7.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 رییسی: ملت ایران از تهدید و تحریم برای خود فرصت ساخت و در این فرصت ها پیشرفت بسیاری نمود / ما بنا داریم روابطمان در همه حوزه ها به ویژه علم و فناوری را با یکدیگر ادامه دهیم
👤 رییس جمهور:
🔹 توصیه رهبرانقلاب، امام خامنه ای به همه ما این است که می توان با دو اصل اساسی مقابل دشمنان ایستاد:
🔸 یک ایمان به خدا که رییس جمهور شما هم در آغاز صحبت هایش به این موضوع اشاره کرد
دو امید به آینده
✅ قهرمان مبارزه با تروریسم شهید سپهبد سلیمانی بود که به دست آمریکایی ها به شهادت رسید
💢 نفرت عمومی از آن کسانی است که ادعای مبارزه با تروریسم دارند اما قهرمان مبارزه با تروریسم را ترور میکنند
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 جزئیات جدید از انتقاد ظریف از زنگنه در ماجرای ترکمنستان/ زنگنه حاضر به بهبود روابط با ترکمنستان نبود
👤 #علیاکبر_کریمی نماینده مردم اراک در مجلس:
🔹بنده در جلسه سال ۹۹ با وزیر امور خارجه حضور داشتم و تا جایی که به خاطر دارم آقای ظریف انتقادات و گلایههای متعددی را از عملکرد آقای زنگنه در تخریب روابط ایران و ترکمنستان مطرح کردند.
🔸 ضمنا بنده و جمعی از نمایندگان مجلس دهم در تیرماه سال ۹۸ به ترکمنستان سفر کردیم و از نزدیک شاهد مواضع انتقادی مسئولان ترکمنستانی بودیم. حتی سفیر ایران در ترکمنستان نیز در آن مقطع به شدت از رفتار وزارت نفت نسبت به ترکمنستان انتقاد داشت و میگفت با وجود مکاتبات، وزارت نفت هیچ اقدامی برای حل مشکل نمیکند.
✅ ما این موضوعات را به آقای ظریف منتقل کردیم و ایشان انتقاد کردند که متاسفانه وزارت نفت گامی برای حل مشکل دو کشور برنداشته و آقای زنگنه حاضر به تعامل با ترکمنستان نمیشود. بنابراین موضوع گلایه شدید آقای ظریف از آقای زنگنه واقعیت دارد.
🔹چندی پیش محمدجواد ظریف در مصاحبهای با انکار اظهارات سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس مبنی بر انتقاد از زنگنه در ماجرای ترکمنستان گفت که عدم پرداخت بدهی ترکمنستان ضربهای در سیاست خارجی بود اما مهندس زنگنه مسئول این زیان نیست و در آن جلسه به نمایندگان مجلس گفتم نباید مهندس زنگنه را مسئول بدانید. اما حالا یکی دیگر از حاضران در جلسه سال ۹۹ روایت مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس را تایید کرده است.
💢 وزارت نفت دولت قبل به هوای اجرای برجام و سرمست از رویای حضور شرکتهای غربی، بدون هیچ دلیل موجهی روابط گازی ایران و ترکمنستان را از دی ۹۵ متوقف و تخریب کرد که نتیجه آن جریمه ۲ میلیارد دلاری بابت مناقشه گازی با ترکمنستان بود که البته با دیپلماسی فعالانه دولت سیزدهم روابط دو کشور مجددا برقرار و احیا شد.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اصلاحات ارزی گستردهای توسط بانک مرکزی صورت گرفته و یکی از عوامل مهم کاهش قیمت ارز همین اصلاحات است
👤 #پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس
✅ متاسفانه عوامل غیراقتصادی بیشتر از عوامل اقتصادی در تعیین قیمت ارز دخیل هستند/ روند قیمت دلار در هفتههای اخیر کاهشی شده و بنظر من روند نزولی ادامه دار خواهد بود.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اعتراف میکنم ما در مجلس از پس مافیای بانکداری ربوی برنیامدیم، تا خواستیم قانونی علیه شان تصویب کنیم نمایندگان مجلس رأی ندادند
👤 #روحالله_ایزدخواه، نماینده مردم تهران در مجلس:
✅ باید تأسف بخوریم، بعد از هفت بار ادغام و تفکیک، الان در ابتدای سال تولید دوباره دولت و مجلس میخواهند وزارت صمت را تفکیک کنند.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
ایران پس از آمریکای لاتین به دنبال توسعه روابط با کشورهای آفریقایی است
🔴 سیاست همسایگی 21 هزار کیلومتر آنسوتر
👤 #سیدمهدی_طالبی
🔹دولت توانست بدون برجام در 9 ماهه نخست سال 1401 (با احتساب نفت) رشد اقتصادی 3.7 درصدی و بدون احتساب نفت رشد اقتصادی 3.2 درصدی را تجربه کند. این رشد حاصل طراحی ویژه دولت در توسعه مناسبات با کشورهای مختلف در قالب سیاست همسایگی است.
🔸دولت در سال گذشته توانست صادرات به ونزوئلا را که در بهترین دوران به 120 میلیون دلار میرسید با رشدی 30 برابری به رقم باورنکردنی 3 میلیارد و 600 میلیون دلار ارتقا دهد و آنگونه که سیدابراهیم رئیسی گفته به دنبال توسعه آن به 10 و 20 میلیارد دلار در آینده نزدیک باشد.
✅ اما این پایان این راه نیست. دولت سیزدهم پس از آمریکایلاتین، قاره آفریقا را نیز یک فرصت ویژه اقتصادی برای تهران میداند. بهطور حتم در ماههای آینده رئیسی به این قاره نیز سفر خواهد کرد .
🔹واقعیت این است که کشورهای آفریقایی سالانه بیش از 600 میلیارد دلار واردات دارند. از این حجم واردات، 100 میلیارد دلار تنها به نفت و مشتقات آن مربوط است. اگر ایران موفق شود تنها 1 درصد از این بازار را نیز از آن خود کند، سالانه 6 میلیارد دلار کسب خواهد کرد.
🔸 بهطورکلی آمریکای لاتین برای ایران از جهات ذیل دارای اهمیت است:
1️⃣ سیاسی
✅ ایران دربرابر تلاش آمریکا برای ایجاد اجماع علیه تهران در مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل و همچنین وادارسازی کشورهای دیگر به تحریم و اعمال فشار علیه تهران، دریافت نیازمند جلب آرای دولتهای جهان است. گسترش رایزنی با قاره آفریقا و منطقه آمریکای لاتین که شامل کشورهای متعدد و به تبع آن آرایی قابلتوجه در سازمانهای بینالمللی هستند، از اقدامات تهران همزمان با گفتوگو با قدرتهای دخیل در پرونده هستهای بودهاند.
2️⃣ ژئوپلیتیکی
🔹 ایران و حتی دیگر رقبای آمریکا درپی آنند که با از رسمیت انداختن هژمونی آمریکا در منطقه محل حضورش، برداشت از هژمونی جهانی این کشور را از بین ببرند. بهطور خلاصه با از بین رفتن هژمونی آمریکا در آمریکای لاتین، بهطور اولی هژمونی جهانی این کشور نیز تضعیف میشود.
3️⃣ اقتصادی
🔸حجم واردات 10 کشور حاضر در آمریکای جنوبی، بهعنوان عمدهترین بخش از منطقه آمریکای لاتین برای برقراری ارتباط، سالانه 400 میلیارد دلار است. ایران با صادرات 200 میلیون دلاری تنها 0.05 درصد از این حجم سهم میبرد. این درحالی است که تهران از طریق صادرات مستقیم یا تولید کالا در کشوری مانند ونزوئلا، بهراحتی قادر به برداشت سهمهای چندین میلیارد دلاری در این منطقه است.
4️⃣ ارتباط تمدنی
✅ ایران میکوشد با برقراری ارتباط با آمریکای لاتین، برداشتها درباره حضور ناگزیر این منطقه در قالب تمدن یا حداقل جبهه غربی را بزداید. درحالحاضر عدم همراهی این منطقه با آمریکا در جنگ اوکراین و ضدیت با روسیه و همچنین روابط مثبتشان با ایران و چین باعثشده آمریکای لاتین در قالب جغرافیای سیاسی- نظامی غرب دیده نشود.
5️⃣ بهرهگیری از حضور لاتینتباران در آمریکا
🔹 لاتینتباران در آمریکا جمعیت و نقش قابلتوجهی را به خود اختصاص دادهاند. با وجود این قدرت آنها متجمع نبوده و از پراکندگیهای چندسطحی رنج میبرد. این گروه درحالحاضر تقریبا یکپنجم مردم آمریکا را تشکیل میدهد اما با توجه به تشدید مهاجرتها از سمت آمریکای لاتین بهسمت این کشور، سهم جمعیتی آنها طی دهههای آتی شاهد رشد خواهد بود.
6️⃣ بهرهگیری از فناوریها
💢 با توجه به رفت و آمد گسترده لاتینتباران این قاره به اروپا به دلیل وابستگیهای نژادی، عاطفی و سهولت زندگی به دلیل زبان مشترک و همچنین بهرهگیریشان از جامعه علمی و فناوری آمریکا به دلیل نزدیکی جغرافیایی، ایران میتواند از آمریکای لاتین بهعنوان سرپلی برای دریافت مزایای غرب استفاده کند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 چرا برقراری رابطه ایران و مصر مهم است؟
👤 #علیرضا_تقوی_نیا
1️⃣ مصر پرجمعیت ترین کشور در میان جهان عرب با بیش از صد میلیون نفر است
2️⃣ مصر از یک وضعیت تمدنی و فرهنگی درخشان و منحصر به فرد با ۵۰۰۰ سال سابقه برخوردار است
3️⃣ مصر نقطه ثقل فکری جهان عرب در دوره معاصر است و ایدئولوژی هایی مانند ملی گرایی (ناصریسم) و اخوانی از این کشور به جهان عرب صادر شد و متفکرانی چون مهم عبده ، سعد زغلول ، شیخ حسن البنا و شعرایی چون نجیب محفوظ، احمد شوقی و حافظ ابراهیم متعلق به این کشور هستند که در دوره هایی جهان را عرب تکان دادند و مهم ترین مرکز مذهبی جهان اسلام یعنی دانشگاه الازهر در این کشور قرار دارد
4️⃣ مصر دارای یک موقعیت ژئوپلیتیکی منحصر به فرد در دریاهای سرخ و مدیترانه است و کانال بسیار مهم سوئز از درون این کشور می گذرد و از طریق صحرای سینا بیش از ۲۰۰ کیلومتر با جنوب فلسطین اشغالی مرز دارد
5️⃣ این کشور عقبه استراتژیک نوار غزه محسوب می شود و کلیه نیازهای این باریکه مهم که امروز یکی از جبهه های ایران علیه اسرائیل است ، از مصر تامین می گردد
6️⃣ ایران و مصر ۲ قطب فرهنگی، سیاسی ، فکری و تمدنی جهان اسلام هستند که همکاری میان آنها تاثیرات چشمگیر و دراز مدتی بر دنیای اسلام خواهد داشت و طرفین می توانند در راستای تقریب مذاهب و مبارزه با خطر سلفی گری تشریک مساعی نمایند
7️⃣ مصر بزرگترین ارتش آفریقا و جهان عرب را در اختیار دارد و کیسینجر در مورد این کشور گفته بود هیچ جنگ فراگیری بین اعراب و اسرائیل بدون قاهره اتفاق نخواهد افتاد
8️⃣ در صورت بهبود روابط تهران و قاهره، این ظرفیت وجود دارد که بازار مصر پذیرای کالاهای ایرانی شود و این کشور در میان مدت به دروازه ورود کلاهای ایرانی به شمال آفریقا تبدیل گردد
9️⃣ از لحاظ دیپلماتیک ، برقراری رابطه سیاسی با مصر و در مرحله بعد ارتقای آن می تواند قدرت رایزنی ایران در جهان عرب را شکل قابل اعتنایی افزایش دهد و جایگاه متحدان جمهوری اسلامی مانند بشار اسد که از لحاظ ایدئولوژیکی با قاهره هم پوشانی دارند، را تقویت کند
🔟 قاهره بعد از پیمان کمپ دیوید در دوره انور سادات، به صف متحدان غرب پیوست و جایگاهش در جهان اسلام به شدت افول کرد اما به نظر می رسد ژنرال سیسی با عطف به تحولات جدید جهانی سعی دارد یک رابطه متوازن را با بلوک های جدید قدرت در پیش بگیرد و در عرصه بین الملل راهبرد تنوع در شراکت با قدرت های نوظهور را اتخاذ کند و به همین جهت برقراری روابط ایران و مصر بسیار مهم و حائز اهمیت است
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
7.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 ۳ بانک مالک ۳۰۰۰ خانه خالی!
👤 #نوروزی، مشاور وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن و شهرسازی:
✅ در مراحل اولیه شناسایی خانههای خالی یک میلیون خانه خالی شناسایی شد. در نهایت پس از دریافت اعتراض مالکان محرز شد که حدود ۳۰۰ هزار واحد خالی هستند.
💢 ۳ بانک در مجموع ۳۰۰۰ خانه خالی دارند که اسامی را نمیتوانیم اعلام کنیم!
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
خیابانهای انقلاب و آزادی تهران میزبان جشن میلیونی عیدغدیر خواهند بود
زارع سخنگوی ستاد مردمی "مهمونی ۱۰ کیلومتری غدیر" اعلام کرده است مهمانی بزرگ غدیر۱۴۰۲ حدفاصل میدان امام حسین(ع) تا میدان آزادی و با میزبانی ۱۲۰۰ موکب پذیرایی و خدماتی در روز ۱۶ تیر برگزار خواهد شد.
موکبها می توانند جهت ثبت نام عدد ۱ را به ۳۰۰۰۲۱۲ ارسال نمایند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 برای کار تجاری با چینیها نباید تحلیلهای سیاست زده ارائه دهیم
👤 #کاوه_دلیری، مدیرکل دفتر شرق آسیا سازمان توسعه تجارت:
✅ همه کشورهای منطقه در حال برنامه ریزی برای کار کردن با چین هستند و ما هم باید برای از دست ندادن بازارهایمان و جذب سرمایه خارجی وارد شویم.
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 سابقه سیلهای تهران در یک قرن گذشته
✅ در هفتاد سال گذشته بیش از دو هزار و پانصد سیل در شهر تهران اتفاق افتاده است.
💢 مدیر کل دفترکنترل سیلاب سازمان منابع طبیعی: این سیلها در مناطقی بوده که عملیات آبخیزداری در آنجا انجام نشده است.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔
🔴 بیبیسی: آمریکا هیچ گزینهای مقابل ایران ندارد
👤 #محمد_ایمانی
🔹شبکه دولتی انگلیس تصریح کرد: هیچ گزینهای روی میز دولت آمریکا برای فشار علیه ایران باقی نمانده است.
🔸 وبسایت بیبیسی نوشت: بسیاری از رسانهها، هر روز خبر توافق منتشر میکنند. در آمریکا، با نزدیک شدن موسم انتخابات و آرامتر شدن خیابانهای ایران، دولت بایدن، میخواهد با توافق موقت، «مشکل ایران» را به بعد موکول کند.
✅ جمهوری اسلامی، همواره برای رؤسایجمهوری آمریکا یک چالش محسوب شد. در حال حاضر عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای نهتنها اولویت استراتژیک آمریکا، که موضوعی مهم برای بحث در انتخابات نیز هست.
🔹حال که جمهوری اسلامی، به لطف خروج یکجانبه ترامپ از برجام، در مسیر رسیدن به مرز بازدارندگی هستهای است، بایدن چه راهکارهایی برای مهار مشکل در اختیار دارد؟ گزینههای روی میز بایدن چیست؟
1️⃣ تحریم اقتصادی؛ به نظر نمیرسد دیگر چیزی برای تحریم باقیمانده باشد.
2️⃣ فشار سیاسی؛ در دوران اوباما، آمریکا توانست اغلب کشورها، از جمله چین و روسیه را در اعمال فشار با خود همراه کند. این روزها نه آمریکا، نه هیچ کشور دیگری توان ایجاد اجماع علیه کشور دیگری را ندارد.
حتی در جنگ روسیه علیه اوکراین هم، چنین اجماعی به دست نیامد. فشار اروپا و آمریکا هم تاثیر چندانی بر جمهوری اسلامی ندارد، چراکه روابط چندانی بینشان نیست.
3️⃣ مشوق اقتصادیِ میتواند آزاد کردن داراییهای ایران، تعلیق یا رفع تحریمها باشد. هرگونه تعلیق تحریمهاُ پای کنگره آمریکا را به موضوع باز میکند و با اینکه احتمالا بایدن میتواند اعتراض کنگره را وتو کند، اما دردسری که برایش در انتخابات ایجاد میشود، زیاد خواهد بود.
لغو تحریمها هم که کلاف پرگره دیگری است. بنابراین، کمترین و سادهترین مشوق در ازای نوعی توافق با ایران، آزاد کردن داراییهای مسدودشده است که نیازی به گزارش به کنگره هم نخواهد داشت.
4️⃣ حمله سایبری؛ سالهاست در پس پرده بین ایران و آمریکا در جریان است و گاهی هم فروکش میکند؛ اما کاری از پیش نبرده. تنها چند ماه پس از استاکسنت، ایران توانست قابلیتهای غنیسازیاش را بازسازی کند.
5️⃣ حملات پهپادی؛ شبیه حملات سایبری است. به عقب راندن چند هفتهای یا چند ماهه قابلیتهای هستهای ایران.
6️⃣ حمله نظامی؛ آخرین گزینه همیشه روی میز است که روی میز تمام رؤسایجمهور آمریکا بوده، اما هزینه آن، بیشتر از فوایدش است. در صورت وقوع درگیری حتی محدود، اولویتهای مهمتر یعنی حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه و کنترل چین، تحتتاثیر قرار میگیرند.
💢 کم هزینهترین راه بایدن، کنترل سطح تنشها از طریق دیپلماسی و نوعی توافق محدود است که منابعی هرچند محدود در اختیار دولت ایران قرار میدهد و در عین حال ترمزی هم بر پیشرفتهای هستهای، توان موشکی و قابلیتهای پهپادیاش نمیکشد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔