🔴 میز ایران در سازمان اطلاعات بریتانیا
👤 #حسین_فردوست، رئیس دفتر ویژه اطلاعات دربار، قائممقام ساواک و دوست نزدیک شاه در خاطراتش مینویسد:
🔹 «در امآی-۶ من با تمام رؤسای مربوط به ایران ملاقات داشتم: رئیس کل، رئیس ادارهکل خاورمیانه و خاورنزدیک و آسیای جنوب شرقی، رئیس اداره خاورمیانه (که قرار بود بازنشسته شود)، رئیس «شعبه» (دسک) ایران و اکثر یا تمام پرسنل «دسک» ایران. ایران در سازمان مرکزی امآی-۶ یک «دسک» دارد که تمام پرسنل اطلاعاتی آن به زبان فارسی تسلط کامل دارند و هیچگاه پرسنل شعبه عوض نمیشود.
🔸 همیشه حداقل دو نفر از پرسنل شعبه در صحنه (ایران) کار میکنند که یکی رئیس امآی-۶ سفارت در تهران است و دیگری معاون او. این دو نفر با رؤسای شبکهها و عوامل انگلیس در ایران و ارگانهای دولتی (مانند دفتر ویژه، ساواک، اداره دوم و غیره) تماس داشتند و کلیه گزارشات خود را فقط به شعبه ایران در ستاد مرکزی ارسال میداشتند و لاغیر. در سازمان مرکزی نیز فقط پرسنل شعبه ایران و رؤسای مربوطه (تا رده رئیس کل) از گزارشات مطلع میشدند و چنین نبود که مثلا پرسنل میز مصر در جریان مسائل ایران قرار بگیرند.
✅ کلیه بایگانی سیصدساله فعالیت اطلاعاتی انگلیس در ایران (از میکروفیلم تا پروندهها) نیز در اختیار پرسنل شعبه ایران است. پرسنل شعبه ایران پس از ۲۰ سال کار، و در موارد استثنایی مانند رئیس خاورمیانه که دیدم پس از ۳۰ سال، بازنشسته میشوند و معمولا مورد استقبال مجامع دانشگاهی و تحقیقی انگلیس قرار میگیرند. آنها پس از بازنشستگی در موارد لازم تجربیات خود را در اختیار پرسنل ایران قرار میدهند و همکاری میکنند و چنین نیست که ارتباط آنها کاملا قطع شود. طبق همین اصل، افراد معدودی که در گذشته در وزارت خارجه با سایر مشاغل مسئولیتهایی داشته و در رابطه با ایران دوستیها و ارتباطات خاصی یافتهاند نیز ممکن است با میز ایران همکاری افتخاری داشته باشند.»
💢 مقر فرماندهی سازمان اطلاعاتی بریتانیا در حاشیه رود تیمز لندن
#بین_الملل #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ماجرای سالی که در ایران ۳ متر برف بارید و میزان تلفاتش در گینس ثبت شد
🔹 سال ۱۳۵۰ به مدت دوهفته برفی بارید که روزنامه اطلاعات تیتر زد: خدایا برف بس است.
🔸 تعداد کشتهها در برف و بوران در آن سال بیشتر از ۴ هزار نفر بود.
✅ اوضاع در تهران بحرانی اعلام شد و مسیر بسیاری از روستاها قطع شد.
💢 پر تلفاتترین سرما و بوران جهان که در کتاب رکوردهای گینس ثبت شد متعلق به ایران در سال ۱۳۵۰ بود.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وزیر نفت روحانی ۲ شرکت اصلی ذخیره سازی گاز کشور را به بهانه اقتصادی نبودن در سال ۹۶ منحل کرد/ همین عدم اعتقاد به ذخیرهسازی گار در دولت روحانی عامل اصلی ناترازی گاز کشور در این روزها و مشکلات مردم شمال کشور است
👤 #مهدی_هاشم زاده، مدیر گروه انرژی اندیشکده ماهد
✅ حتی تولیدکنندگان بزرگ گاز جهان از ذخیره سازی غافل نمیشوند اما دولت روحانی این اشتباه را انجام داد.
💢 سطح ذخیره سازی گاز در کشورهای جهان بین ۱۵ تا ۲۰ درصد است اما در ایران ۱.۷ درصد بوده که ظرفیت همین مقدار اندک هم پیش از دولت روحانی ایجاد شده است!
#سیاسی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 حاجقاسم صاحب ایده «محاصره موشکی اسرائیل» بود
✅ مصاحبه اختصاصی با محمود القماطی، عضو شورای سیاسی حزبالله
💢 القماطی در گفتوگو با تسنیم حاج قاسم سلیمانی را صاحب ایده محاصره موشکی اسرائیل دانست و گفت که او این ایده را با موفقیت اجرا و نهایی کرد.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 نوبت انتقام ماست/ این فرصت را از دست ندهید!
👤 #حسین_شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان
🔹 در واکنش به خطونشان دولتهای آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه به اعدام ابَرجاسوس انگلیسی: علیرضا اکبری از سال ۸۲ تا ۸۹ یعنی ۷ سال به جاسوسی برای سازمان اطلاعاتی انگلیس مشغول بوده و بسیاری از اطلاعات راهبردی و طبقهبندی شده از مراکز حساس کشورمان را به سیستم اطلاعاتی دشمن فروخته است.
🔸 او در بازجوییها و برخوردهای فنی و کارشناسانه وزارت اطلاعات گزارشها و اطلاعات فراوانی از کانون اطلاعاتی و امنیتی انگلیس، فرانسه، آلمان و موساد و سیا را در اختیار سربازان گمنام قرار داده.
✅ این اطلاعات شامل برخی از سرنخهای MI6 در کشورهای دیگر و شمار قابل توجهی از سرپلهای داخلی انگلیس در ایران است.
🔹 شنیدههای قابل اعتماد حاکی از آن است که بازداشت این جاسوس بهگونهای صورت گرفته که سیستم اطلاعاتی انگلیس تا مدتها از بازداشتش بیخبر بوده و در این فاصله و تحت مدیریت مسئولان پرونده اکبری، اطلاعات گمراهکنندهای از جانب جاسوس بازداشت شده به سرویس اطلاعاتی انگلیس منتقل میشده و سرویس یاد شده با این تصور که اطلاعات منتقل شده واقعیت دارد، دست به اقداماتی زده که برای دولت انگلیس خسارات قابل توجهی داشته.
🔸 اکنون نوبت انتقام ما رسیده و انتظار آن است که وزارت اطلاعات برخی از اطلاعات مربوط به سرنخها، سرپُلها و عوامل سرویسهای اطلاعاتی انگلیس و موساد را که در بازجوییهای فنی و کارشناسانه از جاسوس مورد اشاره به دست آورده، منتشر کند.
✅ این حرکت ضمن آن که دروغپراکنیهای حریف را خنثی میکند، ضربه هولناکی بر پیکره سیستم جاسوسی انگلیس و بخش اطلاعات و جاسوسی خارجی آن MI6 خواهد بود. ضربهای که جرثومههای فساد در انگلیس و رژیم صهیونیستی و... را نقره داغ میکند.
🔹 لطفاً در افشای اطلاعات بهدست آمده و یا حداقل در افشای بخشهای رسواکننده دشمن کوتاهی نکنید. از اطلاعات کسبشده باید بهموقع استفاده شود وگرنه با مرور زمان و عبور از موقعیت موثر، به کاغذ پارههایی تبدیل میشوند که به درد کارخانههای مقوا و کارتنسازی میخورند!
💢 و بالاخره درباره چگونگی نفوذ این جاسوس به مراکز حساس و راهبردی نظام نیز پرسشهایی هست که نباید به سادگی از کنار آن گذشت.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 ارتش ایران در کانال پاناما چه می خواهد ؟
👤 #علیرضا_تقوی_نیا
🔹 خبر حضور نیروی دریایی ارتش ایران در کانال پاناما که توسط فرمانده این نیروی راهبردی اعلام شد ، واکنش های زیادی را برانگیخته است .
🔸 در این خصوص ذکر نکاتی لازم می نماید؛
1️⃣ ساخت کانال پاناما در سال ۱۹۰۴ توسط آمریکایی ها آغاز شد و در سال ۱۹۱۵ پایان یافت.
البته قبلا فرانسوی ها کار را شروع کردند اما در اتمام آن ناتوان بودند.
2️⃣ این کانال ۲ اقیانوس اطلس و آرام را به هم پیوند می دهد و روزانه به طور متوسط حدود ۵۰ کشتی سنگین اعم از نفتکش و تجاری از آن عبور می نمایند و یکی از مهمترین آبراه های دنیا برای آمریکا به شمار می رود.
3️⃣ این کانال از اساس برای منافع آمریکا احداث شد و کنترل آن نیز تا سال ۱۹۷۷ به طور کامل در اختیار ایالات متحده بود اما با توافق کارتر- توریخوس ، پانامایی ها توانستند کنترل آن را بر عهده گیرند.
4️⃣ حضور نیروی دریایی ارتش ایران از لحاظ راهبردی این پیام را مخابره می کند که نقش و جایگاه نظامی جمهوری اسلامی ایران منحصر به منطقه غرب آسیا و خلیج فارس و دریای عمان نیست و این کشور در حال گذار از بازیگر منطقه ای به یک قدرت بزرگ و با گستره عملیاتی جهانی است.
5️⃣ ایران سعی دارد با اینکار در حیات خلوت آمریکا حضور یابد و علاوه بر ماموریت های شناسایی و رصد ، حضور خود را در نقاط حساس و تاثیرگذار دنیا تثبیت نماید و از آن طی سالهای آتی در معادلات بین المللی بهره ببرد .
6️⃣ از لحاظ فنی و نظامی داشتن شناورهایی که بتوانند از خلیج فارس و دریای عمان تا اقیانوس اطلس و آرام (که تلاطمات بسیاری دارد ) طی مسافت کنند (آنهم در شرایط تحریم تجهیزاتی)، بسیار حائز اهمیت بوده و حاکی از قدرت فنی مهندسان ایرانی است.
7️⃣ از لحاظ ژئوپلیتیکی، صرف حضور در تنگه های مهم دنیا ، قدرت تاثیرگذاری ایران بر معادلات بین المللی را گوشزد می کند و سطح و جایگاه جمهوری اسلامی را در جهان بالا خواهد برد و ایضا پرستیژ سیاسی این کشور را به نحو محسوسی ارتقا می دهد .
✅ آلفرد ماهان استراتژیست معروف آمریکایی، نقش و جایگاه قدرت دریایی را در معادلات جهانی و تحصیل منافع ملی کشورها مورد بررسی قرار داده بود و جمهوری اسلامی نیز در سالهای اخیر استراتژی دریایی خود را بر گسترش کمی ، کیفی در نقاط راهبردی دنیا اعلام کرده است.
8️⃣ شاید این سوال پیش بیاید که با توجه به قدرت نظامی آمریکا ، در شرایط تنش، شناور نظامی ایران چه کاری می توانند انجام دهند ؟
🔹 پاسخ اینست که این شناورها به پشتوانه قدرت نظامی ، موشکی ، منطقه ای (و همچنین غنی سازی ۶۰ درصدی ) نظام در این آبراه حساس حاضر خواهند بود و هرگونه تعرض به این کشتی های جنگی ، با واکنش متقابل در خلیج فارس، دریای عمان و احتمالا اقیانوس هند پاسخ داده می شود.
🔸 چون مبرهن است که جمهوری اسلامی از لحاظ تسلیحات متعارف و موازنه قوا در منطقه خلیج فارس، وضعیت عملیاتی به مراتب بهتری از آمریکا و متحدانش دارد .
9️⃣ البته با توجه به این که از لحاظ حقوق بین الملل ، حضور در آبهای آزاد برای کشورها مانعی ندارد ، اقدام ایران با مانع حقوقی مواجه نمی گردد اما از جنبه سیاسی، نوعی دهن کجی و قدرت نمایی به ایالات متحده ارزیابی می شود و با افزایش قدرت جمهوری اسلامی ایران طی دهه های آتی ، بعید نیست نقش و جایگاه نیروی دریایی ارتش از شناسایی و رصد در این آبراهه، شامل موارد دیگری نیز گردد.
🔟 با توجه به نزدیکی جغرافیایی ونزوئلا به تنگه پاناما و همچنین روابط نزدیک دفاعی تهران-کارآکاس ، شناورهای ایرانی برای امور پشتیبانی و لجستیک از یک پایگاه قابل اطمینان در آن کشور برخوردار خواهند بود و همین امر یک مزیت استراتژیک برای نیروی دریایی ارتش ایران است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 انتقاد از اجرا نشدن قانون توزیع کالابرگ
👤 #اصغر_سلیمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
🔹 پیرامون الزامات بررسی لایحه بودجه سال آینده و مسائلی که دولت در بحث اقتصادی باید مد نظر قرار دهد، گفته است: امسال نظر نمایندگان توزیع کالابرگ در بین مردم بود اما این کار عملیاتی نشد و خیلی از اعتباراتی که مجلس برای محرومیت زدایی در بودجه سال جاری در نظر گرفت آنطور که باید و شاید تخصیص نیافت.
🔸 نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: انتظار داریم با توجه به تجاربی که دولت در طول این دو سال کسب کرده و شناختی که نسبت به مسائل و مشکلات پیدا کرده است، برای معیشت مردم اقدام عملی صورت گیرد که مردم تاثیر آن را در سفره خود ببینند.
✅ سلیمی با بیان اینکه رییس جمهور در صحن مجلس هنگام تحویل لایحه بودجه اعلام کردند که تورم تا حدی کنترل شده است، گفت: هنوز نمود این مساله در سفره مردم دیده نمی شود و انتظار می رود در بودجه ۱۴۰۲ اقدامات عملیاتی برای کمک به مردم در حوزه های اقتصادی به ویژه بحث معیشت دیده شود.
🔹 گزارش اقتصادی این نماینده مجلس که دیگرانی هم به کرّات درباره موارد آن هشدار دادهاند؛ اگر مد نظر دولت و خواص سیاسی قرار نگیرد، میتواند سبب بروز اتفاقاتی سوء در وضعیت اقتصادی کشور شود.
🔸 مد نظر دولت از آن حیث که قوانین باید اجرا شوند و مد نظر خواص از اینرو که بر عقلانیتهای اجرایی تأکید کنند تا دستگاههای کشور از مسیر درستی که قطبنما نشان میدهد منحرف نشوند...
💢 "ارائه کالابرگ و نظارت کارا بر بازار" از فوریترین اقداماتی است که باید در جهت کاهش مشکلات اقتصادی مردم از سوی دولت انجام شود.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 خودروهای وارداتی بالای ۱ میلیارد خواهند بود!
👤 #رشیدی_کوچی، نماینده مجلس:
🔹 دستهای پشت پرده بورس کالا را بر سر زبانها انداختند که خودروهای وارداتی را وارد بورس کالا کنند تا قیمت خودرو را گرانتر کنند.
✅ وزارت صمت دلارها را به چه کسانی داده که خودرو وارد کنند؟ احتمالا به شرکتهای زیرمجموعه خودروسازها دلار دادهاند.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 رونویسی BBC فارسی از روزنامههای زنجیرهای
💬 #کیهان
🔹 متاسفانه برخی رسانههای مدعی اصلاحات به منبع اخبار رسانههای معاند بدل شدهاند. این رسانهها از بودجه بیتالمال ارتزاق میکنند اما در حال خدمترسانی به دشمن هستند!
🔸 نکته قابل تأمل اینجاست که رسانههای زنجیرهای به دفعات، این نقطه ضعف رسانههای معاند را پوشش داده و در نقش یار کمکی و نیابتی، برای رسانههای دشمن خوراک تهیه کردهاند.
✅ در جدیدترین نمونه، روزنامه اعتماد در مطلبی تأملبرانگیز به وضعیت خانواده کیان پیرفلک، کودک شهید ۹ سالهای پرداخته که در جریان اقدام تروریستی در ایذه به شهادت رسیده بود.
🔹 پس از انتشار این مطلب، بیبیسی فارسی با ذوقزدگی به بازنشر آن پرداخت. این رسانه ضدایرانی در همین رابطه نوشت: «روزنامه اعتماد چاپ تهران میگوید میثم، پدر کیان پیرفلک، کودک ۱۰ سالهای که در جریان سرکوب اعتراضات توسط ماموران مسلح جمهوری اسلامی در ایذه کشته شد، بهدلیل شدت جراحات ناشی از شلیک مستقیم ماموران عملا توانایی حرکتی از ناحیه پایینتنه ندارد و حتی نمیتواند بنشیند. برادر آقای پیرفلک به روزنامه اعتماد درباره وضعیت جسمی میثم پیرفلک، واکنش به خبر کشته شدن فرزندش و روند درمانی او گفته است.»
💢 این رسانه ضدایرانی در ادامه نوشت: «سجاد پیرفلک گفته برخی از داروهای مورد نیاز برای درمان پدر کیان، فوقالعاده هم گران بودند و کمیاب. مردم برای پیدا کردن دارو خیلی به ما کمک کردند و همدلی زیادی با ما داشتند». او از رد پیشنهاد کمکهای دولتی گفته و خبر داده هرگونه کمکی از طرف دولت را منوط به شناسایی قاتل کیان کردیم». پیشتر مهرداد پیرفلک، عموی دیگر کیان پیرفلک نیز در اینستاگرام خود در مورد وضعیت عمومی برادرش نوشته بود و گفته بود که روند مداوای او چندین ماه ادامه خواهد داشت.»
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 مستی عارفانه
✅ فقط در روضۀ اباعبدالله الحسین(ع) میتوانیم این را حس کنیم!
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 یارانه انرژی را به نفع پایینشهریها اصلاح کنید
👤 #سعید_ونکی
🔹 با سرما و برودت هوا، مصرف گاز افزایش بیسابقهای داشته و آنطور که وزارت نفت و شرکت ملی گاز اعلام کردهاند، رکورد مصرف ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز به ثبت رسیده. همین میزان مصرف، مشکلات عدیدهای را برای برخی استانهای شمالی و شمال شرقی کشور به وجود آورده که ضرورت مدیریت مصرف در دیگر استانها به منظور پایداری گازرسانی در دیگر نقاط کشور را میطلبد.
🔸 اما در این بحبوحه مصرف گاز، برخی آمارها و متعاقب آن تحلیلهایی از سرانه مصرف گاز در برخی مناطق تهران منتشر میشود که چندان قابل استناد نیست و به منظور نتیجهگیری دقیقتر باید تعمق بیشتری در آن کرد.
اخیراً آماری منتشر شده مبنی بر اینکه ۸۰ درصد از پرمصرفهای گاز تهران، در مناطق ۱ و ۲ و۳ هستند و از این آمار، نتیجهگیریهایی در خصوص میزان مصرف بیشتر این مناطق نسبت به دیگر نقاط پایتخت شده است.
✅ طبق این آمار، منطقه ۱ با ۴۰/۵۶ درصد، منطقه ۲ با ۲۸/۷ درصد و منطقه ۳ با ۳/۹۱ درصد در صدر قرار گرفتهاند. اما با دقت در این آمار و ارقامی که منتشر شده، پی خواهیم برد که این به معنای مصرف بیشتر گاز در این مناطق نیست، بلکه به معنای حضور و یا سکونت افراد و خانوارهای پرمصرف در این مناطق است.
🔹 به عبارتی از این آمار منتشره، مصرف بیشتر در برخی مناطق نسبت به دیگر نقاط برداشت نمیشود، بلکه به حضور پرمصرف افراد در یک منطقه نسبت به دیگر مناطق اشاره دارد. چه بسا به همان اندازه که در یک نقطه از پایتخت، پرمصرفهای بیشتری حضور دارند، به همان اندازه هم افراد و خانوارهای کممصرف وجود داشته باشند.
🔸 به همین دلیل تا زمانی که شرکت ملیگاز و یا اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، میزان دقیق مصرف گاز را به تفکیک مناطق اعلام نکنند، نمیتوان نتیجهگیری دقیقی را ارائه کرد.
✅ با این اوصاف و با وجود چنین آماری که به طور دقیق قابل استناد نیست، نمیتوان مصرف فارغ دلانه گاز در بالاشهر تهران و مناطق مرفهنشین پایتخت را دور از ذهن تصور کرد.
🔹 سبک زندگی افراد در این مناطق و فعالیت بیشتر مشاغل خدماتی که رونق بیشتری در مقایسه با دیگر نقاط تهران دارند، به این فرضیه دامن میزند. از نمودهای این سبک زندگی متفاوت، فعالیت استخرهای خانگی و استفاده از آنان در فصول مختلف سال است که نگهداری از آن، موجب مصرف بیشتر انرژی خواهد شد. علاوه بر این، زیست و باور فرهنگی ساکنین این مناطق که غالباً در پی بیشترین حد آسایش و به دنبال رفاهطلبی هستند، این شائبه را تقویت میکند.
🔸 یارانه انرژی را به نفع پایینشهریها اصلاح کنید.
وضعیت انرژی در ایران، با توجه به بحرانهای مختلف و عقبماندگیهایی که در زیرساختهای تامین انرژی در کشور وجود دارد، باید به سمتوسویی حرکت کند که عدالت نسبی در این حوزه برقرار شود و از جمله ابزارهایی که میتواند کمک شایانی به این هدف کند، استفاده از اهرمهای تعرفهگذاری و اصلاح قیمتهاست.
✅ باید بپذیریم که افرادی که در مناطق مرفه تهران و به عبارتی بالاشهر ساکن هستند، نباید هزینه سبد انرژی آنان به اندازه افرادی باشد که در دیگر مناطق تهران ساکن هستند و این مصداق برقراری عدالت است. با کدام منطق، خانوارهای ساکن نیاوران، فرشته، کامرانیه و … باید همان مبلغی را برای گاز و برق خود پرداخت کنند که یک خانواده ساکن در مناطق کمبرخوردارتر پایتخت برای انرژی خود هزینه میکند؟
🔹 به واقع، نمیتوان هم انرژی بیشتری مصرف کرد و هم از مواهب قیمت ارزان آن بهرهمند بود.
💢 باید هزینه زندگی در مناطق مرفه و برخوردار تهران افزایش پیدا کند تا بخشی از یارانه هزینهشده در صنعت انرژی کشور، هدفمند شود. این یکی از ضروریترین اقداماتی است که دولت باید به آن ورود کرده و برای ساماندادن به وضعیت کنونی چارهاندیشی کند تا منابع ارزشمند انرژی کشور اینگونه هدر نرود.
#اجتماعی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️سقوط روایت طاعونی به نام داعش است که شهید سلیمانی از آن اینگونه میگوید:
🔹 طاعونی مثل داعش که سر بریدن انسان ها برایش از سر بریدن گوسفندان آسان تر است، خطر بزرگی است.
🔹سریال سقوط روایتی بخشی از نبرد دهشتناک قاسم سلیمانی و یارانش با توحش داعشی است که یادمان بماند داعش چهکرد.
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 عراق در سیبل اقدامات منطقهای آمریکا
👤 #محمدرضا_فرهادی
🔹 عراق بعد از کشوقوسهای فراوان اکنون به مرحلهای از ثبات رسیده که برخی کشورها همچون آمریکا به علت شکست در طرحها و اقدامات خود به دنبال راه حلی برای تأثیرگذاری بیشتر بر حوزه عراق هستند و در این میان با توجه به گرایش دولت مرکزی در عراق به سمت مقاومت، این احتمال وجود دارد که واشنگتن به دنبال برخی برنامهها برای بیثباتی در این کشور باشد.
🔹 راهبرد آمریکاییها در عراق مبتنی بر دو محور است:
1️⃣ راهبرد همه یا هیچ؛ براساس این راهبرد اگر قرار باشد، آمریکا در عراق منفعتی نبرد هیچ بازیگر دیگر نیز نباید به منفعت برسد.
2️⃣ انسداد ساختاری؛ این انسداد ساختاری مبتنی بر این رویکرد بود که ساختار به هیچ وجه کارآمد نباشد.
🔸 باتوجه به وضعیت کنونی، آمریکا به دنبال چند راهبرد برای تأثیرگذاری بیشتر بر روند تحولات آینده عراق است:
1️⃣ همراهی مقطعی با دولت فعلی عراق در جهت رسیدن به برخی خواستهها همچون حضور تثبیت شده در عراق.
2️⃣ در صورت عدم همراهی دولت عراق با آمریکا و همراهی السودانی با برخی کشورها همچون چین که در طول چندوقت اخیر ارتباطات زیادی با کشورهای منطقه گرفته، واشنگتن به دنبال سناریوی سال 2019 در عراق خواهد رفت و تمرکز اصلی خود را بر روی ایجاد آشوب در عراق با همراهی برخی جریانهای داخلی خواهد گذاشت.
3️⃣ فعال کردن جریانهای مدنی در عراق و همراه با سیاستهای واشنگتن.
4️⃣ تحریمهای اقتصادی جهت افزایش فشار بر دولت مرکزی که نمود آن را میتوان اخیراً در اعلام واشنگتن در تحریم 16 بانک عراقی مشاهده کرد که روزنامه المدی چاپ عراق به نقل از برخی منابع آگاه نوشت: به زودی تحریمهای شدیدی به دلیل بحران دلار، برای بیش از 16 بانک خصوصی عراقی وابسته به احزاب سیاسی صادر خواهد شد. این نشان میدهد که اولویت آمریکاییها برای ایجاد بحران در عراق متمرکز بر دو گزاره تحریمها و فعال شدن جریانهای مدنی است.
5️⃣ سیاست دیگری که آمریکاییها بر روی آن تمرکز خاصی کردهاند و البته از زمان الکاظمی این رویکرد بیشتر در دستور کار دولت عراق قرار گرفته بود، نزدیکی بیشتر عراق به کشورهای عربی و دوری از ایران است که با عنوان «انفتاح عربی» مطرح میشود. حتی در مواقعی پروژه شام 2 مطرح شد که هدف نزدیکی بیشتر کشورهای عربی با عراق بود که این مسائل به سرانجام نرسید. در نتیجه میتوان گفت: اکنون بنابر مواضع آمریکاییها و با توجه به فعالیتهای دولت عراق، آمریکاییها به این سمت و سو رفتهاند که شرایط توازن قوا در عراق به ضرر آنها تغییر روند داده نشود.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 یادداشتی که پرده از نقش ویژه تلآویو و واشینگتن در ناآرامیهای ایران برداشت.
✅ فشار اقتصادی از طریق عملیات نفوذ.... تا تحریم های اقتصادی
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 شهید سلیمانی ترسی از گلوله نداشت و بین خمپارهها قدم میزد/ او عقل استراتژیک داشت.
👤 #سیدحسن_نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان در مراسم ادبیات مقاومتی شهید سلیمانی:
🔹 حاج قاسم پروژه اسرائیل را از بین برد. کار او فقط حمایت لجستیکی نبود بلکه نیروی معنوی و شجاعت بود.
🔸 فرماندهانی در جبهه مقاومت داریم که پتانسیل حاج قاسم را دارند. به قول رهبرانقلاب امروز شهید سلیمانی بیشتر از ژنرال سلیمانی دشمن را میترساند.
✅ شهید سلیمانی چند سال آخر عمرش معروف شد، او سالها در گمنامی بود.
💢 بعضی از اینکه عکس حاج قاسم در شهرهای عربی بالا رفت ناراحت شدند؛ چون حقیقت او را میدانستند.
#سیاسی #فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 برنامه هفتم؛ سیاست صنعتی یا توسعه بسیط؟
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 سیاست صنعتی عبارت است از تلاش استراتژیک از سوی دولت برای دستیابی به رشد و پیشرفت در بخشهای منتخب از صنعت. سیاست صنعتی شامل قوانین، مقررات، اصول، سیاستها و فرایندهایی است که از سوی دولت تعریف و وضع میشوند تا فعالیتهای صنعتی کشور را سامان بخشیده، کنترل کرده و توسعه دهند تا اهداف مشخص حاصل شود.
🔸 در سیاست صنعتی وظایف متناظر بخشهای عمومی، خصوصی، تعاونی و همچنین نقشهایی که بخشهای بزرگ، کوچک و متوسط اقتصاد باید ایفا کنند برای رسیدن به پیشرفت صنعتی تعریف میشود.
✅ سیاست صنعتی است که سیاستهای پولی و مالی، سیاست تعرفهای، سیاست اشتغال، رویکرد دولت به سرمایه خارجی، نقش شرکتهای چند ملیتی و... را در پیشرفت کشور مشخص میکند. بدون داشتن سیاست صنعتی، اساساً نمی توان برای دولت نقشی در نظریه حمایت هوشمند تعریف کرد.
🔹 با مطالعه برنامههای پنج ساله توسعه در ایران به وضوح میتوان خلاء سیاست صنعتی را مشاهده کرد. این برنامهها که عمدتاً توسط اندیشمندان لیبرال پایهگذاری و تدوین شدهاند، فاقد هدفگذاریهای مشخص صنعتی هستند و میتوان گفت نوعی از توسعه را دنبال میکنند که راونهیل آن را توسعه بسیط(Extensive Development) میخواند.
🔸 توسعه بسیط را بطور خلاصه میتوان نوعی از توسعه دانست که در فقدان سیاست صنعتی اتفاق میافتد و نتیجه آن افزایش تیراژ تولید با اتکا به فناوری خارجی یا سرمایهگذاری مستقیم خارجی است نه دستیابی به فناوری و توان تولید صنعتی.
✅ با یک مثال از برنامه ششم توسعه میتوان تصویر روشنتری از رویکرد توسعه بسیط -که نقطه مقابل سیاست صنعتی است- به دست داد. در برنامه پنج ساله ششم توسعۀ ایران که مربوط به بازه زمانی ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ است اهداف کمی تعیین شده برای برخی صنایع بدین شرح است: افزایش تولید خودروی سواری و وانت از ۱.۴ میلیون به ۲ میلیون دستگاه، افزایش تولید دارو از ۴۵ میلیارد عدد به ۵۵ میلیارد عدد، افزایش تولید لاستیک از ۲۵۰ هزار تن به ۴۰۰ هزار تن، افزایش تولید کاغذ از ۶۰۰ هزار تن به ۷۵۰ هزار تن.
🔹 همان طوری که مشاهده میشود، هدف گذاری انجام شده برای صنایع، افزایش تیراژی و مقداری تولید است نه دستیابی به فناوریهای مشخص برای رسیدن به "توان تولید" خودرو، دارو، لاستیک و کاغذ. حال آنکه مسئله توسعه، نه تیراژ تولید این اقلام، که توان تولید آنهاست.
🔸 نتیجه چنین رویکردی آنست که تا زمانی که واردات مواد اولیه و واسطهای تولید از خارج جریان دارد، اهداف توسعه محقق میشود، اما به محض اینکه جریان واردات به هر دلیلی دچار اختلال میشود، اهداف تعیین شده برای برنامه، کاملا از دسترس خارج میشوند.
✅ نقطه مقابل چنین رویکردی به توسعه را در برنامه های توسعه کره جنوبی میتوان مشاهده کرد به عنوان نمونه در برنامه پنج ساله توسعه چهارم کره جنوبی(۸۲-۱۹۷۷)، به جای هدفگذاری برای افزایش تیراژ تولیدات صنایع الکترونیک، ۵۷ آیتم شامل نیمه هادیها و پردازشگرها انتخاب شدند تا توان لازم برای تولید آنها در داخل تحصیل شود و ضمن جایگزین شدن تولید داخلی با واردات، این تولیدات به خارج از کشور نیز صادر شوند.
💢 دولت کره برای رسیدن به این هدف، ضمن راهاندازی یک مجموعه ویژه برای تولید نیمه هادیها و پردازشگرها، یک مؤسسه تحقیقاتی نیز برای وارد کردن تکنولوژی خارجی و توسعه آن در داخل ایجاد کرد. اگر امروز کره جنوبی یکی از پیشروان نیمههادیهاست، نتیجه آن رویکرد است. این ایام، پاسخ این پرسش اساسی و حیاتی است که آیا بناست وابستگی به مسیر غلط "توسعه بسیط" تداوم یابد، یا برنامه هفتم، یک برنامه سیاست صنعتی باشد.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 کمبود گاز، میراث نامبارک زنگنه
💬 #وطن_امروز
🔹 در حالی که این روزها تامین گاز مهمترین چالش کشور است و مصرف گاز خانگی به بالای ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز رسیده، از انحلال شرکت ذخیرهسازی گاز در دولت روحانی میتوان به عنوان یکی از مهمترین عوامل این ناترازی و اختلال اخیر در شبکه گاز نام برد.
🔸 ۹۰ درصد گاز کشور در مناطق جنوبی تولید میشود و این در حالی است که ۸۰ درصد از مصرف در مناطق شمالی کشور است. در شرایط عادی ۲ تا ۳ روز زمان لازم است تا گاز تولیدشده در جنوب به دست مصرفکننده در شمال برسد. با سرد شدن هوا و استمرار آن، سرعت انتقال گاز اهمیت ویژهای پیدا میکند.
✅ به طورکلی اغلب کشورهای جهان، مخازن ذخیرهسازی گاز را در نزدیکی قطبهای مصرف احداث میکنند تا در شرایط سرد، تامین گاز بهسرعت انجام شود. در حالی که میانگین ذخیرهسازی گاز در کشورهای اروپایی بیش از ۲۵ درصد است این عدد در کشورمان به دلیل عدم ایجاد مراکز ذخیرهسازی تنها ۱,7 درصد است. در ایران نیز ۲ مخزن سراجه و شوریجه در قم و خراسان رضوی در دولت احمدینژاد به بهرهبرداری رسید. این کار قرار بود ادامهدار باشد اما با روی کار آمدن دولت یازدهم، ذخیرهسازی گاز مانند بسیاری از طرحهای اولویتدار کشور همچون پالایشگاهسازی به فراموشی سپرده شد.
🔹 اگرچه فاز دوم مخزن شوریجه در دولت قبل مصوب شد اما اقدام عملی برای بهرهبرداری از آن صورت نگرفت. البته در دولت سیزدهم، قرارداد آن امضا و کار اجرایی شروع شده و اجرای آن در سالهای بعد میتواند در کاهش مشکلات تامین گاز شمال شرق کشور موثر باشد.
🔸 در واقع، ذخیرهسازی با این هدف انجام میشود که در تابستان با کاهش مصرف گاز، سوخت مورد نیاز زمستان ذخیره میشود و در زمستان این گاز ذخیره شده برداشت شده و به مصرف میرسد. با این حال دولت قبل حتی این موضوع را نیز عملی نکرد تا در کنار سایر مشکلات، کمبود گاز را نیز برای دولت سیزدهم به ارث بگذارد.
✅ کارشناس حوزه انرژی مهدی هاشمزاده میگوید: با توجه به پتانسیلهای ایران در حوزه گاز، اگر طی سالهای گذشته به موضوع ذخیرهسازی توجه میشد، میتوانستیم در حل مشکل ناترازی تولید و مصرف و همچنین صادرات گاز گام برداریم که متاسفانه با انحلال ۲ شرکت فعال در این حوزه در دهه ۹۰، از این قافله جا ماندیم.
💢 مهمترین اقدامی که دولتهای اروپایی برای مقابله با بحران انرژی انجام دادند بحث ذخیرهسازی گاز بود، این موضوع فقط مختص کشورهای اروپایی نیست و کشورهایی مانند روسیه، آمریکا و کانادا که جزو صادرکنندگان گاز به حساب میآیند نیز در این راستا برای مدیریت بحران انرژی و همچنین ارزآوری بیشتر در حوزه صادراتی فعال هستند.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اگر برجام اجرا میشد هم به معنی بهبود وضعیت اقتصادی کشور نبود!
👤 #جمشیدی
🔹 رویکرد سیاست خارجی جهوری اسلامی ایران اینگونه است که علم مذاکره از دستش نیفتد
🔸 طبق متن انگلبسی برجام، اگر برجام اجرا میشد هم به معنی بهبود وضعیت اقتصادی کشور نبود.
💢 بعضی از تحریم های سمبلیک برداشته میشد ولی تحریم های اصلی پابرجا بود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 سرمایه کم نظیر؛ مایه سربلندی ایران
👤 #محمد_ایمانی
🔹 چالش ها و بحران ها، ملت های ضعیف را از پا در می آورند؛ اما ملت های دارای اراده های نیرومند را قوی تر می کنند. و کدام سرمایه و قدرت، برتر از سرمایه اجتماعی؟
🔸 سیل چند سال قبل را به یاد بیاورید و پس از آن هجوم مرگبار کرونا را، و در این چند روز، چالش تامین گاز برای برخی مناطق دور دست، در انتهای شبکه را. (داخل پرانتز باید گفت کشور ما از نظر گستردگی شبکه توزیع گاز و بهره مندی ۹۵ درصد جمعیت، در دنیا کم نظیر است و این از برکات انقلاب اسلامی است).
✅ آنچه در اغلب چالش ها، بیش از هر چیز دیگر به چشم آمده، جوشش روحیه همدلی و مواسات مردم برای عبور از چالش ها و بحران ها بوده است.
🔹 ما این روح متعالی اسلامی- ایرانی را در مواجهه با چالش سیل در جنوب و شمال کشور، در حمایت از زلزلزله زدگان، و در مواجهه نیرومند با بحران عالمگیر کرونا و سربلند بیرون آمدن از آن مشاهده کردیم؛
🔸 و این آخری، اجابت دعوت مسئولان از طرف مردم برای کاهش مصرف گاز، که با صرفه جویی انجام شده، مشکل قطعی گاز برخی مشترکان در خراسان جنوبی برطرف شد. (این برانگیختگی حس نوعدوستی مردم را بگذارید در مقابل منطق وطن فروشانی که دعوت به اسراف و هدر دادن گاز می کردند!)
✅ بسیج مردم برای امور خیر و پیش برنده کشور، سرمایه کم نظیر ملی است که بارها گره گشایی و بن بست شکنی خود را در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، جمع کردن بساط گروهک های تروریست و تجزیه طلب، بسیج سازندگی و خدمت رسانی به مناطق محروم، نهضت سواد آموزی، و ابتکارات بزرگ در حوزه فناوری و خودکفایی نشان داده، و پس از این هم می تواند با همت و طراحی و تدبیر مسئولان، افق های تازه ای از پیشرفت را پیش روی کشور قرار دهد.
🔹 روح جمعی ملت ایران و همدلی و تعاون برآمده از آن، درست نقطه مقابل راهبرد دشمن است؛ همان که اکبر گنجی (چهره شاخص اصلاحطلبان در زمینه عملیات روانی، در دهه هشتاد و مقیم خارج)، هنگام شیوع کرونا و شماتت دشمنان ملت ایران فاش کرد:
💢 «وظیفه ما کارمندان بخش پروپاگاندای دولت ترامپ، بوریس جانسون، نتانیاهو و سعودی، نابودی ایران و ایرانیان است. وظیفه ما وحشتافکنی است تا با فرو پاشاندن سازمان اجتماعی، مردم را به خشونت جمعی بکشانیم... گمان باطل نکنید که ما «مخالف سیاسی»، «مدافع حقوق بشر»، «فمینیست» و... هستیم... ما تشنه مرگ و خون مردم ایرانیم».
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ترکمنستان خودش به مشکل خورد/ سومین تولید کننده گاز و چهارمین مصرف کننده هستیم.
👤 #مصطفی_نخعی: در شرق و شمال شرق کشور برای گاز رسانی مشکلات جدی داشتیم.
🔹 یکی از اشکالات اساسی این است که در این منطقه زیر ساختهای انتقال انرژی مناسبی نداریم.
🔸 منابعی که در عسلویه است زیر ساختی برای انتقال انرژی به آن مناطق فراهم نکردیم معمولا در این ایام سال این منطقه دچار مشکل میشود.
✅ امسال خود ترکمنستان هم دچار مشکل شد یا کمتر خواستند با ما همراهی بکنند.
💢 در ذخایر گازی رتبه دوم را داریم و سومین تولید کننده گاز و البته چهارمین مصرف کننده گاز هستیم.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 درباره پیشانی پینه بسته...
👤 #محسن_مهدیان
🔹 تصویر پیشانی پینه بسته یک جاسوس، نقل جنجالی این روزهاست. خیلی هم این تصاویر بی سابقه نیست، از کلاهی و کشمیری و تا مهدی هاشمی در بیت منتظری تا این اواخر در میان محکومان فساد اقتصادی و جاسوسی شبیه اکبری و موسوی مجد و غیره.
🔸 اما در نسبت پیشانی پینه بسته و هر نماد مذهبی دیگری مثل یقه بسته و تسبیح و انگشتر با پروژه نفوذ و نفاق، چند نکته کلیدی قابل طرح است.
1️⃣ یکم. پیشانی پینه بسته الزاما نشانه نفاق امثال اکبری نیست. چه بسا متعبد بوده و در میانه راه منحرف شده است. حجتی وجود ندارد هر منحرفی را از بندگهواره منافق بدانیم. برای نفاق چنین فردی باید در پی نشانه های دیگر بود.
2️⃣ دوم. چرا باید منافق از نمادها و نشانه های انقلابی استفاده کند؟ روشنست؛ تا شناخته نشود. تا اعتبار جذب کند. یعنی منافق برای پیشبرد کارش ناچارست به هویت متدین ها دربیاید. همین نشانه ای بر حاکم بودن ارزش ها است. لذا به تعبیر شهید مطهری خاصیت رشد جامعه دینی اینست که در کنارش نفاق شکل می گیرد.
3️⃣ سوم. نفاق دو گونه است. نفاق اکبر و نفاق اصغر. نفاق اکبر همانست که امام فرمود از کفر بدترست. چنین منافقی علماً کافر به دین است و تظاهرش از سر خدعه است. اما نفاق اصغر در عمل است. در دل منکر دین و ارزش ها نیست و برای پیشبرد مقاصد دنیوی متظاهر به دین شده است.
✅ برخورد با ایندو کاملا متفاوت است. برخورد با اولی باید امنیتی باشد. اما برخورد با دومی فرهنگی است. راه اصلاح اولی جز محاکمه و تحکم نیست. اما راه اصلاح دومی چه بسا اصلاح ساختارها و ایجاد یک نظام کنترلی و حتی مدارا است.
🔹 اولی در میان مومنین وصله ناچسب است اما دومی با حضور در میان مومنین چه بسا اصلاح شود. همانطور که باطن بر ظاهر اثر دارد، ظاهر نیز بر باطن موثر است.
4️⃣ چهارم. کافر از دوران طاغوت وقتی به جامعه دینی می رسد منافق می شود. اما همین نفاق با رشد جامعه دینی کم و کمتر می شود. لذا در روایات آمده است که در نزدیکی ظهور، نفاق به کمترین میزان خود می رسد. چرا؟ چون آگاهی مردم قدرت جولان نفاق نمی دهد و بصیرت و ایمان ابزار شناسائی منافق می شود.
همین روزها را بررسی کنیم. دشمنی ها روز به روز صریح تر و نفاق کمتر شده است. دو راه بیشتر نیست؛ جریانات سیاسی یا انقلابی و یا کریه و سیاه می شوند. به همین دلیلست که دشمن ایران، همان دشمن دینست، دشمن اهل بیت است و حتی دشمن عدالت و آزادی حقیقی است. این نشانه رشد جامعه ماست.
5️⃣پنجم. جمعبندی:
🔹 الف/ جامعه ای که نظام کنترلی دارد کمتر اجازه شکل گیری و توسعه نفاق علمی و عملی می دهد.
🔸 ب/ جامعه ای که ظواهر دین در آن رعایت شود خود به خود منافق عملی را هدایت و نفاق اصغر را کم می کند.
✅ ج/ جامعه ای که ارزش ها در آن تعمیق و تبیین و بصیرت بیشتر شود، نفاق اکبر خودبه خود کاهش و از خفی به جلی و به سمت دشمنی صریح پیش میرود.
💢 خلاصه اینکه مبارزه با نقاب نفاق، فراتر از اقدامات امنیتی است.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 جهش صادرات غیرنفتی در دولتسیزدهم
🔹 براساس آمارگمرک، ارزش صادرات غیرنفتی از شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱ بیش از ۵۵ میلیارد دلار بود.
✅ درآمدهای حاصل از صادرات نفت و فرآوردههاینفتی در ۵ ماه ابتدایی سال، نسبت به مدت زمان مشابه رشد ۸ برابری داشتهاست.
💢 چین در بین بازارهای صادراتی ایران با رقم ۱۱.۸ میلیارد دلار در رتبه نخست است. عراق، ترکیه، امارات و هند در رتبههای دوم تا پنجم صادرات غیرنفتی قرار دارند.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 تماس تلفنی امیرعبداللهیان و بورل
🔹 اعتراض ایران به رفتار نسنجیده پارلمان اروپا
🔸️ در پی صدور بیشنویس قطعنامه مداخلهجویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه ایران وزیر خارجه كشورمان و نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا به صورت تلفنی گفتوگو و تبادل نظر كردند.
✅ امیرعبداللهیان: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشت و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیر دوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد. در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود.
🔹 اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن سپاه این نهاد امنیتآفرین، به نوعی شلیک به پای خود اروپاست.
💢 جوزف بورل: من هم موافقم که در پیشنویس پارلمان اروپا احساسات و نگرانی غالب است. اگرچه پارلمان اروپا یک نهاد کاملا مستقل است اما این قطعنامه فاقد ظرفیت اجرایی است و صرفا بازتابدهنده نگرانیهای اروپا است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
ابراهیم عزیزی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی در واکنش به تلاش اروپاییها برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران:
متأسفانه اروپاییها بر سیاستها و رفتارهای دو گانه خود اصرار دارند این تهدیدات بر توان و اراده سپاه تاثیری ندارد.
متأسفانه روابط اتحادیه اروپا با ایران به واسطه دخالتهای نابهجای آمریکاییها و سیاستهای وابسته اتحادیه اروپا به آمریکا، دستخوش تغییرات قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: اگر اروپاییها نگاه مستقل به سیاست خارجی و روابط با ایران داشته باشند، میتوانند موانع این ارتباطات را برطرف کنند. جمهوری اسلامی ایران نیز در موضوع مذاکرات این آمادگی را دارد که بر مبنای منافع ملی و رویکرد مبتنی بر تفاهم و تعامل دو سویه حرکت کند، بارها هم اعلام کردیم اگر آمریکاییها دخالت نمیکردند، مذاکرات ایران با ۴+۱ به نتیجه میرسید. امروز هم اصرار داریم که اروپاییها باید بپذیرند و اجازه ندهند که آمریکا مانع از ادامه روابطی که در گذشته بوده، شوند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم یک نهاد برآمده از ارزش های انقلاب اسلامی است و بر مبنای اعتقادات و رسالت بزرگ خودش عمل میکند و تهدیدات برخی نظامات سیاسی بر توان، اراده و انگیزه سپاه پاسداران تاثیری ندارد.
🇮