟!
👤 #محسن_مهدیان
🔹 حضرت امام فرمودند مردم ایران در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عصر رسول الله و و کوفه و عراق در عهد امیرالمومنین وحسین بن علی است.
🔸 امام تعارف نداشتند. فقیه عارف نیز اهل اغراق نیست. حرف ذوقی و شطحیات نیز نمی گوید. حقیقی می دیدند که فرمودند :"با جرات مدعی ام...ملتی مثل ملت ایران در تاریخ ثبت نشده است."
✅ اما چه دیدند؟ چرا چنین گفتند؟
پاسخ ساده است. هرچند همین پاسخ ساده را بعد از چهل سال هنوز نتوانستیم دقیق تبیین کنیم. پاسخ اینست که انقلاب 57 برآمده از یک انقلاب درونی بود. برآمده از تحول. ابتدا انقلاب انفسی صورت گرفت و بعد انقلاب آفاقی. انقلاب درونی مردم بود که انقلاب سیاسی 57 را رقم زد.
🔹 زمان امیرالمومنین مردم بیعت کردند چون از ظلم و ستم گریزان بودند. اما تاب عدالت علی نیز نداشتند. لذا امام فرمود: علی را رها کنید و دنبال دیگری روید. ... فرمود من فردای جامعه شما را می بینم با چهره متلون.
🔸 اما مردم ایران ابتدا قیام درونی کردند. عزت نفس یافتند و احساس کرامت درونی پیدا کردند. ارزش های انقلاب و مطالبه عدالت و آزادی بر اساس این تحول درونی شان شکل گرفت. اینچنین شد که در تاریخ جلوه کردند.
✅ اما غرض اینجا نیست. این مقدمه را مرور کردم تا این ادعا که: مردم امروز ما از بهمن 57 انقلابی تر اند.
🔹 انقلابی گری چیست؟ مردم در بهمن 57 برای تحقق آرمان ها قیام کردند. اما خواستن یک مرحله است و ایستادن و چهل سال برایش هزینه دادن بسیار فراتر. مردم آنچه را در بهمن 57 تاسیس کردند امروز تثبیت کردند. تثبیت به مراتب فراتر از تاسیس است.
🔸 انقلابی گری را باید در نسبت مقاومت و ایستادگی دید. نباید در شاخص های ظاهری متوقف شد. رشد معنویت را باید در میزان مقاومت مردم مقابل هجمه های اهریمنی دید. این شاخصی است که اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد و عده ای ظاهرگرا، معنویت و انقلابی گری را ایستا و نقطه ای ارزیابی می کنند.
✅ تحلیل نقطه ای یعنی مقایسه امروز با سال 57 بدون اینکه شرایط جامعه تحلیل شود. اساسا تقوای جامعه را باید در حرکت تحلیل کرد. مثل شناگری که خلاف جریان آب حرکت می کند.
💢 برای اینکه تقوا را تحلیل کنیم باید شرایط و هجمه دشمن و قدرت شیطان را هم در نظر گرفت. امروز مردم به مراتب انقلابی ترند چون تحول درونی سال 57 را با مقاومت و ایستادگی حفظ کردند و توسعه دادند و در جان شان تثبیت کردند. این قدرت دیگر شکستنی نیست. این دارایی را نباید دست کم گرفت.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 موانع تحول در صنعت خودرو
👤 #علی_محمدی
🔹 سئوالی که پس از بیانات رهبر انقلاب در روز یکشنبه (۱۰ بهمنماه) مورد توجه رسانه ها قرار گرفته این است که چرا با وجود نیروی فنی ماهر، بازار مصرف، وجود مواد اولیه در کشور، داشتن نقدینگی و ۱۲۰۰ بنگاه قطعه ساز، در بحث خودرو با مشکلات فعلی مواجهیم؟ خروج خودروسازان از شرایط فعلی نیازمند تغییر در ۴ حوزه است:
1️⃣ حوزه سیاستگذاری: ریشه اصلی آشفتگی این صنعت، وجود ۲۰ نهاد سیاستگذار و متکثر است که بعضاً قوانین و سیاستهای ضد هم مصوب میکنند و علاوه بر هدر رفت منابع، با دخالتهای دستوری، صنعت خودرو را قبضه کردهاند.
2️⃣ حوزه تولید: انحصار شرکتهای خودروسازی، عدم رقابتپذیری و دولتی بودن، ازجمله عوامل مهم در عدم بهبود کیفیت تولید است. البته هزینه بالای تولید و عدم بهرهوری برای کاهش هزینهها (وجود ۲۵ هزار کارگر مازاد در سایپا و ایرانخودرو) نیز باعث هدر رفت منابع این صنعت شده است.
3️⃣ حوزه توزیع: بخش توزیع در صنعت خودروسازی بسیار گسترده و حجیمتر از بخش تولید است. نبود سیستم مناسب برای نظارت و کنترل بر معاملات خودرو در بازار است که سوداگری و تضعیف بخش تولید را حاصل ساخته است.
4️⃣ مشکل چهارم که به خودروسازها ارتباط کمتری دارد ولی برای آنها چالش آفرین شده است، مربوط میشود به تورم بالا و کاهش ارزش ریال در کشور؛ این چالش ریشهای در اقتصاد ایران، خودرو را تبدیل به یک کالای سرمایهای کرده و تقاضای کاذب در جامعه به وجود آورده است، بهطوریکه ثبتنام میلیونی برای خودرو در کشور، نه صرفاً بهواسطه نیاز به آن، بلکه عمدتاً به دلیل حاشیه سودی است که از قِبَل آن عاید خریدار خودرو میشود.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 ائتلاف بانیان وضع موجود علیه دولت
💬 #روزنامه_ایران
🔹 محمود علیزاده طباطبایی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و وکیل خانوادگی خانواده آیتالله هاشمی در گفتوگو با خبرگزاری برنا اعلام کرده اخیراً حسن روحانی با محمد خاتمی، ناطق نوری، اسحاق جهانگیری، محمدرضا باهنر، محسن هاشمی و علی لاریجانی دیدار کرده است.
🔸 وی مدعی شد این جلسات به منظور «احیای جمهوریت نظام» از جمله بررسی علل کاهش مشارکت سیاسی مردم تشکیل شده و هدف آن بازسازی احزاب اصلاحطلب است اما شواهد امر نشان میدهد بانیان وضع موجود قصد دارند با تشکیل اتاقهای فکر عملیات روانی و تکیه بر فضای مجازی با هدف تخریب دولت سیزدهم، راهی برای بازگشت خود به صحنه سیاسی کشور بیابند و مجدداً در را بر همان پاشنه قبلی بچرخانند.
✅ میدانداری رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم که میراث رکود سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و همـچنین افزایش بیسابقه تحریمهای خارجی را برای کشور به جای گذاشته است مانند یک شوخی تلخ سیاسی است.
🔹 از سویی دیگر حضور چهرههایی نظیر محمد خاتمی در این جلسات که سابقه و مدیریت اقدام علیه جمهوریت را در سال 88 دارد آن هم به منظور احیای جمهوریت نظام! از طنزهای تلخ روزگار است.
🔸 نگاهی به چالشهای رسانهای علیه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور نشان میدهد که رسانههای زنجیرهای چگونه به دنبال آن هستند تا دستاوردها را نقطه ضعف نشان بدهند.
✅ پروژه انتصابات فامیلی از همین قسم است؛ همان کسانی که روزگاری کشور را فامیلی اداره میکردند، امروز با دروغ و تهمت میخواهند خاطره بد مردم از «خاندان هاشمی» و «خاندان لاریجانی» و «حسین فریدون» را به اسم این دولت نیز تمام کنند.
🔹 نمونه دیگر این پروژهها، حمله و هتک حرمت رئیس جمهور پس از سفر موفق روسیه بود. کسانی که همچون آقای لاریجانی پس از دوازده سال بالانشینی در مجلس، در ایام انتخابات اخیر و پیش از رد صلاحیت توانایی ملت ایران را در «تهاتر پوست بز» میدیدند، طبیعتاً از شکستن رکود دیپلماسی در این دولت خوشحال نشدند.
🔸 این بازی تمام شده است؛ بازی «فامیلبازی»، کار نکردن به بهانه تحریم و FATF، بازی با جان مردم در عدم تلاش برای واردات واکسن، بازی با انگیزه جوانان در عدم ساخت مسکن، بازی غربپرستی و نگاه به خارج، بازی «نمیتوانیم نفت بفروشیم»، بازی احوالپرسی از کارگران از داخل ماشین خارجی شاسی بلند، بازی «بروید به جهنم»، بازی «دختر مظلوم وزیر»، بازی «جیسون رضائیان و طعم آدامس رئیس جمهور» و همه بازیهایی که به نام اعتدال و میانهروی ملت ایران را بازی میداد، تمام شده است.
✅ امروز دیگر درآمد فروش نفت ایران به زمانی برگشته است که برجام نتوانست به آن نقطه برسد؛ واکسن آنچنان در اختیار مردم قرار گرفته که کار به خواهش از مردم برای تزریق واکسن رسیده است؛ دیپلماسی غربگرا به توازن رسیده و همزمان با مذاکره با غرب در حال توافق راهبردی با شرق هستیم؛ کشورهای عربی به ایران میآیند
💢 امروز این مردم هستند که میگویند ما به عقب برنمیگردیم؛ چرا که آنهایی هم که بهواسطه دلخوری از عملکرد تأیید صلاحیتشدگان انتخابات 92 و 96، با صندوق رأی قهر کردند بهخوبی لمس میکنند که رئیس جمهور با رئیس جمهور «فرق میکند».
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 سیاست خاندوزی اتفاق جدیدی را در تخصیص وام رقم نزده/ وزارت اقتصاد فقط عطش مردم را برای تخصیص وام بالا برده است.
👤 #رسول_بخشیدستجردی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان
🔹 در خصوص طرح وزارت اقتصاد برای پرداخت وام ۵۰ یا ۱۰۰ میلیونی بدون ضامن اظهار کرد: برای بررسی این طرح باید ابتدا به موضوع خلق پول پرداخته شود و سپس در خصوص تخصیص پول بحث کنیم.
🔸 به نظر من باید جلوی خلق پول گرفته شود. دولت هم در نظر دارد جلوی رشد نقدینگی و پایه پولی را بگیرد. بنابراین اتفاقا سیاست دولت در خلاف نظر آن چیزی است که آقای خاندوزی در روزهای اخیر اعلام کرده است.
✅ کارشناسان اقتصادی دولت اتفاقا به دنبال این هستند بانکها کمتر وام بدهند تا از این طریق جلوی رشد نقدینگی گرفته شود. سیاستی هم که در مورد وام بدون ضامن اعلام شده باعث تخصیص بیشتر وام بین مردم نمیشود و در واقع همان افرادی که قبلا وام میگرفتند میتوانند وام بگیرند و اتفاقی جدیدی رخ نداده است.
🔹 مشکل سیاست وزارت اقتصاد این است که در شرایطی که سیاست دولت کنترل نقدینگی است، این وزارتخانه با گرای اشتباه به جامعه عطش وام گرفتن را در میان مردم بالا میبرد و همین بالا رفتن عطش و در نهایت نرسیدن به وام در مردم سرخوردگی ایجاد میکند.
🔸 وقتی رشد نقدینگی زیاد است و دولت عرضه وام را برای مدیریت آن کاهش بدهد، چون عطش دریافت وام بالاست، عرضه وام کمتر از تقاضا میشود و در نهایت با کاهش گردش پول در جامعه مواجه میشویم.
✅ کاهش گردش پول در جامعه رکود را تشدید کرده و تسهیلات گیرندگان قبلی بانکها را برای بازپرداخت تسهیلات با مشکل مواجه میکنند. این سیاست دقیقا اقتصاد کشور را در دوره رکود دولت اول آقای روحانی قرار میدهد.
🔹 متاسفانه بسیاری از کارشناسان اقتصادی دولت، اقتصاد پولی و سیر تحول پول را نمیشناسند. سیاست اعتبار سنجی برای اعطای وام و حذف وثیقه و ضامن، وامها را به سمت کارآفرینانی میبرد که از رانت برخوردارند. در واقع این سیاست نوعی توزیع گسترده وام است و مانند تسهیلات تکلیفی دولت به بانکها عمل میکند.
🔸 بانکها به کسانی وام میدهند که بتوانند اقساط آنها بعلاوه سود مورد نظرشان برگردانند. وقتی بانکها مجبور باشند به پروژههای خاصی وام بدهند مانند این میماند که آب را مجبور کنیم که سربالایی برود.
💢 در شرایط فعلی تنها از راه دلالی و سفته بازی میتوان به ثروت رسید بنابراین همین افراد قلیل سفته باز میتوانند وام بگیرند و طبیعی است که اکثریت مردم از گرفتن وام محروم باشند. ما نباید به دلیل رونق سفته بازی در کشور ذات بانکداری را نادیده بگیریم.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 بزَک پهلوی ....
👤 #حسین_اسلامی
🔹 مشکلات معیشتی مردم را که ناشی از تروریسم اقتصادی غرب است، دستاویز تحریف واقعیتها را قرار داده و با پمپاژِ دروغ سیاهترین دوران حکمرانیِ تاریخ ایران را در افکار عمومی بَزَک میکنند...
🔸 در دوران استبداد رضا پهلوی حدود ۲۰۰ نفر شاعر و روشنفکر کشته شد. تنها در فاجعه گوهرشاد ۱۵۰۰ نفر را قتلعام کردند. در دورانِ پهلویِ پسر، دستگاه جهنمیِ ساواک را درست کردند. بیش از ۶ هزار نفر را در طول سالیان انقلاب کشتند؛ از کشتار ۱۷ شهریور تا هشتم بهمن ۵۷، حالا این قومِ سفّاک جنایت پیشه دم از آزادیِ ایران میزنند...
✅ سلطنت پهلوی به شکل تهوّع آوری وابسته بود. به قولِ مصدّق می گفت: سلسله پهلوی مخلوق سیاست انگلیس است». رضا پهلوی با اراده انگلستان شاه شد و با اشاره انگلستان از شاهی خلع شد. حتی یک روز هم مقابل نیروهای متفقین مقاومت نکرد.
🔹 بعد از کودتای ۲۸ مرداد محمدرضا پهلوی شده بود گندهنوکرِ آمریکا. شاه به بیش از ۶۰ هزار مستشار آمریکایی حقوقهای نجومی (چند ده برابر حقوق افسران ایرانی) می داد همراه با مصونیت قضایی (قانون کاپیتولاسیون) و تمام تصمیمات مدیریتی مهم کشور با اجازه آنها گرفته می شد... اسدالله علم در خاطراتش می نویسد: آمریکا تجهیزات نظامی را چند برابر قیمت به شاه می فروخت تازه شرط هم می گذاشت که فلان شخص باید وزیر فلان وزارتخانه باشد و فرمانده فلان یگان ارتش باشد.... شاهِ بیچاره با ناراحتی به مادرش گفته بود: آمریکاییها هواپیماهایِ ما را بدون هماهنگی من به ویتنام بُرده و آنجا را بمباران می کنند و به منِ شاهِ مملکت خبر ندادند... خلاصه شاهِ ایران گاو شیرده آمریکا در منطقه خاورمیانه بود. همان نقشی که امروز عربستان سعودی بر عهده دارد....
🔸 بحرین، دشت ناامید با مساحت ۳۰۰۰کیلومتر (سرچشمههای هیرمند در آنجا بود)، بخش هایی از اروند رود (که بعدها بهانه صدام برای حمله به ایران شد) ، ارتفاعات آرارات و... در دوران حکومتِ شومِ این پدر و پسر از ایران جدا شد.
✅ از فساد اقتصادی پهلویها چه بگوییم؟! رضا میرپنج که زمانی نگهبان اصطبل سفیر هلند بود بعد از رسیدن به سلطنت شده بود بزرگترین ملّاک و ثروتمندترین فرد ایرانی. پهلویِ غاصب ۲۱۶۷ از روستاهای کشور را به نام خود سند زده بود..... در کثیف بودن خانواده پهلوی همین بس که اشرف پهلوی سردسته مافیای ترانزیت مواد مخدر در ایران بود.... اینها را اضافه کنید به آمار بانک جهانی که می گوید: در سال ۱۳۵۶ آمار فقر مطلق ۴۶ درصد بوده است یعنی نصف مردم ایران زیر خط فقر بودهاند....
💢 تمام جرمِ انقلاب اسلامی این بود که زد زیر میز بازیِ آمریکا در منطقه غرب آسیا؛ در دهه ۵۰ انقلاب ایران آمریکاییها را از ایران بیرون ریخت و حالا هم مشغول بیرون ریختنِ آنها از منطقه غرب آسیا است. ایرانیها حالا دوباره در حال تشکیل دوباره امپراطوری پارسی هستند و حوزه نفوذ ایران تا مرزهای مدیترانه رسیده است....
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab