🔻نامش علی(ع) و مقامش اعلی
✍️ #صالح_جهانبین
🔺تا رسول خدا در قید حیات بود، همچون سربازی فداکار گرد او میگردید، خورشید رسالت در مدار خود باوفاتر از او ندید. اخلاص خویش را تا بدانجا رساند که خدا ضربتش در میدان جنگ را از عبادت جن و انس برتر اعلام کرد. برای دفاع از دین خدا هیچ واهمه نداشت، تا آنجا میجنگید که همسرش زهرا(س) پس از جنگ هر زخم را میبست، زخمی دیگر سر باز میکرد. چشمان آیت بینش لحظه به لحظه آیات الهی را شکار میکرد و از هر نشانه بهانهای برای تقرب خود به خدا میساخت.
از همان کودکی مدافع سرسخت پیامبر بود، تا آنجا که در کوچهها خود را سپر پیامبر میکرد و طعم سنگ و خار به جان میخرید تا جان گرامی پیامبر کمتر در معرض آسیب قرار داشته باشد.
در میدان نبرد چون کوه استوار و در میدان عبادت چون فرزند از دست داده میگریست.
در امر حکمت سرمنشاء علم و در ترجمان قران تفسیر عینی آن بود. حاکمیت را ابزار تقرب به خدا و سعادت جمعی جامعه میدید، قدرت را تنها برای بسط عدل، احیای توحید و احقاق حق اعمال میکرد. در بیت المال بستگان خویش را همانقدر شریک میدانست که دیگر آحاد جامعه اسلامی را، تا آنجا که برادرش تاب چنین عدالتی نیاورد و به دامان معاویه شتافت، تا شاید مشکلش را حل کند.
هر روز صبح هنگام رسیدن به خزانه به طلاها و نقرهها مینگریست و با آنها صحبت میکرد: دور شوید ای طلا و نقرهها که شما هیچ در چشم فرزند ابوطالب نیایید.
سرچشمه عدالتش دامان دخترش را هم گرفت، تا آنجا که وقتی فهمید از بیت المال گردنبندی به امانت برده او را فراخواند و بانگ زد: به خدا قسم که اگر غیر از امانت برده بودی همچون دیگر عاصیان با تو برخورد میکردم.
🔺 آدمی وقتی میبینید دشمن قسم خورده او معاویه، در مقام تعریف از شخصیت علی(ع) چنین میگوید که: "هان، دیگر مادری پیدا میشود که همچون علی بزاید؟ زمین دیگر همچون او به خود نخواهد دید." زبانش از توصیف علی بند خواهد آمد. تنها میماند حرف دلی از شاعر محترم جناب آقای سهرابی که حال دل محبین را چنین قلم میزند: یا رب کجاست حیدر کرار من کجاست/ ویران شدم به عشق ِتو، معمار من کجاست/ با من ندارباش بگو دار من کجاست/آن نخل آرزوی ثمردار من کجاست/ در کربلا بکار برایم تو دار را
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد
✍️ #حمید_خوشآیند
🔹 روسیه نسبت به محیط پیرامونی خود به ویژه مرزهای غربیاش به شدت #حساس است. جلوگیری از #گسترش_ناتو_به_شرق و ممانعت از استقرار آن در مرزهای غربی روسیه، یکی از بندهای اولویتدار و مهم دکترینهای امنیت ملی و اصول سیاست خارجی روسیه در دوران پساشوروی است.
🔹 این درحالی است که آمریکا سالهاست در تلاش برای گسترش ناتو به سمت مرزهای غربی روسیه است و از آن به عنوان یک #ابزار کمهزینه برای بر هم زدن #آرامش روسها بهره برده است.
🔹 برخلاف #فضاسازی آمریکا و کشورهای اروپایی روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد. روسها هنوز #برگ_برندههای زیادی برای اعمال فشار و تغییر روند بازی در حوزه اوکراین دارند که از حمله نظامی کمهزینهتر و پرسودتر است.
🔹 حدود ۳۰ درصد شهروندان اوکراینی روستبار هستند و خود را متعهد به زبان و سنن و فرهنگ روسی میدانند. این جمعیت که روسیه از #نفوذ قابل توجهی در میان آنها برخوردار است، بیشتر در مناطقی زندگی میکنند که مراکز مهم #صنعتی و #تولیدی اوکراین در آنجا متمرکز است و بخش مهمی از درآمد اوکراین نیز از مناطق مزبور تامین میشود.
🔹 تمام تنش موجود بر سر اوکراین بر سر بحث گسترش ناتو به سمت مرزهای غربی روسیه است. براساس اساسنامه ناتو، کشورهایی که با همسایگان خود تنش دارند نمیتوانند عضو ناتو شوند. تنشزایی روسیه در حوزه اوکراین یک #رفتار_هوشمندانه برای جلوگیری از عضویت اوکراین در ناتو است. تنش در اوکراین و شرق اروپا به نفع روسیه است.
🔹 اینکه روسها در روزهای اخیر بیش از ۱۰۰ هزار نفر سرباز همراه با تجهیزات سنگین در مرزهای اوکراین مستقر کردهاند، #نمایش_قدرت است. نمایش قدرت بعضاً همان کاری را میکند که حمله نظامی میکند. با این تفاوت که نه تیری شلیک شده و نه سربازی کشته میشود.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینیم: تبیین حقایق در کلام اميرالمؤمنين
رهبر معظم انقلاب:
🔸«تبیین»؛ حقایق را برای مردم بیان میکرد؛ شما خطبههای نهجالبلاغه را نگاه کنید، بسیاری از آنها تبیین واقعیّاتی است که در جامعهی آن روز وجود داشته -چه خطبههای حضرت، چه نامههای حضرت- بخشی از نهجالبلاغه خطبهها است، بخشی نامهها است؛ آن نامهها غالباً نامهی به کسانی است که حضرت به آنها اعتراضی دارد؛ یا دشمنانند مثل معاویه و امثال اینها، یا عمّال خود آن حضرتند که حضرت به آنها ایراد دارد؛ غالباً اینجوری است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ خط شکن ... مانند پدر
✍️ #محمد_ایمانی
علی(ع) اگر اصرار نمیکرد، که بر قبیل ولید ابن عقبه ابن ابیمعیط (والی کوفه و برادر رضاعی خلیفه سوم) به خاطر شرابخواری، حد الهی را جاری سازد یا بیتالمال به غارت رفته را از امثال مروان و ولید بازپس بگیرد یا از ریختن بیتالمال در آغوش بیعت کنندگانی چون زبیر و طلحه امتناع نمیکرد، لابد کار به فتنه و جنگ جمل نمیکشید. میگفتند دشمنتراشی نکن. اما در چنان رویکردی او دیگر امیر مؤمنان و پناه پابرهنگان نبود، که فرمود «آیا به این بسنده کنم که گویندامیر مؤمنان است و در ناگوارهای روزگار، شریک و اسوهای برای مردم ضعیف نباشم و مانند چهارپایان سپری کنم؛ در چنان حالتی چشم علی روشن باد که بخواهد به شیوه چرندگان زندگی کند»!
🔺این چنین بود که به اصرار، مجازات الهی را بر ولید جاری کرد حال آن که میفرمود «قریش بعد از این من را جلاد خواهد خواند». قاطعیت بر سر احکام الهی و حقوق عمومی، هزینه داشت و ترور شخصیت و متهم شدن به خشونت و جلادی و سختگیری و سیاستنشناسی و بیذکاوتی و حتی جنایت و ترور (دروغ کشتن خلیفه!) کمترین آن بود. اما او مصداق اتمّ این آیه الهی بود که «یا ایهاالذین آمنوا من یرتدّ منکم عن دینه فسوف یأتیالله بقوم یحبّهم و یحبّونه، اذلهًْ علیالمؤمنین اعزهًْ علیالکافرین یجاهدون فیسبیل و لایخافون لومهًْ لائم... از سرزنش ملامتگران نمیهراسند» (آیه 54 سوره مائده).
🔺بنابراین نه در برابر انقلابیهای اشرافیتزده و امتیازطلبی مانند طلحه و زبیر مجامله کرد، نه با امویان و آل ابوسفیان، و نه با جماعت خوارجی که ادعای انقلابیگری داشتند اما با واسطه در خدمت اردوگاه شام درآمده بودند و اصرار بر بغی و محاربه و فساد فیالارض داشتند؛ چند هزار نفر از این خروج کنندگان علیه حاکمیت را در نبرد نهروان به هلاکت رساند؛ و فرمود «چشم فتنه را از حدقه درآوردم و جز من کسی نمیتوانست».
🔺فرزندان صالح باید خصائل پدر را در دو موقعیت متضاد رحمت و شدت به ارث برده باشند؛ باید که خطشکن و جو شکن و پر از امید و ایمان و انگیزه باشند. بعد از نبرد نهروان بود که فرمود «فقُمتُ بالامرحین فشلوا و تَطلّعتُ و حین تَقَبُّعوا... به اقامه امرالهی برخاستم، زمانی که دیگران فشل شدند. هنگامی که مردم از ترس پنهان میشدند، من خود را آشکار کردم. و زمانی که به لکنت افتاده بودند، سخن گفتم. و هنگامی که از حرکت بازمانده بودند، به نور الهی حرکت کردم... مانند کوهی که طوفانها او را به حرکت درنیاورد» (خطبه 37 نهجالبلاغه).
🔺به اعتبار تشخیص و به میدان آمدن و ضربت بهنگام علیعلیهالسلام در روزسخت احزاب، آیه نازل شد که «خداوند کافران را با تمام خشمشان باز گرداند بیآنکه خبری عایدشان شود و مؤمنان را از جنگ (حتمی) بینیاز کرد» و همین باید تبدیل به الگوی سبک زندگی حزباللهی و انقلابی در روزگار خطیر امروز شود؛ بصیرت، شجاعت و خطشکنی.
... السلام علیک یا ولیالاولیاء. السلام علیک یا سید الشهداء. السلام علیک یا آیتالله العظمی... السلام علیک یا امیرالمؤمنین... السلام علیک یا من کفی الله المؤمنین القتال به یوم الاحزاب... پدر مهربان امت: سلام! تولدت و روزت مبارک!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 واگذاری مشکوک پالایشگاه به مدیر عامل شرکت لبنیاتی !
✍️ #بیداری_ملت عنوان کرد:
🔹دومین پالایشگاه قدیمی ایران که تا سال 93 با 66 میلیارد تومان سوددهی در حال فعالیت بود در بین سال های 93 تا 95 با اقدامات مشکوک سازمان خصوصی سازی به زیان 65 میلیاردی رسید و قرار شد به بخش خصوصی واگذار شود اما در کمال ناباوری ، پالایشگاه کرمانشاه که چند هزار میلیارد ارزش داشت به قیمت 210 میلیارد به مدیر عامل یک شرکت لبنیاتی که هیچ تخصصی در زمینه نفت نداشت واگذار گردید ! مبارزه با تحریم داخلی مهم تر از تحریم های خارجی است .
🔹 هادی درویشوند فعال صنعت لبنیات پس از تصاحب پالایشگاه از طرق مختلفی مانند تغییر نام و شرح وظایف سابق شرکت خود تلاش کرد حضور خود بعنوان یک فعال صنعت لبنیات در مزایده فروش پالایشگاه کرمانشاه را توجیه کند
ارزانفروشی پالایشگاه نفت کرمانشاه در حالی صورت گرفته که این مجموعه در مرکز شهر کرمانشاه و در مجاورت رودخانه قرهسو قرار دارد و در همان سال 95، ارزش هر متر از زمینهای اطراف پالایشگاه 3 میلیون تومان بوده است. این شرکت در مرکز شهر کرمانشاه 132 هکتار زمین دارد که با این حساب فقط ارزش زمینهای شرکت چند هزار میلیارد تومان بوده است.
🔹 علاوه بر لغو واگذاری، باید مسئولین وقت سازمان خصوصی سازی محاکمه شوند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ رولت روسی
❌ تحلیل اکونومیست از عواقب جهانی جنگ در اوکراین
✍️ترجمه: #جواد_طهماسبی
🔺در تاریخ جنگهای بشری به ندرت اتفاق میافتد که یک نفر کانون تمام توجهات باشد. آیا آنگونه که تراکم نیروها در مرزها حکایت دارند قرار است ولادیمیر پوتین به اوکراین هجوم ببرد؟ یا او صرفاً بلوف میزند تا بتواند از همسایگان و غرب امتیازاتی بگیرد؟ هیچکس نمیتواند با اطمینان بگوید آقای پوتین چه قصدی دارد. حتی به نظر میرسد وزیر امور خارجهاش هم مرتب در حال گمانهزنی باشد. اما اگر قرار باشد جنگی آغاز شود جهان باید خطرات آن را درک کند.
🔺شاید آقای پوتین در حال برنامهریزی جنگی تمامعیار باشد که در آن نیروهای روس به عمق اوکراین و پایتخت آن کییف میروند تا حکومت را سرنگون کنند. یا او قصد دارد قلمرو بیشتری در شرق اوکراین را به خاک روسیه ضمیمه کند و راهرویی بسازد که روسیه و کریمه را به یکدیگر متصل میکند. پوتین در سال 2014 کریمه را اشغال کرده بود. شاید هم او فقط جنگی کوچک به راه اندازد که در آن روسیه جداییطلبان تحت حمایت کرملین در دونباس (Donbas) در شرق اوکراین را از نوع ستم اوکراینیها نجات میدهد و همزمان نیروهای ارتش اوکراین را تضعیف میکند.
🔺از آنجا که ابتکار عمل در دست آقای پوتین است به سادگی میتوان نتیجه گرفت که همه چیز وابسته به اوست. در واقع او گزینههای خطرناکی پیشرو دارد. جنگ بزرگ خطراتی فوقالعاده بزرگ با خود میآورد. در مقابل، جنگ کوچکی که این خطرات را کمتر کند شاید نتواند جلوی حرکت اوکراین به آغوش غرب را بگیرد. و اگر یک جنگ کوچک نتواند به سرنگونی دولت کییف بینجامد ممکن است آقای پوتین در کمال بیمیلی به جنگی بزرگتر کشیده شود. حمله تمامعیار روسیه بزرگترین جنگ اروپا از دهه 1940 به بعد و اولین جنگی خواهد بود که در آن یک مهاجم خارجی دولتی را که بهطور دموکراتیک انتخاب شده است سرنگون میکند. روسها نهتنها خود قربانیان زیادی خواهند داد (به ویژه اگر شورشها تا مدتهای طولانی ادامه یابد) بلکه باعث مرگ تعداد زیادی از همنژادان اسلاو خود خواهند شد. کسانی که با بسیاری از آنها پیوند خانوادگی دارند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ آیا برجام قربانی اوکراین خواهد شد؟!
✍️ #حمید_خوشآیند
🔹 ایران در زیر سایه تنش در اوکراین، در وین مذاکره نمیکند. اگرچه ارتباط بین رخدادها و پدیدههای سیاسی، نظامی، امنیتی و غیره در منطقه و بینالملل یک امر طبیعی است، اما این موضوع حداقل در رابطه با مذاکرات وین برای جمهوری اسلامی منتفی است.
🔹 براساس اسناد بالادستی، سیاست جمهوری اسلامی در وین تمرکز بر روی برجام با ممانعت از ورود به موضوعات حاشیهای و یا بحرانهای منطقهای و بینالمللی است، بدون اینکه دچار سوءمحاسبه شده و یا وارد گروکشیهای ناشی از تنش در مرز روسیه و اوکراین شود.
🔹 لغو تحریمها، ضمانت اجرا و راستیآزمایی سه پیش شرط اصلی ایران برای اجرای برجام است. اینکه در مرز روسیه و اوکراین چه اتفاقاتی در حال افتادن است، هیچ تاثیری بر پیششرطهای تهران ندارد.
🔹 جمهوری اسلامی محاسبات خاص خود را دارد. البته به معادلات منطقه و بینالملل هم توجه ویژهای دارد، اما براساس منافع و امنیت ملی و اولویتهای اقتصادی خود عمل میکند. لذا اجازه نمیدهد روسها یا آمریکا یا اروپا پرونده هستهای را وجهالمصالحه بحران اوکراین قرار دهند. بنابراین این تصور که ممکن است برجام قربانی اوکراین شود، تصور اشتباهی است و از منطق درستی برخوردار نیست.
🔹 برجام برای ایران یک پرونده اقتصادی است و برای آمریکا و اروپا یک پرونده امنیتی! در رهیافت کنونی حاکم بر سیاست خارجی اروپا و آمریکا، فعلاً رفع تهدید امنیتی عدم اجرای برجام مهمتر از انتفاع اقتصادی ایران است.
🔹 دولت آمریکا هم فعلاً چارهای جز این ندارد که در بحبوحه تنش اوکراین و مذاکرات امنیتی شرق و غرب، بر روی اجرای برجام تمرکز کند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ خطای خبرهای رازآلود
#سوادرسانه
✍️ #محسن_مهدیان
🔺به شما گفته می شود داخل زیرزمین اتاق نموری است تاریک با حیوانات موذی. گوشه اتاق صندوقچه ایست قدیمی که سالهاست از محتوای آن بی خبریم. آخرین فردی که پا به این زیرزمین گذاشته است امروز بین ما نیست.
🔺9 کلید واژه اسرارآمیز:
زیرزمین/نمور/ حیوان موذی/ تاریک/ صندوقچه/ قدیمی/ بی خبری/ آخرین فرد/ مرگ
🔺 ذهن شما ناخودگاه از این زیرزمین یک مکان اسرارآمیز می سازد و حتی معطل باقی اطلاعات نیست. نقص اطلاعات را خود به خود با داستانی خودساخته تکمیل می کند.
اما واقعا ماجرا اسرارآمیز است؟
🔺خب زیرزمین ها اغلب نمور است. تاریکی را هم با روشن کردن چراغ حل می کنند. حیوان موذی یعنی چی؟ مثلا عنکبوت؟ در صندوقچه رو هم باز کنیم ببینیم چه محتوایی دارد. آخرین فرد یعنی چه؟ خب بالاخره یکی بیرون میاد و یک روز هم می میرد.
🔺عدد 9 هم کلا مهم نیست. ذهن شما دنبال عدد پایه مثل 10 یا 5 است. وقتی من بجای 10 میگویم 9 احساس می کنید رازی است در این 9. حالا آنکه خب 9 تا کلمه بوده و 10 تا نشده است.
🔺ما همواره نسبت به اسرار، حس هیجان داریم و اغلب به رویدادهای اسرارآمیز با قضاوت های کلیشه ای منفی مواجه می شویم.
🔺به این دو خبر توجه کنید:
وزیرنفت در جمع خبرنگارها گفت: تحریم های نفتی به زودی خواهد شکست.
حالا این خبر:
🔺درصوتی که اخیرا از مکالمه وزیر نفت به دست ما رسیده است وی در جلسه ای پنهانی با حضور چند فرد گمنام، در حالی که دستش را جلوی دهانش گرفته بود، گفت: بزودی تحریم ها خواهد شکست.
🔺فرق اولی با دومی چیست؟ دومی نیز همان جلسه اولی وزیردر جمع خبرنگاران است. سرفه می کرده و دستش جلوی دهانش برده است. اما در ذهن مخاطب متفاوت است. در دومی گویا کاسه ای زیر نیم کاسه است. رازی است و رمزی و شاید فسادی.
🔺ذهن های آلوده به "بدبینی نهادینه شده" از هر خبر رازآلودی یک تحلیل مافیایی می سازد. برای همین است که اخبار بولتن ها و ناگفته ها و محرمانه ها و شنیده نشده ها و درگوشی ها جذاب تر است. چون هیجان آمیز ترست. این حس هیجانی حتا نقص های خبر را می پوشاند. مثلا اگر همین خبر بولتنی، بدون منبع و بدون سند و بدون استناد و بدون استدلال منتشر شود، احتمالا پس می زنید اما وقتی داخل بولتن است گوئی اعتبار ذاتی پیدا می کند.
🔺با همین روش ذهن مخاطب را دچار خطا می کنند. چند بچه راهزن مجازی، سیستم صوتی یک بانک را دستکاری می کنند تا صدای رضاشاه روحت شاد پخش شود و خطای ذهن میگوید گوئی حفره های امنیتی در کشور ایجاد شده است. بامزه نیست؟
"انتشار فایل صوتی سخنان یک مسوول سپاه با یک مسوول دیگر". و البته قضاوت های نادرستی هم در این گفت وگو صورت گرفته است. الان این قضاوت چه حکمی دارد؟ سند است؟ الان قضاوت عدلیه را رها کنیم و قضاوت شخصی در یک فایل صوتی را بچسبیم؟ چون فایل صوتی اش ناخواسته منتشر شده؟ چون جلسه پشت درهای بسته است؟ چون رازالودست؟
🔺"مکالمه منتشر نشده نوید افکاری از زندان با دوستش." خب؟ یعنی الان اعترافات دادگاه و دیگر شواهد و قضاوت قاضی و غیره را رها کنیم و به این صوت منتشر نشده بچسبیم؟
🔺خبر گلشیفته فراهانی از فروش دریای خرز به چین از لابه لای سند منتشر نشده تفاهم 25 ساله. جالب اینکه عده ای باور می کنند و پلاکارد به دست به خیابان می آیند که اجازه خاک فروشی نمی دهیم.
🔺ادعای همسر یک مسوول سابق درباره اینکه فرمانده سپاه در جلسه ای چنان و چنین، گفته است از عمد هواپیمای اوکراین را زدیم. حق اینست که باور کنیم؟ تکذییبه هم قبول نیست؟ ادعاهای متعارض قبلی هم؟ ادعاهای دیگر مسوولین هم؟ 40 ساله سابقه جمهوری اسلامی در صداقت در بیان خطاها هم؟ شواهد دیگر نیز؟ گزارش دادگاه هم؟
چرا چنین است؟ چون قاعده "خودش به من گفت چی گفت در گوش من گفت چی گفت؟ الان شب است" برای خیلی ها مستند تر از روشنی خورشید است.
🔺خطای اسرار باعث میشود قصه های هیجان انگیزی در ذهن شکل بگیرد که حتا نسبت به افشای اسرار نیز مقاومت نشان می دهد.
❌ راه حل چیست؟
اینکه فرض کنیم اگر این خبرهای مگو و پنهانی، چنین کلیشه های رازآلودی نداشت و مثلا آشکارا و رسمی منتشر می شد، آیا باز هم حجیت داشت؟ سندیت داشت؟ برای مان قابل اتکا بود؟ دنبال دلیل و منطق و سند نمی گشتیم؟
اینجاست که متوجه می شویم، اهریمن رسانه ای با کلیدواژه های صوت منتشرنشده و لورفته و درز شده و غیره روی این خطای ذهنی برای القای تصاویر معیوب و معجوج حساب باز کرده است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ نصرالله لبنان، چگونه «سید عزیز» در ایران شد؟
✍️ #مهدی_جهانتیغی
🔺در حالی سیامین سالگرد دبیرکلی سید حسن نصرالله در حزب الله لبنان فرا رسیده که این چهره درخشان مقاومت از یک محبوبیت ویژه در ایران برخوردار است. احساس نزدیک بودن نصرالله به ایرانیان آنقدر خاص است که شاید سالهاست بسیاری در ایران، تابعیت لبنانی سید حسن نصرالله را نیز فراموش کرده اند و او را یک ایرانی مقیم در لبنان میدانند. به راستی دلیل این همه عزیز بودن این سید لبنانی در ایران چیست؟!
1️⃣ در وهله اول باید یاددآوری کرد که محبوبیت نصرالله در لبنان و جهان عرب نیز ویژه است و به خصوص نظرسنجیهای که در شرایط کاهش حساسیتهای کاذب مذهبی در جهان عرب گرفته شده، به خوبی گویای محبوبیت این روحانی شیعه لبنانی در میان اعراب است. محبوب بودن نصرالله در جهان عرب البته غیر طبیعی نیست، زیرا او سالهاست موفقترین و راسخترین چهره عرب در مبارزه با اسرائیل است. در روزگاری که بسیاری از حکام و حتی برخی چهره های مذهبی عرب، یکی یکی ذلت ارتباط و مشروعیتبخشیدن به اسرائیل را میپذیرند، وجود فردی همانند نصرالله که سه دهه در خط مقابله با رژیم صهیونیستی بوده و قدمی عقبنشینی نکرده، برای مردم جهان عرب بسیار مغتنم است. همچنانکه معادلات سیاسی و حتی ژئوپولتیک فعلی لبنان و جهان عرب بدون حضور نصرالله حتما به گونهای دیگر بود.
2️⃣ اما وضعیت سیدحسن نصرالله در ایران بسیار متفاوتر از نقاط دیگر جهان اسلام است؛ جنس عزیز بودن نصرالله در ایران از جنس عزیز بودن حاج قاسم سلیمانی است. آن خصائص خاصی که حاج قاسم را در میان مردم ایران به اوج محبوبیت رسانید، همه در سید حسن نصرالله نیز جمع شده است. با این تفاوت که نصرالله یک شهروند لبنانی هست ولی همه مزایای حاج قاسم از جمله ایثار صادقانه و بیمحنت برای دفاع از ایران و ایرانیان را بارها تکرار کرده و با همه وجود نشان داده که حرم بودن جمهوری اسلامی را باور دارد.
3️⃣ در افکار عمومی ایران در بزنگاههای مهمی کاملا لمس شده که نصرالله بسیار جلوتر از حتی سربازان ایرانی، در دفاع از ایران قرار داشته و کم حوادث نبوده که سیدحسن و یارانش برای ایران هزینه جانی و مالی و آبرویی شدهاند. برای درک بیشتر کافی است بدانیم از برخی روسای جمهور آمریکا همانند اوباما تا خط ثابت تحلیل همه اندیشکدههای دموکرات و جمهوریخواه در آمریکا یکی از جدی ترین دلایل عدم حمله نظامی به ایران را وجود نصرالله و حزب الله عنوان میکنند. چنین نقشی از طرف هر شخصیت خارجی در معادلات هر ملتی وجود داشته باشد، آن شخصیت به صورت کاملا طبیعی در اوج محبوبیت و عزیز بودن در آن کشور قرار خواهد گرفت.
4️⃣ از سوی دیگر، در افکار عمومی ایران سید حسن نصرالله از مصادیقی است که در سی سال گذشته هیچگاه موضع سیاسی او درباره ایران و به خصوص در برابر رهبر انقلاب کوچکترین تغییری نداشته است. این در حالیست که مردم ایران در این سالها چهرههای سیاسی در داخل جمهوری اسلامی تجربه کرده اند، که تغییرات 180 درجه ای نسبت به انقلاب و رهبری داشتهاند. این موضع ثابت و پایدار از سیدحسن یک چهره مورد اعتماد در جامعه ایران ساخته است.
5️⃣ بخش مهمی از محبوبیت نصرالله به برداشت قهرمانانهای است که از او در افکار عمومی ایران شکل گرفته است. البته قهرمان واقعی که تاکنون بارها آمریکاییها و صهیونیستها را در جنگهای سیاسی، رسانهای، اقتصادی و نظامی شکست داده است. ذائقه ملت ایران نیز در طول چهل و سه سال پس از انقلاب نشانداده که از جنس چنین قهرمانانی استقبال ویژه میکند. اما فراتر از کاراکتر قهرمان، نکته اساسی این است که نصرالله در حوزه مذهبی، جهادی و سیاسی چنان به یکرنگی و یگانگی با ملت ایران رسیده که مرزهای سرزمینی و حتی نژادی را درنوردیده و عملا تفکیک او از ایران و ایرانیان دیگر غیرممکن شده و در جهان هم را او با شناسنامهای مهر شده با آرم انقلاب 57 ایران میشناسند و بیراه نیست اگر بگوییم سید حسن نصرالله به بخشی از هویت فرهنگی، سیاسی، منطقه ای و بینالمللی ایران کنونی تبدیل شده است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ سند سلامت سپاه پاسداران
✍️ #محمد_ایمانی
♦️خدمات سپاه پاسداران، آن قدر گسترده و درخشان است که فقط دشمنان زخم خورده از این خدمات می توانند آن را انکار یا وارونه روایت کنند. ایران عزیز ما در این چهار دهه، با دو جنگ بزرگ و ده ها عملیات کودتا و ترور رو به رو بوده و آن که در مقابل تمام این تهدید های خانمان برانداز، سینه سپر کرده و از امنیت و اقتدار کشور پاسداری نموده، سپاه جان بر کف بوده است.
🔹به خاطر داریم هنگامی که از سردار سلیمانی خواستند برای انتخابات نامزد شود- طبق همه نظرسنجی ها محبوبیت او در حال تصاعد به بالای 90 درصد بود- پاسخ داد "انتخابات نامزد دارد؛ من نامزد گلوله ها هستم". همان هم شد. او و هم رزمانش، جان گرامی را فدا کردند تا آب در دل کسی در داخل کشور تکان نخورد.
♦️بدون حضور قدرت بازدارنده و مردمی سپاه، اصلا نام ایران باقی نمی ماند. چنان که شاهد قرار گرفتن نام کشورمان در لیست جنگی دولت بوش (تحت عناوین محور شرارت و جنگ جهانی چهارم) بودیم؛ تجزیه ایران به چند کشور و تبدیل آن به کشوری آشوبزده مثل افغانستان و لیبی و عراق، کمترین نقشه دشمنان ملت ایران بود که برکت جان فشانی فرزندان سپاه ناکام ماند.
🔹از طرف دیگر، بسیاری از پروژه های بزرگ عمرانی و خدمت رسانی به مناطق محروم که غالبا داوطلب نداشته، توسط قرارگاه سازندگی سپاه به اجرا درآمده است. یک نمونه درخشان، پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که توانست کشور وارد کننده بنزین (و تحریم شده) را تبدیل به تولید کننده و صادر کننده بنزین کند.
♦️منطقا، کسانی که می خواستند با تهدید جنگی و ترور و تحریم، ملت ایران را از پا درآورند، از توانمندی سپاه پاسداران در خنثی کردن بسیاری از آن تهدید های مهیب، عصبانی باشند و بخواهند انتقام بگیرند. این انتقام اگر از طریق جنایت و ترور امکانپذیر بود، دریغ نمی کنند. چنان که درباره سردار سلیمانی مرتکب شدند.
🔹اما همان جنایتکاران و پادوهای منافق شان در داخل و خارج دیدند که ملت ایران در مراسم تشییع سردار سلیمانی، یک قیام الهی را به نمایش گذاشتند و ارادت خود به انقلاب و رزمندگان با اخلاص سپاه را به نمایش گذاشتند. بنابراین تنها حربه باقی مانده، "تحریف و ترور شخصیت" است. و این انتقام جویی را به واسطه مصادره به مطلوب فایل صوتی کذایی انجام دادند.
♦️نکته آخر اما، تاکید بر ضرورت مراقبت از اقداماتی است که زبان کوتاه معاندین را دراز، و امکان تشخیص را بر عموم دشوار می کند. چنان که امیر مومنان (ع) در خطبه ۵۰ نهج البلاغه فرمود:
🔹"لَوْ أَنَّ الْبَاطِلَ خَلَصَ مِنْ مِزَاجِ الْحَقِّ لَمْ يَخْفَ عَلَى الْمُرْتَادِينَ وَ لَوْ أَنَّ الْحَقَّ خَلَصَ مِنْ لَبْسِ الْبَاطِلِ انْقَطَعَتْ عَنْهُ أَلْسُنُ الْمُعَانِدِينَ وَ لَكِنْ يُؤْخَذُ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ وَ مِنْ هَذَا ضِغْثٌ فَيُمْزَجَانِ فَهُنَالِكَ يَسْتَوْلِي الشَّيْطَانُ عَلَى أَوْلِيَائِهِ وَ يَنْجُو الَّذِينَ سَبَقَتْ لَهُمْ مِنَ اللَّهِ الْحُسْنى
♦️اگر باطل خالص می ماند و با حق آمیخته نمى شد، راه بر حق جويان پوشيده نمى ماند. و اگر حق از پوشیده شدن با باطل خاص می ماند، زبان معاندین از آن قطع مى شد. ولى پاره اى از حق و پاره اى از باطل گرفته و در هم آميخته مى شود، پس در اين هنگام شيطان بر دوستانش مسلط مى شود، و آنان كه لطف حق شامل شان شده نجات مى يابند".
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ هیاهو برای هیچ...
✍️ #فاطمه_علیزادنیا
🔺سابقه تحریم ایران در حوزه فروش نفت توسط آمریکا به بعد از تسخیر سفارت آمریکا در سال59 بازمیگردد.
🔺چندسال بعد اما در بحبوحه پیشرفتهای هستهای ایران،در تاریخ31 دسامبر2011 ایالات متحده، خرید نفت ایران را ممنوع اعلام کرد.
🔺23 روز بعد، در 23 ژانویه2012،با قطعنامه اتحادیه اروپا در بروکسل، واردات، خرید یا انتقال نفت خام،فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی از ایران،ممنوع اعلام شد.
🔺چند ماه بعد، در9 اکتبر2012 دستور اجرایی
آمریکا برای تنظیم بازار نفت و همراه کردن کشورهای مختلف برای تحریم نفت ایران، ابتدا اقدام به افزایش تولید کرد
تولید نفت خام از حدود5.5 میلیون بشکه درروز در سال2010 به حدود 7.5 میلیون بشکه در روز در سال2013 رسید
کشورهای نفتی غرب آسیا نیز متعهد شدند تا بازار،کمبود نفت ایران در سبد معاملات انرژی،حس نشود
🔺عربستان سعودی به عنوان گزینه اصلی ،برای جبران نیاز بازار نفت، مجبور به فشار به میادین نفتی خود شد
تاسیسات نفتی آرامکو با تمام توان،نفت را به بازار انرژی جهانی صادر میکردند و نفتی در اختیار پالایشگاههای عربستان قرار نمیداد.
🔺علی رغم همه تلاشها پس از حذف نفت ایران از بازارهای جهانی، قیمت نفت افزایش یافت
قیمت نفت برنت ووست تگزاس که تا قبل از اعمال تحریمها روند نزولی خود را طی میکرد،در یک جهش ناگهانی به 126 دلار در هر بشکه رسید.
🔺نارضایتی و التهابات حاصل از تحریم نفت ایران و افزایش قیمت نفت، باعث شد تا ایالات متحده هشت کشور چین، هند، جمهوری کره،تایوان،ژاپن ، ترکیه، سنگاپور و آفریقای جنوبی را از تحریم خرید نفت ایران معاف کند.
🔺معافیتهایی که بارها با فشار کشورهای خریدار نفت،تمدید شده بود،به عنوان یک امتیاز ویژه در فهرست تحریمهای تعلیقی برجام،ذکر شد!
📌تحریمهای نفتی،عملا دیگر وجود بیرونی نداشتند.اما فروش نفت در کشور،همچنان زیر یک میلیون بشکه در روز بود
روندی که تا ماههای پایانی تابستان ۱۴۰۰ ادامه داشت.
🔺در پنج ماه اخیر اما در یک تغییر راهبرد آشکار،صادرات حوزه نفت و گاز باتوجه به کماثربودن تحریمها و تقاضای بازار،در حال افزایش گزارش شده است
🔺اقدامی که رویترز به نقل از ناظران نفتی اینطور گزارش داده است:
اخیرا صادرات ایران برای اولین بار اززمان خروج آمریکا از برجام، به بیش از یک میلیون بشکه رسیده است.
🔺روابط عمومی بانک مرکزی ایران نیز مدعی است که عواید ارزی ایران از فروش نفت خام، در 5 ماه گذشته در مدار49 میلیارد دلار قرار گرفته است.این در حالی است که عایدی ارزی ایران در سال گذشته 37 میلیارد دلار گزارش شده است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔻اراده سیاسی امیرالمومنین(ع) بر چه بود؟!
✍️ #سعید_جلیلی:
🔹 تعبیر حضرت امیر علیه السلام این است که اگر کاری دارد از سمت ما صورت می گیرد، این رقابت برای قدرت نیست و برای ثروت اندوزی نیست، بلکه این فعالیتی که در چنین جامعه ای صورت می گیرد، برای چهار هدف اصلی است.
🔹حضرت در آنجا بیان می کنند: «خدایا تو میدانى که آنچه انجام دادیم نه برای رغبت به قدرت بود و نه برای زیادهخواهى از مال بی ارزش دنیا؛ بلکه برای آن بود که :
1️⃣نشانههاى دینت را به جایش بازگردانیم،
2️⃣ و برنامه اصلاح را در شهر هایت آشکار کنیم.
3️⃣ تا بندگان ستم کشیدهات ایمنی یابند
4️⃣ و حدود معطّل شدهات اقامه گردد.»
🔹اتفاقا وقتی برای دوره ای کوتاه ، حکومت در دست حضرت امیر(ع) قرار می گیرد، ایشان از مردم می خواهند که کنار نروند و بگویند حالا امیرالمومنین که از او خاطر جمع هستیم مسئول شده است و ما دیگر برویم بنشینیم؛ بلکه می فرمایند: «فلا تكفوا عن مقاله بحق او مشوره بعدل» حالا اگر حقی را می بینید باید بگویید یا در زمینه تحقق قسط و عدل اگر مشورتی می توانید بدهید.
🔹این نگاه مبنایی ماست. ما یک روز را هم نباید از دست بدهیم تا به آن نقطه مطلوب جامعه برسیم.
🔹اگر شما دولتی را ببینید که دارد خوب عمل می کند و کارهای خوبی می کند و عهده دار وظایف سنگینی است، باید او را حتی اگر رقیب شما بوده، تشویق، تایید، کمک و پشتیبانی کنید. همه را هم به کمک او بیاورید و تقویت کنید و بگویید من هم اگر بودم، بنا بود همین کارها را بکنم.
🔹همچنان که اگر در جایی دیدید که دارد خطا می رود، وظیفه دارید که بیان کنید. درست مثل وقتی که ببینید یک نفر با ماشین پنجر به راهی طولانی می رود. وظیفه دارید بگویید که بداند. شما هر مسیر خطایی را در حد فهم خود دیدید، در چارچوب قانون، اخلاق و شرع وظیفه دارید که متذکر شوید که این تصحیح، تقویت دولت است.
🔹قسم سوم هم این است که شما اگر دیدید که دولتی کار خوبی انجام می دهد ولی ناقص، مثلا به اولویتی توجه ندارد، در اینجا هم باید تذکر داد که به آن تکمیل گویند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینیم:
🔰 بعضی از تذکرات سال ۹۴ و ۹۵ در برجام رعایت نشد و مشکلات بعدی که همه مشاهده میکنند پیش آمد
🔺 رهبر انقلاب در ارتباط تصویری با مردم آذربایجان:
🔹 ما در این مسائل مربوط به آینده و بلندمدت، اگر امروز کوتاهی کنیم در آینده مشکل خواهیم داشت.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ چه رمز و رازی در میز ملاقات چهارمتری کاخ کرملین نهفته است؟!
✍️ #حمید_خوشآیند
🔻 ملاقات حجت الاسلام رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران، مکرون رئیس جمهور فرانسه و شولتز صدراعظم آلمان با پوتین در کاخ کرملین دقیقاً از شرایط یکسانی برخوردار بود؛ یعنی هر سه مقام عالی در دو سوی یک میز بیضی شکل چهار متری با پوتین دیدار کردند.
🔻 تست PCR روسی که توسط تیم پزشکی ریاست جمهوری روسیه انجام شود، شرط اصلی کرملین برای ملاقات بدون فاصلهگذاری با مقامات خارجی است. هیچکدام از سران ایران، فرانسه و آلمان حاضر به انجام چنین آزمایشی توسط کرملین نشدند و ترجیح دادند دیدار با فاصله چهار متری انجام شود.
🔻 در روابط بینالملل اصل بر بیاعتمادی است. این بیاعتمادی نیز افزون بر ماهیت بازیگران موجود در روابط بینالملل، عمدتاً بهخاطر ماهیت خود روابط بینالملل است. اعتماد به دیگران در روابط بینالملل یک حماقت دیپلماتیک است.
🔻 عدم موافقت روسای جمهوری اسلامی ایران، فرانسه و آلمان برای انجام تست کرونای روسی یک اقدام منطقی و مبتنی بر واقعگرایی است. قریب به اتفاق روسا و مقامات بلندپایه کشورهای جهان از انجام آزمایشات پزشکی در کشورهای خارجی به خاطر حتی یک درصد احتمال در اختیار قرار گرفتن DNAشان در کشور میزبان، به شدت اجتناب میکنند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ اسرائیل در وین!
✍️ #صابر_گل_عنبری
🔺در بحبوحه مذاکرات وین و حساسترین پلان آن، اسرائیل برای نخستین بار فرستاده ویژهای به وین میفرستد و با مذاکره کنندگان دیدار و گفتگو میکند. این سفر در موقعیتی انجام میشود که مذاکرات وارد لحظات نفسگیر خود بین موفقیت و شکست شده است. هدف هم کاملا مشخص است و نیازی به واکاوی ندارد. اسرائیل جدیترین مخالف احیای برجام است و بعد از لابیگری در پایتختهای دیگر طرفهای مذاکره به ویژه آمریکا طی ماههای اخیر، حالا فرستاده خود را به وین فرستاده تا به گفته منابع اسرائیلی مانع دادن امتیازات بیشتر به تهران و رسیدن به توافق شود.
🔺فرستاده و هیات اسرائیلی با دبیر کل آژانش بینالمللی انرژی اتمی، میخائیل اولیانوف نماینده روسی در مذاکرات و افراد دیگری دیدار کرده است. این سفر و دیدارها که همزمان با فروکش کردن احتمال وقوع جنگ روسیه علیه اوکراین انجام میشود، به نوعی بیارتباط با این بحران هم نیست. البته قبل از این که بحران به این شکل بالا بگیرد، نفتالی بنت پیشنهاد میزبانی نشست سران روسیه و اوکراین را مطرح کرده بود. اسرائیل که روابط راهبردی با دو طرف بحران یعنی آمریکا و اروپا و روسیه دارد، تمایلی به وقوع تنشی بزرگ میان آنها ندارد. وقوع یک جنگ در این منطقه و "تنش تاریخی" دیگری میان غرب و روسیه علی رغم پارهای منافع اقتصادی مثل صادرات گاز به اروپا، اما تل آویو را در موقعیت بسیار دشواری قرار میدهد و دود این تنش میتواند آن را در منطقه پرآشوب خاورمیانه و در سایه حضور فزاینده روسیه به ویژه در سوریه اذیت کند. این مساله از آن جهت حائز اهمیت است که اخیرا مسکو با به پرواز درآوردن جنگندههای خود در مرز اسرائیل و جولان اشغالی به نوعی تلاش کرد که این رژیم را برای تکاپو انداختن بیشتر لابیهای خود در آمریکا و اروپا تحت فشار قرار دهد که ظاهرا در نتیجه همین میانجیگریها و مذاکرات فشرده روسیه و طرفهای آمریکایی و اروپایی بحران "تا حدودی" در حال فروکش کردن است.
🔺گر چه برخی ناظران معتقدند اساسا ارتباطی میان مذاکرات وین و بحران اوکراین وجود ندارد که نگارنده معتقد است چه جنگ شود چه نه، این بحران به زیان مذاکرات است و به نوعی آن را تحت تاثیر قرار میدهد؛ از یک طرف، وقوع جنگ به عوامل و موانع رسیدن به توافق اضافه میشود و از سوی دیگر نیز عدم وقوع جنگ و توافق در این منطقه نیز به نوعی وجه المصالحه شدن را تقویت میکند. حال فارغ از اینها به سفر نماینده ویژه اسرائیل به وین که بر گردیم، نمیتوان به سادگی از کنار دیدار اولیانوف با هیات اسرائیلی گذشت. از این منظر که روابط اسرائیل با روسیه و دیگر طرفهای مذاکرات "راهبردی" و بعضا "ائتلافی" است، این دیدارها طبیعی به نظر میسد، اما با توجه به موضع آشکار تلآویو علیه برجام و احیای آن، خرابکاریهای متعدد در تاسیسات هستهای و ترور دانشمندان ایران صرف ملاقات با هیات اسرائیلی در محل و بحبوبه مذاکرات یک نوع "دهن کجی" و بیتوجهی عمیق به حساسیتهای تهران است. اما بعد از این که ایران به این دیدارها اعتراض کرده، اولیانوف با گفتن این که گفتگویاش با هیات اسرائیلی درباره مذاکرات وین نبوده، تلاش کرده است که صورت مساله را عوض کند؛ در حالی که به گفته رسانههای اسرائیلی و غربی، این مذاکرات در متن دیدارهای این هیات در وین قرار دارد و حتی اگر هم این رسانهها نگفته بودند، پر واضح است که هدف چیست. البته نماینده روسیه پس از دیدار با توییتی گفته که در این دیدار درباره مسائل مربوط به آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفتگو کرده است. در حالی که اسرائیل نه عضو آژانس است نه به NPT پیوسته. نکند اولیانوف در بحبوبه مذاکرات هستهای با ایران میخواهد اسرائیل را به پذیرش این معاهده و عضویت در آژآنس و نابودی بیش از 200 کلاهک اتمی خود وادار کند؟!
🔺واقعیت این است که روسیه به عنوان عضو برجام و مذاکرات وین متمایل به رسیدن به توافق است (البته در صورت عدم وقوع جنگ در اوکراین) و علت آن هم به نگرانی از پیامدهای شکست مذاکرات و تشدید بحران در خاورمیانه و تاثیر منفی آن در سیاستهای خاورمیانهای مسکو بازمیگردد، اما ناگفته پیداست که قبلا نمیخواست برجام کاملا اجرا شود و حالا نیز نمیخواهد کاملا هم احیا شود. این رویکرد مسکو دو علت دارد: نخست این که روسیه در حوزههای مهم اقتصادی نفت و گاز رقیب ایران است و حذف ایران از بازار انرژی جهان به نفع روسیه و جایگزینی آن بوده است. علت دوم این که مسکو به بقای مدیریت شده سطحی و رگهای از تنش میان ایران و غرب و همچنین متحدان منطقهای آن به عنوان یک مطلوب مینگرد.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینیم:
🟢 شجاعت و صلابت حضرت زینب کبری(س) در برابر یزید
◾️سالروز وفات پیامآور کربلا حضرت زینب کبری سلامالله علیها تسلیت باد!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔺اسرائیلی ها در وین چه میکنند؟
✍️ #عبدالرحیم_انصاری
اگر قرار باشد روایت صهیونیستها و رسانه های همسو با آنها را ملاک قرار دهیم، آنها هیئتی را به وین فرستاده اند تا با رایزنی های خود در مذاکرات اخلال کرده، راه توافق را بسته و دست ایران را از رسیدن به میلیاردها دلار پول کوتاه کنند!
این چیزی است که هم خودشان میگویند، هم رسانه هایشان و هم متاسفانه برخی تحلیلگران لیبرال مسلک و سطحی نگر ایرانی!
اینکه اسرائیل مخالف با هرگونه توافقی باشد، برمیگردد به مدتها قبل که فکر میکردند میتوانند با کارشکنی جلوی ایران را بگیرند و یا ج.اسلامی را با گزینه جنگ تهدید نمایند!
اینکه به جنگ فکر میکردند یک واقعیت غیرقابل انکار است، لیکن همواره بر این باور بودند که اگر نزاعی در بگیرد میتوانند روی کمک آمریکا حساب کنند. درواقع جنگ با ایران را طلب میکردند اما میخواستند بارش را بر دوش واشنگتن بگذارند، چرا که هرگز خود را در قواره تقابل با ج.اسلامی نمیدیدند.
صهیونیستها هرگز فکر نمیکردند روزی فرا برسد که حتی آمریکا به آنها "نه" بگوید. خصوصا اینکه ضعف مفرط دولت روحانی در مناسبات منطقه و جهان، از زانو زدن ظریف نزد امیر کویت، تا سراسیمگی اش پیش پای دیپلمات ارشد انگلیس و نمایش وابستگی محض به برجام آنها را به اشتباه انداخته بود.
دولت جدید ایران که شکل گرفت، ورق برگشت و به مرور معادلات به هم خورد. جمهوری اسلامی در عرصه های نظامی و سیاسی قدرت نمایی کرد و کُدهایی را صرفا برای آگاهی دشمن صادر کرد تا هم جایگاه واقعی ایران را بفهمند و هم به ضعف خودشان پی ببرند.
خوشبختانه هردو محقق شد؛ هم جایگاه واقعی ایران را شناختند و هم به عجز خودشان پی بردند. و اینجا سرآغاز یک اعتراف بزرگ بود که غالب تحلیلگران و استراتژیست هایشان با صراحت اقرار کردند ایران نقطه گریز را پشت سر گذاشته است؛ به عبارتی ایران از دامی که در مسیرش تنیده بودند رها شده است.
آمریکای مستاصلِ بایدن امروز با چنین ایرانی طرف است؛ ایرانی که دیگر رئیس جمهورش روحانی نیست، وزیر خارجه اش بی خود به کسی لبخند نمیزند و مذاکره کننده ارشدش با دیدن نسوان فرنگی، دیگر هوش از سرش نمیپرد! با ایرانی که در گرماگرم مذاکرات موشک هوا میکند چه میشود کرد؟!
ایرانی که در حساس ترین زمان گفتگوها از "خیبرشکن" رونمایی میکند را چگونه میتوان مهار کرد؟! آیا جنگ دیگر جواب میدهد؟ جنگ شود تکلیف پایگاه های آمریکایی و سرزمینهای اشغالی چه میشود؟ قیمت نفت سر به کجا خواهد کشید؟ آن وقت تکلیف تنگه هرمز چه خواهد شد؟ باب المندب را چه میشود و...!
پس جنگ با کشوری که حالا یک ابرقدرت است و بر شاهرگهای انرژی جهان اشراف کامل دارد نه تنها به صرفه نیست که حماقت محض است؛ خصوصا اینکه همین حالا هم آمریکا با بحران سوخت در داخل مواجه است، تا جایی که برای کاهش قیمت نفت بر عربستان فشار آورده تا تولیداتش را افزایش دهد!
اما حالا که از خیبرشکن گفتم، بگذارید از قوم یهودیان خیبر هم بگویم که چرا در وین هستند!
ایران بر خواسته های خود که همانا برداشتن همه تحریمهای ذیل برجام و تحریمهای تحمیلی توسط ترامپ است اصرار دارد؛ نه تنها این، که میگوید تضمین هم باید بدهید که مثل سابق نقض نخواهید کرد!
نه تنها نباید نقض کنید که ما راستی آزمایی هم میکنیم؛ نه تنها راستی آزمایی میکنیم که حتی سانتریفیوژهای پیشرفته مان را هم نابود نمیکنیم؛ فقط مهر و موم و انبارشان میکنیم که اگر نقض کردید مانند یک ماشه از آن استفاده کنیم و سریعا غنی سازی را در بالاترین سطح توانایی مان ادامه دهیم.
آمریکا بسیاری از شرایط فوق را وعده ی مثبت داده است؛ اما اصرار دارد سانتریفیوژها نابود شوند؛ حتی اوایل قول هم نداده بود دولت بعدی توافق نقض نکند. اما حالا که دیدند ایران کوتاه نمی آید گفته اند گور بابای ضرر برای انجام ندادن است که؛ بجای دولت بعدی هم قول میدهیم!
امیرعبداللهیان اما مگر ظریف است، یا علی باقری عراقچی است، که به یک لبخند و یک وعده نسیه فریب بخورند؟! وزیر خارجه امروز قاطعانه گفت دیگر از این خبرها نیست؛ کنگره آمریکا هم باید بیانیه سیاسی دهد که توافق نقض نخواهد شد، زیرا ملت ما جز بدعهدی از آمریکا ندیده است!
ببینید! تیم رئیسی وقتی میدان قدرتمند حاجی زاده ها را پشتیبان دیپلماسی اش میبیند با قدرت حرف میزند. هم تمام راه های در روِ حقوقی را بر آنها میبندد و هم در مقام عمل ماشه ای در توافق تعبیه میکند که اگر نقض کردند غنی سازی نابود نشده باشد.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ کاسه تحریم ترک برداشته است؟
✍ #فاطمه_علیزادنیا
⭕️ایران در آستانه ورود به مرحلهای تعیینکننده، در کاهش خسارات تحریمهای اقتصادی امریکا قرار گرفته است.
موفقیتی خیرهکننده که با اتکا به چنین موقعیتی، بر خواسته خود مبنی بر به آزمون گذاشتن فرمان احتمالی امریکا برای رفع تحریمها در یک فرایند راستیآزمایی اصرار میورزد.
⭕️ تیم مذاکرهکننده ایرانی با پیگیری چنین خواستی میکوشند دولتمردان امریکایی را با این واقعیت روبهرو سازند که رفع کاغذی تحریمها اساساً یک امتیاز محسوب نمیشود تا در ازای آن بهدنبال گرفتن امتیازاتی فراتر از برجام باشند.
⭕️این نارضایتی و التهابات حاصل از تحریم نفت ایران و افزایش قیمت نفت بود که باعث شد تا ایالات متحده هشت کشور چین، هند، جمهوری کره،تایوان،ژاپن ، ترکیه، سنگاپور و آفریقای جنوبی را از تحریم خرید نفت ایران معاف کند.
و معافیتهایی که بارها با فشار کشورهای خریدار نفت،تمدید شده بود،به عنوان یک امتیاز ویژه در فهرست تحریمهای تعلیقی برجام،ذکر شد
⭕️در شرایط فعلی اما ،حجم فروش نفت ایران از سه ماهه آخر 2020 شروع به افزایش کرده است و پالایشگاههای مستقل در حوزه آسیا به مشتریان اصلی نفت ایران تبدیل شدهاند. این تحولات در شرایطی رقم خورده است که «جو بایدن»، رئیسجمهور امریکا در آبان ماه گذشته از مقامهای کشورش خواست که نفت به میزان کافی در بازارهای جهانی عرضه شود تا کشورهای خریدار، میزان خرید نفت از ایران را کاهش دهند اما این تصمیم شتابزده مبنی بر ورود 50 میلیون بشکه از ذخایر نفت استراتژیک امریکا به بازار با هدف پایین آوردن قیمت سوخت، به معنای نادیده گرفتن هشدار کارشناسانی بود که اعلام کردند این اقدام اثری کوتاه مدت خواهد داشت.
⭕️ 2 ماه پس از انتشار این اطلاعیه از سوی رئیسجمهور امریکا قیمت نفت به بالاترین رقم طی چند سال گذشته رسید و گزینههای «بایدن» برای توقف این روند را محدود کرد.
فارغ از اینکه مذاکرات وین با هدف رفع تحریمها چه مسیری را طی میکند، ایران راههای جایگزین برای بیاثر کردن تحریمهای امریکایی و فروش نفت به بازارهای آسیایی رافعال کرده است
⭕️ راههای گریز ایران از تحریمها در ترکیب با درآمد نفتی که در ماهها و هفتههای اخیر، فروش آن به شمار زیادی از کشورها امکانپذیر شده است، سبب شده که بر خلاف تصورات، این ایران نباشد که باید برای حل موضوع برجام شتاب به خرج دهد.
به نظر میرسد که آلترناتیوهای قابل اجرا در حوزه بیاثرکردن تحریمهای نفتی سبب شده از ابتدای سالجاری میلادی (۲۰۲۱) نشانههای خیرهکنندهای از افزایش صادرات نفت ایران پدیدار شود که دلیل آن خریدهای مستقیم و غیرمستقیم نفت خام کشورمان از سوی شماری از شرکای آسیاییاش از جمله چین است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
✍️ #مهدی_قاسمزاده
🔺وزیر ارشاد: درخواست کردهایم که معافیت مالیاتی هنرمندان بازگردانده شود.
➕ درخواست معافیت مالیاتی هنرمندان از سوی هر دولتی که باشد (حتی به بهانه لطمه ندیدن اقتصاد هنر) اشتباه محض است؛ اولا درآمدهای پایین تا سقف معینی به مانند دیگر مشاغل از پرداخت مالیات معاف خواهند بود (اساسا مالیات بر درآمد وضع میشود) و درثانی تازه باید منابع درآمدی شان کاملا شفاف شود تا مبادا با گرفتن خودرو و...، بجای دستمزد نقدی از پرداخت مالیات فرار کنند!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: یک گام تا احیای برجام
✍️ همه اضلاع مذاکرات درباره به نتیجه رسیدن آن خوشبیناند؛
🟣 اخبار مثبتی از وین و مونیخ درباره گفتوگوهای هستهای مخابره میشود و اغلب دیپلماتها از «نزدیک بودن زمان پایان مذاکرات» سخن میگویند؛ هرچند تمامی طرفها این مساله را به داشتن «اراده سیاسی» طرف دیگر منوط میکنند.
🟣 در این رابطه حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران و یکی از مقامهای عالی رتبه اتحادیه اروپا که نامش فاش نشده روز جمعه در مصاحبههای جداگانه اعلام کردند مذاکرات وین در آستانه رسیدن به «توافق نهایی» است. وزیر خارجه ایران در مونیخ گفت: «ما به توافق خوب و دستیافتنی بسیار نزدیک هستیم، اما طرفهای غربی باید ابتکار و انعطاف واقعی خود را به تصویر بکشند و تعیین کنند که مذاکرات احیای برجام در چند روز آینده به نتیجه خواهد رسید یا در چند هفته آینده.»
🟣 کانال ۱۳ اسرائیل گزارش داد دولت تلآویو دارد خود را برای این احتمال آماده میکند که ایران و قدرتهای جهانی هفته آینده در مذاکرات وین به توافق برسند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ اجنه هم در ایرانخودرو حقوق میگیرند!
✍️ #فرهیختگان
🔺همنام ایساکوی مشهور، یکی هم در کیش تاسیس شده است. شرکت فعلا 4 کارمند دارد و درحال حاضر فاقد درآمد عملیاتی است. زیان انباشته شرکت 54 برابر سرمایه ثبتشده است. این درحالی است که اگر زیان انباشته به 50 درصد سرمایه اولیه برسد، هیاتمدیره باید تصمیم به احیا یا انحلال شرکت بگیرد.
🔺شرکت دیگر که عملکردش بسیار به ایساکوی کیش شبیه است، شرکت تاپخودرو است. درحال حاضر تاپخودرو درحالی 653 میلیون تومان هزینه اداری-عمومی پای ایرانخودرو میگذارد که 358 میلیون تومان آن مربوط به حقوق و دستمزد دو کارمند این مجموعه است.
🔺این شرکت از سال 1389 فعالیتی نداشته است. مشخص نیست دونفری که در سال 1399، 358 میلیون تومان هزینه پای ایرانخودرو گذاشتهاند، نگهبان شرکت هستند یا چیز دیگری، به هرحال این سوال قابلطرح است که خودروساز امثال این شرکتها را برای چه اهدافی نگه داشته است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 اتصال ایران-قطر و خروج دوحه از تنگنای ژئوپلیتیکی
👤 #علیرضا_تقوینیا
🔹 رئیس سازمان بنادر و دریانوردی ایران امروز در مصاحبه ای گفته است : ایران و قطر از طریق تونل زیردریایی به هم متصل می شوند و در سفر فردای رئیس جمهور توفقنامه مربوط به این پروژه عظیم امضا می شود.
🔸 در خصوص این اتفاق چند نکته باید ذکر گردد که همگی بر فرض صحت و اجرایی شدن سخنان این مقام مسئول است.
1️⃣ قطر دچار تنگنای ژئوپلیتیکی است ؛ زیرا تنها با سعودی مرز زمینی مشترک داشته و در استفاده از جغرافیا محدودیت جدی ذاتی دارد .
✅ در سال ۲۰۱۶ عربستان از طریق همین نقطه ضعف قطر را محاصره زمینی ، دریایی و هوایی کرد و اگر کمک های جمهوری اسلامی ایران نبود بدون تردید آینده پادشاهی شیخ تمیم به خطر جدی می افتاد .
🔹 در نتیجه در صورت اجرا و بهره برداری از این پروژه ، دریچه ای جدید به سوی جهان برای قطری ها باز خواهد شد که علاوه بر منافع امنیتی و پدافند غیر عامل در حوزه های تجاری ، صنعتی ، انرژی و ... نیز موجل تحول این کشور کوچک و جمعیت می شود .
2️⃣ قطر در حال ساخت بندری است به نام "حمد" که قصد دارد آن را رقیب دبی سازد . این بندر به مساحت ۲۸ کیلومتر مربع و مجهز به آخرین فناوری های روز دنیاست ، قادر خواهد بود در حداکثر ظرفیت خود ۷/۵ میلیون کانتینر را در خود جای دهد .
🔸 سران دوحه در نظر دارند در یک پروژه بلندپروازانه و جاه طلبانه در چشم انداز قطر ۲۰۳۰ ، به یک سوم کل تجارت خاورمیانه برسند و این مهم محقق نخواهد شد جز با تعامل بهتر با کشورهای همسایه و حداقل نیاز و وابستگی به کشورهای متخاصم .
✅ نباید فراموش کرد که امارات و بحرین نیز با سعودی در محاصره قطر کاملا همراه شدند و نسبت به توسعه طلبی های این امیرنشین کوچک موضع منفی جدی دارند .
🔹 نکته مهم دیگر اینست که احداث این پروژه ، فاصله زمینی قطر را به اروپا، شرق آسیا و روسیه
کاهش می دهد .
3️⃣ تونل سیکان (ژاپن) ، کانال مانش ( اتصال زمینی انگلیس و فرانسه از طریق تونل) و پروژه مارمارای (ترکیه)، نمونه هایی از ساخت تونل در زیر دریا جهت اتصال زمینی در قرن اخیر هستند که می توان در این وجیزه بدان ها اشاره کرد .
🔸 البته بیشترین فاصله مربوط به تونل مانش است که ۵۲ کیلومتر طول دارد . این پروژه در زمان خودش حدود ۸ میلیارد دلار هزینه در بر داشت. ولی کمترین فاصله ایران و قطر ۲۰۰ کیلومتر است و به نظر می رسد هزینه ساخت این ابرپروژه نیز بسیار بالا باشد که البته احتمالا توسط قطر پرداخت خواهد شد زیرا اجرایی شدن این ایده در نگاه بلندپروازانه امیر این کشور بسیار راهبردی است.
4️⃣ فعالیت های شبکه الجزیره ، احداث بندر حمد ، میزبانی از جام جهانی ۲۰۲۲ ، قطر ایرویس ، دخالت در روند سیاسی افغانستان، بحران سوریه ، جنگ داخلی لیبی ، تامین گاز بخش های وسیعی از جهان و ... نشان می دهد کشور ۳۰۰ هزار نفری قطر به دنبال ایفای نقش یک بازیگر بزرگ در دنیا است تا جایی که رئیس جمهور آمریکا رسما این امیرنشین را متحد راهبردی آمریکا در خارج از ناتو نام برد و به نظر میرسد در همین راستا شیخ تمیم در نظر دارد علاوه بر حفظ اتحاد استراتژیک با ایالات متحده ، روابط خود را با بازیگران بزرگ منطقه ای همچون ایران و ترکیه ارتقا بخشد و از این قِبل بتواند در برابر رقبای حسود خود در شورای همکاری خلیج فارس جایگاه بهتری را از آن خود کند .
✅فراموش نکنید درآمدهای قطر صرفا از فروش گاز ، حدود ۲۰۰ میلیارد دلار در سال است که می تواند ضمانت اجرای پروژه های جاه طلبانه آن در سالهای آتی باشد .
💢 در نهایت باید گفت در صورتی که خبر مدیرعامل سازمان بنادر ایران صحیح باشد و این پروژه به بهره برداری برسد ، انقلابی در تعامل قطر با دنیا ایجاد می شود و تاریخ این کشور را به قبل و بعد از این پروژه باید تقسیمکرد که آثار بسیار مثبت اقتصادی ، امنیتی ، سیاسی برای این امیرنشین و همچنین جمهوری اسلامی ایران در پی خواهد داشت.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 کدام توافق لغو است؟
👤 #محمد_ایمانی
🔹 آیا صدور "بیانیه سیاسی" از سوی کنگره آمریکا، برای تضمین توافق محتمل در مذاکرات وین کفایت می کند؟
🔸 مطالبه تایید کنگره، از باب این که احتمالا به آن تن نمی دهد و بی تضمینی توافقی را نشان می دهد، تاکتیک خوبی است. اما به عنوان تضمین، فاقد اعتبار است.
✅ بیانیه که جای خود دارد و کم اعتبار تر است. اما حتی اگر اعضای کنگره آمریکا مصوبه رسمی هم برای تایید توافق بگذرانند، هیچ تضمینی ایجاد نمی کند. چرا که چنان مصوبه ای، چند صباح بعد -با بهانه یا بی بهانه- قابل تغییر و تبدیل و یا دور زدن است.
🔹 در عین حال، هر نوع توافق جدید، آمریکا را به برجام بر می گرداند و به "مکانیسم ماشه" (امکان باز گرداندن خودکار تحریم های سازمان ملل بدون رای گیری در شورای امنیت) دسترسی می دهد.
🔸 یعنی آمریکا مجددا می تواند نقض عهد کند، یا تحریم های معلق در توافق را با بهانه های دیگر نگه دارد و مانع از انتفاع ایران شود؛ و ضمنا عضو برجام هم باشد و اجرای تعهدات توسط ایران را تبدیل به مطالبه جامعه جهانی کند! همان خباثتی که دولت اوباما در حال گسترش آن بود و حماقت ترامپ مسیرش را بست.
✅ (ترامپ البته گول کوتاه آمدن حض روحانی را خورد؛ خانم فدریکا موگرینی یک هفته پس از خروج آمریکا از برجام فاش کرد: "من از روحانی #ضمانت گرفتم که حتی در صورت خروج آمریکا از برجام و بازگرداندن تحریم ها علی ایران، به برجام پایبند بماند"!
🔹 بنابر آنچه گفته شد، مهم تر از کیفیت و کمیت تعلیق یا لغو تحریم ها، موضوع "ضمانت معتبر" هر نوع توافق و همچنین پیش بینی پرداخت خسارت در صورت تکرار عهدشکنی آمریکاست.
🔸 برخی با استدلال های مختلف می گویند آمریکا نمی خواهد و نمی تواند تضمین معتبر و مفیدی ارائه دهد. و با این وجود از توافق برای احیای برجام دفاع می کنند.
✅ این در حالی است که ضمانت اجرا، رکن هر توافقی است و تصریح بر این مطلب که یک طرف نمی خواهد و نمی تواند تضمین پایدار بدهد، به این معناست که توافق، هنوز منعقد نشده، مُلغی است. به عبارت دیگر، توافق لغو و بیهوده ای است.
💢 مسئله راهبردی تضمین، رکن توافق و مسئله آمریکاست و اوست که باید تکلیف این رکن توافق را به اعتبار سابقه خراب خود روشن کند. اینجا جای تخفیف و تنازل نیست.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 بیانیه ۲۵۰ نماینده مجلس خطاب به رئیسجمهور / بدون اخذ تضمین متعهد به هیچ توافقی نشوید
👤 #دهنوی، عضو هیئت رئیسه مجلس بیانیه بیش از ۲۵۰ نفر از نمایندگان درخصوص توجه و رعایت نکاتی بسیار مهم در مذاکرات ایران در موضوع برجام را خطاب به رئیسجمهور قرائت کرد.
✅ متن بیانیه بدین شرح است:
جناب حجت الاسلام آقای رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
🔹 مذاکرات ایران در مورد رفع تحریم های ظالمانه علیه ملت ایران به نقطه حساسی رسیده است، ما نمایندگان مردم عزیز و سربلند ایران، ضمن تشکر نسبت به دیپلماسی فعال و عزتمندانه حضرتعالی و تیم مذاکرات، ضمن همکاری های لازم، توجه شما و مسئولان مذاکرات را به نکات زیر جلب می کنیم:
1️⃣ دولت ظالم و تروریست آمریکا و نیز دنباله روان ضعیف و ذلیل آمریکا یعنی سه کشور اروپایی در طول ۸ ساله گذشته نشان داده اند که به هیچ تعهدی پایبند نبوده و از هر وسیله ممکن جهت ضربه وارد کردن به منافع ملت ایران، استفاده و حتی برخلاف تمام قوانین دنیا، دارو را نیز علیه ملت ایران تحریم کرده اند، بر این اساس، باید از تجربه سابق درس عبرت بگیریم و با خط قرمز قراردادن منافع ملت ایران، بدون اخذ تضامین لازم، متعهد به هیچ توافقی با بدعهدان نگردیم.
2️⃣ دولت تروریست آمریکا و سایر کشورهای عهدشکن غربی باید تضمین دهند که از برجام خارج نمی شوند.
3️⃣ رژیم آمریکا و سایر کشورهای طرف برجام باید تعهد دهند که از مکانیسم ماشه استفاده نخواهند کرد.
4️⃣ رژیم آمریکا و سه کشور اروپایی باید به ملت ایران تعهد دهند که تحریم ها علیه ملت ایران به بهانه های واهی هسته ای، تروریسم، موشکی و حقوق بشر را لغو می کنند، از جمله باید تحریم های آیسا، کاتسا و U-Turn لغو شود.
5️⃣ در مقام اجرا نیز ابتدا باید آمریکا و سایر طرفهای بدعهد برجام به تعهد خود در لغو تحریم ها عمل کنند، و بعد از راستی آزمایی، ایران به سراغ انجام تعهدات خود رفته و آن را انجام دهد.
6️⃣ مطابق ماده ۷ قانون اقدام راهبردی مجلس شورای اسلامی، دولت جمهوری اسلامی موظف است انجام تعهدات از سوی طرف غربی در لغو تحریم ها به ویژه تحریم های نفتی و بانکی و برگشت پول صادرات ایران به صورت بانکی و بدون هیچ مشکلی را به مجلس گزارش کند و در صورت تایید و تصویب مجلس، می تواند نسبت به گام های کاهشی در زمینه هسته ای اقدام نماید.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ ماجرای تکلیف مالایطاق و علت حمایت رهبری از بانکها
✍️ #تبیان بیان کرد
🔺 رهبر انقلاب طی نامهای از مجلس و دولت خواسته که تکلیف مالایطاق به بانکها تحمیل نکنند. این نامه را امروز قالیباف از تریبون مجلس خوانده است. گفته میشود این نامه به درخواست رییس بانک مرکزی زده شده تا در روزهایی که تصویب بودجه 1401 در دستور کار است تعهدات جدید بانکی به بانک ها اضافه نشود.
🔺 تکلیف مالایطاق که رهبری استفاده کرده یک تعبیر فقهی و حقوقی است و یعنی تکلیفی بیش از طاقت و توان شخص بر کسی تحمیل نشود.
🔺 اما مشکل کجاست؟ مشکل بر سر تسهیلات دستوری دولت و مجلس از قبیل وام مسکن، وام ازدواج و ... است. این وام ها که دولت و مجلس به مردم وعده می دهند عمدتا بازپرداخت بلند مدتی دارند و رقم بالای این تسهیلات در نگاه اول باعث افزایش رضایت مردم شود اما در اصل به دلیل کمبود منابع مالی بانکها، باعث استقراض از بانک مرکزی، افزایش میزان نقدینگی و درنتیجه میزان تورم در بازار خواهد شد. خیلی از بانک ها هم توان ارائه این تسهیلات را ندارند.
🔺 کل تسهیلاتی که شبکه بانکی از ابتدای امسال تاکنون پرداخت کرده حدود ۳۰۰۰ همت (مخفف هزار میلیارد تومان) بوده که حدود ۸ و نیم درصد این عدد به صورت قرض الحسنه به مردم وام داده شده است. امسال ۳۰ درصد بیشتر از سال گذشته مردم توانستند وام قرض الحسنه دریافت کنند. اما بانک ها به دلیل محدودیت منابع مالی و همچنین عدم مدیریت صحیح منابع فعلی توان پرداخت تسهیلات وعده داده شده از سوی دولت و مجلس را ندارند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ اشتباهات محاسباتی در برجام
✍️ #مجید_شاکری
🔹يكي از اشتباهات مهم تحريمي ايران در برجام دادن وزن به هواپيما به جاي قطار پرسرعت بعنوان دستاورد عيني بود.
🔺در صورتي كه توافقي حاصل شود بعيد مى دانم اين اشتباه تكرار نشود.
اميدوارم لااقل اينبار اشتباه " تلاش براي خريد هواپيماي نو" كه باعث تحديد بهره صنعت هواپيمايي از فضاي برجام شد تكرار نشود و روى خريد يكباره هواپيماهاي دست دوم خطوط هوايي متمركز شويم.
🔺( البته بعيد مي دانم حتي اين درس را هم از دوره اجراي برجام گرفته باشيم.)
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 علت اصلی #دین_گریزی در جامعه چیست؟
✍️ #داوود_مدرسیان
🔹درباره علل دین گریزی درجامعه و شرک به خداوند متعال و اندیشه مادی گرا(ماتریالیسم) می توان به مسائل و زمینه های مختلفی اشاره کرد. می توان ده ها دلیل اخلاقی، معرفتی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ردیف کرد اما یکی از عوامل را می توان عامل محوری در این زمینه معرفی کرد. آن عامل کدام است؟
🔸آیت الله خامنه ای در جلسات «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» (سال 53)، در شرح «توحید» به این موضوع اشاره می کند. چرا شرک در جوامع وجود دارد و دلیل گرایش انسان ها در طول تاریخ به شرک و بی اعتقادی به ماوراء غیب چه بود؟ چرا انسان ها به بی دینی روی آورده اند؟
🔹اگرچه شاید بخشی از مشرکین برای نفی توحید، به استدلالهای شبه فلسفی و منطقی و عقلانی چنگ بزنند اما هیچکدام نتوانسته اند دلیل و منطق و استدلال متقنی برای اینکه بگویند «خدا وجود ندارد» ارائه کنند. در هیچ مقطعی از تاریخ نتوانسته اند استدلالی برای «نفی وجود خدا» ارائه کنند. دلایلشان معمولاً این بود: «من ندیدم»، «برای من اثبات نشد»، «کسی دلیل قانع کننده ای به من ارائه نکرد» و ... !
🔸پس دلیل فلسفی، عقلی و منطقی برای نفی توحید وجود نداشته و ندارد. در عمل اما آنچه منجر به بی دینی و نفی اعتقادات دینی انجامیده این بود که آنان، دین و اعتقادات ماوراء غیب را در موضوع مدیریت جامعه، حل مشکلات بشر، مقابله با ظلم و جور و تبعیض و بی عدالتی بی تأثیر می دانستند. آنان می گفتند این دین وقتی نمی تواند مشکلات جامعه را حل کند، وقتی توان مبارزه با ظلم ظالمان و سرمایه داران زالوصفت ندارد، وقتی نمی تواند عدالت را در جامعه برقرار کند، به درد نمی خورد!
🔺بدین ترتیب، مهم ترین عامل شرک در جامعه و دین گریزی مردم، ناکارآمدی این دین در رفع ظلم ها و تبعیض ها و برقراری عدالت بوده است.
🔹دلیل اصلی که رنسانس در اروپا شکل گرفت و دین و اعتقادات به غیب کنار گذاشته شد و بی دینی و الحاد نهادینه شد و بعدها این بی دینی و الحاد به فلسفه و علوم انسانی و اخلاق و ... سرایت کرد و به سبک زندگی بی دینی و فروپاشی دین و نهاد خانواده انجامید همین بود! مردم در اروپا، در قرون وسطی، گرفتاری ها و مشکلات عدیده و فساد و تبعیض و ظلم هایی را در جامعه خود می دیدند که دین مسیحیت و علمای مسیحی برای آن وضعیت، هیچ برنامه ای ندارد بلکه مروج آن شرایط است و خود در بوجود آمدن آن شرایط نقش مستقیم داشته است!
🔸اگر امروز وضعیت دین داری در جامعه خطرناک شده؛ اگر دین گریزی افزایش یافته؛ اگر دختر جوان ما گرایشی به حجاب ندارد؛ اگر پسر جوان ما گرایش به دین ندارد یا بگوییم کمرنگ شده، علت را کجا باید بجوئیم؟ کجا را باید نشانه برویم؟ کجاها را باید اصلاح کنیم؟
🔹دلیل اصلی دین گریزی در جامعه امروز ایرانی همین است که خیلی از مردم و جوانان، دین و علمای دین و سردمداران دین و مسئولین نظام که همه شخصیت های روحانی و دینی هستند را در رفع مشکلات جامعه و تحقق عدالت و رفع تبعیض ها و فاصله های طبقاتی، موثر و کارآمد نمی بینند. بله عوامل دیگری از جمله تهاجم فرهنگی و رسانه ای دشمن به مفاهیم دینی بی تأثیر هم نیست. اما این مسئله اصلی نیست.
🔸ممکن است کسی بگوید رسانه ها، دین و نظام دینی را ناکارآمد جلوه می دهند. بله نقش اصلی رسانه های دشمن همین است اما آیا واقعاً نگرش امروز مردم در بحث ناکارآمدی ها فقط به رسانه های دشمن بر میگردد یا واقعیات امروز کشور و دولت ها و مجالس و مدیران این نگرش را بوجود آورده؟
🔻در چنین شرایطی وظیفه مؤمنین حقیقی به اسلام ناب چیست؟ دفاع از وضع موجود؟ توجیه وضع موجود؟ پرداختن به امور فرعی؟ خیر.
🔹متأسفانه برخی برای خودشان یک دسته بندی از مسائل انجام داده اند از مسائل فرهنگی و اقتصادی و بعد می گویند مسائل فرهنگی مهم تر است و ...! در حالیکه اساساً تعریف این عزیزان از فرهنگ و کار فرهنگی اشتباه است.
اگر فرهنگ یعنی مجموعه ای از عقاید و باورها و ارزش ها و بایدها و نبایدها و آداب و رسوم؛ پس بدانید مهم ترین این عقاید و باورها و ارزش ها، مفهوم والای #توحید و #عدالت است آن هم توحیدی که آیت الله خامنه ای و شهیدان بهشتی و مطهری تعریفش می کنند نه صرفاً تعاریف کلامی و فلسفی! توحیدی که اگر بر جامعه حاکم باشد دیگر جامعه اسلامی طبقه طبقه نیست! دیگر تبعیض و ظلم نیست!
🔹فکر می کنند مهمترین مسئله فرهنگ، حجاب است و مسائل اخلاقی و جنسی و ...! در حالیکه مسئله اصلی تحقق آن توحید و عدالت است.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ بن بست ارشاد
✍️ #محمدصادق_کوشکی
🔹موضع گیری رئیس جمهور درباره جشنواره فیلم فجر امسال، عینا تکرار توجیهات وزیر ارشاد بود و نشان داد که تمرکز رئیسی بر آزاد سازی سواحل و سایر موارد مهم مملکتی باعث شده تا ایشان فرصتی برای رسیدگی به فرهنگ و هنر و حاکمیت دین گریزی بر جشنواره ها و تولیدات سینمایی مملکت نداشته باشد و این امور را به دست وزیر ارشاد بسپارد!
🔹وزیر محترم ارشاد هم با تقلیل مفاسد شایع در جشنواره های فیلم و تئاتر ( مانند بی حجابی، تبرج، اختلاط فاجعه بار میان نامحرمان، محتوای غیر اخلاقی و شریعت ستیز بسیاری از تولیدات سینمایی و...) به یکی دو جمله فلان فیلمنامه نویس گمنام ، بحران فکری معنوی حاکم بر اغلب فضاها و محصولات سینمایی و هنری کشور را لاپوشانی نموده و با صراحت اعلام کرده اند که : "همه جامعه هنری به اداب و رسوم دینی مقید هستند و از هر نوع جسارت و توهین به باورهای ایمانی اعلام انزجار می نمایند!!"
🔹 به نظر می رسد جناب وزیر متوجه تبدیل جشنواره فیلم فجر امسال به سالن مد و محل ارائه انواع و اقسام بی حجابی و بی حیایی و تبرج و...نبوده و امکان تماشای محصولات سینمایی و سریالهای نمایش خانگی تولید شده در سالهای اخیر را نداشته و اصلا از محتوای اینستاگرام بازیگران و سلبریتی های سینمایی مملکت اطلاعی ندارند وگرنه هر نوجوان متدین این کشور می داند که سالهاست دین و ارزشهای اخلاقی و انقلابی در سینما و تئاتر این سامان لگد کوب و به حاشیه رانده شده و بر خلاف نظر وزیر ، بسیاری از بازیگران و عوامل فعال در سینما و تئاتر اصرار دارند به شکل علنی حرمت احکام الهی و قواعد شرعی و اخلاقی را بشکنند و به این حرمت شکنی افتخار هم کنند.
🔹 در دو ماه گذشته بارها به وزیر محترم ارشاد درباره وضعیت جشنواره های فجر هشدار داده و حتی پیشنهاد همکاری جهت بهبود وضعیت نابهنجار و خلاف شرع موجود در محیطهای سینمایی را دادیم اما ایشان با اعتماد به زیردستانشان کار را به جایی رساندند که جشنواره فجر بواسطه حرمت شکنیهای مکرر ، موجب اعتراض امت حزب الله ، ائمه جمعه و فضلای حوزه قرار گرفت و موج اعتراضات، وزیر و حامیانش را به زحمت انداخت تا آنجا که مصداق «الغریق یتشبث بکل حشیش» شدند!!
🔹 جناب آقای رئیسی باید بدانند که مطالبه و نگرانی اول خانواده شهدا ، نیروهای حزب الهی و اکثریت وفاداران به انقلاب و نظام ، بی اعتنایی رئیس جمهور به امور فرهنگی و رها کردن عرصه هایی مانند فضای مجازی ، سینما ، آموزش عالی ، بی اعتنایی حجاب و عفاف و امور اخلاقی جامعه است.
آقای رئیس جمهور!
اولویت بودن مشکلات معیشتی نمی تواند دلیلی برای بی اعتنایی کامل و رها کردن امور مربوط به دیانت و اخلاق جامعه باشد، چرا که ج. ا. ا تنها نظام دینی جهان است و فلسفه تشکیل آن به نظر حضرت امام، اجرای احکام الهی است.
❇️ جناب آقای رئیسی!
می دانیم که برای حل مشکلات اقتصادی با همه توان تلاش می کنید و بابت اتخاذ راهبرد درست منطقه گرایی در سیاست خارجی از شما تقدیر می کنیم اما نمی توانیم در خصوص مدیریت ضعیف و فاقد شجاعت وزارت ارشاد سکوت کنیم . مدیریتی که با چشم بستن بر معضلات عمیق و فجایع موجود در عرصه های فرهنگی و هنری جامعه ، دائما به دنبال باج دادن به هنرمندنماهایی است که سالهای اخیر به هنجارشکنی و زیرپاگذاردن احکام و ارزشهای دینی مشغول و مفتخرند و متاسفانه وزیر محترم ارشاد تمایلی هم به همکاری و همفکری با نیروهای انقلابی جهت بازگرداندن سینما و تئاتر و ...به مسیر انقلاب و اسلام ندارند و معافیت سینماگران از دادن مالیات را وجه همت خود قرار داده اند و.....!!
▪️آقای رئیسی !
گیریم که شما موفق شدید سطح رفاه و معیشت ایران را به حد سوئیس برسانید، رسیدن به این سطح در حالی که بی حجابی ، مفاسد اخلاقی و روابط نامشروع در جامعه ایرانی عادی و رایج شده باشد چه فایده ای دارد؟
یعنی قرار است ایران پس از ۵ دهه از انقلاب اسلامی به همانجایی برسد که محمد رضا پهلوی می خواست؟
▪️سید بزرگوار ! مطمئن باشید با این وضعیت حاکم بر سینما و فضای مجازی کشور ،تا چند سال دیگر وضعیت اخلاقی جامعه ما تفاوتی با ترکیه و مصر نخواهد داشت!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️کشاکش ۶۰ ساله؛ از خلیج خوک ها تا اوکراین
✍️ #ایمان_محمدی (بخش اول)
🔹بحران میان روسیه و آمریکا شدت گرفت. پوتین دیشب، استقلال و جدایی مناطق "دونتسک" و "لوهانسک" در شرق اوکراین را با عنوان جمهوری خلق وابسته روسیه به رسمیت شناخت و گفت "اوکراین بخشی جدایی ناپذیر از تاریخ ماست".
🔹او همچنین گفت "پهپادهای آمریکا بر فراز اوکراین پرواز، و از روسیه جاسوسی می کنند. چند بار وعده دادند که ناتو را به شرق گسترش نمی دهند، اما اتفاقی که افتاد برعکس است. ناتو به دنبال الحاق اوکراین و گرجستان است. آمریکا در تلاش برای ایجاد پایگاه های نظامی است. سامانه های موشکی که در اوکراین مستقر شده اند، می توانند به مناطق روسیه تا ولگوگراد حمله کنند. ما خواستار عدم گسترش ناتو و بازگشت به مرزهای ۱۹۹۷ بودیم، اما آنها نادیده گرفتند".
🔹بنابر اعلام کاخ سفید، جو بایدن دستوری اجرایی را برای تحریم مبادلات تجاری یا مالی و سرمایهگذاری با دونتسک و لوهانسک صادر می کند. آمریکا در نشست شورای امنیت، اقدام روسیه را نقض قوانین بین المللی خواند و مسکو را به "رو به رو شدن با پیامدهای سریع و شدید" تهدید کرد. همزمان، قیمت جهانی نفت مجددا به بالای ۹۶ دلار صعود کرد.
🔹ارزیابی بحران بر مبنای قواعد بین المللی، یک بحث است؛ و مبتنی بر قواعد حاکم میان طرفین، موضوعی دیگر. قواعد بین المللی، مرز و حاکمیت کشورها را محترم می شمارد؛ اما نه آمریکا (به واسطه دخالت، کودتای رنگی و استقرار پهپاد ها و موشک های تهاجمی در اوکراین)، قواعد را مراعات کرده و نه روسیه که نسبت به استقرار ناتو در مرزهای خود احساس خطر می کند.
🔹این بحران از برخی ابعاد، به بحران موشکی کوبا در اکتبر ۱۹۶۲ شباهت دارد که در پی استقرار موشکهای بالستیک شوروی در خاک کوبا آغاز شد و طرفین تا مرز آماده باش برای جنگ هستهای پیش رفتند.
🔹پس از شکست عملیات آمریکایی خلیج خوکها، شوروی موشکهایی را به بهانهٔ محافظت از کوبا در خاک این کشور مستقر کرد. از نظر شوروی، این کار همان قدر قابل توجیه بود که استقرار کلاهکهای هستهای آمریکا در ایتالیا، یونان و ترکیه.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⭕️ مخمصه عجیب بایدن
✍️ #علیرضا_تقوینیا
🔸️رئیس جمهور آمریکا در بد مخمصه ای گیر کرده است ؛ رقابت تجاری با چین و دفاع از تایوان در برابر پکن ؛ تنش جدی با روسیه بر سر اوکراین و بحران هسته ای ایران .
🔸️بایدن بدون شک نمی تواند همه این چالش ها را با هم حل کند زیرا آمریکا ، آمریکای ۲۰ سال پیش نیست .
🔸️پس احتمالا اولویت را به تنش زدایی با ایران خواهد داد؛ اگر هم کوتاه نیامد بازهم با توجه به عدم اتفاق نظر غرب و شرق در شرایط کنونی ، جمهوری اسلامی ضرر نخواهد کرد و حتی اگر به سمت غنی سازی ۹۰ درصدی هم برود دیگر خبری از اجماع در شورای امنیت نخواهد بود.
🔸️پرواضح است که عرب های حاشیه خلیج فارس و اسرائیل متضرر اصلی اتفاقات کنونی در خاورمیانه هستند.
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab